mutlucum canım şeker topagım:)ya dereotum yoksende varmı maydonoz kosam olmazmı
yok olmazsa kocama söyliyim bulsun getirsinne diyosun olurmu
çok canım çekti
mutlucum canım şeker topagım:)ya dereotum yoksende varmı maydonoz kosam olmazmı
yok olmazsa kocama söyliyim bulsun getirsinne diyosun olurmu
çok canım çekti
tamam canım maydonozda ekliyim..bende maydonozu çok severim:)cicim dereotsuz yapma sakınn onun tadı ve aromasııyla güzel oluyordur bence bu ama maydanozun varsada ekle ben peynirli herşeyde bayılırım maydanozaa
canım nette maydanoz yada kuru naneyle de yapılır yazmışlar ama ben denemedim,,eniştemi yorucaz artık,,dereotlu olsun tam olsungörümcemi sevmeni hiç sevmedim beybi pilavı yapan eltilerim:))
Pilav deyip geçme bacım tarifi de yazıversene,,her evin yoğurt yiyişi ayrıdır
sende kavuranlardan mısın??
canım nette maydanoz yada kuru naneyle de yapılır yazmışlar ama ben denemedim,,eniştemi yorucaz artık,,dereotlu olsun tam olsungörümcemi sevmeni hiç sevmedim beybi pilavı yapan eltilerim:))
bu pilavı bende olsam yemem:))kızın haklı:)Tarif veriom;
1 ölçü pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat kadar bekletıom sonra yıkıom
Tercıhen teflon yada döküm tencereya accık sıvı yag koyuyom(zeytınyağı tercıhım hem parlak gösterır) pirincleri iyice beyazlaşıncaya kuruyuncaya kadar kavuruyorum sonra 1,5 ölçu kaynamış suyu dökuyorum.
Ya tavuk bulyon yada jellerden kullanıyorum
Ustunede tereyagı koyup kısık ateste pişiyo.
Sonrada yaklaşık 20 dk ustune havlu yada kagıt havlu koyaraktan demlenmeye bırakıom
Aaa tuzu unuttum derken bulyon koyuyosam tuz koyuyom jeller cok tuzlu zaten
Bu arada benım kız yemıo pilav
Dere otu ona o nefıs tadını veren...
annemi aradım akşama peynirli dereotlu maydanozlu kek yapıcazzyalnız evde dereotu yokmuş bizdede gelirken al ozman dedii pekii dedimm zaten regliyim tatlı krizindeyim ama peynirli kekle kandıracağım kendimii resmini çekeceğim elbette BABYCEREN cicimm sende çekk he okiii
kızlar selam,
benim de oglum haftaya 1 yasında olacak. ilk adım ayakkabısı almayı düşünüyorum ama herkes farklı birsey soyluyor. bu konuda bana yardımcı olur musunuz? sevgiler :)
kızlar selam,
benim de oglum haftaya 1 yasında olacak. ilk adım ayakkabısı almayı düşünüyorum ama herkes farklı birsey soyluyor. bu konuda bana yardımcı olur musunuz? sevgiler :)
selam bizde ilk adım ayakkabısı aldık.hatta sonraki adım ayakkabımızda bi arkadaştan hediye geldi..en son adım ayakkabımızda
var:)ablasından kalma eski ayakkabılar:)
oğlun yürüyosa tabikide ayakkabı al derim..sevgiler :)
kızlar selam,
hoşgeldin canımsensiz olmuyo..nasıl biraz yerleştinmi gerçi zor ancak 1 aya tam yerleşirsin..
kolay gelsin canım..mahir nasıl ne tepki verdi yeni eve:)
beykozum canım destegin için sagol canım
kızıma geçmiş olsun dileyenlerde sagolun
insanın sizler gibi arkadaşı olsun daha ne isterki..
bu arada zada nerde ya:26:
bu akşam eve girer girmez dereotlarını annene verip fotoğraf çekiyorsun bak bizde özel mözel birşey kalmadı ne varsa koyduk sende çek sen de koycicim valla dün çok heveslenmiştim akşam eve gidince resim çekeyim diye çokta cici oldular ama nerdeee önce Zeyno sonra babası çok meşgul ediyorlar beniiibu akşam çekicem inşş şişelerime ne koyacağıma karar veremedim hala yaaa
kızlar sizlerden fikir istiyorum çok ikilemde kaldım...
şuan ücretiz izndeyim ramazan bayramından sonra işe başlıycam kızım 16. ayın içinde olacak inş.
şimdi 2 tane bakıcı var.ikisininde referansı yüksek.
birinin evi bizim eve uzak.ama kadın eve gelecek.(yürüyrek 15 dk filan)kadını sadce uzaktan gördüm tanımıyorum.yakın komşum kefil oluyor.sadece çocuk bakacak.ekstra ev işi istersem ek ücret vericem.ben hemşireyim.h.sonufilan çalışmak zorunda kaldığımda gelirmi bilmiyorum dha konuşmadık.bu arada h.sonu eşim bakarda onunda işi olduğunda çağırıız.nadir olacak yani.
diğeri aynı sitedeyiz.yan blokta oturuyor o kendi evinde bakıyor.çok sakin bi kdın .bunu tanıyorum.baktığı çocukla beraber bi komşuda karşolaştık iyi ilgileniyordu.(kendi çocuğu yok olmuyormuş.fakatçocuk bakıyor)
ikisin,nde şuan baktıkları çocuk var yazın kreşe başlıycaklarmış.
şimdi sizce eve mi almam mantıklı yoksa evinemi vereyim.
ben yakın olsun istedim hep.arada ufak işlerim olduğundada hemen bırakırım diye.diğeride çıkınca kafam karıştı offf.
ücretde 75 tl filan farkediyor.sadece çocuk için.maddi trafı çok önemli değil.
canım çok sıkılıyor bi türlü karar veremiyorum lütfen yardımcı olun.
ALLAH CANINI ALMASIN REGLİYİM AŞERİYORUM NE DUYSAM AĞZIMIN SUYU AKIYOR SABAHTANBERİ CAFEDEN SÖYLEYİP SÖYLEYİP YİYORUM İŞ Mİ BU YAPTIĞIN :18: nerden bulurum ki arap dolmasını ben şimdi off off her yanım şişti yemek yemek istiyorummmKızlar malumunuz üzere eşim arap ve bugüne kadar ailesine gittiğimde bir dolmalar yiyorum ki sormayın,
rahmetli kv.den öğrendikleri şekilde 1 tencere yapıyorlar (hem kuru dolma hem biber hem sarma) offf ki offf
Sorun şu kiben bu tarifi istediğimde hep birşeyleri eksik veriyorlar(görümce ve eltilerim) sanırım çünkü dolmalarımın finishi ve lezzeti onlarınki gibi;
neredeyse çok az sulu(tencerede) biraz ekşili hafif acılı ama ultra lezzetli olmuyorAma olsun istiyorum
Başta dolma uzmanı babyceren arkadaşım olmak üzere marifetli annelerden öneri bekliyorum.
Baharatları da dahil nasıl becericem ben onlar güzel dolma yapmayıBakıcı ablamız urfalı,,ondan da tarif alıp yaptım ama
Netten bakıp yaptımElimde öyle kötü değildir ama araplar gibi dolma yapamadım Yardımlarınızı bekliyorum
Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.....mutlu
allahımmm bu ne iştah açıcı bir kanıt böyleeee azraece büyüdükçe sana benziyor adaşımkızlar size neden yazamadığımın kanıtları:))Eki Görüntüle 711173 Eki Görüntüle 711174
birde satır et kullanıyorlarmış onu demişlerdi
yaprakları da eriyo resmen,,hiç migros yaprağı gibi değil
ayy işlaa hamile biri okumaz topiği:18:
şu kadar hatunuz bi arap yok mu içimizde merak ettim
warmı başka dolmasına güvenenkağıt kalem elimde
dolmaya limon tuzumu ilk defa duydum:26:belki birazda biber salçası ekliyolardır yada pul biber:26:
ama benim cadılarda dolma yedigi için ben acı yapamıyorumyoksa ceren asla yemez..
sen bu işi çöz cigerim bizimlede paylaşmesela ben bugün arap kebabı yapacam çok güzel oluyo
hatta ceren dedi anne akşam ''abab kekabı yapsana'':))oyy kurban verene sen iste ben yaparım annemmm dedim
onun tarifide şöyle,
kıymayı biraz pişiriyosun,sıvıyag ve katı yag kullanıyosun..
sonra iri kıyılmış soganları ekliyosun,
soğanlar ölünce bi fatiha okuyup taze sivri biber dograyıp ekliyosun,
biberler biraz buruşunca domatesleri ekliyosun..
bunlar yarım saat kadar pişiyo,biraz su ekliyebilirsin..sonrada salça,tuz,karabiber..
altını kapatmaya yakın maydonoz dograyıp ekliyosun ve 5 dakika sonra yemek hazır
yanınada patatesli köfte(çig köftenin patatesli hali)
sonrada köfteleri batırıp batırıp yiyosun
internetten alırsan yarın kargoya verirler öbür gün elinde olur ya da orda varsa mothercare marks&spencer waikiki vb aşağı yukarı her mağazada tütü var bebeğimcumartesi çağlanın doom günü ama hala çağlanın bir elbisesi yok
tüt etek yapacaktım gittim almaya ama sadece beyaz ve sarı renk tül var
almadım
elbise baktım istedigim gibi bulamadım
ne yapacam ben ya:18:netten baktım begendim ama hemnde gelmez ki:18:
ben de regliyim ben de açım ben de tatlı istiyorum ben de akşama dereotlu peynirli kek yapacağım YAŞASIN YEMEK YEMEKKKannemi aradım akşama peynirli dereotlu maydanozlu kek yapıcazzyalnız evde dereotu yokmuş bizdede gelirken al ozman dedii pekii dedimm zaten regliyim tatlı krizindeyim ama peynirli kekle kandıracağım kendimii resmini çekeceğim elbette BABYCEREN cicimm sende çekk he okiii
kızlar selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?