2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bebeğim bu kapı açmayı öğrenmeleri kötü oldu ya( bizde hep kilitliyoruz kapıları:)evdeki herkes birbirini tembihler:))
yakında Mira da bize tembihleyebilir yani o derece:))

Bu ne şekerim ya mütemadiyen kriz halindesin Ver hadi tarifleri bak benimde krizim tuttu hatta o yaktığın(pardon karamelize ettiğin)koku burnumdaa şuan,kendimi feda ediyorum denicem en kısa sürede

:))bende dün şütlaç yaptım ayıptır söylemesi çok güzel olmuş hatta az evvel bir tas götürdüm bile:)) ben regl falan değilim ama hiç olmadık zamanda çekiyor CNm birşeyler ve yapıyorum hafta sonunda çığ börek yapmıştım eşimle beraber bir gün içinde sildik süpürdük :))oğlan hiç yemez kime çekti bu velet of
Şimdi benim CNm etimek tatlısında çekti hemen alayım tarifn pls

Bizim oğlan daha kapı kollarına ulaşamıyor teyzeleri ama anahtar hastasıdır kendileri....

kendim ettim kendim buldum gül gibi pırasayı yaktım( sorumlusu uykusunun ortasında memeeee diye bağıran ecedir. gidip meme veresiye yandı dibi(

YALANCI EKMEK KADAYIFI = 1 =
1 pk etimek
1 pk kremole muzlu 3 dk hazır olan
1 pk krem şanti sade
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
====================
şeker orta ateşte rengi koyulaşana kadar eritilir karıştırarak
yavaşça suyu konur su sıcak olucak parça kalırsa korkmayın o şekil kaynasın 5 dk dikkat edin ilk suyu koyunca patırdayıp sıçrıyor yanmayın
etimekler borcama dizilir benim tam 12 adet etimek aldı.sıcak şerbet dökülr soğumaya kendi haline bırakılır
soğuduktan sonra kremole ve krem şanti aynı kapta mikserle çırpılır topak olmayacak.kremole paket üzerindeki süt miktarında yarım su bardağı fazladan süt koyuyuroz krem şanti için çırpma işlemi bitince etimeklerin üstüne güzelce yayıyoruz üzerine dövülmüş fındık ceviz fıstık tercihe göre hindistan cevizi serpiyoruz dolaba atıyoruz soğuduğunda löpp löpp götürüyoruzzz afiyet olsun umarım anlaşılır diğere sonra.şekeri karamelize edip ilk defa kullandım sevgili mutlu anne ve kaynannacığım yanık kokusu yada acımtırak olmuyor tabi iyice yakıp simsiyah yapmazsanızz :) 2.. tarif gece yemek hazırlıcam

ohh yaarsın afiyet olsun valla çiğ börek oldumu hiç kaçırmam .

kendim ettim kendim buldum gül gibi pırasayı yaktım( sorumlusu uykusunun ortasında memeeee diye bağıran ecedir. gidip meme veresiye yandı dibi(

gitti güzelim pırasa desene :))) Bu rada bende pırasayı çok severim.. Kaan da çok seviyor.. Pırasa ve kıymalı soğan yemeği bayılıyor..

Of öğleden sonra seminer vardı yazamadım. Eve gelince de yemek vs bi de kuzuyla aktivite yaptık biraz. Uzun zamandır yapamıyoduk acısını çıkardık :) bi de öğretmenler gunu için bişey yapamamıştık. Kalpli sticker larımız vardı evde. Kuzum kalpleri yapıştırdı resim defterine ben de yazısını yazdım. Yarın öğretmenine vericez. (Anine ö.men) yicem ya cok fena oldu benim cadım. Renkleri öğrenmiş. Sarı kırmızı mavi yeşil pembe ve moru gösteriyor nerde dediğimizde.

Azraece nasıl ablasın kızım yaa.. İspikçi :) ben olsam ben de silerim seni faceten :)

afferin defnoşuma bence siz defnoşla bir kreş açın bak öğretmenin hazır bile:)) uzak olmasan ispiyonlamam da annemler bilsin ne haltlar karıştırdığını işte:))

afferin defnoşuma bence siz defnoşla bir kreş açın bak öğretmenin hazır bile:)) uzak olmasan ispiyonlamam da annemler bilsin ne haltlar karıştırdığını işte:))
Aklımı mı okuyosun kızım yaa ... Bugun dilbere söylediğim aklımda proje var dediğim şey buydu. Kreş değil ama oyun evi be parti organizasyonu yapacağım bi yer açmak istiyorum. Arastırıyorum bakalım inşallah hayırlısı olur

Maşallah Defnoşumuza çok akıllı bıdık bu yaşta renkleri gösterebilmesi olağanüstü ..
Düşündüğün proje çok güzel inş gerçekleştirebilirsin..

inşallah yeşilçayım Allah gönlüne göre verir bende çok duyuyorum parti evleri çok moda. bence başarırsın arkandayız:))

Maşallah Defnoşumuza çok akıllı bıdık bu yaşta renkleri gösterebilmesi olağanüstü ..
Düşündüğün proje çok güzel inş gerçekleştirebilirsin..

inşallah yeşilçayım Allah gönlüne göre verir bende çok duyuyorum parti evleri çok moda. bence başarırsın arkandayız:))

İnşallah kızlar. Ama dediğim gibi eşim pek destek olmaz gibi bakıcaz artık.

şekersiz valla proje harikabiraz bilgi versene benimde paraya ihtiyacım variş lazım iş
bi bakrsın bende yaparım:)sence yaparmıyım:26:çok para gidermigitsin canım ne yapalım
sen anlat bakalım
dilberege canım sen neden işten ayrılmak istiyosun:44:neden alışamadın söyle bakıyımbiri canınımı sıkıyo
azraece kız pis ispiyoncusen hiç genç olmadınmıo günleri ne çabuk unuttunaferim canım iyi yapmışsın şahsen bende ispiyonlardım:)yemegide yakmışsınbu kaçıncıama ecenin canı süt çekmişcanı sagolsun dimi:)

şu istanbulda buluşacak bayanlar ne zaman buluşuyonuz söyliyin bakıyımbi bakarsınız bende gelirimçok ciddiyim
bizim burdabiçocuk alerji uzmanı bulamadık valla siniroldum alacam cereni başbaşa istanbula gelecezeşim git dedi
çağlayada 2 gün eşim baksın ne olacak
bi bakalım özel uçagımı ayarlayabilirsem yakında ordayım

bir kaç gün önce tvde bir doktoru dinledim çok canım sıkıldıya benmi çok abartıyorum bu alerjiyi bilmiyorum ama çok kafama takılıyoen çok canımı sıkanda şu ki bazı doktorlar buna astım diyoyani ceren 3 yaşına kadar hiç hastanan biçocuk degildi:44:
ben çağlayı dogurdum cerende okula başladı işte o zamandan beridir çok hastalanıyoyani 1 yıldırgrip dışında bir hastalık geçirmemişti nerden çıktı bu alerji6-7 yaşında kendiliginden geçme ihtimali var ama geçmesse ergenligi beklemek gerekiyomuşya ondada geçmesseaslında kesin çözüm var o da aşı tedavisi,yüzde 90 iyleşme ihtimali varmış..
ya ben dedigim gibi çok kafama taktım çok üzülüyorum yani eger astım degilse bile ilerde astım olacak
ailemizde hiç yoknerden geldi bu illet başımıza
bide şöyle birşey okudum sizlerlede paylaşayım:mesela doktor antibiyotik verdi dediki 10 gün kullanacak,ben şöyle yapıyodum ilk 3-4 gün veriyodum sonra iyleşti gibime geliyodu antibiyotik vermeyi bırakıyodumbu çok yalnışmışvücut tam iyleşemedigi için o mikrop dahada dirençleşiyomuş:44:bazen çocugumuzu korumaya çalışırken ona zarar veriyomuşuz farkında olmadan
kahrolsun cahillik
kendimi çok suçluyorum bunun sebebi benmiyim diye kendimi yiyorum
moralim çok bozukeşime göre çok büyütüyorum ama elimde degil

çok güldüm
kız dur daha çok genciz:)ALLAH IM sen bize uzun ömürler ver yarabbim:)en azından 80 i görelim dimi:)
mahire dikkat etingiliz gacılarına güven olmaz

ye teyzesi ye:))eti senin kemigi benim:)

babcim seni faceden buldum hatay güzeli yazdım sen cıktın
bak bak iltifata bakkk

Demek istanbula gideceksin ben olmayan bir şehirde ne yapacaksın ki beni bekle de öyle gel benim enişte var doktor yardımcı olur hem :)) şaka bir yana ama bencede en iyi doktor nerde ise oraya gitmen iyi olucaktır ..Çağlayın seve seve alir bakarım anne si bana yolla mektupla)

babcim seni faceden buldum hatay güzeli yazdım sen cıktın
bak bak iltifata bakkk
kız sen beni nasıl buldunçok sevindim beykozum
hatay güzeli yazınca benim asortik ismim mi çıkıyo
senide iltifatınıda yirim yirimmmdoymassam bide enesi yirim

cigerim yazın senin içinde gelecemhem belki sen buraya gelirsinsana aşür yaparım,künefe ısmarlarım

CNm İnan seni çok çok iyi anlıyorum ..benin oğlanda 7aylık iken çok hastalanmiştı ve ambulansla bir hastaneden öbür hastaneye sevkedildik bize söyleyen çoçuk astım veya bronjit idi ve o an sanki kafama kaynar sular döküldü ama çok şükür basit bir virüs olayımiş ..demem o ki bizede antibiyotik vbermişlerdi ve üç gün öylesine kullandık ..burda söylenen iyileşme olur olmaz hemen bırakılmasıdır ..antibiyotik vucuttaki bazı enzimlerinde yok ediyor bu yüzden kullanımı burda inanın çok az ...kendini sakın suçlama Rabb'in verendir ve şifasıda onda ...biz elimizden geleni yapıyoruz anne olarak geriside dua ile olur inş..

Detayları oluşturuyorum kafamda yavas yavas. Yazarım sana

Canım bence bir doktora daha gösterip öyle netlestir bu olayı ve istanbulda bi alerji uzmanına gitmek süper fikir. Bence de cok büyütüyosun ama senin yerinde ben de olsam ben de büyütürdüm herhalde. Evlat sonucta. Onlara gelen bize gelsin. Antibiyotik kullanımı maalesef öyle. Hepsini bitirmen gerekiyo işe yaraması için. Çok şükür ameliyat zamanı dışında sadece 1 kez kullandık. Nefret ediyorum antibiyotikten ve herseye antibiyotik yazan doktorlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…