2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

3 hekim raporlu prıtıfar ve fantomalt mamalar kalori takviyesi.1 yaşında 8.700 ve 74 cmdi.3 ay hiç büyümedi geçen ay 9.100 gr ve 76 cm olmuş.bu ay yine durmuş aynı kilo ve boyda.

eğer o gün güzel yerse 5 kaka yapıyor taşırmıyor ama yapıyor meleğim.inş.siz güzel haberler alırsınız.
sanırım bebeğimin küçük olmasına alışmalıyım çok şükür başka sorunumuz yok diğer yönlerde yaşıtlarıyla herkez çok akıllı olduğunu söylüyor.
her anne bebeği için süpermandir.çok geçmiş olsun azra bir kere bunu yaptıysa devamı gelebilir tedbir almalısın canım.inş. gönlüne göre bi iş bulursun.bende 65 le hamile kaldım ve şimdi 62 yim ama sezeryan göbeği duruyor.

ne gzelbi günaydın güzel dileklerine kocaman bi amin diyorum.

evet kızlar dün kötüydüm ama haberleri izledikten sonra kendimden utandım benim sıkıntım çözülebilir inş. ama suriyede annesinin babasınan ellerinde vahşi bi şekilde giden bebekler bi daha geri gelmiyecek.ne demeliyim bilmiyorum çok üzgünüm.neden hep masumlar ve güçsüzler bedel ödemek zorunda.Rabbimin adaletine güveniyorum inş.akşam bebeğimi öptüm sıkıca sarıldım ve şükrettim.

iyi ki doğdun cicim

musmutlu sağlık aşk ve sevgi dolu bi ömrünüz olsun ailecek. kocaman öpüyorum seni

sagoll canımcımmm aminn.... defnoş ne güzel uyumuşş ya maşallahhh daim olsun inşş bak dişler rahat bıraksa uyuyacak aslında kuzucukk akşam yatmadan önce süt içmesi tok tutup daha uzun süre uyumasını sağlamış olabilir canım zeynoda uyumadan önce 150 cc yi hüpletip sabahı buluyor, süte bayılıyorum yani kreş müdüryle konuşman iyi olmuş dahada dikkatli olurlar, defnoşa bakk senn aferin kuzucuğa arkadaş canlısı

biz dün gece tv yi açmadık bile sabah gazete gördüm haberleri ya nefesim daraldı izleyemedim bilee allah yardımcıları olsun dediğin gibi adaletine güvenmekten başka bir şey gelmiyor elden...

canım bence kılosuda boyuda kötü değilki belkim minyon bir bebek olamazmıı hepimizin bebişleri 2-3 aydır kılo almıyor zaten kaka olayıda dediğin gibi çok yerse çok yapıyor ama az az buda normal bence, sen yinede farklı doktorlardan iyi haberler duyup rahatla biranönce inşş

sipariş verdiğim kitaplar;

Bebekler İçin Beyin Geliştirici Zeka Oyunları 12 - 36 Aylar/Jackie Silberg

Farkındalık/Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)

Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir?/Tim Seldin

Montessori Metodu/Eylem Korkmaz

Maria Montessori Yöntemiyle Çocuk Eğitimi Sanatı/Emel Çakıroğlu Wilbrandt

Mahallenin En Mutlu Yumurcağı/Harvey Karp

Mahallenin En Mutlu Bebeği/Harvey Karp

Okul Öncesi Eğitimde Montessori Yaklaşımı/Emel Çakıroğlu Wilbrandt

Filozof Bebek/Alison Gopnik

Çocuğunuza Sınır Koyma/Robert J. Mackenzie

Son düzenleme:
MUTLU YILLAR CANIM
Ailenle ve tüm sevdiklerine hep çok mutlu ol inşallah
Eki Görüntüle 783276

yaaaaaa mutlucannnnn resmi görüncee bayıldımmm hemennn kaydettim ne güzel bir hatıra olacak bana sagol arkadaşımmmm

miramın ateşide diştendir canım ya zeynoda kaç gündür aynı bir köpek diş birde azı patlamak üzere ondan galiba valla kim demiş diş ateş yapmaz diye gayette her diş ateşli geçiyor bizdede( en kötü halleri böyle olsun inşş napalımm geçip gitcek hepsiii

plannercim o mesajı düzenledim sonrasında 4 ten fazla var... bi geri dönüp bak istersen... önce resimlerini kopyalayayım dedim ama olmadı sonra liste halinde yazdım...

Son düzenleme:
plannercim o mesajı düzenledim sonrasında 4 ten fazla var... bi geri dönüp bak istersen... önce resimlerini kopyalayayım dedim ama olmadı sonra liste halinde yazdım...

hamile kaldığımdan beri ilk defa konusu bebek dışında bir kitap var elimde ve bazen bu yüzden vicdan azabı duyuyorum biliyormusun şaka gibi ya Zeyno için okumam gereken daha çok kitapp var çoookkk elimdekini hemen bitirmeli yeni siparişler vermeliyim bendeee:18:

Çocukla Birlikte Büyümek - Dilek Kırcaoğlu

bir de bunun ilk iki sayfasında yazılanlar cok hoşuma gitti ama siparişi verdikten sonra buldum bu kitabı. bi sonraki siparişe saklıyorum.

bu arada es verip konu değiştirmek iyi oluyo bence. benim de sırada kendim için aldığım bir kaç kitap var. aralara serpiştiricem onları da. suçlama kendini biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz sonucta

günaydın arkadaşlarım, gündem o kadar yoğunlaşmış ki kimden, nerden başlayacağımı bilemiyorum :26: (sen de başlama madem. illa herşeye bir cevap yazacak mısın kardeşim demeden önce biraz bekleyiniz)

öncelikle PLANNER hanımın doğumgününü kutluyorum. ailesiyle beraber hayırlı ve uzun bir ömür diliyorum. ailesi dediğim için kayınvalidesi de bu cüleye katılmış olacak, onun da ömrü uzun olacak ama :44:

talay hanım, Orhan Cemal, Mus'ab Bilal'den 1 cm uzun, 300 gram zayıf olmasına rağmen "gelişim geriliği" teşhisi konmadı. başka bir doktora daha mı danışsanız :26: bildiğim kadarıyla, "gelişim geriliği" teşhisi sadece boy-kiloya değil nörolojik (motor) gelişime bakılarak konuyor. yani çocuğun motor gelişiminde sorun yoksa, sırf biraz zayıf diye gelişim geriliği teşhisi konamıyor. tekrar, başka bir doktora götürmenizi öneririm nacizane

Babyceren hanım, bulduğunuz "pratik yemek" yönteminden dolayı kutluyorum sizi ertesi güne hazır olsun diye, geceyarısı taze fasulye pişirmiş biri olarak daha bir içten kutluyorum bir yandna ısınmış süte yoğurt mayalarken, diğer yandan ocaktaki sütlacı karıştıran, diğer kolunda da oğluna yaptığı sütlacın tarifini anlatan bir ev hanımımsı anne olarak ipiçten kutluyorum yengenizin bilekliği için de üzüldüm. komşumuzun kına gecesinde de bütün düğün altınları evden çalınmıştı. eve sadece akrabaları gelmişti oysa

ilkim81 hanım, uyku konusundaki mesajınızı çok beğendim ve rahatladım. çünküm Orhan Cemal tamı tamına mesajdaki sürelerde uyuyor maşallah gece uyanmalarının da zamanla azalacağını umuyor ve sabırla bekliyorum o günleri :18:

(13 günlükken gündüz uykusunu tamamen bırakıp 13 saat uyumadan kaldığında da aynı bu sözleri söylemiştim ve muradıma ermiştim )

köşeminderi hanım, size ve Bade'ye geçmiş olsun diyorum. acil şifalar...

azraece hanım, doğumgününüzü not ettik. sizi evimizde ağırlamak suretiyle hoş bir sürpriz yapabiliriz ama koca bir tatili sizin evde geçirerek kötü bir sürpriz de yapabiliriz bakacağız artık

-- BİZ BU RENKLERE GÖNÜL VERDİK, SARI-KIRMIZI
-- GALATASARAAAAY
-- HAYIR, SUCUKLU YUMURTAAAA " sabah sabah aklıma bu geldi nedense

meleğim34 hanım sizin için ne desem az sanırım. topiğimizin medar-ı iftiharı ve değişmez elemanısınız vesselam

Günaydınnnnn
Dün denize gittik dayak yemiş gibi her yerim ağrıyo..kuzucum çok yoruldu akşam saat 9 da uyudu ardından bende sızmışım:)
Sabahta erken uyandı..erken dediğim 9 da uyandı:)

Plannercim;doğum günün kutlu olsun canım iyiki doğdunnyuvanızdan huzurun,sağlığın,aşkın eksik olmadığı nice senelere

Mutlum;miraya geçmiş olsun canım yine dişlerindendir bıdığın

Şekersizcim;defne uyumuş maşallah maşallahhmontessori kitapların hayırlı olsun:)paylaşımlarının takipçisimm:13:

Kızlar 20dk boyunca kim gaz sorunu yaşamış anlayamadım geçmişe henüz çok gidemedim:)sütten dolayı ecemi yoksa babycerenmi
Gaz çıkarmak güzeldirbenimde çıkaramama gibi bi problemim varda çok kıvranmışlığım vardır..baby bi sorunu yaşayan sensen adına çok sevindim

Turuncu,lilliac,ecesuelif,siyahlale,zada,yavrukediş,dilberege nerelerdesiniz kızlar:26:

sen hangi kitapları okudun? okuyorsun? elinde neler var?

anne karnın da yaşama yolculuk'la başlayan ve hamileyken okuduğum kitapları geçeyim mahllenin en mutlu bebeği ni okudum sırada yumurcağı olan kitabı var, bebek bakım sorunlarına mucize çözümler, sabiha paktuna'nın 7/24 anneye güvenli bağlanma ve anne işte kitaplarını okudum, çocuğunuzla birlikte büyümek bende de var ama daha okumadımm, ayy bir sürü erken dönem bebe kitabı var evde harvey karp ve tracy hogg hep okumaya başlayıp çokta yararlanamadığım uygulayamadım kitaplar sanırım Zeyno zor bir bebek değildi o dönem kolay geçti elimdeki daha bir çok tükitabı bile bitirmedim ama artık daha yaş grubuna ait kitaplara sardım bende montessori eğitimiyle ilgili listendeki Maria Montessori Yöntemiyle Çocuk Eğitimi Sanatı/Emel Çakıroğlu Wilbrandt" ı okumaya başladım ama ara verdim, adem güneşin annelik sanatını okuyacağım inşş sıradakilerden, bengi semercinin birlikte büyütelim 0-12 yaş diye bir kitabı var onu bitirdim en son ve güzeldi bence, buarada hiç liste yapmadığımı farkettim ya bende okuduklarımı ve evde olan ve okumadıklarımı ve okumak istediklerimi bir liste yapayım barii biraz dağınık şekilde ne bulursam alıp dağınık bir okuma yapıyorum ben:)) şuan elimde kendim için aşk-ı sükun var ve iyi gidiyor[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][h=5][/h][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Canım soğuk inek sütü çok gaz yapar normal yani:))
İnşallah gönlüne göre bi iş bulursun canım. Ayrıca kilo olayında seni tebrik ediyorum. Ben de doğumdan önceki kilomdayım(56) ama o göbek bende de gitmedi bir türlü.
Kızım demek darbe günü doğdun hiç unutulmaz artık.

Aferin defnoşa inşallah hep böyle devam eder uykusu.
Bizim kreşte de pınar kutu süt veriyolarmış ben de günlük şişe süt bırakacağım.
Aynı kreşte devam mı edecek defnoş?

Bu gece uykuları sanırım emmeyi bırakınca düzelecek. Ya da ben öyle ümit ediyorum. Orhan Cemal emiyor mu?

Benim iyilik meleği arkadaşım doğum günün kutlu olsun. Güzel ailenle mutluluk dolu nice senelere canım. İyiki buraya üye olmuşum ve seni tanımışım. Seni ve zeynomu kocaman öpüyorum

7/24 Annelik(Var Mısın Sevmeye?)/Ceren Çalak Koca, Erdoğan Çalak şu an bunu okuyorum

Kadınlar Yanlış Biliyor/Arzu Mutlu
Erkekleri Kullanma Kılavuzu (Cep Boy)/İlhan Uçkan
40 Kırık Topuk/Yeşim Varol Şen
Hayatımın Bütün Kadınları/Kolektif bun dördü aralara serpiştireceğim kendim için aldığım bekleyen kitaplar...

Annelik Her Zaman Toz Pembe Değil(Blogcu Anne )/Elif Doğan
Anneliğin Ötesinde(Tarihin Işığında Trendlerin Gölgesinde Çocuk Büyütmek)/Gülüş Türkmen
Bilinçli Bebek(O Ne İstediğini Bilir, Yeter ki Dinleyin)/Aletha J. Solter
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler(Uyku, Beslenme, Davranış, Tuvalet Eğitimi)/Melinda Blau, Tracy Hogg
bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler (sonradan aklıma geldi)

okuduklarımdan aklımda kalanlar. evde bakmam lazım...

Son düzenleme:

amin canım. bilemiyorum ki. eşim şu an okul değiştirmek istemiyor. ben de iki arada gidip geliyorum. ama sanırım bi süre daha burda kalcak. belki seneye eylülde olabilir . bilemiyorum :s

emmeyi bırakırlarsa tabii

Benim iyilik meleği arkadaşım doğum günün kutlu olsun. Güzel ailenle mutluluk dolu nice senelere canım. İyiki buraya üye olmuşum ve seni tanımışım. Seni ve zeynomu kocaman öpüyorum

canııııımmmmm teşekkür ederimmmmm bende sizleri tanıdığım için çok mutluyum anne olmanın bir sürü güzel yanı var ne güzelll bizdeeee zeynomlaaa kocamannn öperizzzz

bende blogcuannenin kitabını okumayı istiyorum ya bazen rahatlığı beni rahatlatıyor doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…