2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

şekerimm evet gökovaya gidiyoruzzz süperrr bir yerr, biz yücelende kalıyoruz canım kanka olduk onlarla resmen bakalımm eşim ayarlayabilirse haftaya kaydırıcaz inşşşş dinimiz aminn:))

evet markafonide vardı ama busefer pek ürün yok sanki ben bişey beğenemedimm ilk defaa

planner geçmiş olsun canım yeni gördüm umarım tez zamanda iyileşir bir güzel toparlanırsın..
zaten bugün senin en sevdiğin gün az daha dayan, haftasonu zeynep adanla beraber süpeR OLACAĞINA EMİNİM
..

sagol canım iyileşmeye çalışıyorum ama olmuyorrr evet en sevdiğiiimm günnnn yaşasın cumaaa

günaydınn bu gün hava bulutlu ve yine bende bulutluyum..sevmiyorum böyle havaları enerjim düşüyo,kendimi hasta gibi hissediyorum
bu gün bebeğimin saçını kestiricem terlediğinde kafasının arka kısımları çok terliyo işkence etmeyim kuuzma hava alsın birazcık:)
gecede kaç kez uyandığımı bilmiyorum her gece aynı..tarık buğra gece hiçç üstünü örtmüyor benim örtmemle sağ-sol dönüp açması bir oluyo..inş hasta olmaz
gece geç uyuduğu için şu anda hala uyuyo..erken uyusun diye uyanmasını sağlıycaktım ama kıyamadım

ve bu gün hafta sonu çalışan annişler..pllanerim,şekersizim,mutluannem,yavrukedim,nagişim,dilberegecim zaman hızlıca geçsin ve koşun yavrulara mis gibi hafta sonu geçirin

tatlıcadım tarifi aldımçok basitmişben bu tarife çeyrek vidio yüklerim
ne zaman istersen gün saat bildirbu işi kapatalım
borçlu kalmayı sevmem
ama seni çok severim

ben bilmem şekerim ilk anlaşmamıza uyçok vidio istiyorum
cmt günü saat 12:00 da vidiolarım hazır olsun
çağlanın resimlerine baktım çok tatlı balım yaa
küpeside çok yakışmış fıstığıma..büyüdüğünde çoooook güzel bi kız olucak Allahım nazarlardan korusun

korkma canım inş önemli bi şey değildir geçmiş olsun tavşanımıza..ne olduğunu bende çok merak ettim
döndüğünde bizleride bilgilendir

yaparım şekerimm yeterki iste..siz toplaşmaya karar verin bende böreklerimle gelim

kızlar bu arada tarık buğra hamur işlerine bayılıyo..börek çeşitleri,gözleme,poğaça ve ekmek en sevdiği şeyler
ve oğlum bilgiyarın düğmesine basıp açıyo mause ile rasgele tıklıyor klavyenin tuşlarına basıyo işini bitirdikten sonra düğmesine basıp kapatıyor kapanmasını izledikten sonra odadan çıkıyo
bi kaç gün öncede eve girerken binanın ışıkları söndü otomatik olduğu için ayağını tesadüf oynatı ve yandığını gördü her ışık sönmesinde ayak oynatıyor:)karşı komşumuz gördü şimdiki bebeklerin hepsi annesinin karnından üniv. bitiripte doğuyo dedi..şimdiki bebişler çok zekii
evdeki bi çok şeyide tanıyo artık..tv dediğimizde kaba sesiyle hııı diye tvyi işaret ediyo,avize dediğimizde avizeye bakarak gösteriyo,camdan bakalımmı deyince camın önüne geliyor,masanın altına gir oğlum dediğimde eğilerek masanın altına giriyor çok tatlılar yaa nasıl hoşuma gidiyo anladığı zaman

evt y6ine çok yazdım farkındayım..sustum

merhaba herkesee
dilberegecanım kaan mama sandalyesinden düşmüş çok geçmiş olsunallah korumuş kuzumu iyiki minik burnuna bi şey olmamış öpüyorum minik burnuşunu

Çok sağol Tatlıcım.. Bizde sizi öpüyoruz :)

Şekersizim Kaan da içmedi sütleri.. Keçi sütü denedim, İnek sütü denedim, debek devam sütlerinden denedim hiç birini kabul etmedi.. Gerçi emmeye devam ediyor şu anda gündüzler 2 kez uyuyor uyumadan önce de benim sağıp bıraktığım sütleri içiyor.. Ama bazen benim olmadığım zamanlarda diğerlerine de alışsın diye vermeye çalıştım kesinlikle reddetti.. Gündüz zaten hiç kabul etmedi Defnem gibi kafasını hayır şeklinde sallıyor.. Gece uyku sersemi vermeye çalıştık yine anladı ve yine kabu etmedi Bende zorlamıyorum şimdilik.. Emzirmeyi tamamen bıraktığımda daha çok yoğunlaşırım

Kujum çok geçmiş olsun canım.. İçini ferah tut canım. inşallah önemli bişey çıkmayacak.. bizi habersiz bırakma.. Dualarım sizinle

Kızlar şimdiki bebişler çok inatçı ve kararlı Ben size bir anımı anlatacağım belki faydası olur
ilk pekmeze başladığımda kızım ağzına sürmüyordu,,tahini pekmezi tek tek denedim yine yemedi,,suya ekledim olmadı
sonra birgün ekmek üzerine sürüp verdiğimi farkedip kaşıkla eline verdim yedio gün bugün yiyor
Demem o ki mesela çorba içen bir bebekse,,sütü kaseyle kaşıkla içine meyvesini,ekmeğini yada bisküvisini ekleyerek te vermeyi deneyin,tek de deneyin,belki bir faydası olur Bisküviyi ekleyip az az süt ekleyerek te başlanabilir mesela,,her gün miktar az az arttılırabilir de..
belki siz bunları denediniz ama ben yazmazsam çatlarım ya ondan yazdım

derin bi dini bilgim yok ama dinimiz kolaylık dini o yuzden mantık yorarak bulurum bazı cevapları.emzirmek çok guzel ve yuce bı olay oyuzden emziren bı kadının göğsu o ana cınsel değil dinsel bi obje bence ve nefsı uyandırmaz.esinin de senınde nefsinizin ıyandığını duşunmedıgımden abdestte bozulmaz mantığımca...

Orhan Cemal e cok gecmıiş olsun
sunnetınız hayırlı olsun
nasılsınız ıyısınız ışşala

sağolun şekersiz planner ve mutluu hemen markafoniye gittim baktım ama 24aylık hiçbirşey yok elim boş döndüm

mutlucum geldiğimde muhakkak alışverişe gidelim bursadaki belli başlı üç beş markadan çok sıkıldım

markafoniye gitmişken roman'a da baktım aahhh 5cm daha kısa olaydım mağazanın yarısını alırdım nasıl güzel elbiseler öyleee

Aranıza sonradan katıldıgımdan yalan değil cok tanımıyorum ama dışardan gözlemlediğim ve anladığım kadarıyla;
isanırım pınarda şark görevınde ve orada ailesınden uzakta yasıyo.bu sebeple sıze cok bağlanmış ve bı nevı aılesı yerıne koymuş.oyuzden beklentılerını yukarda tutmuş.sızın daha cok ılgınıze sevkatınıze ıhtıyacı var.sıze abest gelmış ama gurbetteki insan ıçın sızı benımsemesı normaldır.lakın uslup olarak bıraz uzatmasını doğru bulmuyorum.sızden uzaklaştı kaprısını yaptı kendını dıle getırdı aranızdakı varlığının sızın ıcın değerlı oldugunu (merak etmenızden) ogrendı ve bu kadar uzatmamalıydı.

Burda cok kişiyiz hepimiz kişiliğinin aynı olmasını bekleyemeyız "ben olsaydım "die düşünmeyip "ben onun şartlarında o olsaydım"die duşunmeliyiz.
sekersiz de işlerinin yogunluğundan ,Defneye bıraz uzak kalmasından su sıra sanırım gergın...o guclu bı kişilik olabılır kırılgan değilsir vs vs ama belki pınarda cok hassas cok kırılgan beklentılerı ust duzeyde olan vs bı arakadas olabılır.ozetle demem o ki ben olsaydım söle bole yapardım yada yapmazdım dıe duşunmeyelım.burda ortak paydamız aynı donemde doğurmuş olmamız anne olmamız bebeklerımızın olması...hepimiz anneyız bılırız kı bız uzulduk mu bebeklerımız de etkılenıyo oyuzden kendı bebeğimizi duşundugumuz gıbı dıger anneyı duşunmuyorsak bıle bebeğini duşunelim...anneye uzersek bebek uzulur,anneyı aglatırsak,bebek aglar sut azalır vs...
kendim adına soyleyım benı uzen bırı oldugunda dırekt yoldan bebeğim ve sutum etkılendığınde ben o kişiyi affetmıyorum kinleniyorum...bu duruma düşmeyelim düşürmeyelim.
not:uzun yazı yazmayı guzel cumlelerle beceremem.sayısalcı olarak kompozısyonum kötudur.necatı sasmaz durumuna duşmemişimdir inşallah annem çağırıyo çaçav

mutlu annemin mirası ve diğer tüm iştahsız ve uykudan ağlayarak uyanan bebişlere ;
Kızlar hatırlarsanız geçen aylarda bu konu ile ilgili size çok yazdım.
Kayra iştahsız,geceleri milyon kere uyanır oldu diye..
Bu konu yeni yürüme başlayan veya yürümek için çok çabalayan bebeklerde normal bir durum imiş.Gündüzleri yürüme çalışmalarından dolayı çok yoruldukları için gece uyanma sıklıkları artıyor.Yine aynı şekilde iştahları kesiliyor.
1,1.5 ay sonunda yavaş yavaş uykular düzene giriyor.İştahımız çook açılmasa da yinede ara öğünlerini ve ana öğünlerini yediriyorum şuan.Yani geçici bir süreç,yürümeyi tamamen öğrendiklerinde ve alıştıklarında düzelecek her şey diyorum ve bol bol sabır diliyorum.

Carters bugun markafonide

Canım paylaşımın için teşekkürler.. Hemen gidip baktım ve Kaan'a 2 takım aldım bile..

Canıııım aydınlatıcı bilgi için çok teşekkürler.. evet arada bende farklı şekillerde deneyip veriyorum.. mesela Kaan da pekmezi hiç istemiyrodu.. ne suyunda ne kaşıkla... ama şimdi alıyor.. hersabah 1 kaşık alıyor.. Belki de herşeyin zamanı var diyorum.. Zamanı gelince herşeyi yapacak bıdıklar..

Ben yazdıkların ve pozitifliğin için inşallaaaahh diyorum canım,,çünkü kendimi resmen başa dönmüş gibi hissediyorum
Senden en az 9 mesaj daha bekliyorum Kilo topiği çatlasın Şaka bi yana profilimden yazdıklarının başını görüyorum arada,,maşallah canım,,inşallah istediğin kiloya sağlıkla ulaşırsın

"zeytinyağı gibi üste çıkmak" ve "hem suçlu hem güçlü olmak" deyimleri bu durum için kullanılıyormuş demek...

sağol mutlucuğum,ben de sizlerle bir arada olduğuma sevindim..
Yukarıdaki yazıları okudun mu canım?hangimizin üslubu kırıcı acaba?

evet canım aynen söylediklerini bende okumuştum ve zeynomun tamda bu yüzden uyku düzeninin bozulduğuna inanıyorum 9.30 da uyumuş olan bebe şimdi satt 10-10.30 ancak ve zorla uyuyor gözleri kapalı halde hala ayağa kalkıp dikilmeye çalışmasının başka sebebi olamaz heralde çünkü ellerini bırakıp birkaç adım atıp hopp popo üstüne oturuyor ama pes etmiyor ya akşama kadar tek işi buu ee uyumaz tabii çocuk işi varr daha yürücekkk innşş zamanla tekrar eski uyuma saatimize döneriz ve zeynonunda iştahında belirgin bir azalma var:26:

canım mirada da durum böyle muhtemelen yürüme dönemi değişikliklerii sabrediyoruzzz mecbuurrr mira ne durumda yürüme çlaışmalarında buarada zeynoo hala bir iki adımı geçip salamadı kendinii ama öyle meraklıkii hiçç oturmuyor desem yerii ya zayıfladı resmen yavrum yürümeye çalışmaktan iştahııda eskisi gibi değil zaten(

geçmiş olsun canı mumarım bir şeyciği yoktur.

sorma canım ya herhalde burda en geç benim kızım yürüyecek.şu an emekliyor ve ayağa kalkıp tutunarak 1-2 adım atıyor sadece.

bugün çok şükür karneleri dağıttık geldik,2 haftaya kalmaz kızıma tamamen kavuşacağım
Bu arada kilodan konu açılmışken göbekler ne alemde hanımlar?benimki oracıkta bana el sallıyorgeçen youtube ta bir video buldum onu yolayayım da uygulayalım veee gitsin yanlar ve göbişleeryalnız eşime danışayım bu video nasıl aktarılır diye..

sağol mutlucuğum,ben de sizlerle bir arada olduğuma sevindim..
Yukarıdaki yazıları okudun mu canım?hangimizin üslubu kırıcı acaba?

Bitanem ben hepsini okudum evet ama şekersizin "sade" yorumuna ilk sen acı bir cevap yazdığın için
ve kullanıcı ismine dahi göndermede bulunduğun için zeytin dalını senden beklediğimi yazdım
Ben senin ne kadar ince düşünceli olduğunu biliyorum,kimseyi bilerek veya bilmeyerek kırmak istemeyceğini de.. onun,senin yazına karşın etki-tepkiyle yaklaştığını düşünüyorum...Kalbi yumuşacıktır şekersizimin

Demem o ki hiç gerek yok,,birbirinize bi özel mesaj bitirecektir bu tatsızlığı
Uykusuzuz,yorgunuz,birbirimizi yanlış anlamamız olası...
Bu minicik fikir ayrılığını,yanlış anlaşmaları uzatmamıza hiç gerek yok,,hepimiz gurbet eldeyiz,,şurada bir avuç kankayız
Ve burada hep beraberken mutluyuz kızlar

Mira 1-2 gündür yerden desteksiz kalkmaya çalışıyor kendi kendine,,sanırım dengesini sağlamaya çalışıyorevi,tutuna tutuna gezmemizde bir problem yok maşallah ama tutunmadan yürümeye de geçemedik teyzesi..
Size güzel haberi vermem yakındır gibi hissediyorum(inşallah)

sorma canım ya herhalde burda en geç benim kızım yürüyecek.şu an emekliyor ve ayağa kalkıp tutunarak 1-2 adım atıyor sadece.
Hiç belli olmuyor canım,,benimki aylardır çabalıyor hala kendi başına yürümedi
bence bir anda yürüyecek Doğa'cığımız walla bu bebişler bi alem,,yürümeden direk koşmaya da başlarlarsa şaşırmıcam

sen de çook incesin canım meleğim benim.fakat amacım kesinlikle bunu uzatmak değil fakat belirtmek isterim, düşüncene saygı duyuyorum ama katılmıyorum tatlım.buradan da belirtmek isterim ;şahsıma karşı kötü içerikli yazıyla karşılaştığım taktirde moderatöre şikayet etmem gerekecek bu durumda...bunun seninle sizlerle ilgisi yok mesaj birilierine ulaşmıştır.

allah ol demeden olmuyor işte canım herkes diyorki biranda kalkıp yürür şaşırırsın diyorlar bakalım bekliyoruz sabırlaa:))

canımm aynen zeynoyla mira aynı "level"dalar zeynoda yerden kendi başına kalkıp dikilmeye çalışıyor o haldeykenn popo nasıll ama tam yemelik dimii benimkide evde duvar diplerii masa koltuk artıkk allah ne verdiyse tek elle destek alarak istediği yere gidiyor elleri bırakıp tam dengedede duruyorr hatta eğilip yerdeki oyuncağı almaya çalışıyor o halde tek elde oyunca ayakta zıplıyor desteksiz ee hadıı yürü ozamann amaa yokk şekeriiimm hala cesarett yokk amann geç olsun güç olmasın cicim napakk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…