2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım çok geçmiş olsun.. Dikkatli olmak gerekiyor evet.. ama bence çok da steril ortam yapmaya gerek var mı acaba?? Bu sefer de vücut çok sterilliğe alışacak ve farklı bir ortamda hemen ve çok daha hızlı bir şekilde alarji tetiklenecek?? Ne bileyim benim ki fikir sadece sen en doğrusunu yaparsın zaten canım benim

Ay bu wc meraklarını anlamış değilim valla.. Bizde evde yalnızsak mecbur beraber gidiyoruz WC ye.. Anne çiş diyor benim çişimi yapmamı bekliyor töbe töbee.. sonra da sifona basmak için kıyameti koparıyor.. kim wc ye gidecek olsa ondan önce koşuyor :))

selammmm herkeseee,

nasılsınız kızlarr, ben bugün işteyim tatlıı yavrumuuu bırakıp işe gelmek zorunda kaldım bugünn

zeynom çok hasta oldu teyzeleri, gece ateşle başlayan hastalık sabah kusma ve akşamınada ishale döndü, ama rota virüsü çıkmadı çok şükür daha doğrusu hiç bir şey virüs yada amip vb. bir şey çıkmadı ama yüksek ateş kusma ve ishall kusması hastanede 5 saat süren serum sonucunda kesildi çok şükür ama kuzum çok yıprandı elindeki seruma bakıp bakıp ağlamasını görseniz nasıl dayandık allah biliyor ama çok şükür daha iyi şimdii, ishalide yavaşladı ama idrar kültürü sonucu çıktı daha yeni doktoruyla konuşamadık henüz ama sanırım idrar yolu enfeksiyonu gibi görünüyor bakalım doktor ne diyecek eğer öyleyse ilk antibiyotiğimize başlamak zorunda kalacağız

bizden haberler böylee daha ayrıntılı anlatacağım çok şey vardı ama hiçç halim yokk bende hasta olmak üzereyim, ee birde işe iki gündür gelmemenin acısı çıkıyor tabiii bide telefonumu evde unutmuşumm ya şaşkınlık diz boyuuuu

MUTLUCUM söylemiş sizede sağolsun, geçmiş olsun dilekleriniz çokk çokk teşekkür ederim hepinizee, allah kuzularımıza hepp sağlık versin inşş...

BABYCEREN canım ceren için çok üzüldüm ama önemli olan neye alejisinin olduğunu bulmak çünkü buda çok öenmli birsürü insanın aslında neye alerjisi olduğu bile tespit edilemiyor çoğu zaman, dikkat edilecek şeyleri yavaş yavaş toparlayıp daha sağlıklı bir ortam oluşturursun cerenimize sen zaten oda hiçç hasta olmaz inşş annesi allah şifa versin inşş...

buarada zeynomuza bütün kan tahlil ve testleri yapıldı bu hastalığın içinde bizi azıcıkta olsa mutlu eden sonuçlarda söyledi doktorumuz mesela kan değeri 12. 8 çıktı hiç kan ilacı kullanmadık biliyorsunuz, karaciğeri, vücut tuzları, kalsiyum ve potasyum değerleride süper dedi dr uzun zamandır kilosunu bilmiyorduk enn son 12 kılo 100 gr olmuş zeynocuk ama o kilolar biraz gidecek kesinn çünküüü iki gündür hiçç bir şey yemek istemiyorrrr benimm kuzum resmen ağzı boş durmayan cinslerdendi sürekli mama isteyen bir tip yaniii ama en serumdan sonra doğru dürüst hiçbirşey yemedi ya çokk üzülüyorum inşş kısa sürede toparlanırrrr dua edinn zeynom için teyzeleriii

hasta olan başka bebişimiz varsa onlarada şifa diliyorummm ve herkesii çok öpüyorummmmm

canım çok geçmiş olsun...sorunun kaynağını buldunuz bundan sonrası zorda olsa dikkat..ellerinden öper...yavru kuşlarının kilosuna boyuna maşallah...

demek ki sen az süt içiyorsun ondan boyun uzamıyor....bide bizim kıza boyu uzasın diye pota aldık..pasket yapıyoruz dene istersen işe yarar belki....diyene bak benim boyumda senlen aynı,kilomda 1.5,2 fazla....:)))

çok geçmiş olsun yavruna ve size..inş.hemen toparlanır....

kızlar. anne pamuğumun söylediği kelimeleri yazıyorum:

Anne,baba,abba,dedde, onnu,aç, kapat,koy, kappı, kapak, alkış, göz, fıçı fıçı(diş fırçalamak) tık tık(tırnak kesmek) ,hıııı(yanlış bir şey yapınca parmak sallayarak hııı diyor)

ko(sinek,kelebek,böcek v.s görünce eline peçete alır peşinden koşuyor alırsa eeeee eee deyip çöpe atıyor..atınca da alkış yapıyor, kendi alamzsa bana ya da babasına aldırıyor almazsan kafanın etini yiyor)

bir şey yapınca örneğin basket atıyor hemen kendini alkışlıyor bizimde alkışlamamızı bekliyor bide aferin kızıma diyeceksin..çok hoşuna gidiyor...rana rana diyorum hem oynuyor hem kendini alkışlıyor....

sevdiği müzikler çıkınca bir oynayışı var..kendine has figürleri var...popo sallaması çok komik...

k harfiyle başlayan kelimelere merak sardı....bide çok küçükken söylediği koki koki,gogi gogi,digo,go bu sevimli kendine göre anlamlı ve bizim ne anlama geldiğini hiçbir zaman öğrenemeyeceğimiz ikilemeleri:) halen söylüyor....

sagol canım evet önlem alacaz inşallah.en azından öksürügün sebebini ögrendik dimi
sezeryan yerin neden agırıyo ki:26:ben 2 dogum yaptım ama hiç agrı hissetimiyorum acaba plates ve spor yapıyosun kendini çokmu zorladın canım:26:dikkat et kendine..
eltinede sinir oldumya bence sen çalışıyosun ya onlara batıyo olabilirbide miranın huysuzlanması çok normalevinde degil farklı bi ortamda ve sen yoksunbunu neresi tuhaf anlamadım..agresif falan demiş
bence sen bi daha oraya bırakma kızını,belki bakmak istemiyodur..
selam canım demek benim X damadım öksürüyo:26:kıyamam ya geçmiş olsun..dedigin gibi belki tarık bugranında alerjisi vardır:26:
ay inşallah yoktur..3 yaşına gelince deri testi yaptırırsınız..kan testinde herşey çıkmıyomuş en iyisi deri testi hemde çok basit bişey ama ceren mızmız oldugu için yine ortalıgı yıktıbende kilim alacam mecbur..keşke yerler parke olsaymıştı
tövbe tövbeeiyi bende eşimden şüphelenmeye başladım
2 kızımda bana hiç benzemiyo:))baba tarafına benziyolar..yani dogumda gözüm açık olmasa çocukları görmesem diycem kocam bunları başkasıyla yaptı
dostum ne alakası varevet ben temizimdir ama aşırı derecede temizlik hastasıda degilim
hergün evi süpürürüm toz alırım wc yıkarımbuda aşırı sayılmaz heraldebende çalışıyoolsam belki haftada 2 süpürürdüm yada haftada 1 toz alırdım ama evdeyim ev kirleniyo temizlemeyecekmiyiz
canım 2 yaşında nasıl ögrendiniz:26:kan testiylemi:26:bize kotuyucu ilaç verdi.ama ilacı daha görmedim eşim bugün almış akşam getirecek..mayısa kadar kullanıcakmışız sonra duruma göre bakacaz..
halı kısmı benimde kafama takılıyoçocuk odasına antialerjik halı alıyım diyorum yada kilim çünkü yerler taşkeşke parke olsaymıştı
ee salona mutfaga kolidora ne açacamofff
evet evett kayudan duymuş olmalıbu hiç adil degil:))hatırladım:)
beray gibi cerende isyanlardabu aralar çok inatçı söz dinlemez oldubende çabuk sinirleniyorum çok bagırıyorumcanım sıkılıyo2 gün önce ne çağlayla scooter için kavga ediyolardı çağlayı yitti bende farkında olmadan cereni çimzirmişim
agladı odasına gitti,dün üstünüdegişirken baktım bacagı morarmışo zaman hatırladım çimzirdigimi
bu konuda ne yapacagım bilmiyorumbazen gözüm dönüyo
sagolasın canım evet haklısın çok steril ortama gerek yok bende öyle düşünüyorum ama en önemlisi yattıgı yatagın ve yastıgın antialerjik olması çünkü yataktaki akarların cerene daha çok etkisi oldugunu düşünüyorum ki doktoruda öyle dedi..
antialerjik kılıf yada yatagı mutlaka alıcam..akar dediklerişeyde ne igrenç bişeymiş gözle görülmüyo ama aynı saçtaki bite benziyomidem bulandıherkesin yatagında halısında milyonca varmışdışkı bile yapıyolarmış:))
kahrolsun bütün akarlar

canım çok geçmiş olsun zeyno için çok üzüldümbu ara ashal kusma salgındı,benim arkadaşımın 2 çocuguda aynen anlattıgın gibi oldular hatta abimin kızıda olsu antibiyotik kullandılarumarım zeyno hemen toparlanır canım..
kan degeriniz çok güzelkilosu da çok iyi canım..nazar degmesin..
iştahının olmaması çok normal ama 2güne kendine gelir sıkma canını..

Son düzenleme:
selamcerenime geçmiş olsun dileklerinizi akşam ilecetecem sagolun:)
geçen bi yere gitmiştik orda pc gördü ev sahibine diyo ki''sizde kadınlar klubü varmı''
kadın şaşırdı ''bilmem vardır heralde'' dedi:)cerende dediki:
''benim annem hep oraya girip yazı yazıyo''
hesap verecem küçük hanıma nerey yazacam nereye yazmıycam diye:)
kızlar bebeklerimiz daha 18 aylık tabikide konuşma için daha çok erken bu aceleniz nebenim cerenim 18 aylıkken şarkı bile söylüyodu hatta videosuda var ama çağla öyle degil toplasan 15 kelime anca söylüyo:)her çocuk farklıdır takılmayın bence
2 yaşlarına geldiklerinde çok güzel konuşacaklar ve sadece biz anlıycazbide bizim doktorun kızı 3 yaşında konuşmaya başlamış şimdi izmirde tıp okuyoyani bırakın geç konuşsunlar belki doktor olacaklar

sagol canımevet sorunun kaynagını bulduk bunada şükür ne diyelim,rabbim dermansız dert vermesin..
basketbol gerçektende boy uzatıyo ben ortaokul ve lisede söylemesi ayıp takım kaptanıydımacayip top çalarımkoşanın arkasından hırsız gibi topunu kaparımneyse kendimi övmeyi sevmemşunu diycektim konu nereye geldi hah evet benim boyumda basket oynadıgım zamanlarda acayip uzamıştı
boylarımızın aynı olmasına çok sevindim:)bi gün karşılaşırsak seni öpmek için egilmeme yada ayaklarımı kaldırmama gerek yok

benim kızlar 1 haftadır nar yiyolarikiside çok seviyo,ben meyve ayıklamayı hiç sevmem o yüzden meyve bile yemem:))
ama eşim sagolsun çok sever,yere oturur meyveleri alır hepsini tek tek dilimler ayıklar
her akşam meyve yenirneyse şimdi siz diyosunuzdur sanki biz yemiyorum ne var bunda:))
ne sabırsızsınız bekleyin konuya geliyorum
şu modacı cemil ipekçi varya geçen tv de konuşuyodu efendim yemekten hemen sonra yenen meyve çok zararlıymış
karacigere çok kötü etki yapıyomuş,aynı şarap içmişiz gibi oluyomuş:26:ya dahada anlattıda ben pek dinleyemedim ,bu konuda bilginiz varmı hiç böyle bişey duydunuzmu:44:yoksa bu adam atıyomu
mutlucum sen bu adamı tanıyomusun hani belki defile izlemişliginiz vardırikinizde moda avcısı oldugunuz için sordum canım:)

Cemille tanışmıyoruz sevgilisi bekiri gördüm bi kere sadece
Zararlımı bilmiyorum ama yemekten hemen sonra yenmemesi gerektiğini çok duydum canım,
yalnız yemekten önce sonra daha sonra her zaman yenebilen meyvenin üzüm(beyaz) olduğunu biliyorum
hiçbir zararı yok aksine yemekten sonra da yendiğine sindirimi kolaylaştırıyormuş kendisi

amin canım......

kısss iletine yeniden baktım da boşuna sevindin....ben de üzüldüm....benim boyum 1.59 sen eğilmeye devam et..ben de ayaklarımı kaldırırım...ama kendimle de bir o kadar barışığımdır...topuklu ayakkabıyı sadece özel günlerde giyerim onun dışında spor ayakkabı ve tabanlı ayakkabı giyiyorum tabanları kısa...ben kısayım da tabanlar benden niye uzun olsun:) onlar bana ayak uydursun...kocacığımın boyu 1.81 çok fazla fark yok aramızda:) kızımda benim yolumda ilerliyor..yolundan şaş bananın yoluna git diyorum ne fayda...

yarın bakarlar boyuna kilosuna bakalım..sanki biraz uzadı yavrum...aşısı var yarın...:18:

kızlar sabiha paktuna bi çocuğun ölümüne sebep olmuş haberiniz var mı çok üzüldüm.

Masallah guzel kizlarimiza ikiside selvi boylu olucak...boy ve kiloda cok iyi cnm sakin yemiyor diye uzme kendini gayet iyi bakiyorsun kuzulara..

kızlar sabiha paktuna bi çocuğun ölümüne sebep olmuş haberiniz var mı çok üzüldüm.

bende şimdi izledim yazını görünce videosunuAllahım ya bu nedir böyle,çocuk uyusun eeg çekeyim diye 2doz ağızdan ilaç 1 doz da makattan iğne yapmış yavrum daha 3.5 yaşında ve tek sorunu konuşma güçlüğüymüşçok üzüldüm çokvideoyu izledim
nefret ettim kadındanAllah ailesine sabırlar versin...

Son düzenleme:
Ayy yukardaki mesajimi yazarken pat diye hoppladi anlamadim yarim kaldi tobe tobe..
neyse ne yazicaktim ehh evt zamanin cocuklari gercekten cok bilmis oluyorlar, buna etken birazda tv galiba cunku onceden yoktu boyle kelimeler simdi tv de ne goruyorlarsa ogreniyorlar..illaki tv seyretmeleri gerekmiyor seyredenlerden de kapabiliyorlar..simdi dusundumde cnm galiba biraz haklida Ceren yani kuzumu neden etkinlikten edeseniz ki :)) Ben bu konuda Ceren in yanindayim ...bos zamanini isteyin fistiktan oyle sizde plan program yapin :)) yandik anam kaldik onlarin ellerine..uuu

daha çok küçük yavrum ve bu kadının zoru ne anlamadım 3 doz uyguluyor.inş. hesap verir ama malesef giden geri gelmicek.

daha çok küçük yavrum ve bu kadının zoru ne anlamadım 3 doz uyguluyor.inş. hesap verir ama malesef giden geri gelmicek.

Giden geri gelmicek evet...Bir ailenin geleceği,umudu gitti...Daha önce bizde yeğenime eeg çektirdik ama bize gece geç uyutun
sabah erken getirin uykusunu almamış olsun demişlerdi..Ve orda eeg sırasında uyumuştu.Yani narkoz vermek şart değildi demekki.
Paldır küldür, muyane ücreti olan 450TL yi biran önce almak için yapılmış işte...yazıklar olsun...

Kan testi yapıldı ama alerji için değil.Doktor baktı, şikayetlerimizi dinledi, öyle olduğuna karar verdi, kaç kutu antibiyotik kullandık yavrum bi türlü iyileşmiyordu. E doktor da alanında uzmandı Söylenenleri yapınca rahatladı. şimdi düşündüm de çözüme şıklardan gitmişiz :)

haberi bende okudum. nasıl güvenecez biz bu doktorlara

BU egg ne olluyor

EEG (Elektroensefalografi) Nedir?

Beynin elektriksel etkinliğinin değerlendirilmesi amacıyla yapılan bir işlemdir.
Beyin dokusunda yer alan sinir hücrelerine ilişkin elektriksel sinyaller kafatası üzerindeki saçlı deriye iletilirler. Bu sinyaller kafa derisinin belirli bölgelerine yerleştirilen elektrotlarla bilgisayara aktarılır. İletilen sinyaller bu konuda eğitim almış Nöroloji uzmanı hekimi tarafından değerlendirilir.

EEG Hangi Nedenlerle Yapılır?
Sara (Epilepsi) hastalığı,
Bilinç ve algı bozuklukları,
Unutkanlık, dikkat bozukluğu ve ya bunama,
Bazı psikiyatrik hastalıklar,
Uyku bozuklukları,
Koma, beyin ölümü,
Santral sinir sistemi iltihabı.

EEG Nasıl Yapılır?
Amaca yönelik olarak; incelemenin biçimi rutin EEG, kısa süreli uykuda EEG ya da tüm gece uykuda EEG, Video-EEG görüntülemesi olarak planlanabilir.
Yapılacak işlemde vücudunuza ve saç derinize elektrotlar bağlanacağı için derinizin elektriksel iletkenliği önemlidir. Bu nedenle; saçlarınızın temiz ve yıkanmış olması önemlidir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra; saç kremi, saç spreyi, jöle uygulamayın. Saçlı deriye yapıştırılan elektrotlarla yapılan EEG incelemesi tümüyle zararsız bir inceleme yöntemidir.

Yeğenim depremde enkazda kalmıştı benim,nörolojik ve psiklolojik tramva geçirmişti ve anne babayı kaybetti dayım ve yengemi yani..
O zaman dr. istemişti bende ordan biliyorum yani rahatsızığın kaynağını bulmak için uygulanmıştı 5yaşındaydı o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…