beykozcum enese masallah.. biz 900 öduyoruz krese :/
çağlama da maaşallah... yerim ben onu
ya kızlar koluma komple dövme yaptırcam ama hala arayışlardayım çok da içime sinen bi model bulamadım. uyuz oldum. ne zamandır bakıyorum bakıyorum yok...
canım sen ciddimisin:18:ya şöyle küçük birşey yaptır yani neden bütün koluna anlamadım..
defnoşun bide eşinin ismini yazdır bide boşluk bırak diger bebişlerininkinde yazdırırsın..
ben şahsen bizzat kendim dövmeyi pek sevmiyorum..
''şekersizin aklından geçenler:ayy sanki sana seviyomusun diye soran oldufikrin varsa ver yoksa sus ''
gerçekten böylemi düşünüyosun çok üzüldüm
bi daha sana yazmıycam
ben kaçarrrr byeeeeee
kızlar kreş fiyatları ne kadar ??? :44:
bugun kendim için saglık ocagına gittim sinüzit ilacım bittigi için doktorumuz enesinde boy kilosuna bakalım dedi en son 1yasında götürmüstüm evde tartıyorum hep aynı kilosu 4aydır hastalıgıda yok diye götürme geregi duymadım
enes 11kg81cm olmus iyi dediler..
kilo almıs olmasına sasırdım acıkcası cünkü her tatısımda aynıydı megersem almıs oglusum mutlu etti anacıgını
beykozcum enese masallah.. biz 900 öduyoruz krese :/
çağlama da maaşallah... yerim ben onu
ya kızlar koluma komple dövme yaptırcam ama hala arayışlardayım çok da içime sinen bi model bulamadım. uyuz oldum. ne zamandır bakıyorum bakıyorum yok...
Cnm masallahEnes in degerleri gercekten iyi umarim devam eder...Enes in resimlerini gormek isteriz ozledik usagimizi annesi..
Canım geçmiş olsun Tarık Buğrayaİyi akşamlar kızlarrr geçmişe bakamadım ne var ne yok haberim yok
Bıdığım dün hastalandıbirden ateşlendi gece ateşi 39,5 a kadar yükseldi
Neyseki ateşi çabuk düştü ama sabah ezanından sonra uyuyamadı kuzum baktım ki vücudunda minik kırmızı sivilce gibi döküntüler var
Kahvaltısını yapamadı ağzına 1 lokma aldı feryat figan ağlamaya başladı dr u gelir gelmez yanındaydık
Oğlum 'el ayak ağız hastalığına' yakalanmışilk defa duydum döküntüleri ellerinin içinde ve ayak altında yayıldı diz kapaklarında da var.. Ellerinin içi yanık gibi gözüküyo
Nerden nasıl bulaştı anlamadım boğazlarına kadar 1 günde inmiş
Dikkat edin kızlar salgınmış şu anda..eczaneye sabah erken saatte gittiğimiz halde aynı reçeteyle giden 13. Kişiymişiz
Bi sürü ilaç verdi dr..boğazlara kadar indiği için antibiyotik,döküntüler için şurup,kaşıntı için krem,ağzındaki yaralar için solüsyon,ateş düşürücü şurup,ağız yaralarının çabuk geçmesi için vitamin dua edin teyzeleri yavrum çabucak iyileşsin..çok halsiz ve bitkin
Kuzulara iyi bakın inş sizlerin evine uğramaz bu pis hastalık.. Dr en az 10 gün sürer iyileşmesi dedi 10 gün sonrasındada bi 5 gün daha ateş olabilir dedi çok fazla ilgilenmen lazım dedi..annem ve ben full time tarık buğranın başındayız
Bu gün kaç kez kıyafet değiştirdim hatırlamıyorum..yıka kurut ütüle giydir otomotiğe bağlanmış robot gibi oldum:)
Çok yorgunum 2 gündür uykusuzum ama uyuyamıyorum..meleğimin ilk kez bu kadar çok ağladığını gördüm
İnş yavrumun rahatsızlığı 10 gün sürmüycek eski sağlığına kavuşucak herşey güzel olucak
Maşallah daha ne olsunevde bir büyük çocuk olunca küçügü hiç büyümüyo hiç anlamıyo zannediyodum ama çağla maşallah ne dersem yapıyo
altını degiştirecegim zaman hadi bezini getir diyorum verip kaçıyozorla yakalayıp altını degişiyorum götürüp çöpe atıyo:)
bak üstün kirlenmiş hadi cici getir diyorum dolabını açıp hep aynı bluzu getiriyo:))(en eski olanı)ablasından kalanı:))
kumandayı veriyo,agzını peçeteye ve havluya siliyo:)
oyuncaklarını bile sepete koyuyo
git babana bom yap diyorum gidip yapıştırıyosonrada öpüyo
karnım acıktı mammamm getir dedigimde buzdolabını açmaya çalışıyo..
bıcıbıcıya gidyoruz dedigimde banyoya koşuyo
hadi uyuma vakti dedigimdede herkese el sallayıp bay bayy diyobide avcunu öpüp öpücük yolluyo
gitgite çok şeker oluyolar,herşeyi anlamasına ragmen çok fazla konuşmuyo,anne,baba,abbaa(abla)bay bay,dayy(dayı),
mammamm(yemek),gitti,aç,kapa,,sanırım bu kadar..ceren çağla gibiyken bülbül kuşu gibiydi:))
ses kaydı bile var şarkı bile söylüyodu:26:
neyse geç olsun güç olmasın bunada şükür:)
Dövme de bi çeşit hastalık walla,her yaptıran arkadaşım daha çok yaptırmak isterya kızlar koluma komple dövme yaptırcam ama hala arayışlardayım çok da içime sinen bi model bulamadım. uyuz oldum. ne zamandır bakıyorum bakıyorum yok...
Canım 900 ödüyo ama 5 tam gün bırakıyo şekersizim Defneyi.Sen ufak ufak oyun grubuna falan götürürsün önce sarı şekerisekersizim 900 zaten bana maas diye verirler 2yasına gelince verir calısırım dicektim ama diyemiyorum nese ben sormamıs siz cevaplamamıs olun cevabın için saol canım vazcaydım
babycerencim biz sizi 2ay geriden takip ediyoruz ozaman benim olum ufak tefek degerleri normalmiş çaglacık ileri demekki
bizim evde tv bazen açık kalıyo özellikle akşam haberlerinde ama ben özellikle pepe ve caiuo gibi çizgifilmleri hiç izletmeyi düşünmüyorum çünkü çocuklar onlar gibi küsüyor,ağlıyor,seviniyor vb kolon çocuklar gibi ama tv ye çok katı bi tutumum yok bizimki dans etmeyi öğrendiğinden beri tv deki seslere karşı daha dikkatli.hoşuna giden bi müzikte hemen başlıyor dans etmeye.hayvanlara tepki veriyor bende pekişmesi için hayvanlı şeyleri bilerek gösteriyorumKızlar bu arada bilenler bilir ben hiç tv izletmedim kızıma şimdiye kadar,ara sıra açıldığında da hiç ilgilenmiyor sadece anlık bakıp kafasını çeviriyordu şimdiye kadarDün odasını topluyorum o da malumunuz arkamdan dağıtıyor Üstüme sinir geldi,açtım ipad den pepeyi koydum beşiğine,sevinç çığlıkları attı çok mutlu oldu Pepe diyorum pepe diyor,bak bu bebe..bebeeee.sonra anaları çıktı bunların,anneee dedi çok mutlu oldum Sonra....sonra bi daha izletmedim hepsi bu kadar
çağla heryeri dagıtıyo hayır diyorum ama beni dinlemiyo..ama kesinlikle yapmaması gereken şeyleri çok iyi biliyo çünkü öyle bir hayır diyorum ki gayet ciddiyim asla izin vermiyorumprize elini sokmasının yasak oldugunu biliyo ve yapmıyo..ben hiç biryeri kitlemedim veya bantlamadım heryer serbest bakabilir dagıtabilir alıştım artık ama wc,priz yasak ki bunları bildigi içinde yapmıyo zaten..
zaten evimde kırılacak incik boncugu yıllar önceden kaldırmıştım bi dahada koymak kısmet olmadı:)ceren hiç çağla gibi degildi kolay kolay bi yeri karıştırmazdı..
benmi kızdıgımı söylemiştim:26:yo ben bugüne kadar çağlaya hiç sesimi yükseltmedim bile:26:
belki cerenle karıştırmışsındır:))ceren beni çok sinirlendiriyodu ama nazar degmesin bu aralar aramız çok iyi
benim evimdede dökülecek kırılacak şeyler yok olabildiği kadar sade.zararlı olan şeylerde bende eşimde sert tepki veriyoruz ama banamısın demiyor.işte bende o arada kendimi kaybediyorum. evet belki karıştırdım.
musab bilale git bi tane oyuncak getir diyorum şifonyerinden oyuncağını seçip getiriyo getir bunun gibi getir götür işlerinde iyi sabah ayağını vurmuş çığlık ata ata geldi bana bişey anlatıyo meğersem ayağı acımış öpmemi istiyormuş.dün monteserio yapalım dedim örtünün üzerine mercimek ve nohutları bir kaba elimizle aktarıp salladık falan .Sonuç: nohut ve mercimeklerin 4/1 musab bilalin midesinde 4/2 mutfağın heryerinde 4/1 ni anca kurtarabildim.bizde dışarıda kedi ve köpek kovaladık.bi etkinlik daha böyle sonuçlandı.evde bir büyük çocuk olunca küçügü hiç büyümüyo hiç anlamıyo zannediyodum ama çağla maşallah ne dersem yapıyo
altını degiştirecegim zaman hadi bezini getir diyorum verip kaçıyozorla yakalayıp altını degişiyorum götürüp çöpe atıyo:)
bak üstün kirlenmiş hadi cici getir diyorum dolabını açıp hep aynı bluzu getiriyo:))(en eski olanı)ablasından kalanı:))
kumandayı veriyo,agzını peçeteye ve havluya siliyo:)
oyuncaklarını bile sepete koyuyo
git babana bom yap diyorum gidip yapıştırıyosonrada öpüyo
karnım acıktı mammamm getir dedigimde buzdolabını açmaya çalışıyo..
bıcıbıcıya gidyoruz dedigimde banyoya koşuyo
hadi uyuma vakti dedigimdede herkese el sallayıp bay bayy diyobide avcunu öpüp öpücük yolluyo
gitgite çok şeker oluyolar,herşeyi anlamasına ragmen çok fazla konuşmuyo,anne,baba,abbaa(abla)bay bay,dayy(dayı),
mammamm(yemek),gitti,aç,kapa,,sanırım bu kadar..ceren çağla gibiyken bülbül kuşu gibiydi:))
ses kaydı bile var şarkı bile söylüyodu:26:
neyse geç olsun güç olmasın bunada şükür:)diğer oyunumuz ıslak bezlerin kapağının aldındaki yapışkan kağıdı musab bilalin yüzüne yapıştırıp kendi yüzümde gösteriyorum ismini söyleyerek ve almasını sağlıyorum.ilk başta zorlandı ama ikimiz içinde gayet eğlendirici oldu.
Herkese mutlu sabahlarDün gece yine parktaydık,kızım eğlensin diye götürüyorum ama bol tuzlu çekirdeğinde dibine vuruyorum Sonra tuzlu geldi diye gofret,sonra tatlı geldi diye atıştırmalıklar derken...ece erken
Obez olucam galiba kızlar#Kahrolsun içimdeki abur cubur sevdası
Evde tv nin açık olması değil çocuğun takılıp izlemesine karşıyım ben canım.Dolayısıyla tv. açmayarak bu sorunu ortadan kaldırdım.Bizde neredeyse tüm gün ses sistemi açık zaten,minik radyosu da vardı ama kırıldıbizim evde tv bazen açık kalıyo özellikle akşam haberlerinde ama ben özellikle pepe ve caiuo gibi çizgifilmleri hiç izletmeyi düşünmüyorum çünkü çocuklar onlar gibi küsüyor,ağlıyor,seviniyor vb kolon çocuklar gibi ama tv ye çok katı bi tutumum yok bizimki dans etmeyi öğrendiğinden beri tv deki seslere karşı daha dikkatli.hoşuna giden bi müzikte hemen başlıyor dans etmeye.hayvanlara tepki veriyor bende pekişmesi için hayvanlı şeyleri bilerek gösteriyorum
benim evimdede dökülecek kırılacak şeyler yok olabildiği kadar sade.zararlı olan şeylerde bende eşimde sert tepki veriyoruz ama banamısın demiyor.işte bende o arada kendimi kaybediyorum. evet belki karıştırdım.
Başlat şekerim walla imkanın varken önlemini almutlucan valla bu abur cubur sevdası benimde başımda bizde akşamları zeynoyu uyutup hopp terasa yerleşliyoruz ve çay çekirdek, sonra aynen tatlı sonra tuzlu şeklinde giden ve gece sonunda pişmanlık yaratıp ertesi akşam yine tekrarlanan seriler halinde takılıyoruz bakalımmramazandan beri havuzuda terkettik öyle en azından akşam abur cubur yemeden geçiriyorduk bugün itibariyle havuz akşamlarını başlatıyorum bende
Dövme de bi çeşit hastalık walla,her yaptıran arkadaşım daha çok yaptırmak ister2koluna da mı komple yaptırıcan canım:18:
canın acımaz mı:18:
Herkese mutlu sabahlarDün gece yine parktaydık,kızım eğlensin diye götürüyorum ama bol tuzlu çekirdeğinde dibine vuruyorum Sonra tuzlu geldi diye gofret,sonra tatlı geldi diye atıştırmalıklar derken...ece erken
Obez olucam galiba kızlar#Kahrolsun içimdeki abur cubur sevdası
musab bilale git bi tane oyuncak getir diyorum şifonyerinden oyuncağını seçip getiriyo getir bunun gibi getir götür işlerinde iyi sabah ayağını vurmuş çığlık ata ata geldi bana bişey anlatıyo meğersem ayağı acımış öpmemi istiyormuş.dün monteserio yapalım dedim örtünün üzerine mercimek ve nohutları bir kaba elimizle aktarıp salladık falan .Sonuç: nohut ve mercimeklerin 4/1 musab bilalin midesinde 4/2 mutfağın heryerinde 4/1 ni anca kurtarabildim.bizde dışarıda kedi ve köpek kovaladık.bi etkinlik daha böyle sonuçlandı.diğer oyunumuz ıslak bezlerin kapağının aldındaki yapışkan kağıdı musab bilalin yüzüne yapıştırıp kendi yüzümde gösteriyorum ismini söyleyerek ve almasını sağlıyorum.ilk başta zorlandı ama ikimiz içinde gayet eğlendirici oldu.
ay her seferinde bişey unutuyorum sizin gibi mesaj düzenleme yapamıyorum.nedeni alışık değilim.şekersiz defnenin diş fırçalaması ve süt içmesine bayıldım.arada yaramazlıkda yapıyormuş
Evde tv nin açık olması değil çocuğun takılıp izlemesine karşıyım ben canım.Dolayısıyla tv. açmayarak bu sorunu ortadan kaldırdım.Bizde neredeyse tüm gün ses sistemi açık zaten,minik radyosu da vardı ama kırıldıTv tek yölü iletişim aracı ve
özellikle 6 yaşından önce bilinçsizce izletilmesi çocuklarda otizm,duygu yoksunluğu..vb birsürü sebeple gelişimi etkiliyormuş.
Tabi benim bahsettiğim çocuk oynasın otursun diye tv.yi açıp karşısına saatlerce oturtulan durumlar için geçerli.
Ben demiş olabilirim çünkü kızım gerçekten çok karıştırıyor bildiğiniz gibi değilTemizliğe gelen abla bile "20 yıldır çok ev gezdim sayısız bebek gördüm Mira kadar karıştıranını görmedim" dedi Öyle böyle değil,her yolu denedim ama önüne geçemiyorum ben Sabah gitmiş mutfağa ısı geçirmeyen eldiveni bulmuş kukla gibi oynatıyordu bana
Dün akşam yemeğini yedirdim parka gidicez diyorum wcdeyim kaşla göz arası dolabımı açmış bana hırkamı getirmiş
parka diyoBulaşık kabını ters çevirip üstüne çıktı ve sokak kapısına ulaşıp açmaya çalışıyo,,gerçekten çok dağınık, nasıl karıştırdığını size kelimelerle anlamam kızlar Ayşe ve zeynep diye bebeği var,eşimin çoraplarını bebeklerinde ayağında buldum dün sabah... Sabırla geçmesini bekliyorum bu merakının
Başlat şekerim walla imkanın varken önlemini al
tek koluma yaptırcam (şimdilik :) )
valla acır herhalde biraz.. bilmiyorum ki. omzum hiç acımamıştı. bileğimdeki minik daha çok acımıştı..
belli olmuyo. ince yerler daha cok acıyo bence.
kız o kadar çekirdek yenir mi her gece her gece...
...
merhaba kızlar;
Bugün beste kreşe başladı. Uyum sağlayabilmesi için bu hafta çok uzun tutmadım orada. Sabah 10 gibi gittik. Çocuklar kahvaltı yapıyodu. Onları izledi önce. Ben de öğretmene besteden bahsettim ne yapacaklarını anlattım. O ara beste etrafı dolandı durdu. Yaklaşık 20 dk falan yanında durup bahçede beklemek üzere ayrıldım. Beni fark etmedi bile. Bahçede oynadılar bizimki kaydıraktan kayıp duruyodu. Çocuklarla çok eğlendi. Sonra bi ara anneee diye ağlama sesi duydum öğretmeni aradım altını değiştiriyolarmış(bizimki hiç sevmiyor alt değişmeyi) O ağlayınca başladım ben de ağlamaya. Çok kısa süre sonra sustu. 12:15 gibi yemek yediler bizimki yemeğinin hepsini yemiş çok şaşırdım. 12:40 gibi almaya gittim uyku saati geldiği için huysuzlanmıştı. Beni görünce kucağıma atladı kafasını omzuma koyup uzun bi süre kadırmadı. O an boğazım düğümlendi. Şunu biliyorum ki eğer çalışmıyo olsaydım çocuğumu asla bu kadar küçük yaşta kreşe vermezdim. Aslında o pek zorlanmadı ama ben hazır değilim bu duruma. Genel olarak ilk günü beklediğimden daha iyi geçti umarım iyi olur.
mutlucum inan seni çok iyi anlıyorum çünkü benim zeynomda öyle inanılmaz derecede meraklı ve heryeri amaa heryerii karıştırmaya bayılıyor, çorap olayına çok güldüm zeynoda kendi çoraplarını bebeklerine giydırıyorözellikle mutfakta her dolaba ve çekmeceye güvenlik kiliti taktık çünkü yakında bişeyleri ayağına düşürüp canını yakacak yada biryerini kesecek yani karıştır karıştır gitmiyor bu merak arkadaşımm, giysi dolabımız en gözdesi babasının olanları gösterip baba baba, benimkileri gösterip anne diye sarılıyor kıyafetlerimize, çekmeceleri falan hiç saymayım napcaz cicim biz böyle ya akşam eve gidince annemi aynen böyle buluyoruz ve annemin Zeyno için yorumuda şu erkek çocuklarından bile şımarık bir kızın var ben böyle çocuk görmedim diyor poposunun üstüne hiç oturmuyorrmuşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?