2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bugünde bitti çok şükür:)) belli bir saatten sonra babam ve kızkardeşim diğer odaya iltica ettiler çocuklarla annem ve ben uğraştık. annemde şimdi hastayım deyip duruyor:)) kreşte nasıl bakıyorlar bu çocuklara hiç anlayamıyorum.

ilkimcim Bestem ve senin için hayırlı olsun kreşe başlamanız. herşey yolunda gider umarım.

mutlum bu babalar bize göre gaddar oluyorlar ama iyide oluyor hayat zor şimdiden ayaklarının üstüne durmayı öğrensinler dimi:)) valla 3 çocuktan sonra 4 -5 fark etmez artık Miramın başımın üstünde yeri var.

hejarım sağol sistis olmuşum yani idrar yollarımı üşütmüş oluyorum ayıptır söylemesi kan bile işiyorsun çok kötü oluyor(

bugün yemeği yaptım saat 6 gibi . annemle oturuyoruz yanık kokuyor sen kapattın mı yemeği diyor ay anne dedim sanki apartmanda bi tek biz yemek yapıyoruz kapattım tabi dedim. aradan 5 dakika geçmedi kalktı baktı ki bizim yemek yanıyor:) dalga geçip duruyorlar benle:))

İyi akşamlar kızlarrr geçmişe bakamadım ne var ne yok haberim yok
Bıdığım dün hastalandıbirden ateşlendi gece ateşi 39,5 a kadar yükseldi
Neyseki ateşi çabuk düştü ama sabah ezanından sonra uyuyamadı kuzum baktım ki vücudunda minik kırmızı sivilce gibi döküntüler var
Kahvaltısını yapamadı ağzına 1 lokma aldı feryat figan ağlamaya başladı dr u gelir gelmez yanındaydık
Oğlum 'el ayak ağız hastalığına' yakalanmışilk defa duydum döküntüleri ellerinin içinde ve ayak altında yayıldı diz kapaklarında da var.. Ellerinin içi yanık gibi gözüküyo
Nerden nasıl bulaştı anlamadım boğazlarına kadar 1 günde inmiş
Dikkat edin kızlar salgınmış şu anda..eczaneye sabah erken saatte gittiğimiz halde aynı reçeteyle giden 13. Kişiymişiz
Bi sürü ilaç verdi dr..boğazlara kadar indiği için antibiyotik,döküntüler için şurup,kaşıntı için krem,ağzındaki yaralar için solüsyon,ateş düşürücü şurup,ağız yaralarının çabuk geçmesi için vitamin dua edin teyzeleri yavrum çabucak iyileşsin..çok halsiz ve bitkin
Kuzulara iyi bakın inş sizlerin evine uğramaz bu pis hastalık.. Dr en az 10 gün sürer iyileşmesi dedi 10 gün sonrasındada bi 5 gün daha ateş olabilir dedi çok fazla ilgilenmen lazım dedi..annem ve ben full time tarık buğranın başındayız
Bu gün kaç kez kıyafet değiştirdim hatırlamıyorum..yıka kurut ütüle giydir otomotiğe bağlanmış robot gibi oldum:)
Çok yorgunum 2 gündür uykusuzum ama uyuyamıyorum..meleğimin ilk kez bu kadar çok ağladığını gördüm
İnş yavrumun rahatsızlığı 10 gün sürmüycek eski sağlığına kavuşucak herşey güzel olucak

Görünen o ki montessori ile ilgilenen sayısı fazla... Ben de bizim için şöyle bi başlık açtım...

http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...ayis-annelerinin-montessori-uygulamalari.html

vira bismillah :)
Tebrik ederim canım seni. Ayrıca şu enerjine hayranım
vallaha bravo canım, ya ben çok beceriksizim ya da sen çok hamaratsın. Benim hiç vaktim olmuyo bu dediklerini yapmaya tek müsait olduğum zaman akşamları onda da ayağımı uzatıp yatmayı tercih ediyorum.
Maşallah canım zeynomun değeri gayet iyiymiş umarım hep böyle güzel haberler alırsın sonuçlarından.
Ohh oh afiyet bal şeker olsun yarasın kuzucuğa.
Menünüz çok güzelmiş bizim menümüzle çok yakın;ama ben kuru meyvelerden sadece kayısı veriyorum.
Kuru üzümü ben de alayım bari. Ayrıca o pijamalı tontişi yerim ben

Umarım canım çok sağ ol. Yemek yakanlar gurubumuza hoş geldin cicim. Ben de 2 gün önce sütü ocakta unuttum. Taştı gitti. Sütten çok ocağın kirlenmesine üzüldüm valla

Hay Allah, canım benim ya çok üzüldüm çok büyük geçmiş olsun.
Ne kadar çok bilmediğimiz hastalık var pekii nasıl bulaşıyomuş bu hastalık.
İnşallah kısa sürede atlatır canım neyseki annen yanında sana çok büyük destek oluyodur.

Bizimki de pepe hastası ben de çok izletmiyorum ama pepeyi gördüğündeki o mutluluğuna engel olmamak için az da olsa izletiyorum.
Onun pepe diyen ağzını yerim ben

Sağol canım..bu hastalık hava yoluyla,salyayla,dışkıyla doğrudan temasla bulaşıyomuş yetişkinlerede bulaşabiliyomuş
Çok çabuk bulaşan ve ilerleyen bi hastalıkmış..mesela bu gün tarık buğranın sadece ayak bileklerinde bi kaç benek vardı ve bez bölgesinde bi kaç tane..akşam yatırmadan önce ellerinin içi,ayaklarının altı doluydu
Annem her zamanki gibi en büyük destekçimyarın göndermem lazım annemede bulaşmasın..sonra karı-koca iş başında olucaz çokta nazlı kuzum:)
Çok dikkat edin kızlar

Bestem kreşe başlamış aferim kuzuma annesini üzmemiş sende pozitif ol canım sosyal bi bebiş olucak ne güzel..
Defnenin resimlerini gördükçe ben bile hevesleniyorum :) bestede artık rengarenk pozlar verir bize
İnş çanucak alışırsınız

sanada iyi haftalar canım..
hafiyelik yapmışsın senden korkulur:)bizdede durumlar tam tersidir,ben daha rahatımdır eşim pimpiriklidir..mesela çocukları ona bırakırım çarşıya giderim yaklaşık 3 saat sonra gelirim eşim sinir küpü çünkü çocukları 1 dakika bile bırakıp balkona sigara içmeye çıkmaz:))balkona çıkamadıgı içinde sinirlenmiş olur:)senin eşinde pek bi rahatmış:)hangisi doğru bilemedimbuldum ikisinin ortası olmalı:))
zeynoya kocaman bir maşallahdegeriniz çok güzel canım
750 ml sütmü tüketiyoşok oldum benim cadı 100 ml sütü zorla içiyo:26:zeyno fazla içmiyomu canım belki şimdi degil ama ilerde kansızlık yapmasın:44:acaba benim çağlamda emmeyi bırakınca içermi yani 300 ml içse ben elimi öpüp başıma koyacam:)
günlük beslenmeside çok güzelbizdede durum şöyle ben kuru meyve yediremiyorum:26:süt yerinede beni emiyo:))
ha bide bizim meyvemiz tek ögün..
çağla heryeri dagıtıyo hayır diyorum ama beni dinlemiyo..ama kesinlikle yapmaması gereken şeyleri çok iyi biliyo çünkü öyle bir hayır diyorum ki gayet ciddiyim asla izin vermiyorumprize elini sokmasının yasak oldugunu biliyo ve yapmıyo..ben hiç biryeri kitlemedim veya bantlamadım heryer serbest bakabilir dagıtabilir alıştım artık ama wc,priz yasak ki bunları bildigi içinde yapmıyo zaten..
zaten evimde kırılacak incik boncugu yıllar önceden kaldırmıştım bi dahada koymak kısmet olmadı:)ceren hiç çağla gibi degildi kolay kolay bi yeri karıştırmazdı..
benmi kızdıgımı söylemiştim:26:yo ben bugüne kadar çağlaya hiç sesimi yükseltmedim bile:26:
belki cerenle karıştırmışsındır:))ceren beni çok sinirlendiriyodu ama nazar degmesin bu aralar aramız çok iyi
ne güzel bir foto:)
çok şanslısın canımihtiyacın oldugunda yanına gelebilecek bir ailen olması çok ama çok güzel canım
canım defnoş kahvaltıyı evdemi yapıyo:26:yoksa kahvaltısını kreşemi götürüyosun..
bide öglen yemegi var:26:
bende seni çok iyi anlıyorum canımben geçen yaz cereni 2 aylıgına kreşe vermiştim(yarım gün)sırf evde sıkılmasın oyun oynasın diye..ilk gün cereni orda bırakıp geldigimde bütün yol boyunca hıçkırarak aglamıştım:))
ki ceren 3 yaşındaydıcağla daha 2 aylıktı:))eve geldim sakinleşemiyorumeşimi aradım dedim git hemen cereni getirr..
eşim gitmiş almaya ama ceren eve gelmedişimdi anlatıyorum gülüyorum ama o zaman çok üzülmüş ve aglamıştım..
sanki çocugumu kreşe degilde çocuk yuvasına verdim gibi hissetmiştimama sonraki günler alıştım ceren çok mutluydu..
sende alışacaksın hatta bestenin mutlu oldugunu gördükçe için çok rahat edecek canım..
hejarcım degişirse degişsin boşver:)biz bu kadar zamandır nasıl yoruluyoruz birazda sen yorul:))
heryeri dagıtsın ogluşun

mutlucum beni bilen bilir bizde tv kolay kolay hiç kapanmaz:))
çağla 1 yaşına kadar reklamları görünce gözünü tvye kitleyen bir çocuktuama 4 aydır tv ye bile bakmıyo..
hatta eskiden o reklamları izlerken bende yemegini yedirirdim işime gelirdi
ama benim kızım ne pepeye bakıyo nede başka birşeye:26:
tv hiç ilgisini çekmiyo..cerende eskiden beri çizgi film seven bir çocuk,halada çok seviyo..
yani diyorum ki acaba çocuklardaki bu tv bagımlılıgı bizim televizyonu açık bırakıp bırakmadıgımızla alakası yokmu:26:
çağla dogdugundan beridir tv açık ama hiç çizgi film izlemiyo:26:sadece müzik duydugu zaman dönüp bakıyo oynuyo
ayy ben ne yazdım inan bende bilmiyorum
kısacası:afferim mirayapepe demeyi ögrenmiş
arada aç çocuga bişey olmaz annesi:))

Anladım canım inşallah eski sağlığına kavuşur benim yakışıklı kuzum.
Dediğin gibi dikkat etmek lazım.
Bunca sıkıntın arasında bana moral verdiğin için de teşekkür ederim canım.

çok büyük geçmiş olsun tarık buğraya..bende ilk defa duyuyorum canım:26:nasıl bir hastalıkmış bu böyle..daha neler duyacaz..
siz ilaçlarınızı düzenli kullanın dedigin gibi 10 güne kalmaz sapasaglam olur yakışıklımız
annesi ona çok iyi bakar ben biliyorum
bizide habersiz bırakma canım,acil şifalar

İki çocuk olunca insan daha rahat oluyo de mi?
Bizim bu ilkler zavallı, her tecrübesizliği onlara yaşatıyoz.
Büyüklerin şöyle bi sözü var: Anamın ilki olacağına dağlarda tilki olaydım

kızlar bende grip oldum burnum akıyo,gözlerim sulanıyo:))
sesim gitti:))ne oldu bana anlamadım..kesin nazar degdi banayoksa gece 12 de yedigim magnumların alakası bile yok:))
cumartesi cerene ''bil bakalım'' diye bir oyuncak aldım2 gündür benim peşimde anne oynıyalım anneeeeee
babası gelincede babasına yapışıyo:))aldıgıma çok pişman oldum:))hiç rahat vermiyo:)
eşimlede limoniyizsebebini boşverin küsüm gerek olmadıkça konuşmuyorum bile
aslındaa bugünlerde kimseyle aram yok nedendir bilmiyorum:44:annemlede bozuguz:26:abimin eşinede biraz bozugum:))
ama sorun bende degil bunu biliyorum
herkes çok benciladeletsiz insanlarönce ben hep ben diyen insanları sevmiyorum

İki çocuk olunca insan daha rahat oluyo de mi?
Bizim bu ilkler zavallı, her tecrübesizliği onlara yaşatıyoz.
Büyüklerin şöyle bi sözü var: Anamın ilki olacağına dağlarda tilki olaydım

bu atasözünü tuttum:))ceren büyüsün öğretecem
ilk veya ikinci aslında pek birşey farketmiyo.zamanla unutuyosun yine tecbübesiz sayılıyosun..

tatlıcadı cok gecmiş olsun canım yaa. ayy defnenin agız kenarında 3 tane sivilce olmuş. her seyi ağzına sokuyo diye düşündüm ben de yazdıklarını okuyunca tırstım valşla. cok sukur baska yerinde yok ve ates falan da yok aman yaa olmasınlar hasta bebelerimiz...

beybim cerenim; sabah kahvaltısını ve oğle yemeğini okulda yiyo ama liste var elimde ve her gun ne yediğini içtiğini not alıp defteriyle bana verdikleri için biliyorum.

ilkimcim tesekkurler. napalım. o enerjiyi bulak zorundayım. yoksa kafayı yerim

all about aylin: Defne Karen Büyüyor

alın size resimli hikaye :) gülün biraz

çok tatlı kuzu
en çok süt içişini sevdim:)çağlada pipetle çekebiliyo zaten dudakları minnacık dahada küçülüyo

tatlıcadım okuyunca hemen girip baktım netten annemlere sordum nereden uyduruyonuz bu hastalıkları diyorlar güya her şey gelişti ama hastalıklarda malesef. çok geçmiş olsun yavrum ne kadar zorlanıyordur sende onu gördükçe Allah yardımcınız olsun

kızlar kreş fiyatları ne kadar ??? :44:

bugun kendim için saglık ocagına gittim sinüzit ilacım bittigi için doktorumuz enesinde boy kilosuna bakalım dedi en son 1yasında götürmüstüm evde tartıyorum hep aynı kilosu 4aydır hastalıgıda yok diye götürme geregi duymadım
enes 11kg 81cm olmus iyi dediler..
kilo almıs olmasına sasırdım acıkcası cünkü her tatısımda aynıydı megersem almıs oglusum mutlu etti anacıgını

seni burda görmek ne güzel beykozum:)
kreşi ne yapacan neden sordun..bizim burda tam gün 600-700,yarım gün 500 sanırım..istanbulda daha pahalıdır:)
sen buraya yolla enesi:)
boyuda kilosuda çok güzel maşallah
çağlada 2 ay önce 11 kilo 82 cm di.acaba kilo almışmıdır bende merak ettim:26:

Cok uzuldum cnm rabbim sifa versin...Inan cok kotu oldum okurken kuzum ins iyilesir cabucak...

evde bir büyük çocuk olunca küçügü hiç büyümüyo hiç anlamıyo zannediyodum ama çağla maşallah ne dersem yapıyo
altını degiştirecegim zaman hadi bezini getir diyorum verip kaçıyozorla yakalayıp altını degişiyorum götürüp çöpe atıyo:)
bak üstün kirlenmiş hadi cici getir diyorum dolabını açıp hep aynı bluzu getiriyo:))(en eski olanı)ablasından kalanı:))
kumandayı veriyo,agzını peçeteye ve havluya siliyo:)
oyuncaklarını bile sepete koyuyo
git babana bom yap diyorum gidip yapıştırıyosonrada öpüyo
karnım acıktı mammamm getir dedigimde buzdolabını açmaya çalışıyo..
bıcıbıcıya gidyoruz dedigimde banyoya koşuyo
hadi uyuma vakti dedigimdede herkese el sallayıp bay bayy diyobide avcunu öpüp öpücük yolluyo

gitgite çok şeker oluyolar,herşeyi anlamasına ragmen çok fazla konuşmuyo,anne,baba,abbaa(abla)bay bay,dayy(dayı),
mammamm(yemek),gitti,aç,kapa,,sanırım bu kadar..ceren çağla gibiyken bülbül kuşu gibiydi:))
ses kaydı bile var şarkı bile söylüyodu:26:
neyse geç olsun güç olmasın bunada şükür:)

melegim hoşgeldin cancagızım:)
nasılsın umarım herşey yolundadır..mahir yakışıklısı ne yapıyo biraz anlatsana özledikresimde ekle:)
ben hastayım nazara geldim:)hiç halim yok..
halim yok bu kadar yazdım bide halim olsa sanırım 5 sayfa giderdim:))
sen geldin ben kaçtım gibi olmasın canımbeni bu gece affet:)
çok öpüyorum
iyi geceler...
(çıkarken anahtarı paspasın altına koy belki kujum gelir özledik valla)
(kujum gelirsen en çok beni alıntı yap okuması çok zevkli oluyo:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…