selamhiç keyfim yok doktora gittik cerene alerji testi yapıldı
plastik çubuk gibişeylerden koluna bastırdılar sanırım 24 taneydi herşeye birden bakıldı yaklaşık 15 dakika bekledik,kolunda bir nokta biraz kabardı doktor baktı raporu çocuk doktoruna gönderdi neyse gittik baktık ev tozu ve akarlara alerjisi çıktı
sürekli öksürmesine sebep buymuşhep boşuna antibiyotik içmişiz
neyse yinede üzüldüm
doktor anlattı odasında halı olmıycakmışyatagı ve nevresimi anti alerjik olarak degiştirecekmişiz odasında az eşya olacakmış peluş hiç bir oyuncak olmıycakmış battaniye kullanmıycak yünlü kıyafet giymiycek
bide kış boyunca koruyucu bir ilaç verdimayısa kadar kullanıcaz daha bir sürüşey söylediçok dikkat etmem gerekiyomuş
zaten ben titiz bir insanım hergün evi süpürür toz alırım ama söyledigine göre buna birinci sebep yataktaki,yastıktaki akarlarmış..
kahrolsun bütün akarlar
cerenin sabaha dogru bizim yataga gelir ee nasıl olacak bizim yatagıdamı degişecez:26:halı açmıycakmışım ne yapacam
bi dünya masraf çıktıcanı sagolsun hepsini alacaz da nerden baksan 2 yatak 2 buçuk milyar yapıyo
bide nevresim takımı antialerjik olacak,bide antialerjik halı alsamkahrolsun bütün alerjiler
sağol cerencim o kadar sıkıntılı ki düşündükçe içim daralıyor
tarık buğrada konuşma konusunda çok tembel bütün isteklerini anlatabiliyor fakat aa aaa diye göstererek yada koluma dokunarak abaa (abla ) diyo ve elimi tutarak istediği nesnenin yanına götürüyo :)öğretmez olaydım abla demeyi
göz teması kuarark istediği şeyin adını söylüyorum tekrar tekrar onunda söylemesini bekliyorum ama yok konuşmuyor..
kızlar yazmayı unuttum dün akşam tarık buğra banyonun ışını yakmış güzelce içeri girmişş babasının saç fırçasını eline geçirmiş klozete sokmuş oynuyoo
ben mutfaktaydım eşim salonda tarık buğranın hiç sesi çıkmayınca merak ettim baktım banyonun ışığı yanıyo görünce şok oldum
elleri suya girmemiş ama sonuçta klozete bi yerlere değmiştiruzunca yıkadım ellerini
yarım saat sonra tekrar banyodan çıkarken yakaladım elinde klozet fırçası itinayla hep sapından hem ucundan tutmuş nasıl özenli taşıyo görünce saçlarım havaya dikildi hep pis şeyleri merak ediyo
aksilik banyo kapısı dıştan kilitlenmiyor
bir de 2 gündür takla atmayı öğrendi durduramyorum ödüm kopuyo bi yeri ağrıycak diye aynen böyle yapıyosonrada suratıma bakıp sırıtıyo:18:
doktora gitmişken çağlanın boyuna kilosunada baktım
12 kiloboyunun uzadıgını farketmiştim çünkü yine gözüme çöp gibi gelmeye başlamıştı:)boyumuz 88 cm
cerenim 118 cm ve 21 kilo
ben 57 kilo ve 1.69 cm:))benim boyum yıllardır aynı:26:acep bende bi gerilikmi var
neyse işte böyle
gece uyurken diş agrısı çekiyorum3 gecedir hep agırıyo yine bana doktor yolu gözüküyo
ha bide bugün cerene dedim ki baban seni okuldan alıcak doktora gidecez,yok efendim etkinlikleri varmış falannn
dedim gidecez uzatma cerenbana ne dese begenirdiniz ''bu hiç adil degil'' tövbe yarabbim dedim
bu cümlede ne demekben hayatımda hiç böyle bişey demedim hiç gülecegim yoktu
zamane çocukları fırlama oluyo
kızlar resim için bi fikir verin dedikbeykozdan başkası bişey yazmamış bende bundan sonra sadece beykoza yazacam haberiniz olsun
ben var gidip yatmak
iyi gecelerrrsadece beykoza dedim:))
selammmm herkeseee,
nasılsınız kızlarr, ben bugün işteyimtatlıı yavrumuuu bırakıp işe gelmek zorunda kaldım bugünn
zeynom çok hasta oldu teyzeleri, gece ateşle başlayan hastalık sabah kusma ve akşamınada ishale döndü, ama rota virüsü çıkmadı çok şükür daha doğrusu hiç bir şey virüs yada amip vb. bir şey çıkmadı ama yüksek ateş kusma ve ishallkusması hastanede 5 saat süren serum sonucunda kesildi çok şükür ama kuzum çok yıprandı elindeki seruma bakıp bakıp ağlamasını görseniz nasıl dayandık allah biliyor ama çok şükür daha iyi şimdii, ishalide yavaşladı ama idrar kültürü sonucu çıktı daha yeni doktoruyla konuşamadık henüz ama sanırım idrar yolu enfeksiyonu gibi görünüyor bakalım doktor ne diyecek eğer öyleyse ilk antibiyotiğimize başlamak zorunda kalacağız
bizden haberler böylee daha ayrıntılı anlatacağım çok şey vardı ama hiçç halim yokk bende hasta olmak üzereyim, ee birde işe iki gündür gelmemenin acısı çıkıyor tabiiibide telefonumu evde unutmuşumm ya şaşkınlık diz boyuuuu
MUTLUCUM söylemiş sizede sağolsun, geçmiş olsun dilekleriniz çokk çokk teşekkür ederim hepinizee, allah kuzularımıza hepp sağlık versin inşş...
BABYCEREN canım ceren için çok üzüldüm ama önemli olan neye alejisinin olduğunu bulmak çünkü buda çok öenmli birsürü insanın aslında neye alerjisi olduğu bile tespit edilemiyor çoğu zaman, dikkat edilecek şeyleri yavaş yavaş toparlayıp daha sağlıklı bir ortam oluşturursun cerenimize sen zaten oda hiçç hasta olmaz inşş annesi allah şifa versin inşş...
buarada zeynomuza bütün kan tahlil ve testleri yapıldı bu hastalığın içinde bizi azıcıkta olsa mutlu eden sonuçlarda söyledi doktorumuz mesela kan değeri 12. 8 çıktı hiç kan ilacı kullanmadık biliyorsunuz, karaciğeri, vücut tuzları, kalsiyum ve potasyum değerleride süper dedi dr uzun zamandır kilosunu bilmiyorduk enn son 12 kılo 100 gr olmuş zeynocuk ama o kilolar biraz gidecek kesinn çünküüü iki gündür hiçç bir şey yemek istemiyorrrrbenimm kuzum resmen ağzı boş durmayan cinslerdendi sürekli mama isteyen bir tip yaniii ama en serumdan sonra doğru dürüst hiçbirşey yemedi ya çokk üzülüyorum inşş kısa sürede toparlanırrrr dua edinn zeynom için teyzeleriii
hasta olan başka bebişimiz varsa onlarada şifa diliyorummm ve herkesii çok öpüyorummmmm
sagol canım evet önlem alacaz inşallah.en azından öksürügün sebebini ögrendik dimiCanım geçmiş olsun kuzumaHakkaten kahrolsun alerjiler Artık Ceren'in neden sık sık öksürdüğünü öğrendin ve önlem alacaksın şükür Rabbim her daim sağlık versin Bu arada maşallah kızların boy ve kilolarına
Çağla'nın kilosu da gayet güzelmişneden gözüne çöp gibi göründü,yoksa gözün mü bozuk
Sağol canım bende dr.dan öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum.Söylediğini anlamadığım oluyor ama anlamış gibi yapıyorum
hadi gidelim alalım,o ne falan diyip bulmaya çalışıyorumMesela kızımın cevize ciciş dediğini,muza musta dediğini böyle farkettim
Hayırlı günlerİnan benim kızımda aynı,çoğu zaman bakmıyor bile ama vazgeçmiyorum ısrarla tekrar ediyorum yada öğretmek
istediğim şeyi saçma sapan şarkı haline getiriyorum. Erkek yada kız olmasıyla ilgili değil bence her bebeğin gelişimi farklı oluyor diye düşünüyorum.Forumda cümle kuran erkek bebeğimiz bile var maşallah
Herkese iyi sabahlarEnteresan bir şekilde sezeryan yerim ağrıyor ilk defa kızlar
Bu sabah kızımı dedesine bıraktık,bakıcı teyzenin işi çıktı geç kalıcak biraz.
Dün spora giderken kızımı eltime bıraktım sadece 45dk sürdü geç gittim,almaya geldiğimde eltim canımı sıktıyok beni özlüyormuş agresif oluyormuş,elinde ne varsa inatla anne diyip yere atıyormuş...vs Nerdeyse psikoloğa götür dicekti Çalışmam kocam dahil herkesi rahatsız ediyor,sanki çalışmadığımda herkes bana bakmak için sıraya giriyormuş gibi
Bugün bakıcıyla konuşucam bakalım gün içinde de öyle miGerçi agresif olsa ben farkederdim abla da söylerdi eve gittiğimde anneem diye boynuma atlıyor Belki de eltimle sıkılmıştır diye düşünmek istiyorum Ama yine de sinir oldum
selam canım demek benim X damadım öksürüyo:26:kıyamam ya geçmiş olsun..dedigin gibi belki tarık bugranında alerjisi vardır:26:günaydınn
gece tarık buğra çok öksürdü uyuyamadıkson zamanlarda çok üzülüyorum yavruma hiç bi şey yemiyo çok sık hastalanıyor dünden beri midem çok ağrıyo sıkıntıdan galiba ben mi çok takıyorum bilemedim
yarın çoook kalabalık misafirim varksilik dünde tarık buğra muzu mutfaktan kapmış halının üstünde mıncıklamış sildim ama simsiyah oldu halının üzeri çıkmadı eşim yine aynı halının açık renk kısmına çay döktü sildim çıkmış gibi ggözüküyodu sabah geri simsiyah olmuş
cmt günü yeğenimin doğum günü var browni ve poğaça yapıcam çok işim var çok
beybim;demek cerende de ev akarlarına karşı çıktı..tarık buğra ya henüz o test yapılmadı ama bende ev akarlarına karşı olduğunu düşünüyorum babasıda çok tecrübeli bu alerjide o da aynı şeyi düşünüyo..ben pelüş oyuncakları kaldırdım yün yastıkta yatıyodu kendi yastığında baktım antialerjik yazıyo onu kullanmaya başladım yorganında da yazıyo onlardan yırttık:)ama halıların kaldırılması lazım..dr bana önlem amaçlı halıların üstünü örtebilirsin demişti ama neyle örtücem sonuçta o da ne kadar temizlersen temizle gün içinde toz olucak..komşumun oğluda ev akarlarına karşı duyarlıymış odasına kilim sermiş:26:
tarık buğra evdeyken burnunu çok kaşıyo dışarı çıkınca rahatlıyo..geceleri burunları tıkanıyo geniz akıntısına yol açıyo ve öksürüğe sebep oluyo canım alışmamız lazım galiba
ilacınızı her gün mü kuyllanıcaksınız ve ne kadar süre kullanıcaksınız?
tövbe tövbeebizimkinin de ağzı dolu ama anlaşılır kelime sayısı son derece azkonuşurken gözümün içine baktığına seviniyorum bir yandan onunla konuşurken kelimeleri tane tane çıkarıyorum, her eşyayı ismiyle kullanıyorum filan... babasının ümitleri giderek azalıyor: "yaw hanım, bu çocuk olmadı yaw. ben 9 aylıkken cümle kurmaya başlamışım, 1 yaşında çişimi söylemişim. bu nasıl bir model ki, herşeyi geç oldu anlamadım :44:" deyip duruyor Allah'tan babasının ve amcalarının doğum lekesinin aynısından çocukta da var da, başka şeyden şüphelenmiyor
dostum ne alakası vargeçmiş olsun dostum. demek Ceren'de akar alerjisi çıktı :44:eşim bir ara, akar ve toz alerjisinin gelişmiş ülkelerde daha çok görüldüğüne dair bir makale okumuştu. aşırı temizlik yüzünden çocuklar toza maruz kalıp alışamıyorlarmış :26:
canım 2 yaşında nasıl ögrendiniz:26:kan testiylemi:26:bize kotuyucu ilaç verdi.ama ilacı daha görmedim eşim bugün almış akşam getirecek..mayısa kadar kullanıcakmışız sonra duruma göre bakacaz..Cerene geçmiş olsun. Biz 2 yaşındayken öğrenmiştik alerjisini ama ilaç kullanmadık. Sana söylediği herşeyin tıpkısını bana da söyledi bi dönem dikkat ettim ama sonra olmadıÖzellikle halı kısmını çözemedim
''bu hiç adil degil'' kısmını görünce çok güldüm. Kayudan öğreniyorlar canım, Bilmem kaçıncı bölümde kardeşiyle arasında bi sorun vardı sanırım,yanlış da hatırlıyor olabilirim bütün bölümler birbirine karıştı tekrar etmekten. Beray'ın en favori sözü bu aralar, İsyanlarda kızım :))
Bu aralar hasta bebek çok sanırım hepsine geçmiş olsun, Kaanında geniz akıntısı varmış, sabaha kadar öksürükten uyuyamıyor, antibiyotiğe başladık
sagolasın canım evet haklısın çok steril ortama gerek yok bende öyle düşünüyorum ama en önemlisi yattıgı yatagın ve yastıgın antialerjik olması çünkü yataktaki akarların cerene daha çok etkisi oldugunu düşünüyorum ki doktoruda öyle dedi..Canım çok geçmiş olsun.. Dikkatli olmak gerekiyor evet.. ama bence çok da steril ortam yapmaya gerek var mı acaba?? Bu sefer de vücut çok sterilliğe alışacak ve farklı bir ortamda hemen ve çok daha hızlı bir şekilde alarji tetiklenecek?? Ne bileyim benim ki fikir sadece sen en doğrusunu yaparsın zaten canım benim
Ay bu wc meraklarını anlamış değilim valla.. Bizde evde yalnızsak mecbur beraber gidiyoruz WC ye.. Anne çiş diyor benim çişimi yapmamı bekliyortöbe töbee.. sonra da sifona basmak için kıyameti koparıyor.. kim wc ye gidecek olsa ondan önce koşuyor :))
selammmm herkeseee,
nasılsınız kızlarr, ben bugün işteyimtatlıı yavrumuuu bırakıp işe gelmek zorunda kaldım bugünn
zeynom çok hasta oldu teyzeleri, gece ateşle başlayan hastalık sabah kusma ve akşamınada ishale döndü, ama rota virüsü çıkmadı çok şükür daha doğrusu hiç bir şey virüs yada amip vb. bir şey çıkmadı ama yüksek ateş kusma ve ishallkusması hastanede 5 saat süren serum sonucunda kesildi çok şükür ama kuzum çok yıprandı elindeki seruma bakıp bakıp ağlamasını görseniz nasıl dayandık allah biliyor ama çok şükür daha iyi şimdii, ishalide yavaşladı ama idrar kültürü sonucu çıktı daha yeni doktoruyla konuşamadık henüz ama sanırım idrar yolu enfeksiyonu gibi görünüyor bakalım doktor ne diyecek eğer öyleyse ilk antibiyotiğimize başlamak zorunda kalacağız
bizden haberler böylee daha ayrıntılı anlatacağım çok şey vardı ama hiçç halim yokk bende hasta olmak üzereyim, ee birde işe iki gündür gelmemenin acısı çıkıyor tabiiibide telefonumu evde unutmuşumm ya şaşkınlık diz boyuuuu
MUTLUCUM söylemiş sizede sağolsun, geçmiş olsun dilekleriniz çokk çokk teşekkür ederim hepinizee, allah kuzularımıza hepp sağlık versin inşş...
BABYCEREN canım ceren için çok üzüldüm ama önemli olan neye alejisinin olduğunu bulmak çünkü buda çok öenmli birsürü insanın aslında neye alerjisi olduğu bile tespit edilemiyor çoğu zaman, dikkat edilecek şeyleri yavaş yavaş toparlayıp daha sağlıklı bir ortam oluşturursun cerenimize sen zaten oda hiçç hasta olmaz inşş annesi allah şifa versin inşş...
buarada zeynomuza bütün kan tahlil ve testleri yapıldı bu hastalığın içinde bizi azıcıkta olsa mutlu eden sonuçlarda söyledi doktorumuz mesela kan değeri 12. 8 çıktı hiç kan ilacı kullanmadık biliyorsunuz, karaciğeri, vücut tuzları, kalsiyum ve potasyum değerleride süper dedi dr uzun zamandır kilosunu bilmiyorduk enn son 12 kılo 100 gr olmuş zeynocuk ama o kilolar biraz gidecek kesinn çünküüü iki gündür hiçç bir şey yemek istemiyorrrrbenimm kuzum resmen ağzı boş durmayan cinslerdendi sürekli mama isteyen bir tip yaniii ama en serumdan sonra doğru dürüst hiçbirşey yemedi ya çokk üzülüyorum inşş kısa sürede toparlanırrrr dua edinn zeynom için teyzeleriii
hasta olan başka bebişimiz varsa onlarada şifa diliyorummm ve herkesii çok öpüyorummmmm
canım çok geçmiş olsun...sorunun kaynağını buldunuz bundan sonrası zorda olsa dikkat..ellerinden öper...yavru kuşlarının kilosuna boyuna maşallah...
demek ki sen az süt içiyorsun ondan boyun uzamıyor....bide bizim kıza boyu uzasın diye pota aldık..pasket yapıyoruz dene istersen işe yarar belki....diyene bak benim boyumda senlen aynı,kilomda 1.5,2 fazla....:)))
çok geçmiş olsun yavruna ve size..inş.hemen toparlanır....
benim kızlar 1 haftadır nar yiyolarikiside çok seviyo,ben meyve ayıklamayı hiç sevmem o yüzden meyve bile yemem:))
ama eşim sagolsun çok sever,yere oturur meyveleri alır hepsini tek tek dilimler ayıklar
her akşam meyve yenirneyse şimdi siz diyosunuzdur sanki biz yemiyorum ne var bunda:))
ne sabırsızsınız bekleyin konuya geliyorum
şu modacı cemil ipekçi varya geçen tv de konuşuyodu efendim yemekten hemen sonra yenen meyve çok zararlıymış
karacigere çok kötü etki yapıyomuş,aynı şarap içmişiz gibi oluyomuş:26:ya dahada anlattıda ben pek dinleyemedim ,bu konuda bilginiz varmı hiç böyle bişey duydunuzmu:44:yoksa bu adam atıyomu
mutlucum sen bu adamı tanıyomusun hani belki defile izlemişliginiz vardırikinizde moda avcısı oldugunuz için sordum canım:)
sagol canımevet sorunun kaynagını bulduk bunada şükür ne diyelim,rabbim dermansız dert vermesin..
basketbol gerçektende boy uzatıyo ben ortaokul ve lisede söylemesi ayıp takım kaptanıydımacayip top çalarım koşanın arkasından hırsız gibi topunu kaparım neyse kendimi övmeyi sevmem şunu diycektim konu nereye geldi hah evet benim boyumda basket oynadıgım zamanlarda acayip uzamıştı
boylarımızın aynı olmasına çok sevindim:)bi gün karşılaşırsak seni öpmek için egilmeme yada ayaklarımı kaldırmama gerek yok
doktora gitmişken çağlanın boyuna kilosunada baktım
12 kiloboyunun uzadıgını farketmiştim çünkü yine gözüme çöp gibi gelmeye başlamıştı:)boyumuz 88 cm
cerenim 118 cm ve 21 kilo
ben 57 kilo ve 1.69 cm:))benim boyum yıllardır aynı:26:acep bende bi gerilikmi var
neyse işte böyle
gece uyurken diş agrısı çekiyorum3 gecedir hep agırıyo yine bana doktor yolu gözüküyo
ha bide bugün cerene dedim ki baban seni okuldan alıcak doktora gidecez,yok efendim etkinlikleri varmış falannn
dedim gidecez uzatma cerenbana ne dese begenirdiniz ''bu hiç adil degil'' tövbe yarabbim dedim
bu cümlede ne demekben hayatımda hiç böyle bişey demedim hiç gülecegim yoktu
zamane çocukları fırlama oluyo
kızlar resim için bi fikir verin dedikbeykozdan başkası bişey yazmamış bende bundan sonra sadece beykoza yazacam haberiniz olsun
ben var gidip yatmak
iyi gecelerrrsadece beykoza dedim:))
kızlar sabiha paktuna bi çocuğun ölümüne sebep olmuş haberiniz var mı çok üzüldüm.
bende şimdi izledim yazını görünce videosunuAllahım ya bu nedir böyle,çocuk uyusun eeg çekeyim diye 2doz ağızdan ilaç 1 doz da makattan iğne yapmış yavrum daha 3.5 yaşında ve tek sorunu konuşma güçlüğüymüş çok üzüldüm çok videoyu izledim
nefret ettim kadındanAllah ailesine sabırlar versin...
daha çok küçük yavrum ve bu kadının zoru ne anlamadım 3 doz uyguluyor.inş. hesap verir ama malesef giden geri gelmicek.
canım 2 yaşında nasıl ögrendiniz:26:kan testiylemi:26:bize kotuyucu ilaç verdi.ama ilacı daha görmedim eşim bugün almış akşam getirecek..mayısa kadar kullanıcakmışız sonra duruma göre bakacaz..
halı kısmı benimde kafama takılıyoçocuk odasına antialerjik halı alıyım diyorum yada kilim çünkü yerler taş keşke parke olsaymıştı
ee salona mutfaga kolidora ne açacamofff
evet evett kayudan duymuş olmalıbu hiç adil degil:))hatırladım:)
beray gibi cerende isyanlardabu aralar çok inatçı söz dinlemez oldu bende çabuk sinirleniyorum çok bagırıyorum canım sıkılıyo 2 gün önce ne çağlayla scooter için kavga ediyolardı çağlayı yitti bende farkında olmadan cereni çimzirmişim
agladı odasına gitti,dün üstünüdegişirken baktım bacagı morarmışo zaman hatırladım çimzirdigimi
bu konuda ne yapacagım bilmiyorumbazen gözüm dönüyo
BU egg ne olluyor
kızlar sabiha paktuna bi çocuğun ölümüne sebep olmuş haberiniz var mı çok üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?