2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bende empati yapıyım o zaman:)
hayırlı akşamlar mememeeelegimmmbastonunu ikiye ayır kısalmış olur cigerim
takma dişlerimi çıkarmayı ben unutmuyorum yanıma bir bardak su alıyorum,gece içine atıyorum,eger susarsamda o sudan içiyorum eheueeue,iki işi bir anda yapmış oluyorummm
unutkanlık bendede var mutlucum,mesela sana azraece yazacagıma bi bakıyorum tatlıcadı yazmışım kusura bakmayasın bambucanım
isim unutuyorum ne yaparsın yaşlılık beykozcum
geçen bakkala gittim dönüyorum baktım benim koca fırında oturuyo tuttum kolundan eve getirdim,5 dakika sonra dış kapı açıldı aa baktım benim kocamegerse yalnışlıkla fırıncıyı eve geitrmişim
ne yaparsın olur böyle şeyler:68

Son düzenleme:
Herkese iyi hafta sonlarıı
Geçmişi okudum geldim:)dışarı çıkıcaktık hava çok sıcak akşama doğru çıkalım diye düşündük bizim banyodan alt katın banyosuna su akıyomuş tadilat var
Daha bu gün temizlik yaptım batırdılar yine banyoyu

Oğluşumun odasına gardrop almıştık dün geldi sildim ama odası mobilya kokuyo sirkeylemi silmek geliyodu kızlar?kokuyu en kısa zamanda nasıl yok edebilirim?

Talay & bambucan;kışlık hazırlıklar yapmışsınız ellerinize sağlık kızlar kışın afiyetle yersiniz inş.ben heüz hiç bi şey yapmadım tembel tembel oturuyorum:)annemin yada ablamların yardım etmesini bekliyorum galiba:) burda nemden dolayı patlıcan ve biber kurutulmuyo..bol bol kurutun yiyin

Zeynoma&miramada maşallah çişe alışmada hızlı çıktı bizim prenseslerdarısı bizimkilerin başına:)

Beybim;fıstığın saçları kısalmış bence cerene çene hizasında kısa saç çok yakışır eklede resmini görelim fıstığımızı

Turuncu & hejar;hoşgeldinizturuncu eviniz hayırlı olsun canım toparla yerleştir seni yorucu günler bekliyo..ayrı kalmak zor olsada kayranın annende kalması daha iyi olur..bende yerleşirken 1 gün tarık buğrayı ablama bıraktım
Hejar gamzelimedemek hala yürümüyo benim bıdığımda canı isterse 3 adıma kadar atıyo sonrası yok

Azraece;geçmiş olsun canım..sistittençok çektim çok zor..küvetiniz varsa sıcağa yakın su ile doldur ve içinde keyif yap:)iyi geliyo

Öptüm herkesii

Para degilde dua gondersem olurmu :))allah tuttugunu para etsin ins..bol bereketli bir omur gecir ins..amin..

Ceren senin kizin nede olsa merak etme oda yakin bir zamanda kapar bu isi..masallah baba ile bu yasta baslamisiz calismaya sen kuzulari erken isci yaptin bu ne demek biliyormusun yakinda sen cok ama cok zengin olursun :))

AzraEce cim gecmis olsun cnm sistik ne bilmiyorum ama idrar yollarini usutme gibi birsey galiba umarim tez zamanda atlatirsin cnm..

günaydın annişler... nasılsınız bakalım...

biz yine erkenciyiz. 6.30 da kalktık maaile :)

dün face teki gruplardan biri sayesinde tanıştığım bir anneyle buluştuk... onun da bir kızı var ve o da defne karen ile aynı gün doğumlu. hatta aralarında sadece 5 dakikacık var

çok güzel geçti. ama iki kuduruk da dağıttı ortalığı, oyuncak kavgası yaptılar. hatta kavga bile edemediler. benim bücür kızıp bağırıp aldı elinden oyuncakları çok komiklerdi yaa.. o da normalde vermezmiş oyuncaklarını ama defne korkuttu herhalde, bişey demedi

işte böyle. sonra da klasik pazar gunu aktivitemizi yapıp defneyi trene ve ördekli vagonlara bindirip döndük evimize.

Herkese iyi haftalar kızlar

H.sonumuz güzel geçtiEşim kızımı avmdeki minik oyuncaklara götürdü c.tesi,bende hafiyelik yaptım
Markete çıktım,sonra gittim gizlice izledim onlarıBirde ne göreyim:18:Mirayı bindirmiş minik atlı karıncaya,kendi gitmiş jetona para ödüyor kasada:18:bu arada bizimki at üstünde kendi başına dönüyor Çok korktum önce yanlarına gidip eşime 2 laf etmemek için zor tuttum kendimiAllah korusun ya düşse bişey olsaBenim bücür sıkı sıkı tutunmuş kımıldanmıyordu
eşimde gözüyle takipteydi ama gözüyle sadeceBişey demedim ama yüreğim ağzıma geldi,haftada 2-3 kez baba kız gidiyorlar oraya bide görmesem daha iyiydi walla
Dün ailecek kahvaltıya gittik,sonrasında çayırda çimende oynadı minnoşum
Bu sabah 6 da kalktık bizde,,ama 1 saat sonra uyudu hemen,8de kalkmış bende evden çıkmıştım zaten...

Çok güzel ve mutlulukla geçecek bir hafta diliyorum

Günaydın arkadaşlar.aktivitelere bayıldım inş.bizde paylaşımda bulunucaz ama benim oğlan fotoğraf çekildiğini anladığı vakit makineyi almak için taruza geçiyo.birde bambucan halının üzerinde suyla oynatma cesaretin için seni tebrik ediyorum.benimki olsa heryer ıslanırdı.
Kış hazırlıklarım tam gaz devam ediyor hafta sonu 3 kilo kırmızı biber ve 2 kilo top patlıcan közleyip buzluğa attım.acı biberli sos yaptım.sırada şeftali ve erik kompostosu var.

günaydınnnnnn

hepimizee güzel bir ve güzel bir hafta diliyorum haa birde çabucak bitsin bu haftada inşşş

ben fena halde yorgunummm haftasonu gezmekten yorulmuştuk zaten dün akşamda okuldan en yakın arkadaşımın kına gecesi vardı oyna oynaaa nasıl yorulmuşumm sormayın, uzun süredir görmediğim arkadaşlarımıda gördüm süper bir akşamdı

cmt günü zeynomun kan tahlili vardı demir ilacı hiç kullanmamıştık biz bir önceki değerimiz 12.8 di şimdi ise 11.2 ve doktorumuz harika dedi aynı şekilde beslenmesine devam edeceğiz, Zeyno süt konusunda biraz abartıya kaçıyor gibi çünkü bütün öğünlerini, meyvelerini vs. herşeyi tam yemesine rağmen yinede süte hayır demiyor ve hatta istiyor günlük olarak neredeyse 750 ml süt tüketiyor ve bu kansızlık yapabilir diye çok korkuyordum ama hiçte korktuğum gibi çıkmadı çok şükür, kırmızı eti, mercimeği, pekmezi, cevizi vs. demir açısından zengin ne varsa aynen beslenmeye devam tabii sütede

planner zeynoya kocaman bi inş. benim oğluşumda içer ben 150 cc de razıyım.
kızlar bişey merak ediyorum bebişler sizi çileden çıkarınca ne yapıyorsunuz.ben bazen şirazemden çokıyorum sonra üzülüyorum.mesela yapma dediğiniz bişeyi sizin yüzünüze sırıtarak yapmaya devam ediyorsa Ör: parmağını pirize sokuyorsa,vileda suyunuza ellerini daldırıyor,banyodaki kirli bezlerini alıp oturma odasına getiriyorsa vb.

canım tehlikeli bir şey yapmadığı sürece mesela prizlere ellerini sokmak ki bizde hepsinde güvenlik kapağı var sizde yoksa mutlaka takın tavsiye derim çünkü Zeyno oraların kapalı olduğunu anladığından beri prizlere gitmiyor zaten artık, bunun dışında dediğim gibi eğer kendine zarar verecek tehlikeli bir şey değilse birazcık yapmaya devam etmesine izin veriyoruz biz çünkü aksi takdirde yaptığı şey dahada kıymete biniyor baktım ısrarala devam ediyor ve kendiliğinden başka bir şeye yönelmiyorsa ben kucaklayıp aaa burda ne varmışş Zeyno gel bakalımm birlikte oynayalımm yada elime daha ilgisini çekecek değişik bir şeyler alıp aaa zeynoo bak burda ne var gel hadii falan deyipp başka bir şeye çekiyoruz işte yoksa biz onunla inatlaşınca yaptığı şeyden vazgeçmeyi bırak dahada üstüne gidiyor canım, ben genel tavır olarak çok fazla kısıtlanma duygusu hissettirmemeye sürekli hayır dememeye çalışıyorum ki hem keşfetme duyguları körelmesin hem kendini kötü ve bastırılmış hissetmesin hemde hayır dediğim şeylerin katii ve önemli olduğunu anlasın kirli bezleri salona getirse mesela ben hiç takmam sonrada hadii bakalım Zeyno şimdidide yerine götür koy bakalım deyince götürüp koyuyor zaten ya bazen oturup çantamı karıştırıyor mesela hepsini dışarı çıkarıyor ama zeynooo hadii bakalım şimdide hepsini içine koy ve kapat diyorum bu sefer içine koyma yarışı başlıyor napalımm iştee böyle böylee idare etcezz mecburrr, valla açıkçası biz annemle neresi kirlencek batcak vs. hiiiççç takmıyoruz yeterkii kendine zarar verecek bir şey yapmasın

talaycım ben de ne kadar cok hayır dersem daha da inatla ve sırıtarak karşılık alıyorum. o yüzden ilgisini başka yöne çekme olayını deniyorum ben de planner gibi. prizlerde bizde de koruyucu var. çok önemli o mevzu..

şimdi bizimki tv yi üzerindeki düğmeden kapamayı öğrendi ve onu yapmaya calısıyo. hayır dedikçe yapıyo. ilgisini başka bişey de cekmiyo ordayken. bakalım ona nasıl bi çözüm bulcaz..

off bu erkekler nasıl bu kadar rahat olabliyo... yazının sonunda düştü falan yazcaksın sandım korktum valla canım ya.. neyse ki olaysız atlatmışsınız..

oh ne güzel ya göbecikler atılmış falan... of haftasonu tatil dinlenme zamanı güya. ben de cok yorgunum ustumden kamyon geçmiş gibi..
kan değerlerinize cok seviindim.. sen buraya zeynonun bir günlük menusunu yaz bakiim buraya... ilham alalım senden

buzdolabının buzluğu altta olanlardan ve biz mutfaktayken sayısını hatırlamadığım kadar açıp kapıyor.bi yerde çocukların dikkatini başka biryere çekmenin ilerde dikkat eksikliğine sebep olabileceğini okumuştum buna dikkat ediyorum.sadece merak ediyorum sadece benim bebeğim mi hayırdan anlamıyo birtek bayb kızdığını anlatmıştı .aman ne bilyim sayılı zaman çabuk geçer inş. bizde bu süreci atlatırız.

an itibariyle evimin durumu budur:))

herkese iyi haftalar dilerim. hasta olunca annemler geldi sağolsunlar. bugünde komşum taşınıyor çocukları bende kahvaltıda 3 çocuk aynı anda besledim halim çok komikti 2 sene arayla 3 çocuk doğurmuş olsaydım vay halime diyim:))

ne güzel şen bi ev o öyleeee... bayıldım. eski günler, çocukluğum geldi aklıma

oki cicim işte zeynomun günlük menüsü:))

sabah 7.30-8.00 gibi uyanıyor ve 150 cc günlük süt içerek başlıyor güne:)

9.00-9.30 gibi ananesiyle kahvaltı yapıyorlar;
(peynirini kendim yapıyorum hala hazır peynire geçemedim bir türlü sanırım daha uzun bir süre kendim yapmaya devam edicem)

-peynir, domates (bayılıyor),salatalık (pek sevmiyor arada kemiriyor sadece), bazen bir iki tane zeytin (ama paketli market zeytini vermiyorum!, babanesi yapıyor zeytinimizi)
- kendi yaptığımız tam buğday ekmeği, ve tatlı tabağı ki hiç atlamıyoruz bunu (ceviz, pekmez ve kuru meyve karıştırıyoruz işte kuru erik, kuru gün kayısı ne denk gelirse kuru üzüm gibi ki demir açısından çok değerli kuru üzüm)

öğleye kadar birinci meyve öğünüü armut, şeftali, siyah erik, muz vs. vs. veee son zamanların favorisi üzümm özellikle siyah üzüme bayılıyor tek tek koparıp ısıra ısıra yiyor büyük ya meyveden sonra yine 150 cc sütü deviriyor öğele olana kadar diyorum ya nekadar tokta olsa o sütü içecek illaki

meyvesinide yedikten ve sütünü içitikten sonra öğle uykusuna yatıyor 12 gibi ve 2.30-3 saat arası uyuyor, önceleri sabahtanda kısa bir uykusu vardı ama artık öğleye kadar uyumuyor

o uykudan kalkana kadar annem yemeğini hazırlıyor öğle yemeğini hala zeynoya özel pişiriyoruz işte mutlaka kırmızı et, mercimek nohut gibi bir değişik bir bakliyat var mutlaka bir günlük menüsünde, yada etli sebze yemeği yada çorbası, yanındada kendi yaptığımız yoğurt:)

sonra biz eve gelene kadar sürekli meyve atıştırmaya devam ediyor ve tabii yine süt 150-200 cc süt içiyor biz eve gelene kadar

akşam yemeğindede bizim soframızda ne varsa işte az tuzlu ve az yağlı zeynolu yemekler en geç 7.30 da akşam yemeğindne kalkmış oluyoruz ailecek ki kendimizi parka atıyoruz zeynoyla dönüşte bir süt daha sonra banyosuydu dişleriydi, gecelikleriydi derken yine sütünü içerekten uyuyakalıyor:)

zeynonun bir günlük menüsü değil bir günlük macerası oldu bu cicimm galiba

sonuç olarak değişik bir şey yok ama her besin türünden mutlaka vermeye çalışıyoruz tabi bu gününe göre bazen çok yiyor bazen az yiyor, ama vazgeçemediği ve atlamadığı şeyler bol bol meyve ve sütt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…