Tebrik ederim canım seni. Ayrıca şu enerjine hayranımGörünen o ki montessori ile ilgilenen sayısı fazla... Ben de bizim için şöyle bi başlık açtım...
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...ayis-annelerinin-montessori-uygulamalari.html
vira bismillah :)
vallaha bravo canım, ya ben çok beceriksizim ya da sen çok hamaratsın. Benim hiç vaktim olmuyo bu dediklerini yapmaya tek müsait olduğum zaman akşamları onda da ayağımı uzatıp yatmayı tercih ediyorum.Günaydın arkadaşlar.aktivitelere bayıldım inş.bizde paylaşımda bulunucaz ama benim oğlan fotoğraf çekildiğini anladığı vakit makineyi almak için taruza geçiyo.birde bambucan halının üzerinde suyla oynatma cesaretin için seni tebrik ediyorum.benimki olsa heryer ıslanırdı.
Kış hazırlıklarım tam gaz devam ediyor hafta sonu 3 kilo kırmızı biber ve 2 kilo top patlıcan közleyip buzluğa attım.acı biberli sos yaptım.sırada şeftali ve erik kompostosu var.
Maşallah canım zeynomun değeri gayet iyiymiş umarım hep böyle güzel haberler alırsın sonuçlarından.günaydınnnnnn
hepimizee güzel bir ve güzel bir hafta diliyorum haa birde çabucak bitsin bu haftada inşşş
ben fena halde yorgunummm haftasonu gezmekten yorulmuştuk zaten dün akşamda okuldan en yakın arkadaşımın kına gecesi vardı oyna oynaaa nasıl yorulmuşumm sormayın, uzun süredir görmediğim arkadaşlarımıda gördüm süper bir akşamdı
cmt günü zeynomun kan tahlili vardı demir ilacı hiç kullanmamıştık biz bir önceki değerimiz 12.8 di şimdi ise 11.2 ve doktorumuz harika dedi aynı şekilde beslenmesine devam edeceğiz, Zeyno süt konusunda biraz abartıya kaçıyor gibi çünkü bütün öğünlerini, meyvelerini vs. herşeyi tam yemesine rağmen yinede süte hayır demiyor ve hatta istiyor günlük olarak neredeyse 750 ml süt tüketiyor ve bu kansızlık yapabilir diye çok korkuyordum ama hiçte korktuğum gibi çıkmadı çok şükür, kırmızı eti, mercimeği, pekmezi, cevizi vs. demir açısından zengin ne varsa aynen beslenmeye devam tabii sütede
Ohh oh afiyet bal şeker olsun yarasın kuzucuğa.oki cicim işte zeynomun günlük menüsü:))
sabah 7.30-8.00 gibi uyanıyor ve 150 cc günlük süt içerek başlıyor güne:)
9.00-9.30 gibi ananesiyle kahvaltı yapıyorlar;
(peynirini kendim yapıyorum hala hazır peynire geçemedim bir türlü sanırım daha uzun bir süre kendim yapmaya devam edicem)
-peynir, domates (bayılıyor),salatalık (pek sevmiyor arada kemiriyor sadece), bazen bir iki tane zeytin (ama paketli market zeytini vermiyorum!, babanesi yapıyor zeytinimizi)
- kendi yaptığımız tam buğday ekmeği, ve tatlı tabağı ki hiç atlamıyoruz bunu (ceviz, pekmez ve kuru meyve karıştırıyoruz işte kuru erik, kuru gün kayısı ne denk gelirse kuru üzüm gibi ki demir açısından çok değerli kuru üzüm)
öğleye kadar birinci meyve öğünüü armut, şeftali, siyah erik, muz vs. vs. veee son zamanların favorisi üzümm özellikle siyah üzüme bayılıyor tek tek koparıp ısıra ısıra yiyor büyük yameyveden sonra yine 150 cc sütü deviriyor öğele olana kadar diyorum ya nekadar tokta olsa o sütü içecek illaki
meyvesinide yedikten ve sütünü içitikten sonra öğle uykusuna yatıyor 12 gibi ve 2.30-3 saat arası uyuyor, önceleri sabahtanda kısa bir uykusu vardı ama artık öğleye kadar uyumuyor
o uykudan kalkana kadar annem yemeğini hazırlıyor öğle yemeğini hala zeynoya özel pişiriyoruz işte mutlaka kırmızı et, mercimek nohut gibi bir değişik bir bakliyat var mutlaka bir günlük menüsünde, yada etli sebze yemeği yada çorbası, yanındada kendi yaptığımız yoğurt:)
sonra biz eve gelene kadar sürekli meyve atıştırmaya devam ediyor ve tabii yine süt 150-200 cc süt içiyor biz eve gelene kadar
akşam yemeğindede bizim soframızda ne varsa işte az tuzlu ve az yağlı zeynolu yemekleren geç 7.30 da akşam yemeğindne kalkmış oluyoruz ailecek ki kendimizi parka atıyoruz zeynoyla dönüşte bir süt daha sonra banyosuydu dişleriydi, gecelikleriydi derken yine sütünü içerekten uyuyakalıyor:)
zeynonun bir günlük menüsü değil bir günlük macerası oldu bu cicimm galiba
sonuç olarak değişik bir şey yok ama her besin türünden mutlaka vermeye çalışıyoruz tabi bu gününe göre bazen çok yiyor bazen az yiyor, ama vazgeçemediği ve atlamadığı şeyler bol bol meyve ve sütt
bugünde bitti çok şükür:)) belli bir saatten sonra babam ve kızkardeşim diğer odaya iltica ettiler çocuklarla annem ve ben uğraştık. annemde şimdi hastayım deyip duruyor:)) kreşte nasıl bakıyorlar bu çocuklara hiç anlayamıyorum.
ilkimcim Bestem ve senin için hayırlı olsun kreşe başlamanız. herşey yolunda gider umarım.
mutlum bu babalar bize göre gaddar oluyorlar ama iyide oluyor hayat zor şimdiden ayaklarının üstüne durmayı öğrensinler dimi:)) valla 3 çocuktan sonra 4 -5 fark etmez artık Miramın başımın üstünde yeri var.
hejarım sağol sistis olmuşum yani idrar yollarımı üşütmüş oluyorum ayıptır söylemesi kan bile işiyorsun çok kötü oluyor(
bugün yemeği yaptım saat 6 gibi . annemle oturuyoruz yanık kokuyor sen kapattın mı yemeği diyor ay anne dedim sanki apartmanda bi tek biz yemek yapıyoruz kapattım tabi dedim. aradan 5 dakika geçmedi kalktı baktı ki bizim yemek yanıyor:) dalga geçip duruyorlar benle:))
İyi akşamlar kızlarrr geçmişe bakamadım ne var ne yok haberim yok
Bıdığım dün hastalandıbirden ateşlendi gece ateşi 39,5 a kadar yükseldi
Neyseki ateşi çabuk düştü ama sabah ezanından sonra uyuyamadı kuzum baktım ki vücudunda minik kırmızı sivilce gibi döküntüler var
Kahvaltısını yapamadı ağzına 1 lokma aldı feryat figan ağlamaya başladı dr u gelir gelmez yanındaydık
Oğlum 'el ayak ağız hastalığına' yakalanmışilk defa duydum döküntüleri ellerinin içinde ve ayak altında yayıldı diz kapaklarında da var.. Ellerinin içi yanık gibi gözüküyo
Nerden nasıl bulaştı anlamadım boğazlarına kadar 1 günde inmiş
Dikkat edin kızlar salgınmış şu anda..eczaneye sabah erken saatte gittiğimiz halde aynı reçeteyle giden 13. Kişiymişiz
Bi sürü ilaç verdi dr..boğazlara kadar indiği için antibiyotik,döküntüler için şurup,kaşıntı için krem,ağzındaki yaralar için solüsyon,ateş düşürücü şurup,ağız yaralarının çabuk geçmesi için vitamin dua edin teyzeleri yavrum çabucak iyileşsin..çok halsiz ve bitkin
Kuzulara iyi bakın inş sizlerin evine uğramaz bu pis hastalık.. Dr en az 10 gün sürer iyileşmesi dedi 10 gün sonrasındada bi 5 gün daha ateş olabilir dedi çok fazla ilgilenmen lazım dedi..annem ve ben full time tarık buğranın başındayız
Bu gün kaç kez kıyafet değiştirdim hatırlamıyorum..yıka kurut ütüle giydir otomotiğe bağlanmış robot gibi oldum:)
Çok yorgunum 2 gündür uykusuzum ama uyuyamıyorum..meleğimin ilk kez bu kadar çok ağladığını gördüm
İnş yavrumun rahatsızlığı 10 gün sürmüycek eski sağlığına kavuşucak herşey güzel olucak
Kızlar bu arada bilenler bilir ben hiç tv izletmedim kızıma şimdiye kadar,ara sıra açıldığında da hiç ilgilenmiyor sadece anlık bakıp kafasını çeviriyordu şimdiye kadarDün odasını topluyorum o da malumunuz arkamdan dağıtıyor Üstüme sinir geldi,açtım ipad den pepeyi koydum beşiğine,sevinç çığlıkları attı çok mutlu oldu Pepe diyorum pepe diyor,bak bu bebe..bebeeee.sonra anaları çıktı bunların,anneee dedi çok mutlu oldum Sonra....sonra bi daha izletmedim hepsi bu kadar
Hay Allah, canım benim ya çok üzüldüm çok büyük geçmiş olsun.
Ne kadar çok bilmediğimiz hastalık var pekii nasıl bulaşıyomuş bu hastalık.
İnşallah kısa sürede atlatır canım neyseki annen yanında sana çok büyük destek oluyodur.
sanada iyi haftalar canım..Herkese iyi haftalar kızlar
H.sonumuz güzel geçtiEşim kızımı avmdeki minik oyuncaklara götürdü c.tesi,bende hafiyelik yaptım
Markete çıktım,sonra gittim gizlice izledim onlarıBirde ne göreyim:18:Mirayı bindirmiş minik atlı karıncaya,kendi gitmiş jetona para ödüyor kasada:18:bu arada bizimki at üstünde kendi başına dönüyor Çok korktum önce yanlarına gidip eşime 2 laf etmemek için zor tuttum kendimi Allah korusun ya düşse bişey olsa Benim bücür sıkı sıkı tutunmuş kımıldanmıyordu
eşimde gözüyle takipteydi ama gözüyle sadeceBişey demedim ama yüreğim ağzıma geldi,haftada 2-3 kez baba kız gidiyorlar oraya bide görmesem daha iyiydi walla
Dün ailecek kahvaltıya gittik,sonrasında çayırda çimende oynadı minnoşum
Bu sabah 6 da kalktık bizde,,ama 1 saat sonra uyudu hemen,8de kalkmış bende evden çıkmıştım zaten...
Çok güzel ve mutlulukla geçecek bir hafta diliyorum
zeynoya kocaman bir maşallahgünaydınnnnnn
hepimizee güzel bir ve güzel bir hafta diliyorum haa birde çabucak bitsin bu haftada inşşş
ben fena halde yorgunummm haftasonu gezmekten yorulmuştuk zaten dün akşamda okuldan en yakın arkadaşımın kına gecesi vardı oyna oynaaa nasıl yorulmuşumm sormayın, uzun süredir görmediğim arkadaşlarımıda gördüm süper bir akşamdı
cmt günü zeynomun kan tahlili vardı demir ilacı hiç kullanmamıştık biz bir önceki değerimiz 12.8 di şimdi ise 11.2 ve doktorumuz harika dedi aynı şekilde beslenmesine devam edeceğiz, Zeyno süt konusunda biraz abartıya kaçıyor gibi çünkü bütün öğünlerini, meyvelerini vs. herşeyi tam yemesine rağmen yinede süte hayır demiyor ve hatta istiyor günlük olarak neredeyse 750 ml süt tüketiyor ve bu kansızlık yapabilir diye çok korkuyordum ama hiçte korktuğum gibi çıkmadı çok şükür, kırmızı eti, mercimeği, pekmezi, cevizi vs. demir açısından zengin ne varsa aynen beslenmeye devam tabii sütede
çağla heryeri dagıtıyo hayır diyorum ama beni dinlemiyo..ama kesinlikle yapmaması gereken şeyleri çok iyi biliyo çünkü öyle bir hayır diyorum ki gayet ciddiyim asla izin vermiyorumplanner zeynoya kocaman biinş. benim oğluşumda içer ben 150 cc de razıyım.
kızlar bişey merak ediyorum bebişler sizi çileden çıkarınca ne yapıyorsunuz.ben bazen şirazemden çokıyorum sonra üzülüyorum.mesela yapma dediğiniz bişeyi sizin yüzünüze sırıtarak yapmaya devam ediyorsa Ör: parmağını pirize sokuyorsa,vileda suyunuza ellerini daldırıyor,banyodaki kirli bezlerini alıp oturma odasına getiriyorsa vb.
benmi kızdıgımı söylemiştim:26:yo ben bugüne kadar çağlaya hiç sesimi yükseltmedim bile:26:buzdolabının buzluğu altta olanlardan ve biz mutfaktayken sayısını hatırlamadığım kadar açıp kapıyor.bi yerde çocukların dikkatini başka biryere çekmenin ilerde dikkat eksikliğine sebep olabileceğini okumuştum buna dikkat ediyorum.sadece merak ediyorum sadece benim bebeğim mi hayırdan anlamıyo birtek bayb kızdığını anlatmıştı .aman ne bilyim sayılı zaman çabuk geçer inş. bizde bu süreci atlatırız.
ne güzel bir foto:)Eki Görüntüle 786569 an itibariyle evimin durumu budur:))
herkese iyi haftalar dilerim. hasta olunca annemler geldi sağolsunlar. bugünde komşum taşınıyor çocukları bende kahvaltıda 3 çocuk aynı anda besledim halim çok komikti 2 sene arayla 3 çocuk doğurmuş olsaydım vay halime diyim:))
canım defnoş kahvaltıyı evdemi yapıyo:26:yoksa kahvaltısını kreşemi götürüyosun..süper ya. bayıldım. defnoş da hemen hemen aynı yiyor. ama bu arada kuru meyveleri atlamıştık bi kaç gundur yine dikkat ediyorum. bi de sabah ve akşam süt içiyo. diğer hepsi aynı nerdeyse.. yerim ben o zeynoyu. gecelik de mi giyiyor ya hu
bende seni çok iyi anlıyorum canımmerhaba kızlar;
Bugün beste kreşe başladı. Uyum sağlayabilmesi için bu hafta çok uzun tutmadım orada. Sabah 10 gibi gittik. Çocuklar kahvaltı yapıyodu. Onları izledi önce. Ben de öğretmene besteden bahsettim ne yapacaklarını anlattım. O ara beste etrafı dolandı durdu. Yaklaşık 20 dk falan yanında durup bahçede beklemek üzere ayrıldım. Beni fark etmedi bile. Bahçede oynadılar bizimki kaydıraktan kayıp duruyodu. Çocuklarla çok eğlendi. Sonra bi ara anneee diye ağlama sesi duydum öğretmeni aradım altını değiştiriyolarmış(bizimki hiç sevmiyor alt değişmeyi) O ağlayınca başladım ben de ağlamaya. Çok kısa süre sonra sustu. 12:15 gibi yemek yediler bizimki yemeğinin hepsini yemiş çok şaşırdım. 12:40 gibi almaya gittim uyku saati geldiği için huysuzlanmıştı. Beni görünce kucağıma atladı kafasını omzuma koyup uzun bi süre kadırmadı. O an boğazım düğümlendi. Şunu biliyorum ki eğer çalışmıyo olsaydım çocuğumu asla bu kadar küçük yaşta kreşe vermezdim. Aslında o pek zorlanmadı ama ben hazır değilim bu duruma. Genel olarak ilk günü beklediğimden daha iyi geçti umarım iyi olur.
hejarcım degişirse degişsin boşver:)biz bu kadar zamandır nasıl yoruluyoruz birazda sen yorul:))bakalım yürüdükten sonra benim sakin kuzucum değişecek mi,tabiki değişmesini istemem ama ne bilim işte kaşınıyorum galiba:18::18:
sağlıklı olsunlarda hepimizin yavrusunun farklı özellikleri var işte
ama bence 2012 mayıs yavrularının en tembelive en sakini benim oğlum
Kızlar bu arada bilenler bilir ben hiç tv izletmedim kızıma şimdiye kadar,ara sıra açıldığında da hiç ilgilenmiyor sadece anlık bakıp kafasını çeviriyordu şimdiye kadarDün odasını topluyorum o da malumunuz arkamdan dağıtıyor Üstüme sinir geldi,açtım ipad den pepeyi koydum beşiğine,sevinç çığlıkları attı çok mutlu oldu Pepe diyorum pepe diyor,bak bu bebe..bebeeee.sonra anaları çıktı bunların,anneee dedi çok mutlu oldum Sonra....sonra bi daha izletmedim hepsi bu kadar
Sağol canım..bu hastalık hava yoluyla,salyayla,dışkıyla doğrudan temasla bulaşıyomuş yetişkinlerede bulaşabiliyomuş
Çok çabuk bulaşan ve ilerleyen bi hastalıkmış..mesela bu gün tarık buğranın sadece ayak bileklerinde bi kaç benek vardı ve bez bölgesinde bi kaç tane..akşam yatırmadan önce ellerinin içi,ayaklarının altı doluydu
Annem her zamanki gibi en büyük destekçimyarın göndermem lazım annemede bulaşmasın..sonra karı-koca iş başında olucaz çokta nazlı kuzum:)
Çok dikkat edin kızlar
Bestem kreşe başlamış aferim kuzuma annesini üzmemişsende pozitif ol canım sosyal bi bebiş olucak ne güzel..
Defnenin resimlerini gördükçe ben bile hevesleniyorum :) bestede artık rengarenk pozlar verir bize
İnş çanucak alışırsınız
Neyseki ateşi çabuk düştü ama sabah ezanından sonra uyuyamadı kuzum baktım ki vücudunda minik kırmızı sivilce gibi döküntüler var
Kahvaltısını yapamadı ağzına 1 lokma aldı feryat figan ağlamaya başladı dr u gelir gelmez yanındaydık
Oğlum 'el ayak ağız hastalığına' yakalanmışilk defa duydum döküntüleri ellerinin içinde ve ayak altında yayıldı diz kapaklarında da var.. Ellerinin içi yanık gibi gözüküyo
Dikkat edin kızlar salgınmış şu anda..eczaneye sabah erken saatte gittiğimiz halde aynı reçeteyle giden 13. Kişiymişiz
Bi sürü ilaç verdi dr..boğazlara kadar indiği için antibiyotik,döküntüler için şurup,kaşıntı için krem,ağzındaki yaralar için solüsyon,ateş düşürücü şurup,ağız yaralarının çabuk geçmesi için vitamin dua edin teyzeleri yavrum çabucak iyileşsin..çok halsiz ve bitkin
Kuzulara iyi bakın inş sizlerin evine uğramaz bu pis hastalık.. Dr en az 10 gün sürer iyileşmesi dedi 10 gün sonrasındada bi 5 gün daha ateş olabilir dedi çok fazla ilgilenmen lazım dedi..annem ve ben full time tarık buğranın başındayız
Bu gün kaç kez kıyafet değiştirdim hatırlamıyorum..yıka kurut ütüle giydir otomotiğe bağlanmış robot gibi oldum:)
Çok yorgunum 2 gündür uykusuzum ama uyuyamıyorum..meleğimin ilk kez bu kadar çok ağladığını gördüm
İnş yavrumun rahatsızlığı 10 gün sürmüycek eski sağlığına kavuşucak herşey güzel olucak
sanada iyi haftalar canım..
hafiyelik yapmışsın senden korkulur:)bizdede durumlar tam tersidir,ben daha rahatımdır eşim pimpiriklidir..mesela çocukları ona bırakırım çarşıya giderim yaklaşık 3 saat sonra gelirim eşim sinir küpü çünkü çocukları 1 dakika bile bırakıp balkona sigara içmeye çıkmaz:))balkona çıkamadıgı içinde sinirlenmiş olur:)senin eşinde pek bi rahatmış:)hangisi doğru bilemedimbuldum ikisinin ortası olmalı:))
zeynoya kocaman bir maşallahdegeriniz çok güzel canım
750 ml sütmü tüketiyoşok oldum benim cadı 100 ml sütü zorla içiyo:26:zeyno fazla içmiyomu canım belki şimdi degil ama ilerde kansızlık yapmasın:44:acaba benim çağlamda emmeyi bırakınca içermi yani 300 ml içse ben elimi öpüp başıma koyacam:)
günlük beslenmeside çok güzelbizdede durum şöyle ben kuru meyve yediremiyorum:26:süt yerinede beni emiyo:))
ha bide bizim meyvemiz tek ögün..
çağla heryeri dagıtıyo hayır diyorum ama beni dinlemiyo..ama kesinlikle yapmaması gereken şeyleri çok iyi biliyo çünkü öyle bir hayır diyorum ki gayet ciddiyim asla izin vermiyorumprize elini sokmasının yasak oldugunu biliyo ve yapmıyo..ben hiç biryeri kitlemedim veya bantlamadım heryer serbest bakabilir dagıtabilir alıştım artık ama wc,priz yasak ki bunları bildigi içinde yapmıyo zaten..
zaten evimde kırılacak incik boncugu yıllar önceden kaldırmıştım bi dahada koymak kısmet olmadı:)ceren hiç çağla gibi degildi kolay kolay bi yeri karıştırmazdı..
benmi kızdıgımı söylemiştim:26:yo ben bugüne kadar çağlaya hiç sesimi yükseltmedim bile:26:
belki cerenle karıştırmışsındır:))ceren beni çok sinirlendiriyodu ama nazar degmesin bu aralar aramız çok iyi
ne güzel bir foto:)
çok şanslısın canımihtiyacın oldugunda yanına gelebilecek bir ailen olması çok ama çok güzel canım
canım defnoş kahvaltıyı evdemi yapıyo:26:yoksa kahvaltısını kreşemi götürüyosun..
bide öglen yemegi var:26:
bende seni çok iyi anlıyorum canımben geçen yaz cereni 2 aylıgına kreşe vermiştim(yarım gün)sırf evde sıkılmasın oyun oynasın diye..ilk gün cereni orda bırakıp geldigimde bütün yol boyunca hıçkırarak aglamıştım:))
ki ceren 3 yaşındaydıcağla daha 2 aylıktı:))eve geldim sakinleşemiyorum eşimi aradım dedim git hemen cereni getirr..
eşim gitmiş almaya ama ceren eve gelmedişimdi anlatıyorum gülüyorum ama o zaman çok üzülmüş ve aglamıştım..
sanki çocugumu kreşe degilde çocuk yuvasına verdim gibi hissetmiştimama sonraki günler alıştım ceren çok mutluydu..
sende alışacaksın hatta bestenin mutlu oldugunu gördükçe için çok rahat edecek canım..
hejarcım degişirse degişsin boşver:)biz bu kadar zamandır nasıl yoruluyoruz birazda sen yorul:))
heryeri dagıtsın ogluşun
mutlucum beni bilen bilir bizde tv kolay kolay hiç kapanmaz:))
çağla 1 yaşına kadar reklamları görünce gözünü tvye kitleyen bir çocuktuama 4 aydır tv ye bile bakmıyo..
hatta eskiden o reklamları izlerken bende yemegini yedirirdim işime gelirdi
ama benim kızım ne pepeye bakıyo nede başka birşeye:26:
tv hiç ilgisini çekmiyo..cerende eskiden beri çizgi film seven bir çocuk,halada çok seviyo..
yani diyorum ki acaba çocuklardaki bu tv bagımlılıgı bizim televizyonu açık bırakıp bırakmadıgımızla alakası yokmu:26:
çağla dogdugundan beridir tv açık ama hiç çizgi film izlemiyo:26:sadece müzik duydugu zaman dönüp bakıyo oynuyo
ayy ben ne yazdım inan bende bilmiyorum
kısacası:afferim mirayapepe demeyi ögrenmiş
arada aç çocuga bişey olmaz annesi:))
İki çocuk olunca insan daha rahat oluyo de mi?
Bizim bu ilkler zavallı, her tecrübesizliği onlara yaşatıyoz.
Büyüklerin şöyle bi sözü var: Anamın ilki olacağına dağlarda tilki olaydım
tatlıcadı cok gecmiş olsun canım yaa. ayy defnenin agız kenarında 3 tane sivilce olmuş. her seyi ağzına sokuyo diye düşündüm ben de yazdıklarını okuyunca tırstım valşla. cok sukur baska yerinde yok ve ates falan da yokaman yaa olmasınlar hasta bebelerimiz...
beybim cerenim; sabah kahvaltısını ve oğle yemeğini okulda yiyo ama liste var elimde ve her gun ne yediğini içtiğini not alıp defteriyle bana verdikleri için biliyorum.
ilkimcim tesekkurler. napalım. o enerjiyi bulak zorundayım. yoksa kafayı yerim
all about aylin: Defne Karen Büyüyor
alın size resimli hikaye :) gülün biraz
kızlar kreş fiyatları ne kadar ??? :44:
bugun kendim için saglık ocagına gittim sinüzit ilacım bittigi için doktorumuz enesinde boy kilosuna bakalım dedi en son 1yasında götürmüstüm evde tartıyorum hep aynı kilosu 4aydır hastalıgıda yok diye götürme geregi duymadım
enes 11kg81cm olmus iyi dediler..
kilo almıs olmasına sasırdım acıkcası cünkü her tatısımda aynıydı megersem almıs oglusum mutlu etti anacıgını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?