Mybayblove,canım çook geçmiş olsun.
Azraece Eceyle aktivitelerin anasınıfı öğretmenlerine taş çıkartır valla.Fahri öğretmen ilan ediyorum seni arkadaşım
Zeynep Ada'a da çook geçmiş olsun.
Hatunlaar bugün aşure günü,yapan dağıtan veya löpür löpür yiyen var mıGeçen yıl Osmanlı usulü sütlü aşure yapmıştım,ilk yapışım olduğu için süt kesilivermişti.Bu yıl tekrar pişirmeyi düşünüyorum sütten ağzım yandı zira o yüzden normalinden yapayım diyorum.
Kızlar bugün pazara gittim bolcana bal kabağı ve kereviz aldım buzluğa attım çoğunu.Sizler çocuklar için balkabağı çorbası yaptınız mı ?Etli mi yapsam acaba ne dersiniz?
merhabalar biraz ders çalıştım. kafam davul oldu buraya geldim biraz nefes alyım diye. ya okyanusa çok üzüldüm. hiç böyle şey duymamıştım. çok geçmiş olsun. hataya bende lorine grip aşısı yaptıracağım biraz geç kaldım ama zaman yok. dr. garip tarzı var öğleden sonraküçük çocuklara bakmıyor. bende sabahları kursa gidiyorum falan falan... baby ben 2,5 yıldır almanyadayım inan bir numarası yok. hele kışın hiç çekilmiyor. gezmek için belki gelinebilinir ama yaşamak için ben sevmedim. bak çocuk büyütürken çok olanaklar var ona bir şey diyemem. ben yüzmeye götürüyorum eğer ayarlayabilirsem müzik kursuna falan gideceğiz çoğu ücresiz.
meleğim kilo sorunu için şöyle bir öneride bulunabilirmiyim. lorin muhallebi gibi şekerli hiç birşeyi yemedi ekmekte çok yemez. kilo alması için ben pekmez yemediği için sabahları tahin pekmez karıştırıp veriyorum. akşamları herzaman değil ama kestane yapıyorum fırında ailecek yiyoruz. biliyorsun 3 kestane 1 dilim ekmek yapıyor. haftada bir balık veriyorum ondan yana sorunumuz yok. burda bir balıkçıdan pişmiş balık almıştım paketi aynı balık gibiydi atmadım onu bende heryaptığımda içine koyoyorum mavi balık beyaz balık diye diye yiyoruz. belki sizin orda da vardır nordsee ismi. unutmadan sen anteplimisin. 3 yıl çalışmıştım orda ondan sordum. başka ne diyecektim unuttum... yaşlılık mazur görün.
minyatür bir zamanlar almancı nişanlım vardı o yüzden almanca kursuna gitmiştim ayyy ıyyy ne iğrenç bir dildi o öyle Allah yardımcın olsun valla.
bebeğim 2 iyi bi bakarsın 3-4 olur devamı gelir sık sık otur yap seni görsün ama tabi ki telini ve pcyi çağladan uzak tut:)) gittim bi şeyler yedim sahurluk senin çökeleğide yedim farz ettim Allah razı olsun:))
yarın en az 10 kişiden selam alıp vermek çok sevapmış. o yüzden yarın hepiniz burda olun:)). bir de yarın evine ne kadar çok alışveriş yaparsan bütün sene evinin bereketi o na göre olurmuş pamuk eller cebe:))
selamhiç keyfim yok doktora gittik cerene alerji testi yapıldı
plastik çubuk gibişeylerden koluna bastırdılar sanırım 24 taneydi herşeye birden bakıldı yaklaşık 15 dakika bekledik,kolunda bir nokta biraz kabardı doktor baktı raporu çocuk doktoruna gönderdi neyse gittik baktık ev tozu ve akarlara alerjisi çıktı
sürekli öksürmesine sebep buymuşhep boşuna antibiyotik içmişiz
neyse yinede üzüldüm
doktor anlattı odasında halı olmıycakmışyatagı ve nevresimi anti alerjik olarak degiştirecekmişiz odasında az eşya olacakmış peluş hiç bir oyuncak olmıycakmış battaniye kullanmıycak yünlü kıyafet giymiycek
bide kış boyunca koruyucu bir ilaç verdimayısa kadar kullanıcaz daha bir sürüşey söylediçok dikkat etmem gerekiyomuş
zaten ben titiz bir insanım hergün evi süpürür toz alırım ama söyledigine göre buna birinci sebep yataktaki,yastıktaki akarlarmış..
kahrolsun bütün akarlar
cerenin sabaha dogru bizim yataga gelir ee nasıl olacak bizim yatagıdamı degişecez:26:halı açmıycakmışım ne yapacam
bi dünya masraf çıktıcanı sagolsun hepsini alacaz da nerden baksan 2 yatak 2 buçuk milyar yapıyo
bide nevresim takımı antialerjik olacak,bide antialerjik halı alsamkahrolsun bütün alerjiler
Selamün Aleyküm ilk 10 kişi
Azraeceden duydum çok sevapmış
Adaşım Allah kabul etsin orucunuYalnız alışveriş kısmını uygulamasak olur inşallah
sevap alayım derken kocamı günaha sokmak istemem
Baby canım babannene geçmiş olsunEski toprak maşallah,Allah uzun ömürler versin
Bu arada kızlar eltimin kızına iyi dilekleriniz için teşekkürlerAkşam Mira'yı alıp uğradım, eve çıkmış,daha iyidi
ama pek süzülmüştü tabi...
Eve geldim Plannerla konuştum Zeynep Ada kötü hastalanmış yavrumAteşlenmiş ve kusuyormuş,kusması geçmiş,
bu sefer de hafif ishal olmuşÇok şükür tahliler yapılmış rota değilmiş.Planner da işe gitmiyormuş...Hastane,dr. derken bitkin kalmışlar tabi Zeyno'nun ateşi inmeyince de aklına Mira gelmiş,aradı dertleştik biraz Şu mübarek günde Zeynep Ada'ya acil şifalar diliyorum Rabbim biran önce eski sağlığına kavuştursun kuzuyu İyi haberlerinizi bekliyoruz canım
Mira'da, konuşma anlamında, papağan modundan çıkan olumlu gelişmeler var bu aralar teyzeleriCvpları almaya biraz biraz başladık
Akşam ceviz kırıyordum 1 tane ceviz yere düştü,önce "düştüüü" dedi, indi masadan "aldım" dedi sonra kendi kendine
Eşim geldi boncuk nerde dedi(normalde eşime buncukuuu derdi cvp olarak),uçtuu dedi.Sonra kuşun yanına gittik , "cicikuş" dedi ona2 kelimeler de de olumlu gelişmeler var: Anne ciciş biribisi meali: anne ceviz verir misin gibi şeyler
dandini dandini bastana,baya baya baya beye beye beye ve minininininnkuşkuşu(mini mini bir kuş),cücük buğğaaa şarkılarını
biraz söylüyorAma, "bara bara" favori şarkısı Samba yapıyor bu şarkıda Biliyorsunuz hem şarkı söyleyip hem dans etmek zordur
Akşam Planner teyzesiyle de biraz konuştu
Ben konuşmayı öğretirken ağzıma konsantre ediyorum,bişey gösteriyo mesela ıhhh diye,ağzıma bak kızım "bal" diyorum mesela,
önce hemen söylemiyor ama defalarca tekrar edince çıkartıyor yanlış da olsaHaberler bu kadar
Paylaşayım dedim canım arkadaşlarımla
Cok gecmis olsun, simdi ilk defa karsilastigim bir durum oldugu icin nasil yardimci olabilirim diye dusundum bulamadim...herseyden once moralini hic bozma derim cunku normalde alerjisi olup bunu bilmeden yasayan bir dunya cocuk ve insan var sizzler cok sukur onceden ogrenip ve onlem alma sansiniz olucak..
Masraf icinde size bol bereketli kazanclar diliyorum, zamanla yapar ve toparlarsiniz ins..
Masallah subhanallah Miramiza
Bu arada sanada masallah cnm.ne mutlu sana anliyorsun soylediklerini cunku ben bizimkinin bir dunya sey geveliyor ama bir mic anlamiyorum...o derece yani..demek bende is yok...
Bir seyi ogretirken goz temasinin olmasinin onemini burdaki cocuk uzmanlarida soylediler..hatta hikaye okuyun dediler bol bol..resimli kitaplari alip hem gosterip hemde dudaklarinizi gorcek sekilde anlatin diyorlar yani sen bu isi kapmissin sekerim helal sana..
Planerin kuzusu Zeynep Adama cok gecmis olsun cok sukur atesi atlatmis ins hemencecik iyilesir hamarat kizimiz..
Canım geçmiş olsun kuzumaselamhiç keyfim yok doktora gittik cerene alerji testi yapıldı
plastik çubuk gibişeylerden koluna bastırdılar sanırım 24 taneydi herşeye birden bakıldı yaklaşık 15 dakika bekledik,kolunda bir nokta biraz kabardı doktor baktı raporu çocuk doktoruna gönderdi neyse gittik baktık ev tozu ve akarlara alerjisi çıktı
neyse yinede üzüldüm
doktor anlattı odasında halı olmıycakmışyatagı ve nevresimi anti alerjik olarak degiştirecekmişiz odasında az eşya olacakmış peluş hiç bir oyuncak olmıycakmış battaniye kullanmıycak yünlü kıyafet giymiycek
bide kış boyunca koruyucu bir ilaç verdimayısa kadar kullanıcaz daha bir sürüşey söylediçok dikkat etmem gerekiyomuş
zaten ben titiz bir insanım hergün evi süpürür toz alırım ama söyledigine göre buna birinci sebep yataktaki,yastıktaki akarlarmış..
kahrolsun bütün akarlar
cerenin sabaha dogru bizim yataga gelir ee nasıl olacak bizim yatagıdamı degişecez:26:halı açmıycakmışım ne yapacam
bi dünya masraf çıktıcanı sagolsun hepsini alacaz da nerden baksan 2 yatak 2 buçuk milyar yapıyo
bide nevresim takımı antialerjik olacak,bide antialerjik halı alsamkahrolsun bütün alerjiler
Sağol canım bende dr.dan öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum.Söylediğini anlamadığım oluyor ama anlamış gibi yapıyorumMasallah subhanallah Miramiza
Bu arada sanada masallah cnm.ne mutlu sana anliyorsun soylediklerini cunku ben bizimkinin bir dunya sey geveliyor ama bir mic anlamiyorum...o derece yani..demek bende is yok...
Bir seyi ogretirken goz temasinin olmasinin onemini burdaki cocuk uzmanlarida soylediler..hatta hikaye okuyun dediler bol bol..resimli kitaplari alip hem gosterip hemde dudaklarinizi gorcek sekilde anlatin diyorlar yani sen bu isi kapmissin sekerim helal sana..
Planerin kuzusu Zeynep Adama cok gecmis olsun cok sukur atesi atlatmis ins hemencecik iyilesir hamarat kizimiz..
Hayırlı günlerbu forumda olmak sizi okumak çok iyi geliyor
herkese hayırlı günler
evt konuşurken göz teması gerek ama bizim ufaklık bakmıyor bnm agzıma yaptıgı işle meşguul konuşma girişimi yok erkek olmasınddan dolayı biraz daha bekleyeyeim bakalım
Masallah subhanallah Miramiza
günaydınn
gece tarık buğra çok öksürdü uyuyamadıkson zamanlarda çok üzülüyorum yavruma hiç bi şey yemiyo çok sık hastalanıyor dünden beri midem çok ağrıyo sıkıntıdan galiba ben mi çok takıyorum bilemedim
yarın çoook kalabalık misafirim varksilik dünde tarık buğra muzu mutfaktan kapmış halının üstünde mıncıklamış sildim ama simsiyah oldu halının üzeri çıkmadı eşim yine aynı halının açık renk kısmına çay döktü sildim çıkmış gibi ggözüküyodu sabah geri simsiyah olmuş
cmt günü yeğenimin doğum günü var browni ve poğaça yapıcam çok işim var çok
beybim;demek cerende de ev akarlarına karşı çıktı..tarık buğra ya henüz o test yapılmadı ama bende ev akarlarına karşı olduğunu düşünüyorum babasıda çok tecrübeli bu alerjide o da aynı şeyi düşünüyo..ben pelüş oyuncakları kaldırdım yün yastıkta yatıyodu kendi yastığında baktım antialerjik yazıyo onu kullanmaya başladım yorganında da yazıyo onlardan yırttık:)ama halıların kaldırılması lazım..dr bana önlem amaçlı halıların üstünü örtebilirsin demişti ama neyle örtücem sonuçta o da ne kadar temizlersen temizle gün içinde toz olucak..komşumun oğluda ev akarlarına karşı duyarlıymış odasına kilim sermiş:26:
tarık buğra evdeyken burnunu çok kaşıyo dışarı çıkınca rahatlıyo..geceleri burunları tıkanıyo geniz akıntısına yol açıyo ve öksürüğe sebep oluyo canım alışmamız lazım galiba
ilacınızı her gün mü kuyllanıcaksınız ve ne kadar süre kullanıcaksınız?
selamhiç keyfim yok doktora gittik cerene alerji testi yapıldı
neyse yinede üzüldüm
kahrolsun bütün akarlar
doktora gitmişken çağlanın boyuna kilosunada baktım
12 kiloboyunun uzadıgını farketmiştim çünkü yine gözüme çöp gibi gelmeye başlamıştı:)boyumuz 88 cm
cerenim 118 cm ve 21 kilo
ben 57 kilo ve 1.69 cm:))benim boyum yıllardır aynı:26:acep bende bi gerilikmi var
neyse işte böyle
gece uyurken diş agrısı çekiyorum3 gecedir hep agırıyo yine bana doktor yolu gözüküyo
ha bide bugün cerene dedim ki baban seni okuldan alıcak doktora gidecez,yok efendim etkinlikleri varmış falannn
dedim gidecez uzatma cerenbana ne dese begenirdiniz ''bu hiç adil degil'' tövbe yarabbim dedim
bu cümlede ne demekben hayatımda hiç böyle bişey demedim hiç gülecegim yoktu
zamane çocukları fırlama oluyo
kızlar resim için bi fikir verin dedikbeykozdan başkası bişey yazmamış bende bundan sonra sadece beykoza yazacam haberiniz olsun
ben var gidip yatmak
iyi gecelerrrsadece beykoza dedim:))
geçmiş olsun sıkıntılı ugraştırıcı bi durum olsa gerek inş en kısa zamanda çözümü olur
evt konuşmasında ugraşmak lazım bırkmadım ama ısrarcıda değilim.evet bazı erkek çoçukları erken bile konuşuyor ama bnm oglan geç konuşacak gibi
sağol cerencim o kadar sıkıntılı ki düşündükçe içim daralıyor
tarık buğrada konuşma konusunda çok tembel bütün isteklerini anlatabiliyor fakat aa aaa diye göstererek yada koluma dokunarak abaa (abla ) diyo ve elimi tutarak istediği nesnenin yanına götürüyo :)öğretmez olaydım abla demeyi
göz teması kuarark istediği şeyin adını söylüyorum tekrar tekrar onunda söylemesini bekliyorum ama yok konuşmuyor..
kızlar yazmayı unuttum dün akşam tarık buğra banyonun ışını yakmış güzelce içeri girmişş babasının saç fırçasını eline geçirmiş klozete sokmuş oynuyoo
ben mutfaktaydım eşim salonda tarık buğranın hiç sesi çıkmayınca merak ettim baktım banyonun ışığı yanıyo görünce şok oldum
elleri suya girmemiş ama sonuçta klozete bi yerlere değmiştiruzunca yıkadım ellerini
yarım saat sonra tekrar banyodan çıkarken yakaladım elinde klozet fırçası itinayla hep sapından hem ucundan tutmuş nasıl özenli taşıyo görünce saçlarım havaya dikildi hep pis şeyleri merak ediyo
aksilik banyo kapısı dıştan kilitlenmiyor
bir de 2 gündür takla atmayı öğrendi durduramyorum ödüm kopuyo bi yeri ağrıycak diye aynen böyle yapıyosonrada suratıma bakıp sırıtıyo:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?