akşama can dostarım gelecekyemege degil yemekten sonra kız kıza dedikodu yapacaz..5 çocukta benim evi altüst edecek:18:
eşimi evden postalayacameminim çok üzülecek
neyse kısa keselimeşime dedim yaş pasta al çağlanın dogum gününü kutlayalım bari..çünkü doğğum günü aile arasında olacak
o yüzden arkadaşlarımlada bi pasta keseli foto çekilelim hatıra kalsıntamam dedi,başka ne diyebilir ki
neyse konuya dönelimyaş pasta olacak yanına tuzlu birşeyler yapayım diyorum ne yapayım:44:
yufka alıp börekmi yapsam:44:ne yapsam
alla allaa:44:nasıl bilmiiin sen bunu:44::44:
hem bilmiiin hem laf söliin:44::44:töbe töbeee:44:
ilginç:44:
sırada milföylü pratik börek var
bunu da beğenmezsen kızılkurt:44:
off off arapların dolmasıda çok güzel olur haaabenim eski mahallede arap çok bi ara onlardan tarif alır veririm sana..
ben arap degilim ama benimde dolmam fena olmaz:))
kuru dolma tarifi bilmem ama benim yaptıgım dolma şöyle oluyor..
1 avuç kıyma,
3-4 tane domates,
biraz maydonoz ve taze nane,
4 diş sarmısak,
tuz,karabiber,kuru nane,nar ekşisi,
göz ayarı pirinç,ve domates salçası veee sıvı yağ..
yani böyle tam tarif olmadı ama bunlar ortalama 1 kilo patlıcan ve 5 kabak için yeterli gibi:44:
ay bişey unuttummu acaba:26:ben genelde göz ayarı yapıyorum tam oluyo..
eger sarma yapacaksam nar ekşisi koymuyorum..
tatlı birşeylerin yanına tuzlu gider. çeşitli çap ve ebatlarda tuzlu kurabiye veya poğaçadan yana oyumu kullanıyorum ben
börek de olabilir fekat :26:
milföy benimde aklıma geldi ama çok dökülüyo yasinir oluyorum
neyse ben başımın çaresine bakarımboşver
zaten senden başka kimse bana cevap vermiyo
sagol canişkom
o tarif mutlu ve diger arkadaşlarım içindiben olsam hayatta Babyceren hanımın verdiği tarifi yapmam
kesin, eksik malzeme vermiştir ve bizi arkadaşlarımıza rezil etmek şeklinde kötü bir şaka planı vardır :18:
dostum Babyceren, bu nasıl bir tarifkuru dolma tarifi bilmem ama benim yaptıgım dolma şöyle oluyor..
1 avuç kıyma,
3-4 tane domates,
biraz maydonoz ve taze nane,
4 diş sarmısak,
tuz,karabiber,kuru nane,nar ekşisi,
göz ayarı pirinç,ve domates salçası veee sıvı yağ..
yani böyle tam tarif olmadı ama bunlar ortalama 1 kilo patlıcan ve 5 kabak için yeterli gibi:44:
ay bişey unuttummu acaba:26:ben genelde göz ayarı yapıyorum tam oluyo..
eger sarma yapacaksam nar ekşisi koymuyorum..
dostum Babyceren, bu nasıl bir tarif
taze nane mi kuru nane mi kullanıyorsunuz, bir karar veriniz. ikisini kullanıyorsanız, hangi aşamada hangisini koyuyorsunuz açıklayınız azizim
bir de malzelerin eklenme sırasını veriniz
NOT: ÇOK CİDDİYİM. ELİMDE KAĞIT-KALEM, CEVABINIZI BEKLİYORUM
Insanlarda hic edep kalmamis
Yan komsum esinden ayrildi. Cok tatli genc bir kizi var asansorde parkta konustugumuzda hep babasina selam iletiyoruz
Ne zaman misafirim olsa tabak yolluyorum kapiyi acmiyor fln acayip biri
Gecen hafta uyumaya calisirken asna fisna sesleri geldi ama ne ses bizim odamizda yapiyorlar sanki
Bu aksam yine eve birini almis kah bogurdu kah kadin ilginc seslerle kus gibi ottu duymamak icin salona yattim zaman gecti geldim daha beter ciglik cigliga
Duvara vurayim dedim sonra basina bela alma otur oturdugun yerde diye durdum
Kafama takiliyor bunlar kac kisi ki durmaksizin bu kadar saat is pisirebiliyorlar? Hic mi yorulmaz insan!!
Ar namus komsudan cekinme hic mi kalmamis avaz avaz aklini kaybetmisler gibi bagirmaya ne gerek var?
Bu is zinadir hic mi bilmiyorlar 3aylara girdik ben odamda duydukca yerin dibine geciyorum ya ne bicim insanlar
Cok moralim bozuk bu yuzden
Allah evlatlarimizi iyilerle karsilastirsin
Hadi ona s.siz dersin de kadina ne demeli!
Kadin dememeli o kesin... Bizimle ayni cins olmamali o yaratik!
ben seni çok iyi anlıyorum
bana da senden başka kimse dolma tarifi vermedi zaten
azraece birtek ot tarifi vericek o da
bişey diil canişkom
ama dereotlu kek hem çok güzel hem de basit bir tuzlu birgün dene derim
dolmada bu kadar sessiz kalan topiğe ben bide pilavla ilgili bişey sorucaktım
vazgeçtim
mutlucuğum cicim peynirli dereotlu kek tarifini yazsana şekerim ya pratikse zeynomun doğum gününd eyaparım belkim olurmu acaba:26: bakk benim pilavım süper olurr cicim eşim öyle der hatta kv ve bütün eltilerimin yanında söylemişti bikeresindebana aşık diyemi beğeniyor pilavımı acabaaa hadii sor bakalımm sor sor sorrr
kızlar eşimde dahil daha kimseyle paylaşmadığım fikrimi ilk sizlere söyleyip sizlerden bir fikir almak istiyorum..
azra doğmadan önce bende yoğun bir iş temposuyla çalışan biriydim.. artı çokda aktif bir sosyal hayatım vardı. azra gelince en başından beri 1 yaşına kadar kızımla ben ilgilenicem diye bir karar aldım ve çok şükür bugüne kadarda kızımla beraberdim.. bu kararı aldım çünkü çalışırsam bebeğime aileden bakabilcek yakın kimse yoktu.
(babanne, anane, teyze vs.) ve özel sektörde çalıştığım için en uygunu budur diye düşündüm.
1 hafta önce eski çalıştığım yerden aradılar ve işe başlamak isteyip istemediğimi sordular. (1500 tl maaş ile)
(ben tabi bu zamana kadar çalışırsam diye çevremden bakıcılarla irtibata geçip fiyat vs. konuşuyordum)
evimle işim arası tam 1 saat mesefade. ve işyerimin çalışma saatleri sabah 08.00 ile 18.30 arası.
çıkış zamanı her özel sektörde olduğu gibi çoğu zaman 19.00-19.30a kadar uzayabiliyor.
hadi bunuda geçtim. saatide ayarladım deyim.
bakıcılarla konuştuğumda bu saatler arasında ev temizliği yemek vs. yok sadece bebek bakımı için şuan en uygun 900 tl dediler.
900 bakıcı ücreti+ 250 bnm yol param dersek 350 tl için çocuğumdan bu kadar ayrı kalmaya değermi?
ya hadi bakıcıyla konuşayım 800e insin , patronlada konuşayım oda bi 100 daha eklesin ..
yine elime geçicek 500 tl. haftanın 6 günü boyunca azradan ayrı kalmaya hayatta değmez..
eşim zaten 2 yaşına kadar çalışmamı istemiyor. çok şükür bir sıkıntımızda yok istersem hiç çalışmayım..
ama çalışan anneler beni anlıyacaktır. kızım için herşeye değer o ayrı. ama bi taraftanda bunaldım.
kızımla vakit geçirmek tabiki mükemmel ama sonuç olarakta çalışmayı özledim..
kızımın geleceği için aile bütçeme katkı sağlayabilmek için daha fazlada oturmak da istemiyorum..
madem şartlar elvermiyor çalışamıyorum.. o zaman ben evde çocuk baksam? bakabilir miyim? olabilir mi?
ya sadece hafta içi yarım gün, yada haftasonları.. 2-5 yaş arası mesela..
hem azramıda ihmal etmemiş olurum..
biraz uzun oldu ama sizlerin fikirleri benm için çok önemli..
artıları eksileriyle yazarsanız çok mutlu olurum.. :26:
http://www................../?pnum=200&pt=Dereotlu Peynirli Kek
linkte tarifi var canım ben çok seviyorum susamlada süsle üstünü kek kalıbına göre çok güzel görünüyor sofrada,
tabi borcamda da olur. pilavı kavurarak mı yapıyorsun yoksa sıcak suda bekletip şişirerek mi tane tane yapıyorsun şekerim
Eki Görüntüle 711357
beni anlayan biri ohh ne güzel.. eski iş yerimde muhasebeciydim.. fakat 4 yıllık işletme a.ö 2 senelik çalışma ekonomisi mezunuyum..
eşim mali müşavirlik sınavlarına hazırlanmamı bu konuda kendimi geliştirmemi istiyor.. yada kitaplarımı önüme alıp buna hazırlanıcam..
QUOTE]
bambucan bence cevabını kendin vermişsin ne güzel bir şeyki eşinde seni destekliyor.hem kızını büyütmüş hemde sınavlara hazırlanabilirsin.yine kendine yatırım yapacaksın bence.ben olsam azmeder ve o sınavı kazanırdım.
çocuğu başka eve götümek sıkıntı olur mu acaba diye ikilemdeyim.sonuçta kendi ev işi çocuk.eşi vardiyalı çalışıyor arada o evde olacak.offf offff.karar vermek ancak bu kadar zor olur.
konuşmak istiyorum ama sonra vermeyince ayıp olur diye yan komşuyada çok çekiniyorum.sanırım çok ince düşünüyorum.
can emanet etmek gerçekten çok zormuş.rabbim çalışan bütün annelerin yardımcısı olsun.
bende senin durumundaydım.aynı siteden bi bayan kendi evinde bakmak istedi onunda eşi kaza geçirdiği için çoğu zaman evdeydi.bende mecburiyetten ilk evet dedim.ama sonra düşündüm rahat olamayacaktım,çocuğumu düşündüm sonuçta evinde bildiği yerde olmayacaktı.evimizde kendini güvende hisediyor alıştığı bi düzen var.seni anlıyorum bence kendi evinde bakmasını teklif et.inş. kabul eder arkadaşım.
kızlar size neden yazamadığımın kanıtları:))Eki Görüntüle 711173 Eki Görüntüle 711174
çok güzeller emek vrilen herşey çok güzel.keçeden mi yaptın.bayılıyorum keçeye.çocuklar için çok güzel ve sağlıklı alternatifleri var.bende rakam yapıp içini doldurmayı düşünüyorum.ellerine sağlık.
kızlar günaydın bugün oğlumun doğum günü ve duygularımı sizinle paylaşmak istedim umarım uzunluğuyla sizi sıkmam.
Bundan 2 sene önceye kadar çocuk sahibi olmak deyince birisi sanki boğazımı sıkıyor,nefes alamıyordum.Çocuk demek bağımlı bir hayat,istediğim hiçbir şeyi yapamamak sanki önümde bi engel gibi geliyordu.sonra sanırım biyolojik saatim gelmiş ve çocuklu ailelere farklı gözle bakmaya başlamıştım eşimin askerde olmasının da buna katkısı vardı.Evet artık bi bebeğim olsun istiyordum nedensiz bi şekilde.6,5 yıllık evlilikten sonra 6 ay denedik tam bizde bi sorun var galiba dediğimiz anda sen geldin.laboratuarda ağladık arkadaşımla bu haber üstüne.şükür namazı kıldım.ve babana senin ağzından bi mektup yazdım.ona dedimki akşama bi misafirimiz var güzel bi sofra hazırladım bi çiftte yeşil patik aldım paketledim.baban geldi masayı gördü bende masaya geçmesini istedim bi taraftanda babanı kameraya çektim.misafirimiz gelemeyecekmiş ama sana bi paket vermemi söyledi.ve babanın paketi açıp mektubunu okumasını, yüzündeki o ifadeyi,hediyeni görmesini izledim.sonunda bi oleyyy çığlığı birbirimize sarıldık ve mutlu haberi verdik herkeze.ve 9 ay okadar güzel geçtiki kendimi her zamankinden daha güzel daha özel hissettim.sanki içime bi polyana ve hulk girmişti.kendimi çok güçlü ve çok pozitif hissediyordum.11.05.2012 tarihinde doğum öncesi iznime ayrıldım.7 senedir her gün işe gidiyordum ve o sabah gitmemek bana buruk bi duygu yaşatmıştı bi garip olmuştum.hayatım değişiyordu.14.05.2012 tarihinde kontrole diye çıktık evden o sabah eşime içimde değişik bir sıkıntı olduğunu söyledim.sonra nst de sıkıntı çıktı ve doktorum bana öğleden sonra beni doğuma alacağını söyledi.donup kalmıştım daha 12 gün vardı. Sen makat bebektin sezeryan olacaktım doğum günün belirlemiştik ama dünyaya geleceğin günü sen seçtin bebeğim.annemgil gelmemişti.buna hazır değildim ve beni direkt doğum salonuna aldılar.resmen donmuştum korkuyordum yaşayacaklarımı bilmiyordum.doğum salonunda çalışanların hepsi arkadaşımdı ve beni çok rahatlattılar.dua etmeye çalıştım ama en iyi bildiğim dualar bile yarım kalıyordu. hemen tel le babanı aradım ve talimatlar verdim o benden şaşkındı.sonra hemen en yakın arkadaşımı aradım doğuruyorum dedi hemen yanıma geldi.ve seni kucağıma almaya doğru ilerledim.nabzım arttığı için sedasyon verilerek bayıltılmıştım.uyandığımda dikişlerim atılıyordu ve o dama ilerledim hafif sersemlikle eşimi gördüm terden sırılsıklamdı.sonra seni getirdiler küçücüktün tahminimden çok daha güzeldin.Hoş geldin meleğim doğduğunda yağmur yağmıştı mis gibi toprak ve senin kokun vardı.o günün üzerinden 1 yıl geçti ben o küçük bebeğime doyamadım.bahar mevsimi pazartesi saat 13:05 de doğduğun için hep enerjinin yüksek olacağını düşünmüştüm.beni şaşırtmadın.kıpır kıpır ,bi saniye durmayan,güleryüzlü,etrafındakilerin sempatinle dikkatini çeken bi bebek oldun.etrafımdakiler zor bi bebek olduğunu söylediler ama benim için tam tersiydi.en büyük zaafı uyku olan ben seni gördükten sonra kendime hayret ediyorum. sen anne karnına düştükten itibaren kendimi çok güçlü hissediyorum baban bile üzemiyor artık beni.hiçbir şeyimi yarım bırakmıyorum artık.çünkü diyorum kendime sen annesin sana ihtiyacı olan,benim şekillendireceğim, ona iyi örnek olmak zorunda olduğum bi bebeğim var.iyiki doğdun musab Bilal sayende kendimi tamamladım.içimdeki Özlem seninle daha güzel. bu öyle bişey ki karşı cinse duyduğun aşk bi süre sonra monotonlaşıyor ama annelik sonsuz bir duygu her gün yeni şeyler yaşıyorum hepsi Rabbimin seni bana emanet etmesiyle oldu.Rabbim sana şükürler olsun.
Kızlar malumunuz üzere eşim arap ve bugüne kadar ailesine gittiğimde bir dolmalar yiyorum ki sormayın,
rahmetli kv.den öğrendikleri şekilde 1 tencere yapıyorlar (hem kuru dolma hem biber hem sarma) offf ki offf
Sorun şu kiben bu tarifi istediğimde hep birşeyleri eksik veriyorlar(görümce ve eltilerim) sanırım çünkü dolmalarımın finishi ve lezzeti onlarınki gibi;
neredeyse çok az sulu(tencerede) biraz ekşili hafif acılı ama ultra lezzetli olmuyorAma olsun istiyorum
Başta dolma uzmanı babyceren arkadaşım olmak üzere marifetli annelerden öneri bekliyorum.
Baharatları da dahil nasıl becericem ben onlar güzel dolma yapmayıBakıcı ablamız urfalı,,ondan da tarif alıp yaptım ama
Netten bakıp yaptımElimde öyle kötü değildir ama araplar gibi dolma yapamadım Yardımlarınızı bekliyorum
Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.....mutlu
kızlar size neden yazamadığımın kanıtları:))Eki Görüntüle 711173 Eki Görüntüle 711174
PEYNİRLİ DEREOTLU KEK - '..Resimli Denenmis Tarifler..!
linkte tarifi var canım ben çok seviyorum susamlada süsle üstünü kek kalıbına göre çok güzel görünüyor sofrada,
tabi borcamda da olur. pilavı kavurarak mı yapıyorsun yoksa sıcak suda bekletip şişirerek mi tane tane yapıyorsun şekerim
Eki Görüntüle 711357
tarif için sağol cicim bende nette bu tarifi bulmuştum dedim belkim senin bir püf noktan falan vardır bunu yapayım bende kesinncicim pirinci asla sıcak suda şişirmem ben birazcık soğuk suda bekletip beyaz suyu çıkana kadarda iyice soğuk suyla yıkayıp kavururum ama iyi kavrulacak bak ona göre tencerenin dibinde bir kaç pirinç tanesinin pıt pıt yukarı fırladığını göreceksin oki sonra ölçüne göre kaynamış suyunu dök üstüne tuzunuda at ben birazcık tavuk suyu tableti( jel şeklinde olanlardan kullanıyorum) katıyorum mutlaka buzlukta hazır tavuk suyum yoksa yani, bukadar, ben ölçüyü şöyle yapıyorum diyelim 1 bardak pirinç kullandıysa 2 bardak kaynamış su ekliyorum aynı bardakla tabii ayyy çok acemi olduğum belli oldu tarif verişimden yaa başkada bir yemek yapmayı beceremem pek şekerim ama pilavım gerçekten süper olur yani iyi kavrulcak bakk he unutmaa
ya ben şimdi yine bu araplar diye başlarmışım
ellerine sağlık canım,,bende aynı senin gibi yapıyorum reisin bordo baldosuylabenimki de fena sayılmaz
ama eltilerim farklı yapıyor,şöyleki: pirinci yıkayıp sıcak suda su soğuyana dek bekletirler uzun uzun,,sonra hiç kavurmadan
sıcak su/tavuksuyu ekleyip(1e1 ölçü)tereyağı atıp pişiriyorlardı gördümBen hiç bu şekilde yapmadım,,aslında 1 defa yaptım ama
beğenmedimkavurarak yapmaya devam yani birgün pilavını yemeye gelicem canımı çektirdin
Benım pilavım ustune pilav yapan tanımam
İşte bu konuda mütevazı dıılım
off önce bu ne dedim ama bu resmi görünce vazgeçtim:)kesinlikle denemeliyimPEYNİRLİ DEREOTLU KEK - '..Resimli Denenmis Tarifler..!
Eki Görüntüle 711357
ya ben şimdi yine bu araplar diye başlarmışım
ellerine sağlık canım,,bende aynı senin gibi yapıyorum reisin bordo baldosuylabenimki de fena sayılmaz
ama eltilerim farklı yapıyor,şöyleki: pirinci yıkayıp sıcak suda su soğuyana dek bekletirler uzun uzun,,sonra hiç kavurmadan
sıcak su/tavuksuyu ekleyip(1e1 ölçü)tereyağı atıp pişiriyorlardı gördümBen hiç bu şekilde yapmadım,,aslında 1 defa yaptım ama
beğenmedimkavurarak yapmaya devam yani birgün pilavını yemeye gelicem canımı çektirdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?