2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

mutlucum canım şeker topagım:)ya dereotum yoksende varmımaydonoz kosam olmazmı
yok olmazsa kocama söyliyim bulsun getirsinne diyosunolurmu
çok canım çekti

cicim dereotsuz yapma sakınn onun tadı ve aromasııyla güzel oluyordur bence bu ama maydanozun varsada ekle ben peynirli herşeyde bayılırım maydanozaa

mutlucum canım şeker topagım:)ya dereotum yoksende varmımaydonoz kosam olmazmı
yok olmazsa kocama söyliyim bulsun getirsinne diyosunolurmu
çok canım çekti

canım nette maydanoz yada kuru naneyle de yapılır yazmışlar ama ben denemedim,,eniştemi yorucaz artık,,dereotlu olsun tam olsun görümcemi sevmeni hiç sevmedim beybipilavı yapan eltilerim:))

Son düzenleme:
cicim dereotsuz yapma sakınn onun tadı ve aromasııyla güzel oluyordur bence bu ama maydanozun varsada ekle ben peynirli herşeyde bayılırım maydanozaa
tamam canım maydonozda ekliyim..bende maydonozu çok severim:)
canım nette maydanoz yada kuru naneyle de yapılır yazmışlar ama ben denemedim,,eniştemi yorucaz artık,,dereotlu olsun tam olsun görümcemi sevmeni hiç sevmedim beybipilavı yapan eltilerim:))

tamam canım dereotlu yapıyım..bende dereotunu çok severim:)ama plannere söyleme:18na maydonozlu yapacam dedim duymasın:18::18:
akşam yapacam resmini koyarım..arkadaşlarım begenirse tarif isterse söylemiycemnerden buldun tarifi derlerse attım tuttu benim
tarifim diycem:))yok begenmezlerse netten bi arkadaş önerdi adı mutlu diycem
pilavı eltilerin yapmış ben nasıl görümce diye okumuşum sorry

mutlucum bende pilavı soguk suda bembeyaz olana kadar bekletirim sonra yıkarım
biraz sıvı biraz kahvaltılık yagdan koyarım
prinçleride tencereme koyarım
karıstırırım baktım yapısıyor dibine sıcak suyu üstüne 2parmak gececek kadar koyarım
beklerim suyu cekince kapatırım altını bekletirim
benim pilavım hazır

eger sehriyeliyse ben sehriyesini bol koyarım mis gibi olur
ya ben ne kadar koymalı bir yazı yazmısım
ben biliyorum kimse fesatca anlamaz
hepimiz edepli insanlarız canım

Pilav deyip geçme bacım tarifi de yazıversene,,her evin yoğurt yiyişi ayrıdır
sende kavuranlardan mısın??

Tarif veriom;
1 ölçü pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat kadar bekletıom sonra yıkıom
Tercıhen teflon yada döküm tencereya accık sıvı yag koyuyom(zeytınyağı tercıhım hem parlak gösterır) pirincleri iyice beyazlaşıncaya kuruyuncaya kadar kavuruyorum sonra 1,5 ölçu kaynamış suyu dökuyorum.
Ya tavuk bulyon yada jellerden kullanıyorum
Ustunede tereyagı koyup kısık ateste pişiyo.
Sonrada yaklaşık 20 dk ustune havlu yada kagıt havlu koyaraktan demlenmeye bırakıom
Aaa tuzu unuttum derken bulyon koyuyosam tuz koyuyom jeller cok tuzlu zaten
Bu arada benım kız yemıo pilav

Dere otu ona o nefıs tadını veren...

annemi aradım akşama peynirli dereotlu maydanozlu kek yapıcazz yalnız evde dereotu yokmuş bizdede gelirken al ozman dedii pekii dedimm zaten regliyim tatlı krizindeyim ama peynirli kekle kandıracağım kendimii resmini çekeceğim elbette BABYCEREN cicimm sende çekk he okiii

bu pilavı bende olsam yemem:))kızın haklı:)
hem zeytinyagını ben pilava hiç yakıştırmıyorum
hemde senin pilava bu kadar saat ben harcayamam..benim pilav 10 dakkaya ocakta..20 dakika pişiyo..
10 dakika dinleniyo..2 dakkaya mideye iniyo:)

vay vay vayyyy:)tamam resmini çekecem sende çekbakalım elmi yaman beymi yaman
oki oki:)

kızlar selam,
benim de oglum haftaya 1 yasında olacak. ilk adım ayakkabısı almayı düşünüyorum ama herkes farklı birsey soyluyor. bu konuda bana yardımcı olur musunuz? sevgiler :)

kızlar selam,
benim de oglum haftaya 1 yasında olacak. ilk adım ayakkabısı almayı düşünüyorum ama herkes farklı birsey soyluyor. bu konuda bana yardımcı olur musunuz? sevgiler :)

selam bizde ilk adım ayakkabısı aldık.hatta sonraki adım ayakkabımızda bi arkadaştan hediye geldi..en son adım ayakkabımızda
var:)ablasından kalma eski ayakkabılar:)
oğlun yürüyosa tabikide ayakkabı al derim..sevgiler :)

kızlar selam,

selam,
ortapedia aldık ağır geldi,,vicco aldık memnunuz.
size söylenenleri bilmiyorum ama bileğini biraz saran bir model tercih etmenizi ve hafif olmasını önerebilirim.
sevgiler:)

ne saçma bi yanıt vermişim..ne biçim okumuşsam sorunu anlamamışım
kendimi kınıyorum
bizim ayakkabı tedi marka memnunuz..yumuşak ve ortapedik olmalı,deri olursa daha güzel..

kızlar selam,

Tabanı yumusak ,içi dışı deri,bileğini saracak ve bence en onemlisi rahat gıydırılebılecek olması onemli...
Dandik bi marka almıştım daha doğrusu markası olmayan bıseydı cok guzeldı göruntude fakat cocuk yan bastı resmen topuk kısmı katlandı gıydırmesı de zordu.pedıped kullanıyoruz coook memnunuz gıyımı de kolay tabı erkek modellerini bilemem...

Cnm valla bende cok hissediyorum eksikliginizi, simdi ben esyalari bir odaya yigdim ordan cikartip duzenliyorum ama az kaldi bitmesine aslinda Mahiri birine satabilseydim eminim daha erken biterdi ama olsun kaderimizde yalnizlik varmis saglik olsunda yapariz zamanla... Telden yazmak cok zor bazen gormeden yaziyorum bazi harfleri yutmus olabilirim siz anlarsiniz zaten dimi :) Ceren ablamiza cok gecmis olsun malum cocuk bunlar hassas olabiliyorlar bazen disarda girdikleri wc bile yetebiliyor hastalanmalari icin acil sifalar dilerim..Mahir alisti eve hatta cok sevdi cunku diger eve gore buyuk oldugu icin n alan cogaldi gezmek icin her yere girip cikarak bir guzel belliyor kereta:))

bu akşam eve girer girmez dereotlarını annene verip fotoğraf çekiyorsun bak bizde özel mözel birşey kalmadı ne varsa koyduk sende çek sen de koy

ben oğlumu hergün ananesine götürüyorum git gel eşya hazırla yemeğini hazırla zor oluyor ama bir şekilde idare ediliyor
2 yabancı arasında seçmek zorunda kalsam kendi evimde bakmasını isterdim kesinlikle
diğer bayana daha sıcak bakıyorsun sanki onunla konuşsan da arasıra sende baksa? ya da ne bileyim sabah sana gelse sonra alıp gitse

ALLAH CANINI ALMASIN REGLİYİM AŞERİYORUM NE DUYSAM AĞZIMIN SUYU AKIYOR SABAHTANBERİ CAFEDEN SÖYLEYİP SÖYLEYİP YİYORUM İŞ Mİ BU YAPTIĞIN :18: nerden bulurum ki arap dolmasını ben şimdi off off her yanım şişti yemek yemek istiyorummm
kızlar size neden yazamadığımın kanıtları:))Eki Görüntüle 711173 Eki Görüntüle 711174
allahımmm bu ne iştah açıcı bir kanıt böyleeee azraece büyüdükçe sana benziyor adaşım

arap dolması arap dolması ARAP DOLMASIII
ABAB KEBABIII ABAB KEBABIII CERENNN CERENN
babyceren ben cereni konuşmalarından ve çağlanın ablası oluşundan hep daha büyük düşünüyordum birden arap yerine abab dediğini okuyunca sarılıp kıyamam yavrum sen daha bebesin diyesim geldi
internetten alırsan yarın kargoya verirler öbür gün elinde olur ya da orda varsa mothercare marks&spencer waikiki vb aşağı yukarı her mağazada tütü var bebeğim
üstüne de beyaz ya da ne renk istersen bi badi tamamdır
ben de regliyim ben de açım ben de tatlı istiyorum ben de akşama dereotlu peynirli kek yapacağım YAŞASIN YEMEK YEMEKKK

kızlar selam,

benimkinin ayağı büyük olduğu için ilk adım ayakkabısı bulmakta zorlandım çoğu 21de bitiyor doğumgününde PEDİPEDden aldım son derece memnunum
bir tane de polaristen aldım açık ayakkabı arasıra onunla indiriyorum parka cırtlarını açıp ayakkabıyı çıkarıp çorapla kaçıyor benimki

kızlar bugün asıl çocuk doktorumuza gittik paşam 11800g ve 83cm olmuş
gerçi hemşire de başka ölçmüştü ama farketmez sağlıklı olması yeterli
doktorun yanında bıcır bıcır konuşmaya başladı doktor bey çok şaşırdı
baba gitti pat dedi mama geliyy 2 kelimeyi bir araya getirmesi çok güzel bir gelişme diye tebrik çekti
eşim de çıkar çıkmaz teşekkür edip ne zamandır "evdekiler yeter" diye almak istemediği oyuncakları almaya gidelim dedi
ben fuzuli almıyorum zaten çocuk sıkılıyor çöpe de atmıyorum ki ya birine veriyorum ya 2 numaraya saklıyorum
hazır öğrnmeye açıkken lego ve yapboz şeklinde birşeyler alayım diyordum akşam onları alıcaz hem de yeni kitaplar alacağım bakalım beğenecek mi küçük paşam
Rabbim evlatlarımızla sınamasın çok seviyorum onları bennn!!

YAZIMA HEJAR'A DÜNYALAR KADAR TEŞEKKÜR EDEREK SON VERMEK İSTEDİM
ÇOK ŞIMARTTIN BENİ
ÇOK DUYGULANDIM OKURKEN BURNUM SIZLADI RESMEN
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN
HER HARFİ KADAR BEREKETLE DOLDURSUN YUVANI

BİR DE ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ DÜŞÜNMÜŞSÜNÜZ NASIL SEVİNDİM
BAYILIRIM İNCİ TAKMAYA ZATEN ÇOK ZARİF ÇOK SADE
ÖMER'İN DOĞUMGÜNÜ KARTINI YAZIP YOLLADIĞIN İÇİN DE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER

ÖMER2İNŞORTLU TAKIMI HARİKA! ALLAH BİLİYOR EŞİM BÖYLE LACİVERT BİR TAKIM BEĞENMİŞTİ DE ACELEMİZ VARDI MAĞAZAYA GİREMEMİŞTİK
ÇOK MAHÇUP ETTİN BENİ

HEPSİ ÇOK DEĞERLİ AMA DEĞERLİSİ O MASMAVİ SAYFA BENİM İÇİN!!
ELLER,N DERT GÖRMESİN!!
ADI GÜZEL KENDİ GÜZEL SESİ GÜZEL OĞLU GÜZEL İNSAN!

Kızlar maaşallah baya kaynatmışsınız bugün.Nette olan sorunlardan dolayı gelemiyorum pek.
Bugün doğum günü olan tüm bebişlere sağlıklı huzurlu uzun ömür diliyorum.

Bir kaç sayfa geriye baktım ve ağzımın suyu aktı resmen.
Babycerennnn demek o yediğim lezizzzzz şeyy arap köftesiydiii.Bir kaç yıl öncesi o tuzlu yoğurdu yediğim arkadaşın evinde yemiştim bu arap köftesini ve bayılmıştımm.Yanınada acı turşu ve ayrannn..
Ooffffff şu patatesli köfteyi yoğurmasını becerebilsem gerisi kolayda bir türlü bulguru yumuşatamıyorum yahu !!
Gerçi kv.ler sıcak patates ile yapıyorlar ve hemen yumuşuyor diyorlar ama bilemedim şimdi :44:

Mutlu_annem
; arap köftesini bilmem ama kv.lerden öğrendiğim ve severek yediğimiz dolmanın tarifini vereyim
-pirinç
-soğan
-biber +domates salçası
-z.yağı veya s.yağ
-sarımsak
-varsa nar ekşisi yoksa limon tuzu
-nane
-reyhan
-kara biber
-kırmızı biber
-tuz

Soğanı ve yağı bol olacak.Baharatlarda böyle yoğururken yoğun bir koku gelecek burnuna.Yani pişmeden yiyesi gelecek insanın
Ekişisini damak zevkinize göre ayarlıyorsun.
Patlıcanları doldurup üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekliyorsun ve düdüklüde 20-25 dakika pişiriyorsun.
Eminim senin aradığın tarif bu değildir ama yinede yazayım dedim
Ayrıca dereotlu kek listeye alınmıştr ve en kısa zamanda denenecektir.

Fena nezle olmuşum :2:
Bi duş alıp yatmak istiyorum.
Kayranın dün aşıları yapıldı.Orta derecede seyreden bir ateşi oldu gün boyu.Bugünde ateş çok yükselmedi ama gün boyunca devam etti.
Aşının telaşı bitti ama sanırım benim yüzümden hasta olacak bu seferde.Akşama kadar dibimde dolaşıyor.Onu korumam imkansız oluyor ben hasta olunca.Neyse başa gelen çekilir ama yinede başımıza gelmemesi için dua edeyim.Dinimiz amin

Babyceren ; canım geçmişe bakamadım ama alıntılarda cerenin hastalandığını duydum.Çok geçmiş olsun canım.

Yarın meleğim tam 1 yasında oluyor ve bu güzel günü arkadasları ve öğretmenleriyle de kutlayarak ona güzel bi anı kalsın istedik.

Bu akşam nihayet pastayı süsledim. Yarın öğleden sonra izinliyim. Son süt iznimi kullanıyorum günlerin bu denli çabuk gececeğini hiç sanmıyordum. Koca 1 yıl boyunca yavrumun mis kokusuyla yaşadım. Onunla ağladım onunla güldüm. Geceleri uyumadım. Gündüzleri dinlenmedim. Yaradan isteyen herkese bu deli duyguyu tattırsın inşallah.

İyi ki doğdun minik kelebekim. Seni çok seviyorum.

annezeynep_hejarla aranızda neler oluyorhep hediyeler gelip gidiyo kıskanıyoz ama
güle güle giysin ömer..valla gözümüz yok
turuncu_canım patates köftesi çok basit sende yaparsın korkma:)patatesleri haşlıyosun sonra havan da dövüyosun..havan ne biliyosundur işlaa:26:yada rondoda çekebilirsin..bulguru sıcak suyla yogur,içine salçabiber kimyon tuz koy..10 dakika yogur,sonra
patatesleri ekle iyice karışsın sıkımla ohhh missarap kebabınada ban ban ye:))
cerenim daha iyi sagolasın canım benim
kayranın ateşi hemencecik gitsin..malesef aşılar biraz ateş yapabiliyo..geçmiş olsun canım..
şekersiz_pastayı senmi yaptın eminmisinçok güzel olmuş..sizler ne güzel pastalar yapıyosunuz ya becerikli hatunlar
ben güzel yemek yaparım ama pasta yapamammm
defneyi iyiki dogurmuşsun

mutlu verdigin tarifi yaptımama hiç resimdeki gibi olmadızaten eşimde dereotu bulamadan geldimecbur maydonoz kullandım..ama sanki borcama çok az geldi tarif:26:hiç kabarmadı ya:26:tadi güzeldi ama
işte resmi..kesin planerinki daha güzel olmuştur:18fff offff

çağlanın doom gününe 3 gün var ama biz arkadaşlarımla bugünden kutladık:))
asıl kutlama cumartesi olacak..fragman fotograflarını ekledim bakabilirsiniz:)
çabuk bakın 30 saniye sonra kaldıracam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…