BABYCERENCİMM cicimm keklerimiz aynı olmuşş yanlış tepsi seçimi ben dedim anneme kek kalıbına dökelim annem dediki yok borcama dökelimm, bende pekii dedimmafiyet olsun ikimizede şekerimm önümüzdeki tariflere bakalımm benceee nedersinnn CEREN nasıl oldu buarada kullanıyormu ilaçlarını?
bugün doğum günü olan talay ve şekersizyeşilçay ın tatlı bebeklerinin doğum günlerini kutluyorum nice mutlu saglıklı senelere talay doğum yazını okudum çok güzel....
planner renkler çok güzellll hazırlıklar süper...
azraece çok güzel olmuş yaptıkların ne güzel yaptın içinde kalmayacak neden yapmadım diye ....
badi 1 rakamınımı biraz küçültsen olmazmı çünkü resimdeki gibi giyerse tütünün içinde kalabilir...
baby ceren kek güzel görüüyor peynirli keki çok severim zaten çok kabarmaz peynir engeller kabarmasının resimdeki kalıpda muhtemel küçük bir kalıpta yapılmış sen resimlere değil tadına bakkk
bugün güzel haberler aldım biraz bahar geldi içime rabbim herkesim içine bahar getirsin
Orhan Cemali tebrik ediyorum pıtır yürür yakında darısı benim ultra rahat oğluma
geçen yıl bugün geldi aklıma,bugün evim temizleniyordu,biz eşimle kontrole gitmiş gelmiştik herşey yolundaydı
nst de sancı vs yoktu,hatta ben gelmeye niyeti yok diyordum sıpanın
oğlum gelme sinyalini sabah 06:00 da verecek
ve bu akşam artık annemlere gidiyorum doğumu beklemeye
annem bana diyor ki bugün doğurma bir kaç gün dinlenelim öyle doğur[/B]
NASIL YANİİİ EVDE BEZSİZ Mİ DURUYOR!KÖŞEMİNDERİ canım bezsiz hayata geçmek benim en büyük hayalimm, çok güzel bir konuyu gündeme getirdinn
zeynonun kaka zamanları hep bellidir onun dışında gün boyu çok sık bezsiz tutuyoruz evde çişini yapıncada hemen pijamasını taytını değiştiveriyoruz tabii oturup oynarken altına alt açma bezi (kullan at bezler varya) yada minderi oluyor altında böylece gün boyu özellikle oynama saatlerinde altı hep bezsiz oluyor arada kucağımıza çişini yapmışlığı var tabi ama değer kızımaaözellikle geceleri resmen çok az çiş yapmış olarak uyanıyor bende bu kumaş bezleri gece için düşünebilirim aslında iyi fikir
kuzum eşim anneler günü içni bana süpriz hazırlayınca eskişehire gidişimiz bu haftasonuna kaldıANNE_ZEYNEP canım haftasonu eskişehire gidecektiniz sanırım gittinizmi nasıl geçtii, çokk özledimm bende güzel şehrimii bu haftasonu ordayım bende inşş
hadi kız bu akşam da ikimiz yapıp koyalım mı?Planner hanım ve Babyceren hanımların keklerini gördük. ikisi de harika görünüyor. kendileri çıtayı yüksek tuttuklarından, bizim kekler mutlaka sönük kalacaktırama olsun...
topik olarak dereotlu peynirli kek seferberliği yapalım mı?
hadi kız bu akşam da ikimiz yapıp koyalım mı?
dar kalıba yapıp biz de tepsiye yaptık ama kabardı diye hava atarız sorna da ne dersin ?
sana kız deyince birden garip oldum chihiro
aa bende az önce pazardan bezelye aldım..ayıklamaya başladım ama sonu gelirmi bilmiyom5 kilo
bende bezelye alırken çok duygusallaştımçünkü tamtamına 1 yıl önce 15 mayısta bezelye almıştım ve çğla karnımdaydı..
nerden hatırlıyosun diyeceksiniz çünkü doğumuma 3 gün vardı..saatlerce cerenle bezelye ayıklamıştık
bende artık çağlayla ayıklarım
köşeminderi çok güzel bir konuya deginmişsin ama bence daha çok erken..evde altını açık bırakabiliriz bezsiz gezebilir yavaş
yavaş ögretebiliriz ama dişarıya çıkınca yine bez kullanacaz..çocugun kafası karışmıyacakmı..
ceren tam 2 yaşındayken bezini çıkardım ve 3 günde ögrendi..2 gün heryere çiş yaptıama 3. gün anne çiş dedi..
bezini çıkardım ve ne gece ne gündüz hiç takmadım,2 hafta dişarıyada pek çıkmadım..çünkü gezmeye gitsem bezsiz ya altına yaparsa
diye korktum..çünkü bezi bir çıkar bir tak çocugun kafasını karıştırmak istemedim..çok şükür hemen ögrendi hiö zorlanmadık..
gece bile altına yapmadı
benim bi akrabamın oglu mayıs dogumlu 1 yaşında ama çocuk çişi gelince ııııı diyo:26:evde bezsiz geziyo biraz ögrenmiş ama dişarda bezleniyo..ben böyle olsun istemiyorum,ilerde sorun olabilir..
yazın sonuna dogru çağlanın bezini çıkaracam zaten 16-17 aylık olacak inşallah hemen ögrenir:18:
NASIL YANİİİ EVDE BEZSİZ Mİ DURUYOR!
sana kız deyince birden garip oldum chihiro
ÖNEMLİ
KIZLAR ŞEKERİMŞERBETİME YOLLADIĞIM PAKET GERİ GELDİ
TELEFONU DA SÜREKLİ KAPALI ULAŞILAMIYOR
ŞİMAL'E YOLLADIĞIM HERŞEY PAKETNDE KENDİSİNE ULAŞMAYI BEKLİYOR
GÖREN DUYAN İLETİŞİME GEÇEN VARSA MUHAKKAK BENİMLE İRTİBATA GEÇMESİNİ SÖYLEYEBİLİR Mİ?
Planner hanım ve Babyceren hanımların keklerini gördük. ikisi de harika görünüyor. kendileri çıtayı yüksek tuttuklarından, bizim kekler mutlaka sönük kalacaktırama olsun...
topik olarak dereotlu peynirli kek seferberliği yapalım mı?
bu mesajı bari özelden yazsaydınızşimdi, gerçekten tepside çok kabarsa da "dar kalıpta yapmışsınız, hilekarlar nooolcek" diye iftira edecekler :18:
amaan, ne derlerse desinler, ben bu akşam yapacağımdırsiz de, kolları sıvayınız
not: evde yağ kullanmadığım için sıvıyağım yok. dereotum da yokBabyceren hanım, sizde artan varsa bir tutam dereotu ve 1 bardak sıvıyağ verebilir misiniz? Orhan Cemal'i yolluyorum, bir koşu Babyceren teyzesinden dereotu ve sıvıyağ alıversin oğluşum
Sen ne tasarruflu bı kadınsın böle
Evde mobılya kullanmıyon tv yok masa kullanmıyon
Bide ustune yag da kullanmıyon
Sinegın yagını sıkıondur sen pardon siz heee:18:
mesajımı siz de gördüğünüzü belli ettiniz nitekim. dolayısıyla otomatikman dereotlu peynirli kek olayına dahil oldunuuuuz
yarın fotolarını bekliyoruz Köşeminderi hanım
yok öyle köşede oturup, sadece izlemek ve beğenmek
buyrun dahil olunuz anacığım
ay dedikodu yapmaya geldimşimdi biz 4 elti iyi geçiniriz aslında,
sabah eltimlerden 1i aradı(görgüsüz olan),, kandilde..vs kayınpederlere giderken herkes bişeyler
yapar yenir orda 19kişilik çekirdek aileyle.Yarın onun işi varmış,bişey yapamıyacakmış
ama bişey yapamayacağı için de hazıra konmak ayıp geliyormuş,sevmezmiş öyle..
birsürü saçmasapan şey söyledi..Yok diğer eltimizinde(onun kankası bu arada) işi varmışmış..
falan filan kısaca topu üzerime atmak için dillendirmeden elinden geleni ardına koymadı..
diğer eltim ise zaten ameliyatlı 1 ay oldu ayaklandı ama bişey yapmaz yani...
Şimdi size bir soru şekerler:sizce ben yarın bu durumu sineye çekip akşam kendimi parçalayayımmı
yarın için,,yoksa eltimin beni arayıp nazik olamayıp sanki benden insan gibi rica etse biyeri eksilicekmiş
gibi tavrına karşılık sadece tekbişey yapıp mı gideyim...
sinir oldum da paylaşayım dedimnerde çokluk orda tokluk durumu budur işte
Dereotum var yagım da var peynırım de var
Lakin ben yemeklerımı bı gun onceden yaparım.once fırında kırmızı bıber tarıfı verın onu yapım sonra artan zamanımda da keke girişim de tarıfı almamıştım intnette var sanırım değil mi?bır de kek kalıbım cok kötu nasıl bı kalıba dökmeliyim ki?kelepçeli kalıp uygun mudur?hem yarın belkim kandıl ya bırılerıne zıyarete gıdersek götururum
Ayyy senın fızıkcı deha aklını sevım chıhırocum
Sevıom kız ben senı
Not:yazımdaki sen lerı sız dıe okuyabılırsınız efem
Bence kendını paralama cicim yoksa o elti kendını uyanık sanıp zafer kazandım sanacak ona bu zevki tattırma
Sen ustune duşenı yap sonrada ona "sen bışey yapamadın mı canın sağolsun bı dahakı kandıle kısmet"dersin
kekin başınıza musallat edip şu linki vermiştim cicim
PEYNİRLİ DEREOTLU KEK - '..Resimli Denenmis Tarifler..!
ortaboy kare yada yuvarlak borcam da olur,,kelepçeli kalıpta da olur,,bazıları kabartamamış sen takılma
kabartan kabartır
fırında kırmızıbiberi güzelce közle,,peynir ceviz susam ve biraz zeytinyağıyla 3/4 kase kadar bir karışım elde et,,
biberlerini 2ye böl,,bu karışımla rulo yap,,taze soğan sapını sıcak suya sokup çıkar(yumuşasın)sonra ruloyu soğan sapıyla bağla..
çok kolay ama masada 1 tane bile tadımlık kalmaz
en iyisi bende yarın 2 çeşit yapayım dediğin gibi şişirmeyeyim kendimi boşuna,,zaten misafirim gelicek akşama
bide kızın uyuması vs. derken benim yemek yapmam anca 12de başlar...
Verdiğin tarıf nefıs...bıde onu boşnaklar una ve yumurtaya bulayıp kızartır ...ama bız onu yemek dııl de meze nıyetıne hüppletırız
Bana normal dolma gıbı tarıf lazım .kv yapıo begenmıom içini lapa oluyo.annem guzel yapar ama hıııç guzel tarıf vermez benı fıtık eder".koy pirincı koy soğanı kavur dok suyunu ekle baharatını oldu bıttı bundan kolayımı var"annemın tarıf tarzı iste budur aynen...
Sende calışan ve bebekli bı kadınsın uyanık eltilerine karsı senın de maazeretlerın var
ay dedikodu yapmaya geldimşimdi biz 4 elti iyi geçiniriz aslında,
sabah eltimlerden 1i aradı(görgüsüz olan),, kandilde..vs kayınpederlere giderken herkes bişeyler
yapar yenir orda 19kişilik çekirdek aileyle.Yarın onun işi varmış,bişey yapamıyacakmış
ama bişey yapamayacağı için de hazıra konmak ayıp geliyormuş,sevmezmiş öyle..
birsürü saçmasapan şey söyledi..Yok diğer eltimizinde(onun kankası bu arada) işi varmışmış..
falan filan kısaca topu üzerime atmak için dillendirmeden elinden geleni ardına koymadı..
diğer eltim ise zaten ameliyatlı 1 ay oldu ayaklandı ama bişey yapmaz yani...
Şimdi size bir soru şekerler:sizce ben yarın bu durumu sineye çekip akşam kendimi parçalayayımmı
yarın için,,yoksa eltimin beni arayıp nazik olamayıp sanki benden insan gibi rica etse biyeri eksilicekmiş
gibi tavrına karşılık sadece tekbişey yapıp mı gideyim...
sinir oldum da paylaşayım dedimnerde çokluk orda tokluk durumu budur işte
ayy sen dedikodu yaparsında ben gelmezmiyim:))maşşalah ne kadar eltin varbende bir tane dilek var zaten onuda sen seviyosun canım hiç yalan söyleme huyun yokmu senin çok ayıp
hemen ara şöyle de:
ahh ahhh ölüyorum ölüyorummmm5 dakika önce sağ koluma sol tarafımdan düştüm..
kolum altta kaldı hissetmiyorum..yürürken çok acıyobaşımda böyle bir acı daha önce hissetmemiştim,zonk zonk
zonkluyozonklama geçince doktora gidecem acaba kalça kemigimmi kırıldı:)
babycerenle turuncunu tarifini yazsana şekerim,,2side mis gibi dolma tarifi,,kırmızıbiber için extra bir içe gerek yoktur bence.
bende boşnağım ama zeytinyağlı yapıorum wallazaten bütün problem benim çalışan! ve bebekli olmamdan
tınlamıyorum kimseyi ama çok uyuz oldum onlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?