2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

talaycım birara zeynoda buzdolabının önündne gelmiyordu ama onada güvenlik kiliti taktık biz, sonra bir kaç kere denedi aa açılmıyormuş kızım o kapanmış deyince vazgeçti artık pek uğramıyor buzdolabınaa sadece gaga (siyah-kara üzüm) istediğinde gidiyor buzdolabının önüne

ece için bulunmaz nimet arkadaşlar ve kalabalık bir aile ne güzel, bizim gibi kimsenin gelmediği uzaklarda oturunca insan özeniyor doğrusu biz ancak parka inersek insan evladı görüyoruzdaa

süper ya. bayıldım. defnoş da hemen hemen aynı yiyor. ama bu arada kuru meyveleri atlamıştık bi kaç gundur yine dikkat ediyorum. bi de sabah ve akşam süt içiyo. diğer hepsi aynı nerdeyse.. yerim ben o zeynoyu. gecelik de mi giyiyor ya hu

evet gecelikte giyorr akşama resmini çekerimm teyzesiii üstünü hiç örtmeden ve bütün odayı turlayarak uyuduğu için ve pencereside hep açık olduğu için şortlu bir alt üst giydiriyoruz canım ya defnoş nasıl yatıyor? bizimki bir atlet yada badiyle buz gibi oluyor cam hep yarı açık olduğundan, kapasak bu seferde çok fena sıcak oluyor

canım kuru meyvelerden kuru üzümü mutlaka ver kansızlık için süper

genelde tek parça kısa tulum ya da body giyiyor.. deli yattığı için çok fazla sort+tshirt giydirmiyorum (belini acar üşütür diye)

bizim cam da ilk yattığında komple açık, ben yatarken hava gircek kadar açık bırakıyorum..

ayy kuru üzüm bi ara hiç düşmüyordu elinden.. diyorum ya bi suredir taşınmaydı oydu buydu derken atlamıştım ama yiyor yine. çok da severek yiyo avuçlayarak :)

merhaba kızlar;
Bugün beste kreşe başladı. Uyum sağlayabilmesi için bu hafta çok uzun tutmadım orada. Sabah 10 gibi gittik. Çocuklar kahvaltı yapıyodu. Onları izledi önce. Ben de öğretmene besteden bahsettim ne yapacaklarını anlattım. O ara beste etrafı dolandı durdu. Yaklaşık 20 dk falan yanında durup bahçede beklemek üzere ayrıldım. Beni fark etmedi bile. Bahçede oynadılar bizimki kaydıraktan kayıp duruyodu. Çocuklarla çok eğlendi. Sonra bi ara anneee diye ağlama sesi duydum öğretmeni aradım altını değiştiriyolarmış(bizimki hiç sevmiyor alt değişmeyi) O ağlayınca başladım ben de ağlamaya. Çok kısa süre sonra sustu. 12:15 gibi yemek yediler bizimki yemeğinin hepsini yemiş çok şaşırdım. 12:40 gibi almaya gittim uyku saati geldiği için huysuzlanmıştı. Beni görünce kucağıma atladı kafasını omzuma koyup uzun bi süre kadırmadı. O an boğazım düğümlendi. Şunu biliyorum ki eğer çalışmıyo olsaydım çocuğumu asla bu kadar küçük yaşta kreşe vermezdim. Aslında o pek zorlanmadı ama ben hazır değilim bu duruma. Genel olarak ilk günü beklediğimden daha iyi geçti umarım iyi olur.

çok doğru. bebekler çekmece, dolap vs gibi yerleri sırf merake ttikleri için karıştırmak isterler. içinde ne olduğunu öğrendikleri zaman da bırakırlar. bu durumda "hayır" demenin yada "hayır"ı anlatmanın anlamı yoktur. çünkü çocuğun yaptığı şey hayatını tehlikeye atmıyordur ki yani, bugün ateşten, yarın elektrikten öbür gün çekmeceden "hayır" diye uzaklaştırılan çocuk, çekmecenin kendisine bir zarar vermediğini anladığında annesinin söylediği" hayır"ın da pek ciddi birşey olmadığı sonucuna varır. artık annesi, kaynar suya elini sokarken de "hayır" dese, annesine güvenmez. daha önceden zararsız birçom şeye hayır diyen annesine neden güvensin ki?

arkadaşlar, lütfen çocukların hayatını tehdit eden durumlarla kendi keyfi isteklerimizi ayıralım. sırf biz istemiyoruz diye dolap karıştıran çocuğu sürekli çekip çekip uzaklaştırmayalım. bunu yaptığımızda çocuk "hayır" veya "yapma" dememize güvenmeyeceği gibi, ilerde dikkat eksikliği sorunuyla da karşı karşya kalırız.

mesleği gereği uzun yıllar ilkokul çocuklarıyla çalışan arkadaşım geçen günlerde şöyle dedi: birkaç ay sabredip dolap karıştırmalarına izin vermiyorsunuz. ay bibloları kıracak diye labirente çevirdiğiniz evinizde çocuğu sürekli işini yarım bıraktırıp başka şeylerle oyalamaya çalışıyorsunuz. zamane annelerinin bu tavrı bize "dikkat eksikliği olan çocuk" olarak dönüyor. Allah aşkına, şu evlerinizi biblolardan arındırıp çocuklarınızın birkaç çekmece karıştırmasına sabreder misiniz

kendim bizzat denedim. vallahi de billahi de, çocuklar çekmecelerin içindekini öğrenince karıştırmayı bırakıyorlar. sadece biraz sabretmek gerekiyor kaldı ki, çocuklu aile evinde dizi dizi bibloların ne işi var? dolaplarımızın ve çekmecelerimizin alt kısmını kesici aletlerden arındırdığımız zaman hem çocuk rahat ederiz hem biz

anahtar kelimelerimiz neydi? SABIR VE ŞEFKAT

hejar hanım, hoşgeldiniz, bir ara bulup yazmamamıştım
Aras Eymen de iyiymiş, sevindim vallahi. maşallah kuzumuza

canım ilk bırakmalar hep zordur anne için,beste küçük olduğu için hemen alışacaktır sende alışırsın üzülme hiç
beste için çok iyi olacak eğlenecek,aktivitelerde bulunacak ne güzel,bir kaç gün içinde ikinizde alışırsınız
bak güzeller güzeli Defnemize faaliyetten faaliyete koşuyorBesteciğim emin ellerdeyse içini ferah tut canım benim

selam mayısın en güzel anneleri ve en akıllı bıdıkları
bizim haftasonumuzda güzeldi şükür pazar günü düğün için boluya gittik geldik yavrum çok eğlendi
sürekli konuşur vaziyette birde anlasaydık ne dediğini iyi olurdu
bu arada oğlum tam 4 diş çıkardı bu seferki dişler çok ağrıya sebep olmadı şükür
daha rahat çıkardı,oğlum dişleriyle pek bişey kemirmiyor sizce ne yapmayalım dişlerini kullanması için
yemek yediği zamanda çiğnemeden yutuyor artık çiğnemesi gerekmez mi?
hepimize güzel haftalar olsun inşallah

bu arada benim oğlum daha hiç çekmece karıştırmadı bende karıştırsada izlesem diye içgeçiririm hep
ama bavul toplarken baya karıştırmıştı iç çamaşırları falan havaya savururuyordu sıpa

azraececim bu arada senin neyin var hastaymışsın,rabbim şifa versin umarım ciddi birşey değildir

seni öyle iyi anlıyorum ki. ne desem boş... zamanla daha iyi olacaksın inşallah. o besteyi öp benim için

İLKİMMCİMM canım inş bestecik çok mutlu olacak yeni arkadaşlarıyla biz çalışan annelerin tek tesellisi yalnız olmadığımızı bilmek sanırım canım, inş sende çabucak alışta besteciği üzme annesi

cicimm sen iyimisinn yahuu benimki hiçç çekmece karıştırmasa öpüppp başıma koyarımm tamammııı açamadığı üstteki çekmecelere tırmanma safhasında zeynocuk halimizi düşün yani senin bıdığın çok akıllı annesini üzmüyor ne güzel ama yürüyünce birdaha konuşalım canım ozaman ne güzeldi ya hiçbiyeri karıştırmazken diyeceksin muhtemelen

bakalım yürüdükten sonra benim sakin kuzucum değişecek mi,tabiki değişmesini istemem ama ne bilim işte kaşınıyorum galiba:18::18:
sağlıklı olsunlarda hepimizin yavrusunun farklı özellikleri var işte
ama bence 2012 mayıs yavrularının en tembeli ve en sakini benim oğlum

Gün be gün daha fazla alışacak ve mutlu olacak ,senin tedirginliğinde yerini mutluluğa bırakcak inşallah

Maşallah ne güzel ağrısız sızısız gelmiş dişlerinizOlan dişlerini hiç mi kullanmıyor canım?Yani eline çubuk kraker havuç galete vs.sert bişeyler verdiğinde ne yapıyor Aras Eymen paşamız? Çiğnemesi gerekir canım.Bunu dr.unuza danışmalısın bence.

Azraececim ne güzel bi foto sizde olmak istedim Mirayla birlikte,4 bebiş yedirirdin bende balkonda annenle kahve içer fal bakardımOhhh sefam olsun derdim

mutluuuuu naber şekerimm seni gördümm geldim hemennn seninki mirayı kendi başına bırakmış atlı karıncada hee valla bravo belkimm kızına güveniyor adam dicemde sen takipte kalmaya devam et cicim nasıl gidiyor işler yoğunmusun halaa bende yoğunum ama sürekli burdayımm işler elimde patlamaz inşş

planneeeer iyiyim şekerim seni gördüm gitmemeye karar verdimsorma walla deli adam yüreğime indirecekti zor tuttum kendimi akşama konuşucamBu sefer de sen bizi mi takip ediyosun diye kızmasından korkuyorum:18:
Eşim bu konuda çok daha rahat bana göre,bazı reflexlerin insanda var olduğunu ve bunları ortaya çıkarmak için bizim de çaba göstermemiz gerektiğine inanır,malum 8tane yeğeni var adamın ama haklı olduğu yerlerde çok oldu pratiğimizde. Mirayı bazı durumlarda ben engelleyecekken önüme geçer ve güvenmemiz gerektiğini söyler,sayesinde kızımız bizim yatağımıza korkusuzca çıkıyor ve iniyor mesela. Evde saklambaç oynuyoruz,bazen sıkışıyor bir yere eşim kurtarmıyor izliyorum onları bir süre sonra kızım bir şekilde kendini kurtarıyorBu ve benzeri birsürü durumda fayda gördüm ama annelik işte tırsmadan yapamıyorum:18:
Maşallah Zeynomun demir değeri de iyiymişİşler hep yoğun burada sizlerle olunca mutlu oluyorum bende

valla güven kazandırmak konusunda çok haklı bir yaklaşım ya işte biz annelere kalsa herşeylerini biz yapıp tökezlemelerine bile izin vermeyiz, bazen helikopter bir anne olucam diye kormuyor değilim cicimm( ö

püyorum senii ve herkesleriiiii çıkma zamanıııı yorgunluktan ölüyorum eve bir varsam zeynoyu koynuma alıp yatıcammm

ben elimle verirsem bişeyi o zaman sadece bi ısırık o kadar
aslında Aras Eymen bebekliğindede hiç birşeyi ağzına sokmazdı oyuncak vs.
neler denedim neler mesela salatalık dilimleyip eline verdim bir dilimde kendim aldım
ben yedim kendi salatalığımı bana bakıp belki o da yer diye ama bizimki elinde salatalık sallayıp durdu
elindeyken de vermeye çalıştım ama yok almıyor bir türlü
dr a danışıcam artık

Kızlar bu arada bilenler bilir ben hiç tv izletmedim kızıma şimdiye kadar,ara sıra açıldığında da hiç ilgilenmiyor sadece anlık bakıp kafasını çeviriyordu şimdiye kadarDün odasını topluyorum o da malumunuz arkamdan dağıtıyorÜstüme sinir geldi,açtım ipad den pepeyi koydum beşiğine,sevinç çığlıkları attı çok mutlu olduPepe diyorum pepe diyor,bak bu bebe..bebeeee.sonra anaları çıktı bunların,anneee dediçok mutlu oldum Sonra....sonra bi daha izletmedim hepsi bu kadar

Bazı bebişlerde bu durum olabiliyor,özellikle pütürlüden geçişlerde çok zorluk yaşatabiliyorlar annelerine,,
sen danış bi dr.a aklında kalmasın,düzene girecektir inşallah
Ama yine de eline sevdiği bisküvi,kurabiye elma armut çubuk kraker vs. gibi sert yiyecekleri de normalde verdiğinden biraz daha fazla zamanda vererek üzerine gidebilirsin bu durum.Yani günde 2 kez veriyorsan 3 kez ver istersen canım.Aklıma bu geliyor:44:

seni öyle iyi anlıyorum ki. ne desem boş... zamanla daha iyi olacaksın inşallah. o besteyi öp benim için

Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim moral oldunuz bana
İnşallah dediğiniz gibi olur,ben de buradan mutlu mutlu haberler veririm size

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…