kızlar eşimde dahil daha kimseyle paylaşmadığım fikrimi ilk sizlere söyleyip sizlerden bir fikir almak istiyorum..
bir de ekonomik özgürlük hissi tarafı var olayın. bu kişiden kişiye değişir Bambucan hanım. doktora projeme karşılık hatırı sayılır bir ücret almama rağmen kendimi hiç ekonomik özgür ve kendi paramı kazanıyor gibi hissetmiyorum. bunu kötü anlamda ve hala bağımlıyım anlamında söylemiyorum. çünkü bu paraya kendi param gibi bakamıyorum. eşimle maaşlarımızı tek hesapta topluyoruz ve harcamalarımızı bu hesaptan yapıyoruz. dolayısıyla çalıştığımın karşılığı bir para gibi hissetmiyorum maaşımı. her ay hesabımızda bir miktar para oluyor gibi hissediyorum. yani, çalıştığınız için ekonomik özgürlük hissedemeyebilirsiniz de :26:bana böyle bir teklif gelse hiç düşünmeden "hayır" derdim Bambucan hanım. ayda 1500 tl almak için çocuğunuzdan ve evinizden ayrı kalmak çok mantıklı değil zira aldığınız para, bebeğinizin, evinizin ve kendinizin bakım masraflarına ancak yetecektir. yani maliyeti kurtarmayacaktır. bu arada yorulduğunuz, çocuğunuzu başkasına emanet ettiğiniz ve heryere koşturmanın verdiği stres yanınıza kar kalacaktır. iş hayatının verdiği özgüven, sosyal ortam vs inanın birçok çalışmayan arkadaşımda fazlasıyla var. bebeklerini alıyorlar, kermeslere gidiyorlar, komşularda çeşitli programlar (dedikodu ve altın gününden bahsetmiyorum. kitap okuma, aile-ev-kadın konulu seminerler) yapıyorlar, haftanın belli günlerinde unv öğrencileri için ücretsiz giysi bankasında çalışıyorlar, fakir öğrenciler için pastalar yapıp evlerine götürdükleri gibi evlerinde bir sürü öğrenci de ağırlıyorlar, bu arada bir sürü hobileri olduğu için ihtiyacı olan akrabalarına da dikiş-nakış-takı konusunda yardımcı oluyorlar. benden daha renkli ve çeşitli hayatları var diyebilirim. tek farkları, bütün bunları "para karşılığı mecburen" değil de "sevdikleri" için yapmaları.
böyle...
planner[/B] haniz eynonun doğumgünü hazırlıkları nerde hiç paylaşmıyorsun cık cık cık
ama Hejar hanım, bunu daha önce söylemeliydiniz
16 MAYIS PERŞEMBE, BİZİM OĞLANLARIN VE KIZLARIN (ARAS EYMEN, KAAN, MEHMET YEKTA, ORHAN CEMAL VE DOĞA belki unuttuklarım vardır) DOĞUMGÜNÜSÜÜÜÜ
"anneleri onları kandil günü doğurmuş" demek için 1 yıl erken davrandık sanırım :26:
oruç olayını da tez zamanda deneyeceğizdir. zaten tüm gün lab.dayım, Orhan Cemal de sadece akşam yatarken ve gece emiyor. yapabilirim diye düşünüyorum. çok teşekkür ederim
kızlar sizlerden fikir istiyorum çok ikilemde kaldım...
şuan ücretiz izndeyim ramazan bayramından sonra işe başlıycam kızım 16. ayın içinde olacak inş.
şimdi 2 tane bakıcı var.ikisininde referansı yüksek.
birinin evi bizim eve uzak.ama kadın eve gelecek.(yürüyrek 15 dk filan)kadını sadce uzaktan gördüm tanımıyorum.yakın komşum kefil oluyor.sadece çocuk bakacak.ekstra ev işi istersem ek ücret vericem.ben hemşireyim.h.sonufilan çalışmak zorunda kaldığımda gelirmi bilmiyorum dha konuşmadık.bu arada h.sonu eşim bakarda onunda işi olduğunda çağırıız.nadir olacak yani.
diğeri aynı sitedeyiz.yan blokta oturuyor o kendi evinde bakıyor.çok sakin bi kdın .bunu tanıyorum.baktığı çocukla beraber bi komşuda karşolaştık iyi ilgileniyordu.(kendi çocuğu yok olmuyormuş.fakatçocuk bakıyor)
ikisin,nde şuan baktıkları çocuk var yazın kreşe başlıycaklarmış.
şimdi sizce eve mi almam mantıklı yoksa evinemi vereyim.
ben yakın olsun istedim hep.arada ufak işlerim olduğundada hemen bırakırım diye.diğeride çıkınca kafam karıştı offf.
ücretde 75 tl filan farkediyor.sadece çocuk için.maddi trafı çok önemli değil.
canım çok sıkılıyor bi türlü karar veremiyorum lütfen yardımcı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?