• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

yarın 14:30 da dr kontrolüne götürcez oğlumu dönüştede saçlarını kırpcaz:1:
artık çok uzadı kuzumun saçları biraz kestirmek istiyorum umarım çok da kesmezler
çünkü saçları ayrı hava veriyor bonus kafalımın:52::52::52:
5 gündür oruç tutmuyorum malum sebepten dolayı:ssz:yarın başlicam hayırlısıyla
bu arada salı günü memelekete yola çıkıyoruz inşallah herşey güzel geçer
17 saatlik yolu arabayla gidicez umarım oğluşum zorluk çıkarmadan gideriz
2 hafta olmicaz ben sizi çok özlicem ama:43:
tel nolarınızı atın size mesaj gönderirim köyden:27:

iyi yolculuklar tatlım... çok kestirme saçlarını gülen suratlımın

akşama yapacak bir tatlı ararken, "parmak kurabiye" tarifi gördüm. "hani parmak gibi ince uzun kurabiyelerdir herhalde" diyerek linki tıkladım ve aşağıdaki fotoyu gördüm :27::27::27::27: gülmeme mani olmak için ağzımı elimle kapatmam ve odadan fırlamam bir oldu. odaya geri geldiğimde hocam tuhaf tuhaf bakıyordu bana :17:

Eki Görüntüle 768717

iğrençççççççç.. buna güldünüz mü ???

slm kızlar...puff.. tatil içinde olsa hazırlık yapmayı hiç sevmiyorum...onu mu götürsem bunu mu ..yok yok ikisinide alayım...bide bunları valize sıkıştırma işi var..ayakkabısı çantası ..yarından sonra üç hafta kadar evde yokuz..bunun iki haftası memleketlerde bir haftasıda tatilde olcaz inş...ama ben valiz hazırlama işini hiç sevmiyoruuuuuuuuum...şimdiden sıkıldım...bu arada çoğu bebişimiz tatlini yapmış denizine girmiş bile..mşllh..sıra oğlumda bakalım...sevecek mi ..neysem çağatay uyandı sesi geliyor....herkese ii iftarlar...bu arada mutlu annem çağatayın bir tane fotosunu eklemiştim görmedin sanırım:))...

akşama yapacak bir tatlı ararken, "parmak kurabiye" tarifi gördüm. "hani parmak gibi ince uzun kurabiyelerdir herhalde" diyerek linki tıkladım ve aşağıdaki fotoyu gördüm :27::27::27::27: gülmeme mani olmak için ağzımı elimle kapatmam ve odadan fırlamam bir oldu. odaya geri geldiğimde hocam tuhaf tuhaf bakıyordu bana :17:

Eki Görüntüle 768717

nimetle dalga gecilmez ama cok kötü korkutucu ürkütücü :53:

slm kızlar...puff.. tatil içinde olsa hazırlık yapmayı hiç sevmiyorum...onu mu götürsem bunu mu ..yok yok ikisinide alayım...bide bunları valize sıkıştırma işi var..ayakkabısı çantası ..yarından sonra üç hafta kadar evde yokuz..bunun iki haftası memleketlerde bir haftasıda tatilde olcaz inş...ama ben valiz hazırlama işini hiç sevmiyoruuuuuuuuum...şimdiden sıkıldım...bu arada çoğu bebişimiz tatlini yapmış denizine girmiş bile..mşllh..sıra oğlumda bakalım...sevecek mi ..neysem çağatay uyandı sesi geliyor....herkese ii iftarlar...bu arada mutlu annem çağatayın bir tane fotosunu eklemiştim görmedin sanırım:))...

Bende bende cok sevmem valiz hazirlamayi ve soyle yapiyorum genelde gitmeden iki gun once cikariyorum valizleri koyuyorum yere kenara elime gectikce atiyorum icine kapatmadan oncede duzenleyip bitiriyorum isimi bu bence benim icin cok kolay yontem yoksa kirk saat basinda dusunurdum :))
Size iyi tatiller ve ayrica iyi yolculuklar sekerim umarim kazasiz belasiz varirsiniz...
Cagatayin resmini bende gormedim hemen bakiyorum...opuyoruz seni ve Cagatayi :54:

Kizlar Masal tam anlamiyla dengeli olmasada baya yurumeye basladi ki hic umudum yoktu,evde geziniyor fakat daha oncede soyledigim gibi duseceginde ya yuz ustu yada tam kafa ustu duserken superwomen annesi havada yakaliyordu.Bugun yine beni elestiri bombasina aldilar,dusmeyide ogrenecek birak cocugu duserse dussun, artik daha dengeli yuruyor vb.bende acaba sorun bendemi dedim ve iki buklum bir sekilde daire icine almadan sadece arkasindan gidiyordumki kuttttttttttttt diye alninin ustunedustu.Aliskin olmadigi icin cok agladi,buz koydum dahada cildirdi,simdi benek benek kan oturdu ve biraz sisti,cok uzgunum.Keske bildigimi okusaydimda dusmeseydi diye sucladim kendimi,ama hadi onlarhakliysa diyede nasil davranacagimi sasirdim.

Cnm lutfen kendini suclama nihayetinde bizler insaniz robot degilizki heran her dk gozumuz cocuklarimizda olsun ...ben elimizden geldigi kadar dikkat ettigimize inaniyorum en azindan annelik duygularimiz bizi devamli uyanik tutuyor zaten.. fakat bazen cocuk bazi seyleri tatmali ki daha iyi ogrensin mesela deneme yanilma ile ogrenmeyi ben cok benimsiyorum bakiyorum bizim oglan ben ne kadar hayir desemde yapiyor ama yapmamasi gereken bir olayda basina cani yanici birsey geldiginde hemen vazgeciyor hani derler yaa bir musibet bin nasihattan iyidir diye iste oyle birsey....

Eki Görüntüle 768717

Bana da cok urkutucu geldi...bunu yapipta sonra nasil yiyebiliyorlar veya yiyebilecekler anlamadim...garip:ssz:

Bende bende cok sevmem valiz hazirlamayi ve soyle yapiyorum genelde gitmeden iki gun once cikariyorum valizleri koyuyorum yere kenara elime gectikce atiyorum icine kapatmadan oncede duzenleyip bitiriyorum isimi bu bence benim icin cok kolay yontem yoksa kirk saat basinda dusunurdum :))
Size iyi tatiller ve ayrica iyi yolculuklar sekerim umarim kazasiz belasiz varirsiniz...
Cagatayin resmini bende gormedim hemen bakiyorum...opuyoruz seni ve Cagatayi :54:

bende kıyafetleri bigün önceden çıkarıyorum dolaptan,sonraki bir yada iki günde yerleştiriyorum valize,içlerinden eliyorum falan duruma göre,benim iş biraz karışık oluyo yani,senin yöntem daha kolaymış:)))...
amin cnm...iyi dileklerin için çok tşkler...bizde sizi öpüyoruz oğlumla:16:

nasılsınız minnoşlar:17:
dün kan vermiştik ama idrar veremedik çünkü çağla poşete denk getiremedi:)
eşim hastaneyi aramış sonucu ögrenmek için,doktor yokmuş ama bakmış demişki:kanda biraz artmış enfeksiyonmu ne varmış
yani buda demek oluyoki idrarda enfeksiyon çıkma ihtimali yüksek,kesinlikle idrar verip tahlil yaptırmamız gerekiyomuş..
2. agızdan dinledigim için tam olarak bende anlamadım ama bugün mutlaka idrar vermemiz lazım:ssz:
daha önce ne ceren nede çağla idrar yolu enfeksiyonu geçirmeişti:ssz:
kan sonucunu ögrenememiş eşim acaba kansızlık varmı bilemiyorum:ssz:
şu idrarıda halledelim doktora gidip bizzat ben görüşecem..inş bugün yapar..
demekki çağlanın aşırı derecedeki iştahsızlıgı boşuna degilmiş:ssz:
bunu ögrendigime çok sevindim iyikide kontrole gittik..
bakalım yarına tam sonuç belli olur..

Cnm gecmis olsun ins cabucak atlatirsiniz simdi benimde kafama takildi acaba benim oglaninda varmidir ...off yaa burda da hersey dam dum nasil olcak simdi hay allah...umarim duzelirler yaa ne cok dertleri var bu kuzularin dimi..

eşim hastaneyi aramış sonucu ögrenmek için,doktor yokmuş ama bakmış demişki:kanda biraz artmış enfeksiyonmu ne varmış
yani buda demek oluyoki idrarda enfeksiyon çıkma ihtimali yüksek,kesinlikle idrar verip tahlil yaptırmamız gerekiyomuş..
2. agızdan dinledigim için tam olarak bende anlamadım ama bugün mutlaka idrar vermemiz lazım:ssz:
Canim geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonu kiz çocuklar da sık olur diye duydum insallah önemli bir şey değildir. Kansızlık bizde cikti ferrum al dedi ama ben şimdiye kadar hiç kullanmadim diş çıkarma döneminde erken çürük oluyormuş bide 2 ay kullan gel yine yapalım dedi bizde cok agladik kolay kolay yaptırmayı düşünmüyorum ama ferrum a baslaaammi ki bilemedim guzel haberlerini bekliyoruz sıkıntı yapma

Bugün son! Dile kolay tam 15 yıllık bir serüven sona erdi.. :(:( bugün çok zor geçiyor.. Odam, masam, arkadaşlarım.. Veda etmek çok zormuş.. Güzel bir masalın içindeydim ben 15 yıldır.. Bu masalla beraber büyüdüm, evlendim, anne oldum.. Sona geldik artık masal bitti.. :43: :43:

Merhaba arkadaşlar,

1 haftadır forma pek giremedim.. Benim için zor br hafta oldu.. Bugün işyerindeki son günüm.. Çok zor geçiyor sabahtan beri duygusala bağladım çıkamıyorum birtürlü.. Asistan arkadaşım bana hediye almış, içine de duygusal bir not yazmış.. Sabah sabah onun hediyesi ile başladı sulu gözlülüğüm..
Sonra faceden arkadaşların mesajları, temennileri, iyi dilekleri.. benimle ilgili anılarını paylaşmaları falan.. bugün dokunsalar gözyaşlarım hemen dökülüyor..
Yeni yerlerden teklifler geldi.. değerlendirdim ve bir yerle anlaştım.. eylül ayında başlayacağım kısmetse.. Ağustos ayı boyunca dinleneceğim.. oğlumla vakit geçireceğim.. Bayramda annemlerin yanına memleke gideceğim.. 15 gün kalacağım.. sonra 15 günde evde dinleneceğim.. Ardından yine maraton başlayacak.. Hayırlısı olur inşallah...

Hepinizi öpüyorum

Yeni isin hayirli olur ins..umarim daha cok mutlu olursunuz...kimbilir belki daha iyi arkadasliklar edinirsin sen gonlunu ferah tut cnm, senin gonlun guzel seninle anlasamiyan olucagina inancim yok..yani sana guvenim tam ins hersey daha guzel olucak..
Simdiden iyi tatiller bol bol Kaanla guzel zaman gecirmeniz dilegiyle cok opuyoruz Mahirle :54:

artık çok uzadı kuzumun saçları biraz kestirmek istiyorum umarım çok da kesmezler

Cnm size hayirli yolculuklar dilerim ins sagsalim gider gelirsiniz..
Biz Mahirin kafasini 3 Numara yaptik onceden pisman oldum ama simdi daha rahat oldu saclari gurlesti ve daha duzgun cikmaya basladi eger kestirirseniz bunu dusunebilirsiniz cok cabuk buyuyorlar kisa gelmeden toparlar..
Bizde ozlucez gizz ayipsin sen guzelce dinlen sonra bizimle paylasirsin...Gamzelimize iyi bak annesi cok opuyoruz...

kizlar masal tam anlamiyla dengeli olmasada baya yurumeye basladi ki hic umudum yoktu,evde geziniyor fakat daha oncede soyledigim gibi duseceginde ya yuz ustu yada tam kafa ustu duserken superwomen annesi havada yakaliyordu.bugun yine beni elestiri bombasina aldilar,dusmeyide ogrenecek birak cocugu duserse dussun, artik daha dengeli yuruyor vb.bende acaba sorun bendemi dedim ve iki buklum bir sekilde daire icine almadan sadece arkasindan gidiyordumki kuttttttttttttt diye alninin ustunedustu.aliskin olmadigi icin cok agladi,buz koydum dahada cildirdi,simdi benek benek kan oturdu ve biraz sisti,cok uzgunum.keske bildigimi okusaydimda dusmeseydi diye sucladim kendimi,ama hadi onlarhakliysa diyede nasil davranacagimi sasirdim.
evet çocuklar düşe kalka büyüyor.ben başı üzerine düşmediği ve canı yanmadığı sürece müdahele etmiyorum.geçenlerde mağzada yine totosunun üzerine düştü bi teyze hemen ay yavrum deyip kaldırmaya uğraştı.bende müdahale ettirtmedim dedim başının çaresine bakmasını öğrenmesi gerekiyor.kadın önce yadırgadı.bende totosunun üzerine düştüğü zamanlar ellemiyorum kendisi kalkıyor dedim.sonra bana haklısın dedi.şimdi masal bu zamana kadar senin onu kurtarmana alışmış.birden elini çekersen hem o hemde masal zorlanacaktır.yavaş yavaş dozunu azaltabilirsin.tabiki elimiz ve gözümüz her daim üzerlerinde olsun.nacizane:26:
cnm size hayirli yolculuklar dilerim ins sagsalim gider gelirsiniz..
Biz mahirin kafasini 3 numara yaptik onceden pisman oldum ama simdi daha rahat oldu saclari gurlesti ve daha duzgun cikmaya basladi eger kestirirseniz bunu dusunebilirsiniz cok cabuk buyuyorlar kisa gelmeden toparlar..
Bizde ozlucez gizz ayipsin sen guzelce dinlen sonra bizimle paylasirsin...gamzelimize iyi bak annesi cok opuyoruz...

sana katılıyorum meleğim bebeklerimiz çok rahatlıyor.biz doğum gününden sonra kestirdik şimdi uzadı bile
bavul toplamayı bende sevmiyorum.dün musab bilalin kıyafetlerini koydum valizine daha ilaçlarımız ve bakım malzemelerimiz var.bıdığımın eşyaları bizden çok valla.:51:

Ben geldımmm
ama kimseler yok
ama azraecenın mesajı var tabı yenı gordugum mesajı desem daha doğru olur.
gecmişi okumadım okuyamadım uyum sorunu cekiyoruz huysuzuz...bana önemli olayları özetlicek var mıııı?
resım yukleyebılırsem yukleyım zaman buldukca...bı koşu gıdım ben albume;)

10 resmı 1 saatte yukledım ya ne agır kk yada ınternet
neyse sonuçta ekledım ya;)
tatıle gıtmeyenlerın affına sığınarak accık denız fotosu yukledım haydı buyrun;)

Geçmiş olsun canım ya inşallah önemli bir şeyi yoktur.
Kızlardan idrar almak resmen kabus. Biz evde takıyoruz torbayı yapınca hemen hastaneye götürüyoruz çünkü br kere idrar için 6 saat hastanede beklemiştik. Böyle çok rahat oluyo.
Umarım çağlanın kan değerleri iyi çıkar, bestede de kansızlık çıkmıştı dr ferrum kullan dedi ama ben kullanmadım yiyeceklerle desteklemeye çalışıyorum ne kadar doğru yapıyorum onu da bilmiyorum. Çünkü o ilaç bestede daha önce kabızlık ve iştahsızlık yapmıştı.
Umarım güzel haberlerle dönersiniz hastaneden.
Bugün son! Dile kolay tam 15 yıllık bir serüven sona erdi.. :(:( bugün çok zor geçiyor.. Odam, masam, arkadaşlarım.. Veda etmek çok zormuş.. Güzel bir masalın içindeydim ben 15 yıldır.. Bu masalla beraber büyüdüm, evlendim, anne oldum.. Sona geldik artık masal bitti.. :43: :43:

Merhaba arkadaşlar,

1 haftadır forma pek giremedim.. Benim için zor br hafta oldu.. Bugün işyerindeki son günüm.. Çok zor geçiyor sabahtan beri duygusala bağladım çıkamıyorum birtürlü.. Asistan arkadaşım bana hediye almış, içine de duygusal bir not yazmış.. Sabah sabah onun hediyesi ile başladı sulu gözlülüğüm..
Sonra faceden arkadaşların mesajları, temennileri, iyi dilekleri.. benimle ilgili anılarını paylaşmaları falan.. bugün dokunsalar gözyaşlarım hemen dökülüyor..
Yeni yerlerden teklifler geldi.. değerlendirdim ve bir yerle anlaştım.. eylül ayında başlayacağım kısmetse.. Ağustos ayı boyunca dinleneceğim.. oğlumla vakit geçireceğim.. Bayramda annemlerin yanına memleke gideceğim.. 15 gün kalacağım.. sonra 15 günde evde dinleneceğim.. Ardından yine maraton başlayacak.. Hayırlısı olur inşallah...

Hepinizi öpüyorum
Yeni işin inşallah eskisinden daha iyi olur canım inşallah güzel arkadaşlıklar kurarsın yeni yerinde.
Tatil de iyi gelecektir eminim. Biz de seni çok öpüyoruz:38:
Hejarcım inşallah güzel haberlerle dönersin kontrolden.
Demek saçları kesilecek yakışıklının ben de kestirmek istiyorum aslında ama çok kararsızım saçları çok cansız bestenin. Acaba kötü durur mu kız çocuğu ne de olsa.:44:
Sana iyi tatiller güzelim inşallah yolculuğunuz rahat geçer. Kuzucuğu benim için öp:38:
Kizlar Masal tam anlamiyla dengeli olmasada baya yurumeye basladi ki hic umudum yoktu,evde geziniyor fakat daha oncede soyledigim gibi duseceginde ya yuz ustu yada tam kafa ustu duserken superwomen annesi havada yakaliyordu.Bugun yine beni elestiri bombasina aldilar,dusmeyide ogrenecek birak cocugu duserse dussun, artik daha dengeli yuruyor vb.bende acaba sorun bendemi dedim ve iki buklum bir sekilde daire icine almadan sadece arkasindan gidiyordumki kuttttttttttttt diye alninin ustunedustu.Aliskin olmadigi icin cok agladi,buz koydum dahada cildirdi,simdi benek benek kan oturdu ve biraz sisti,cok uzgunum.Keske bildigimi okusaydimda dusmeseydi diye sucladim kendimi,ama hadi onlarhakliysa diyede nasil davranacagimi sasirdim.

Kıyamam ben çok geçmiş olsun canım. İnsanın gerçekten yüreği parçalanıyor. Umarım tekrarı olmaz.
Bence çocuğunu en yi tanıyan ve onun için neyin doğru olup olmadığına karar verecek olan 1.kişi annedir. Tabikii tecrübelerden de faydalanmak lazım ama çocuğumuza zarar gelmeyeceğinin garantisi olacaksa

geçmiş olsun size de Masal'a da...

ama çevrenizdekiler bu konuda haklı çiçek hanım. gerçekten çocuklar yüyürken birşekilde az hasarla düşmeyi de öğrenmek zorundalar. her seferinde biz tutarsak, bir türlü kontrollü düşmeyi yada düşerken ellerini vs kullanarak yumuşak iniş yapmayı öğrenemeyecekler :17: Orhan Cemal de başlarda birçok defa anlattığınız gibi düşmüştü, ciğerim ağzıma gelmişti tutamadım diye ama sonraları baktım ki, düşerken ellerini kendine siper yapıp, düşmeyi yumuşatıyor. bu şekilde çok defa düştü ama ellerini silkeleyip yoluna devam etti :16: anne yüreği, tabiki dayanamıyor ama emin olun bugünler de hemen geçecek :16:

tayininizi de kutluyorum. doğudaki dostlukların ve insanların daha samimi olduğu konusunda arkadaşlara katılıyorum. herşeyin tazesini yiyeceksiniz, Msal'ın bir sürü değişik insanla renkli bir dünyası olacak. şimdiden hayırlı olsun :16:

Kızlar ben besteyi kreşe vermeye karar verdim. Bakıcıya bırakmak istemiyorum içim böyle daha rahat edecek ama yine de kafam allak bullak. Annem bakarken çok rahattım bu sene annem de gelemeyecek maalesef.

1)Kreşte kaç çocuk olacak her çocukla birebir ilgilenilecek mi?
2)Yemezse baskı yapacaklar mı (gerçi ben bu konuda kesinlikle uyaracağım)
3)Sağlıklı besleyebilecekler mi?
4)Benim kadar özenli alt değiştirecekler mi?
5)Nasıl uyutacaklar? Sonuçta her çocuğun uyku saati aynı değil orada nasıl uyum sağlayacaklar?
6)Beste uyum sağlayabilecek mi? Benim kızım yabancılara hiç gitmez.(gerçi okul açılmadan bir hafta önce vericem ve ben de bir hafta onunla olucam)

Bu sorular benim beynimi kemirip duruyo içim hiç rahat değil ama mecburum.
Bir de sadece yarım gün vericem. Bu bakımdan kendimi biraz rahatlatıyorum.
Bebeğini kreşe gönderen anneler siz memnun musunuz?
Ya da benim gibi göndermek zorunda kalsaydınız benim gibi psikopat olur muydunuz?
Ne yapıcam ben yaaa:14:

kızlar bilmeyenler için bana dua edeceksiniz:)) mantarlı patates püresi yapın harika oluyor:))

soğanları minnacık doğrayıp kavurdum ardından doğradığım mantarlarıda ekleyip suyu çekene kadar kavurup krema ekledim azcık daha pişirip kapattım.

patatesleri haşladıktan sonra krema ve kaşarla blendırda ezdim. borcam kabına döktüm üstüne mantarları döktüm üstüne kaşar rendeleyip fırına koydum tadı harika oldu şiddetle tavsiye edilir:))

slm mayıs anneleri datluşları :16::16::16:

ALLAH sağlık sıhat afiyet versin :nazar:

dr geldim gelirken mantar ve bamya aldımanneme misafir gelcek bacımın mantarlı tafiri aklıma geldi onu yapcam :34: ve bamya kızartıyo annem onu yapcam ay kaçıyom ocakta yemem var gerçi annemın yeme ama neyse :9:

kadın jınekolağaaaaaaaa gittim ah elledi alttan alışmıştım erkege töbe töbt kocam duymasın :37: ama kadın acıktı dr arar oldum :27: normal her şey dedi D yazdı kan tahlili verdim bakalım hala hastayım fenayım ay hiç böle olmamıştım :31:

1 ağustos bügün son adet tarihimdi tavşanıma :37:

ay kaçıom saçmalıom yazdıkca akşama dönerim işla:27:

selam kızlar
biz dra gittik geldik,boyumuz 81cm,kilo 9.500:emir_bebek:
daha yeni yeni adım atmaya başladı benim kuzum dra söyledik kan tahlili yaptı
kasla ilgili bir hastalık olabilir dedi,ama ayağı yere sağlam basıyor dedi,eğer kas hastalığı varsa hafif derecedir dedi
tam 3 tüp kan aldılar gamzelimde:26:nasıl ağladı kuzum
eğer sonuçlar temiz çıkarsa da 1 ay gözlemleyin yürümesinde farklılık var mı eğer iyiye gidiyorsa iyi
ama hala adım atmıyorsa 2-3 adım atıp oturuyorsa fizik tedavi önerdi:5:o kadar şaşırdım ki
umarım sonuçlar temiz çıkar babamız hastanede sonuçları dra göstericek
korkuyorum kızlar nolur dua edin oğluma,inşallah ne kas hastalığı nede fizik tedavi kendiliğinden yürüsün kuzum:31:
oğlum bir yerlere tutunup kalkmıyor sıralamıyor bu drun kafasını karıştırdı sanırım o yüzden tahlil istedi
ya gerçekten tembellikten yapmıyor,ya da bir hastalığı var
dermansız dert vermesin rabbim ve kimseyi evladıyla sınamasın benide:14::14:

Back
X