2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun Talay hanım. çocukların yaraları yetişkinlerden çabuk iyileşir. dudağında iz kalacağını ben de sanmıyorum. evdeki ecza işlerine gelince: Orhan Cemal doğunda evdeki ufak bir çekmeceyi ecza çekmecesi yaptım. içinde bandaj, pomat, sargı bezi, tentürdiyot, ağrı kesici, ateş düşürücü (2 kere kullanmışımdır), makas, yara bandı, geniş yara bandı gibi şeyler var. düşmeden kaynaklanan morarma yada şişmeler için buz dışında birşey kullanacağımı sanmıyorum. şişmeler zaten buzla geçiyor. morarmalar ise zamanla zaten geçer.

mutlu_anne hanım, çanta askısı fikrini eşime söylediğimde aynı sizin gibi "yaşlı teyze ne anlasın çanta askısından" dedi ne bileyim işte, mevlüt çıkışı belkim SITARBAKIS'a giderler. ortam yoğun olduğundan çantalarını koyacakları ekistıra sandalye bulamazlar da kullanırlar gibi geldi bana :26: sonra düşündüm, "mevlüt çıkışı SITARBAKIS ne yaaa"
ben oyumu kolonya şişesinden yana kullanıyorum

bi_angel_kujum hanım, fırsat bulup geçmiş olsun diyemedim. tavşanınıza geçmiş olsun. tahliller umarım iyi çıkar
Babyceren hanım, videoyu görmenize sevindim amma ziyareçi kılığı hoşuma gitmedi sizden gizlimiz yok ki, gizlenerekten topiğe bakıyorsunuz

başka başka... sanırım bu kadar.... deneyim başlayacak öpüldünüz efem

not: siiznle de görüşeceğiz Babyceren hanımcığım :18:
not-2: burda olduğunuz gibi telefonda da seri konuşsanız... telefonu istemeye istemeye açıyor gibisiniz, kendimden utanıyorum "acaba çok mu bunaltıyorum" diye

Kızlaar kahvaltı önerilerinizi bekliyorum.Bir kaç ay önce bulamacı bıraktık.Son günlerde rafadan yumurta ve süt ile yapıyoruz kahvaltıyı.Bazen sıkılınca tarhana çorbası içiriyorum.Zeytin-peynir-domates şeklinde yemeyi sevmiyoruz maalesef.Krep tarzı bir şeyler yapsam 1 saat sürüyor bitirmesi.
Benimde aklıma başka bir şey gelmiyor.
Var mı sizde değişik öneriler ?

Orhan Cemal de sabah kahvaltıda krep yiyiyor. yanında fındız ezmesi ve şekersiz açık çay içiyor. bazen süt kaymapıyla beraber veriyorum fındık ezmesini.

krebi uzun zamanda yemesi önemli değil ki Turuncu hanım. bırakınız kendisi kopara kopara 1 saatte yesin ne güzel
bizim oğlan da, krebi ufak parçalara ayırıp öyle yiyiyor. yavaş yavaş yiyiyor, ben de yanında kendi kahvaltımı yapıyorum. acele etmeyiniz, kendisi severek yesin de, 1 saat sürse de olur

Canım geçmiş olsun,Allah korumuş minnoşumu
ben oyumu kolonya şişesinden yana kullanıyorum
Bu fikir de süper oldu,,hatta içine gülsuyu da konabilir
C.tesi sabahtan eminönüne gider, içime sineni alırım artık,teşekkürler.

Bu aralar gerçekten çok iştahsız kızım,ama ritüel olarak kahvaltı hazırlığım şöyle canım:
2 adet minnak doğranmış fora tuzsuz zeytin,1minik kibrit kutusundan az tuzu geceden suda bekletilip alınmış peynir,
1ad.cherry domates,1 minik salatalık,1çaykaşığı ceviz yada badem rendesine katılmış 1 tatlı kaşığından az tahin pekmez karışımı,
1 adet yumurtalı bazen kaşarlı bazen sade bebek omleti yada haşlanmış yumurta,2-3 adet hipp yada evde yapılmış bisküvi..
Yani ben bunları hemen her sabah hazırlıyorum,yesin yada yemesin bu şeklide
Fakat haftada 1 tuzsuz poğaça veririm kahvaltıda çünkü kemirmeye bayılıyor..bazen geceden komposto kıvamında meyve suyu hazırlıyorum,içine 1-2 bisküvi kırıyorum ve kahvaltı da sadece ondan yediği de oluyor.yine aklıma gelen yulaflı galetayı
eline verince o yerken genelde bizde peyniri falan teperiz ağzına Bu sabah mesela tabağına 1 adet normal kayısı da koydum,aman ne değişik dimipapatya çayı yine kahvaltılarda verdiğim içeceklerden biridir
Yazdıklarımın çokluğuna kimse aldanmasın,tabakta hepsi az az olduğundan yarısı boş kalıyorZaten kızım yemesse de öylece kalıyorGülüyorum çünkü sinirlerim bozulduSabah sporumun ilki bu işte kızlar

Yeni okulun hayırlı olsun Pınardacım.. İnşallah yeni bıcır bıcır zehir gibi öğrencilerin olur.. :))

Off çok geçmiş olsun canım.. Ah bizd egeçen haftalarda mama sandalyesinden düştük hemde balıklama çakıldı.. Allahıma çok şükür bişey olmadı ama insanın içi cızzz ediyor gerçekten.. Sanki biri etimden et koparıyor gibi canım yanıyor.. Bende sadece buz kullandım bugüne kadar..

Ayy canım size de çok geçmiş olsun.. Sana da bravo nasıl soğuk kanlı davranmışsın... Ben olsam napardım acaba:26::26: Eminim o an bende senin gibi davranırdım.. Kaan da kalemle oynamayı seviyor.. Hatta eline aldığı zaman bırakmıyor.. heryere onunla gidiyor.. İnan bazen yatana kadar elinden bırakmıyor.. Kalem ve küçük tatlı kaşığı bu ikisini eline aldı mı kesinlikle bırakmıyor.. Kaleme dikkat edeceğim bende

Bende hala bulamaç ve tarhana çorbası değişimli veriyorum.. zaten ayrı ayrı domates peynir salatalık verdiğimde almıyor
Değişik fikirlere bende açığım hemen not edeceğim :)

talay, turuncu çok geçmiş olsun Allah korumuş yavrularınızı kazalar belalar uzak olsun inş meleklerimizden..

turuncu canım ben bazen kahvaltıda hurma veriyorum kabuğunu soyuyorum küçük parçalar halinde yiyor, meyveli kek yapıp verdiğimde oluyor. yanlış hatırlamıyorsam tatlicadinin değişik kahvaltı tarifleri vardı. dimi tatlıcadı

geçmiş olsun dilekleriniz için hepinizden Allah razı olsun.bebek oduğu günler ne güzeldi diyorum bazen şimdi diken üstündeyim.ama büyümeside çok hoşuma gidiyor dün ağlarken annem diye ağladı ciğerimi dağladı resmen.turuncu ve dilberge sizlerede çok geçmiş olsun.
kahvaltı şeklimiz işe gitemeden önce hepimiz sofraya oturuyoruz musab bilalin önüne biraz domates, biraz salatalık,zeytin ve yumurta beyazı koyuyoruz.bazen yiyor bazen eliyle sıkıştırıp atıyor,bazen bi bana yedirip bi kendisi yiyor.son günlerde yumurta beyazını çatala saplayıp eline veriyoruz kendisi yiyor çok hoşuna gidiyor.geçen gün çatalı yumurtasına kendi sapladı inanamadım bizi taklit etmeye başladı.benim içinde yediklerinin miktarı önemli değil.bizden 1 saat sonra bakıcı teyzesi ona muhallebisini yada çorbasını yediriyor.tevafuk bende dün değişik muhallebi ve türevleri tarifleri baktım.fındık ezmesi tarifi aldım.oğlumu besiye çekmeye karar verdim.ha bu arada hafta sonları babasıyla simit almaya gidiyorlar simit kemirmeyide çok seviyor küçük fare birde bıldırcın yumurtasıyla biraz kıyma ve domates rendesini melemen gibi yapıyorum onuda seviyor.

Bende hala bulamaç ve tarhana çorbası değişimli veriyorum.. zaten ayrı ayrı domates peynir salatalık verdiğimde almıyor
Değişik fikirlere bende açığım hemen not edeceğim :)

bazen evde bayat kek filan oluyor, onu veriyorum
bazı haftasonları sucuklu yumurta veriyorum
bazı haftasonları "Malatya yağlısı yada Sivas katmeri" tabir edilen yağlı katmer veriyorum
bazı günler anneannesiyle simit kemiriyor (ikisinin de az sayıda dişi olduğu için )
bazı haftasonları "brunch" tabir edilen yeme-içme konseptine gidiyoruz, menemen-simit-peynir-çay ne varsa veriyorum
bazı haftaiçi günler menemen veriyormuş annem (çok seviyor)
bazı günler suda beletilmiş "Hatay çubuk peyniri" kemiriyor

bunların başında, ekmek olmazsa olmaz gıdası. harika bir yemek yiyiyormuş gibi ekmek yada krep yiyiyor. menemen gibi ekleri ekmeğin yanında yiyiyor. tipik Türk çocuğu işte "ekmek yemediğimde doyamıyorum anneee

Beykoz hanım uzun zamandır yok
kendisini gören yada haber alanlar lütfen bizi de bilgilendirsin

bu arada, rehberime kayıtlı olmayan bir numara aradı. "Babyceren hanım yine ziyaretçi kılığında, bu defa da telefonlarımıza konuk oluyor" diye gülerek aloooo dedim. alt kattaki bölüm sekreteriymiş arayan "son 6 aylık raporunuzu acilen istiyoruz" deyince, kendime zor geldim bu bendeki Babyceren korkusu iyice ilerledi :18: her an bir yerlerden çıkıp enseme bir şaplak atmak suretiyle kendini gösterecek gibime geliyor. çok tırsıyorum :18:

bizim okul aynı canım ya degişmedihep evde ordan oraya sürükleniyorum elimde toz beziyle:)
aa bu soru ilkimcigimemiydi:26ardon canım
valla kimse bu ''beybiceren'' kargo parasını ödesin beni ilgilendirmez
çok şükür ki adım babyceren2 harften yırttım ohh
kujum sonuçlar çıkmadımı:26:hadi haber ver..
canım sen ''r'' leri söyliyemiyomusun:26:bak şimdi dikkatimi çekti:26:
oyy oyyy oyy kıyamayız biz sana
off çok geçmiş olsun..iz kalacagını sanmıyorum daha çok küçük..
mecburrrr ziyeretçi kılıgında girdim cicimçok acelem vardı
çirocugum sen ne zaman istersen ara neden isteksiz açayım ki:))eger benimde konuşmama fırsat verirsen
bende konuşurum
bizim kahvaltımız çok az ya:26:hiç sevmiyo kahvaltı yapmayı:26:
yumurta sarısı(beyazını yemiyo),papatya çayı,labne peynir,ve 1 tane zeytin,
yerse pekmez tahinde veriyorum ama bazen tükürüyo

ben normalde hiç ziyaretçi kılıgında girmem huyum degildirama dedim ya acelem vardı:))
ayrıca girdigimde yazmadan çıkmamhuyum degildir:)
her arayanı ben sanıyosun sendebenim 1 tane numaram var
sinirlenmeye başlıyorumsinirlenirsem kütük numarana bile ulaşabilirim biliyosun dimi

Çok Çok geçmiş olsun neler hissettiğini çok iyi tahmin ediyorum kaza yaşamış anne kız olarak..Allah bi daha yaşatmasın canım...düşe kalka büyor çocuklarımız da rabbim beter kazalardan korusun...

Sana da çok çok geçmiş olsun canım...dediğim gibi kaza atlatmış olarak insanın nasıl içi gidiyor nasıl canı yanıyor çok çok iyi biliyorum...Allah bi daha yaşatmasın beter kazalardan korusun inş..olcak olunca elimizden avucumuzdan kayıp 1 anlık bir boşlukta oluveriyor herşey...dermansız dertler yaşamayalım inş...

mutlucum canişkom dünden beridir düşünüyorum ama ama amaaaa:26:aklıma şunlar geldi;
1_duvara asılabilecek küçük bir dua tablosu olabilirmi:26sübhaneke dinimiz amin:))
2_hani reklemlerda çıkıyo ya''dua okuyan bardak'':26:çokmu saçma oldu ne:)
3_kolonya şişeleri,
4_hacı yüzügü,hacı kokusu,
5_dua kitabı,
6_para durumun nasıl bilmiyorumama erkeklere gümüş tespih
valla bu iş bana göre degil,birşey bulamadım cicim ya:26:
kuzullkurt bana

mecburrrr ziyeretçi kılıgında girdim cicimçok acelem vardı
çirocugum sen ne zaman istersen ara neden isteksiz açayım ki:))eger benimde konuşmama fırsat verirsen
bende konuşurum
neden fırsat verecekmişim siz bana burda konuşma fırsatı vermiyorsunuz, ben de telefonda fırsat vermiyorum

ödeşiyoruz işte

bir dakika ya nasıl siz benim kabusum olduysanız burda, ben de sizin kabusunuz olabilirim olur olmaz zamanda aramak ve seri bir şekilde konuşmak suretiyle sizi bunaltabilir ve suni bir "Chihiro sendromu" oluşturabilirim nasıl olsa harcayamadığım bir sürü dakikam var

neyse, ben biraz çıkayım. sünnet yapan doktor arkadaşa "çikilata" alıp götürmemiz gerekiyor da.

not: Babyceren hanımın 2 defa aramasının da, deney arası veya elektrik kesilmesine denk gelmesi kendisinin bir kerameti olsa gerek :26: bu durumda elini öpmek lazım dimi

turuncu canım çağlada kalemle gezmeyi çok seviyo ama ben izin vermiyorum çünkü dedigin gibi
yürürken düşer diye çok korkuyorum..neyseki kayraya birşey olmamış ama,benim korkum kalemin
gözüne batması..Allah korusun kör bile olabilir..
Allah bütün bebeklerimizi korusun..
onlara gelecek kötülük bize gelsin..

Allah bereket versin daha ne bulucannn
aklıma yatanları not aldım şekerim,,güzel duran, kullanılacak yada vitrinde falan da durabilir, atılmayan bişey olsun istedim..
Zaten bu topikten her konuda fikir alabilmeyi çok seviyorumFikir fırtınası estirip hemen karara bağlıyoruz,,inşallah hepsinden karışık almamıpfı ıpfı ıpfı para durumu önemli değil,,kayınpederimi sponsor yapıcam ama haberi yok,, beni bilirsin sürizim bozulmasın diye söylemedim

arayabilirsin serbest cicimama işim varsa telefonu ceren açar
benim kızım hiç susmaz vır vır vırrrrkafa ütüler:))
telefonu kapatmaz sonra sende ''ceren sendromu''olmasın
dakikalarını bitirir üstünede ana kontürleri yer içer benim kızım
ara hadi araaahadii

Valla canım değişik bi öneri değil de biz de ne varsa evde biz ne yiyorsak Feyzanura da yediriyoruz işte yediği kadar...onun dışında muhallebi , kuymak (mısır unu-peynir-tereyağ) , menemen, poğaçalar ısırmalık valla işte ne gelirse önümüze yediriyoruz...bazen iştahsız oluğu zamanlarda en sevdiği çorba olan tarhanaya etimek le ıslatıp onu veriyorum...onun dışında klasik peynir zeytin tahinli pekmez, salatalık,dometas Allah ne verdiyse işte...

KIz sen var ya kk yı okurken gülümseme sebebimsin...çok yaşa emi...sen ne eğlencelisin öle yaa valla daha önce de yazmıştım eşin çocukların çok şanslı diye...

Valla işte acık kendimi acındırayım diye R söyleyemem taklidi yaptım işte napacaaannnn...

oohh valla bura yetmiyor millet özelden tel de konuşuyor...valla kıskançlıktan çatlayacam haaa....ben buraya bile zor yazıyorken..oohhoooo millet muhabbetleri götürüyor....:))

sen zaten en iyisini bulursun canım..buna ne şüphe
kayınpederde sponsor olacakmış ohh ne mübarek bir görev bu:)
duyunca havalara uçaçaktır:)
Allah uzun ömürler versin

sende çok yaşa canımama keşke eşimde senin gibi düşünse:)))
bazen yetişemiyorum herşeye ve sinirli olabiliyorumbunuda eşime yansıtıyorum ama sagolsun anlayışlı bir
kocam vargaliba seviyo beni
evet bazı arkadaşlarımla teldende görüşüyorum yani fazla degil 10-15 kişiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…