Canım günaydın,
Evet veda yaklaştı işleri toparlıyorum. Biraz da buruk bir hüzün var.. dile kolay 15 yıl
Onun dışında biliyorsunuz annem memlekete gitti ve Kaan'a bakmak için kayınvalidem geldi Bursadan... Sağolsun çok iyi bakıyor ama bizim kurulu düzenimize uymuyor çoğu zaman.. o da biraz canımı sıkıyor.. Mesela Kaan sütünü uyku öncesi içer.. o ise uykudan kalkınca vermeye çalışıyor.. Etli yemekle yoğurdu bir arada verme dememe rağmen yine aynı şekilde vermeye devam ediyor.. Bu sabah diyor ki.. boşver demir ilacını vermeyelim ben ona sütlü çorba yapacağım... Yok anne olmaz ilacını içecek dedim.. Kaanı fazla doyuruyor.. Akşam 1 kase yemek+1kase yoğurt yedirdi.. ve sonu Kaan 5 dk sonra kustu.. Kusma sebebinin çok yemekten olduğunu da kabul etmiyor .. O zaman benim iyice cinler çıkıyor tepeme.. Bugün regliyim.. asabi ve sinirliyim..
Ayrıca Bugün bizim evlilik yıldönümümüz.. Ama sanırım eşim unuttu sszsabah kutlamadı... 11 temmuzda da nikah kıymıştık onu da unuttu ve hiç hatırlatmadım.. bakalım bugün hatırlayacak mı??
Bugün çok gergin ve stresliyim.. Allah kolaylık versin de gün çabuk bitsin
yok mutlu annecim 8 saatte 350 değil emzirip gidiyordum ya o da var en az 100.
duydun mu sorunu mutlu annecim ben bunları içiyor sanıyorum kızım bıraktığımı bile içmiyor, buzluk süt doluymuş üzülme diyo, halbuki günde bi poşet götürüyordum
Eğer bebiş sen işteyken süt içmiyorsa o zaman kilo almamıştır.Aynı biberonu sık aralıklarla vermeni(emziğe alıştırmak gibi),
biberon değiştirmeni(emzik ucu yüzünden) yada sütü bebek kaşığıyla vermenizi önerebilirim,,aklıma bunlar geldi,,ama kime inanıcaksın o da var,kv. içiyor diyormuş,eşin ise içmiyor?Sen akşam bi kontrol et sütlerini canım.
Ayrıca yine söylüyorum canım 500gr gayet iyi bir klioAsıl durumu önümüzdeki ay değerlendirmelisin bence.
Ve sakın canını sıkma,,dr. demişti bana aç kalan bebeğin ağlaması bile farklı olur,,bi şekilde karnını doyurur doğanın kanunu,
Rabbim bu şekilde yaratmışKendine sıkıntı yapmadan bu ayı geçir ve önümüzdeki ay zaten netleşir,,eşin abartırmı bilmem ama benim ilk zamanlarımda da eşim çocuğun aç kaldığını söylüyordu..
Sen kendince önlemlerini al canım,,anneni arayıp içtiği süt miktarını falan sor mesela?Çaktırmadan işle oya işler gibi
Ben arada, bi haber okudum diye başlardım mesela bakıcıya...Asparagas haber tabi öyle olmazsa böyle oluyomuş derdim
Ama yine yine söylüyorum inan bana birçok bebeğin bo boy kilo grafiğinde 3/4/5. aylarda bi duraklama dönemi olmuştur,,
normal bu durumİkna olmazsan dr.a da sor.
günaydın kızlar
dün saat 16:00 gibi babam geldi hadi hazırlanın bize gidiyoruz iftarı bizde yapın dedi:))
apar topar hazırlandık gittik tas kebabımıda yapmıştım ama bugün yicez artık
benim oğlan daha yürümüyor adımda atmıyor sadece tutunuyor
annem diyor ki geçen gün dr da dinlemiş benim oğlum gibi bir çocuk varmış beyninde sorun çıkmış
bana diyor ki dr a götürün belki beyninde sorun vardırmoralimizi bozmaya yetti daha öncede dra götürdüğümüzde dr
ayaklarında hiç bir problem yok sadece isteksiz demişti..bütün gece uyumadım gerçekten böyle birşey olabilir mi
zorla insanın kafasına birşey taktıracaklar yani,çok keyifsizim herkes oğluma takmış durumda benim iyi bakamadığımı düşünmekte
takmamaya çalışsamda bir zaman sonra insanın canına tak ediyor..
bu arada oğlum 1 haftadır uyyyyyyyyyyy demeyi öğrenmiş nerden öğrendiyse karadenizlide değiliz ki:)))
konuşuyo konuşuyo uyyyy diyo çok komik ve tatlı oluyor
neyse kızlar şimdi markete gidiyoruz oğlumla gelince geçmişi okurum artık
mutlu annem ne yaptın dünü merak ediyorum doğrusu ama eminim sen halletmişsindir
Oyyy kıyamam ben sanaAhh şu erkekler diye başlarım şimdi ama hepimizi biliyoruz dimi
Unutmamıştır canım benim,,unutmuş olsa bile sen hatırlat ona,,giyin süslen pas verme anlasın
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canımBirlikte nice mutlu yıllara erin,torununuzun torunlarını hatta onların da torunları görün birlikte O zamana ben ölmüş olurum Miranın torunlarını da ihmal etme tamam mı canım
Reglisin diye herşey üstüne geliyordur,,kv ye takılma nasılsa gidicek o
Halasına gidince kızımda kusuyor çok yedirilmekten,,sonra hasta diyorlarHasta olan bebekler değil çaktırma sen biz biliyoruz
15 yıl sonra işten mecburiyet yüzünden ayrılmak üzüyordur seni ama şöyle düşün,,eylüle kadar tatilsin veeee sonra yeni arkadaşlar yeni kan yeni can yeni solukWalla şöyle bi düşününce işi bırakıp kaçasım geldi Yalnız eylülde iş bulamazsam bakarsın bana dimi
Mutlu annem doğru söylüyor dilberege bencede hiçbişeyi takma kafana kaynavlide gidecek. Sen hatırlat ama öyle bi hatırlatt ki pişman olsun unuttuğuna tabii eğer unuttuysa azıcık naz cilve uzaklaş
oldum canım mutlu annem sen söylersinde olmam mı.Rıfat yani eşim abartmaz ama kayınvalidem içimi rahatlatmak için içiyor dibinde bırakıyor hep diyor yarım saatte bi arıyorum zaten evi.dediğin gibi bugün gidergitme bakayım bakalım buzluğa ne durumda .:18::18:
Ya siz bi harikasınız teşekkür ederim.Kızımın çok fazla içmemesinden dolayı kendimi sütümün yağlı olduğuna inandırmak istiyorum fakat kilo alımı bunu söylemiyor sadece 500 gr almış.Ben işe başladıktan sonra hiç almamış annem dolu dolu veriyorum diyo sadece dibinde bırakıyor diyo ama beni rahatlatmak için diyomuş meğer. Sütleri işten günlük getiriyorum eşim şimdi diyoki üzülme buzluk süt dolu.Yani bebişim ben yokken aç kalıyo biberona ısınamamış ne yapıcam ben :18:
günaydın kızlar
dün saat 16:00 gibi babam geldi hadi hazırlanın bize gidiyoruz iftarı bizde yapın dedi:))
annem diyor ki geçen gün dr da dinlemiş benim oğlum gibi bir çocuk varmış beyninde sorun çıkmış
bana diyor ki dr a götürün belki beyninde sorun vardırmoralimizi bozmaya yetti daha öncede dra götürdüğümüzde dr
ayaklarında hiç bir problem yok sadece isteksiz demişti..bütün gece uyumadım gerçekten böyle birşey olabilir mi
zorla insanın kafasına birşey taktıracaklar yani,çok keyifsizim herkes oğluma takmış durumda benim iyi bakamadığımı düşünmekte
bu arada oğlum 1 haftadır uyyyyyyyyyyy demeyi öğrenmiş nerden öğrendiyse karadenizlide değiliz ki:)))
mutlu annem ne yaptın dünü merak ediyorum doğrusu ama eminim sen halletmişsindir
Valla insan ne çabuk unutuyormuş geçmişi yaa... şimdi bende düşündüm kaç saat arayla kaç cc veriyordum diye??
Bende oğlum 4,5 aylıkken işe başladım.. İşe başlayana kadar buzluğu stok sütlerle doldurmuştum ama.. sanırım 2 saatte bir 100-120 cc içiyordu.. Bende o dönemler 2 saatte 1 sağıyordum ve 150-200 cc çıkıyordu her sağdığımda..
Dua et ki kızın süt içiyor canım.. miktarına hiç takılma o zaten ihtiyacı olanı kadarını alacak..
Mesela benim bir arkadaşım da benim gibi sütlerini stokları ama kızı o buzluktaki sütlerden HİÇ içmedi.. kabul etmedi yani.. neler mi denediler ama yok bineronla ve buzluktan çözdürülmüş sütü asla kabul etmedi..
Bak Mira Gönül içiyormuş.. buna sevin.. bizde senin döneminde çok takılıyorduk bunlara ama üzerinden zaman geçtikçe aslında basit olan şeyleri çok gözümüzde büyüttüğümüzü görüyorum şimdi.. Kilo alımı da şimdi ki kilosu da çok normal :)
kızlar herkese selamlar
dilbercim cnm dile kolay 15 sene gercekten ben bile huzunlendım dusununce cnm..hayrlısı olur ıns arkadasım senın için...evlilik yııldönümünüz kutlu olsun...ben olsam hayatta dayanamam cok tan kafasına vurmustum hatrlamadığı için..ne yemek verırım ne su
mutlum naptın kuzum yaaa...bu yazdıklarınla bi mahalle doyar..ellerine sağlık arkadasım..aksam içinde kolaylıklar diliyorum
ayrıca dilbercim ne iftarını unutmuyo bakım bizden gizli iftarmı yapıcaksınız
dogru diyon cigerim..beye kuzzulkurt demeye kimsenin gücü yetmez:)bre ciğerim niye kuzukkurt decik ki(Bu arada dikkatinizi çekerim kurallara uyuyorum "ki" ayrı yazılır) sene. Vallahi çok eyyi bir haber veriksin bize haydi Allah utandırmaya keni
ya bak bende üzüldüm:26Dün gece ağlayarak uyudum, hergün kzım için işyerinde süt sağıyordum ya eve giderken de tam donduğu için bir önceki gün sağdığım sütü götürüıyordum .Busefer bi önceki sağdığım süt cumaya geldiğinden tam donmuş ve yapışmıştı bende makasla alttan ayırmak istedim fakat poşeti deldim:18:, nasılsa eve kadar erimez dedim başka bi poşete geçirip yola çıktım eve gittim kızımla ilgilendim bolca emzirdim sonra çamaşır bulaşık derken sütü unuttum erimiş akmış gitmiş kızımın bi günlük kısmeti
harikaGünaydın annekuşlar
Sanırım yorgunluktan çok midem bulanıyor bugün
Ultra yoruldum kızlar,,Allahtan düne iftar yemeğim vardı,
bugün için hazırlıkları yaptım,,sabaha karşı yine kalkıp çorbamı yaptım.
hazırladıklarım ve hazırlayacaklarım:
__ezo gelin çorba
__etli bezelye(fırınlanması kaldı)
__tavuk sote(krema ve curry ile biraz pişecek eve gidince)
__nohutlu pilav(eve gidince)
__börek
__zeytinyağlı barbunya
__zeytinyağlı biber dolması
__humus
__minik güveçlerde kaşarlı mantar
__patlıcan kabak kızartma(yoğurtlanacak)
__kırmızı biber salatası
__semizotu salatası
__yeşil salata
__köz patlıcanlı acılı ezme
__vişne komposto
__limon özü(limonata için)
__kemalpaşa tatlısı
Adım mutludır elimden gelen budurOlmuş mu menü kızlar?
sevgili kocam kızıma baktı bende hazırlığımı yaptım akşam,,sadece Mira uyuma sırasında görev değiştirdik
ben emzirdim o kızartma yaptıÇok yoruldum,,annemde arayıp bana mutluluk hormonu verdi,,"ramazan sofrası kalabalık güzeldir kızım,,ne güzel ne sevap,,gelenlerin hayır duası bile yeter bu mübarek ayda" dedi
Herkese çok güzel bir gün diliyorum
genelde insanlar işileri bitince ''aman biraz uzanayımda dinleneyim'' dergünaydın arkadaşlarım,
lab.dayım... deneyim yok... ufak işlerim var... ama okumam gereken bir sürü şey vaaaaaaaaaarrrrrrrrrr
öhü öhü öhü, pardon. ne diyordum? ha, evet, okumam gereken şeyler var. onları akşama kadar bitirmem gerekiyor. bir de akşama, arkadaşlarla başka bir arkadaşın iftarına davetliyizçocuk serbest olmakla beraber erkeksiz bir iftar olacak. eşimi annemlere bari bırakayım diyorum
herkese güzel bir gün diliyorum. hoşçakalınız...
not: Ramazan boyunca sadece menü değil bilgi paylaşımı da yapalım demiştik. bunu ilk uygulayan Pınarda hanım olmuştu. kendisine çok teşekkür ediyorum ve paylaşımlarının devamını diliyorum. bir de, komik Ramazan anılarımızı da paylaşabiliriz diye düşünmüştüm nacizane :26:
evlilik yıldönümünüz kutlu olsun şekerimCanım günaydın,
Evet veda yaklaştı işleri toparlıyorum. Biraz da buruk bir hüzün var.. dile kolay 15 yıl
Onun dışında biliyorsunuz annem memlekete gitti ve Kaan'a bakmak için kayınvalidem geldi Bursadan... Sağolsun çok iyi bakıyor ama bizim kurulu düzenimize uymuyor çoğu zaman.. o da biraz canımı sıkıyor.. Mesela Kaan sütünü uyku öncesi içer.. o ise uykudan kalkınca vermeye çalışıyor.. Etli yemekle yoğurdu bir arada verme dememe rağmen yine aynı şekilde vermeye devam ediyor.. Bu sabah diyor ki.. boşver demir ilacını vermeyelim ben ona sütlü çorba yapacağım... Yok anne olmaz ilacını içecek dedim.. Kaanı fazla doyuruyor.. Akşam 1 kase yemek+1kase yoğurt yedirdi.. ve sonu Kaan 5 dk sonra kustu.. Kusma sebebinin çok yemekten olduğunu da kabul etmiyor .. O zaman benim iyice cinler çıkıyor tepeme.. Bugün regliyim.. asabi ve sinirliyim..
Ayrıca Bugün bizim evlilik yıldönümümüz.. Ama sanırım eşim unuttu sszsabah kutlamadı... 11 temmuzda da nikah kıymıştık onu da unuttu ve hiç hatırlatmadım.. bakalım bugün hatırlayacak mı??
Bugün çok gergin ve stresliyim.. Allah kolaylık versin de gün çabuk bitsin
uyyyyyy yerim o uşagın agzını bengünaydın kızlar
Aman zadacaann yaaa,kırk yılda bir gizli bişey yapalım dedik ki öyle gizliydi ki dilberege bile cvp vermedi
sende hemen açığa çıkardınevet iftar yapalım demiştik ama dilber bu gidişle eşini katledip tek gelecek:104:
biz senle yapalım zadacım o zaman ne dersin
pikniğe de az kaldı walla piknik yeri var mı aklınızda kızlar?
mangalımızı alıp mı gidicez?yoksa kendin pişir kendi ye biyere mi?
merabalarrr
ya arkadaşlar geçen şuraya birşey yazdım ama bir kişide cevap vermemiş
dedim ki sütüm azaldı oruçtan dolayı..sizinkide azaldımıııııııı
çağla yemek yemiyo memmmmm istiyoo
varmı bi tavsiyeniz dedim
akıl verin dedim
hepinize küstümgidiyorum
bi daha yazmıycam
merabalarrr
akıl verin dedim
hepinize küstümgidiyorum
bi daha yazmıycam
Hejarım selam,
Yürümeye hiç takılma tatlım.. Vakite zamanı gelince yürüyecektir.. Öyle kafanıza da saçma düşünceler sokup üzüntü yaratma.. Dün akşam parkta bizim apartmandaki komlu işe karşılaştım.. oğlu 19 aylık ve hala yürümüyor.. Sırf tembellikten yani başka bir sorunu yok..
dogru diyon cigerim..beye kuzzulkurt demeye kimsenin gücü yetmez:)
haber gözel demi:)
ya bak bende üzüldüm:26lsun sen sıkma canını Allah bol kısmet göndersin sütlerin aksın taşsın inşallah..
harikabravo muhteşem
şeyybende iftara gelebilirmiyim
genelde insanlar işileri bitince ''aman biraz uzanayımda dinleneyim'' dersende birşeyler okuyayaım diyosun:26:
eşinide annenlere bırakacakmışsıninşallah anneni üzmez:)
evlilik yıldönümünüz kutlu olsun şekerimnice niceeee yıllaraaa
eşininde kafasını kırbizimde nikah tarihimiz 10 temmuzdu ama eşim unuttu
bende unuttumgece 11 de aklımıza geldi:)1 saat kala kutladık:)
uyyyyyy yerim o uşagın agzını ben
sanada kızacam ama kıyamıyorumcanım lütfen kafana takma oglun çok saglıklı..
elbet yürüyecekogluna çok iyi bakıyosun sen çok iyi bir annesin..
merabalarrr
akıl verin dedim
hepinize küstümgidiyorum
bi daha yazmıycam
Hejarım ben hallettim yemekler tamam,1 haftalık yemek var evde
Eltimin 8yaşındaki oğlu 16 aylık yürümüş,,tamamen canının istememsindenmiş,,
annem de beni her gün arar ve kız daha yürümüyomu derdiSakın kötü bişey düşünme canım
Zaten sen bebeğini dr.a götüren ve gayet ilgili bir annesinBu arada evde ayakkabı giydiriyor musun?
Ben uzmanları dinleyip giydirmedim baştan ama giydirince daha çabuk yürüdü gibi geldi,,birkaç saat ayakkabıyla gezdir
naçizane önerimşimdi yine çocuğum olsa daha erken başlardım tabi bu benim fikrim yanlış anlaşılmasın.
Uyyyyy yerim ben o hamsiyiZaten çok tatlı
harikabravo muhteşem
şeyybende iftara gelebilirmiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?