dostlarım, son günlerde yaptığım "tencere keki"mi sizinle paylaşmak isterim. bildiğiniz kek hamurunu yağsız olarak hazırlayıp, kahve fincanlarına koyuyor ve su içeren pilav tenceresinde 20 dk pişiriyorsunuz. soğuyunca fincanlarından çıkarıyorsunuz. bana "asrın icadı" gibi geldi
1) kek hamurunu hazırlayın
Eki Görüntüle 853170
2) fincanların yarısını hamurla doldurun ve içinde kaynar su olan pilav tenceresine yerleştin.
Eki Görüntüle 853171
3)kağıt havluyla üstlerini örtün ve orta ateşte 20 dk pişirin
Eki Görüntüle 853172
4) tencere soğuyunca fincanları çıkarın ve fincanları da soğutun
Eki Görüntüle 853173
5) fincanların kenarlarına "pat pat" vurmak suretiyle keklerinizi çıkarın
Eki Görüntüle 853174
6) hem neskafe hem Türk kahvesi fincanında bu işlemi denedim
Eki Görüntüle 853176
7) ikisi de çok güzel ve "YAĞSIZ" oldu
Eki Görüntüle 853177
AFİYET OLSUN
Enese geçmiş olsun canımkızlar bugun saglık ocagına gittm enes bildiginiz üzere cok hastaydı oyuzden aşısını yaptırmak için önce ilaclarımızı kullandık hala devam ediyoruz
bugunde kontrole gittik eger doktorumuz onaylarsa aşı olcak diye
doktor onayından gectik cok sükür asılarımızı olduk suan iyiyiz hala öksürük balgam cıkarma var ama atesi yok cok sükür
enesin toplamda 15 dişi var
hastalıktan dolayı yerimizde saydık 11.kg 100gr
boy 86
bende hala regl olmadım
oyuzden doktorum ne olur ne olmaz kanda bakalım dedi kanımı aldı
ben troid ve bu mikrobik hastalıgımdan süpheleniyorum :26:
hakkımızda hayırlısı bana kalırsa mutlu annecim gibi düşünüyorum 2.5 iyidir
kızlar ablamın cocukları hastalandı
ates ishal ve kusma ile gittiler doktora ...
hani su rota virüs asısı varya onu doktorunuz yaptırsaydı böle olmazdı demişler
ablamda doktorum sölemediki söylese yaptırırdım
1000de 1 ihtimalmiş öle demişler ...
şimdi yatıyorlar cok bitkin halde oglu resmen zayıfladı yemiyor gıda takviyesi veriyorlar serum falan taktılar
kısaca ben yaptırcam diger cocuguma
basa gelmeden anlamıyormus insan
1musibet 1000nasihattan iyi derlermiş dogru
nese aramızda konusu gecmişti hatta
kötü bişeymiş inş bir daha kimseyee gelmez
birde cabuk yayılıyormus tükürük yoluyla inş enesede bulasmamıstır :18:
10gün sonra cıkarmıs meydana cünkü :18:
neyse benden bu kadar dostlar
heee memeden kestim sayılır artık sormuyor eskisi gibi
yok diyorum gidiyor ama agrıyor gögüsler aksam sagıyım kendimi
Enese geçmiş olsun canımBenim kız da öksürüyor bu aralar,hatta benimde boğazlarım berrrrrbat ağrıyor
Bebek isi=kısmet işi ama nasipse yaza hamile kalıp,yine kış hamileliği geçirip bahar bebeği doğması da güzel fikir gibi gelior banaHem ilk bebeğin bezden kurtulması,yavaş yavaş kendini idare etmesi,hem de yarım gün de olsa okula başlaması vs.
için iyi olur diye düşünüyorum.Tabi eşim ne düşünüyor bilememBu düşüncemde; etrafımdaki 2 çocuklu arkadaşlarımın da faktörü büyük,,hepsi böyle Ben tek çocukla böyleyken şuan 2 çocukla kafamda huniyle gezerim evde kesin
Allah herkese istediği zaman hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah
Ablanın bebişlerine de büyük geçmiş olsunAllah beterinden korusun
Kendi kendine mi vazgeçti memeden sarı şeker?
yok canım enes meme kolik ben bayadır azaltmaya ugrasıyorum
önceleri hatırlarsan bir anda kestim gögüslerim şişince hasta gibi oldum sagdım gecmedi verdim enese rahatladım
ogunden sonra gündüz hiç vermedim gece verdim
baktım gece onsuz uyumuyor sürekli memede ve bende ondan sikayetciyim gecede kesmeye basladım şimdi hiç vermiyorum
o kac kere gelip agladı üzüldüm bazen vermiştim ama yeter
bende bittim normal sınırlarda emse tamam 2yasına kadar giderim ama enes bildigim gün boyu memede yatcak
oyuzden ben elimden geleni yaptıgımı düşündügümden kesiyorum
en kötü zamanlarımda bile kücük diye emzirdim gögsüm düşcekti aglaya aglaya emzirdim mahrum kalmasın rızkından diye
ama bas agrılarım gece saga sola dönememekten boynum belim tutulması falan dayanamıyorum
normal bas agrısıda yasamıyorum ben migrenim var ve agır 3günümü alıyor gecmesi kus kus kötü oluyorum
oyuzden benden bukadar canım
şimdi enes fazla ısrar etmiyor arada geliyor anladı kararlılıgımı bıdıgım
canım demek aynı zamanlarda birlikte kestik süttenbeni en iyi sen anlarsın,senide ben
yinede Allah a binlerce kez şükür ki 18 ay boyunca gece gündüz çocuklarımızı emzirdik..
doya doya emzirdik..
ahh ben çok duygusalımama bende kararlıyım zaten 2 günü geçti hatta bu 3. gecemiz
çok tuhafım
neyse beykozum hakkımıza hayırlısı olsunumarım enesinde uykuları düzene girer..
iştahı nasıldı bilmiyorum ama inşallah herşeyi yer yutar..
selam
öncelikle şundan bahsedeyimçağlayı sütten kestim bugün 3. gecemiz..yine dönerim yapamam diye buraya yazmak istemedim,dedim tam emin olayım öyle yazayım..salı günü zaten misafirim vardı fazla emzirmemiştim en son 4 gibi emzirdim sonra emzirmedim..ilk gecemiz kötü geçti anne anne diye gece sürekli sayıkladı uykusunda oturup agladı hatta ben yine emzirecektimde eşim kızdı dün ara sıra meme dedi bak uf dedim ısrar etmedi,,dün gecemiz iyi geçti sayılır,2 defa uyandı mızmızlanıp yattı bugünde birkaç defa meme ufff diye etrafımda dolandı ama ısrarcı olmadı..ve az önce uyuttum yine meme dedi ama aglamadan uyudu yanına uzandım sarıldım yattı kuzum..işte böyle
beni soracak olursanız hiç iyi degilim içim içimi yiyoilk gece gögüslerimin agrısından sabahı zor ettim,,sagdım biberona koydum çağlaya verdim..biraz içti sonra biberonu fırlattı attı:)akşam yine dayanamadım sagdım yine verdim hiç içmedi yani eşimlede konuştum dedim eger böyle içerse günde 2 defa sagıp veriyim,ama yok çağla istemiyo illa meme emecek demekkiderdi süt falan degil sadece emmek neyse sabah bi uyandım bütün üstüm başım süt olmuş,,gece akmış..
hala çok agırıyoyani bardagı fırlatsanız bardak kırılır o derece şişmiş:)silikon taktırmışım gibi geziyom ortalıkta.
ha en önemli olay şu ki çağla kıtlıktan çıkmış gibi yemek yiyoeşimle şok olduk kaşıgı kendi çekiyo elimden
benim sütten kesmedeki en önemli sebebim iştahsızlıgıydı,yani uykusuzlukta sorun ama zaten alışmıştım onu çok dert etmiyodum..ama iştahsızlıgı beni benden almaya başlamıştı..1 aydır neredeyse aç yaşıyodu2 gündür öyle güzel yemek yiyo ki maşallah diyim umarım böyle devam eder..
işte böyle kızlar,daha yazacak çok şey var ama fazla uzatmıyımama çok üzgünüm
ne zaman kendime gelirim bilemiyorum
çağlada pek süt içmiyo,işte sabah uyanınca kahvaltıyı hazırlayana kadar eline veriyorum sütü yarım bardak kadar içiyo,,canım hayırlı olsun gercekten zor ama napalım ugrastık bukadarmıs
eneste cagla gibiydi sadece meme emmekti amacı
azaltınca yemek yemeyede basladı
buaralar dişi cıktı ve hastalandı kilodan düştü ama onun haricinde herseyi yemeye basladı canım
enes normal süt içmez içine ne kattıysak yok istemedi canım
yogurt veriyorum en büyük üzüntüm ne süt ne peynir ek gıda aldıgında beri bin kere denedim her markayı verdim yok
bir iki yedigi peyniri bile sonra almadı nese artık yogurt yumurta devam inş büyüyünce yer
cünkü benim kardesimde yemezdi masaya oturmazdı peynir var diye ben aksine peynirsiz kahvaltıya kahvaltı demem
oglan dayıya derler ya sanırım basımıza bu geldi
aman ben nerden nereeye gelmişim inş caglacık atlatıcak ve iştahla yiyecek hep mamalarını
Oyy oyle bir yazmissin ki inan cok etkilendim..emzirmedigim icin belki cok iyi anlayamam seni fakat uzuntunu az cok kestirebiliyorum..yinede gozun aydin cnm en azindan istahi artmis demek yerinde karar olmus biraktirmak..rabbim ikinizide dayanma gucu versin ins..bu geceyide saglicakla atlatirsiniz ins..
kızlar bugun saglık ocagına gittm enes bildiginiz üzere cok hastaydı oyuzden aşısını yaptırmak için önce ilaclarımızı kullandık hala devam ediyoruz
bugunde kontrole gittik eger doktorumuz onaylarsa aşı olcak diye
doktor onayından gectik cok sükür asılarımızı olduk suan iyiyiz hala öksürük balgam cıkarma var ama atesi yok cok sükür
enesin toplamda 15 dişi var
hastalıktan dolayı yerimizde saydık 11.kg 100gr
boy 86
bende hala regl olmadım
oyuzden doktorum ne olur ne olmaz kanda bakalım dedi kanımı aldı
ben troid ve bu mikrobik hastalıgımdan süpheleniyorum :26:
hakkımızda hayırlısı bana kalırsa mutlu annecim gibi düşünüyorum 2.5 iyidir
kızlar ablamın cocukları hastalandı
ates ishal ve kusma ile gittiler doktora ...
hani su rota virüs asısı varya onu doktorunuz yaptırsaydı böle olmazdı demişler
ablamda doktorum sölemediki söylese yaptırırdım
1000de 1 ihtimalmiş öle demişler ...
şimdi yatıyorlar cok bitkin halde oglu resmen zayıfladı yemiyor gıda takviyesi veriyorlar serum falan taktılar
kısaca ben yaptırcam diger cocuguma
basa gelmeden anlamıyormus insan
1musibet 1000nasihattan iyi derlermiş dogru
nese aramızda konusu gecmişti hatta
kötü bişeymiş inş bir daha kimseyee gelmez
birde cabuk yayılıyormus tükürük yoluyla inş enesede bulasmamıstır :18:
10gün sonra cıkarmıs meydana cünkü :18:
neyse benden bu kadar dostlar
heee memeden kestim sayılır artık sormuyor eskisi gibi
yok diyorum gidiyor ama agrıyor gögüsler aksam sagıyım kendimi
günaydın çiş olayını konuşmuşsunuz ben sanırım yaza kadar beklicem benimkide çömeliyor kakasını yaparken ama bunun bide dışarısı var ne bileyim ikilemde bırakmak istemiyorum bıdıkımı.ona güveniyorum o herşeyin en iyisini bilir.
bu arada dün yemek yaparken bilali suyla oynattığımı anlatmıştım ve bu olay elimde patladı çünkü sürekli elimden tutup beni tezgaha çıkarmamı istiyor olmayıncada hırçınlaşıyor.eşimde senin yüzünden oldu başlarım senin monteseriondan diye söyleniyorrama bi bılaşık yıkayışı var kızlar görmelisiniz benim kopyam sanki onu izlemek beni acayip mutlu ediyor.onun dışında ipe makarna dizmeye çalıtık ben dizdim o makarnaları ipten çıkarıp attı şu şekilleri yerlerine canı isteyince atıyor canı isteyincede bilerek yanlış yere atıp benim tepkime gülüyor.aklı sıra annesiyle dalga geçiyor büyüdüde anasını makaraya alıyo kerata.uzun süreden sonra yukarıda çıkan bi azı dişle diş sayımız 9 a ulaştı.
Merhaba mayıs anneleri,çok uzun zamandır yazamıyorum ara sıra okuyup çıkıyorum zamansızlıktan.
Tuvalet eğitimini ben ilkbahara erteliyorum,havalar güzelleşir,kızım da biraz büyür daha rahat olur diye düşünüyorum.
Gece uyanmalarımız 1-2 kez oluyor.Onda da beni görünce tekrar uyuyor.7-8 aylıktan beri gece emzirmesini kesmiştim doktor tavsiyesiyle.Akşam 10 dan sonra sabaha kadar su dışında bişey yemiyoruz içmiyoruz.Bugünlerde emmeyi de bırakacak sanırım benim zorlamamla emiyor.
Ahşap yapbozları severek yapıyoruz,mıknatıslı balık tutma ve çekiçli oyuncaklar son günlerin severek oynadığı oyuncakları.Ahşap oyuncaklarınızı nereden alıyorsunuz?Ben f.booktan oyuncak annesi diye bir bayandan aldım,memnunuz.Alternatif aldığınız yerler var mı?Imaginerium demeyim çok pahalı,iyi bir indirim olmazsa oradan almam.
2.bebek konuşulmuş,biz ocaktan sonra düşünüyoruz.Aralıkta dişimle ilgili işlemlerim var,o geçer geçmez çalışmalara devam.
Yazdan beri 16 dişimiz var,yeni gelen de yok. Hafta sonu dr kontrolümüz var,menenjit aşısıyla 18.ay aşılarını olacağız.
Kuzularınıza kuruyemişi havanda döverek mi veriyorsunuz?Kızım gözetimimizde dişleriyle ezerek antep fıstığını cevizi kıtır kıtır yiyor,ezince istemiyor. Etrafımdakiler de korkutuyor beni verme diyerekten. Hafta sonu doktoruna soracağım ama sizinkiler ne durumda?
Ikea dan masa sandalye aldık,gözünü açar açmaz sandalyeye oturmak istiyor. Mama sandalyesine ise oturtamıyorum,kıyameti koparıyor.Boşu boşuna dünya para verip almışız.Aklıma gelenler bu kadar şimdilik.Öpüyorum
Söylemeden geçemeyeceğim Eceye bayıldım,mutlaka başka bebişleri de koymuşsunuzdur ama sürekli giremediğimden kaçırmışımdır.
Alyel sen gıda mühendisi miydin?
Sevgiler,bitti sanırım
Enesimize ve ablanin cocuguna cok gecmis olsun..
Asiyida atlatmisiniz cok sukur..
Sutten kesmisin sende ins en hayirlisi olur sizzler icin...
arada cok seyler yazdim sana ama gitmedi off..sonar bir ara bir daha yazarim ins..
Mepoza gercekten 35 yasindami girilebiliyor ben 40 duymustum of desene bizimde yakin
Slm tatlı annişler ve yavruşları
Hepimiz bu tatlı,afacan,zeki bıdıkların yaramazlıklarına maruz kalıyoruz...bu sabah kahvaltımızı yaptık...ben tepsiyi mutfağa koymaya gittim...geldim salonda yok...tv ye daldım biran....sonra rana elinde dış fırçasıyla yanıma geldi anne fıçı fıçı diye dişlerine sürüyor fırçayı....banyoya gittik ki ne göreyim macunu yere, küvete,sıkmış bide oturuyor fırçayla yeri fırçalıyor... AynenBöyle oldum...
Küçüklüğünden beri kori go, koki koki, söylemekten vazgeçmiyor..ne demekse...k harfine takmış durumda...kapıı,kapak,kapat,
nerde bir sinek,kelebek v.s görse ko ko diye bağırıp eline ya peçete alıyor ya da bir kıyafet koşturuyor peşinden....alana kadar ko ko demekten vazgeçmiyor..ben alıyorum e e e diyor çöpe gidiyoruz..
Ayy yatana kadar mücadele....yattıktan sonrada mücadele...başka zaman aralığı var mı,bilen söylesin lütfen:26:
benim halam erken menpoza girdi 35yaslarındaydı
ama canım herkez o yasta gircek diye bişey yok sen daha gencsin bacım ckiriko düşünsün
Hadi hayırlısı olsun canım,şükür ki bu zamana kadar emzirdin sarı şekeriyok canım enes meme kolik ben bayadır azaltmaya ugrasıyorum
önceleri hatırlarsan bir anda kestim gögüslerim şişince hasta gibi oldum sagdım gecmedi verdim enese rahatladım
ogunden sonra gündüz hiç vermedim gece verdim
baktım gece onsuz uyumuyor sürekli memede ve bende ondan sikayetciyim gecede kesmeye basladım şimdi hiç vermiyorum
o kac kere gelip agladı üzüldüm bazen vermiştim ama yeter
bende bittim normal sınırlarda emse tamam 2yasına kadar giderim ama enes bildigim gün boyu memede yatcak
oyuzden ben elimden geleni yaptıgımı düşündügümden kesiyorum
en kötü zamanlarımda bile kücük diye emzirdim gögsüm düşcekti aglaya aglaya emzirdim mahrum kalmasın rızkından diye
ama bas agrılarım gece saga sola dönememekten boynum belim tutulması falan dayanamıyorum
normal bas agrısıda yasamıyorum ben migrenim var ve agır 3günümü alıyor gecmesi kus kus kötü oluyorum
oyuzden benden bukadar canım
şimdi enes fazla ısrar etmiyor arada geliyor anladı kararlılıgımı bıdıgım
Canım her olanda bir hayır vardır,bak ne güzel yemek yemeye başlamış prensesha en önemli olay şu ki çağla kıtlıktan çıkmış gibi yemek yiyoeşimle şok olduk kaşıgı kendi çekiyo elimden
benim sütten kesmedeki en önemli sebebim iştahsızlıgıydı,yani uykusuzlukta sorun ama zaten alışmıştım onu çok dert etmiyodum..ama iştahsızlıgı beni benden almaya başlamıştı..1 aydır neredeyse aç yaşıyodu2 gündür öyle güzel yemek yiyo ki maşallah diyim umarım böyle devam eder..
işte böyle kızlar,daha yazacak çok şey var ama fazla uzatmıyımama çok üzgünüm
ne zaman kendime gelirim bilemiyorum
Hayır meleğim yok öyle bişey,kalbini ferah tut lütfen iyi düşün iyi olsun:103::)) valla onada bu gidisle yaptircan bebeyi :))
Yaa cnm sagol inan genc degilim chihiko ile aramizda fazla yok gayri ama korktum biraz benim adet cunku hic iyi olmuyor eskiler hep derlerdi dogum kontrolu insani kisirlastirir diye acaba dogru mu aklima getirmeden edemiyorum..
Maşallah Azramaazrama gelince.....
ilk kez geçtiğimiz hafta saçlarını kestirdim.. yarısı uzun yarısı kısa biçimsiz duruyordu yaza kadar güzelce uzasın diye..
maşallah öyle uslu durduki ben bile şaştım kaldım..
biraz motor gelişimden bahsedeyim bende..
10lu kule tek başına yapabiliyor..
16 çift eşleştirme kartını bi çırpıda eşleştirebiliyor
eşleştirme kartlarındaki köpek kaplumbağa vs. resimleri söylediğimde hepsini gösterip biliyor..
ahşap ayı giydirme puzzle'mız var.. rahatlıkla yerleştiriyor..
ip geçirme oyuncağımızdan ipleri geçirebiliyor..
başka başkaaaaaa.... işte günlük yaşantımızda bize ayak uyduruyor
bitek dil gelişimi biraz yavaş ilerliyor sanırım.. anne baba devamlı ağzında ama onlar haricinde çok fazla konuşmuyor..
teyze, dede, hala,abi, çaycı, kaplumbağa, alkış vs.. söyleyebildiği kelimeler var ama elli kez söyletmeye çalışsamda canı ne zaman isterse ozaman söylüyor.. yani bildiklerinin üzerine ekleyerek daha çok konuşmasını beklerken benim kız anca biriktiriyor sanırım..
bizden böyle..
haaaaaa pardon bide teyze oldum ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?