2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Mutlu annem doğru söylüyor dilberege bencede hiçbişeyi takma kafana kaynavlide gidecek. Sen hatırlat ama öyle bi hatırlatt ki pişman olsun unuttuğuna tabii eğer unuttuysa azıcık naz cilve uzaklaş

yok mutlu annecim 8 saatte 350 değil emzirip gidiyordum ya o da var en az 100.

duydun mu sorunu mutlu annecim ben bunları içiyor sanıyorum kızım bıraktığımı bile içmiyor, buzluk süt doluymuş üzülme diyo, halbuki günde bi poşet götürüyordum

duydun mu sorunu mutlu annecim ben bunları içiyor sanıyorum kızım bıraktığımı bile içmiyor, buzluk süt doluymuş üzülme diyo, halbuki günde bi poşet götürüyordum

Eğer bebiş sen işteyken süt içmiyorsa o zaman kilo almamıştır.Aynı biberonu sık aralıklarla vermeni(emziğe alıştırmak gibi),
biberon değiştirmeni(emzik ucu yüzünden) yada sütü bebek kaşığıyla vermenizi önerebilirim,,aklıma bunlar geldi,,ama kime inanıcaksın o da var,kv. içiyor diyormuş,eşin ise içmiyor?Sen akşam bi kontrol et sütlerini canım.
Ayrıca yine söylüyorum canım 500gr gayet iyi bir klioAsıl durumu önümüzdeki ay değerlendirmelisin bence.
Ve sakın canını sıkma,,dr. demişti bana aç kalan bebeğin ağlaması bile farklı olur,,bi şekilde karnını doyurur doğanın kanunu,
Rabbim bu şekilde yaratmışKendine sıkıntı yapmadan bu ayı geçir ve önümüzdeki ay zaten netleşir,,eşin abartırmı bilmem ama benim ilk zamanlarımda da eşim çocuğun aç kaldığını söylüyordu..
Sen kendince önlemlerini al canım,,anneni arayıp içtiği süt miktarını falan sor mesela?Çaktırmadan işle oya işler gibi
Ben arada, bi haber okudum diye başlardım mesela bakıcıya...Asparagas haber tabi öyle olmazsa böyle oluyomuş derdim
Ama yine yine söylüyorum inan bana birçok bebeğin bo boy kilo grafiğinde 3/4/5. aylarda bi duraklama dönemi olmuştur,,
normal bu durumİkna olmazsan dr.a da sor.

günaydın kızlar
dün saat 16:00 gibi babam geldi hadi hazırlanın bize gidiyoruz iftarı bizde yapın dedi:))
apar topar hazırlandık gittik tas kebabımıda yapmıştım ama bugün yicez artık
benim oğlan daha yürümüyor adımda atmıyor sadece tutunuyor
annem diyor ki geçen gün dr da dinlemiş benim oğlum gibi bir çocuk varmış beyninde sorun çıkmış
bana diyor ki dr a götürün belki beyninde sorun vardırmoralimizi bozmaya yetti daha öncede dra götürdüğümüzde dr
ayaklarında hiç bir problem yok sadece isteksiz demişti..bütün gece uyumadım gerçekten böyle birşey olabilir mi
zorla insanın kafasına birşey taktıracaklar yani,çok keyifsizim herkes oğluma takmış durumda benim iyi bakamadığımı düşünmekte
takmamaya çalışsamda bir zaman sonra insanın canına tak ediyor..

bu arada oğlum 1 haftadır uyyyyyyyyyyy demeyi öğrenmiş nerden öğrendiyse karadenizlide değiliz ki:)))
konuşuyo konuşuyo uyyyy diyo çok komik ve tatlı oluyor

neyse kızlar şimdi markete gidiyoruz oğlumla gelince geçmişi okurum artık

mutlu annem ne yaptın dünü merak ediyorum doğrusu ama eminim sen halletmişsindir

oldum canım mutlu annem sen söylersinde olmam mı.Rıfat yani eşim abartmaz ama kayınvalidem içimi rahatlatmak için içiyor dibinde bırakıyor hep diyor yarım saatte bi arıyorum zaten evi.dediğin gibi bugün gidergitme bakayım bakalım buzluğa ne durumda .:18::18:

Hejarım ben hallettim yemekler tamam,1 haftalık yemek var evde
Eltimin 8yaşındaki oğlu 16 aylık yürümüş,,tamamen canının istememsindenmiş,,
annem de beni her gün arar ve kız daha yürümüyomu derdiSakın kötü bişey düşünme canım
Zaten sen bebeğini dr.a götüren ve gayet ilgili bir annesinBu arada evde ayakkabı giydiriyor musun?
Ben uzmanları dinleyip giydirmedim baştan ama giydirince daha çabuk yürüdü gibi geldi,,birkaç saat ayakkabıyla gezdir
naçizane önerimşimdi yine çocuğum olsa daha erken başlardım tabi bu benim fikrim yanlış anlaşılmasın.
Uyyyyy yerim ben o hamsiyiZaten çok tatlı

Mutlu annem doğru söylüyor dilberege bencede hiçbişeyi takma kafana kaynavlide gidecek. Sen hatırlat ama öyle bi hatırlatt ki pişman olsun unuttuğuna tabii eğer unuttuysa azıcık naz cilve uzaklaş

Kızlar desteğiniz için teşekkürler.. Bakalım biraz daha bekleyeceğim.. Akşama kadar bir ses çıkmazsa.. Evde güzel bir ağızının payını vereceğim hemde annesinin yanında yapacağım ki.. akılda kalsın bir daha unutmasın diye. :)))

Senin kv. kendi içmesin bide sütleri ziyan olmasın diye
Dolapta sütleri bulsan bile yapıcı davran Elifçim,,dr.unuza inan ve annen kendi bildiğini yapmaya devam ederse
dr. söyledi mutlaka...diye başlayan cümleler kur,,,dr. kilosunu çok az buldu falan diye uydur artık napacaann mecbuuurr
uyduracaaannnBen bir süre d-vit kullanmıştım,tabi uyanıkım ya işaret koyuyordum ilacabaktım bakıcı damlatmıyor,
hemen dr.şöyle dedi böyle dedi başladım anlatmaya,,sonra fayda etti Bebeğin çok sağlıklı maşallah,,kaygılarını çok iyi anlıyorum çünkü senin yolunun biraz ilerisindeyiz...Ama herşey yolunda çok şükür,,bebeğine emin ellerde missler gibi bakılıyor

Valla insan ne çabuk unutuyormuş geçmişi yaa... şimdi bende düşündüm kaç saat arayla kaç cc veriyordum diye??
Bende oğlum 4,5 aylıkken işe başladım.. İşe başlayana kadar buzluğu stok sütlerle doldurmuştum ama.. sanırım 2 saatte bir 100-120 cc içiyordu.. Bende o dönemler 2 saatte 1 sağıyordum ve 150-200 cc çıkıyordu her sağdığımda..
Dua et ki kızın süt içiyor canım.. miktarına hiç takılma o zaten ihtiyacı olanı kadarını alacak..
Mesela benim bir arkadaşım da benim gibi sütlerini stokları ama kızı o buzluktaki sütlerden HİÇ içmedi.. kabul etmedi yani.. neler mi denediler ama yok bineronla ve buzluktan çözdürülmüş sütü asla kabul etmedi..
Bak Mira Gönül içiyormuş.. buna sevin.. bizde senin döneminde çok takılıyorduk bunlara ama üzerinden zaman geçtikçe aslında basit olan şeyleri çok gözümüzde büyüttüğümüzü görüyorum şimdi.. Kilo alımı da şimdi ki kilosu da çok normal :)

Hejarım selam,

Yürümeye hiç takılma tatlım.. Vakite zamanı gelince yürüyecektir.. Öyle kafanıza da saçma düşünceler sokup üzüntü yaratma.. Dün akşam parkta bizim apartmandaki komlu işe karşılaştım.. oğlu 19 aylık ve hala yürümüyor.. Sırf tembellikten yani başka bir sorunu yok..

kızlar herkese selamlar

kızlar tam vucudum oruca alışmıstıki regli oldum simdi 1 hafta ara sonra tekrar alısmaya calıs

elifcim hosgeldın cnm..bebişinin iyi olmasınada cok sevındım maşşallah Gönül Miraya çok çabuk büyüyyorlar bu zmnlarının tadını bolca çıkarın cnm..ben şimdi diyorumki keske birazdaha bebek kalsaydı..

mutlum naptın kuzum yaaa...bu yazdıklarınla bi mahalle doyar..ellerine sağlık arkadasım..aksam içinde kolaylıklar diliyorum
ayrıca dilbercim ne iftarını unutmuyo bakım bizden gizli iftarmı yapıcaksınız

babycerencim cnm demek beni rüyanda gördün böle girerim işte rüyalarına rüyaların tersi çıkarmıs cnm hıc cıt kırıldım değilimdir bosuna kasmışsın

dilbercim cnm dile kolay 15 sene gercekten ben bile huzunlendım dusununce cnm..hayrlısı olur ıns arkadasım senın için...evlilik yııldönümünüz kutlu olsun...ben olsam hayatta dayanamam cok tan kafasına vurmustum hatrlamadığı için..ne yemek verırım ne su

hepinize güzel bir gün diliyorum

Oh maşallah aman öyle olsun.İlk kez anneliği tadıyorum ya çok evham yapıyorum:18: farkındayım kusura bakmayın bi geldim hepinizin başını ağrıttım:26: gelmeyeydi iyiydi diyonuz ama sayenizde atlatcam bu günleri napacan mcbuuur.Dilberege çok haklısın Çok şükür en azından sağlığının yerinde olduğunu biliyorum bugün aşımız var çok korkuyorum kızım huzursuz olacak ateşlenecek diye bundan öncekilerde olmaıştı kolaylıkla atlatmıştık dua edin bize bişey olmasın.

Canım teşekkür ederim..
Valla bu gidişle bende akşama kafasına ne bulursam indireceğim gibi görünüyor.. Az önce aradı.. Öyle havadan sudan konuştuk ve kapattı.. Kesin hatırlamadı.. Hatırlasa şimdiye kadar çoktan söylerdi

Şimdi akşam eve gidince en ağır cisim hangisi diye evin içinde bakıp, bulup.. sonrasında ne yapacağıma karar vereceğim.. :47.

mutlum naptın kuzum yaaa...bu yazdıklarınla bi mahalle doyar..ellerine sağlık arkadasım..aksam içinde kolaylıklar diliyorum
ayrıca dilbercim ne iftarını unutmuyo bakım bizden gizli iftarmı yapıcaksınız

Aman zadacaann yaaa,kırk yılda bir gizli bişey yapalım dedik ki öyle gizliydi ki dilberege bile cvp vermedi
sende hemen açığa çıkardınevet iftar yapalım demiştik ama dilber bu gidişle eşini katledip tek gelecek:104:
biz senle yapalım zadacım o zaman ne dersin
pikniğe de az kaldı walla piknik yeri var mı aklınızda kızlar?
mangalımızı alıp mı gidicez?yoksa kendin pişir kendi ye biyere mi?

bre ciğerim niye kuzukkurt decik ki(Bu arada dikkatinizi çekerim kurallara uyuyorum "ki" ayrı yazılır ) sene. Vallahi çok eyyi bir haber veriksin bize haydi Allah utandırmaya keni
dogru diyon cigerim..beye kuzzulkurt demeye kimsenin gücü yetmez:)
haber gözel demi:)
ya bak bende üzüldüm:26lsun sen sıkma canını Allah bol kısmet göndersin sütlerin aksın taşsın inşallah..
harikabravomuhteşem
şeyybende iftara gelebilirmiyim
genelde insanlar işileri bitince ''aman biraz uzanayımda dinleneyim'' dersende birşeyler okuyayaım diyosun:26:
eşinide annenlere bırakacakmışsıninşallah anneni üzmez:)

evlilik yıldönümünüz kutlu olsun şekerimnice niceeee yıllaraaa
eşininde kafasını kırbizimde nikah tarihimiz 10 temmuzdu ama eşim unuttu
bende unuttumgece 11 de aklımıza geldi:)1 saat kala kutladık:)
uyyyyyy yerim o uşagın agzını ben
sanada kızacam ama kıyamıyorumcanım lütfen kafana takma oglun çok saglıklı..
elbet yürüyecekogluna çok iyi bakıyosun sen çok iyi bir annesin..

ne piknigi ne iftar yemegi yaaaa
bi saniye yerinizde dursanıza artık
işte buraya yazıyorum eger bi daha buluşursanız sizlerle konuşmıycamküscemmm
not:dilberegecim mutlu senin hakkında bana neler anlattı biliyomusuntel no ver anlatcam sana
mutlucum dilberege senin hakkında diger topiklere neler yazmış biliyomusuntelden yazcam sana
zadacım dilberle mutlu senin hakkında dedikodu yapıyo bak söylemedi deme

merabalarrr
ya arkadaşlar geçen şuraya birşey yazdım ama bir kişide cevap vermemiş
dedim ki sütüm azaldı oruçtan dolayı..sizinkide azaldımıııııııı
çağla yemek yemiyo memmmmm istiyoo
varmı bi tavsiyeniz dedim
akıl verin dedim
hepinize küstümgidiyorum
bi daha yazmıycam

Hiç bi kere öyle bi yazı yazmamışsın yok sütüm azalmadı benim zaten az çünkü
İftarda hurma ye,zaten bol su içiyosun aşkamları,,gün içinde de uyumaya çalış bence,
uykudan uyanınca iyi süt oluyooldumukibu

Kele ciğerim boşver kenleri antekelinin halından antekeli anlar sen eyisimi tutma şu orucu kızcenin kısmetinnen oynama tabi sene kalık istersen.Birde birşe sorucum sene bu mesajları ayrı ayrı alıp herbirine ayrı cevap yazon ya nasıl edon keni kız benede anlat.

takılmıyorum çok fazla aslında ama zorla taktırıyorlar canım ya bir görsen neler neler söylüyorlar
hiç kırılıcam üzülücem diye düşünmüyor kimse,dr bizede dedi isteksiz yürümeye o yüzden yürümüyor
sağlığı yerinde olsun yeter bana
bu arada sizinde evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun canım nice nice yıllar görün inşallah çocuklarınızla birlikte
bence enişte unutmadı akşama süprizi olabilir

takmak istemiyorum zorla taktırıyorlar!
en önemlisi sağlıklı olsun yeter bana sağol canım benim moral oldunuz

ahh canım ya kimse cevap yazmamış mı,ben emziremediğim için ne desem bilemiyorum ama
sahurda ısırgan çayı falan işe yarar mı ki

aman maşallahsevindim canım zaten menü çok çok güzeldi ellerine sağlık eminim lezzetide çok güzeldir
benim oğlumda çok isteksiz hiç isteği yok yürümeye dr da demişti isteksizlikten yürümüyor diye 2 ay önce
şimdi yeni yeni ayaklarını çok sağlam basıyor her çocuk bir değil benim oğlumda geç yürüyecek herhalde sağlıklı olsunda yeter
evde ayakkabı giydirmiyorum hatta dışarıdada hep çıplak aslında deneyeyim bu önerini canım evde ayakkabı giydireyim belli zamanlarda her zaman giyemez çok sıcak çünkü teşekkür ederim canım yorumun tavsiyen için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…