2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Çook uzun bi aradan sonra döndüm güzel annelerim hepinizi ayrı ayrı çok özledim.Tam 4 ayımı kuzucumla geçirdim.Ama doyamadım çok kötüyüm nasıl alışıcam bilmiyorum.Sizler neler yaptınız bu arada herkescikler ve minik kuzucukları iyilerdir inşallah.Bu arada Babyceren cim ramazan biterbitmez bekliyorum hemen bi iki foto ve annişleri kıskandırıcaz

nasılsın elifim? merak ediyorduk seni. herşey yolundadır inş. en son sağ salim doğum haberini almıştık. İyisiniz inş. Bebişin adını mira koymustun değil mi? İşe mi başladın cnm? Doğum nasıldı? bebişin nasıl? huyu suyu yemesi içmesi? annelik muhteşem bir duygu. Rabbim sana da nasip etti. Allah tez zamanda kavustursun. akşam iple çekiliyor valla. Allah hepsine sağlık, sıhhat versin. Bebişin fotosunu da görmek isteriz ona göre..Kendine iyi bak çok opuyorum....

talaycım sana da ayrıca

Kızlar 4 günlük tatilimin ardından işteyim. Kuzumu babasıyla topkapıya yolladım. Yolda uyumus. Gayet keyifliymiş babannesinde ama arada anne anne diyormuş yine de. Ya minnakım iyice büyüdü valla ya. Artık herşeyi daha iyi anlıyor. Acayip taklitçi. "Aminnn!" diyor. Herşeyi tekrar ediyor. Ağzı laf dolu söyleniyor da söyleniyor. İkizler burcu baby demişti çenesi düşük olacak sanırım. Ama çok sevimli. Dün akşam sahilde 2 yaşlarında erkek bebek vardı. Kızıma ilgi gösterdi. Elele bile tutustular. Sonra çocuk istem dışı tshirtunu kaldırdı. Göbeği açıldı. Bizimki başadı yüksek sesle "ayyy!!! ayyy! ayyyyyy!" demeye. Önce benim memişlerden başlamıştı sonra çıplak tenime, sonra babasına, sonra herkese söylemeye başladı. Bu durumu önlemek lazım. açmaya çalışıyor cadım devamlı. Koluma falan da yapıyor artık. AmA ÇOK TATLI...

öPÜYORUMMM

Selam tatlı anneler iyi haftalar
Haftasonumuz annanemizde süper geçti:124:
C.tesi sabah 11de uyandım,,sudan çıkmış balığa döndüm kızı göremeyince
Annem sağolsun erkenden kalkmış kıza kahvaltı ettirememişgezdirmiş sokaklarda
Onlar özlem giderirken bende bol bol dinlendim Hem bedenime hem ruhuma iyi geldi
Annanesi kızıma 3 tekerlekli ayıcıklı bisiklet almış,,orda hem keyifle gezdik hemde mama sandalyesi olarak kullandık.
Tek üzücü durum: annemlerde eşimle evlilik resmimizi gördü ve baba baba diye çok ağladı(eşim gelmedi),görseniz resimde babasını öptü durduAradık,sesini duydu hıçkıra hıçkıra ağladı bu seferSabah uyanınca da baba diyo ilk,,Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın,,annemde bende çok kötü olduk.Dün evin önüne geldiğimizde babasını gördü nasıl sarıldı anlatamam sizeBaya babacı bir kızım var
DÜn yine yollara koyulduk döndük evimize...Eşimin canı farklı bi yemek istemiş,,sıcakta yemek yaptım hadi bugüne de
yemeğim olsun dedim bayıldım resmenSonra gelen bir telefonla geleneksel aile birleşimi aldım yemeğimi eltime gittik,
orda iftar yaptık tabi bütün dinlenmem yerini 1-2 saat içinde yorgunluğa bıraktı

Haftasonumuzun güzel haberi kuzumun 2.köpek dişi de çıktı hemde ağrısız ve ateşşizBen bu sıcaklarda hiç giydiremiyorum
meleğimi çok terliyor,,sadece 1 çıtçıtlı badi ile geziyoruz,,isilikler arttı yine bu aradaiyi haber saçımız birazzzcık ama çok az uzadıSürekli su veriyorum bu sıcaklarda,,sonrada karnı şişiyor ama suyla...Su dışında sulu yemek yada çorba yemek istemiyor
yine bu aralar. Daha çok katı köfte gibi patates pilav bezelye gibi katı şeyleri az da olsa yiyor ama suluysa çıkarıveriyor ağzından.
Bizden haberler bunlar teyzelerine Çok şükür herşey yolunda bebeğimle ilgilixmeni hiç sormayınona küsüm hala(kv.nin iftarından beri)beni üzdü üzdü özür dilemedi ama şirinlik yapıyor,,bende hatasını anlayıp özür dilemeden yüz vermek istemiyorumİçim gidiyor haftasonu da çok özledim ama kırgınlığım geçmedi hala

Herkese neşe dolu çok güzel bir hafta diliyorum

Tşk ederim nagihan çok şükür çok çok iyiyim sadece kzıımın özlemi var ama katlanmak zorundayım onun geleceği için zaten gözüm arkada da çok kalmıyor gibi kayınvalidem bakıyor ufak tefek mi bilmiyorum ama bazı sıkıntılarımız var onları yavaş yavaş sormaya başlicam size bebişimin adı Gönül Mira evet. Çok şükür rabbim yaşattı bana annelik duygusunu hiçbirşeye benzemiyor dünyayı unutturdu bana bebeğim. İşe başladım 2 hafta oldu ancak toparlayabildim işleri bu gün geldim aranıza yeniden.Doğum harika ötesiydi maşallah ikinci gün ayaktaydım ele güne karşı 10 gün mecburen yattım Kızım çok sakin bi bebk maşallah ama gece uykusu için sadece beşiğimizi uygun görüyoruz başka hiçbi yerde uyumuyor uyusa bile çileden çıkarıp öyle uyuyor hergün 2.30 da çıkıyorum süt izni için.Ama eve koşa koşa gidiyorum kızımı nefes nefese emziriyorum.Emzirmek özlenirmi onu da özlüyorum.Bebişin fotosunu gün içinde yüklerim hepinizi seviyorum iyiki varsınz bu arada sorularına cevap vermek istediğim için karman çorman oldu yazdıklarım

günayyydıınnnn herkesee

nasılsınız sevgili arkadaşlarımm umarım herkesler ve bebişler iyidir, biz zeynoşumla çok çok iyiyiz çok şükür işim gücüm başımdan aşkınn birde oruçlukk kolum kalkmıyor valla buralardada takılamıyorum ama herkesii kocamannn öpüyorummm vee musmutluuu bir gün diliyorummm, cumaya hemencecik varmamız dileğiylee

sağma sütü hala içirebilirsiniz Pınar hanım. şöyleki: büyük bir tencerede kaynattığınız sütü, hiç karıştırmadan buzdolabına koyunuz. ertesi gün kalınca bir kaymak tabakanız olacaktır. bu kaymağı ayrı bir kaba alırsanız, elinizde kaymaksız sütünüz hazır olacaktır. ayırdığınız kaymadığı da, reçel yada baklavanın yanında yiyebilirsiniz. 5 kg sütten yarım kilo kaymak çıkıyor ve dışardan almaya kalksanız aynı kaymağa 5 kg süt parası vermeniz gerekiyor. bilginize

renkli-resimli bir açıklama olsun istediğimden, size özel hazırladığım galerime bakınız:

Güzel annişler herkes burdamı sorucağım sorularım için yada paylaşacağım dertlerim için hepinizin fikrini almak istiyorum.Onlar yani fikirlerininz ve önerileriniz benim için çok kıymetli

1 üye 24 ziyaretçi

yaw arkadaşlar, bu ziyaretçi kılığında topik teftişini abarttınız ama

hey siz takma bıyık ve burnunuzla gizlendiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz "BAYIM". Babyceren hanım selaaam

hele size fötr şapka ve pardesü hiç yakışmamış Azraece hanım. Marmaris sıcağı için daha inandırıcı bir kostüm bulabilirdiniz

ve siz arkasını dönüp kaçmakta olan kişiciğim, ceeeee, yakalandınız Nagihan hanımcığım

Mutlu annecim hala sesin sedan çıkmadı çok özledim seni bana dargın değilsin değil mi önce içimi rahatlatayım sonra sorumu sorayım.

Kızlaaarr yarın gelenler 9, eşimle 10 adet erkek iftara geliyorlareşim aradı az önce dernekten avukat arkadaşlarıymış,,cuma dedim cuma da başkası gelicek diye bombayı patlattıbenimde ona 1 tane patlatasım geldi Yandım walla:18:Hepsi erkek çok da yerler şimdiAkşama yakın olan yardıma gelsin,,yada Miraya bakmaya da olur
Akliniza kolay ama iftar sofrasina yakisir biseyler gelirse yazın olur mu

Aklıma gelen menuyu paylaşıyorum:
ezogelin corba,
buzluktan börek(kurtarıcı),
becerilemeyen vişne reçelinden komposto,
yeşil salata,semizotu salatasi,humus,hazır çiğköfte,iftariyelik
zeytinyagli barbunya,
biraz kısır(renk olsun diye)
yogurtlu kızartma(kabak havuç falan),
nohutlu pilav,
etli fırın bezelye,
tatlıyı da onlar getirsin

sizce bu menü iyi mi yada değiştireyim mi?
yada ne ekleyeyim bilemedimacil yardım şuan karnıma kramplar girdi kızlar ya:18:

Mutlu annecim hala sesin sedan çıkmadı çok özledim seni bana dargın değilsin değil mi önce içimi rahatlatayım sonra sorumu sorayım.
Dargın olurmuyum sana hiç taze annemÇok şükür herşey yolundaymış çok sevindimGönül Mira'da maşallah büyümüş bile
resmini gördüm çok tatlıNe istersen sor tatlım,,aklımız yettiğince cevaplarız sorularınıBende seni çok özledim,,Hataya bi gelsem bi babycerende bi sende misss gibi tatil yapıcam zaten sizden başka akrabamda yok

Oleyyyyyyyy Hataya mı geliyorsun mutluannem çok sevindim işte buna, sabırsızlıkla bekliyoruz seni.Şimdi ilk soruma geliyorum "sütüm kızıma yaramıyor mu?" Neden soruyorum çünkü kzıım 4 aylık olmasına rağmen hala minyatür çok sağlıklı şükür ama ilk 3 ay ayda 800 gr alıyordu bu ay sadece 500 gr almış ayrıca boyuda ilk ay 6 cm sonraki aylarda da 2 şer cm uzadı.Buna rağmen şimdi her gören büyütememişsin bu çocuğu küçük kalmış bu çocuk diyip duruyo bende kendimi suçlamaktan alamıyorum.Bu çocuk nasıl büyüyecek bilmiyorum kendimi çok beceriksiz hissediyorum.Ben annelik yapamıyor muyum kızıma

daha ne olsun mutluuummmm gayet iyi menün..evdemisin bugün nasıl yetiştireceksin sana çççoooooooooooooook kolaylıklar dilerim şimdiden...

Teşekkür ederim canım,ben de aynısını denedim,fakat sütü hafif ısıtınca gene kaymak tutuyoraslında pınarın 1 yaş üstü sütü şekerli vermek de istemiyorum vermeyeceğim de.Bugün gidip günlük süt alayım sonraları yavaş yavaş ev sütüne dönerim

bu arada YÜRÜYEN ŞATO'YU DA izledim.Tek kelime ile:Etkileyici.Yani iyi ki seni tanımışım ve bana yeniden içimde gizli kalmış anime sevgisini tekrar yeşerttiğin içinBuradan sonsuz teşekkürler chirihocuğum.Anime araştırmasına girdim şimdişu an Kotonoha no Niwa adlı animeyi bulmaya çalışıyorumBiliyor musun onları izlerken bambaşka dünyalara(kendi dünyama)dalıyorum ve mutluyum da...
Güzel annişler herkes burdamı sorucağım sorularım için yada paylaşacağım dertlerim için hepinizin fikrini almak istiyorum.Onlar yani fikirlerininz ve önerileriniz benim için çok kıymetli
Hoş geldin tatlım,prensesin nasıl?Sorularını bekliyoruzzz
Tatlım sanırım ara öğünlere daha çok yer vermişsin,bir ana yemek gördüm.Benim bugünkü menüm:

Eki Görüntüle 755493
fırında patlıcanlı kebap,ezo gelin çorbası ve pilav(evde badem yok aldırayım bari)tatlı olarak dün yaptığım muhallebili havuçlu fındıklı tatlım varDünden beridir ben de oruçluyum.Sadece susuyorum,Allah herkesin orucunu kabul etsin.

Canım benim bildiğim bebek 4 aylıkkken doğum kilosunun 2 katına ulaşırsa kilosu normalmiş.Hem sağlıklıysa deret etme canım.Sadece yediklerine dikkat et.Süt yapmak için bol bol su,tahin,maden suyu,dereotu,burçak bisküvi tüket.Ayrıca Milupanın LAKTAMİL diye emziren anneler için çıkardığı içeceği var içmeni öneririm.

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Gecenin ilk üçte biri geçtiği vakit Rabbimiz tebareke ve Teâlâ dünya semasına her gece iner ve:

‘Melik benim! Hani bana dua eden kimdir ki onun duasına icabet edeyim. Benden kim bir hacet ister ki dileğini vereyim. Benden kim mağfiret diler ki onu mağfiret edeyim diye nida eder. Fecir aydınlanıncaya kadar bu böyle devam eder’ buyurdu.”

Tirmizi 446, Buhari 1096, Müslim 758/169, Malik 1/214, Ebu Davud 1315

Yazdım yazdım sana kuş oldu uçtu yazdıklarım yahu

Hepimiz bu aylarda en az 1 kere, bazılarımız birkaç kere sormuşuzdur bu soruyu kendimize"sütüm yaramıyor mu"
Hayır canım alakası yok,,maşallah ilk aylarda 800gr alması kadar güzel ve normal 500gr alması
Bu aylarde en büyük imtihan(dr. anlatmıştı)bebek memeyi bırakmak isteyebilirmiş,,sakın vazgeçme geçici bir durum.
Bir makalede okuduğum şu cümle beni çok etkiler: her annenin bebeğini doyuracak kadar sütü olurmuş.
Allah korusun aşırı kilolu bir bebek olsaydı ve dr.pehriz verseydi ne olacaktı? 15 aydır emziren bir anne olarak,birsürü kötü olayla karşılaşmama rağmen her emzirdiğimde sütümün bebeğime yaradığını onu mutlu ettiğini düşündüm.Moral,süte yarayan en güzel değer bence Bebeğin minyon yada iri olacağını şimdiden söylemek çok yersiz çünkü; genetik faktörler,çevre,beslenme alışkanlığı vb. dahil birsürü durum etkiler bunu.
Dr.unuz herşey normal diyorsa ve Gönül Mİra persentil değerler aralığındaysa bence diğer laflara gül geç.
Ayda 2cm uzaması da çok çok iyi
Hepimize söylendi çevreden boş boş laflar,,ama kimse senin çocuğunu senin kadar iyi tanıyamaz
Hiiiiiç takma onları
Birde martta doğum yapan yakın arkadaşımın kızı da aynı Gönül Mİra gibi ilk aylarda 800gr son ay 400gr aldı,,çok uykucu bir bebek ama oBen ona kendi beslediğim yöntemi önerdim(saatli),bakalım bu ay deniyor inşallah olumlu sonuç alır
Tabi ben böyle olmasını tercih etmiştim çünkü her daim emzirmede göğüslerim dolmuyordu hep saatli emzirdim ve verim almıştım.
Bak bizim bebişlere, şimdilerde kilo almayı bırak vermeseler yeticek bizeSağlıktan başka önemli bişey yok

daha ne olsun mutluuummmm gayet iyi menün..evdemisin bugün nasıl yetiştireceksin sana çççoooooooooooooook kolaylıklar dilerim şimdiden...
akşama sıvayacvağım kolları canım işteyim bugün ve yarın

Tatlım sanırım ara öğünlere daha çok yer vermişsin,bir ana yemek gördüm.

Ana yemek 2 tane yapsam da kuru dolma vs. tarzında bişey yapıcam becerebilirsemYada kaşarlı mantar güveç yapıcam bilmiyorum hiç yemeğe konsantre olmayacağım bir güne geldi bu misafir
Ara öğünler hem masayı dolduruyor hemde yapımı kolay en azından akşam da hazırlanabilir diye düşünüyorum.
Aklınıza bişey gelir şu olur bu olur derseniz paylaşın kızlar

Sağolun annişler iyiki varsınızz.Biraz moral oldu bana bu saatli emzirme olayını deneyeceğim mutlu annecim 2 saatte bir mi olacak? Ayrıca sevgili kayınvalideciğimle ilgili de bi sıkıntım var hijyen ve beslenme konusunda.Temiz değiliz malesef bebişimin altını çok iyi temizleyemiyo her geldiğimde pişiğiz biberonlarını kaynar suya koymuyo öyle çalkalayıp atıyo biberona baktım dün yağlı yağlıydı bişey söyleyip kırmak istemiyorum sonuçta evladıma bakıyo ama çocuğumun sağlığı herşeyden önemli ayrıca buzluktaki sütü her defasında indirmeyi unutuyor sonra da direk sıcak suyun çine koyuyormuş bunuda eşim söyledi dün ne yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…