http://annelikmutluluk.blogspot.com/p/blog-page_11.htmlAnkaralı anneler aklınızda bulunsun....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin Canim kalbini ferah tut yoktur hiç birseycigiselam kızlar
biz dra gittik geldik,boyumuz 81cm,kilo 9.500
daha yeni yeni adım atmaya başladı benim kuzum dra söyledik kan tahlili yaptı
kasla ilgili bir hastalık olabilir dedi,ama ayağı yere sağlam basıyor dedi,eğer kas hastalığı varsa hafif derecedir dedi
tam 3 tüp kan aldılar gamzelimde:26:nasıl ağladı kuzum
eğer sonuçlar temiz çıkarsa da 1 ay gözlemleyin yürümesinde farklılık var mı eğer iyiye gidiyorsa iyi
ama hala adım atmıyorsa 2-3 adım atıp oturuyorsa fizik tedavi önerdio kadar şaşırdım ki
umarım sonuçlar temiz çıkar babamız hastanede sonuçları dra göstericek
korkuyorum kızlar nolur dua edin oğluma,inşallah ne kas hastalığı nede fizik tedavi kendiliğinden yürüsün kuzum
oğlum bir yerlere tutunup kalkmıyor sıralamıyor bu drun kafasını karıştırdı sanırım o yüzden tahlil istedi
ya gerçekten tembellikten yapmıyor,ya da bir hastalığı var
dermansız dert vermesin rabbim ve kimseyi evladıyla sınamasın benide![]()
Kızlar ben besteyi kreşe vermeye karar verdim. Bakıcıya bırakmak istemiyorum içim böyle daha rahat edecek ama yine de kafam allak bullak. Annem bakarken çok rahattım bu sene annem de gelemeyecek maalesef.
1)Kreşte kaç çocuk olacak her çocukla birebir ilgilenilecek mi?
2)Yemezse baskı yapacaklar mı (gerçi ben bu konuda kesinlikle uyaracağım)
3)Sağlıklı besleyebilecekler mi?
4)Benim kadar özenli alt değiştirecekler mi?
5)Nasıl uyutacaklar? Sonuçta her çocuğun uyku saati aynı değil orada nasıl uyum sağlayacaklar?
6)Beste uyum sağlayabilecek mi? Benim kızım yabancılara hiç gitmez.(gerçi okul açılmadan bir hafta önce vericem ve ben de bir hafta onunla olucam)
Bu sorular benim beynimi kemirip duruyo içim hiç rahat değil ama mecburum.
Bir de sadece yarım gün vericem. Bu bakımdan kendimi biraz rahatlatıyorum.
Bebeğini kreşe gönderen anneler siz memnun musunuz?
Ya da benim gibi göndermek zorunda kalsaydınız benim gibi psikopat olur muydunuz?
Ne yapıcam ben yaaa![]()
Selam kizlar cok yorgunum,saat 6 da tlf geldi aksam oturmaya misafir gelecek diye.yemekmi yapiyim tatlimi yapiyim deliye dondum.hemen gullac yaptim ortaligi toparladim cok sukur daha yeni gittiler.biraz daha kalin sahuru birlikte yapalim dedim:))neyseki kalmadilar:)pcyi acmsk zor geldi tlfdan yaziyom sinir oldum:)
selam kızlar
kasla ilgili bir hastalık olabilir dedi,ama ayağı yere sağlam basıyor dedi,eğer kas hastalığı varsa hafif derecedir dedi
eğer sonuçlar temiz çıkarsa da 1 ay gözlemleyin yürümesinde farklılık var mı eğer iyiye gidiyorsa iyi
ama hala adım atmıyorsa 2-3 adım atıp oturuyorsa fizik tedavi önerdio kadar şaşırdım ki
korkuyorum kızlar nolur dua edin oğluma,inşallah ne kas hastalığı nede fizik tedavi kendiliğinden yürüsün kuzum
oğlum bir yerlere tutunup kalkmıyor sıralamıyor bu drun kafasını karıştırdı sanırım o yüzden tahlil istedi
Amin Canim kalbini ferah tut yoktur hiç birseycigi
Senin kuzun tembel biraz her çocuk farkli biraz
Rahatina düşkün sanirim sıkma canını yurutec
Aldinmi ben 5,5aylikti aldim aza az koydum tavsiye ederim ezan okunuyor Rabbim hepimizin evlatlarina
Sağlık versin geç olsun güç olmasin
Gecmise bakiyim dedim kimsede yazmamiski..nrrdesiniz millet..
Hejarcim lutfen sikma canini bence oglunun birseyi yok sadecw rahatina duskun o kadar.lutfen iyi dusunelim iyi olsun olurmu.rabbim dermansiz dert vermesin..sonuclar ciktimi bende merak ettim hadi guzel haberlerinizi bekliyoruz cnm..
Iklimcim bak defnosta krese gidiyo ve cok mutlu..birsuru akvititeler yapiyolar bizler evde onlari yapamiyoruz.sekersiz seni rahatlatacaktir takma kafana diycrm biliyorum elinde degil..
Kujum sende kendune dikkat et bacim ya..ne oliyo sana boyle yoksa nazarami geldi yoksa enistemi uzuyo.sen once tavsana sonra bize en sonda enisteye lazimsin unutma:)k.i.b
öncelikle geçmiş olsun hejar hanım, umarım Aras Eymen'imiz de bir an önce yürüyüp koşan bebekler tayfasına katılır da hepimizin endişesini boşa çıkarır.
doktorunuzun "kas hastalığı" derken "hipotoni"yi kastettiğini sanıyorum. hipotoni, hipo (olması gerekenden az) ile toni (kasılma) kelimelerinin birleşmiş halidir. yani kas gevşekliği. yürümeden, bardak tutmaya, zıplamadan gerinmeye kadar birçok faaliyetimizi kasların kasılıp gevşemesi sonucu yapabiliriz. kaslarımız yeterince kasılıp gevşeyemiyorsa bu hareketleri ya yapamayız veya zorlanarak yapabiliriz. bu tamamen kasın kasılıp gevşemesindeki sorunun büyüklüğüyle ilgilidir. kasların kasılıp gevşemesindeki bu sorun kasın kendisinden kaynaklanabildiği gibi, kası kontrol eden sinirlerdeki bir sorun nedeniyle de olabilir.
bazı kas hastalıklarının göstergesi kabul edililen maddeler kanda bulunabildiği için, kan tahlili sıklıkla istenir ama o maddenin miktarı çok az ise, hastalık olmasına rağmen kanda görülemeyebilir. bazen MR çekilip, kan tahliliyle beraber değerlendirildiği de olur.
fakat, Aras Eymen, yere sağlam bastığı için hipotoni sadece akla gelen bir şüphe sanırım. doktorunuzun izlemeyi önermesi de bundandır belki de. bazı durumlarda ise, çocukta hafif bir kas hastalığı oluyor ama fizik tedavi ve egzersizlerle çok kolay atlatılabiliyor.
not: lütfen google'a hipotoni yazarak araştırma yapmayınız. millet olarak herşeyi arabesk yaşadığımız ve en kötü hikayeleri anlatamaya ve acındırmaya bayıldığımız için, ortalık korkunç hipotoni hikayeleriyle dolu. bu hikayeleri okuyarak sadece moralinizi bozmuş olursunuz. biraz daha bilgilenmek yada kafanız rahat etsin isterseniz, bir çocuk nörologuna gidebilirsiniz. mümkünse devlet hastanesi hatta mümkünse çocuk hastanesi olsa iyi olur çünkü devlet hastaneleri vaka bakımından zenginler. çok daha doğru teşhis koyuyorlar.
hejar lütfen üzme kendini doktor muhtemelen her ihtimali düşündüğü için öyle söylemiştir.bazı bebekler 16 aylıkken yürüyo.gamzelinde yürücek inş.arkadaşların dediklerine bende katılıyorum.rabbimin izniyle inş.en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız.selam kızlar
hejar lütfen üzme kendini doktor muhtemelen her ihtimali düşündüğü için öyle söylemiştir.bazı bebekler 16 aylıkken yürüyo.gamzelinde yürücek inş.arkadaşların dediklerine bende katılıyorum.rabbimin izniyle inş.en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız.
Hejarcım Çok ama çok sevindimNe kadar ilgili bir annesin ki hemen tetkiklerini yaptırdın
Maşallah kuzuma herşeyi çok iyimiş
Olumlama yap kafanda artık iyi düşünelim iyi olsun
Yürüyor Aras Eymen siz farkında değilsiniz ben biliyorum
Yürüme alıştırmalarımızdan birini daha paylaşayım gerçi siz biliyorsunuzdur ama olsun: Bebeğin önüne geç ellerini tut,sen geri geri yürü o düz,sonra adımlarını hızlandır ve ellerini bırak,2-3 adım da olsa kendi yürüyecektir ve adımlarını 1-2-3 diye say ve teşekkür et yavrunaBen her ayakkabı giydirdiğimde bunu oynardım Mirayla,erken sıralamasına oranla geç yürüdüğü için bi çeşit teşvik gibi
Güzel yürüme haberlerinizi bekliyoruz
Rabbim meleklerimizi bütün kötülüklerden korusun
![]()
canım ben kreş ortamını kendim bilmiyorum ama çevremde var memnunlar.iyi araştır zaten 1 hafta yanında olucam demişşin iyice gözlemlersin onun dışında ekstra bişey olucağını sanmıyorum.ama tabiki aklın onda kalıcak kafanda bir sürü acabalar olucak zamanla
herşey oturur merak etme.bende evet psikopat olurdum.ama kreş ortamı daha aktif herşey düzenli saatli daha çabuk öğrenip kaynaşıyorlar
ama merak ettim madem yarım gün bakıcı güvenilir bulamadınmı ki güvenmek zor arkadaş akraaba felan gerçi sen zaten düşünmüşsün demem oki git gel sabah kalk düzen ortam değişecek evde aynı düzen işte yollarda taşınma derdi ..aman zaten benim kreş bilgim yok çalışmadığımdan verme durumumda yok daha çok kafanı karıştırdım siz zaten yavrunuz için en doğru kararı verirsiniz
bu konuda diğer arkadaşlarda bilgi veriri niye bilmiyorum yazdım öğle işte zor işler allah kolaylık versin bacım
sağ olun kızlar inşallah dediğiniz gibi olur çocuğum olmadan önce çok rahat bi insandım sonrasında tam pimpirikli oldum.Gecmise bakiyim dedim kimsede yazmamiski..nrrdesiniz millet..
Hejarcim lutfen sikma canini bence oglunun birseyi yok sadecw rahatina duskun o kadar.lutfen iyi dusunelim iyi olsun olurmu.rabbim dermansiz dert vermesin..sonuclar ciktimi bende merak ettim hadi guzel haberlerinizi bekliyoruz cnm..
Iklimcim bak defnosta krese gidiyo ve cok mutlu..birsuru akvititeler yapiyolar bizler evde onlari yapamiyoruz.sekersiz seni rahatlatacaktir takma kafana diycrm biliyorum elinde degil..
Kujum sende kendune dikkat et bacim ya..ne oliyo sana boyle yoksa nazarami geldi yoksa enistemi uzuyo.sen once tavsana sonra bize en sonda enisteye lazimsin unutma:)k.i.b
selam kızlar..anı
sonuçlarımız çıktı,çok şükür hiç birşeyi yokmuş kuzumun
3 tüp kan alındı demiştim,1 tam kan tahlili,1 i triot bezleri,diğeride kas enzimi için hepside çok iyi çıkmış
dr kontrol ederken çok ağladı oğlum nedense hiç yapmazdı böyle aslında
sonra dr yürümesine bakacaktı bizimki ağlayarak oturmak istedi adım atmak istemedi,dikde durmadı sanırım bundan korktu dr,sonra yanında adım attı bir kaç tane
tahlil sonuçlarından sonra kan tahlili özellikle çok iyi çıkmış bir yetişkinin değerlerine yakın demiş
gözlemleyin demiş,tembellikten yürümüyordur,cesaretlendirin yavaş yavaş başlayacaktır yürümeye demiş böyle işte
fizik tedaviyede gerek yok demiş şimdilik bakalım hayırlısı inşallah kuzum kendiliğinden yürürde ftedaviye gerek kalmaz
birde ailede geç yürüyen var mı diye her gittiğimizde soruyordu,bende anneme sormuştum benim kuzenim 2 yaşında yürümüş
sordum dra ondan geçmi olabilir mi ki diye neden olmasın dedi..
sağlık olsunda ne zamn yürürse yürüsün artık dün çok korktuk,üzüldük,ağladık ama şükür herşey yolunda![]()
selam kızlar..
sonuçlarımız çıktı,çok şükür hiç birşeyi yokmuş kuzumun
3 tüp kan alındı demiştim,1 tam kan tahlili,1 i triot bezleri,diğeride kas enzimi için hepside çok iyi çıkmış
dr kontrol ederken çok ağladı oğlum nedense hiç yapmazdı böyle aslında
sonra dr yürümesine bakacaktı bizimki ağlayarak oturmak istedi adım atmak istemedi,dikde durmadı sanırım bundan korktu dr,sonra yanında adım attı bir kaç tane
tahlil sonuçlarından sonra kan tahlili özellikle çok iyi çıkmış bir yetişkinin değerlerine yakın demiş
gözlemleyin demiş,tembellikten yürümüyordur,cesaretlendirin yavaş yavaş başlayacaktır yürümeye demiş böyle işte
fizik tedaviyede gerek yok demiş şimdilik bakalım hayırlısı inşallah kuzum kendiliğinden yürürde ftedaviye gerek kalmaz
birde ailede geç yürüyen var mı diye her gittiğimizde soruyordu,bende anneme sormuştum benim kuzenim 2 yaşında yürümüş
sordum dra ondan geçmi olabilir mi ki diye neden olmasın dedi..
sağlık olsunda ne zamn yürürse yürüsün artık dün çok korktuk,üzüldük,ağladık ama şükür herşey yolunda![]()
ay pardonben önceki bölümlere cevap yazmışım. meğer Aras Eymen'in kan tahlillerinde birşey çıkmamış çok şükür...
siz egzersizleri, alıştırmaları yapınız. bakınız biraz çabalamayla nasıl da tıpış tıpış yürüyecek kuzumuz. tekrar geçmiş olsun![]()