Kızımla telefonda konuştuk,,genelde hep ben konuşurken o tebessüm edermiş sessiz sessizdi hep, dinlemedeydi,
ilk defa cevap verdiKargalar geldimi diyorum,, ga gaaaa diyo
nereye gidelim kızım dedim,,attiiii diyogerisini anlamadım zaten sonunda da kızmaya başladı bakıcı teyzeye
mest oldummmwallahi jest oldu oooo
bugün arkadaşım gelicekti,,ona çıkma teklif ettim kabul etti
akşam çıkıcaz bebişlerimizle,,walla bu sefer de binmezse ben binicem bebek arabasına
Boşuna mı aldık yani kullanılsın istiyorum
Kızımla telefonda konuştuk,,genelde hep ben konuşurken o tebessüm edermiş sessiz sessizdi hep, dinlemedeydi,
nereye gidelim kızım dedim,,attiiii diyogerisini anlamadım zaten sonunda da kızmaya başladı bakıcı teyzeye
akşam çıkıcaz bebişlerimizle,,walla bu sefer de binmezse ben binicem bebek arabasına
yanıma aldıklarımla 5 insan doyar canım da bazen sökmüyo o numaraAmanda aman annesine ga gaa da dermiş:)bende eşimle konuşurken çagla alıyo telefonu ama sadece dinliyo ve sırıtıyo..işlaa bizimkide ga gaa der teyzesi:)
akşam içinde iyi gezmeler canım..yanına çubuk kraker alsan mira arabada durmassa verirsin akıllıca oturur belki olmazmı
Bebek arabası daha rahat,altına üstüne bişeyler konuyo yaebeveyn kontrollü bisikleti denesene cok sevıo cocuklar onu
yada sevdığı bıoyuncağı,babycerenın dediği gibi bi atıştırmalık ver eline
maşallah Mirama telefon faturaları artacak sizin desene:) araba içinde onu oyalayacak şeyler ver eline sürekli ben öyle alıştırdım ama yine de çok kalınca mızırdıyor hopp kucağa:)
nagihan geçmiş olsun kolonoskopiden korkma sonucu iyi olsun yeter ki .
köşeminderi ben paylaştıklarını hep takip ediyorum yazmasamda alıngan güzel.
annezeynebim ben 2 aylıkken rahmini aldılar kötümüş diye kaynanamın. şimdiki troidlerinde çıktı. cuma vakti evlatlarına bağışlasın diye dua ettim sizinde geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun. ece de huysuz ama şimdilik ishal filan yok inşallah olmazda.
Kızlar çağla salatalık yerken kustu hemde pc min üstüne..pc açılmıyo daha yeni almıştık..off canım sıkıldı..yarın tamire gidecek işlaaa yapılır yoksa eşim yenisini almaz..uyus tabletten yazıyorum..ne kıcık birşey bu ya..kim icat etmişti bunu:))başka icad edecek birşey bulamamışmı acaba..neyse beni merak etmeyin:)fazlada dedikodu yapmayın..
ayrıca bana yeni laptop almak isteyen olursa"yok aman ne gerekvar ben şaka yaptım asla kabul etmem " demeyecegim:)))
Hemen kabul edecem bilginize:)
Hadi yardımsever arkadaşlarım nerdesiniz:)))
Kujum torpilli:)kujuma laf yok(buraya sinirli ifadeyi koymak isterdim koydum say)
Ayy iyiki senle konuşurken telefonu benkapamışım:)yokssa benide dinleyecekin ha:))gerçi yanımda kimsede yoktu ama belki kendi kendime senin hakkında konuşuyodum:))ucuz atlattım desene:)
yaaaa ceren in ilk videosunu göremedim beeenno sırada çalışıyordum
boyle video koydugunda bi sms atsana bize beybim cerenim
ama parmaklıyı gördüm parmaakk kaaaççç
çok şekerr maşallah yaaa[/QUOTE
Tamam şekerim sms atarım:)iyide kime atayım tel no yokki:))
Bugün herkes seni sinirlendirmiş canişkom yoksa dolunaydamıyız:)valla bende şuan çok gerginim gitti laptopum..
offf offfff
kız beni rihannaya benzetirler:)zaten sesim onunkinden daha güzel:)yarın ara beni patltayım sana bir şarkı abee ne dersin:))
bu arada benim laptop salatalık kokuyo ya:)tamircilere maskemi göndersem ne yapsam:)pöffff hırrrrrrr:)
şekersiz muckkss:)
size yazarken komşum aradı tayinleri muşa çıkmıştı gitmeden gel diye gittim eceden 1 ay büyük oğlu var 3 gündür ishalmiş hatta ben oradayken 2 defa kaka yaptı. anlamadım bişey de diyemedim keşke beni çağırmasaydı o zaman. ece ile oynayıp durdu oğlu içim gitti inşallah bulaşıcı bişey değildirde eceye bulaşmaz.
oradayken kv aradı görümce ile. geçen haftalarda ankaraya gitmişti orada doktora gitmiş nodül çıkmış bende de var korkmayın demiştim istanbulda cerraha gitmiş kötü demiş nodüller için 5inde ameliyat ol demiş. olmaz torunuma gidicem demiş bana napalım diyorlar dedim bir doktorun lafınla olmaz endokrin doktoru bakmalı muğlada var gelince götürelim dedim istanbuldada gidin dedim bütün akşam netten doktor aradım eşimede ben söylemek zorunda kaldım askeri hattan çok üzüldüraporunu okudu görümce netten baktım tek nodül olması ve 1 cm geçmesi için kötü diyorlar. şimdide dua ettim hayırlısı olsun diye dün neler diyordum kadın için şimdi böyle olunca çok üzüldüm napayım
Sağol tatlım çok şükür iyileştiler yoksa ben fena olacaktım. Bizim seminerler haziran sonuna kadar devam ediyo muhtemelen ben temmuzda giderim. ayy inşallah denk geliriz.
BİANGEL KUJUM ayşe minel hastalanmış geçmiş olsun tavşanıma.
günaydın azraececim hastalık umarım bulaşıcı değildir ecemize geçmez annesinin sütü onu korur inşallah
kayınvalidene çok üzüldüm ben ya
nerdeymiş ki bu nodül? kadın hastalığı mı?
eşin de duygusal biri sanırım, kıyamadım ona da
Allah dermansız dert şifasız hastalık vermesin canım
vicdanının karşılığını gani gani versin Rabbim
KIZLAR BABALAR GÜNÜ GELİYYY NE ALACAKSINIZ?
anneler gününde bana bonnyfooddan koca bir kek çiçeği ve ömerin yatağının başında yazıyla kutlama ayarlamıştı eşim
ben de ne yapsam ne yapsam diye düşünüp dururken bu siteyi buldum ve hemmen işe koyuldum: U.S Polo Assn. - Kendi Polonu Tasarla
POLO'dan gömlek sıvetşört (bunun türkçesi olmalı) ve tişört seçip rengini yazısını dikiş ipliğinin rengine kadar siz seçebiliyorsunuz
bir de piknik sepeti ve mangal arıyorum eşim piknik yapmaya bayılır ama özenli olacak herşey ne zamandır söyleniyordu şuyumuz yok buyumuz yok diye
bulur bulmaz alıp içine kırmızı pitikareli örtü diktirip o gün pikniğe götürmek istiyorum hediyesini de yıkayıp ütüleyip piknikte giydiririm
aynısından kendime ve ömere de yaptırcam ama 4 yaştan başlıyor öbür sene giyer artık Rabbim inşallah ömür verirse :)
gunaydın şekerler...
herkese selamlar ve öpücükler...
benim kızın dünkü limonata partisi yalan oldu... yani parti olmuş ama diğer çocuklar çok fazla bağırıp gürültü yapınca defne ürkmüş ağlamış... onlar da kendi odalarında takılmışlar... ama başka fotoları derleyip koyacaklarmıs feysbuka.
pişiği hala geçmedi ve ben cok uzuluyorum. neyse ki pütürcükleri geçti ama kırmızılık hala devam ediyo. ıslak mendil kullanmıyorum hep yıkıyorum altını. okula da tembihledim. onlar da kaka yapınca yıkıyo, çiş yapınca ıslak pamukla siliyo. ilaçları sürüyorum vs. ama yok hala gecmedi...
ama altını yıkarken bataryayı açınca cok hoşuna gidiyo. ellerini sokuyo suyun altına sıçratıyo oynuyo gülüyo
artık uzun sure ayakta duruyo ama hala adım atmaya cesareti yok.. çok çok çok nadiren 1-2 adımla bana geliyo. ama genelde kendini öne doğru bırakıyo adım atmaktansa
çilek ve kirazı çok sevdi. saldırıyo resmen görünce. ama çilekte 2-3 taneden fazla yemedi. kirazı da bu sabah 1 tane tattırdım çok sevdi.
neyse böyle işte.. bi de yeni bi iş verdiler bana. biraz zor bişey. inşallah altından düzgün bi şekilde kalkabilirim. aslında zor değil ama benim mükemmeliyetçi ruhum sallamaya izin vermez...
günaydın anne kuşlarım ve yavru kuşlarım
dr kontrolünden sonra annemlere gittik bir gece kaldık dün akşam eve döndük
annemlerde yer yatağında yatıyor Aras Eymen ve çok ta güzel uyuyor 1 haftadır yüzüstü yatmayı öğrenmiş öyle rahat ediyor sanırım öyle uyuyor
bende gece kontrol ediyorum mışıl mışıl uyuyor bu gece rahat dönemedi yatağı dar geldi paşamadöndü durdu bütün gece
bugünde bir sürü işim var evi silip süpürmem lazım çamışırları asıcam,yemekte yapmam lazım
yarın kuzum erkekliğe ilk adımını atıcak inşallah 2 aydır yaptırcaz sünnetini hep araya bişeyler girdi
ama yarın kısmetse 14:20 de olucak dua edin teyzeleri oğlum çabucak toparlansın,dr 1,5 yaşından sonra 3 yaşa kadar yapmıyorlar dedi sünneti
bizde daha yürümeyede başlamamışken yapalım dedik
bu arada babalar günü için ben parfüm almayı düşünüyorum,parfümü bitmiş kocamın
birde oğlumun ağzından mektup yazmayı düşünüyorum haziranın ilk haftası mı ikinci haftası mı babalar günü
bugün çok sessiz gördüm ben sizi.napıyorsunuz bakayım? keyifler yerinde mi?
ben de bayram dönüşü genel anestezi ile kolonoskopi olacağımmm.biraz tırsıyorum sanırım
haftaya pazartesi de fizik tedaviye başlayacağım.
bugün çok uykum varrrr.biri bana eve git uyu desin lütfennnnn:))
Selam..laptopum yok sıkntıdan kendimi ev işine ve yemege verdim arada eşimede mesaj atıyorum ama bir iki cevap yazdı artık tınlamıyo:) sıkıldı heralde..
akşama süper bir ymek yapıyorum "aşür"siz bilmessiniz:)
Köşeminderi canım paylaştıgın bilgileri okuyoruz ayıca nettende zaten bir çok siteden okuyorz bunları..geneli degilde kendi bebeklerimizin yapabildiklerni konuşmak yazmak okumak daha iyi oluyo..o yüzden cevap verilmemiştir:)))
Ama sen paylaş tınlıyoruz merak etme:
Azraece canım inş bulaşıcı bir şey degildir ki sanmıyorum eceye geçmez..kayınvaliden içinbende çok üzüldümönemli bir şey degildir umarım..
nagişim sanada geçmiş olsun ameliyat olmak zorundamısın..bir kaç doktora görünseydin..
Herkesin cuması mbarek olsun..işlaa benim laptopta tamir olur dua edin:)dinimiz amin:)
Böreğim cıktı fırından kv ler gelmek uzeredır kızoş da uyandı keyıf yapıo.
hepinize iyi haftasonları ıyı gezmeler ıyı evde pineklemeler diliyorum
sizi seviyorum aslında ben
kujum Allah iligini versin işlaaa:)o kırmızı oyuncak laptop cerenin:)kendi pc nide benle paylaşmışsın sagol canımsın.bak senden başka kimse paylaşmaya yanaşmadı ne varsa sende var bacum:)
sen en sona sebep "koca dırdırı" yazmışsın ya benimde pc ye bozulma sebebi" çocuk kusması"yazmış servis:)))
içinden geleni yap bencetchibo da mangal vs. bi sürü zımbırtı var piknik konseptinde. bi bak istersen..
biz anneler gununde kahvaltıya gitmiştik ve akşam yemeğini dışarda yemiştik. tabi annesi ve teyzesiyle birlikte. özel bişey yapmadık. ben yapar mıyım bilemiyorum. aslında yapmalıyım ki ders alsın di mi? yoksa boş mu vereyim...
biliyorum bebeğim de eşinin o 2 efsane kelimeyi biraraya getirmesinden korkuyorum: "İŞİM VAR"Günaydın şekerler
Annezeyno; hediyeyi ne güzel düşünmüşsün canım,,ben kızımın ağzından bir mektup yazıcam babalar günü için,,hediye olarak ta deniz şortu düşünüyorum,,mesajlı olsun hediyem diyeyalnız 9haziranda doğum günü için planımı biliyorsun zaten
Ne güzel gündür şu cuma
Dertlilere deva,hastalara şifa diliyorum
Derdim yok, hasta değilim diyenlere de sonsuz sağlık ve huzur istiyorum annekuşlar
Tatlıcadıseni de merak ediyorum canım
Bebeğin zekasını nasıl geliştirebiliriz?
Zeka üzerinde hem genetik faktör hem de uyarım son derece önemli. Anne sütü zekayı olumlu etkiliyor. Ancak bugüne dek yapılan çalışmalar, anne sütünün içeriğinin mi yoksa anne sütü veren annelerin genetik yapısının mı bebeğin zekasında etkili olduğunu kesinleştiremedi. Bilinen bir gerçek var ki o da beslenmenin zeka gelişimi üzerinde son derece etkili olduğu.
Anne babanın bebeği uyarması, zeka gelişimini etkiliyor. En önemli uyarım, sakin bir ses tonuyla bebeğin gözlerinin içine bakarak sürekli konuşmak. Yine dokunsal kontağın bebek zekasını geliştirmede önemli bir yeri var. Bebekle söylenen şarkılar, ritmik melodiler, sevgi dolu bir ortam da çok önemli.
Çok erken yaşlarda kitaplara başlamak gerekiyor. Bebeğin zekasını geliştirecek bir oyuncak varsa, o da kitaptır. Dördüncü aydan itibaren bebeğinizi kitaplarla tanıştırın.
Önemli olan oyuncakların pahalı ya da karışık olması değil, oyuncakla nasıl oynandığı ve oyun esnasında çocukla kurulan birebir kontak. Anne babanın oyuncağı ne kadar yaratıcı kullandığı, ne kadar etkileşime girdiği, bebeğin zeka gelişiminde son derece önemli.
Oyun, 0-2 yaş bebeği için en önemli gelişim desteğidir.
Pek çok farklı, çeşitli oyuncak alternatifleri bebeğin zekasını birçok yönden destekleyici olabilir. Bu dönemde bebeğin gelişimini destekleyen oyun ve oyuncakları örneklersek;
Yaratıcı, hayal gücünü geliştiren oyuncaklar
Kukla sahnesi, el ve parmak kuklaları, bez bebekler, çeşitli giysiler, doktor araçları, telefonlar, bebek arabaları.
Okuma ve konuşmayı geliştirecek uyarı araçları
Tahtadan harf ve sayılar, mıknatıslı harf ve sayılar, harf ve sayıları içeren oyuncaklar, dominolar, tamamlama, karşılaştırma oyunları, karatahta.
Matematik ve sayılar
Renkli çubuklar, mozaik geometrik şekiller, tahta oyuncak saat veya saati öğretecek tahta küpler, matematik kavramlarını geliştirecek oyunlar.
Doğa bilimleri
Mıknatıs, ayna, taş, yaprak, deniz kabuğu, doğayla ilgili çocuk kitap ve CD’ler.
Müzik ve dans araçları
Ritim araçları (tef, davul, trampet, flüt, melodika, zil, çan, çıngırak), cd’ler.
Bunun dışında; çocuğumuz kalem tutmaya başladığı andan itibaren onun bu gelişimini kalemlerle, boyalarla desteklemek önemlidir. En önemli destek ise; bebeğimiz kaç yaşında olursa olsun onu övmek, yüreklendirmek ve davranışlarımızla çok yönlü aktivitelerde ona model olabilmektir. Aktif öğrenmeye açık olabilmek; bağımsızlığını ve girişimciliğini, yaşı kaç olursa olsun çocuğumuzu tanımak, onun gelişiminde etkili olacaktır.
günaydın anne kuşlarım ve yavru kuşlarım
dr kontrolünden sonra annemlere gittik bir gece kaldık dün akşam eve döndük
annemlerde yer yatağında yatıyor Aras Eymen ve çok ta güzel uyuyor 1 haftadır yüzüstü yatmayı öğrenmiş öyle rahat ediyor sanırım öyle uyuyor
bende gece kontrol ediyorum mışıl mışıl uyuyor bu gece rahat dönemedi yatağı dar geldi paşamadöndü durdu bütün gece
bugünde bir sürü işim var evi silip süpürmem lazım çamışırları asıcam,yemekte yapmam lazım
yarın kuzum erkekliğe ilk adımını atıcak inşallah 2 aydır yaptırcaz sünnetini hep araya bişeyler girdi
ama yarın kısmetse 14:20 de olucak dua edin teyzeleri oğlum çabucak toparlansın,dr 1,5 yaşından sonra 3 yaşa kadar yapmıyorlar dedi sünneti
bizde daha yürümeyede başlamamışken yapalım dedik
azraececim kv çok geçmiş olsun ne kadar kızsakta onlara hasta olunca eşlerimiz için üzülüyoruz galiba Allah şifasını versin
ecemde inşallah hastalanmaz kuzum
Şekersizyeşilçay defnem aktiviteden aktiviteye koşuyor maşallah ona
pişiğide geçer en kısa zamanda sanırım havanın sıcaklamasıyla bezde kalınca oluyor bizdede zaman zaman oluyor
bol bol havalandırıyorum ben geçiyor
pınarda, tatlıcadı ,çiçek çiçek,şekerimşerbetim siyahlale,beykoz,nerdesiniz kızlar çok özlendiniz
bu arada babalar günü için ben parfüm almayı düşünüyorum,parfümü bitmiş kocamın
birde oğlumun ağzından mektup yazmayı düşünüyorum haziranın ilk haftası mı ikinci haftası mı babalar günü
size yazarken komşum aradı tayinleri muşa çıkmıştı gitmeden gel diye gittim eceden 1 ay büyük oğlu var 3 gündür ishalmiş hatta ben oradayken 2 defa kaka yaptı. anlamadım bişey de diyemedim keşke beni çağırmasaydı o zaman. ece ile oynayıp durdu oğlu içim gitti inşallah bulaşıcı bişey değildirde eceye bulaşmaz.
oradayken kv aradı görümce ile. geçen haftalarda ankaraya gitmişti orada doktora gitmiş nodül çıkmış bende de var korkmayın demiştim istanbulda cerraha gitmiş kötü demiş nodüller için 5inde ameliyat ol demiş. olmaz torunuma gidicem demiş bana napalım diyorlar dedim bir doktorun lafınla olmaz endokrin doktoru bakmalı muğlada var gelince götürelim dedim istanbuldada gidin dedim bütün akşam netten doktor aradım eşimede ben söylemek zorunda kaldım askeri hattan çok üzüldüraporunu okudu görümce netten baktım tek nodül olması ve 1 cm geçmesi için kötü diyorlar. şimdide dua ettim hayırlısı olsun diye dün neler diyordum kadın için şimdi böyle olunca çok üzüldüm napayım
gunaydın şekerler...
herkese selamlar ve öpücükler...
benim kızın dünkü limonata partisi yalan oldu... yani parti olmuş ama diğer çocuklar çok fazla bağırıp gürültü yapınca defne ürkmüş ağlamış... onlar da kendi odalarında takılmışlar... ama başka fotoları derleyip koyacaklarmıs feysbuka.
pişiği hala geçmedi ve ben cok uzuluyorum. neyse ki pütürcükleri geçti ama kırmızılık hala devam ediyo. ıslak mendil kullanmıyorum hep yıkıyorum altını. okula da tembihledim. onlar da kaka yapınca yıkıyo, çiş yapınca ıslak pamukla siliyo. ilaçları sürüyorum vs. ama yok hala gecmedi...
ama altını yıkarken bataryayı açınca cok hoşuna gidiyo. ellerini sokuyo suyun altına sıçratıyo oynuyo gülüyo
artık uzun sure ayakta duruyo ama hala adım atmaya cesareti yok.. çok çok çok nadiren 1-2 adımla bana geliyo. ama genelde kendini öne doğru bırakıyo adım atmaktansa
çilek ve kirazı çok sevdi. saldırıyo resmen görünce. ama çilekte 2-3 taneden fazla yemedi. kirazı da bu sabah 1 tane tattırdım çok sevdi.
neyse böyle işte.. bi de yeni bi iş verdiler bana. biraz zor bişey. inşallah altından düzgün bi şekilde kalkabilirim. aslında zor değil ama benim mükemmeliyetçi ruhum sallamaya izin vermez...
Günaydın şekerler
Azraece geçmiş olsun kv.ye canım,,Eceye de hiçbirşey olmaz merak etme,,Rabbim korur yavrularımızı
Sen yine de bol su ver.
Babyceren,,laptop ve salatalık deyince aklıma beykozun laptopta kahvaltı etmesi geldiBeykozumm nerelerdesin kuşum
Tamir olur şekerim tamamen bozulmamıştır
Hejarım yakışıklıma dün maşallah yazamadımMaşallah bitaneme,,çok şükür bebeklerimiz sağlıklı ya başka ne ister insan
Meleğim,,anneciğine olan özlemini onun sevgisini güzel oğlunda yaşa inşallah,Mahir dindirsin inşallah bütün özlemlerini,Allah çok sevdiği kullarını erken alırmış yanına,,mübarek cuma günü dua edelim annen için de,,mekanı cennet yattığı yer nur olsun...
Pınarda;Bende seni merak edenlerdenim canım,,okuyorsan ses ver bize olur muOkumuyorsan da zaten çekim yasasıyla getiricez seni
Annezeyno; hediyeyi ne güzel düşünmüşsün canım,,ben kızımın ağzından bir mektup yazıcam babalar günü için,,hediye olarak ta deniz şortu düşünüyorum,,mesajlı olsun hediyem diyeyalnız 9haziranda doğum günü için planımı biliyorsun zaten
Ne güzel gündür şu cuma
Dertlilere deva,hastalara şifa diliyorum
Derdim yok, hasta değilim diyenlere de sonsuz sağlık ve huzur istiyorum annekuşlar
Tatlıcadıseni de merak ediyorum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?