2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım geçmiş olsun okulda sık sık hastalanır çocuklar. Böyle böyle bağışıklıkları güçleniyor işte. İnşallah okula gitme konusunda hep böyle istekli olur.

kızlar bişi sorcam kvniz evde çocuğa bakarken evi kendince derleyip toplasa çamaşırlarınızı vs yıkasa ne hissederdiniz

Geçmiş olsun CNm . 10 günde bir banyoda çok geç bence ortAmı iyice ısıt ve sıkı giydir o zaman birşeyi olmaz .o
Çocukken annem ben sık sık üstümü açtığım için banyo sonrası sobanın arkasında yatırırdı öyle sıcak olurdu ki kedi gibi mıyışırdım Halan aklında düşün ne keyifimi..sende UFO varsa onu dene olmazmı ..

kızlar bişi sorcam kvniz evde çocuğa bakarken evi kendince derleyip toplasa çamaşırlarınızı vs yıkasa ne hissederdiniz

Şimdi öyle birşey gelmedi başıma ne söylesem şey gibi olcak "uzaktan davulun sesi hoş gelir" ben şahsen eğer evimde düzenimi bozmuyorsa birşey yapmasına karışmazdım malum çalışan biri için eve gittiğinde bir kaç iş bile olsa halledilmiş olması büyük nimet ..

canım ya seni çok seviyorumiçimden geldi
ye cigerim ye:))bende mahiri yerim ödeşiriz
birde şöyle birşey var,çağla hani maviş falan ya o yüzden çok dikkat çekiyo her gören onu seviyo falan ceren çok kıskanıyo:)
anne neden hep kardeşimi seviyolar diyodiyorum o küçük ondan diyecegim şu melegim birazda cereni yesen olurmu
mahirim kesin sabuha diyordur:))benim resmimi gördüyse ordan çağrışım yapmış olabilir
canım geçmiş olsun okulda sık sık hastalanır çocuklar. Böyle böyle bağışıklıkları güçleniyor işte. İnşallah okula gitme konusunda hep böyle istekli olur.
dimi ya okul yüzünden demi canım..inan bazen düşünüyorum neden böyle oluyo kendimi suçluyorum ben bu çocuga iyi bakamıyomuyum diye,,üstümü ince üşütüyomu falan düşünüyorum ki her sabah ta taze portakal sıkıyorum sırf hastalanmasın diye:26:doktorumuzda okula giden çocukların 2 yıl boyunca bu şekilde oldugunu söylüyo ama işte ne bileyim..
kızlar bişi sorcam yıl boyunca bu şekiilvniz evde çocuğa bakarken evi kendince derleyip toplasa çamaşırlarınızı vs yıkasa ne hissederdiniz

ne hissedecem çok sevinirdim heralde,,benim kv hatta annem de asla bana yardımcı olmazlar aksine evimi dagıtıp giderler
doğum yaptıgımda kv evime gelip horluya horluya yatmıştı sinirimden oturup aglamıştım:))
sen rahatsızmı oluyosun ki:26:bazıları evine karışılmasından pek hoşlanmaz sende rahatsız oluyosan söyle yapmasın canım

merhaba kızlar...bir süredir yoktum...sivastan artvine taşındık...halen yerleşme aşamam bitmedi...eliz rana fırsat vermiyor ki!!!

çok yoruldum.....rananın 4 dişi birden patladı...yavrum çok zorlandı..ağrı kesici vermek zorunda kaldım...şimdi uyudu bende anca gelebildim...ben de yatsam ne güzel olur ama işler beni bekler...

ocakta da kemik kaynatıyorum ev bir güzel koktu ki sormayın püfffff :))

geçmişi okuyamadım...umarım bir aksilik yoktur....

banada çok geldi melegim:26:10günde çocuk küf tutar:))
ama belki 1 hafta bekliyebilirim:18:kendimi çok zorlamam lazım:18:
ev kaloriferli sıcak,birde duşta fazla bekletmiyorum çok hızlı bir şeklide yıkıyorum sonra son hız üstünü giydiriyorum ve saçını kurutuyorum..
eskiden biz çocukken annem bizi legende sobanın yanında yıkardı:)arada kafamıza tasla vururduki kafamızda ki bitler ölsün diye
sonrada dedigin gibi sobanın yanına kıvrılıp uyurduk..bide eski antakya evlerinde eşiklik olur kapı önünde yüksek bir basamak olurdu,o basamaga çıkmadan kapının önünde yıkanırdık bazen:))off melegim yine beni eskilere götürdün

evin düzeni için pek değilde çamaşırları yıkaması rahatsız ediyo beni bi iki kere kibarca zahmet etme falan dedim ama of ne bileyim benim uyuzluğumm heralde

Cerene geçmiş olsun canım Çağlayıda yerim ya amammmmıııı
Benimde kızımın en sevdiğim kelimesi elleriyle hareketlendirdiği eybaaah
Boncuğu saldığımızda eybaaah uşştuuu diyor

Ah o tasları bilmemmi :)) bende zamanında çok yedim ..sıcak su anne yandım dedikçe gelirdi kafaya çok yumuşak ama canım annem kıyamazdı
Bizde sokakta oynamaktan her yerim pislik olurdu zavallı anacım ne çekti biZden of of

Cerene geçmiş olsun canım Çağlayıda yerim ya amammmmıııı
Benimde kızımın en sevdiğim kelimesi elleriyle hareketlendirdiği eybaaah
Boncuğu saldığımızda eybaaah uşştuuu diyor

Hehe Mahir'de her yaptığı şeye çol diyo çok sevdi oğlum gol atmayı o gün hatta babasının kafasına tren yolunun tahta parçasını attı ve sonunda çol llll diye bağırıp mutlu olması vardıki öldük resmen yalnız ben kızıyorum ama baba hiç birşey demiyor bu yüzden bazı şeyleri yaparken gözümün içine bakıyor yaramaz ..

Geçen gün arkadaşım uğradı buraya yazmamıştım nasıl yazmadıysam
Neyse arkadaşımın ismi Dilek,bizim evdeki küçük papağanda herşeyi kendi dilince tekrar ettiğinden arkadaşım hemen ismini
söylettirdi "diyek" dedi bizimki sonra Mira bişeyler daha söyledi kitabından içinde hep "L" olanları Y diye söylüyor eyma,kayp gibi...Arkadaşım döndü bana dedi "L"leri söyleyemiyor:26: Hakkaten söyleyemiyor:44:şimdilik normal bişey dimi? Normal yani dimi kızlar:26:Bilemedim de bi size danışayım dedim Etrafımdaki net konuşan 2-3 yaşındaki bebişler de birçok harfi farklı söylüyor büyüyünce düzeliyor dimiGerçi çok hoşuma gidiyor bebeklerin böyle konuşması ama arkadaşım
uyarınca bir garipsedim:44: bakıcı teyzemize de yeyyaa diyor adını siz bulun
Birde bana anne diyor tabi ne dicekti ama eşim olacak adama1:) "babacıkımmm" diyor
bir görmeniz lazım babacıkım derken ki aşkını sanırım kıskanıyorumohhh size itiraf ettim rahatladım
Bu arada sanırım Mira da beni kıskanıyor çünkü arada babasına aşkım kocammm diye sesleniyor
ayy biz ne kıskançmışızitiraf ettim haftasonuna hafif giricem

akşam eve giderken güzel bir bluz veya çiçek alır, "kayınvalidenin kralı buradaaaaa, buradaaaa, buradaaaa:124: " diye alkışlardım
"kendince" bile evi derleyip toparlasa, çamaşırları "kendince" yerlere koysa, o yerlere koymaya alışıveririm, kayınvalidemin de ellerinden öperim. ne düşünceli biri kayınvalidem değil öz annem bile yapmaz böyle bir jesti

Geçer tabi CNm hem daha o sesleri söyleyemeyi beceremiyen çoçuklar var mesela bizimki . Şimdi mahir önceleri alo yü çok iyi diyordu şimdi heyo diyor bir zamanlar ayo diyordu zamanla değişiyor yani bu bir süreç mirada L harfini öğrenir her bıdık gibi ..aslında varya kızlar bunlar yanlış söyledikçe biz dogruyu söylemekten vazgeçmeyelim ki öğrensinler mesela o gün biZde heyo nerde git getir dedik ama yanlış çünkü o zaman dogrunun o olduğunu sanıp düzeltme çabasında bulunmaz dimi

ilkokula gidene kadar daha doğrusu yazıları okumaya, harflerin farkını görene kadar, bazı harfleri yanlış söylemeleri normal diye biliyorum. çünkü harflerin farkını görmedikleri için, duyduklarını uydurma şeklinde öğreniyorlar konuşmayı.

bakıcı teyzenin adı ise... :44:L'leri Y söylüyorsa... Lella? yok olmadı... Leyle? evet Leyla L'leri Y söylüyor ama Y'leri Y söylüyorsa, bakıcı teyzenin adı kesinlkle LEYLA LEYLA LEYLA

not: L'leri Y söylemeyi bırak, L veya Y harfi barındıran hiçbir kelimeyi söyleyemeyen anneler ne yapsın bizim oğlanda anne-baba, dede, mama, aç, acı, süt, şışşş (sıcak), nok (yok), su, oşa(hoşçakal) dışında kelime yok da :26:

Bende takılmam aslında ama arkadaşım garipsemiş bir şekilde söyledi kafama takıldı ondan size sorayım dedim:44:
Evet haklısın meleğim bende dikkat ediyorum,hatta bakıcıya da tembih ettim bizde mama kelimesi bile çok az kullanılır yemek için.
Yediği her yemeğin ismiyle hitap ediyorum,böylece kızım da öğrenmiş oluyor Hatta bazılarını öğrendi hem tanıyor hemde istiyor. Dün akşam 3 yemeğim vardı,bamya makarna çorba, önce sordum ne yersin diye çooba makan dedi Bamya istermi Allah korusunHoş makarnayı da yemedi yine çorbaya talim ettiBu aralar pek iştahsızız ama sütü dayasam 1 litre içer
Mahirime 2 dil mi öğretiyorsunuz canım? Evde Türkçemi İngilizce mi konuşuyorsunuz
Bu arada benim arkadaşımın ikizleri var şimdi 4,5 yaşındalar onların evinde hiç Türkçe konuşulmuyor çünkü anne babası Amerikada doğup büyümüşler bir görsen şimdi 2 dili de süper konuşuyorlar burda anaokuluna başladılar Ama kendi içlerinde south parktaki gibi ingilizce konuşuyorlar bayılıyoruz Mahirim de çok şanslı olacak dil konusunda

dostum doktor şaka yapmış olmasın gerçi çocuklarda tez bezleri çok çalışmadığından pek kokmazlar ama yine de bilemedim :26:

bendeniz oğlanı haftada 1 yıkıyorum. yok hayır pasaklı olduğum için değil akşam yemekten hemen sonra uyuyoyr, sabah da anneanneye gidiyor, vakit bulamıyorum, ondan yani

bir de, doğu ve güneydoğu bölgelerimizde "tepsi kebabı" tabir edilen ve mahallenin fırınında pişirilen kolay bir yemek çeşid varmış. özendim. sabah kurban bayramından kalma kuşbaşını ve sebzeleri tepsiye döşeyip, "Malatya pide fırını"na verdim. "abla sen işe giderken ver, eve giderken al. merak etme sakkın" dediler. şuan pişiyormuş. akşam giderken alacağım. çok merak ediyorum. güzel olursa, akşama yemek yapmaya üşendiğimde denerim ne güzel

bir de... neydi? ha evet, sunumum salıya ertelendi

Geçen hafta yılbaşı indirim var diye oğluma 7 adet farklı kulvarlarda kitap aldım..şimdilik ikisini benimsedi..alıp getiriyor yanıma anne aç diyor bizde açıYoruz o Devam ediyor.. Ilgisi çeken kitabın biri hayvan sesli ve resimli ..resimler direk görünür değil üzerinde mesela Aslan ise kafes kapağı var ..bizimki onu açınca bende Aslan sesine basıyorum çok hoşuna gidiyor ..diğer kitap dokunma ile nesleri öğreten bir tür .mahir habire elleri ile yokluyor )

bildin bildinNasıl bildinoysaki hiç kopya vermemiştimevet ismi yeyya
Orhan Cemal'in de söyleyebildikleri az değil maşallahYakında bizler, onu da dedi bunu da dedi dedikçe bir bakmışız bülbül
olmuş bebişlerimizAz kaldı sık dişini Birde bebişlerin "bu ne" diye sorma zamanları var biliyomusun:18: hemde hiç durmadan bu ne bu ne bune diyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…