saat 11 gibi doktora gittik cerenin kontrolü vardı,aslında her sabah uyanınca biraz öksürür alerjiden dolayı ama bide burnu akınca dedim hadi kontrol hakkımızı kullanalım,,zaten bugün 10.gündü neyse gittik bizim doktor içeri 5 hasta birden alır
3 çocuk bronşitti,ilaç yazdı yolladıbir bebek vardı 6 aylık şikayeti 13 gündür kaka yapmıyomuş,neyse daha bunlara sıra gelmemişti ama çocuk hep aglıyodu doktor tam çocugu muane ediyo offf bu kokuda ne dedi:))çocuk o anda doktor korkusundan altına mıçtı nerdeyse bezinden taşacaktı doktor dedi tamam beni görmesi bile bu çocuga iyi geldi ilaç vermiyorum
ama dediki 6 günü geçerse yarım fitil verebilirsin bi daha bu kadar bekleme dedi yolladı kadını
sıra bize geldibaktı cerene dediki daha tam iyleşmemiş bricanye devam edecekmişiz bide calpol verdi
dedim banyo yaptırdım sonra böyle oldu bana dediki cereni sık yıkamıycakmışım 10 gün de bir yıkanıcakmışdedim nasıl olur çocukokula gidiyo 3 günde bir banyo yaptırıyorum çok kirleniyo olsun dedi 10 gün iyiymiş
çağlanın bişeyi varmı dedidedim yok çokşükür..
biri hastayken digerini bişeyi olmamasına sevineyimmi ne hissedeyim bilemiyorum:26:
gerçi cerenin sık hastalanmasının ilk sebebialerji,ikinciside okul..
dedim kızım bari bugün okula gitme kıyametleri kopardı
eşim okula bıraktı mecbur..
saat 11 gibi doktora gittik cerenin kontrolü vardı,aslında her sabah uyanınca biraz öksürür alerjiden dolayı ama bide burnu akınca dedim hadi kontrol hakkımızı kullanalım,,zaten bugün 10.gündü neyse gittik bizim doktor içeri 5 hasta birden alır
3 çocuk bronşitti,ilaç yazdı yolladıbir bebek vardı 6 aylık şikayeti 13 gündür kaka yapmıyomuş,neyse daha bunlara sıra gelmemişti ama çocuk hep aglıyodu doktor tam çocugu muane ediyo offf bu kokuda ne dedi:))çocuk o anda doktor korkusundan altına mıçtı nerdeyse bezinden taşacaktı doktor dedi tamam beni görmesi bile bu çocuga iyi geldi ilaç vermiyorum
ama dediki 6 günü geçerse yarım fitil verebilirsin bi daha bu kadar bekleme dedi yolladı kadını
sıra bize geldibaktı cerene dediki daha tam iyleşmemiş bricanye devam edecekmişiz bide calpol verdi
dedim banyo yaptırdım sonra böyle oldu bana dediki cereni sık yıkamıycakmışım 10 gün de bir yıkanıcakmışdedim nasıl olur çocukokula gidiyo 3 günde bir banyo yaptırıyorum çok kirleniyo olsun dedi 10 gün iyiymiş
çağlanın bişeyi varmı dedidedim yok çokşükür..
biri hastayken digerini bişeyi olmamasına sevineyimmi ne hissedeyim bilemiyorum:26:
gerçi cerenin sık hastalanmasının ilk sebebialerji,ikinciside okul..
dedim kızım bari bugün okula gitme kıyametleri kopardı
eşim okula bıraktı mecbur..
kızlar bişi sorcam kvniz evde çocuğa bakarken evi kendince derleyip toplasa çamaşırlarınızı vs yıkasa ne hissederdiniz
canım ya seni çok seviyorumÇİÇEK bana bilgilerini gönderir misin cicim.
AZRAECE minik cansu inşallah hayata sımsıkı tutunur . Allah onu sizlere bağışlasın canım
BABYCEREN mucks
TALAY bebeğinin cinsiyeti belli olmuş sağlıkla dünyaya gelsin ömer kuzusu.
Ben kaçtım öptüm şekerler
ye cigerim ye:))bende mahiri yerim ödeşirizBen bu kızceyi yiyip bitircem bir gün çok şeker ama anlayınca böyle oluyorum görsem ne yapardım kim bilo
Mahir sıpasıda tıbuha diyor sürekli ne demek acaba şimdi Sabuha şarkısı var ona benziyor ama hiç dinlemedi nerden bilsin dimi
dimi ya okul yüzünden demi canım..inan bazen düşünüyorum neden böyle oluyo kendimi suçluyorum ben bu çocuga iyi bakamıyomuyum diye,,üstümü ince üşütüyomu falan düşünüyorum ki her sabah ta taze portakal sıkıyorum sırf hastalanmasın diye:26:doktorumuzda okula giden çocukların 2 yıl boyunca bu şekilde oldugunu söylüyo ama işte ne bileyim..canım geçmiş olsun okulda sık sık hastalanır çocuklar. Böyle böyle bağışıklıkları güçleniyor işte. İnşallah okula gitme konusunda hep böyle istekli olur.
kızlar bişi sorcam yıl boyunca bu şekiilvniz evde çocuğa bakarken evi kendince derleyip toplasa çamaşırlarınızı vs yıkasa ne hissederdiniz
Geçmiş olsun CNm . 10 günde bir banyoda çok geç bence ortAmı iyice ısıt ve sıkı giydir o zaman birşeyi olmaz .o
Çocukken annem ben sık sık üstümü açtığım için banyo sonrası sobanın arkasında yatırırdı öyle sıcak olurdu ki kedi gibi mıyışırdım Halan aklında düşün ne keyifimi..sende UFO varsa onu dene olmazmı ..
gelelim çağlanın gelişimine
az önce uyumaya geçirdim yatakta gıdıklıyorum onu:)neyse bi baktım öndeki köpek dişleri çıkmışüstten 2 tane
allttakilerde acayip şişmiş sanırım 1 haftaya kadar onlarda patlar
dedim ohh bugün forumda istedigim kadar yazı yazabilirim
inşallah digerleride yarın patlarda yarında yazarım topige
çağlanın en sevdigim kelimesi ''amam''çok tatlı söylüyo teyzeleri valla onu yiyesim geliyo:)
kızım sıkı tut tamammı '' amammm'',kızım koşma düşersin ''amammmm'',kızım bunu ablana ver ''Amammm''
herşeye amamm:))inşallah hep böyle kalır:)
birde wc konusunda çok hevesli sürekli bebisss bebiss diye tuvalete koşuyoarada açıyorum altını çişini yapıyo ama her zaman ugraşamıyorum,,keşke yaz olsaydı tümden bezini çıkarırdım hemen kurtulurduk bezden..
mayıs ayını sabırsızlıkla bekliyorum..
kızlar bişi sorcam kvniz evde çocuğa bakarken evi kendince derleyip toplasa çamaşırlarınızı vs yıkasa ne hissederdiniz
banada çok geldi melegim:26:10günde çocuk küf tutar:))
ama belki 1 hafta bekliyebilirim:18:kendimi çok zorlamam lazım:18:
ev kaloriferli sıcak,birde duşta fazla bekletmiyorum çok hızlı bir şeklide yıkıyorum sonra son hız üstünü giydiriyorum ve saçını kurutuyorum..
eskiden biz çocukken annem bizi legende sobanın yanında yıkardı:)arada kafamıza tasla vururduki kafamızda ki bitler ölsün diye
sonrada dedigin gibi sobanın yanına kıvrılıp uyurduk..bide eski antakya evlerinde eşiklik olur kapı önünde yüksek bir basamak olurdu,o basamaga çıkmadan kapının önünde yıkanırdık bazen:))off melegim yine beni eskilere götürdün
Cerene geçmiş olsun canımÇağlayıda yerim ya amammmmıııı
Benimde kızımın en sevdiğim kelimesi elleriyle hareketlendirdiği eybaaah
Boncuğu saldığımızda eybaaahuşştuuu diyor
Geçen gün arkadaşım uğradı buraya yazmamıştım nasıl yazmadıysam
Neyse arkadaşımın ismi Dilek,bizim evdeki küçük papağanda herşeyi kendi dilince tekrar ettiğinden arkadaşım hemen ismini
söylettirdi "diyek" dedi bizimkisonra Mira bişeyler daha söyledi kitabından içinde hep "L" olanları Y diye söylüyor eyma,kayp gibi...Arkadaşım döndü bana dedi "L"leri söyleyemiyor:26: Hakkaten söyleyemiyor:44:şimdilik normal bişey dimi? Normal yani dimi kızlar:26:Bilemedim de bi size danışayım dedim Etrafımdaki net konuşan 2-3 yaşındaki bebişler de birçok harfi farklı söylüyor büyüyünce düzeliyor dimi Gerçi çok hoşuma gidiyor bebeklerin böyle konuşması ama arkadaşım
uyarınca bir garipsedim:44: bakıcı teyzemize de yeyyaa diyor adını siz bulun
Birde bana anne diyor tabi ne dicekti ama eşim olacak adama1:) "babacıkımmm" diyor
bir görmeniz lazım babacıkım derken ki aşkını sanırım kıskanıyorumohhh size itiraf ettim rahatladım
Bu arada sanırım Mira da beni kıskanıyor çünkü arada babasına aşkım kocammm diye sesleniyor
ayy biz ne kıskançmışızitiraf ettim haftasonuna hafif giricem
Geçen gün arkadaşım uğradı buraya yazmamıştım nasıl yazmadıysam
Neyse arkadaşımın ismi Dilek,bizim evdeki küçük papağanda herşeyi kendi dilince tekrar ettiğinden arkadaşım hemen ismini
söylettirdi "diyek" dedi bizimkisonra Mira bişeyler daha söyledi kitabından içinde hep "L" olanları Y diye söylüyor eyma,kayp gibi...Arkadaşım döndü bana dedi "L"leri söyleyemiyor:26: Hakkaten söyleyemiyor:44:şimdilik normal bişey dimi? Normal yani dimi kızlar:26:Bilemedim de bi size danışayım dedim Etrafımdaki net konuşan 2-3 yaşındaki bebişler de birçok harfi farklı söylüyor büyüyünce düzeliyor dimi Gerçi çok hoşuma gidiyor bebeklerin böyle konuşması ama arkadaşım
uyarınca bir garipsedim:44: bakıcı teyzemize de yeyyaa diyor adını siz bulun
Bende takılmam aslında ama arkadaşım garipsemiş bir şekilde söyledi kafama takıldı ondan size sorayım dedim:44:Geçer tabi CNm hem daha o sesleri söyleyemeyi beceremiyen çoçuklar var mesela bizimki . Şimdi mahir önceleri alo yü çok iyi diyordu şimdi heyo diyor bir zamanlar ayo diyordu zamanla değişiyor yani bu bir süreç mirada L harfini öğrenir her bıdık gibi ..aslında varya kızlar bunlar yanlış söyledikçe biz dogruyu söylemekten vazgeçmeyelim ki öğrensinler mesela o gün biZde heyo nerde git getir dedik ama yanlış çünkü o zaman dogrunun o olduğunu sanıp düzeltme çabasında bulunmaz dimi
ilkokula gidene kadar daha doğrusu yazıları okumaya, harflerin farkını görene kadar, bazı harfleri yanlış söylemeleri normal diye biliyorum. çünkü harflerin farkını görmedikleri için, duyduklarını uydurma şeklinde öğreniyorlar konuşmayı.
bakıcı teyzenin adı ise... :44:L'leri Y söylüyorsa... Lella? yok olmadı... Leyle? evet LeylaL'leri Y söylüyor ama Y'leri Y söylüyorsa, bakıcı teyzenin adı kesinlkle LEYLA LEYLA LEYLA
not: L'leri Y söylemeyi bırak, L veya Y harfi barındıran hiçbir kelimeyi söyleyemeyen anneler ne yapsınbizim oğlanda anne-baba, dede, mama, aç, acı, süt, şışşş (sıcak), nok (yok), su, oşa(hoşçakal) dışında kelime yok da :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?