2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım benim 300e 500e değmediğini bende düşündüğüm için kabul etmedim.. işimi çok seviyorum ama bu özel sektörün negatif taraflarıda malesef hep karşıma çıkıyor. 1,5 sene önce işten ayrıldığımda bile şuan bana teklif ettikleri ücretten daha iyi bir maaşla çalışıyordum.. ama ara vermiş olmam işleri değiştirdi.. evde çocuk bakarsam (ki yarım gün yada hafta sonları olur ancak) azramıda ihmal etmeden onun yanındayken kendi kazanmış olduğum bir 500 lira bile kıymetli olur diye düşündüm.. çok teşekkür ederim..

canım benim msjını okumam bile inancımın artmasını sağladı..
çok teşekkürler..

canım evime yakın bir iş bakmayıda elbet düşündüm.. ama sonuç olarak yine bakıcıya bırakıcam azrayı ve yine aldığım yola bakıcıya gidecek.. o yüzden çocuk bakayım diye düşündüm.. aslında dediğin gibi ortam değişikliği sağlamıcak ama bu evde oturma hissi beni çok bunalttı.. bu asla kızımdan bunalma değil yanlış anlamayın nolur ama bazen bir değişiklik arıyorum sadece bu..

talaycım eşimde aynen böyle söylüyor. çalıştığın zaman evde azrayla kaldığın zamanları özleyip boynuma sarılıp ağlarsın bu günlerin kıymetini bil tadını çıkar diyor biliyorum kesin olacak ama nasıl anlatsam.. azranın doğum günü için uğraşıyorum hani sağolsun arkadaşlarımın yardımıyla çıktı alıyorum kesip biçiyorumya.. enteresan bi mutlu oluyorum birşeylerle uğraştığım için.. madem azrayı bırakamıyorum, evdede azrayı ihmal etmeden yarım gün yapılabilecek tek iş olarak bu geldi aklıma..

chihiro doğru söylüyosun sosyal olabilmek illa çalışmak demek değil.. ama bunun bile olabilmesi için şartların uygun olması lazım. evli ve çocuğu olan 2 arkadaşım var ve ikiside farklı şehirlere taşındı. bekar olan tüm arkadaşlarımında yoğun iş çalışması var.. kimse tek bir hafta sonlarını sırf ben bu bunalımdan çıkayım diye devamlı benle geçirmezler bu bir olur iki olur.. onlarında kendi erkek arkadaşları ve hobileri var sonuçta.. hiç mi komşun yok be kadın ? dersen eğer malesef hiç yok.. evlenince şuan oturduğum yere taşındık haliyle kimseyi tanımıyorum.. (yanlış hatırlamıyorsam ankarada yaşıyorsun, bnde sincanda oturuyorum) çalışırken kimseyle tanışma fırsatım olmadı.. işten ayrıldım doğum yaptım bir kişi haricinde hayırlı olsun diyen bile olmadı bırakın evime gelip bebek görmeyi.. zeten hepside 40-50 yaş üzeri.. 40 dk bir fizik tedavi görmem gerektiğinde bile tam bir saatlik yoldan babam geldi azraya bakmaya.. durum okadar vahim yani ...

beni anlayan biri ohh ne güzel.. eski iş yerimde muhasebeciydim.. fakat 4 yıllık işletme a.ö 2 senelik çalışma ekonomisi mezunuyum..
eşim mali müşavirlik sınavlarına hazırlanmamı bu konuda kendimi geliştirmemi istiyor.. yada kitaplarımı önüme alıp buna hazırlanıcam..

şuan o ortak hesabınıza sizin tarafınızdanda bir katkı sağlandığından bünyede alışkanlık yapıp size ayrı bir his yaratmıyor olabilir. nitekim bende çalışırken öyleydi ne özgürlüğü kendi param diye bişey yokki derdim bazı zamanlar.. ama o katkı siz tarafından bi
eksilsin işte o zaman anlıyor insan o ortak hesabın artık sadece eş hesabı olduğunu..
çok şükür eşim tarafından hiç bir zaman çalışılmaya zorlanmadım.. ona kalsa evimin hanımı olayım daha iyi..
kendi kazancını bile getirip benim elime verip, fatura ödenceği zaman benden isteyen biri..
dediğim gibi şükür eşimin işi çok güzel ve yaşam standartımızda gayet iyi..
ama istediğim 1000 yada 10.000 farketmez önemli olan bir katkı sağlayabilmek...

mutlu yıllar musab bilal :119::119:iyiki dogmuşsun:119:
talaycım senide tebrik ediyorumiyiki doğurmuşsun:)
bütün güzellikler sizlerle olsun...

Kızlar malumunuz üzere eşim arap ve bugüne kadar ailesine gittiğimde bir dolmalar yiyorum ki sormayın,
rahmetli kv.den öğrendikleri şekilde 1 tencere yapıyorlar (hem kuru dolma hem biber hem sarma) offf ki offf
Sorun şu kiben bu tarifi istediğimde hep birşeyleri eksik veriyorlar(görümce ve eltilerim) sanırım çünkü dolmalarımın finishi ve lezzeti onlarınki gibi;
neredeyse çok az sulu(tencerede) biraz ekşili hafif acılı ama ultra lezzetli olmuyorAma olsun istiyorum
Başta dolma uzmanı babyceren arkadaşım olmak üzere marifetli annelerden öneri bekliyorum.
Baharatları da dahil nasıl becericem ben onlar güzel dolma yapmayıBakıcı ablamız urfalı,,ondan da tarif alıp yaptım ama
Netten bakıp yaptımElimde öyle kötü değildir ama araplar gibi dolma yapamadımYardımlarınızı bekliyorum
Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim .....mutlu

bambucan ben seni çok iyi anlıyorum bende senin gibi evde oturmaktan hergün aynı şeyleri yapmaktan çok sıkıldım..
ben 15 yaşından 23 yaşına kadar sürekli çalışan biriydim..evlendim eşimin yanında çalıştım cereni dogurana kadar eşimle birlikteydik..
ama 4 yıldır evdeyimtam cereni büyüttüm çağla geldiyine evdeyim:))
bizim burda bakıcılar daha ucuz,500 liraya hem çocuk bakıyolar hem evi işi..
ama ben çağlayı bırakıp gitmeye kıyamıyorumçok küçük daha..ben biraz pimpirikliyim kızımı kimselere emanet edemem..
en azından kendi derdini anlatıncaya kadar..yani 2 veya 2 buçuk yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum..
kızımın her hareketine ilk ben şahit olmalıyım,ben görmeliyim..benim düşüncem böyle..
evde çocuk bakmak iyi fikir ama dedigin gibi yarım gün veya hafta sonu olursa daha iyi..yoksa dahada bunalırsın..
2 çocukla bu hale gelebilirsinsonra sende benim gibi depresyonunu üşütürsün:))
hakkına hayırlısı olsun..

off off arapların dolmasıda çok güzel olur haaabenim eski mahallede arap çok bi ara onlardan tarif alır veririm sana..
ben arap degilim ama benimde dolmam fena olmaz:))
kuru dolma tarifi bilmem ama benim yaptıgım dolma şöyle oluyor..
1 avuç kıyma,
3-4 tane domates,
biraz maydonoz ve taze nane,
4 diş sarmısak,
tuz,karabiber,kuru nane,nar ekşisi,
göz ayarı pirinç,ve domates salçası veee sıvı yağ..
yani böyle tam tarif olmadı ama bunlar ortalama 1 kilo patlıcan ve 5 kabak için yeterli gibi:44:
ay bişey unuttummu acaba:26:ben genelde göz ayarı yapıyorum tam oluyo..
eger sarma yapacaksam nar ekşisi koymuyorum..

Çocuğu başka eve bırakmak zor tabi ama mecbur kalınca da katlanılıyo işte herşeye
Kadınla konuşsan desen mesela haftada 2 gün sende baksa,,bi söyle bakalım? Hem yakın mesela,,sabah gelir belki kahvaltısını yaptırır,,öğlen çıkar evine giderler bu tarz da yaklaşmayı dene Birde sakın ama sakın özellikle bu konuda başkasına ayıp olmasın diye aklında soru işareti bırakma Sonra bütün gün işte karnında kramplarla oturursun. Hem şöyle düşün: elde var 2 Onun için rahat ol ve kendin karar ver,,başkasını üzmeyeyim diye kendi tatlı canını sıkma şekerim
Sanırım limon tuzu ekliyor onlarda,,birde biber(salçadan hariç)tadı vardı.
Çok teşekkür ederim bitanem,,ben malzemeyi bileyim,,ayarını yaparım.
Bu mesaj bitince elimde kağıt kalem olacakTaze nane hiç eklemedim mesela.hep kuru eklerim.
Ama inan bana yok böyle bir tat BabycerencimSanki çerez yiyosun mübarek
Ben şu sırrı bir çözeyim sizler sayesinde,,oooohhh Çatlasın düşmanlar

birde satır et kullanıyorlarmış onu demişlerdi
yaprakları da eriyo resmen,,hiç migros yaprağı gibi değil
ayy işlaa hamile biri okumaz topiği:18:
şu kadar hatunuz bi arap yok mu içimizde merak ettim
warmı başka dolmasına güvenenkağıt kalem elimde

dolmaya limon tuzumu ilk defa duydum:26:belki birazda biber salçası ekliyolardır yada pul biber:26:
ama benim cadılarda dolma yedigi için ben acı yapamıyorumyoksa ceren asla yemez..
sen bu işi çöz cigerim bizimlede paylaşmesela ben bugün arap kebabı yapacamçok güzel oluyo
hatta ceren dedi anne akşam ''abab kekabı yapsana'':))oyy kurban verene sen iste ben yaparım annemmm dedim
onun tarifide şöyle,
kıymayı biraz pişiriyosun,sıvıyag ve katı yag kullanıyosun..
sonra iri kıyılmış soganları ekliyosun,
soğanlar ölünce bi fatiha okuyup taze sivri biber dograyıp ekliyosun,
biberler biraz buruşunca domatesleri ekliyosun..
bunlar yarım saat kadar pişiyo,biraz su ekliyebilirsin..sonrada salça,tuz,karabiber..
altını kapatmaya yakın maydonoz dograyıp ekliyosun ve 5 dakika sonra yemek hazır
yanınada patatesli köfte(çig köftenin patatesli hali)
sonrada köfteleri batırıp batırıp yiyosun

akşama can dostarım gelecekyemege degil yemekten sonra kız kıza dedikodu yapacaz..5 çocukta benim evi altüst edecek:18:
eşimi evden postalayacameminim çok üzülecek
neyse kısa keselimeşime dedim yaş pasta al çağlanın dogum gününü kutlayalım bari..çünkü doğğum günü aile arasında olacak
o yüzden arkadaşlarımlada bi pasta keseli foto çekilelim hatıra kalsıntamam dedi,başka ne diyebilir ki
neyse konuya dönelimyaş pasta olacak yanına tuzlu birşeyler yapayım diyorum ne yapayım:44:
yufka alıp börekmi yapsam:44:ne yapsam

Evet cicim limon tuzunu çok kullanırlar,,dolma yaparlarken görmedim ama kitel bile yapsalar suyuna atarlar mutlaka.
Hemen bütün yemekleri hafif ekşili oluyor offfBende güzel yemek yaptığımı düşünüyorum ama onlarda yöresel bir emek var neticede.
Diğer tarifi de yazdım,,sen tam kafamdaki becerikli gelinsinTeşekkürler,,Akşama benim için abab kekabı diyen fıstığı ye sendeumarım daha iyidir Cerenciğim

börek te olur ama dereotlu peynirli kek geldi aklıma:44:

cumartesi çağlanın doom günü ama hala çağlanın bir elbisesi yok
tüt etek yapacaktım gittim almaya ama sadece beyaz ve sarı renk tül var
almadım
elbise baktım istedigim gibi bulamadım
ne yapacam ben ya:18:netten baktım begendim ama hemnde gelmez ki:18:

dereotlu peynirli kek mi:44:alla allaaa:44:
hem peynir hem kek:44:töbe töbeee:44:
hemde dereotu:44:ilginç:44:
neyse sıradakiiiii gelsinnn

alla allaa:44:nasıl bilmiiin sen bunu:44::44:
hem bilmiiin hem laf söliin:44::44:töbe töbeee:44:
ilginç:44:
sırada milföylü pratik börek var
bunu da beğenmezsen kızılkurt:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…