2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Mybayblove,canım çook geçmiş olsun.

Azraece Eceyle aktivitelerin anasınıfı öğretmenlerine taş çıkartır valla.Fahri öğretmen ilan ediyorum seni arkadaşım

Zeynep Ada'a da çook geçmiş olsun.

Hatunlaar bugün aşure günü,yapan dağıtan veya löpür löpür yiyen var mıGeçen yıl Osmanlı usulü sütlü aşure yapmıştım,ilk yapışım olduğu için süt kesilivermişti.Bu yıl tekrar pişirmeyi düşünüyorum sütten ağzım yandı zirao yüzden normalinden yapayım diyorum.
Kızlar bugün pazara gittim bolcana bal kabağı ve kereviz aldım buzluğa attım çoğunu.Sizler çocuklar için balkabağı çorbası yaptınız mı ?Etli mi yapsam acaba ne dersiniz?

Selam canım..

Off aşureye bayılırım.. hele bol cevizli veya fındıklı olursa daha çok bayılırım..

Bal kabağından hiç çorba yapmadım canım.. Ama az şeker koyarak tatlısını yapıyorum Kaan da seviyor..
Kıymalısının tadının çok güzel olabileceğini sanmıyorum.. bence etsiz dene.. Sonra bizimle de paylaş bakalım nasıl olmuş? :)

bir insan bir yemeği 2 defa nasıl yakar ya:)) sinirimden gülüyorum. azcık dolma içim kalmıştı geçen günden buzluktaki biber dolmalarına yapayım çeşit olsun dedim ocağa koydum 15 dakika içinde kararmış tencere ne ara bitti suyu anlamadım. hemen teflona aldım biraz daha pişsin dedim eceyi balkona çıkardım hava alsın diye. baktım cızırtı sesleri yine suyu bitmiş yanmış ay dedim yapmaz olaydım:)) oruç çok kolay geçti çok şükür ama hala yemek yiyemedim eşim yoldaymış onu bekliyorum. gidip eve erzak alışverişi yaptım. ece ile gündüz uykusuna yatma işinede çok alıştım o da şişiriyor beni ama napayım eceden önce ben uyuyorum yatakta:)) aşureyide haftaya annem gelecek onla yapıcaz söylemesi ayıp çok güzel yapar annem malzemeyi bol tutar herkesi davet ediyorum:))

selamhiç keyfim yokdoktora gittik cerene alerji testi yapıldı
plastik çubuk gibişeylerden koluna bastırdılar sanırım 24 taneydi herşeye birden bakıldı yaklaşık 15 dakika bekledik,kolunda bir nokta biraz kabardı doktor baktı raporu çocuk doktoruna gönderdi neyse gittik baktık ev tozu ve akarlara alerjisi çıktı
sürekli öksürmesine sebep buymuşhep boşuna antibiyotik içmişiz
neyse yinede üzüldüm
doktor anlattı odasında halı olmıycakmışyatagı ve nevresimi anti alerjik olarak degiştirecekmişizodasında az eşya olacakmışpeluş hiç bir oyuncak olmıycakmışbattaniye kullanmıycakyünlü kıyafet giymiycek
bide kış boyunca koruyucu bir ilaç verdimayısa kadar kullanıcazdaha bir sürüşey söylediçok dikkat etmem gerekiyomuş
zaten ben titiz bir insanım hergün evi süpürür toz alırım ama söyledigine göre buna birinci sebep yataktaki,yastıktaki akarlarmış..
kahrolsun bütün akarlar
cerenin sabaha dogru bizim yataga gelir ee nasıl olacak bizim yatagıdamı degişecez:26:halı açmıycakmışım ne yapacam
bi dünya masraf çıktıcanı sagolsun hepsini alacaz da nerden baksan 2 yatak 2 buçuk milyar yapıyo
bide nevresim takımı antialerjik olacak,bide antialerjik halı alsamkahrolsun bütün alerjiler

Sagol cnm onerilerin icin, inan yese dunyayi vermeye hazirim bende Tr den tayin ve dut pekmezi getirmistim oyle duruyor simdi cunku bizim velet yemedi...bunun gibi bir cok sey deniyorum ama yemiyor..kestane hic vermedim onu denicez en kisa zamanda cunku onun bu citoz hali beni cok mutsuz ediyor hele ac yatip ac kalmasi varki olduruyor beni...

Pogaca sever yerdi biraz simdi onada burun kiviriyor, baska bir kurabiye denemem oldu onuda yemedi ..boyle evde surekli denemelerim oluyor fakat sevdigi birsey bulamadim tam..makarna biraz yer gibi onunlada eli ile misket gibi oynar ..bir kac tane yer oyle
Almanca dilini cok bilmem ama yabanci dil bilmek bence cok guzel insan bir baska biri oluyor sanki..birde derdine anlatabilmek baska bir dilde cok mutluluk veririci sende zamanla alirsin ins..

Burdada yuzme ve bircok etkinlik var cocuklar icin ama ben cogu zaman sagnak yagmur ve soguktan gidemiyorum malasef

Minyatur sekerim unutmusum yazmayi, benim esim antepli bende bu vesile ile her yil gidiyorum..

Aleykum selam diyim ama gec kaldim galiba...malum allahin salami verilmis almadan da olmaz..keske daha evvel okumus olsaydim o zaman bende katilirdim araniza..

Tuz almayi unuttum bugun hay yaa kacti desene..bende sans olsaydi iste :))
Orucunu allah Kabul etsin ...darisi bizlere ins..

Cok gecmis olsun, simdi ilk defa karsilastigim bir durum oldugu icin nasil yardimci olabilirim diye dusundum bulamadim...herseyden once moralini hic bozma derim cunku normalde alerjisi olup bunu bilmeden yasayan bir dunya cocuk ve insan var sizzler cok sukur onceden ogrenip ve onlem alma sansiniz olucak..
Masraf icinde size bol bereketli kazanclar diliyorum, zamanla yapar ve toparlarsiniz ins..

Masallah subhanallah Miramiza
Bu arada sanada masallah cnm.ne mutlu sana anliyorsun soylediklerini cunku ben bizimkinin bir dunya sey geveliyor ama bir mic anlamiyorum...o derece yani..demek bende is yok...

Bir seyi ogretirken goz temasinin olmasinin onemini burdaki cocuk uzmanlarida soylediler..hatta hikaye okuyun dediler bol bol..resimli kitaplari alip hem gosterip hemde dudaklarinizi gorcek sekilde anlatin diyorlar yani sen bu isi kapmissin sekerim helal sana..

Planerin kuzusu Zeynep Adama cok gecmis olsun cok sukur atesi atlatmis ins hemencecik iyilesir hamarat kizimiz..

sagol melegim Allah razı olsun,benimde pek bir bilgim yok eve geldigimden beri nette araştıyorum..
ya zaten ben bildim eşime dedim kesin ev tozuna alerjisi var dedigimde çıktı..
cerende atopik dermatitte var yani hepsi alerjik bir bünyesi oldugu içinkime çekti bu kız bilmiyorum..
kesin babası tarafına:)Allah dermansız dert vermesin ne diyim..

doktora gitmişken çağlanın boyuna kilosunada baktım
12 kiloboyunun uzadıgını farketmiştim çünkü yine gözüme çöp gibi gelmeye başlamıştı:)boyumuz 88 cm
cerenim 118 cm ve 21 kilo
ben 57 kilo ve 1.69 cm:))benim boyum yıllardır aynı:26:acep bende bi gerilikmi var
neyse işte böyle
gece uyurken diş agrısı çekiyorum3 gecedir hep agırıyoyine bana doktor yolu gözüküyo
ha bide bugün cerene dedim ki baban seni okuldan alıcak doktora gidecez,yok efendim etkinlikleri varmış falannn
dedim gidecez uzatma cerenbana ne dese begenirdiniz''bu hiç adil degil''tövbe yarabbim dedim
bu cümlede ne demekben hayatımda hiç böyle bişey demedimhiç gülecegim yoktu
zamane çocukları fırlama oluyo
kızlar resim için bi fikir verin dedikbeykozdan başkası bişey yazmamışbende bundan sonra sadece beykoza yazacam haberiniz olsun
ben var gidip yatmak
iyi gecelerrrsadece beykoza dedim:))

Son düzenleme:

bu forumda olmak sizi okumak çok iyi geliyor
herkese hayırlı günler
evt konuşurken göz teması gerek ama bizim ufaklık bakmıyor bnm agzıma yaptıgı işle meşguul konuşma girişimi yok erkek olmasınddan dolayı biraz daha bekleyeyeim bakalım

Canım geçmiş olsun kuzumaHakkaten kahrolsun alerjilerArtık Ceren'in neden sık sık öksürdüğünü öğrendin ve önlem alacaksın şükürRabbim her daim sağlık versinBu arada maşallah kızların boy ve kilolarına
Çağla'nın kilosu da gayet güzelmişneden gözüne çöp gibi göründü,yoksa gözün mü bozuk
Sağol canım bende dr.dan öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum.Söylediğini anlamadığım oluyor ama anlamış gibi yapıyorum
hadi gidelim alalım,o ne falan diyip bulmaya çalışıyorumMesela kızımın cevize ciciş dediğini,muza musta dediğini böyle farkettim
Hayırlı günlerİnan benim kızımda aynı,çoğu zaman bakmıyor bile ama vazgeçmiyorum ısrarla tekrar ediyorum yada öğretmek
istediğim şeyi saçma sapan şarkı haline getiriyorum. Erkek yada kız olmasıyla ilgili değil bence her bebeğin gelişimi farklı oluyor diye düşünüyorum.Forumda cümle kuran erkek bebeğimiz bile var maşallah

Herkese iyi sabahlarEnteresan bir şekilde sezeryan yerim ağrıyor ilk defa kızlar
Bu sabah kızımı dedesine bıraktık,bakıcı teyzenin işi çıktı geç kalıcak biraz.
Dün spora giderken kızımı eltime bıraktım sadece 45dk sürdü geç gittim,almaya geldiğimde eltim canımı sıktıyok beni özlüyormuş agresif oluyormuş,elinde ne varsa inatla anne diyip yere atıyormuş...vsNerdeyse psikoloğa götür dicektiÇalışmam kocam dahil herkesi rahatsız ediyor,sanki çalışmadığımda herkes bana bakmak için sıraya giriyormuş gibi
Bugün bakıcıyla konuşucam bakalım gün içinde de öyle miGerçi agresif olsa ben farkederdim abla da söylerdi eve gittiğimde anneem diye boynuma atlıyorBelki de eltimle sıkılmıştır diye düşünmek istiyorumAma yine de sinir oldum

günaydınn
gece tarık buğra çok öksürdü uyuyamadıkson zamanlarda çok üzülüyorum yavruma hiç bi şey yemiyo çok sık hastalanıyor dünden beri midem çok ağrıyo sıkıntıdan galiba ben mi çok takıyorum bilemedim
yarın çoook kalabalık misafirim varksilik dünde tarık buğra muzu mutfaktan kapmış halının üstünde mıncıklamış sildim ama simsiyah oldu halının üzeri çıkmadıeşim yine aynı halının açık renk kısmına çay döktü sildim çıkmış gibi ggözüküyodu sabah geri simsiyah olmuş
cmt günü yeğenimin doğum günü var browni ve poğaça yapıcam çok işim var çok

beybim;demek cerende de ev akarlarına karşı çıktı..tarık buğra ya henüz o test yapılmadı ama bende ev akarlarına karşı olduğunu düşünüyorum babasıda çok tecrübeli bu alerjide o da aynı şeyi düşünüyo..ben pelüş oyuncakları kaldırdım yün yastıkta yatıyodu kendi yastığında baktım antialerjik yazıyo onu kullanmaya başladım yorganında da yazıyo onlardan yırttık:)ama halıların kaldırılması lazım..dr bana önlem amaçlı halıların üstünü örtebilirsin demişti ama neyle örtücem sonuçta o da ne kadar temizlersen temizle gün içinde toz olucak..komşumun oğluda ev akarlarına karşı duyarlıymış odasına kilim sermiş:26:
tarık buğra evdeyken burnunu çok kaşıyo dışarı çıkınca rahatlıyo..geceleri burunları tıkanıyo geniz akıntısına yol açıyo ve öksürüğe sebep oluyo canım alışmamız lazım galiba
ilacınızı her gün mü kuyllanıcaksınız ve ne kadar süre kullanıcaksınız?

bizimkinin de ağzı dolu ama anlaşılır kelime sayısı son derece az konuşurken gözümün içine baktığına seviniyorum bir yandan onunla konuşurken kelimeleri tane tane çıkarıyorum, her eşyayı ismiyle kullanıyorum filan... babasının ümitleri giderek azalıyor: "yaw hanım, bu çocuk olmadı yaw. ben 9 aylıkken cümle kurmaya başlamışım, 1 yaşında çişimi söylemişim. bu nasıl bir model ki, herşeyi geç oldu anlamadım :44:" deyip duruyor Allah'tan babasının ve amcalarının doğum lekesinin aynısından çocukta da var da, başka şeyden şüphelenmiyor

geçmiş olsun sıkıntılı ugraştırıcı bi durum olsa gerek inş en kısa zamanda çözümü olur
evt konuşmasında ugraşmak lazım bırkmadım ama ısrarcıda değilim.evet bazı erkek çoçukları erken bile konuşuyor ama bnm oglan geç konuşacak gibi

geçmiş olsun dostum. demek Ceren'de akar alerjisi çıktı :44:eşim bir ara, akar ve toz alerjisinin gelişmiş ülkelerde daha çok görüldüğüne dair bir makale okumuştu. aşırı temizlik yüzünden çocuklar toza maruz kalıp alışamıyorlarmış :26:

Cerene geçmiş olsun. Biz 2 yaşındayken öğrenmiştik alerjisini ama ilaç kullanmadık. Sana söylediği herşeyin tıpkısını bana da söyledi bi dönem dikkat ettim ama sonra olmadı Özellikle halı kısmını çözemedim

''bu hiç adil degil'' kısmını görünce çok güldüm. Kayudan öğreniyorlar canım, Bilmem kaçıncı bölümde kardeşiyle arasında bi sorun vardı sanırım,yanlış da hatırlıyor olabilirim bütün bölümler birbirine karıştı tekrar etmekten. Beray'ın en favori sözü bu aralar, İsyanlarda kızım :))

Bu aralar hasta bebek çok sanırım hepsine geçmiş olsun, Kaanında geniz akıntısı varmış, sabaha kadar öksürükten uyuyamıyor, antibiyotiğe başladık

sağol cerencim o kadar sıkıntılı ki düşündükçe içim daralıyor
tarık buğrada konuşma konusunda çok tembel bütün isteklerini anlatabiliyor fakat aa aaa diye göstererek yada koluma dokunarak abaa (abla ) diyo ve elimi tutarak istediği nesnenin yanına götürüyo :)öğretmez olaydım abla demeyi
göz teması kuarark istediği şeyin adını söylüyorum tekrar tekrar onunda söylemesini bekliyorum ama yok konuşmuyor..

kızlar yazmayı unuttum dün akşam tarık buğra banyonun ışını yakmış güzelce içeri girmişş babasının saç fırçasını eline geçirmiş klozete sokmuş oynuyoo
ben mutfaktaydım eşim salonda tarık buğranın hiç sesi çıkmayınca merak ettim baktım banyonun ışığı yanıyo görünce şok oldum
elleri suya girmemiş ama sonuçta klozete bi yerlere değmiştiruzunca yıkadım ellerini
yarım saat sonra tekrar banyodan çıkarken yakaladım elinde klozet fırçası itinayla hep sapından hem ucundan tutmuş nasıl özenli taşıyo görünce saçlarım havaya dikildi hep pis şeyleri merak ediyo
aksilik banyo kapısı dıştan kilitlenmiyor

bir de 2 gündür takla atmayı öğrendi durduramyorum ödüm kopuyo bi yeri ağrıycak diye aynen böyle yapıyo sonrada suratıma bakıp sırıtıyo:18:

aynen benimki hepten tembel alıştırdım ıhh ıhhh da yok bakışından ne istediğini çözdüğüm için ihtiyaçlarını giderdim sonuç böle bundan sonra başka girişmelere başlamam lazım.
bizimkide banyo tutkunu oldu çıktı diş fırçalarını tek tek alıyor fırçalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…