2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tatlı birşeylerin yanına tuzlu gider. çeşitli çap ve ebatlarda tuzlu kurabiye veya poğaçadan yana oyumu kullanıyorum ben

börek de olabilir fekat :26:

alla allaa:44:nasıl bilmiiin sen bunu:44::44:
hem bilmiiin hem laf söliin:44::44:töbe töbeee:44:
ilginç:44:
sırada milföylü pratik börek var
bunu da beğenmezsen kızılkurt:44:

milföy benimde aklıma geldi ama çok dökülüyo yasinir oluyorum
neyse ben başımın çaresine bakarımboşver
zaten senden başka kimse bana cevap vermiyo
sagol canişkom

ben olsam hayatta Babyceren hanımın verdiği tarifi yapmam

kesin, eksik malzeme vermiştir ve bizi arkadaşlarımıza rezil etmek şeklinde kötü bir şaka planı vardır :18:

tatlı birşeylerin yanına tuzlu gider. çeşitli çap ve ebatlarda tuzlu kurabiye veya poğaçadan yana oyumu kullanıyorum ben

börek de olabilir fekat :26:

dostum tatlının yanına tuzlu gider bunu bende yazdım ama asıl sorun o tuzlu ne olablir..kurabiye olmaz yapamam..belki poğaça yada
börek yaparım çünkü çayla verebilecegim birşey olmalı..zaten meyve,çerez,kahve derken olur biter..
neyse bu konuyu kapatalımcevap için mersi
sizi gıdıklıyarak selamlıyorum saygılar...

milföy benimde aklıma geldi ama çok dökülüyo yasinir oluyorum
neyse ben başımın çaresine bakarımboşver
zaten senden başka kimse bana cevap vermiyo
sagol canişkom

ben seni çok iyi anlıyorum
bana da senden başka kimse dolma tarifi vermedi zaten
azraece birtek ot tarifi vericek o da
bişey diil canişkom
ama dereotlu kek hem çok güzel hem de basit bir tuzlu birgün dene derim
dolmada bu kadar sessiz kalan topiğe ben bide pilavla ilgili bişey sorucaktım
vazgeçtim

ben olsam hayatta Babyceren hanımın verdiği tarifi yapmam

kesin, eksik malzeme vermiştir ve bizi arkadaşlarımıza rezil etmek şeklinde kötü bir şaka planı vardır :18:
o tarif mutlu ve diger arkadaşlarım içindiben sana özel tarif verecem
arkaya gelde konuşalım

dostum Babyceren, bu nasıl bir tarif
taze nane mi kuru nane mi kullanıyorsunuz, bir karar veriniz. ikisini kullanıyorsanız, hangi aşamada hangisini koyuyorsunuz açıklayınız azizim
bir de malzelerin eklenme sırasını veriniz

NOT: ÇOK CİDDİYİM. ELİMDE KAĞIT-KALEM, CEVABINIZI BEKLİYORUM

dostum hem kuru hem taze nane kullanıyorummalzeme ekleme sırası diye bir şey yok nasıl olsa hepsi bi güze karışıp dolmanın
içine doldurulacak

Töbe töbe
Hem de evınde genc kızı var bıde ustelik.o kız nasıl yetışicek eve aldıgı adam yada adamlar ya kıza bışey yaparsa hıç mı korku yok

mutlucuğum cicim peynirli dereotlu kek tarifini yazsana şekerim ya pratikse zeynomun doğum gününd eyaparım belkim olurmu acaba:26: bakk benim pilavım süper olurr cicim eşim öyle der hatta kv ve bütün eltilerimin yanında söylemişti bikeresinde bana aşık diyemi beğeniyor pilavımı acabaaa hadii sor bakalımm sor sor sorrr

http://www.sefertasitarifleri.com/2013/01/peynirli-dereotlu-kek.html#.UZIpr454WJU
linkte tarifi var canım ben çok seviyorum susamlada süsle üstünü kek kalıbına göre çok güzel görünüyor sofrada,
tabi borcamda da olur. pilavı kavurarak mı yapıyorsun yoksa sıcak suda bekletip şişirerek mi tane tane yapıyorsun şekerim

Son düzenleme:

Resmi olarak 6 ay önce ıstıfa etmış biri olarak dıyorum ki ohhh be evde olmak gıbısı helekı cocuguma kendım bakmak gıbısı yokmuş.iş stresı,vakit problemi yok.calışırken hayatı kacırmış olduğumu düşüüyorum şimdilerde.bende cok yoğun çalışan biriydim.iş saatlerım uzun streslı ve rısklı bı işim vardı resmen yatmadan yatmaya evıme geliyodum .formalite gibi bı evlilik hayatı vardı ki bi yandan da kadınlık yapmak ıstıyodum ev temızlığı yemek vs kastedıyorum
Evet guzel para kazanıyodum ama vakıtsızlıkten o parayı yıyemıyordum ki.cok şükür evimiz arabamız oldu hayattan daha fazlasını ıstemeyelim cocuğumuzu kendımız yoğuralım ıstedık azıcık asım kaygısız basım dedık bıraktım işi.
Bade nın gelecegı tabıkı herseyden onemlı ama bunu maddı olarak degıl de manevı olarak vermenın daha onemlı oldugu kanaatındeyız esımle.cocuva verılen vaktın nakıtten daha onemlı oldugunu duşunurum.
Bu demek degıldır hıc calışmıcam ama bı cocugun en erken kres yasının 3 oldugunu duşunduğumden 2-3 yıl sonra tekrar yoğun olmamak sartıyla bı iş duşunucem...
Bunlar benım dusuncem sana ne kadar uyar bılmem ama en yakın işsiz olarak paylaşmak istedım

tarif için sağol cicim bende nette bu tarifi bulmuştum dedim belkim senin bir püf noktan falan vardır bunu yapayım bende kesinn cicim pirinci asla sıcak suda şişirmem ben birazcık soğuk suda bekletip beyaz suyu çıkana kadarda iyice soğuk suyla yıkayıp kavururum ama iyi kavrulacak bak ona göre tencerenin dibinde bir kaç pirinç tanesinin pıt pıt yukarı fırladığını göreceksin oki sonra ölçüne göre kaynamış suyunu dök üstüne tuzunuda at ben birazcık tavuk suyu tableti( jel şeklinde olanlardan kullanıyorum) katıyorum mutlaka buzlukta hazır tavuk suyum yoksa yani, bukadar, ben ölçüyü şöyle yapıyorum diyelim 1 bardak pirinç kullandıysa 2 bardak kaynamış su ekliyorum aynı bardakla tabii ayyy çok acemi olduğum belli oldu tarif verişimden yaa başkada bir yemek yapmayı beceremem pek şekerim ama pilavım gerçekten süper olur yani iyi kavrulcak bakk he unutmaa

Doğum gununuz cok cok kutlu cok cok mutlu olsun

Annem nefıs kuru patlıcan dolma yapar.o yapıp ben yedığım ıçın tarıf alma gereği duymadım
Fekat ıçıne domates salcasının yanında acı bıber salçası ve limon tuzu koydugunu bılıom mmmh nefıs olur

kızlar size neden yazamadığımın kanıtları:))Eki Görüntüle 711173 Eki Görüntüle 711174

Cok guzel olmus elıne saglık
Bı fıkır beyan edebılır mıyım;
1 ın ıkı yanına da uğur böcugu yapsan sankı daha göz doldurur gıbıme geldı

Benım pilavım ustune pilav yapan tanımam
İşte bu konuda mütevazı dıılım

ya ben şimdi yine bu araplar diye başlarmışım
ellerine sağlık canım,,bende aynı senin gibi yapıyorum reisin bordo baldosuylabenimki de fena sayılmaz
ama eltilerim farklı yapıyor,şöyleki: pirinci yıkayıp sıcak suda su soğuyana dek bekletirler uzun uzun,,sonra hiç kavurmadan
sıcak su/tavuksuyu ekleyip(1e1 ölçü)tereyağı atıp pişiriyorlardı gördümBen hiç bu şekilde yapmadım,,aslında 1 defa yaptım ama
beğenmedimkavurarak yapmaya devam yanibirgün pilavını yemeye gelicem canımı çektirdin

hımmm valla bu şekilde sıcak suda bekletip hiç kavrulmadan yapılan pilav duymadım hiç cicim bende onu deneyim bakalım birgün yalnız sizin bu arap yemekleriide benii fena haldee bozdu cicim sürekli yemek bloglarında dolaşıyorum şuandaaa gel cicim gelll daha sana poğaça sözüm var unutmadım aslaaaa, peynirli, maydanozlu, dereotluu

off önce bu ne dedim ama bu resmi görünce vazgeçtim:)kesinlikle denemeliyim

cigerim pilavı bende senin görümcenin usulü yapıyorumsıcak suda baya bekletiyorum ve hiç kavurmuyorum süper oluyo
benim rahmetli ananemde böyle yapardı..benden ondan ögrendim zatenbak görümceni sevmeye başladım,ne çok
ortak noktamız varmışama ben tavuksuyu koymamsevmembu konuda görümceni kınıyorum:94:

mutlucum canım şeker topagım:)ya dereotum yoksende varmımaydonoz kosam olmazmı
yok olmazsa kocama söyliyim bulsun getirsinne diyosunolurmu
çok canım çekti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…