2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hangi ayda ne kadar uyuması gerekir?

Unutmayın her bebek bizim hayat düzenimize uyamaz. Eğer bebeğiniz aşağıdaki tabloda verilen saatlerden daha kısa uyuyorsa geceleri ve doktorunuz tarafından tespit edilen tibbi bir sorun yoksa bu durumun sadece iki sebebi var:

- Bebeğiniz kendi kendine uyumayı bilmiyor
- O kadar yorgun ki uyuyamıyor ve sürekli yorgunluğa bağlı olarak uyanıyor.

Aklınızda tutmanız gereken bir nokta: Bebeğinizin bir gün ya da iki gün boyunca aşağıdaki sürelerde uyuması herşeyin yola gireceği anlamına gelmez. Yorgunluk derecesi ve bu yorgunluğun ne kadar süredir devam ettiğine bağlı olarak 2-3 hafta sürecektir işlerin yoluna girmesi.

İlk ay(0-4.hafta) : Toplam günlük uyku süresi 16-18 saat arasında değişir.

İkinci ay(5-8.hafta): Birinci ayın sonunda 15,5 - 17 saat arası olan toplam uyku süresinin 8,5 - 10 saati gece, geri kalanı gündüz uykusu olarak gerçekleşir. Bu ayın sonunda 4 hatta 5 saatlik kesintisiz uyku süresi görülür geceleri.

Üçünçü ay(9-12.hafta): Toplam uyku süresi 15 saattir. Bunun 10 saati gece, 5 saati gündüz gerçekleşmelidir.Bu ayın sonunda gündüz uykuları da bir düzene oturmalıdır.

Dördüncü ve Beşinci ay: Gece uyku süresi 10-11 saat arasında ve gündüz toplam uyku süresi 4-5 saat arası olmalıdır. Dördüncü aydan itibaren gündüzleri yeterli kaloriyi alıyorsa 8 saat beslenmeden gece kesintisiz uyku uyuyabilirler.

6 - 8. aylar: Ortalama 10-12 saat gece uykusu olur ve gündüz yeterli kaloriyi aldıkları sürece gece beslenmeye ihtiyaç duymazlar. (Ben bunu yaptım ama yapıncaya kadar içim içimi yedi. Ama oğlumda herhangi bir kilo kaybı olmadığı gibi, kilo almaya da devam etti). Gün içinde de 3,5 saatlik bir uyku uyumuş olmaları gerekir. Birçok çocuk iki kere uyur, bazıları ise üç kez uyur gündüzleri.

9 - 12. aylar: Dokuz aylıkken geceleri ortalama 11, gündüzleri 3 saat uyur. Onikinci aya gelindiğinde gündüz uykusu ortalama 2,5 saate düşerken gece uykusu 11 saat 15 dakikaya uzar.

12 - 18. aylar: Bu aylardaki en büyük değişim onsekizinci aya gelindiğinde iki yerine bir kez gündüz uykusu uyuyor olmasıdır. Ama önerim eğer halen geceleri kalkıyorsa gündüzleri tek uykuya düşmemektir.

18 ay - 2,5 yaş: Onsekizinci ayda geceleri ortalama 11 saat 15 dakika uyurken, gündüzleri tek uykuda 2 saat 12 dakika uyur. 2,5 yaşına geldiğinde ise gece uykusu 11 saate, gündüz uykusu da 2 saate düşer.

2,5 - 5 yaş: Üç yaşında geceleri 10,5 saat gündüzleri 1,5 saat uyurken, dört yaşına geldiğinde birçok çocuk güzdüz uykusunu kaldırır ve gece uykusu 11,5 saate uzar. Beş yaşında bu süre 11 saate düşer.

Ya bu doktorlar moral bozmaya bayılıyolar. Ayrıca neye bakarak gelişim geriliği teşhisi koydular.
Bozma canım moralini eminim hiçbir şeyi yoktur kuzucuğun sen iyisimi başka bi dr a daha götür.

eşimin 6 yıldır giydigi tişörtünün önündeki baskılar solmuş:26:
mutlu itiraf et onları sen yaptın DE GIL Mİİİİ:)
ben anlamam yarın kargoya veriyorum yenisini istiyorumyanında bana 2014 yaz sezonundan bir parça koymayı unutma:))
çocuklar uyudueşim cerene bakmaya gitti sanırım o da uyudu
kaldık bizbizeeeee anlatın ne var ne yok
kimse komşusuyla falan kavga etmiyomu anlatacak birşeyler bulmak lazım
ha aklıma ne geldi yani dedikodu yapmak için degil ama anlatayım,geçen denize gittik abimlerde geldi
sonra herkes evine gitti,ertesi günü yengem aradı evindeki altın bilekligi bulamamış:26:
heryeri altüst ettiler 3 gündür ama bileklik yok:26:eve hırsızda girmemiş,abimlerin evi yol geçen hanı gibi
herkes onlarda..sormadan izin almadan yatak odasına bile geçerler..
çok üzüldüm gitti bileklik..eve girenlerde akrabalardan başka kimse degil..yani altının gittiginemi üzülelim yoksa
aramızda bir kanı bozuk oldugunamı bilemedim
aman dikkat edin degerli eşyalarınızı ortalık yere bırakmayın..insan oğlu çiğ süt emmiş kimseye güven yok

kaç haftadır eşimi kandırmaya çalışıyorumistanbula gidelim diye başının etini yedim
ufak bi hesap yapmış çok pahalıya patlarmışkaldı bizim istanbul hayali..
ordada bi tanıdık var hergün arayıp soruyo gelmiyomusunuz diye yani kalacak yer bile var,hatta eşimin kuzenide var
mutluya komşu evleri çok yakın:)gece kaçıp kaçıp mutluya gider balkonda su içerdik:))
kısmet işte olmadı
inşallah seneye diyelim

baby pazar alışverişini sevdim. pazara gitmeyi özledim. burda pazarlar çok pahalı ve yalnızca yiyecek ve çicek. ben ki istanbuldan gelmişim pazar diyarı buralar bana bir dar geldi. nasıl özledim istanbulu pazarlarını...

ayıptır söylemesi şurda gündüz 3 saat uyumuşum ne muhabbet dönmüş alacağınız olsun:))

bebeğim benimde yılan hikayesine dönen bir istanbula gitme hikayem var ne zaman gerçekleşir Allah bilir. 7 eylülde eskişehirde olucam eşime dedimki oradan istanbula geçeyim eceye kışlık kıyafet alınacak halası illa gelin diyordu oradan uçakla döneyim dedim pek istekli çıkmadı bende vazgeçtim gelsem iyi olurdu ya nasip.

kızlar size bir soru ece inek sütünü içince koca bir bardak bira içmiş alman gibi gaz çıkarıyor normalmi sizce bu:))

biraz öylesine bir şeyler göndereyim de şu 25 mesaj kotasını geçeyim.
gönder canım gönder ben burdayım okurum zaten sıkıldım yaz bişeyler:))
biraz dedikodu yap kıcık komşun falan yokmuyada kuaför falan
ben pazara gitmeyi hiç sevmemçağlayı arabaya koyuyorum ceren yürüyo ama çocuklara bakacam diye
ne seçtigi bilmiyorum:))muz seçerken başka birşey alacam diye çok korkuyorumyani elma falan gibi:))

ohh miss 3 saat uyku harika bişey olmalıbiraz anlatsana nasıldırüya gördünmü
ah canım bende gitseydim 12 eylül falan düşünüyodum ne güzel olurdu senlede karşılaşır tanışırdık..
bilgi paylaşımları yapardık:)kısmet belki bir gün
düşünmesi bile güzel valla
ecenin gaz çıkarması normaldir canım ne varki bunda bıraksın çocuk rahatlasın:)

kızlar hepinize kocaman öpücükler sevgiler saygılar...
ben yine herzaman ki gibi epeydir giremiyorum..
bir zaman uzun süre giremeyince insan, bi garip oluyo okuyorum yazdıklarınızı hep ama ben bişi yazamıyorum..
hoş yazacak olsamda azradan malesef aktif olamamya,neyse..
dün azra beşiğinin parmaklığına basarak kendini aşşağı bi bıraktıki, valla süpermen gibi yetişip tuttum..
yoksa tepe üstü çakılıyordu aman deyim çok dikkat edin kızlar..
çalışma kararını en nihayetinde vermiş bulunmaktayım hatta dün bir iş başvurusuna gittim ama içime sinmedi..
hakkımda hayırlısı inşallah güzel bir iş bulurum..
azracan iyi çok şükür, birtek isilik sorunumuz var, onuda evde çıplak gezerek ve gün aşırı duş aldırarak atlatmaya çalışıyoruz..
birde 65 ile hamile kalmıştım bgn tartıldım 63 olmuşum.. komik olanı beden zayıflarken göbeğin olduğu yerde durmakla kalmayıp gitgide büyüyor olması.. sanırım en abeside bu
işte bizden böyle..

istanbul ahalisi 12 eylül benim doğumgünüm bana gelsem doğumgünü partisi yaparmısınız:)) konseptimde kıvanç olsun olurmu:))

beybim normalde hiç öyle çıkarmıyordu ki yeni başladım süt vermeye görsen korkuyoruz ağzından garkkk diye:))

Oyy masallah yarasin sana valla uyku gibi tatli baska birsey bilmem ben ..beni biraksalar gunlerce uyurum hani :))
Gazman Ece ye sut yariyor demek baksana keyiften tempo tutuyor :)) sut gaz yapar cnm cikarmasi iyi bence ..

Cnm benim simdiden iyi gecmesini diliyorum ins dogum gununde olursun Istanbulda...ben bizim kizlari bilirim sana krallara layik kutlama yaparlar nerden biliyorsun deme biliyorum cunku benide cok guzel karsiladilar sagolsunlar o bogazdaki kahvalti halan damagimda cok keyifli gecti cokkk...

Azra eminimki cok buyumustur yeni resim varsa koysana sekerim ozledim kuzumu..
Buyuk kaza atlatmissiniz cok sukur anneside masallah superman gibi yakalamis ..haklisin cok dikkat etmemiz lazim fena hareketliler artik...
Is konusunda da hakkinda hayirlisi olsun bende yakinda basliyacam ..evde kalirsam oynatirim diye korkuyorum inan annelik cok zor zaten biliyorsundur belki calismak iyi gelebilir bizlere..

AzraEce cnm unuttum sormayi ece sutu soguk mu icti bekli ondan cok yogun gaz oldu veya hafif bir soguk alginligindan da olabilir...

bizdende sana öpücükler
canım ben 2 çocukla aktifim sen neden olmalıyosun ki:)biz anlamayız aktif ol hemen:)
azrayı iyi yakalamışsın canım Allah korusun:18:
çalışmaya karar vermen çok güzel canım inşallah gönlüne ve cebine göre bi iş bulursun.bende çok istiyorum ama çok zor
ben o kadar zayıfım ama benimde göbegim varplates yapmak lazım ama benim zamanım yok..
sen bi cd al bide top hemen başla canım işe yararsa bende yapayım..işe yaramazza boşuna kendimi yormıyım sen bi başla bakalım:)
konsepten eniştenin haberi varmı:)bak okur falan sonra kızmasın sen bu sevdadan vazgeç
enişte bak ben eşini uyardım yapma etme dedim:))
eceyide rahat bırak canım normal yani ne var bunda,gaz iyidir insanı rahatlatır:))
ama yetişkin insanlara hiç yakıştıramıyorum:))))

Son düzenleme:
HU hu hu kizlar nereye gittiniz yaw..ben geldim siz tuydunuz ayol artik inanmaya basladim benim adim artik kaciranuz olsun baksana millet gitti yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…