Sağolun annişler iyiki varsınızz.Biraz moral oldu bana bu saatli emzirme olayını deneyeceğim mutlu annecim 2 saatte bir mi olacak? Ayrıca sevgili kayınvalideciğimle ilgili de bi sıkıntım var hijyen ve beslenme konusunda.Temiz değiliz malesef bebişimin altını çok iyi temizleyemiyo her geldiğimde pişiğiz biberonlarını kaynar suya koymuyo öyle çalkalayıp atıyo biberona baktım dün yağlı yağlıydı bişey söyleyip kırmak istemiyorum sonuçta evladıma bakıyo ama çocuğumun sağlığı herşeyden önemli ayrıca buzluktaki sütü her defasında indirmeyi unutuyor sonra da direk sıcak suyun çine koyuyormuş bunuda eşim söyledi dün ne yapıcam
Canım gelenlerin hepsi erkek olunca doyuramam diye korkuyorum:18:,,Rabbim bu ayın hürmetine bereketini verecektir inşallahselam güzel anneler ve tatlı bebişler
dün eltimlere davetliydik,menüde zeytinyağlı fasülye,milföye sarılmış tavuk butları,pilav ve salata vardı
yetti arttı bile ramazanda çok yiyilmiyor demem o ki mutlu annecim seni menü baya bir kalabalık hepsinden bir kaşık yeseler bile ki ben olsam hepsini yiyemem:)) çok doyurucu bence eğer içine sinmiyorsa tavuklu atabilirsin fırına en pratik bu geldi aklıma şuanda..
Canım gelenlerin hepsi erkek olunca doyuramam diye korkuyorum:18:,,Rabbim bu ayın hürmetine bereketini verecektir inşallah
Kolları sıvayayım da akşama hadi hayırlısı,,aslında biraz fırında tavuk da iyi fikir belki et yemeyen vardır
Yada kremalı körili bi tavuk tarifim de var onu yaparım belki:18:
Sağolun annişler iyiki varsınızz.Biraz moral oldu bana bu saatli emzirme olayını deneyeceğim mutlu annecim 2 saatte bir mi olacak? Ayrıca sevgili kayınvalideciğimle ilgili de bi sıkıntım var hijyen ve beslenme konusunda.Temiz değiliz malesef bebişimin altını çok iyi temizleyemiyo her geldiğimde pişiğiz biberonlarını kaynar suya koymuyo öyle çalkalayıp atıyo biberona baktım dün yağlı yağlıydı bişey söyleyip kırmak istemiyorum sonuçta evladıma bakıyo ama çocuğumun sağlığı herşeyden önemli ayrıca buzluktaki sütü her defasında indirmeyi unutuyor sonra da direk sıcak suyun çine koyuyormuş bunuda eşim söyledi dün ne yapıcam
Canım ben 4 aydan sonra 3 saatte bir besledim,,çalışmaya başladığımdan sonra bu düzen hep böyle gitti bizde.
Zaten dr.larda 2/3 saat diyorlardı.
Yalnız işine karışmak istemem ama özellikle kız bebeklerde düzgün alt temizliği (idrar yolu enf.daha kolay olabildikleri için) çok daha önemli,,her kakadan sonra mutlaka yıkamasını ve iyice kurulamasını söyle istersen,,iyi kurutulmadığında da pişiği tetikler. Bebek kremi olarak ne kullanıyosun bilmiyorum ama ben saf zeytinyağı(pişirilmiş yanmadan altı kapatılıp soğutulmuş)kullandım pamukla,sonra da ecz.hametan(mavi) kullandım.Çok ta memnun kaldımSebamedin her çeşidini aldım doğumdan önce ama kullanmadım sadece vücut yağı ve şamp. kullandım.
Yine biberonlarının en azından kaynamış suyla steril olması gerekiyor,çünkü anne sütü yağlı olduğu için kalıntılar kalması ve bakteri üretmesi olası,,biberon emziklerini de sıklıkla değiştirmeni öneririm hatta.
Kayınvalidene net bir şeklide olması gerekeni anlat bence,,hijyen çok önemli çünkü.
Seni anlayacağını umuyorum canım,,kendini bu tip durumlar için üzüp takıntı yapma,,söyle kurtul tatlılıkla
Buzluktaki sütün önce buz dolabına indirilmesi gerekiyor diye biliyorum,,dolapta çözülüp sonra benmari usülü ısıtıyorduk biz.
İstersen sende sabah işe gelirken indir buzluktan buzdolabına,hem anneye de faydan olur hem yolunu öğretmiş olursun
öncelikle sakin olun ve derin nefes alın. işe yeni başlamışsınız, kayınvalideniz bebeğe yeni bakmaya başlamış. o da bebek bakımını uzun yıllardan sonra yeniden öğreniyor, siz de yeni öğreniyorsunuz. olaya biraz da böyle bakın. aslında sorun, bebeğe bakan kişinin bakım konusunda eksik yada yanlışları değil bunları söyleme biçimi oluyor. emreder tarzda söylendiği sürece ufacık bir sorun bile halledilemez unutmayın. hepimiz birçok şeyi yeni öğrenmedik mi, bir sürü hatadan sonra doğruyu bulmadık mı? kayınvalideniz de zamanla alışacaktır. dün 1 bugün 2 elif hanım. hemen telaşlanmayın. kendi öz annemle anne-kız ilişkim "yok" gibi birşey olmasına ve bebeğimi hayatta emanet edeceğim son kişi olmasına rağmen, zaman içinde o kadar iyi oldu ki bakımı, beni bile geçti diyebilirim. ayrıca, bebek bakımı değil annenin yerine gelen kişinin boşluğu doldurması daha önemlidir unutmayın. yoksa altını değiştirecek mamasını verecek birilerini sokaktan bile bulabilirsiniz. diğer maddelere gelince:
-- altını iyi temizlemiyor olabilir ama bunu da zamanla öğrenecek. hafifçe önerirseniz dikkat edecektir ama emreder tarzda söylerseniz, bebeğinizin pişiği 1 günde geçse bile gelin-kayınvalide ilişkisinin altığı yara hayatta geçmez. bebeğiniz de üzgün bir babaanneyle tüm günü geçirir
-- biberon temizliğinde ise yanılıyorsunuz. biberonu sadece sizin bebeğiniz kullanıyor yani biberondaki tüm küçük canlılar bebeğinizin kendine ait. sadece haftada 1 defa kaynar suya koysanız yeter. hergün koysanız da iyi olur diye düşünmeyin çünkü plastik sıcağa maruz kaldıkça bozulan bir madde. çocuğunuzu yavaş yavaş zehirlediğinizi düşünün. bu hatayı o kadar çok anne yapıyor ki, içhastalıkları uzmanı arkadaşım geçen gün böyle bir olayı şaşkınlıkla anlattı: "bebeğin biberonunu hergün kaynatıyorlarmış Chihirocuğum, düşünebiliyor musun? hergün kaynatılan plastik ne de güzel depolimerize olur da bebeği zehirler oysa" diye dalga geçmişti. herşeyi steril yaparken ortamın ve bebeğinizin florasını (kendine özgü yararlı bakterilerini) yokettiğinizi ve bunlarsız bebeğinizin sindiriminin çok zor olduğunu ve bağışıklı sisteminin de zayıfladığını unutmayın
-- hiçkimseyle kayınvalideniz hakkında olumsuz konuşmayın. ne söyleyecekseniz mutlaka yüzyüze konuşun. arkasından konuşulduğunu öğrenen biri, artık iyilikle söyleseniz de size güvenmez bunu unutmayın.
demem o ki, dert diye çare aradığınız şeyler çok ufak ve birazcık zaman ve önlemle çok rahat çözülecek şeyler. bugün pişik yarın ek gıda öbür gün ilk adım ayakkabısı olacak. sonu yok... ama üslubunuz doğru ve yumuşak oldukça bunları 1 günde aşarsınız
Çook uzun bi aradan sonra döndüm güzel annelerim hepinizi ayrı ayrı çok özledim.Tam 4 ayımı kuzucumla geçirdim.Ama doyamadım çok kötüyüm nasıl alışıcam bilmiyorum.Sizler neler yaptınız bu arada herkescikler ve minik kuzucukları iyilerdir inşallah.Bu arada Babyceren cim ramazan biterbitmez bekliyorum hemen bi iki foto ve annişleri kıskandırıcaz
Evet mutlu annecim bu şekilde olması lazım ama ben işten direk kayınvalideme geçiyorum kızceme bi an önce kavuşmak için iş yerinden getirdiğim sütüde hemen onun buzluğuna atıyorum defalarca anlattım nasıl olması gerektiğini her seferinde unutuyormuş buzlu buzlu sıcak suya koyuyormuş kalbini kırmak istemiyorum çok seviyorum onu en iisi artık kendi buzluğuma koyayım akşamdan indidiriim sabahta kızımla beraber bırakırım ona ama eminim buna bile alınacak neyse yükünü hafifletmek için derim oda yer
1 üye 24 ziyaretçi
yaw arkadaşlar, bu ziyaretçi kılığında topik teftişini abarttınız ama
hey siz takma bıyık ve burnunuzla gizlendiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz "BAYIM". Babyceren hanım selaaam
hele size fötr şapka ve pardesü hiç yakışmamış Azraece hanım. Marmaris sıcağı için daha inandırıcı bir kostüm bulabilirdiniz
ve siz arkasını dönüp kaçmakta olan kişiciğim, ceeeee, yakalandınız Nagihan hanımcığım
babyCeren senin ve fıstıklaırnın resimlerini daha yeni gördüm
ne tatlısınız siz öyle çocuklarınla abla kardeş gibisin maşallah
senin ve kızlarının pozitifliği çok iyi geldi bana iyi varsınız
Kızlaaarr yarın gelenler 9, eşimle 10 adet erkek iftara geliyorlareşim aradı az önce dernekten avukat arkadaşlarıymış,,cuma dedim cuma da başkası gelicek diye bombayı patlattı benimde ona 1 tane patlatasım geldi Yandım walla:18:Hepsi erkek çok da yerler şimdi Akşama yakın olan yardıma gelsin,,yada Miraya bakmaya da olur
Akliniza kolay ama iftar sofrasina yakisir biseyler gelirse yazın olur mu
Aklıma gelen menuyu paylaşıyorum:
ezogelin corba,
buzluktan börek(kurtarıcı),
becerilemeyen vişne reçelinden komposto,
yeşil salata,semizotu salatasi,humus,hazır çiğköfte,iftariyelik
zeytinyagli barbunya,
biraz kısır(renk olsun diye)
yogurtlu kızartma(kabak havuç falan),
nohutlu pilav,
etli fırın bezelye,
tatlıyı da onlar getirsin
sizce bu menü iyi mi yada değiştireyim mi?
yada ne ekleyeyim bilemedimacil yardım şuan karnıma kramplar girdi kızlar ya:18:
aklima gelenleri hemen yazdımya,,çigkofte hemen her iftarda alıyo kociş,,bende kısırı çıkartıyorum o zaman listedencigerim menü çok güzelama pınardanın dedigi gibi ana yemek 1 tane dahamı yapsan:26:
ana 1 tane olur ama 2 anada göz çıkarmaz dimi:)mesela ben anayı 5 araya tercih ederim..
ha bide çigköfte ve kısır ikiside bulgur yaneeebirini es geç derim..
erkekler çok yer sen onlara ya et yada tavuk ekle canım
yinede ben bilmem sen bilirsinben karışmış gibi olmıyım:)
bu miramın dişlerine
bu sana
buda seni üzen enişteye
1 tepsi yapıcam bezelyeyi,,doyarlar inşallah:18:mutlu_anne hanım, menünüz gerçekten çok güzel ama Pınar hanıma katılıyorum. gelenler erkek olunca, ara öğün değil ana öğüne ağırlık veriniz. doymayacakları konusunda endişelerinizde haklısınız :18: belki çeşidi azaltıp miktarı arttırma yoluna gidebilirsiniz :26: galonla çorba ve kocaman fırın tepsisiyle 2 tepsi bzelyeli patatesli tavuk filan gibi. tatlıya gelince, tabiki gelirken getirsinler
ne güzel bir sürpriz bu böylehoşgeldin canım..
gönül mirada kocaman olmuş Allahım esirgesin
işede başlamışsın kolay gelsin..abimlere gidince hep aklıma geliyodun çünkü eviniz çok yakın ama cesaret edipte
kapınızı çalamadım:))burda herkes buluşuyo canım bizi çatlatıyolar
iyiki geldin ramazandan sonra mutlaka buluşalım..artık canıma tak etmişti bizim fırıncıyı kk ya ekleyip buluşmayı
resim çektirmeyi bile düşünmüştümneyseki geldin
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Balkonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?