2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ahanda çağla uyandı:18:gidip yemek yediriyim pardon hem emziriyim hem yediriyim:))
menüde bamya var..bamyada sünerrrr
ne yapacam ben yaaa
sanırım çıldırıyorummm

ohh olsun canıma degsin ohhhhhsen varya daha benim yüzümden neler çekecen haberin yok

çok teşekkür ederim desteğiniz için.
bir de "malum topik"e gidip mesajımı beğenmiş bir takım arkadaşlar
sağolun varolun emi

Son düzenleme:

ayyyyyyy valla benim de beğenesim geldi kusura bakma ama cok komik. demek bizim topiğimizi başka topiklerle aldatıyosun...

ayyyyyyy valla benim de beğenesim geldi kusura bakma ama cok komik. demek bizim topiğimizi başka topiklerle aldatıyosun...

yaw "özrü kabahatinden beter" sözü sanırım benim için yazılmış

başka bir üyeye çemkirdiğim için Babyceren'den özür dilerken, başka topiklere yazdığım da meydana çıktı
neremden tutsanız dökülüyorum. en iyisi susayım

Son düzenleme:

:) bi de senden "yaw" kelimesindeki "w" harfini hiç beklemezdim dostum. şaşırdım

Son düzenleme:
:) bi de senden "yaw" kelimesindeki "w" harfini hiç beklemezdim dostum. şaşırdım

ben de yazarken çok düşündüm. "yahu anlamına gelen ama biraz daha canayakın bir şey ne olabilir "diye çok düşündüm aklıma Biangel_kujum hanımın mesajları geldi ordan kopya çektim
daha önce hiç duymadığım ama burda öğrendiğim diğer tabirlere gelince:

balkon yapmak: sigara içmek (bunu anlamam uzun zamanımı aldı)
face: facebook
vicdan yapmak: vicdan azabı çekmek
kopmak: çok eğlenmek
bacım: arkadaşım anlamında hitap kelimesi
hacı: dostum, azizim anlamında hitap kelimesi

not: fena halde ciddiyim

Son düzenleme:

Ben evde değilim ya eve gider gitmez emzirmek için mememi gururla sunuyorum kızımaSonra..sonra...sonra...
Asıl gecesinde bunalımlı saatlerHadi bakalım hayırlısı olsun hakkımızdaDaha doğrusu mememizin hakkında
Zamanı değil daha,hele şu bebeler bi ilkokula başlasın bırakırlar inşallah
Miranın odası sıcak diye enişte serin yerde yatsın dedim sende hemen yanlıs anlamıssınBenim kocam pigme mi sanki sığsın hamağaEn iyisi onları otele yollamak sanırım:44:Sen gel hele gel buluruz bi yolunu:13:

dün erkek kardeşimin doğumgünü münasebetiyle annemler ve ablamlarla yemekte biraraya geldik. Orhan Cemal'in sünnet yemeği ayrıntılarını konuştuk. karar verebildiğimiz tek ayrıntı tarihti: 29 eylül geri kalan herşeyi tek başıma yapacağım sanırım. masa-sandalye kiralanmasından, badem şekeri kutularının siparişine, oradan davetiyelerin bastırılacağı kırtasiyeye varıncaya kadar herşey... badem şekeri kutularını araştırmaya ve karar vermeye başladım. bakalım nasıl olacak? "oricinıl" fikirleri olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa sevinirim

valla hatırımda kalan son sünnet düğünü çoook eskilerden olduğu için bi yardımda bulunamayacağım. ama sizin için blogları ve internet alemini araştıracağım dostum... umarım güzel bişeyler çıkar... konsept pipi olsun bence.. zaten sünnetin başka bi konsepti de olabilemez gibime geliyor. pipi şeklinde davetiyeler, pipi şeklinde şekerlemeler falan yaptırsanız

plannercım doğum günün kutlu olsun ailenle birlikte nice sağlıklı mutlu yıllar dilerim.

bugün öğleden sonra denize gittik. sabahtan gelince yemek hazır olsun diye yemek yap, yanımıza kek yap derken denize yorgun gittim bir de orada yoruldum anlıyacağınız çok yorgunum:))

meme için ben yılbaşını bekliyorum biz bir de parmak emme olayınıda bıraktırıcaz ya asıl o zor geliyor bana.

bebeğim eceme iftira atma lütfen çoccum sadece geğiriyor demiştim ben:))

talay ve köşeminderine kaç gündür geçmiş olsun dicem unutuyorum. köşeminderi iyileşmişinizdir zaten. talaycım bencede başka bir doktora daha gözükün saçmalamış gibi geldi doktor banada.

mutlum bebekde 3-5 tur diyorsun hmmm kıvanç diyorsun hmmm çok fena yerlerden vuruyon beni:))

yeşilçayım sen o kitapları oku ve hemen bir okul aç bizimkileri senin okula yollayalım süper olur:)) ben bu aralar gerilim kitaplarına sardım hayatımdaki gerilim yetmezmiş gibi:))

chihiro ankaradaki kk üyeleri grubunda ne arıyordun. bak nasipse biz kesin bayramda ankaradayız geçen seferde yazmıştım hiç üstüne alınmadın şekerim:)) gel görüşelim kk üyesi olaraktan:))

ilkim sen geçen gün okulu için isteklerinde yemek için ısrar etmeyin demişin ya bu iyimiki anlamadım. onların işine gelmezmi aman yeter deyip az beslemesinler sonra. birde şekerim siz hiçmi izmire gelmiyorsunuz :))

Evet canım ben de aynı şeyi düşündüm aslında ama yemiyo diye zorla ağzına tepip ağlatacaklarına diğer seçenek daha cazip geldi.
Bizim yolumuz izmire pek düşmüyo canım düşse seni görmeden gelmem.

Sabah uykusunu kesmek

15-18 aylık çoğu çocuk sabah uykusundan vazgeçmeye hazırdır. Bazı çocuklarda bu süreç 18 ay sonrasında da gerçekleşebilir. Aslında gündüz uykusu süresinde fazla bir değişim gerçekleşmez. Sadece uyku adedi ikiden bire düşer. Bu da ailecek daha uzun süreli aktiviteler yapabilmek demektir. Bu geçiş tamamlandığında kendimi kuşlar gibi hissetmiştim :)

Çocukların birçoğu bu değişim gerçekleşmeden önce “bir gündüz uykusu çok az, iki gündüz uykusu ise çok fazla” döneminden geçer. Sizin yapmanız gereken bu geçiş döneminin mümkün olduğunca yumuşak olmasını sağlamaktır. Ancak en iyi koşullarda bile, çocuklar iki üç hafta boyunca huysuz ve keyifsiz olabilirler.

Çocuğunuzun bu aşamaya geldiğini şöyle anlayabilirsiniz:
•Gece boyunca düzenli şekilde, kesintisiz olarak 10-11 saat uyku uyuyorsa.
•Sabah uykusuna dalması sürekli olarak daha uzun zaman alıyorsa.
•Sürekli olarak sabah uykularının süresi giderek kısalıyor, ya da sabah çok uzun uyuyup öğleden sonra uykusuna yatmayı istemiyorsa.(burada besteden bahsediyo)
Bu geçişi sizin zorla yaptırmanızı tavsiye etmem. Çocuğunuz hazır olduğu anda bu değişimi gerçekleştirmek yönünde size sinyaller mutlaka verir.

İlkim şekerim seni burda gördüğüm iyi oldu tarık buğra bestenin resmini görüp muckladıktan sonra sürekli görmek istedi ve çok ağladı kuzum çareyi diğer pcye kopyalamakta bulduk ve masa üstü resmi yaptıkbilgisayar masasınada tarık buğrayı oturttum bakarak kahkaha atıyo, akıllı yavrum öptürmek için yanak uzatıyo,dokunuyo vsmasanın üzerinden indiremedim kıyamet kopardı
Öğlen başladı ağlamaya akşama kadar sebepsiz yere ağladı durdu.. Babası bile eve gelince fark etti huysuzluğunu ne oldu bu çocuğa bu gün nesi var diye sordu:) bende besteyi görmek istiyo dedim komşu çocuğu zannetti hangi katta oturuyolar biraz çıkar görsün o zaman diyomüsaitseniz size gelicez şekerim

Bu arada kızlar tuvalet eğitimi hakkında konuştunuzmu bilmiyorum..ne zaman başlamayı düşünüyosunuz?
Geçtiğimiz hafta sonu lazımlık aldık havalar biraz daha serinlediği zaman başlamayı düşünüyorum.. Yzın dışarı sık çıktığımız için bez çıkarmak olmaz.ablamlara ve bi kaç tecrübeli anneye sordum gündüz ve gece bezi çıkarmak gerekiyomuş
Tarık buğranın kaka saatleri bellidir bu gün saati geldiğinde lazımlığa oturttum yapmadıher zamanki saatinde yapmadı kuzucum öğlene sarktı:)
Bikaç kezde çiş için denedim ııı ıhhh yine yapmadı oturup pipisini inceliyo lazımlıkta poposuna küçük geldi biraz daha geniş bi model bulmam lazım

ya ben onu söylemeyi unuttum tatlı cadım hatırlattı bugün baktım ece mama sandalyesinde kıvranıyor kakasını yaparken illa çömelmek istiyor ya attım bezi tuvalete oturttum yaptı cadı:)) ay loto çıkmış gibi mutlu olduk eşimle:)) tabi bu bir rastlantıda olsa güzeldi banyoyu saran koku hatıra olarak kaldı yanımıza:))

minyatürcüm sende hoşgeldin grubumuza. lorin adı gibi kibar narin olacak sanırım. orada ailenizden biri varmı size destek olabilecek.

İnanmıyorum yaa, çok güldüm demek masaüstü resmi oldu beste e artık bu durumdan sonra bize de hayırlısı demek düşer cicim:))(ama şimdilik babamız duymasın ben ona müsait bi zamanda açıklarım)
Ne demek canım müsait olmaz mıyım hiç. Hem yakışıklımı hem güzel annesini görmüş olurum Her zaman beklerim
Ben tuvalet eğitimini 2 yaşında düşünüyorum canım, benim ve beste için en müsait zaman o hem havalar sıcakken daha rahat olur diye düşünüyorum. Hadi bakalım inşallah kısa sürede başarıyla atlatırsın bu dönemi. Ama bu dönemde baskı yapmamak çok önemli eğer çocuk hazır değilse biraz ara vermek gerekir.

Bravo kuzuma erken alışıcak belliki..bizimkinde kıvranma,çömelme ve rahatsız olma yokbezini değiştirmesem saatlerce bekler:)
Sıpaların kakaları bile mutlu ediyo bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…