merhaba, girip okuyup çıkıyodum bir kaç gündür lorin çok husuzdu geceleri nerdeyse uyumuyordu.onunla uğraşmaktan yazmak kısmet olmadı. dün gece sabaha kadar ağladı burnu ağzı gözü akıyordu. dedim dişleri çıkıyor ondan ne belaymış bu köpek dişleri üstler çıktı şimdi altlarda.... ama sabah öyle çok ağladı ki kursda gitmedim dr. götürdüm. meğerse kuzum orta kulak enfeksiyonu olmuş. ateşi falan da olmadı derken akşam ateşi çıktı . antibiyotik verdi dr. şimdiye kadar kullanmamıştık açılışı yaptık hiç bir şey yemiyor. çok da üstelemiyorum yenice uyuttum. yanında annesi yakınları olanlar değerini bilsin ylnız olmak ne zormuş yok yardım falan istediğmden değil şöyle yanında olup teselli verse seni rhatlatsa ne güzel olur. bunaldım iyice galiba......uzatmayayım neyse herkes iyidir inşallah. ecenin cicileri çok güzel güle güle giysin. kısmet olursa bende gönderceğim ama zaman bulamıyorum. gerçi istediğim şeyi bulamadım ama internette buldum ama malum gurbet şartları... öptüm hepinizi. haaa yeşilçay kıskandım sizi bende tiyatroya götürmek istiyorum ama türkçe çocuk tiyatrosu yok. geçen sinamaya götürdüm aras diye bir filme ama giremedik tek seans ve tek gün yapmışlar. bizde yaş sınırı olmayan alman çizgi filme girdik çok sevdi kızım. birde burda flormoni orkestrasının baby mozart konserleri oluyor 2-3 kez götürdüm çok sevdi. dans edip durdu. ama pahalı herzaman olmuyor. şimdi bir müzik okulu buldum haftaya belli olacak eğer yer olursa hafta da 1 gün götüreceğim müzik ve dansı çok seviyor.
kızlar ben defneyi montessori kreşine yollamak istiyorum biliyosunuz zaten. ama tam 2 yas sendromunda ve şimdiki öğretmenini de cok seviyo. acaba biraz ertelesem mi yoksa nasılsa bu ayrılık olacak diye atağa mı geçsem bilemedim. eşim hiç istemiyor. ayırma çocuğu öğretmeninden diye... ama kreşi aradım ve konuştum bile.. bi gün 2 saatliğine misafirimiz olun dediler. hem gözlemleriz; sonra da isterseniz oyun gruplarımıza katılırsınız ortama çocuklara ve öğretmenlere yavaş yavaş alışır. bunun sonucuna göre de karar verirsiniz dediler... bi de çok güzel bişey söyledi: "biz burada öğretmene çok bağlanmayı doğru bulmuyoruz. ileride psikolojik olarak çocuklara büyük etkisi oluyor. defnenin bi annesi var ve öğretmen onun annesi değil. ona anne sevgisini veremez... defne anne sevgisini zaten evinde yaşıyor. " şeklinde yaklaşıyorlarmış... böylece çocuk her okul ya da öğretmen değişikliğinde travma yaşamıyor...
anlayacağınız kafam yine biraz karışık... zamanlama açısından...
montessori okuluna gönderirseniz ve Defne bir türlü alışamazsa yada sevmezse öğretmenini ne olacak peki :26irince giderken bulgurdan olabilirsiniz. öte yandan, Montessori kreşine gitmemesinin kaybettirdiği şeyler çok ciddi şeyler de olmayabilir. yani kreş değiştirmenin yapacağı travma, yeni kreşin verdiklerine denk gelmeyebilir. çok sevdiği öğretmeninden ayırmamanız bana daha mantıklı geliyor zira yaşayacağı tek şey ayrılık olmayabilir. alışamama veya sevememe de gibi kalıcı bir risk de var.
Selam arkadaşlar nasılsınız? Depresyona katılan arkadaşlar varmış.. Aman efendim hoş gelmişleeer
Ay ben anlamadım bu durumu havadan mı sudan mı nedendir.. Bir türlü kendime gelemiyorum.. Bu yeni işyerindeki mutsuzluğum resmen hayatımı etkiledi.. Ne evde keyifliyim (Kaanla geçirdiğim vakitler hariç) Ne işte..
Bende şöyle biraz uzaklaşmak istiyorum herşeyden.. Kafamı dağıtmak istiyorum..
Neyseki bugün cuma 2 gün evd oğlumla bol bol vakit geçireceğim..
Bu hafta sonu inşallah Yavrukedi ve güzeller güzeli Sinemisin hediyelini alacağız.. :))
Hadi bugün bari daha aktif olun kızlar.. bugünün çabuk geçmesini sağlayalım bol sohbet, dedikodu vs yapalım.. tamam mıı?
hergün depresyondayım yaniii depresyonda olmaya o kadar alıştım ki depresyonda olmadığım zaman çok depresyondayım......
i dont know what can i do sometimes1)
o zaman "i look front"deyip aynı kreşle yolunuza devam edeceksiniz demektir
not: mesajları okuyan arkadaşaların dikkatine: "i dont know what can i do sometimes" ve "i look front" cümleleri Fatih Terim'in ingilizce derslerinden alıntıdıryoksam bizim ingilizcemiz "veri vel"
gelişim kontrol listesinde ise şunlar var:
atılan topu yakalayabiliyor
ritme uygun dans ediyor
oyun hamuru gibi yumuşak malzemelerle değişik şekiller oluşturuyor
yerden zıplayan topu yakalamayı,
çeşitli malzemelerle baskı yapmayı
sıvıları bir kaptan diğerine boşaltmayı yardım alarak yapıyor
grup oyunlarına katılıyor
duygularını yardım alarak ifade ediyor
üç küple köprü yapmayı
resmini gördüğü bir nesneyi tanımlamayı yardım alarak yapıyor (nasıl tanımlasın ki çocuk konuşamıyor)
üç parçalı bul yapı ve
dil diz boyun kol parmak gibi beden parçalarını gösterebiliyor
kendi kendine yemek yiyor
burnunu mendille siliyor
kendine ait eşyaları topluyor
düğmesiz ve bağsız giysileri yardım alarak giyiyor
(muş) listede böyle yazıyor... belki bundan da yararlanırsınız...
Ama yenirkibudefneyle İngilizce şarkılar söylüyoruz.."listen" diyor çok tatlı ve "what is this" diyor... ay yiyesim geliyor :) bi de "back" diyo :) şarkıda geçiyo tabihareketleri de taklit ediyoruz
O yere yapışan poposunu ısır benim için yakışıklımınbu arada tarık buğraya kendim eşleştirme kartları hazırladım..ama bizimki eşleştirme dışında herşeyi yapıyo.kemiriyo,suratını kapatıp açıyo böö yapıyo,hepsini birden havaya fırlatıp sırıtıyo,ard arda dizerek en arkadakini ittiriyo kartları sürüyo sırası bozulursa sinirleniyo güzel oyalıyo yavrumu
dün deve cüce oynadık..cücede eğilince poposu ağır çekiyo yere yapışıyo tembelliğinden deve dediğimde kalkmıyor kollarını kaldırıyor uyanık sıpam
azraece;hediyelerinize bayıldım gülle güle kullanın mutlum yine mikemmel zevkini ortaya koymuş ve çok cömert davranmış kesesine bereket..
mutlum;miranın söylediği kelimeleri yazdığın zaman mıncık mıncık yemek istiyorum maşallah kuşuma
Allam Allam Maşallahmaasallah defnemize cok güzel gelişimi bende enesi yazıyım
hunharca top oynuyor havalara atma ayakla abanma suratımıza fırlatmayı cok güzel beceriyor
naughty boy la la la sarkısında cocugun kulagını kapattıgı saga sola sallanma hareketini kulaklarını cekerek saga sola yapıyor nerde duysa o sarkıyı (görmesi sart degil) işin ilginci cocugun yaptıgı zamanda o ritmi aklına yerleştirmiş o anda yapıyor
meleğim merhaba bugün biraz fazla takılayım dedim kimsecikler yok. saat farkı birde işe güce gidecekler ondan olsa gerek. lorin de pek durmuyor ama ben yine götürmeye çalışıyorum. oyun gruplarını çok sevmedi. bende sevmedim açıkcası. yani gittiklerimi. iyi yer bulursam götürürüm. ama öğleden sonra veya hafta sonu olmalı. hafta içi kurs var... yaşadığım yerde çok fazla türk var ondan etkinlikler falan çok haberim olanları takip etmeye çalışıyorum. aslında yapabileceğimçok şey varda dil bilmiyorum bunu bir çözsem kim tutar beni... istanbuldada böyleydim eşim hiç girişken değildir. götürürsen gider onun dışında takip edeyim gidelim falan yoktur. bir resim sergilerini takip eder oda işi ve seviyor bende onu sevmem falan flan... birlikte kahvaltıya falan gideriz yarım saatte yer kalkalım demez ama onu dergibi bakar. .......şimdi bunları niye yazdım bilemedim öyle içimden geldi galiba.... bizimde üst köpek dişleri çıkmıştı geçen aylar şimdi altları bekliyoruz. ya aklıma geldi mahir konuşmaya başladımı benimkisi tembel biraz şimdi buna taktım. topikte yazıyorlar bebişleri çok hoşuma gidiyor bizimki elkol alfabesini kullanıyor....
merhaba minyatür ve cok geçmiş olsun. konser olayına bayıldım ben de.. bi de naçizane; yabancı dilde de olsa götür bence.. sonuçta kreşe ya da anaokuluna başladığında nasılsa yavaş yavaş öğrenecek. hazırlanmış olur... evde Türkçe okulda anadil diyor genelde okuduğum makalelerde... sen de yavaş yavaş öğrenirsin onunla birlikte ne güzel... müzik okulu da iyimiş... benim kızım da çok seviyor müzik ve dansı... evde coşuyoruz
meleğim bence zamanla alışır mahir oyun gruplarına. az az da dursa süresinin zamanla uzayacağını düşünüyorum. pes etme bence. hep evde de olmaz ki. çocuk enerjisini atamıyor. hava kötü de olsa parka falan cıkın yarım saat de olsa.. sonuçta Londra hep yağmurlu bu çocuk hiç mi çıkmayacak dışarı?
günaydın alyel.. bi ikimiz varız sanırım.
herkese günaydın. üye+ziyaretçi farketmez...
kızlar ben defneyi montessori kreşine yollamak istiyorum biliyosunuz zaten. ama tam 2 yas sendromunda ve şimdiki öğretmenini de cok seviyo. acaba biraz ertelesem mi yoksa nasılsa bu ayrılık olacak diye atağa mı geçsem bilemedim. eşim hiç istemiyor. ayırma çocuğu öğretmeninden diye... ama kreşi aradım ve konuştum bile.. bi gün 2 saatliğine misafirimiz olun dediler. hem gözlemleriz; sonra da isterseniz oyun gruplarımıza katılırsınız ortama çocuklara ve öğretmenlere yavaş yavaş alışır. bunun sonucuna göre de karar verirsiniz dediler... bi de çok güzel bişey söyledi: "biz burada öğretmene çok bağlanmayı doğru bulmuyoruz. ileride psikolojik olarak çocuklara büyük etkisi oluyor. defnenin bi annesi var ve öğretmen onun annesi değil. ona anne sevgisini veremez... defne anne sevgisini zaten evinde yaşıyor. " şeklinde yaklaşıyorlarmış... böylece çocuk her okul ya da öğretmen değişikliğinde travma yaşamıyor...
anlayacağınız kafam yine biraz karışık... zamanlama açısından...
işte bu yüzden beklemek daha ağır basıyo bende de... sonuçta yaklaşık 6 ayda bir sınıf grupları değişiyor ama öğretmeni hep sabit kaldı. i dont know what can i do sometimes1) mutlucan :)
bekleyelim de görelim bakalım... yeni gruba geçtiğinde öğretmen değişikliği yaparlarsa bi fırsat olabilir benim için
defneyle İngilizce şarkılar söylüyoruz.."listen" diyor çok tatlı ve "what is this" diyor... ay yiyesim geliyor :) bi de "back" diyo :) şarkıda geçiyo tabihareketleri de taklit ediyoruz
Herkese mutlu sabahlar
Bu arada şekersizim hediyen çok güzel bir seçim olmuş:13:
Kızlar bende depresyonluluar kervanımıza katıldımEşimle aram kötüler kötüsü...
İş yerinde berbat durum hakim 1-2 gündür.
Allahım iyiki bana sarılacak tek dalım olan kızımı bağışlamış
Mira'yı alıp uzaklara kaçasım varTek size haber veririm nolur nolmaz yerimi bilin
Ağzımı açsan ejderhadan çıkan ateş çıkacak resmen o kadar sinirliyim
iyiki varsınız canım arkadaşlarım okuyorum yazıyorum anlatıyorum da rahatlıyorum
Allah işinizi gücünüzü rast getirsin
bugun defne dolu bi gun olsun madem
dun elime aylık program ve yemek listesi ulaştı.
bu ay neler öğreneceklermiş... aslında bunu blogda yazayı düşünüyodum ama gecen ay programlarını evden çıkarken telaşla yanıma almayı unutmuşum..
sayılar: 1-2-3
renk: kırmızı-sarı-mavi
boyut: büyük-küçük
miktar: ağır-hafif
duyu: tuzlu-ekşi
duygular: mutlu-üzgün-kızgın
sihirli sözcük: günaydın
parmak oyunu: sar sar makarayı
şarkı: ceviz adam
oyun: kutu kutu pense, gece-gündüz
deney: suda açan çiçekler
english plan:
numbers: 1-2-3
colors: blue
oppositions: big-small; happy-sad
songs: feelings, three bears
plays: colors
magical Word: hello
(belki faydalanmak istersiniz diye yazdım. yanlış anlaşılmasın)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?