2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Balkonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Al bendende o kadar resmen yaniyyorum kizlar...valla susuzluk bende agir basiyor..balkon falan hic aklima bile gelmiyor :))

gecenin bu saatinde burda ne işim varAllah ım ben kimim nerdeyimmm
kimsede yok tırsıyorum:18:gerçi şükretmeliyim şurda yalnız kalmak cikocumla yalnız kalmaktan iyidir
aramızda kalsın ama sanırım cikirokko fındık katili:))
''kendimi fındık kıracagının içindeki findik gibi gissediyorum muhahahahaaaaaa'':18:
Allahım sen koru yarebbim:18:
neyse şimdi bırakın cikirokkoyu size bomba haberim var
bu saatte niye geldim sanıyosunuzdedikodu yapmak için
haber geliyoooooooooooo
ama aramızda kalsın kimseye söylemeyinamma uzattım ha ''kuzzulkurt söyle artık'' dediginizi duyuyorum
asıl size kuzzulkurtsöylemiycem işte vazgeçtim
demek saat 12 den sonra bana birşeyler oluyoşu yazdıklarımı okuyan cıldırmış bu diyebilir:))
neyse haber şu:
annezeynep gebelik testi yapmışama hamile degilmiş
ama hala regl olmamışadette olmamış
hala bekliyomuş
işte böyle

bre ciğerim niye kuzukkurt decik ki(Bu arada dikkatinizi çekerim kurallara uyuyorum "ki" ayrı yazılır ) sene. Vallahi çok eyyi bir haber veriksin bize haydi Allah utandırmaya keni

Dün gece ağlayarak uyudum, hergün kzım için işyerinde süt sağıyordum ya eve giderken de tam donduğu için bir önceki gün sağdığım sütü götürüıyordum.Busefer bi önceki sağdığım süt cumaya geldiğinden tam donmuş ve yapışmıştı bende makasla alttan ayırmak istedim fakat poşeti deldim:18:, nasılsa eve kadar erimez dedim başka bi poşete geçirip yola çıktım eve gittim kızımla ilgilendim bolca emzirdim sonra çamaşır bulaşık derken sütü unuttum erimiş akmış gitmiş kızımın bi günlük kısmeti

Günaydın annekuşlar
Sanırım yorgunluktan çok midem bulanıyor bugün
Ultra yoruldum kızlar,,Allahtan düne iftar yemeğim vardı,
bugün için hazırlıkları yaptım,,sabaha karşı yine kalkıp çorbamı yaptım.
hazırladıklarım ve hazırlayacaklarım:
__ezo gelin çorba
__etli bezelye(fırınlanması kaldı)
__tavuk sote(krema ve curry ile biraz pişecek eve gidince)
__nohutlu pilav(eve gidince)
__börek
__zeytinyağlı barbunya
__zeytinyağlı biber dolması
__humus
__minik güveçlerde kaşarlı mantar
__patlıcan kabak kızartma(yoğurtlanacak)
__kırmızı biber salatası
__semizotu salatası
__yeşil salata
__köz patlıcanlı acılı ezme
__vişne komposto
__limon özü(limonata için)
__kemalpaşa tatlısı

Adım mutludır elimden gelen budurOlmuş mu menü kızlar?
sevgili kocam kızıma baktı bende hazırlığımı yaptım akşam,,sadece Mira uyuma sırasında görev değiştirdik
ben emzirdim o kızartma yaptıÇok yoruldum,,annemde arayıp bana mutluluk hormonu verdi,,"ramazan sofrası kalabalık güzeldir kızım,,ne güzel ne sevap,,gelenlerin hayır duası bile yeter bu mübarek ayda" dedi
Herkese çok güzel bir gün diliyorum

Son düzenleme:
Günaydın tatlım
Sütün bol olsun inşallahBenimde başıma gelmişti,,o sütün 1 damlası bile o kadar kıymetli ki insan üzülüyo elde değil haklısınama üzme tatlı canını,,vardır bir hayır

Mutlu annem sen ne hamarat bi annesin maşallahBigün bende senin gibi olur muyum inşallah

Mutlu annem sağdığımda ne kadr süt çıkması normal yani biz bi poşeti bitiriyoruz 350 ml. 7 de emzirip çıkıyorum 3 te evdeyim gelirgelmez emziriyorum yine yeter mi ki.

Mutlu annem sen ne hamarat bi annesin maşallahBigün bende senin gibi olur muyum inşallah
Canım iş başa düşünce mecbur yapılıyo,,tabi benim dez avantajım burda yardım alacağım kimsenin olmaması ve çalışıyo olmam,,
gerçekten çok yoruldumYoksa yemek yapmayı çok ama çok severim ama dar zamanda yorgunluk oluyo

Sevabın büyük yazilii mutlu annem.Herşeyin üstesinden gelirsin sen yeter ki rabbim sana güç versin sağlık versin tabiisi güzel Mira' mıza da.

Canım benim üzülme.. benimde başıma gelmişti daha önce... Sağmayı bitirdim, biberonun kapağını kapatmaya çalışırken elim bi çarptı ve komple süt döküldü.. O kadar çok üzüldüm ki.. Hemde seyehate gidiyordum..2-3 gün oğlumdan ayrı kalacaktım.. Hem onun sıkıntısı vardı üstüne bir de süt dökülünce kendimi tutamayıp hüngür hüngür ağlamıştım.. İnsan çok üzülüyor gerçekten.. Ama önemli olan senin bebişini emzirmen.. Allah sütünü eksiltmesin.. bol bol emsin bebişin

Pes diyorum valla.. Naptın şekerim sen.. Bugün bir çok restoranın iftar menüleri bişle seninkinin yanında sönük kalır valla.. Döktürmüşsün arkadaşım.. Valla bravo

Mutlu annem sağdığımda ne kadr süt çıkması normal yani biz bi poşeti bitiriyoruz 350 ml. 7 de emzirip çıkıyorum 3 te evdeyim gelirgelmez emziriyorum yine yeter mi ki.

Sağdığında çok ta çıkar az da,kimimizin göğsü dolar taşarBenim hiç çok çok sütüm olmadı ama bebek düzenli kilo alıyordu ve dr.bebeğine yetiyor demekki diyorduSağdığımda 200cc falan çıkardı ortalama,bazen daha az bazen daha çok.
Sabah emzirip çıkıyordum 8.30-9 civarı,,12de ve 3 te veriyordu bakıcı teyze,6da eve gider gitmez emziriyordum ek gıdaya geçene kadar.İşte sağdığım sütü de eve gidip buzluğa atıyordum,ertesi gün içeceği sütleri ise tarih sırasına göre indiriyordum sabah karşı buzdolabına.
Gönül Mira sen yokken 8 saatte 350ml süt içiyor dimi?az mı acaba ya bak şimdi benim de kafam karıştı:26:Sanki Mira daha fazla içiyordu bu ayda ben işteyken ama emin de olamadım???
Pınarda joker hakkımı kullanıcam?Canım sence az mı çok mu? Sürekli sağdığı için Pınardaya soruyorum ama hatırlıyorsanız cvp verin kızlar?

Pes diyorum valla.. Naptın şekerim sen.. Bugün bir çok restoranın iftar menüleri bişle seninkinin yanında sönük kalır valla.. Döktürmüşsün arkadaşım.. Valla bravo

Seni rüyamdamı gördüm hatırlamıyorum ama sabahtan beri seni düşünüyorum,,işe veda var diye sanırım yoğunsun canım
10 erkek geliyo da iftara,,doyuramam diye korktumOldu bitti çok şükür,,tatlı yapmıcaktım hadi o da olsun dedim.
Çok yoruldum arkadaşım sorma walla hiçbiyerim tutmuyoBizim iftarı unutma

yok mutlu annecim 8 saatte 350 değil emzirip gidiyordum ya o da var en az 100.

günaydın arkadaşlarım,

lab.dayım... deneyim yok... ufak işlerim var... ama okumam gereken bir sürü şey vaaaaaaaaaarrrrrrrrrr

öhü öhü öhü, pardon. ne diyordum? ha, evet, okumam gereken şeyler var. onları akşama kadar bitirmem gerekiyor. bir de akşama, arkadaşlarla başka bir arkadaşın iftarına davetliyiz çocuk serbest olmakla beraber erkeksiz bir iftar olacak. eşimi annemlere bari bırakayım diyorum

herkese güzel bir gün diliyorum. hoşçakalınız...

not: Ramazan boyunca sadece menü değil bilgi paylaşımı da yapalım demiştik. bunu ilk uygulayan Pınarda hanım olmuştu. kendisine çok teşekkür ediyorum ve paylaşımlarının devamını diliyorum. bir de, komik Ramazan anılarımızı da paylaşabiliriz diye düşünmüştüm nacizane :26:

Canım günaydın,
Evet veda yaklaştı işleri toparlıyorum. Biraz da buruk bir hüzün var.. dile kolay 15 yıl
Onun dışında biliyorsunuz annem memlekete gitti ve Kaan'a bakmak için kayınvalidem geldi Bursadan... Sağolsun çok iyi bakıyor ama bizim kurulu düzenimize uymuyor çoğu zaman.. o da biraz canımı sıkıyor.. Mesela Kaan sütünü uyku öncesi içer.. o ise uykudan kalkınca vermeye çalışıyor.. Etli yemekle yoğurdu bir arada verme dememe rağmen yine aynı şekilde vermeye devam ediyor.. Bu sabah diyor ki.. boşver demir ilacını vermeyelim ben ona sütlü çorba yapacağım... Yok anne olmaz ilacını içecek dedim.. Kaanı fazla doyuruyor.. Akşam 1 kase yemek+1kase yoğurt yedirdi.. ve sonu Kaan 5 dk sonra kustu.. Kusma sebebinin çok yemekten olduğunu da kabul etmiyor .. O zaman benim iyice cinler çıkıyor tepeme.. Bugün regliyim.. asabi ve sinirliyim..

Ayrıca Bugün bizim evlilik yıldönümümüz.. Ama sanırım eşim unuttu ssz sabah kutlamadı... 11 temmuzda da nikah kıymıştık onu da unuttu ve hiç hatırlatmadım.. bakalım bugün hatırlayacak mı??
Bugün çok gergin ve stresliyim.. Allah kolaylık versin de gün çabuk bitsin

Oyyy kıyamam ben sanaAhh şu erkekler diye başlarım şimdi ama hepimizi biliyoruz dimi
Unutmamıştır canım benim,,unutmuş olsa bile sen hatırlat ona,,giyin süslen pas verme anlasın
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canımBirlikte nice mutlu yıllara erin,torununuzun torunlarını hatta onların da torunları görün birlikteO zamana ben ölmüş olurum Miranın torunlarını da ihmal etme tamam mı canım
Reglisin diye herşey üstüne geliyordur,,kv ye takılma nasılsa gidicek o
Halasına gidince kızımda kusuyor çok yedirilmekten,,sonra hasta diyorlarHasta olan bebekler değil çaktırma sen biz biliyoruz
15 yıl sonra işten mecburiyet yüzünden ayrılmak üzüyordur seni ama şöyle düşün,,eylüle kadar tatilsin veeee sonra yeni arkadaşlar yeni kan yeni can yeni solukWalla şöyle bi düşününce işi bırakıp kaçasım geldiYalnız eylülde iş bulamazsam bakarsın bana dimi

vakt-i zamanında hiç hesapla(ya)madığımı, çok sütüm olduğunu, hiç biriktiremediğimi çünkü ne kadar sağarsam sağayım Orhan Cemal'in hepsini içtiğini hatılıyorum :26:

fakat sizin için, bilimsel olaraktan nasıl hesaplandığını uzun uzun araştırdım. şöyleki:

1-6 ay arası bebekler günde ortalama 750-900 ml süt içiyorlar. günde kaç defa besliyorsanız, 900 ml'yi o sayıya bölmek suretiyle, her defasında kaç ml vereceğinizi hesaplıyorsunuz. günde 8 defa besleseniz (ki bu sayı ortalama)

900 ml/8 defa= 112,5 ml ediyor. siz buna düz hesap 120 ml deyiniz. daha az defa beslendikçe, her beslemenizde vereceğiniz süt miktarı artacaktır ama okuduğum kadarıyla 7-8 defa gayet normal.

bebeğin kilogramı başına 150 ml hesaplanarak da günlük içmesi gereken süt miktarı hesaplanabiliyor ama bu iki yol aşağı yukarı birbirini tutuyor. zaten sayılar ortalama. yani bazı bebekler biraz daha fazla içerken bazı bebekler biraz daha az içebilir :44:annenin sütü çok yağlı olur ve bebek az miktar içse de doyar veya annenin sütü yağsız olur ve bebek çok içse de aç kalabilir.

sonuç olarak, her beslemenizde 120 ml vererek günde 750-900 ml'yi tamamlayınız. daha az ve daha çok olabilir, endişe etmeyiniz. önemli olan içtiği süt miktarı değil her ay aldığı kilo miktarıdır. bebeğin gelişimi kilosu üzerinden değerlendirilir zira.

Ya siz bi harikasınız teşekkür ederim.Kızımın çok fazla içmemesinden dolayı kendimi sütümün yağlı olduğuna inandırmak istiyorum fakat kilo alımı bunu söylemiyor sadece 500 gr almış.Ben işe başladıktan sonra hiç almamış annem dolu dolu veriyorum diyo sadece dibinde bırakıyor diyo ama beni rahatlatmak için diyomuş meğer. Sütleri işten günlük getiriyorum eşim şimdi diyoki üzülme buzluk süt dolu .Yani bebişim ben yokken aç kalıyo biberona ısınamamış ne yapıcam ben :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…