2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

CNm ben Mahir'e ikiside öğretiyorum daha doğrusu konuşuyoruz yanında oda bir kelimeyi söylüyor ..mesela well done denince anlıyor o gün de I do diyordu bilinçli mi bilemiyorum ama az çok aşina birde come biliyor sit deyincede anlıyor..galiba İngilizce daha kolay onun için ama buradaki uzmanlar önce Ana dilini çok öğrenmesi gerektiğini söylüyor ..anne ve baba ile iletişim ilk öncelik olmalıymış ..

Ay evt oda var dimi .. Habire bu ne diyecekler biZde papağan gibi teklayacağız .. Bundan seneler önce minik yiğenim 4 yaşalarında idi habire teyze bu ne teyze şu ne diyo sorduğunu hatırlar gibiyim .. Çok bunalmıştım sorulardan sinirden saçlarım kirpi gibi oluvermişti ..kızkardeşimi de al şu ayaklı canavarı başımdan dediğimi hatırlıyorum .. Yakındır korktuğum başıma gelicek ..ya rab şimdiden sabır hepimize ..

Maşallah o zaman mahire evrensel bir fatih terim cümlesi öğreteyim hemen;what can i do sometimes
Arkadaşım da nasılsa Türkçeyi okulda öğrenecekler diye ikizlere ingilizce öğretti pedagoga danışıp
Gerçi arkadaşım da pek iyi Türkçe bilmiyor kolayına gelmiş olması ihtimali var Şimdiki çocuklar herşeyi çabuk kapıyorlar Bende Mahirciğime geldiğinde Fransızca öğretirim eşim bana kızınca fransız mürebbiyelerle mi büyüdün der
Fransızcam çok iyidir bişey işime gelmediğinde çok iyi fransız kalırım

ingilizceyi tercih etmesini anlıyorum önden eklemeli ve çekimsiz diller daha kolay öğreniliyor çok şükür ki, dilimiz sondan eklemeli ve çekimli, böylelikle ingilizceyi zor ama Japoncayı çok kolay öğreniyoruz yaw, tabiki ingilizce biliyorum ve "konuşmak zorunda kalıyorum" ama benim yabancı dil tercihim hep "Caponistan dili" olmuştur

Ayaklı canavar lafına koptum ve ben koparken yanıma argeden arkadaşım bişey sormaya geldi ve ekranın üstüne göğüs büyütme mi küçültme mi neyse o salak reklam kalıverdi ve gördüekranda 2göğüs 1 sütyen ve kopan benufff rezil oldum yaaaa

Mutlun aynen öyle bende kızınca İngilizce küfrediyorum sanki küfür sayılmıyor gîbi geliyor bana ..halbuki türkçesini hayatta söyleyemem o derece benim kurtarıcım oluyor bu İngilizce ..
Hımm ben fransızca dilini çok seviyorum ..kulağa çok hoş gelîyor bende isterim öğrenmeyi hem halamız Fransa'da yakında ziyaretine gidicez bende bakırım bir kaç şey öğrenciyim ; mesela bu kaç para demeyi bildim mi tamamdır :))

topikte mesaj okurken reklamlar çıkıyor: Özge ulusoy'un koleksiyonu veya haberlerde "flş flaş flaş, çağatay ulusoy uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı" veya "soner sarıkabadayı'nın konserine süpper bileeet" diye fırsat sitesi reklamları oluyor. bilen var bilmeyen var dimi? özge ulusoy kim ki, koleksiyon onun olunca "ay mutlaka almam lazım" diyeyim dimi :26: yada çağatay ulusoy kim ki, "ayyy uyuşturucu da kullanıyormuş diye üzüleyim?" geçen gün lab. arkadaşım ballandıra ballandıra soner sarıkabadayı konserini anlattı "o kim ki" deyince kızcağızın hevesi kursağında kaldı ama ne yapabilirim, tanımıyorum işte
yani ne bileyim işte... evde tv yok, izlemiyoruz ama reklam ve haberler de bu kadar oyuncu-manken-şarkıcı isimlerine dayanınca olaya fransız kalıyoruzyetkililerden cevap bekliyoruz :26:

gerçi lab.da 1 arkadaşım dışında hiçbir arkadaşımla ünlü ismi içeren muhabbetim olmadı (hep iş hep iş) zaten benden başka herkes büyük büyük hoca ama soner sarıkabadayı olayı kötü oldu. yani akşam akşam "morelmanım" bozuldu, yazayım dedim. gerçekten içime oturdu ya... birşey yapmalı :44:

bir de hiç çözemediğim isimler var: mesela naz elmas (sahne ismi gibi) ve fahriye evcen. birkaç dizide oynamış ama bu diziler izlendi mi, çok bilinir mi hiçbir fikrim yok. kk da sürekli reklamı çıkıyor: bilmem ne kadar zayıfladı filan diye. o zayıflama ilacına özenmem için o kişiyi tanımam hatta takdir etmem gerekmiyor mu? ama tanımadığım bilmediğim birinin zayıflama ilacı bende deneme isteği uyandırmıyor (tanısam da denemem, spor yaparım o ayrı konu da ) ne bileyim işte, son günlerde böyle reklamlar görünce "yaw ne oluyoruz" diye sorasım geldi :26: uzun uzun yazınca, sorasım gitti, bir daha yazıp da, topiği kalabalık yapmayayım bari

regl ağrımdan süzüm süzüm süzülüp sizi okudum yazmaya mecalim yoktu ama tam benlik mevzu var anlatayımda gülün:))

şimdi hediye bakıyoruz ya ben sitelerde gezindim hep hatta seçtim. sonra bi baktım forumdayken benim seçtiğim baktığım hediyelikler reklamlarda çıkıyor habire :)) dedim şansa bak yeşilçayım dicekki hiç uğraşmamış önüne geleni almış diye:)) sonracıma bilişim uzmanımız babyceren arkadaşıma hediyeyi gösterirken dedim böle böle:)) o da dediki google senin girip gezdiğin sitelerin reklamlarını veriyomuş yani herkese özel reklam:)) oh iyi dedim yeşilçay görmüyor:)) chihirocum sen ben kimseyi tanımam diyon ama sana çıkan reklamlar öle demiyo:)) mutlum senin reklamlara ise hiç girmiyorum:))))

Canım ben sana öğretirim kaç para? combien ça coûte?Ayakkabı mağazası. Le cordonnerie. (Lö kordonnöri diye sor)
Nerede para bozdurabilirim? Où puis-je échanger mon argent? (U püij eşanje mon arjan)bunu eşin için öğren
Oraya nasıl giderim Comment puis-je y aller? (söylenişi:Koman püij iyalle)
ve bana megnet getirmeyi unutma canım

Çok zor ya bunlara benim dilim dönmezki :)) Mahir'in yeni kelime öğrenmesi gibi uzun sürer benimde öğrenmem :))
Sagol mutlum beyhudar ol . Çok makbule geçti ..yazayım bir yere unutmuyum ..

Azraece Reklamın iyi kötüsü olmazİnanki memelerimle hiçbir sorunum yoko zaman bizim argeci arkadaş beykozun reklamını gördü benim ekrandaama o zaman beykozun uneler reklamının benim sayfamda işi ne gerçekten kafam karıştı keşke sen sormasaydın babye:111:bak şimdi benim reklamlarım kimin sayfasında çıkıyo merak ettim:))

Ölüyorum yorgunluktan. Cadım yeni uyudu. Şimdi bebek kurabiyesi yapıcam. Kocam olacak adam ( ) arkadaşlarıyla dağıtmaya gitti. Yarın sabah kursum var kurstan çıkıp arkadaslarla buluscaz (kuzunun yasıtları) sonra istanbula gidicez. Kuzenin doüum gunu kutlaması var. Pazar bebek gormeye gidicez. Dsonra izmite döncez. Sonra evi toparlayıp ertesi gun işe gidicem. Ayyyy yazarken yoruldum ayol. Şekersize dinlenmek yokkk

İLKİMCİM tatlim ben senden msj geldigi an cvplamistim ama yazini okuyunca baktim sana yazdigim cvp gorunmuyor.Bidaha attim yine gorunmuyor.Bu durumda msj kutunmu dolmus oluyor.Sen bi bak yine gonderirim gelmediyse.

Ohhhh süper ya ben aktif dinlenmeyi tercih ederim evde oturmak beni daha cok yorar ki evde olunca da hic oturulmuyor.Gez eğlen arkadasim bizim yerimizede sefan olsun

Ohhhh süper ya ben aktif dinlenmeyi tercih ederim evde oturmak beni daha cok yorar ki evde olunca da hic oturulmuyor.Gez eğlen arkadasim bizim yerimizede sefan olsun

Gezerim gezmesine de evdeki işler yetişmiyo be çiçek. Şimdi kurabiyenin tarifteki süresi doldu ama olmadı gibi geldi. Bi 5 dk daha tutucam. İnşallah olur yoksa onca emek çöpe gidecek bu arada bi bira açtım içiyorum. Ohh

iyi geceler kızlar çok yorgun ve uykusuzum işim yokken tarık buğra uyumuşken bende uyuycaktım ama bakmadan edemedim çok gerilerde kaldım yetişemiyorum artık buraya
bi kaç gün annem bende kaldı annemin elinden bütün öğünlerini sorunsuz yedi,hiç karıştırmadı,ev hep derli topluydu,yaramazlık yapmadı halbuki anneme her gün dert yanıyodum telefonda beni yalancı çıkardı bebişim
bu gün annem gitti ağlamalar,dağıtmalar,karıştırmalar benim kuzu benden sıkılıyo galiba halbuki birlikte çokça zaman geçirip oyun oynamaya çalışıyorum ama benimle oynarken çabuk sıkılıyo
bende rahatsızım bi kaç gündür mide ağrım tavan yapmış durumda doktora gittim mide,bağırsak ve kas spazmı dedi kalbime bile vuruyo ağrısı

bi kaç gündür tarık buğra bi şeyler söylemeye başladı çok şükür:)eskiden daha çok konuşuyo kuzum..artık dillenicek galiba
ve evdeki eşyaları işaret ederek isimlerini öğreniyor tek tek herşeyi gösteriyo:)
kakasını haber veriyo ama henüz çişini haber vermiyor denk getirirsem wcye yapıyo gelmezse altına:)
nerden öğrendiyse ellerini kulaklarına koyuyo minicik dilini çıkarıp nanik yapıyo çok sevimli oluyo minnoşum

bi kaç gün önce dr kontrolü vardı iştahının olmadığını söyleyince balıyağı ve içerisinde vitaminler olan bi şurup verdi..onu bitirince propolis ve vitamin olanına geçicekmişiz artık hasta olmadan şu kışı geçirsek diye dua ediyorum
pazar günüde kar yağışı bekleniyomuş çok sevindirik oldum umarım sadece yüksek yerlere yağmakla kalmaz heryer bembeyaz olur

başıma tahlihsiz bi olay geldi kızlar..salı günü komşum elini kesti avuç içi tamamen kesildi..bende yardımcı oldu parmağımda yara vardı ve yara bantınıda sabah sudan ıslandığı için çıkardım yenisini yapıştırmadım..elime kanı bulaştı o anda sadece ıslak mendille sildim sonrasında hemen eve gelip sabunla yıkadım elimi
ertesi gün akşam gelip bana demezmi bana yardım ederken elin kan olmuştu bende hepatit b var diye..şok oldum,sinirlendim,üzüldüm
ertesi sabah hemen hastaneye gittim tahlil yaptırdım dr açık yaradan buşalır ama bulşsa bile hemen testte çıkmaz dedi..180 gün içersinde ayda bir tekrarlayalım testi dedi
o arada aşını yapalım ama bulaşmışsa eğer aşının bi faydası olmaz dedi..ilk dozu bu gün yapıldı,ikincisi 1 ay sonra,3. dozu 6 ay sonra yapılıcak
inş bulaşmamıştır bana çok tedirginim çok

bi geldim çok yazdım yine..tüm anne ve bebişeri öpüyorum herkesin güzel hafta sonu geçirmesini diliyorum ve yatağıma gidiyorum

Cerene geçmiş olsun canım Çağlayıda yerim ya amammmmıııı
Benimde kızımın en sevdiğim kelimesi elleriyle hareketlendirdiği eybaaah
Boncuğu saldığımızda eybaaah uşştuuu diyor
sagol canım,çağlayı ye serbest amammm:)
eybahhh eybahhh yerken dikkat et benimkız cadıdır ısırmasın seni amammıı:))
ay ben miranın eybahını yerim ya çok şeker teyzesinin şekeri
canım bebek konuşması bu tabikide normal birşey,ne kafana takıyosun..çağlada çogu harfi söylüyemiyo..
ceren 3 yaşına kadar hep harf degiştirerek konuşurdu mesela,şapka-şakba,şişko-şikşo,yastık-yatsık gibi:))
ilk okudum dedim sanırım çiko çocugunu hergün yıkıyo:))7 günle 10 günün arasında çok farkmı var:))
zaten bende 10 gün bekletemem ama 7 gün olsun ne yapalım:18:
canım senin o tepsi kebebı dedigin şeyin hası burda yapılır hem öyle kuşbaşıyla falanda olmazsenin dedigin türlü gibi bir şey olmalı,,ama tepsi kebabı sadece kıymayla olur,içine baharatlar maydoonoz ve biber konur,,tepsiye bir güzel basarsın(yayarsın)üstüne domates biber dizersin ve salçalı su döküp mahalle fırınına yollarsınohh misbir tadan bir daha vazgeçemez
canımsın ya inan memelerinle derdin oldugunu bilmiyodum
bende bugün ayakkabı bakmıştım zizigodan ama çok pahalı öyle baktım çıktım,şimdi burda reklamı var gözüme gözüme sokuyolar ayakkabıyı:))belki sende şöyle bir arama yapmış olabilirsin mesela,sütten kesme veya memeden kesme falan:26ndan olabilir:)

hayat sana güzel ohhh iç bakalım yarasın

tatlıcadım kalbini ferah tut geçmemiştir inşallah. gerizekalı komşun niye yaklaştırmışki seni böyle bişey varsa. yapmıcaksın kardeşim bu zamanda iyilik filan çivisi çıktı bu dünyanın valla. tarık buğracımda ece gibi yeni heyecanlar istiyor anlaşılan biz kesmiyoruz onları şekerim artık:))

apkemimek sivastan artvine taşınmışınız hayırlı olsun sen zaten oralıydın galiba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…