Bende takılmam aslında ama arkadaşım garipsemiş bir şekilde söyledi kafama takıldı ondan size sorayım dedim:44:
Evet haklısın meleğim bende dikkat ediyorum,hatta bakıcıya da tembih ettim bizde mama kelimesi bile çok az kullanılır yemek için.
Yediği her yemeğin ismiyle hitap ediyorum,böylece kızım da öğrenmiş oluyorHatta bazılarını öğrendi hem tanıyor hemde istiyor. Dün akşam 3 yemeğim vardı,bamya makarna çorba, önce sordum ne yersin diye çooba makan dedi Bamya istermi Allah korusun Hoş makarnayı da yemedi yine çorbaya talim etti Bu aralar pek iştahsızız ama sütü dayasam 1 litre içer
Mahirime 2 dil mi öğretiyorsunuz canım? Evde Türkçemi İngilizce mi konuşuyorsunuz
Bu arada benim arkadaşımın ikizleri var şimdi 4,5 yaşındalar onların evinde hiç Türkçe konuşulmuyor çünkü anne babası Amerikada doğup büyümüşler bir görsen şimdi 2 dili de süper konuşuyorlar burda anaokuluna başladılarAma kendi içlerinde south parktaki gibi ingilizce konuşuyorlar bayılıyoruz Mahirim de çok şanslı olacak dil konusunda
bildin bildinNasıl bildin oysaki hiç kopya vermemiştim evet ismi yeyya
Orhan Cemal'in de söyleyebildikleri az değil maşallahYakında bizler, onu da dedi bunu da dedi dedikçe bir bakmışız bülbül
olmuş bebişlerimizAz kaldı sık dişini Birde bebişlerin "bu ne" diye sorma zamanları var biliyomusun:18: hemde hiç durmadan bu ne bu ne bune diyecekler
CNm ben Mahir'e ikiside öğretiyorum daha doğrusu konuşuyoruz yanında oda bir kelimeyi söylüyor ..mesela well done denince anlıyor o gün de I do diyordu bilinçli mi bilemiyorum ama az çok aşina birde come biliyor sit deyincede anlıyor..galiba İngilizce daha kolay onun için ama buradaki uzmanlar önce Ana dilini çok öğrenmesi gerektiğini söylüyor ..anne ve baba ile iletişim ilk öncelik olmalıymış ..
CNm ben Mahir'e ikiside öğretiyorum daha doğrusu konuşuyoruz yanında oda bir kelimeyi söylüyor ..mesela well done denince anlıyor o gün de I do diyordu bilinçli mi bilemiyorum ama az çok aşina birde come biliyor sit deyincede anlıyor..galiba İngilizce daha kolay onun için ama buradaki uzmanlar önce Ana dilini çok öğrenmesi gerektiğini söylüyor ..anne ve baba ile iletişim ilk öncelik olmalıymış ..
Ay evt oda var dimi .. Habire bu ne diyecekler biZde papağan gibi teklayacağız .. Bundan seneler önce minik yiğenim 4 yaşalarında idi habire teyze bu ne teyze şu ne diyo sorduğunu hatırlar gibiyim .. Çok bunalmıştım sorulardan sinirden saçlarım kirpi gibi oluvermişti ..kızkardeşimi de al şu ayaklı canavarı başımdan dediğimi hatırlıyorum .. Yakındır korktuğum başıma gelicek ..ya rab şimdiden sabır hepimize ..
Maşallaho zaman mahire evrensel bir fatih terim cümlesi öğreteyim hemen;what can i do sometimes
Arkadaşım da nasılsa Türkçeyi okulda öğrenecekler diye ikizlere ingilizce öğretti pedagoga danışıp
Gerçi arkadaşım da pek iyi Türkçe bilmiyor kolayına gelmiş olması ihtimali varŞimdiki çocuklar herşeyi çabuk kapıyorlar Bende Mahirciğime geldiğinde Fransızca öğretirim eşim bana kızınca fransız mürebbiyelerle mi büyüdün der
Fransızcam çok iyidir bişey işime gelmediğinde çok iyi fransız kalırım
topikte mesaj okurken reklamlar çıkıyor: Özge ulusoy'un koleksiyonu veya haberlerde "flş flaş flaş, çağatay ulusoy uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı" veya "soner sarıkabadayı'nın konserine süpper bileeet" diye fırsat sitesi reklamları oluyor. bilen var bilmeyen var dimi? özge ulusoy kim ki, koleksiyon onun olunca "ay mutlaka almam lazım" diyeyim dimi :26: yada çağatay ulusoy kim ki, "ayyy uyuşturucu da kullanıyormuş diye üzüleyim?" geçen gün lab. arkadaşım ballandıra ballandıra soner sarıkabadayı konserini anlattı "o kim ki" deyince kızcağızın hevesi kursağında kaldı ama ne yapabilirim, tanımıyorum işte
yani ne bileyim işte... evde tv yok, izlemiyoruz ama reklam ve haberler de bu kadar oyuncu-manken-şarkıcı isimlerine dayanınca olaya fransız kalıyoruzyetkililerden cevap bekliyoruz :26:
gerçi lab.da 1 arkadaşım dışında hiçbir arkadaşımla ünlü ismi içeren muhabbetim olmadı (hep iş hep iş) zaten benden başka herkes büyük büyük hoca ama soner sarıkabadayı olayı kötü oldu. yani akşam akşam "morelmanım" bozuldu, yazayım dedim. gerçekten içime oturdu ya...birşey yapmalı :44:
Canım ben sana öğretirimMutlun aynen öyle bende kızınca İngilizce küfrediyorum sanki küfür sayılmıyor gîbi geliyor bana ..halbuki türkçesini hayatta söyleyemem o derece benim kurtarıcım oluyor bu İngilizce ..
Hımm ben fransızca dilini çok seviyorum ..kulağa çok hoş gelîyor bende isterim öğrenmeyi hem halamız Fransa'da yakında ziyaretine gidicez bende bakırım bir kaç şey öğrenciyim ; mesela bu kaç para demeyi bildim mi tamamdır :))
Canım ben sana öğretirimkaç para? combien ça coûte? Ayakkabı mağazası. Le cordonnerie. (Lö kordonnöri diye sor)
Nerede para bozdurabilirim? Où puis-je échanger mon argent? (U püij eşanje mon arjan)bunu eşin için öğren
Oraya nasıl giderim Comment puis-je y aller? (söylenişi:Koman püij iyalle)
ve bana megnet getirmeyi unutma canım
regl ağrımdan süzüm süzüm süzülüp sizi okudum yazmaya mecalim yoktu ama tam benlik mevzu var anlatayımda gülün:))
şimdi hediye bakıyoruz ya ben sitelerde gezindim hep hatta seçtim. sonra bi baktım forumdayken benim seçtiğim baktığım hediyelikler reklamlarda çıkıyor habire :)) dedim şansa bak yeşilçayım dicekki hiç uğraşmamış önüne geleni almış diye:)) sonracıma bilişim uzmanımız babyceren arkadaşıma hediyeyi gösterirken dedim böle böle:)) o da dediki google senin girip gezdiğin sitelerin reklamlarını veriyomuş yani herkese özel reklam:)) oh iyi dedim yeşilçay görmüyor:)) chihirocum sen ben kimseyi tanımam diyon ama sana çıkan reklamlar öle demiyo:)) mutlum senin reklamlara ise hiç girmiyorum:))))
dostum, burada ancak yazıyla kendimizi ifade ettiğimizden duygularımız pek yansımıyor okuyuculara. azarlama gibi okunan mesajlar gerçekte şakayla karışık "takılma"lar esasında. uzun süre aramızda kalırsanız yada takip ederseniz aramızdaki samimiyeti ve dışardan azarlama gibi görülen takılmaları da göreceksiniz.
bkz: "kız çikirikooo gelirsem yanına" veya "seni gidi cimri. gidip 1 milyoncudan alacan deeemiii" veya "bu kocalarımızı fabrika ayarlarına nasıl döndürelim kızlaaar "
sözgelimi, bendeniz mütemadiyen Babyceren adlı kullanıcıdan "şaplak" yerim, kendisi kayınvalidemin yokluğunu doldurmak için elinden geldiğince eleştirir ama bilirim ki sevdiğinden yapıyor (yada ben öyle umuyorum)
bir de hergün çocuklardan bahsetmiyoruz neden? zaten hepimiz birbirimizin çocuğunu kendi çocuğumuz kadar iyi tanıyoruz. sadece yeni birşey olduğunda paylaşıyoruz. onun dışında biliriz ki, Defne Karen kreşinde, Mira ve Musab Bilal bakıcılarıyla, Enes, Aras Eymen ve Tarık buğra annleriyle, Masal ve Zeyno anneannesiyle gayet güzel günler geçiriyor. Musab Bilal, Orhan Cemal ve Mahir'in kilo problemleri, Mira'nın uyku düzeni ve karıştırmacılığı, Çağla'nın öksürüğü, Aras Eymen'in yürüme çalışmaları, Tarık Buğra'nın 2 yaş inatçılığının seyri, Eymen Kayra'nın yeni oyuncakları, Okyanus'un göz iltihabı, Azra'nın yeni yapbozları, Ayşe Minel'in nezlesi sürekli takip edilen şeyler...
böyle işte...
Ölüyorum yorgunluktan. Cadım yeni uyudu. Şimdi bebek kurabiyesi yapıcam. Kocam olacak adam () arkadaşlarıyla dağıtmaya gitti. Yarın sabah kursum var kurstan çıkıp arkadaslarla buluscaz (kuzunun yasıtları) sonra istanbula gidicez. Kuzenin doüum gunu kutlaması var. Pazar bebek gormeye gidicez. Dsonra izmite döncez. Sonra evi toparlayıp ertesi gun işe gidicem. Ayyyy yazarken yoruldum ayol. Şekersize dinlenmek yokkk
Ohhhh süper ya ben aktif dinlenmeyi tercih ederim evde oturmak beni daha cok yorar ki evde olunca da hic oturulmuyor.Gez eğlen arkadasim bizim yerimizede sefan olsun
sagol canım,çağlayı ye serbest amammm:)Cerene geçmiş olsun canımÇağlayıda yerim ya amammmmıııı
Benimde kızımın en sevdiğim kelimesi elleriyle hareketlendirdiği eybaaah
Boncuğu saldığımızda eybaaahuşştuuu diyor
canım bebek konuşması bu tabikide normal birşey,ne kafana takıyosun..çağlada çogu harfi söylüyemiyo..Geçen gün arkadaşım uğradı buraya yazmamıştım nasıl yazmadıysam
Neyse arkadaşımın ismi Dilek,bizim evdeki küçük papağanda herşeyi kendi dilince tekrar ettiğinden arkadaşım hemen ismini
söylettirdi "diyek" dedi bizimkisonra Mira bişeyler daha söyledi kitabından içinde hep "L" olanları Y diye söylüyor eyma,kayp gibi...Arkadaşım döndü bana dedi "L"leri söyleyemiyor:26: Hakkaten söyleyemiyor:44:şimdilik normal bişey dimi? Normal yani dimi kızlar:26:Bilemedim de bi size danışayım dedim Etrafımdaki net konuşan 2-3 yaşındaki bebişler de birçok harfi farklı söylüyor büyüyünce düzeliyor dimi Gerçi çok hoşuma gidiyor bebeklerin böyle konuşması ama arkadaşım
uyarınca bir garipsedim:44: bakıcı teyzemize de yeyyaa diyor adını siz bulun
Birde bana anne diyor tabi ne dicekti ama eşim olacak adama1:) "babacıkımmm" diyor
bir görmeniz lazım babacıkım derken ki aşkını sanırım kıskanıyorumohhh size itiraf ettim rahatladım
Bu arada sanırım Mira da beni kıskanıyor çünkü arada babasına aşkım kocammm diye sesleniyor
ayy biz ne kıskançmışızitiraf ettim haftasonuna hafif giricem
ilk okudum dedim sanırım çiko çocugunu hergün yıkıyo:))7 günle 10 günün arasında çok farkmı var:))dostum doktor şaka yapmış olmasıngerçi çocuklarda tez bezleri çok çalışmadığından pek kokmazlar ama yine de bilemedim :26:
bendeniz oğlanı haftada 1 yıkıyorum. yok hayır pasaklı olduğum için değilakşam yemekten hemen sonra uyuyoyr, sabah da anneanneye gidiyor, vakit bulamıyorum, ondan yani
bir de, doğu ve güneydoğu bölgelerimizde "tepsi kebabı" tabir edilen ve mahallenin fırınında pişirilen kolay bir yemek çeşid varmış. özendim. sabah kurban bayramından kalma kuşbaşını ve sebzeleri tepsiye döşeyip, "Malatya pide fırını"na verdim. "abla sen işe giderken ver, eve giderken al. merak etme sakkın" dediler. şuan pişiyormuş. akşam giderken alacağım. çok merak ediyorum. güzel olursa, akşama yemek yapmaya üşendiğimde denerim ne güzel
bir de... neydi? ha evet, sunumum salıya ertelendi
canımsın ya inan memelerinle derdin oldugunu bilmiyodumAzraece Reklamın iyi kötüsü olmazİnanki memelerimle hiçbir sorunum yok o zaman bizim argeci arkadaş beykozun reklamını gördü benim ekranda ama o zaman beykozun uneler reklamının benim sayfamda işi ne gerçekten kafam karıştı keşke sen sormasaydın babye:111:bak şimdi benim reklamlarım kimin sayfasında çıkıyo merak ettim:))
Gezerim gezmesine de evdeki işler yetişmiyo be çiçek. Şimdi kurabiyenin tarifteki süresi doldu ama olmadı gibi geldi. Bi 5 dk daha tutucam. İnşallah olur yoksa onca emek çöpe gidecekbu arada bi bira açtım içiyorum. Ohh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?