2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

gunaydın şekerler...

herkese selamlar ve öpücükler...

benim kızın dünkü limonata partisi yalan oldu... yani parti olmuş ama diğer çocuklar çok fazla bağırıp gürültü yapınca defne ürkmüş ağlamış... onlar da kendi odalarında takılmışlar... ama başka fotoları derleyip koyacaklarmıs feysbuka.
pişiği hala geçmedi ve ben cok uzuluyorum. neyse ki pütürcükleri geçti ama kırmızılık hala devam ediyo. ıslak mendil kullanmıyorum hep yıkıyorum altını. okula da tembihledim. onlar da kaka yapınca yıkıyo, çiş yapınca ıslak pamukla siliyo. ilaçları sürüyorum vs. ama yok hala gecmedi...

ama altını yıkarken bataryayı açınca cok hoşuna gidiyo. ellerini sokuyo suyun altına sıçratıyo oynuyo gülüyo
artık uzun sure ayakta duruyo ama hala adım atmaya cesareti yok.. çok çok çok nadiren 1-2 adımla bana geliyo. ama genelde kendini öne doğru bırakıyo adım atmaktansa

çilek ve kirazı çok sevdi. saldırıyo resmen görünce. ama çilekte 2-3 taneden fazla yemedi. kirazı da bu sabah 1 tane tattırdım çok sevdi.

neyse böyle işte.. bi de yeni bi iş verdiler bana. biraz zor bişey. inşallah altından düzgün bi şekilde kalkabilirim. aslında zor değil ama benim mükemmeliyetçi ruhum sallamaya izin vermez...

tchibo da mangal vs. bi sürü zımbırtı var piknik konseptinde. bi bak istersen..

biz anneler gununde kahvaltıya gitmiştik ve akşam yemeğini dışarda yemiştik. tabi annesi ve teyzesiyle birlikte. özel bişey yapmadık. ben yapar mıyım bilemiyorum. aslında yapmalıyım ki ders alsın di mi? yoksa boş mu vereyim...

pasta yap

gunaydın sanada
bızdede daimi pişik sorunu var hatta bı ara dıle gıtırmıştım hatırlarsan.pütur gıbı sıvılce gıbı oldugunda travacort suruyorum hemen temızlenıp gecıyo.oyle yolunu buldum.daha hafıf vakada travazol da ıyı geliyo.bırde mustelanın pişik kremını tavsıye ederım.sudocremden bıle ıyı

sende pasta yapnasılsa ıdmanlısıntakımının renklerınde falan mesrla

Günaydın şekerler
Azraece geçmiş olsun kv.ye canım,,Eceye de hiçbirşey olmaz merak etme,,Rabbim korur yavrularımızı
Sen yine de bol su ver.
Babyceren,,laptop ve salatalık deyince aklıma beykozun laptopta kahvaltı etmesi geldiBeykozumm nerelerdesin kuşum
Tamir olur şekerim tamamen bozulmamıştır
Hejarım yakışıklıma dün maşallah yazamadımMaşallah bitaneme,,çok şükür bebeklerimiz sağlıklı ya başka ne ister insan
Meleğim,,anneciğine olan özlemini onun sevgisini güzel oğlunda yaşa inşallah,Mahir dindirsin inşallah bütün özlemlerini,Allah çok sevdiği kullarını erken alırmış yanına,,mübarek cuma günü dua edelim annen için de,,mekanı cennet yattığı yer nur olsun...
Pınarda;Bende seni merak edenlerdenim canım,,okuyorsan ses ver bize olur muOkumuyorsan da zaten çekim yasasıyla getiricez seni
Annezeyno; hediyeyi ne güzel düşünmüşsün canım,,ben kızımın ağzından bir mektup yazıcam babalar günü için,,hediye olarak ta deniz şortu düşünüyorum,,mesajlı olsun hediyem diye yalnız 9haziranda doğum günü için planımı biliyorsun zaten

Ne güzel gündür şu cuma
Dertlilere deva,hastalara şifa diliyorum
Derdim yok, hasta değilim diyenlere de sonsuz sağlık ve huzur istiyorum annekuşlar
Tatlıcadıseni de merak ediyorum canım

:) hmmm olabilir. ama mutlu şort deyince aklıma geldi. şortu yok adamın. bi tane var parçalayana kadar onu giycek herhalde evde giymeye bi şort alayım bari üstüne de bi tshirt.. bitti gitti...

travazol kullandım ben de ama hala gecmedi. denemeye devam

travacort u dene.benım adam da xenon far dıe sayıklayıp suruyo ole bısey mı alsam

yazın en güzel hediye,şort,t-shirt,terlik, şapka

Defnenin yediklerinden mi pişik oldu acaba,,mercimek,tarhana,portakal..gibi yiyecekleri bir süre vermeyin bari,,
geçmiş olsun canım Bize hametan iyi geliyor.Bezini bol bağlasınlar hava alsın tabi sık değiştirsinler birde.
Bizimkininde sıcaktan boynundaki kat kırmızıya dönmeye başladı:18: Sabah yıkadım da geldim işe.

Oyun, 0-2 yaş bebeği için en önemli gelişim desteğidir.
Pek çok farklı, çeşitli oyuncak alternatifleri bebeğin zekasını birçok yönden destekleyici olabilir. Bu dönemde bebeğin gelişimini destekleyen oyun ve oyuncakları örneklersek;

Yaratıcı, hayal gücünü geliştiren oyuncaklar
Kukla sahnesi, el ve parmak kuklaları, bez bebekler, çeşitli giysiler, doktor araçları, telefonlar, bebek arabaları.

Okuma ve konuşmayı geliştirecek uyarı araçları
Tahtadan harf ve sayılar, mıknatıslı harf ve sayılar, harf ve sayıları içeren oyuncaklar, dominolar, tamamlama, karşılaştırma oyunları, karatahta.

Matematik ve sayılar
Renkli çubuklar, mozaik geometrik şekiller, tahta oyuncak saat veya saati öğretecek tahta küpler, matematik kavramlarını geliştirecek oyunlar.

Doğa bilimleri
Mıknatıs, ayna, taş, yaprak, deniz kabuğu, doğayla ilgili çocuk kitap ve CD’ler.

Müzik ve dans araçları
Ritim araçları (tef, davul, trampet, flüt, melodika, zil, çan, çıngırak), cd’ler.

Bunun dışında; çocuğumuz kalem tutmaya başladığı andan itibaren onun bu gelişimini kalemlerle, boyalarla desteklemek önemlidir. En önemli destek ise; bebeğimiz kaç yaşında olursa olsun onu övmek, yüreklendirmek ve davranışlarımızla çok yönlü aktivitelerde ona model olabilmektir. Aktif öğrenmeye açık olabilmek; bağımsızlığını ve girişimciliğini, yaşı kaç olursa olsun çocuğumuzu tanımak, onun gelişiminde etkili olacaktır.

Bebeğin zekasını nasıl geliştirebiliriz?

Zeka üzerinde hem genetik faktör hem de uyarım son derece önemli. Anne sütü zekayı olumlu etkiliyor. Ancak bugüne dek yapılan çalışmalar, anne sütünün içeriğinin mi yoksa anne sütü veren annelerin genetik yapısının mı bebeğin zekasında etkili olduğunu kesinleştiremedi. Bilinen bir gerçek var ki o da beslenmenin zeka gelişimi üzerinde son derece etkili olduğu.

Anne babanın bebeği uyarması, zeka gelişimini etkiliyor. En önemli uyarım, sakin bir ses tonuyla bebeğin gözlerinin içine bakarak sürekli konuşmak. Yine dokunsal kontağın bebek zekasını geliştirmede önemli bir yeri var. Bebekle söylenen şarkılar, ritmik melodiler, sevgi dolu bir ortam da çok önemli.

Çok erken yaşlarda kitaplara başlamak gerekiyor. Bebeğin zekasını geliştirecek bir oyuncak varsa, o da kitaptır. Dördüncü aydan itibaren bebeğinizi kitaplarla tanıştırın.

Önemli olan oyuncakların pahalı ya da karışık olması değil, oyuncakla nasıl oynandığı ve oyun esnasında çocukla kurulan birebir kontak. Anne babanın oyuncağı ne kadar yaratıcı kullandığı, ne kadar etkileşime girdiği, bebeğin zeka gelişiminde son derece önemli.

günaydın anne kuşlarım ve yavru kuşlarım
dr kontrolünden sonra annemlere gittik bir gece kaldık dün akşam eve döndük
annemlerde yer yatağında yatıyor Aras Eymen ve çok ta güzel uyuyor 1 haftadır yüzüstü yatmayı öğrenmiş öyle rahat ediyor sanırım öyle uyuyor
bende gece kontrol ediyorum mışıl mışıl uyuyor bu gece rahat dönemedi yatağı dar geldi paşamadöndü durdu bütün gece
bugünde bir sürü işim var evi silip süpürmem lazım çamışırları asıcam,yemekte yapmam lazım
yarın kuzum erkekliğe ilk adımını atıcak inşallah 2 aydır yaptırcaz sünnetini hep araya bişeyler girdi
ama yarın kısmetse 14:20 de olucak dua edin teyzeleri oğlum çabucak toparlansın,dr 1,5 yaşından sonra 3 yaşa kadar yapmıyorlar dedi sünneti
bizde daha yürümeyede başlamamışken yapalım dedik

azraececim kv çok geçmiş olsun ne kadar kızsakta onlara hasta olunca eşlerimiz için üzülüyoruz galiba Allah şifasını versin
ecemde inşallah hastalanmaz kuzum

Şekersizyeşilçay defnem aktiviteden aktiviteye koşuyor maşallah ona
pişiğide geçer en kısa zamanda sanırım havanın sıcaklamasıyla bezde kalınca oluyor bizdede zaman zaman oluyor
bol bol havalandırıyorum ben geçiyor

pınarda, tatlıcadı ,çiçek çiçek,şekerimşerbetim siyahlale,beykoz,nerdesiniz kızlar çok özlendiniz

bu arada babalar günü için ben parfüm almayı düşünüyorum,parfümü bitmiş kocamın
birde oğlumun ağzından mektup yazmayı düşünüyorum haziranın ilk haftası mı ikinci haftası mı babalar günü

Bebeklerımızle ılgılı kopyaladığım bılgı kımsenın ılgısını cekmemiş bari dedıkodu verım sıze
kv aradı arkadaslarını toplayıp ogleden sonra bana caya geliceklermiş.Bade uyuyo uyku duzenı var bılıyosun bozamam duzenını dedım.erken uyur uyanırsa ben sıı ararım dedım
hergun gezcek yer arıyolar napım benım cocugum da bole duzenı bozulunca deliren bı çocuk duzenını oturtmak ıçın çok ugrastım bozamamkendılerını de arkadaslarını da cok severım aslında lakın duzenımın bozulmasını hıııç sevmem

bugün çok sessiz gördüm ben sizi.napıyorsunuz bakayım? keyifler yerinde mi?

hejarcım; Aras Eymen yarın sünnet olacakmış.Hadi bakalım hayırlısı cnm. Allah hep güzel günlerini göstersin kuzumuzun. Anestezi ile mi olacak peki? Gelişimine de maşallah ben de kan ilacı vermeyenlerdenim. çok şükür değerleri güzel çıkmıştı 1 ay önce.annezeynebe ve diğer arkadaşlarıma bundan dolayı teşekkür ediyorumm

ben de bayram dönüşü genel anestezi ile kolonoskopi olacağımmm.biraz tırsıyorum sanırım

haftaya pazartesi de fizik tedaviye başlayacağım.

bugün çok uykum varrrr.biri bana eve git uyu desin lütfennnnn:))

köşeminderi verdiğin bilgiler benim dikkatimi çekiyor hatta bu konuda takip ettiğim bi çok blog var.bebeklerde müziğin önemini bildiğimden daha önce beğendiğim şimdi indirime giren tchibonun şu setini almaya karar verdim.umarım pişman olmam.

Eklentiler

• $CAWFZUFM.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 45

açmaya yada batarya takmaya çalışmayın kurumaya bırakın telimin üstüne ayran döküldü açtım çalıştı sonra gitti on gün falan hiç açılmadı sonra kendi kendine geri geldituşların üstünemi kustu ters çevir yarına kadar beklet umarım kendi kendine gelir bi iki taktik verecem ama vermimmm belki daha kötü olur

Selam..laptopum yok sıkntıdan kendimi ev işine ve yemege verdim arada eşimede mesaj atıyorum ama bir iki cevap yazdı artık tınlamıyo:) sıkıldı heralde..
akşama süper bir ymek yapıyorum "aşür"siz bilmessiniz:)

Köşeminderi canım paylaştıgın bilgileri okuyoruz ayıca nettende zaten bir çok siteden okuyorz bunları..geneli degilde kendi bebeklerimizin yapabildiklerni konuşmak yazmak okumak daha iyi oluyo..o yüzden cevap verilmemiştir:)))
Ama sen paylaş tınlıyoruz merak etme:
Azraece canım inş bulaşıcı bir şey degildir ki sanmıyorum eceye geçmez..kayınvaliden içinbende çok üzüldüm önemli bir şey degildir umarım..
nagişim sanada geçmiş olsun ameliyat olmak zorundamısın..bir kaç doktora görünseydin..

Herkesin cuması mbarek olsun..işlaa benim laptopta tamir olur dua edin:)dinimiz amin:)

Canım ilk kustu ama önce çaglayla ilgilendim üstünü degiştim sonra geldim laptopu temizledim ama geç kaldım..ilk kustugunda hemen ters çevirmeliydim o an akıl edemedim..içine baya sıvı gitti..sonra sabaha kadar ters bıraktık ama yine açılmamış..şimdi tamirde yapmaya çalışıyolar..anakarta zarar geldiyse işi bitmiştir heralde..daha alalı 2 ay oldu ne yapalım canı sagolsun çağlanın..suç bende yere bırakmıştım laptopu çockta yürürken kusmuş..

bazen özellikle bu hafta yazdığım hıçbişeyin tınlanmadığını hıssettım de bazı ları ıse gag dese olay olup cvp verilio ama bu hafta ya görunmezım ya cok alınganım
neyse ki eşimin ilgisini çokçana çekmiş olmalıki internetten bi suru oyuncak sipariş ettiğini soyledı az once...
neyse kaynanamlar gelcek börek fırında ama o "aaa gerek yok ben satın aldım börek"dedıBende "getirmene gerek yok ben yaptım"dedim.iyi hoş beni düşünmüş de arayıp deseydı sen bısey yapma getiriom die.çay falan da koymayı düşünmüyorum belki gelirken onu da getirir

gecmiş olsun benımde tabletın ekranı çatlamıştı hatırlarsan 200$ a mal olmuştu

gecmiş olsun benımde tabletın ekranı çatlamıştı hatırlarsan 200$ a mal olmuştu

Sus kız dolar falan deme Allah korusun:)keşke benim tablete kussaydı hiç olmassa kurtulmuş olurduk:)kaynananda arayaydı bari haber verseydi sende yorulmazdın..neyse artık almış boşveroturun yiyin hepsini:)
Bu arada bazen bende yazıyorum cevap gelmiyo ne var ki alınıyosun.ben şahsen böyle küçük şeylere takmam..kimse kimseye cevap yazmak zorunda degil:)
örnek bakınız bazen chihiro neler yazıyo ama kimse cevap vermiyo:)o alınıyomu yok..o da kimseyi tınlamıyo işine gelmezseo da cevap vermiyo:)biraz siyasetçi olmak lazım ehuehuehuee:))

Doğru dıon vesselam da ne bilim işte arda duygusala bağlıom demeksonra yazmak falan da gelmio içimden. Bu haftam biraz rutın gectı de herhalde ondan...4 diş birden geliyo yorgunluk ve siir gerginliği belki de sitemim için kusura bakmayın ,aldırmayın... Bu arada chıhıronun her yazdığını ılgı ve merakla okuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…