2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar eşimde dahil daha kimseyle paylaşmadığım fikrimi ilk sizlere söyleyip sizlerden bir fikir almak istiyorum..
azra doğmadan önce bende yoğun bir iş temposuyla çalışan biriydim.. artı çokda aktif bir sosyal hayatım vardı. azra gelince en başından beri 1 yaşına kadar kızımla ben ilgilenicem diye bir karar aldım ve çok şükür bugüne kadarda kızımla beraberdim.. bu kararı aldım çünkü çalışırsam bebeğime aileden bakabilcek yakın kimse yoktu.
(babanne, anane, teyze vs.) ve özel sektörde çalıştığım için en uygunu budur diye düşündüm.
1 hafta önce eski çalıştığım yerden aradılar ve işe başlamak isteyip istemediğimi sordular. (1500 tl maaş ile)
(ben tabi bu zamana kadar çalışırsam diye çevremden bakıcılarla irtibata geçip fiyat vs. konuşuyordum)
evimle işim arası tam 1 saat mesefade. ve işyerimin çalışma saatleri sabah 08.00 ile 18.30 arası.
çıkış zamanı her özel sektörde olduğu gibi çoğu zaman 19.00-19.30a kadar uzayabiliyor.
hadi bunuda geçtim. saatide ayarladım deyim.
bakıcılarla konuştuğumda bu saatler arasında ev temizliği yemek vs. yok sadece bebek bakımı için şuan en uygun 900 tl dediler.
900 bakıcı ücreti+ 250 bnm yol param dersek 350 tl için çocuğumdan bu kadar ayrı kalmaya değermi?
ya hadi bakıcıyla konuşayım 800e insin , patronlada konuşayım oda bi 100 daha eklesin ..
yine elime geçicek 500 tl. haftanın 6 günü boyunca azradan ayrı kalmaya hayatta değmez..
eşim zaten 2 yaşına kadar çalışmamı istemiyor. çok şükür bir sıkıntımızda yok istersem hiç çalışmayım..
ama çalışan anneler beni anlıyacaktır. kızım için herşeye değer o ayrı. ama bi taraftanda bunaldım.
kızımla vakit geçirmek tabiki mükemmel ama sonuç olarakta çalışmayı özledim..
kızımın geleceği için aile bütçeme katkı sağlayabilmek için daha fazlada oturmak da istemiyorum..
madem şartlar elvermiyor çalışamıyorum.. o zaman ben evde çocuk baksam? bakabilir miyim? olabilir mi?
ya sadece hafta içi yarım gün, yada haftasonları.. 2-5 yaş arası mesela..
hem azramıda ihmal etmemiş olurum..

biraz uzun oldu ama sizlerin fikirleri benm için çok önemli..
artıları eksileriyle yazarsanız çok mutlu olurum.. :26:

günaydın

öyle yoğun çalışıyorum ki; planner beni çok iyi anlar

anca akşam bi göz atabildim.

ceren ime çok geçmiş olsun.
pampiş fotolara şöyle bi baktım, her şey mukemmel görünüyo. musait olduğumda detaylı bakıp yorum yapcam
anne zeynep; sessiz de olmaz ki be

yarın kuzumun doğumgününü kreşte kutlamak için, dün akşam evde pasta yaptım. bu akşam süslemelerini yapıcam, tabi vakit bulursam. koca bir yıl nasıl da geçti... şimdi işe döneyim. arada kaçamak yaparım. ama yine de eski formunda değil kimse

ve evet ZADAAAAAAAAAAA nerdesin kuzum

Gunaydin kizlar
Inanilmaz yagmur yagiyor Omer.i anneme birakirken cok eglendik
Ilk defa bu kadar yagmur gordu sıkı sıkı yagmurlugunu giydirdigimden rahat ettim o da yagmur damlalarini yakalamak icin cirpindi durdu
Tutup bana atmaya bile calisti ne oldugunu bilmeyince :)

BAMBUCAN bence ne 300e ne 500e degmez cocugundan ayri kalmak
Kariyerin icin bir firsatsa, emek verdigin bir is alaniysa farkli tabi
Evde cocuk bakacak olsan ne kadar geliri olacak?
herkesin bir yasam standardi var kizini hangi sartlarda buyutmek istedigini en iyi sen bilirsin

Sana soyle soyleyeyim cok sukur bizim maddi bir kaygimiz yok ama gerek universitede gerek yurtdisinda cok cabaladigim icin gozumu karartip isi birakamiyorum ama bir yandan da icim icimi yiyor ne gerek var onun yaninda olamadiktan sonra diye

Ozetle hic yardimci olamadim ama duacinim canim Allah en hayirli karari vermende yardimcin olsun

Günaydın anne kuşlar,
Yağmurlu bir İstanbul sabahına uyandık,
Zadayı merak edenler: dün mesajlaştık Zeynep Ada çok ateşlenmiş
sanırım pazar günü 39,5 Şimdi mesaj attım nasıl oldu diye cevap gelmedi
daha,,inşallah iyileşmiştir küçük prensesimiz
Bambucan:Maaşın 1 ayakkabı almaya yetse bile çalış derim arkadaşım.
Eski işine mi dönersin çocuk mu bakarsın bilemiyorum ama bence kesinlikle başarabilirsin.
Hem yaşın gençken hem içinde çalışma şevki varken çalış.
Tabiki artısı da çok eksisi de,,Rabbim kararlamıştır elbet.
Benim fikrim budur,,Allah yardımcın olsun canım.
Annezeynom: komşu hikayen yüzümü güldürdü sabah sabah
Olay kötü ve sizin için extra iğrenç tabi ama ben senin anlatımına bayıldım
Allah o amcayı da islah etsinazgın teke komşu

Dün gece 2 dakikalığına mutfağa gidip dönmemle kızımı sehpanın üzerinde dikilmiş buldum:18:
Hepimize sağlıklı ve mutlu güzel bir olsun inşallah

kızlar günaydın bugün oğlumun doğum günü ve duygularımı sizinle paylaşmak istedim umarım uzunluğuyla sizi sıkmam.

Bundan 2 sene önceye kadar çocuk sahibi olmak deyince birisi sanki boğazımı sıkıyor,nefes alamıyordum.Çocuk demek bağımlı bir hayat,istediğim hiçbir şeyi yapamamak sanki önümde bi engel gibi geliyordu.sonra sanırım biyolojik saatim gelmiş ve çocuklu ailelere farklı gözle bakmaya başlamıştım eşimin askerde olmasının da buna katkısı vardı.Evet artık bi bebeğim olsun istiyordum nedensiz bi şekilde.6,5 yıllık evlilikten sonra 6 ay denedik tam bizde bi sorun var galiba dediğimiz anda sen geldin.laboratuarda ağladık arkadaşımla bu haber üstüne.şükür namazı kıldım.ve babana senin ağzından bi mektup yazdım.ona dedimki akşama bi misafirimiz var güzel bi sofra hazırladım bi çiftte yeşil patik aldım paketledim.baban geldi masayı gördü bende masaya geçmesini istedim bi taraftanda babanı kameraya çektim.misafirimiz gelemeyecekmiş ama sana bi paket vermemi söyledi.ve babanın paketi açıp mektubunu okumasını, yüzündeki o ifadeyi,hediyeni görmesini izledim.sonunda bi oleyyy çığlığı birbirimize sarıldık ve mutlu haberi verdik herkeze.ve 9 ay okadar güzel geçtiki kendimi her zamankinden daha güzel daha özel hissettim.sanki içime bi polyana ve hulk girmişti.kendimi çok güçlü ve çok pozitif hissediyordum.11.05.2012 tarihinde doğum öncesi iznime ayrıldım.7 senedir her gün işe gidiyordum ve o sabah gitmemek bana buruk bi duygu yaşatmıştı bi garip olmuştum.hayatım değişiyordu.14.05.2012 tarihinde kontrole diye çıktık evden o sabah eşime içimde değişik bir sıkıntı olduğunu söyledim.sonra nst de sıkıntı çıktı ve doktorum bana öğleden sonra beni doğuma alacağını söyledi.donup kalmıştım daha 12 gün vardı. Sen makat bebektin sezeryan olacaktım doğum günün belirlemiştik ama dünyaya geleceğin günü sen seçtin bebeğim.annemgil gelmemişti.buna hazır değildim ve beni direkt doğum salonuna aldılar.resmen donmuştum korkuyordum yaşayacaklarımı bilmiyordum.doğum salonunda çalışanların hepsi arkadaşımdı ve beni çok rahatlattılar.dua etmeye çalıştım ama en iyi bildiğim dualar bile yarım kalıyordu. hemen tel le babanı aradım ve talimatlar verdim o benden şaşkındı.sonra hemen en yakın arkadaşımı aradım doğuruyorum dedi hemen yanıma geldi.ve seni kucağıma almaya doğru ilerledim.nabzım arttığı için sedasyon verilerek bayıltılmıştım.uyandığımda dikişlerim atılıyordu ve o dama ilerledim hafif sersemlikle eşimi gördüm terden sırılsıklamdı.sonra seni getirdiler küçücüktün tahminimden çok daha güzeldin.Hoş geldin meleğim doğduğunda yağmur yağmıştı mis gibi toprak ve senin kokun vardı.o günün üzerinden 1 yıl geçti ben o küçük bebeğime doyamadım.bahar mevsimi pazartesi saat 13:05 de doğduğun için hep enerjinin yüksek olacağını düşünmüştüm.beni şaşırtmadın.kıpır kıpır ,bi saniye durmayan,güleryüzlü,etrafındakilerin sempatinle dikkatini çeken bi bebek oldun.etrafımdakiler zor bi bebek olduğunu söylediler ama benim için tam tersiydi.en büyük zaafı uyku olan ben seni gördükten sonra kendime hayret ediyorum. sen anne karnına düştükten itibaren kendimi çok güçlü hissediyorum baban bile üzemiyor artık beni.hiçbir şeyimi yarım bırakmıyorum artık.çünkü diyorum kendime sen annesin sana ihtiyacı olan,benim şekillendireceğim, ona iyi örnek olmak zorunda olduğum bi bebeğim var.iyiki doğdun musab Bilal sayende kendimi tamamladım.içimdeki Özlem seninle daha güzel. bu öyle bişey ki karşı cinse duyduğun aşk bi süre sonra monotonlaşıyor ama annelik sonsuz bir duygu her gün yeni şeyler yaşıyorum hepsi Rabbimin seni bana emanet etmesiyle oldu.Rabbim sana şükürler olsun.

MUTLU YILLAR MUSAB BİLAL:118::119::124:
ALLAH SENİ AİLENE VE TÜM SEVDİKLERİNE BAĞIŞLASIN KÜÇÜK YAKIŞIKLI
PRENSİMHER YAŞIN SANA KAT BE KAT GÜZELLİKLER GETİRSİN İNŞALLAH

Zadadan Haber:Şimdi msj geldi kızlar,,Dünkü kan tahlili temiz çıkmış çok şükür
Yarında idrar tahlili sonucu alınacakmış. Ateşi devam ediyormuş Ada'nın.
İnşallah çabucak iyileşecektirAllah yavrularımızı korusun...

günaydınnn

nasılsınız sevgili anne arkadaşlarımmmm herkesee güzell ve mutlu bir gün diliyorummm

BAMBUCAN canım yazdıklarına göre eski işine dönersen çalışma saatlerin oldukça uzun görünüyor üstelik çok sık 19.00-19.30 a sarkma durumu oluyorsa ve eve 1 saatte varıyorsan bence özelliklede bu maddi hesaba göre değmez gibi göründü bana zira bukadar yorgunluk ve yavrundandan ayrı kalman üstelik neredeyse çalıştığını başkasına vericeksin çok mantıklı görünmüyor sanki ama çalışmanın gerçekten pozitif tarafları var mesela kendi ekonomik özgürlüğümüzün değeri ve tadı, sosyal bir ortam ve özgüven katması tartışılamaz artıları bence sen evine hem daha yakın hemde daha az çalışma saatleri olan bir iş bakabilirsin mesela ama çocuk bakma işini yapabileceğine inanıyorsan maddi katkı açısından deneyebilirsin tabi ama o pek çalışma değil gibi bence istediğin özgürlük ve ortam değişikliği sağlamıcak sana yinede ekonomik değer sağlar o ayrı sonuç olarak sen ne istiyorsun o önemli tabi allah gönlüne göre versin canım

Talayyyy naaaptın sen ya
Çabuk iyi bişeyler yaz aşırı duygusala bağladım
Hikayen çok şükür çok güzel ama
duygulandım işteAllah her daim mutluluk versin size..
iyiki doğurdun Talaaay

doğum günün kutlu olsun yakışıklıı, her yaşın mutlulukla, sağlıkla, huzurla gelsin sana, TALAYCIM canım iyiki doğmuş minnoşun birlikte daha nice güzel günler görün inş, hikayende çok etkileyici eşine süprizin süperr

bambucan benim fikrim maddi bi sıkıntınız yokmuş 2 yaşına kadar azrayı kendin büyüt.ilk 3 yaş çok önemli sonra kreşe verebilirsin. böylece ikilemde kalmamış olursun.çocuk bakıcılığı da çok zor bi iş.

sağolun kızlar doğum günü yardımlarınızıda hiç unutmayacağım.musab bilalin anı klasörü var ne bileyim ilk uçak bileti,ultrasonu falan.süslerimizde klasörümüzde yerini alacak inş.

kızlar eşimde dahil daha kimseyle paylaşmadığım fikrimi ilk sizlere söyleyip sizlerden bir fikir almak istiyorum..

bana böyle bir teklif gelse hiç düşünmeden "hayır" derdim Bambucan hanım. ayda 1500 tl almak için çocuğunuzdan ve evinizden ayrı kalmak çok mantıklı değil zira aldığınız para, bebeğinizin, evinizin ve kendinizin bakım masraflarına ancak yetecektir. yani maliyeti kurtarmayacaktır. bu arada yorulduğunuz, çocuğunuzu başkasına emanet ettiğiniz ve heryere koşturmanın verdiği stres yanınıza kar kalacaktır. iş hayatının verdiği özgüven, sosyal ortam vs inanın birçok çalışmayan arkadaşımda fazlasıyla var. bebeklerini alıyorlar, kermeslere gidiyorlar, komşularda çeşitli programlar (dedikodu ve altın gününden bahsetmiyorum. kitap okuma, aile-ev-kadın konulu seminerler) yapıyorlar, haftanın belli günlerinde unv öğrencileri için ücretsiz giysi bankasında çalışıyorlar, fakir öğrenciler için pastalar yapıp evlerine götürdükleri gibi evlerinde bir sürü öğrenci de ağırlıyorlar, bu arada bir sürü hobileri olduğu için ihtiyacı olan akrabalarına da dikiş-nakış-takı konusunda yardımcı oluyorlar. benden daha renkli ve çeşitli hayatları var diyebilirim. tek farkları, bütün bunları "para karşılığı mecburen" değil de "sevdikleri" için yapmaları.

böyle...

zeynep adama geçmiş olsun diliyorum en acilinden.

Talay hikayen çok güzel ve çok güzel yazmışsın. çok duygulandım ve gerçekten anne olmak mükemmel bi duyguymuş...

Bambucan ben senin yerinde olsam çalışırdım ama ne çocuk bakardım ne de eski işime dönerdim. Esnek çalışma saatleri olan bi iş arardım kendime. Part time falan. çünkü maddi sıkıntınız yokmus cok sukur ve çalışmak gerçekten çok iyi geliyo ama yine de onca saat ayrı kalmaya ve yorgunluğa değmez diye düşünüyorum. -ki ben de 9.5 aylık olana kadar evde kızımla yalnızdım. Nasıl bi his olduğunu çok iyi biliyorum- branşın ne bilmiyorum ama evden ilgi alanlarına yönelik bişey de yapabilirsin. Anlatabildim mi bilmiyorum...

bir de ekonomik özgürlük hissi tarafı var olayın. bu kişiden kişiye değişir Bambucan hanım. doktora projeme karşılık hatırı sayılır bir ücret almama rağmen kendimi hiç ekonomik özgür ve kendi paramı kazanıyor gibi hissetmiyorum. bunu kötü anlamda ve hala bağımlıyım anlamında söylemiyorum. çünkü bu paraya kendi param gibi bakamıyorum. eşimle maaşlarımızı tek hesapta topluyoruz ve harcamalarımızı bu hesaptan yapıyoruz. dolayısıyla çalıştığımın karşılığı bir para gibi hissetmiyorum maaşımı. her ay hesabımızda bir miktar para oluyor gibi hissediyorum. yani, çalıştığınız için ekonomik özgürlük hissedemeyebilirsiniz de :26:

talaycım kocaman paragrafı görünce gözüm korkmuştu ama okuyunca çok duygulandım
eşine söyleme şeklin de çok hoşuma gitti ne güzel süpriz olmuş
ömrünüz hep böyle güzel anılarla dolsun Musab Bilal'in ilk haşı hayırlı olsun sonraki yaşlarında da hep ailesiyle sağlıklı keyifli huzurlu olsun!

azraece senin o çekik gözlü güzel kızını bir lokmada yutarım!!!
doğumgünü hazırlıklarınız da şahane görünüyor mutlumun ve senin elelrinize sağlık!

planner haniz eynonun doğumgünü hazırlıkları nerde hiç paylaşmıyorsun cık cık cık

chihiro ben de bu sene ramazanda orucumu tutup şevvalde de geçen seneki borçlarımı ödeyeceğim inşallah
hamilelik senemden de 9-10 günüm var daha testlerde bile çıkmamıştı ama ayılıp bayıldığım için tutamamıştım
ben seni sahura kaldırırım bacım hiç korkma

hejarcım seni merdaneyle kovalıcam yine ne gönderdinnn biz çok memnunduk bohçamızdan Allah biliyor ya birkaçını oğlumun hurcuna güzelce koydum ilerde gelinime vereceğim kendim kullanamam diye

kızlar ben arasıra girebildiğimden birçok bbeğimiin doğumgününü kaçırdım
affınızıa sığınıyorum biliyorsunuz hepsi gönlümde ve dualarımda

planner[/B] haniz eynonun doğumgünü hazırlıkları nerde hiç paylaşmıyorsun cık cık cık

cicim valla dün çok heveslenmiştim akşam eve gidince resim çekeyim diye çokta cici oldular ama nerdeee önce Zeyno sonra babası çok meşgul ediyorlar beniii bu akşam çekicem inşş şişelerime ne koyacağıma karar veremedim hala yaaa

ŞEKERSİZCİM canım çalışmaktan çok sıkıldımm çokkkkk çalışmaka güzelde yoğun çalışmak çok sıkıcı çokkkk

kızlar sizlerden fikir istiyorum çok ikilemde kaldım...
şuan ücretiz izndeyim ramazan bayramından sonra işe başlıycam kızım 16. ayın içinde olacak inş.
şimdi 2 tane bakıcı var.ikisininde referansı yüksek.
birinin evi bizim eve uzak.ama kadın eve gelecek.(yürüyrek 15 dk filan)kadını sadce uzaktan gördüm tanımıyorum.yakın komşum kefil oluyor.sadece çocuk bakacak.ekstra ev işi istersem ek ücret vericem.ben hemşireyim.h.sonufilan çalışmak zorunda kaldığımda gelirmi bilmiyorum dha konuşmadık.bu arada h.sonu eşim bakarda onunda işi olduğunda çağırıız.nadir olacak yani.

diğeri aynı sitedeyiz.yan blokta oturuyor o kendi evinde bakıyor.çok sakin bi kdın .bunu tanıyorum.baktığı çocukla beraber bi komşuda karşolaştık iyi ilgileniyordu.(kendi çocuğu yok olmuyormuş.fakatçocuk bakıyor)

ikisin,nde şuan baktıkları çocuk var yazın kreşe başlıycaklarmış.

şimdi sizce eve mi almam mantıklı yoksa evinemi vereyim.

ben yakın olsun istedim hep.arada ufak işlerim olduğundada hemen bırakırım diye.diğeride çıkınca kafam karıştı offf.

ücretde 75 tl filan farkediyor.sadece çocuk için.maddi trafı çok önemli değil.

canım çok sıkılıyor bi türlü karar veremiyorum lütfen yardımcı olun.

Son düzenleme:
Ya hic firsatim yok kizlar girip iki kelam edeyim diyrm yok olmuyor.siz de beni merak etmiyosunuz zatentrobe bagladm bikac gundur kafam bi dunya.esime de oyleym...

Bir sorum lvar.unnadodan alisvers yapanalar vardır kac gunde gelir kargo yarosuma ayakkabı alacam da zamani onemli

Dogum gunu çocuklar imizin dogum gunu kutlu olsun.

Ayse minelimiz girmis yasina.hayirli olsun tavsanimiza Allah Baht acikligi versin.
Musab bilal erkekimizin de dogum gününü kutlarim talaycim
ALLAH huzurlu mutlu nice yıllar gostersin ins.

Baby cerene gecmis olsun tez vakitte gecsin ins.hatay olayinda da aklima ilk sen geldin.bunu yapanlarin elleri kopsun ins.
Ordan burdan okuduklarimla affola.

Melegim evin hayirli ugurlu olsun cnm.

kizlar bir de kendime puantiyeli bir elbise almak istiyorum kirmizi yada turuncu uzei soyah puantiye.el atabilecek olan var mi
Bannerimiz hala yok.magnet tutu hazir.digerleri kesildi siseler alindi eksiklermiz var vok zaman daraldi stresteym.

Arada yazarim yine...opuyrm sizleri..telden molada yaziyrm...

benim oğlumu unutmuşsun canım.16 mayıs YUSUF ÖMER'im de doğum günü....

Canım Allah yardımcın olsun öncelikle,hakkınızda hayırlısı
Buradan birşey söylemek çok zor ama önceliğin bakıcı ablaların sakinliği ve çocuğa karşı sevecenliği derim.En iyi muhakemeyi sen yaparsın ikisini de görmüşsün.
Ama sanki senin gönlün evine yakın olanda kalmış gibi de hissettim
Kafanın karışacağı birşey yok bence 1-2 kez daha görüş aklına hangisi yattıysa onu seç.Annesin sen bebeğin için en iyi olanı hissedersinAllah iyi insanlarla karşılaştırsın can emanet etmek çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…