BAMBUCAN bence ne 300e ne 500e degmez cocugundan ayri kalmak
Kariyerin icin bir firsatsa, emek verdigin bir is alaniysa farkli tabi
Evde cocuk bakacak olsan ne kadar geliri olacak?
herkesin bir yasam standardi var kizini hangi sartlarda buyutmek istedigini en iyi sen bilirsin
Sana soyle soyleyeyim cok sukur bizim maddi bir kaygimiz yok ama gerek universitede gerek yurtdisinda cok cabaladigim icin gozumu karartip isi birakamiyorum ama bir yandan da icim icimi yiyor ne gerek var onun yaninda olamadiktan sonra diye
Ozetle hic yardimci olamadim ama duacinim canim Allah en hayirli karari vermende yardimcin olsun
canım benim 300e 500e değmediğini bende düşündüğüm için kabul etmedim.. işimi çok seviyorum ama bu özel sektörün negatif taraflarıda malesef hep karşıma çıkıyor. 1,5 sene önce işten ayrıldığımda bile şuan bana teklif ettikleri ücretten daha iyi bir maaşla çalışıyordum.. ama ara vermiş olmam işleri değiştirdi.. evde çocuk bakarsam (ki yarım gün yada hafta sonları olur ancak) azramıda ihmal etmeden onun yanındayken kendi kazanmış olduğum bir 500 lira bile kıymetli olur diye düşündüm.. çok teşekkür ederim..
Bambucan:Maaşın 1 ayakkabı almaya yetse bile çalış derim arkadaşım.
Eski işine mi dönersin çocuk mu bakarsın bilemiyorum ama bence kesinlikle başarabilirsin.
Hem yaşın gençken hem içinde çalışma şevki varken çalış.
Tabiki artısı da çok eksisi de,,Rabbim kararlamıştır elbet.
Benim fikrim budur,,Allah yardımcın olsun canım.
canım benim msjını okumam bile inancımın artmasını sağladı..
çok teşekkürler..
BAMBUCAN canım yazdıklarına göre eski işine dönersen çalışma saatlerin oldukça uzun görünüyor üstelik çok sık 19.00-19.30 a sarkma durumu oluyorsa ve eve 1 saatte varıyorsan bence özelliklede bu maddi hesaba göre değmez gibi göründü bana zira bukadar yorgunluk ve yavrundandan ayrı kalman üstelik neredeyse çalıştığını başkasına vericeksin çok mantıklı görünmüyor sanki ama çalışmanın gerçekten pozitif tarafları var mesela kendi ekonomik özgürlüğümüzün değeri ve tadı, sosyal bir ortam ve özgüven katması tartışılamaz artıları bence sen evine hem daha yakın hemde daha az çalışma saatleri olan bir iş bakabilirsin mesela ama çocuk bakma işini yapabileceğine inanıyorsan maddi katkı açısından deneyebilirsin tabi ama o pek çalışma değil gibi bence istediğin özgürlük ve ortam değişikliği sağlamıcak sana yinede ekonomik değer sağlar o ayrı sonuç olarak sen ne istiyorsun o önemli tabi allah gönlüne göre versin canım
canım evime yakın bir iş bakmayıda elbet düşündüm.. ama sonuç olarak yine bakıcıya bırakıcam azrayı ve yine aldığım yola bakıcıya gidecek.. o yüzden çocuk bakayım diye düşündüm.. aslında dediğin gibi ortam değişikliği sağlamıcak ama bu evde oturma hissi beni çok bunalttı.. bu asla kızımdan bunalma değil yanlış anlamayın nolur ama bazen bir değişiklik arıyorum sadece bu..
bambucan benim fikrim maddi bi sıkıntınız yokmuş 2 yaşına kadar azrayı kendin büyüt.ilk 3 yaş çok önemli sonra kreşe verebilirsin. böylece ikilemde kalmamış olursun.çocuk bakıcılığı da çok zor bi iş.
talaycım eşimde aynen böyle söylüyor. çalıştığın zaman evde azrayla kaldığın zamanları özleyip boynuma sarılıp ağlarsın bu günlerin kıymetini bil tadını çıkar diyor biliyorum kesin olacak ama nasıl anlatsam.. azranın doğum günü için uğraşıyorum hani sağolsun arkadaşlarımın yardımıyla çıktı alıyorum kesip biçiyorumya.. enteresan bi mutlu oluyorum birşeylerle uğraştığım için.. madem azrayı bırakamıyorum, evdede azrayı ihmal etmeden yarım gün yapılabilecek tek iş olarak bu geldi aklıma..
bana böyle bir teklif gelse hiç düşünmeden "hayır" derdim Bambucan hanım. ayda 1500 tl almak için çocuğunuzdan ve evinizden ayrı kalmak çok mantıklı değil zira aldığınız para, bebeğinizin, evinizin ve kendinizin bakım masraflarına ancak yetecektir. yani maliyeti kurtarmayacaktır. bu arada yorulduğunuz, çocuğunuzu başkasına emanet ettiğiniz ve heryere koşturmanın verdiği stres yanınıza kar kalacaktır. iş hayatının verdiği özgüven, sosyal ortam vs inanın birçok çalışmayan arkadaşımda fazlasıyla var. bebeklerini alıyorlar, kermeslere gidiyorlar, komşularda çeşitli programlar (dedikodu ve altın gününden bahsetmiyorum. kitap okuma, aile-ev-kadın konulu seminerler) yapıyorlar, haftanın belli günlerinde unv öğrencileri için ücretsiz giysi bankasında çalışıyorlar, fakir öğrenciler için pastalar yapıp evlerine götürdükleri gibi evlerinde bir sürü öğrenci de ağırlıyorlar, bu arada bir sürü hobileri olduğu için ihtiyacı olan akrabalarına da dikiş-nakış-takı konusunda yardımcı oluyorlar. benden daha renkli ve çeşitli hayatları var diyebilirim. tek farkları, bütün bunları "para karşılığı mecburen" değil de "sevdikleri" için yapmaları.
chihiro doğru söylüyosun sosyal olabilmek illa çalışmak demek değil.. ama bunun bile olabilmesi için şartların uygun olması lazım. evli ve çocuğu olan 2 arkadaşım var ve ikiside farklı şehirlere taşındı. bekar olan tüm arkadaşlarımında yoğun iş çalışması var.. kimse tek bir hafta sonlarını sırf ben bu bunalımdan çıkayım diye devamlı benle geçirmezler bu bir olur iki olur.. onlarında kendi erkek arkadaşları ve hobileri var sonuçta.. hiç mi komşun yok be kadın ? dersen eğer malesef hiç yok.. evlenince şuan oturduğum yere taşındık haliyle kimseyi tanımıyorum.. (yanlış hatırlamıyorsam ankarada yaşıyorsun, bnde sincanda oturuyorum) çalışırken kimseyle tanışma fırsatım olmadı.. işten ayrıldım doğum yaptım bir kişi haricinde hayırlı olsun diyen bile olmadı bırakın evime gelip bebek görmeyi.. zeten hepside 40-50 yaş üzeri.. 40 dk bir fizik tedavi görmem gerektiğinde bile tam bir saatlik yoldan babam geldi azraya bakmaya.. durum okadar vahim yani ...
Bambucan ben senin yerinde olsam çalışırdım ama ne çocuk bakardım ne de eski işime dönerdim. Esnek çalışma saatleri olan bi iş arardım kendime. Part time falan. çünkü maddi sıkıntınız yokmus cok sukur ve çalışmak gerçekten çok iyi geliyo ama yine de onca saat ayrı kalmaya ve yorgunluğa değmez diye düşünüyorum. -ki ben de 9.5 aylık olana kadar evde kızımla yalnızdım. Nasıl bi his olduğunu çok iyi biliyorum- branşın ne bilmiyorum ama evden ilgi alanlarına yönelik bişey de yapabilirsin. Anlatabildim mi bilmiyorum...
beni anlayan biri ohh ne güzel.. eski iş yerimde muhasebeciydim.. fakat 4 yıllık işletme a.ö 2 senelik çalışma ekonomisi mezunuyum..
eşim mali müşavirlik sınavlarına hazırlanmamı bu konuda kendimi geliştirmemi istiyor.. yada kitaplarımı önüme alıp buna hazırlanıcam..
bir de ekonomik özgürlük hissi tarafı var olayın. bu kişiden kişiye değişir Bambucan hanım. doktora projeme karşılık hatırı sayılır bir ücret almama rağmen kendimi hiç ekonomik özgür ve kendi paramı kazanıyor gibi hissetmiyorum. bunu kötü anlamda ve hala bağımlıyım anlamında söylemiyorum. çünkü bu paraya kendi param gibi bakamıyorum. eşimle maaşlarımızı tek hesapta topluyoruz ve harcamalarımızı bu hesaptan yapıyoruz. dolayısıyla çalıştığımın karşılığı bir para gibi hissetmiyorum maaşımı. her ay hesabımızda bir miktar para oluyor gibi hissediyorum. yani, çalıştığınız için ekonomik özgürlük hissedemeyebilirsiniz de :26:
şuan o ortak hesabınıza sizin tarafınızdanda bir katkı sağlandığından bünyede alışkanlık yapıp size ayrı bir his yaratmıyor olabilir. nitekim bende çalışırken öyleydi ne özgürlüğü kendi param diye bişey yokki derdim bazı zamanlar.. ama o katkı siz tarafından bi
eksilsin işte o zaman anlıyor insan o ortak hesabın artık sadece eş hesabı olduğunu..
çok şükür eşim tarafından hiç bir zaman çalışılmaya zorlanmadım.. ona kalsa evimin hanımı olayım daha iyi..
kendi kazancını bile getirip benim elime verip, fatura ödenceği zaman benden isteyen biri..
dediğim gibi şükür eşimin işi çok güzel ve yaşam standartımızda gayet iyi..
ama istediğim 1000 yada 10.000 farketmez önemli olan bir katkı sağlayabilmek...