2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm aslinda Mahir in hemen bir kardese ihtiyaci var cunku burda kimsemiz yok cocuk yalniz resmen hem buyudugunde de bir omuz olsun kuzuma buralar cekilmiyor yoksa kimsesiz..

Yaramaz bizimkide ayni senin kuzzun gibi bizimkide tepelerde geziyor simdi dusunuyorumda bir kardesi olsaydi onla en kotu kostururdu dimi..ben yapiyim bir tane daha ikisi beraber buyusunler ciksin aradan

iyi akşamlar,midem bulanıyohayır hamile degilim regliyim
yemek biraz yaglıydı ondanmı acaba:26:yada banyo yaptım üşüttümmü:26:yadaabilemedim belki midemin canı sıkılmıştır içerde atraksiyon yapıyodur:)
eşime soruyom iyimisin sende bişey varmı diyorum iyiyim diyo:26:kızlar sizlerin midesi bulanıyomu:44:eger sizlerinkide bulanıyo demekki normalim oh:)neyse şu igrenç konuyu kapatalım..yarına misafirim gelecek çok yogun olacam gündüz giremeyecem beni yok yazmayın diye haber vereyim dedimörtmen adımı okudugunda biri ''burda '' desin yerime:)
geçen hafta ben gitmiştim eski komşularıma bugün aradılar yarın bana gelmek istiyolarmış:18:ne diyecem gelin dedim
daha yeni görüştük ne aceleniz var daha yüzünüzübile özlemedim denirmiçok ayıpzaten demedim
ben gittgimde çok ikram yapmışlardı benimde çok güzel şeyler hazırlamam lazımaltta kalanın canı çıksın:)
neyse kızlar uyuyoçağlam canım kızım bugün çok masumdukıyamam yaa
annem geldi çocugu 2 dakkada canavara dönüştürdüçağla gülme krizine girdi:)deli danalar gibi oldu bir oraya koşuyo bi buraya:)
annemi çok seviyo:101:
cerende 10 kasımda şiir okuyanların ismini söyliycekmiş:18:mikrobona konuşacam anne diyo:)
ona görev verildigi zaman öyle çok hoşuna gidiyo ki
neyse şimdilik bu kadarsize yazınca midem düzeldi sankidemek dedikoduda bir tür ilaçiyi geldi..
hepiniz kendinize iyi bakınyarın çok yorulacamakşam gelirim,sinirli olabilirim dikkat edin

tamam tamam acıklıyorum
sonuc NEGATİFFFF
1 gün gecti ama hastalıgımdan olabilir kızlar cünkü gribim ama öksürükler sümükler havada ucusuyor mikropptandır diye düşünüyorum haksızmıyım kızlar
nagişim bildin sen zeki gacısın senden ne kacar yav
ben daha ehliyet alcam önümde planlarım var ama siz kalın haaa kardes sart
hele ckiriko kesin şimdi yap bacım menpoz yakındır
saka bir tarafa kızlar 35ten sonra beklemeye basla menopozu erken menopoz o yaslarda baslıyor :18:

Son düzenleme:
kızlar öncelikle herkes cvplar için sağolsun.. chihiro,sekersizyesilcay,beykoz,mutlu_anne,talay
okudukça aslında biraz daha kafam netleşiyo. aslında beni böyle panik hale getiren şey,bu hafta iki arkadaşımın da bebeklerini kaybetmeleri. daha önce düşük ya da hamilelikte sorun yaşamamalarına rağmen bebeklerin kalbi durdu 3ayın sonunda ( ben tek kardeş olarak büyüdüm. çocuğumu öyle büyütmek istemiyorm çok zor yanları var,özellikle büyüyünce. annemin 6 düşüğü var. Drların bunların hepsindeki tek açıklaması ileri yaş gebelikte böyle şeyler olabileceği. o yüzden geç e bırakmak istemiyorum. 30 dan önce doğurup iki çocuğu beraber büyütürüm diye düşündüm.
ankaradaki dr meselesine gelince çocuk nörolojiye götüreceğiz buradaki araştırmada doç. baktı verdi ilacı,orada prof. a gösterelim istiyoruz. gereksiz yere ilaç kullananlar da oluyormuş. ikinci bir uzman görüşü içimizi rahatlatacak ama dediğiniz hastaneleri de not aldım.
yüksek lisansı daha önce başlayıp bıraktığım için zorluklarını biliyorum hatta yaşıyorum. tez dönemi daha rahat olur diye düşünüyorum. hele hele şimdi haziran a kdr evde olacağım. eşim de gayet yrdcı sağolsun. çalışmayınca daha rahat yürür gb geliyo bazı şeyler. yine de önerilerinizi aklımda tutmaya çalışacağım.
eşimin yanına hemen gidemiyorum.çünkü şu an gezici görevde. gidersek sıkıntı olacak. senede 1-2 kere böyle oluyo onların. sabitlesin yerini aralık sonu gb yanına gidecez inş.
emzirmeyi bırakmak noktasında tıbbi birkaç tedavimi aksattım hamilelikten önce iyice bi check-up ve tedavi gerekiyor. o yüzden önce bırakayım diye uğraşıyorum ama kıyamıyorum. üstelik şu an 45 kgyum. eridim bittim yani. doğumdan sonra 20 kg verdim ilk sene içinde. bütün gün hamilelikten daha beter ne yesem de faydalı olsa sorusu içerisindeyim. kv bile bırak nolur canına yazık diye yalvarıyo ki diğer gelinlere emzirmesi için resmen baskı yapıyo.
öğlen size yazdıktan hemen sonra tlf geldi. okul müdürüyle konuşmadan önce düşüncemi bir iki arkadaşla paylaşmıştım branş arkadaşı. kafamızda tarihleri netleştirip öyle konuşucam diyodum biri gitmiş koşa koşa anlatmış izin almak istiyo diye. müdür de diğerine tlf açmış,nereden çıkarıyo böyle bi hakkı olduğunu olmaz öyle şey diye birsürü laf saymış arkamdan,gt konuş onunla diye. adamcağız geldi,ben de yönetmelikteki yerini açıkladım ama çok da kızdım tabii hem müdüre olacaksın hem bayan hem okulunda senede en az doğursa 4 öğretmen doğuruyor. ama sen göndermek istemediğin öğretmeni arkadaşı yoluyla yok öyle bir hak,geçen seneydi yandı bitti diye okulda tutmaya çalışacaksın. zaten öğrencilerimi hayatta şu ayda bırakmazdım yine idare ederdim ama bu idari kadroyla çalışmak istemiyorum. geçen sene de meb e sorduk ilde senin yerine geçecek öğretmen yok nolur dersini bırakma bakıcı ayarlanana kdr rapor alırsın biz sınıfı idare ederiz dediler. sonra bütün velilere öğretmen gidip gidip rapor alıyo biz napalım diye üzerime saldılar resmen. Allahtan insanlar beni biliyordu da kanmadılar. Ben de oh iyilik yaptım çocuklar öğretmensiz kalmadı bak derken bana daha da kötü davranmaya başladılar. akşam eşimle konuştuk ocağa kdr belki idare etme durumum vardı eşim asıl görev yerine geçinceye kdr.. yarın gidip ayın 14 ü itibariyle ücretsiz izne ayrılacağım. 15 inden sonra çocuğun tahlilleri ,kontrolleri başlayacak,rapor alsam daha büyük olay çıkaracaklar. iyisi mi böyle bunlara

Herkese çok mutlu bir gun diliyorum.
Ben tersimden de kalkmadim ama ya.evden çıkarken sağolsun esim anahtari üzerinde bırakmış bende kendi anahtarı mi askidan aldm ve ciiktim.sonuc kapi kitlenmedi.arkada anahtar varken nasil kitlensin ki.sabh sbh cnm sıkıldı kizlar.oysak i ne kadar da mutluydm.bu sabah tartida 79, 3 gordm.herhalde en az 2, 5 3 senedir goremiyordum kavustm sonunda ve cok mutluyum. Gitsin kilolar gelsin eski Nagihan

Offf ya aksama cilingir bul getir oooooffffffesime de cemkirdm sen neden bıraktı n diye o da sen neden bqkmadin diye
Neyse cana gelecegine mala gelsin derler birde bir musibet bin nasihatten iyidir demisler yani benim konuyla alakaya maydonoz gel bana bazi bazi

Sanirim siyirdim gec kaldigim isime gidiyorum.

Opuldunuz heee anahtarlara dikkat

tatlıcadı hanımcığım, Orhan Cemal de kakasından rahatsız olanlardan. kaka yaparken hem çömeliyor hem de ıkınıyor. sonra da "çöçüüü" diyor :) ben kaka dedikçe çöçü diyor. wc ye alıştırmaya karar vermiştim ama mevsim kış. sürekli üstlerini ıslayacaklarından ve yıkanacaklarından dolayı hasta olurlar diye düşünerekten yaza bıraktım.

hareketli olmalarına gelince, evet hepimizde aynı durum var yemek yerken 5 dakika oturup sonra salonda tur atıyor. 1 lokma-1 tur şeklinde yemeğimizi bitiriyoruz oyuncaklarla arası iyi zira anneannesinde pek oyuncağı yok. sürekli bahçede olduğundan, eve gelince oyuncaklarını özlemiş oluyor.

bizde böyle...

günaydın...

öncelikle benim testim de negatif çıktı.. ama lekeler devam ediyor.. sanırım bu iş çözülünceye dek huzurlu olamıcam...

dun akşam uyku öncesi kuzumun bezini değiştirirken kaka yapmaya başladığını farkettim ve klozete oturttum ama yapmadı bana sarılıp kalkmak istedi. 1-2 defa daha aynı şey olmuştu demek ki henuz hazır değil. sabah evdencıkmadan bitirdi yarım kalan kakayı

güzel bir gün olsun istiyorum zirahava kapalı ve ben biraz depresifim..

günaydın çiş olayını konuşmuşsunuz ben sanırım yaza kadar beklicem benimkide çömeliyor kakasını yaparken ama bunun bide dışarısı var ne bileyim ikilemde bırakmak istemiyorum bıdıkımı.ona güveniyorum o herşeyin en iyisini bilir.
bu arada dün yemek yaparken bilali suyla oynattığımı anlatmıştım ve bu olay elimde patladı çünkü sürekli elimden tutup beni tezgaha çıkarmamı istiyor olmayıncada hırçınlaşıyor.eşimde senin yüzünden oldu başlarım senin monteseriondan diye söyleniyorr ama bi bılaşık yıkayışı var kızlar görmelisiniz benim kopyam sanki onu izlemek beni acayip mutlu ediyor.onun dışında ipe makarna dizmeye çalıtık ben dizdim o makarnaları ipten çıkarıp attı şu şekilleri yerlerine canı isteyince atıyor canı isteyincede bilerek yanlış yere atıp benim tepkime gülüyor.aklı sıra annesiyle dalga geçiyor büyüdüde anasını makaraya alıyo kerata.uzun süreden sonra yukarıda çıkan bi azı dişle diş sayımız 9 a ulaştı.

Selam kızlar...nasılsınız bakalım?

Yağmurlu ve puslu bir Bursa günü bugün...öööööleee takılıyorum.... yazılarımı az önce bitirdim şimdi rahatım bi bakim neler kaynatmışsınız yokluğumda...

Merhaba mayıs anneleri,çok uzun zamandır yazamıyorum ara sıra okuyup çıkıyorum zamansızlıktan.
Tuvalet eğitimini ben ilkbahara erteliyorum,havalar güzelleşir,kızım da biraz büyür daha rahat olur diye düşünüyorum.
Gece uyanmalarımız 1-2 kez oluyor.Onda da beni görünce tekrar uyuyor.7-8 aylıktan beri gece emzirmesini kesmiştim doktor tavsiyesiyle.Akşam 10 dan sonra sabaha kadar su dışında bişey yemiyoruz içmiyoruz.Bugünlerde emmeyi de bırakacak sanırım benim zorlamamla emiyor.
Ahşap yapbozları severek yapıyoruz,mıknatıslı balık tutma ve çekiçli oyuncaklar son günlerin severek oynadığı oyuncakları.Ahşap oyuncaklarınızı nereden alıyorsunuz?Ben f.booktan oyuncak annesi diye bir bayandan aldım,memnunuz.Alternatif aldığınız yerler var mı?Imaginerium demeyim çok pahalı,iyi bir indirim olmazsa oradan almam.
2.bebek konuşulmuş,biz ocaktan sonra düşünüyoruz.Aralıkta dişimle ilgili işlemlerim var,o geçer geçmez çalışmalara devam.
Yazdan beri 16 dişimiz var,yeni gelen de yok. Hafta sonu dr kontrolümüz var,menenjit aşısıyla 18.ay aşılarını olacağız.
Kuzularınıza kuruyemişi havanda döverek mi veriyorsunuz?Kızım gözetimimizde dişleriyle ezerek antep fıstığını cevizi kıtır kıtır yiyor,ezince istemiyor. Etrafımdakiler de korkutuyor beni verme diyerekten. Hafta sonu doktoruna soracağım ama sizinkiler ne durumda?
Ikea dan masa sandalye aldık,gözünü açar açmaz sandalyeye oturmak istiyor. Mama sandalyesine ise oturtamıyorum,kıyameti koparıyor.Boşu boşuna dünya para verip almışız.Aklıma gelenler bu kadar şimdilik.Öpüyorum
Söylemeden geçemeyeceğim Eceye bayıldım,mutlaka başka bebişleri de koymuşsunuzdur ama sürekli giremediğimden kaçırmışımdır.
Alyel sen gıda mühendisi miydin?
Sevgiler,bitti sanırım

Magnet sevdigini bilseydim sana soyle dillere destan birseyler getirirdim artik bir dahaki sefere ins..bendende sana magnet gelsin :))
Oleeeeeythank you canımBu arada 2. baby düşünüyormuşsun hadi hayırlısı
Şekerim benim kuzu da yerinde durmaz pek fazlaSanırım bu folik asit bebeleri böyle
Ama karıştırması çok fazlaydı şimdilerde o azaldı biraz ona seviniyorum daha az indiriyor dolaplarıDün gece ayakkabılıktan
bir ayağına eşimin bir ayağına benim ayakkabımı giymiş gelmiş salonaaneee babaaa diye gösterdi bize,ama parmak arası terlik giydiyse çorabını çıkarıyor teyzesi Birde bizim bakıcı teyzemiz orta yaşlı olduğu için evcilik oynatıyor sanırım akşam
başka oyunlarımıza hemen bebek dahil eder ve onu uyutur vs. bişeyler yapar kendi kendine...Tabiki çok sürmez çabuk sıkılır ama ilgisiz de diyemem çünkü ilgisi dağılsa bile ben oynamaya devam ederim çaktırmadan gelir yine
Kıyamam yaAnnesi gibi bulaşık mı yıkıyor kuzuma maşallah Eminim çok tatlıdırBu arada diğer bebiş nasıl canım?

Selam canım
Ahşap oyuncakları ikeadan ve armağandan aldım ben..ikeada mula oyuncakları severek oynuyor şimdilerde..
Kuruyemişi ben bütün olarak veriyorum eline öyle yiyor,özellikle cevizi seviyor,dövülmüş olarak bademi bazen pekmezine falan ekliyorum badem hiç vermedim eline.Yiyebiliyorsa pek bi sorun olacağını düşünmüyorum zaten 16 dişi var ısırır yer yani
Sende 2.bebek istiyormuşsun hadi hayırlısıgelsin kuzularımıza kardeşler
Ben 2.5yaşından sonra sanırım düşüneceğim galiba belki...

Herkese aydınlık günler tatlı anneler
Sabahtan beri ha yazdım ha yazıcam öğlen oldu sıkışıklıktan...Neyse günü yarıladık
Hava çok iç karartıcı bugün,,eşimde yok siirte gitti biriniz bana gelsenize akşama çay demler
mısır patlatırız Eşim yarın dönecekmiş,bu gece kızımla ikimiz kalacağız.
Dün spor hocam beni tebrik etti,vücudum sıkılaşmaya başlamış biraz da az yesem herşey daha güzel olacak
sanırım,yani emeğinin karşılığını almak güzel Bakalım 1. ay sonunda belli olacak ne kadar verebilmişim

Kızıma hala bi mont alamadım,geçen seneden kalan mont 12-18 di hala onu giyiyor,yeni bi mont almak istiyorum
akşam bakayım bari

Meraba Canım; ben aslında Ziraat Mühendisiyim ama kurumun bize vermiş olduğu hizmet içi eğitim ve bazı sınavlar sonucuyla Gıda Kontrolörlüğü de yapıyorum.

arkadaşlar..tuvalet eğitimi konusunda ben de kışın geçmesinin bekleyenlerden yanayım.havaların ısınmaya başlamasıyla ben de eğitime başlayacam inş...şuanda ise hiç çocuğun aklını karıştırmak istemiyorum..

Azraecemizin videosunu izleyince valla mşşllhhh dedim kırkbirkere ve bana da bi hırs geldi başladık çalışmalara... ben de chihiro gibi hızlandırılmış eğitim vermem gerekecek sanırım bi de vakit bulsam (( en büyük problemim zaman ve hiçbişeye tam yetecek vakit bulamamam artık bakıcı yengemize baskı yapacazz mecbuurrr..

valla ne yazimm bilmiyorum..şu bizim kızların odalarında resim işini halledemedim bi.çekmeye fırsat bulursam inş resim atacam canlar..özellikle mutlu annem istemişti...

başka başka...çok yorgunum ve uykum varrr...haaa bi de cuma ve cumartesi üst üste akşam çayına kalabalık misafirlerim var ve ne yapcam bilmiyorum çok şık ve gözterişli ama bi o kadar da yapımı kolay ve basit şeyler bulmam gerek nasıl olacak sa..çok şeyler istiyorum....

Slm tatlı annişler ve yavruşları

Hepimiz bu tatlı,afacan,zeki bıdıkların yaramazlıklarına maruz kalıyoruz...bu sabah kahvaltımızı yaptık...ben tepsiyi mutfağa koymaya gittim...geldim salonda yok...tv ye daldım biran....sonra rana elinde dış fırçasıyla yanıma geldi anne fıçı fıçı diye dişlerine sürüyor fırçayı....banyoya gittik ki ne göreyim macunu yere, küvete,sıkmış bide oturuyor fırçayla yeri fırçalıyor... Aynen Böyle oldum...

Küçüklüğünden beri kori go, koki koki, söylemekten vazgeçmiyor..ne demekse...k harfine takmış durumda...kapıı,kapak,kapat,

nerde bir sinek,kelebek v.s görse ko ko diye bağırıp eline ya peçete alıyor ya da bir kıyafet koşturuyor peşinden....alana kadar ko ko demekten vazgeçmiyor..ben alıyorum e e e diyor çöpe gidiyoruz..

Ayy yatana kadar mücadele....yattıktan sonrada mücadele...başka zaman aralığı var mı,bilen söylesin lütfen:26:

Evet şekerim kızların misss odasını resmini koy da gözümüz gönlümüz açılsın
Bu arada benim kızımın odası küçük,yani odada eşimin gardorabı var yarısını kaplıyor,dolayısıyla oyuncaklarımız masamız kitaplarımızın çoğu salondaOdasında oynamıyor bu sene ama seneye bi şekil yapıp odasında oynamasını sağlamak istiyorumyoksa bu dağınıklıktan kurtulamıcam
Kolay ve basit bişeyler için sana yakın bi pastane öneririm canımSadece bi börek yap gerisini hazır al aynı masraf

sevgili hemşehrim, düzmüşsünüz soruları ama istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz söylememişsiniz cevaplara geçiyorum:

1) tuvalet eğitimi için yazı bekliyorum ama Burç Akademi diye kocaman bahçeli bir kreş varmış ve tuvalet eğitimini kendileri hem de çok sakince veriyorlarmış. belkim kreşe gönderirim, orda öğrenir.

2) gece uyanmaları 1'e indi hatta bazen hiç uyanmıyor. gece beslemeyi bırakmayı deneyeyim. bunu söylediğiniz iyi oldu. sütten kesmeyi de kolaylaştırır hem :26: belkim Babyceren hanım da dener

3) oyuncak konusunda yardımcı olamayacağım zira bizimkinin çok az oyuncağı var. ya arkadaşlardan yeni hediye geldi veya arkadaşların çocuklarından artanları kullandı. ahşap yapbozları kendim yapmayı düşünüyorum. kıl testereyle günde 3-5 yapboz keserim. kaliteli boyayla da boyarım. olur size ahşap yapboz. imacinaryum konusu gecen gün geçti. Turuncu hanım nette bir oyuncak görmüştü. mağazasına gittim 60 tl idi sanırım imacinaryum kapısından son girişimiz oldu

4) ikinci bebek henüz düşünmüyorum

5) kuruyemişi havanda döverek veriyorum. bizimkinin çok da zaafı var kuruyemişe. fındık-ceviz-badem kaşık kaşık yiyiyor kuruyemişleri bütün vermeyi tabiki denedim ağzında geveleyip geri çıkardı. zaten az dişi olduğundan kıtır kıtır yemesini beklemek haksızlık olurdu

6) diş konusunda Pelin'in eline su dökemeyiz zira bizim oğlanın ilk dişi 11 aylıkken çıktı. şuan 4 alt+3 üst+1 azı dişi olmak üzere 8 dişi var. köpek dişleri yok ama azı dişi çıkalı çok olmuş. olmuş diyorum çünkü çıktığını gecen gün gördüm kocaman da olmuş. belli ki çıkalı çok zaman oldu, görmemişim

böyle işte...

dostlarım, son günlerde yaptığım "tencere keki"mi sizinle paylaşmak isterim. bildiğiniz kek hamurunu yağsız olarak hazırlayıp, kahve fincanlarına koyuyor ve su içeren pilav tenceresinde 20 dk pişiriyorsunuz. soğuyunca fincanlarından çıkarıyorsunuz. bana "asrın icadı" gibi geldi

dostlarım, son günlerde yaptığım "tencere keki"mi sizinle paylaşmak isterim. bildiğiniz kek hamurunu yağsız olarak hazırlayıp, kahve fincanlarına koyuyor ve su içeren pilav tenceresinde 20 dk pişiriyorsunuz. soğuyunca fincanlarından çıkarıyorsunuz. bana "asrın icadı" gibi geldi

1) kek hamurunu hazırlayın
Eki Görüntüle 853170

2) fincanların yarısını hamurla doldurun ve içinde kaynar su olan pilav tenceresine yerleştin.
Eki Görüntüle 853171

3)kağıt havluyla üstlerini örtün ve orta ateşte 20 dk pişirin

4) tencere soğuyunca fincanları çıkarın ve fincanları da soğutun
Eki Görüntüle 853173

5) fincanların kenarlarına "pat pat" vurmak suretiyle keklerinizi çıkarın
Eki Görüntüle 853174

6) hem neskafe hem Türk kahvesi fincanında bu işlemi denedim
Eki Görüntüle 853176

7) ikisi de çok güzel ve "YAĞSIZ" oldu

Eki Görüntüle 853177
AFİYET OLSUN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…