buzdolabının buzluğu altta olanlardan ve biz mutfaktayken sayısını hatırlamadığım kadar açıp kapıyor.bi yerde çocukların dikkatini başka biryere çekmenin ilerde dikkat eksikliğine sebep olabileceğini okumuştum buna dikkat ediyorum.sadece merak ediyorum sadece benim bebeğim mi hayırdan anlamıyo birtek bayb kızdığını anlatmıştı .aman ne bilyim sayılı zaman çabuk geçer inş. bizde bu süreci atlatırız.
Eki Görüntüle 786569 an itibariyle evimin durumu budur:))
herkese iyi haftalar dilerim. hasta olunca annemler geldi sağolsunlar. bugünde komşum taşınıyor çocukları bende kahvaltıda 3 çocuk aynı anda besledim halim çok komikti 2 sene arayla 3 çocuk doğurmuş olsaydım vay halime diyim:))
oki cicim işte zeynomun günlük menüsü:))
sabah 7.30-8.00 gibi uyanıyor ve 150 cc günlük süt içerek başlıyor güne:)
9.00-9.30 gibi ananesiyle kahvaltı yapıyorlar;
(peynirini kendim yapıyorum hala hazır peynire geçemedim bir türlü sanırım daha uzun bir süre kendim yapmaya devam edicem)
-peynir, domates (bayılıyor),salatalık (pek sevmiyor arada kemiriyor sadece), bazen bir iki tane zeytin (ama paketli market zeytini vermiyorum!, babanesi yapıyor zeytinimizi)
- kendi yaptığımız tam buğday ekmeği, ve tatlı tabağı ki hiç atlamıyoruz bunu (ceviz, pekmez ve kuru meyve karıştırıyoruz işte kuru erik, kuru gün kayısı ne denk gelirse kuru üzüm gibi ki demir açısından çok değerli kuru üzüm)
öğleye kadar birinci meyve öğünüü armut, şeftali, siyah erik, muz vs. vs. veee son zamanların favorisi üzümm özellikle siyah üzüme bayılıyor tek tek koparıp ısıra ısıra yiyor büyük yameyveden sonra yine 150 cc sütü deviriyor öğele olana kadar diyorum ya nekadar tokta olsa o sütü içecek illaki
meyvesinide yedikten ve sütünü içitikten sonra öğle uykusuna yatıyor 12 gibi ve 2.30-3 saat arası uyuyor, önceleri sabahtanda kısa bir uykusu vardı ama artık öğleye kadar uyumuyor
o uykudan kalkana kadar annem yemeğini hazırlıyor öğle yemeğini hala zeynoya özel pişiriyoruz işte mutlaka kırmızı et, mercimek nohut gibi bir değişik bir bakliyat var mutlaka bir günlük menüsünde, yada etli sebze yemeği yada çorbası, yanındada kendi yaptığımız yoğurt:)
sonra biz eve gelene kadar sürekli meyve atıştırmaya devam ediyor ve tabii yine süt 150-200 cc süt içiyor biz eve gelene kadar
akşam yemeğindede bizim soframızda ne varsa işte az tuzlu ve az yağlı zeynolu yemekleren geç 7.30 da akşam yemeğindne kalkmış oluyoruz ailecek ki kendimizi parka atıyoruz zeynoyla dönüşte bir süt daha sonra banyosuydu dişleriydi, gecelikleriydi derken yine sütünü içerekten uyuyakalıyor:)
zeynonun bir günlük menüsü değil bir günlük macerası oldu bu cicimm galiba
sonuç olarak değişik bir şey yok ama her besin türünden mutlaka vermeye çalışıyoruz tabi bu gününe göre bazen çok yiyor bazen az yiyor, ama vazgeçemediği ve atlamadığı şeyler bol bol meyve ve sütt
süper ya. bayıldım. defnoş da hemen hemen aynı yiyor. ama bu arada kuru meyveleri atlamıştık bi kaç gundur yine dikkat ediyorum. bi de sabah ve akşam süt içiyo. diğer hepsi aynı nerdeyse.. yerim ben o zeynoyu. gecelik de mi giyiyor ya hu
evet gecelikte giyorr akşama resmini çekerimm teyzesiiiüstünü hiç örtmeden ve bütün odayı turlayarak uyuduğu için ve pencereside hep açık olduğu için şortlu bir alt üst giydiriyoruz canım ya defnoş nasıl yatıyor? bizimki bir atlet yada badiyle buz gibi oluyor cam hep yarı açık olduğundan, kapasak bu seferde çok fena sıcak oluyor
canım kuru meyvelerden kuru üzümü mutlaka ver kansızlık için süper
buzdolabının buzluğu altta olanlardan ve biz mutfaktayken sayısını hatırlamadığım kadar açıp kapıyor.bi yerde çocukların dikkatini başka biryere çekmenin ilerde dikkat eksikliğine sebep olabileceğini okumuştum buna dikkat ediyorum.sadece merak ediyorum sadece benim bebeğim mi hayırdan anlamıyo birtek bayb kızdığını anlatmıştı .aman ne bilyim sayılı zaman çabuk geçer inş. bizde bu süreci atlatırız.
merhaba kızlar;
Bugün beste kreşe başladı. Uyum sağlayabilmesi için bu hafta çok uzun tutmadım orada. Sabah 10 gibi gittik. Çocuklar kahvaltı yapıyodu. Onları izledi önce. Ben de öğretmene besteden bahsettim ne yapacaklarını anlattım. O ara beste etrafı dolandı durdu. Yaklaşık 20 dk falan yanında durup bahçede beklemek üzere ayrıldım. Beni fark etmedi bile. Bahçede oynadılar bizimki kaydıraktan kayıp duruyodu. Çocuklarla çok eğlendi. Sonra bi ara anneee diye ağlama sesi duydum öğretmeni aradım altını değiştiriyolarmış(bizimki hiç sevmiyor alt değişmeyi) O ağlayınca başladım ben de ağlamaya. Çok kısa süre sonra sustu. 12:15 gibi yemek yediler bizimki yemeğinin hepsini yemiş çok şaşırdım. 12:40 gibi almaya gittim uyku saati geldiği için huysuzlanmıştı. Beni görünce kucağıma atladı kafasını omzuma koyup uzun bi süre kadırmadı. O an boğazım düğümlendi. Şunu biliyorum ki eğer çalışmıyo olsaydım çocuğumu asla bu kadar küçük yaşta kreşe vermezdim. Aslında o pek zorlanmadı ama ben hazır değilim bu duruma. Genel olarak ilk günü beklediğimden daha iyi geçti umarım iyi olur.
merhaba kızlar;
Bugün beste kreşe başladı. Uyum sağlayabilmesi için bu hafta çok uzun tutmadım orada. Sabah 10 gibi gittik. Çocuklar kahvaltı yapıyodu. Onları izledi önce. Ben de öğretmene besteden bahsettim ne yapacaklarını anlattım. O ara beste etrafı dolandı durdu. Yaklaşık 20 dk falan yanında durup bahçede beklemek üzere ayrıldım. Beni fark etmedi bile. Bahçede oynadılar bizimki kaydıraktan kayıp duruyodu. Çocuklarla çok eğlendi. Sonra bi ara anneee diye ağlama sesi duydum öğretmeni aradım altını değiştiriyolarmış(bizimki hiç sevmiyor alt değişmeyi) O ağlayınca başladım ben de ağlamaya. Çok kısa süre sonra sustu. 12:15 gibi yemek yediler bizimki yemeğinin hepsini yemiş çok şaşırdım. 12:40 gibi almaya gittim uyku saati geldiği için huysuzlanmıştı. Beni görünce kucağıma atladı kafasını omzuma koyup uzun bi süre kadırmadı. O an boğazım düğümlendi. Şunu biliyorum ki eğer çalışmıyo olsaydım çocuğumu asla bu kadar küçük yaşta kreşe vermezdim. Aslında o pek zorlanmadı ama ben hazır değilim bu duruma. Genel olarak ilk günü beklediğimden daha iyi geçti umarım iyi olur.
bu arada benim oğlum daha hiç çekmece karıştırmadı bende karıştırsada izlesem diye içgeçiririm hep
ama bavul toplarken baya karıştırmıştı iç çamaşırları falan havaya savururuyordu sıpa
azraececim bu arada senin neyin var hastaymışsın,rabbim şifa versin umarım ciddi birşey değildir
İLKİMMCİMM canım inş bestecik çok mutlu olacak yeni arkadaşlarıyla biz çalışan annelerin tek tesellisi yalnız olmadığımızı bilmek sanırım canım, inş sende çabucak alışta besteciği üzme annesi
cicimm sen iyimisinn yahuu benimki hiçç çekmece karıştırmasa öpüppp başıma koyarımm tamammıııaçamadığı üstteki çekmecelere tırmanma safhasında zeynocuk halimizi düşün yani senin bıdığın çok akıllı annesini üzmüyor ne güzel ama yürüyünce birdaha konuşalım canım ozaman ne güzeldi ya hiçbiyeri karıştırmazken diyeceksin muhtemelen
Gün be gün daha fazla alışacak ve mutlu olacakmerhaba kızlar;
selam mayısın en güzel anneleri ve en akıllı bıdıkları
bizim haftasonumuzda güzeldi şükür pazar günü düğün için boluya gittik geldik yavrum çok eğlendi
sürekli konuşur vaziyette birde anlasaydık ne dediğini iyi olurdu
bu arada oğlum tam 4 diş çıkardı bu seferki dişler çok ağrıya sebep olmadı şükür
daha rahat çıkardı,oğlum dişleriyle pek bişey kemirmiyor sizce ne yapmayalım dişlerini kullanması için
yemek yediği zamanda çiğnemeden yutuyor artık çiğnemesi gerekmez mi?
hepimize güzel haftalar olsun inşallah
planneeeer iyiyim şekerim seni gördüm gitmemeye karar verdimmutluuuuu naber şekerimm seni gördümm geldim hemennnseninki mirayı kendi başına bırakmış atlı karıncada hee valla bravo belkimm kızına güveniyor adam dicemde sen takipte kalmaya devam et cicim nasıl gidiyor işler yoğunmusun halaa bende yoğunum ama sürekli burdayımm işler elimde patlamaz inşş
planneeeer iyiyim şekerim seni gördüm gitmemeye karar verdimsorma walla deli adam yüreğime indirecekti zor tuttum kendimi akşama konuşucam Bu sefer de sen bizi mi takip ediyosun diye kızmasından korkuyorum:18:
Eşim bu konuda çok daha rahat bana göre,bazı reflexlerin insanda var olduğunu ve bunları ortaya çıkarmak için bizim de çaba göstermemiz gerektiğine inanır,malum 8tane yeğeni var adamın ama haklı olduğu yerlerde çok oldu pratiğimizde. Mirayı bazı durumlarda ben engelleyecekken önüme geçer ve güvenmemiz gerektiğini söyler,sayesinde kızımız bizim yatağımıza korkusuzca çıkıyor ve iniyor mesela. Evde saklambaç oynuyoruz,bazen sıkışıyor bir yere eşim kurtarmıyor izliyorum onları bir süre sonra kızım bir şekilde kendini kurtarıyorBu ve benzeri birsürü durumda fayda gördüm ama annelik işte tırsmadan yapamıyorum:18:
Maşallah Zeynomun demir değeri de iyiymişİşler hep yoğun burada sizlerle olunca mutlu oluyorum bende
Gün be gün daha fazla alışacak ve mutlu olacak,senin tedirginliğinde yerini mutluluğa bırakcak inşallah
Maşallah ne güzel ağrısız sızısız gelmiş dişlerinizOlan dişlerini hiç mi kullanmıyor canım?Yani eline çubuk kraker havuç galete vs.sert bişeyler verdiğinde ne yapıyor Aras Eymen paşamız? Çiğnemesi gerekir canım.Bunu dr.unuza danışmalısın bence.
Azraececim ne güzel bi foto sizde olmak istedim Mirayla birlikte,4 bebiş yedirirdin bende balkonda annenle kahve içer fal bakardımOhhh sefam olsun derdim
Bazı bebişlerde bu durum olabiliyor,özellikle pütürlüden geçişlerde çok zorluk yaşatabiliyorlar annelerine,,ben elimle verirsem bişeyi o zaman sadece bi ısırık o kadar
aslında Aras Eymen bebekliğindede hiç birşeyi ağzına sokmazdı oyuncak vs.
neler denedim neler mesela salatalık dilimleyip eline verdim bir dilimde kendim aldım
ben yedim kendi salatalığımı bana bakıp belki o da yer diye ama bizimki elinde salatalık sallayıp durdu
elindeyken de vermeye çalıştım ama yok almıyor bir türlü
dr a danışıcam artık
canım ilk bırakmalar hep zordur anne için,beste küçük olduğu için hemen alışacaktır sende alışırsın üzülme hiç
beste için çok iyi olacak eğlenecek,aktivitelerde bulunacak ne güzel,bir kaç gün içinde ikinizde alışırsınız
bak güzeller güzeli Defnemize faaliyetten faaliyete koşuyorBesteciğim emin ellerdeyse içini ferah tut canım benim
selam mayısın en güzel anneleri ve en akıllı bıdıkları
bizim haftasonumuzda güzeldi şükür pazar günü düğün için boluya gittik geldik yavrum çok eğlendi
sürekli konuşur vaziyette birde anlasaydık ne dediğini iyi olurdu
bu arada oğlum tam 4 diş çıkardı bu seferki dişler çok ağrıya sebep olmadı şükür
daha rahat çıkardı,oğlum dişleriyle pek bişey kemirmiyor sizce ne yapmayalım dişlerini kullanması için
yemek yediği zamanda çiğnemeden yutuyor artık çiğnemesi gerekmez mi?
hepimize güzel haftalar olsun inşallah
seni öyle iyi anlıyorum ki. ne desem boş... zamanla daha iyi olacaksın inşallah. o besteyi öp benim için
İLKİMMCİMM canım inş bestecik çok mutlu olacak yeni arkadaşlarıyla biz çalışan annelerin tek tesellisi yalnız olmadığımızı bilmek sanırım canım, inş sende çabucak alışta besteciği üzme annesi
cicimm sen iyimisinn yahuu benimki hiçç çekmece karıştırmasa öpüppp başıma koyarımm tamammıııaçamadığı üstteki çekmecelere tırmanma safhasında zeynocuk halimizi düşün yani senin bıdığın çok akıllı annesini üzmüyor ne güzel ama yürüyünce birdaha konuşalım canım ozaman ne güzeldi ya hiçbiyeri karıştırmazken diyeceksin muhtemelen
Gün be gün daha fazla alışacak ve mutlu olacak,senin tedirginliğinde yerini mutluluğa bırakcak inşallah
Maşallah ne güzel ağrısız sızısız gelmiş dişlerinizOlan dişlerini hiç mi kullanmıyor canım?Yani eline çubuk kraker havuç galete vs.sert bişeyler verdiğinde ne yapıyor Aras Eymen paşamız? Çiğnemesi gerekir canım.Bunu dr.unuza danışmalısın bence.
Azraececim ne güzel bi foto sizde olmak istedim Mirayla birlikte,4 bebiş yedirirdin bende balkonda annenle kahve içer fal bakardımOhhh sefam olsun derdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?