2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hımmm, demek gecen gün ziyaretçi kılığında giren 37 kaçaktan biri de sizdiniz

Elif Lorin için üzüldüm, kolay gelsin dostum. hep duyuyoruzs köpek dişleri çok zor çıkıyor diye. bakalım bizimki nasıl olacak orta kulak iltihabının ateş belirtisi yapmadığını duymuştum bendeniz. çocukta hiçbir şikayet olmasa da orta kulak iltihabı oluyormuş. bizimkine de, babası bir ara bakacak (kulak içine bakılan o aletini nereye koyduğunu bulabilirse)
tiyatro sinema vs etkinlikleri biz de denesek iyi olacak sanırım. gerçi anne karnında, doğmasına 10 gün kala bilem tiyatrolarda gezmişti

montessori okuluna gönderirseniz ve Defne bir türlü alışamazsa yada sevmezse öğretmenini ne olacak peki :26irince giderken bulgurdan olabilirsiniz. öte yandan, Montessori kreşine gitmemesinin kaybettirdiği şeyler çok ciddi şeyler de olmayabilir. yani kreş değiştirmenin yapacağı travma, yeni kreşin verdiklerine denk gelmeyebilir. çok sevdiği öğretmeninden ayırmamanız bana daha mantıklı geliyor zira yaşayacağı tek şey ayrılık olmayabilir. alışamama veya sevememe de gibi kalıcı bir risk de var.

işte bu yüzden beklemek daha ağır basıyo bende de... sonuçta yaklaşık 6 ayda bir sınıf grupları değişiyor ama öğretmeni hep sabit kaldı. i dont know what can i do sometimes 1) mutlucan :)
bekleyelim de görelim bakalım... yeni gruba geçtiğinde öğretmen değişikliği yaparlarsa bi fırsat olabilir benim için

defneyle İngilizce şarkılar söylüyoruz.."listen" diyor çok tatlı ve "what is this" diyor... ay yiyesim geliyor :) bi de "back" diyo :) şarkıda geçiyo tabi hareketleri de taklit ediyoruz

bugun defne dolu bi gun olsun madem

dun elime aylık program ve yemek listesi ulaştı.

bu ay neler öğreneceklermiş... aslında bunu blogda yazayı düşünüyodum ama gecen ay programlarını evden çıkarken telaşla yanıma almayı unutmuşum..
sayılar: 1-2-3
renk: kırmızı-sarı-mavi
boyut: büyük-küçük
miktar: ağır-hafif
duyu: tuzlu-ekşi
duygular: mutlu-üzgün-kızgın
sihirli sözcük: günaydın

parmak oyunu: sar sar makarayı
şarkı: ceviz adam
oyun: kutu kutu pense, gece-gündüz
deney: suda açan çiçekler

english plan:
numbers: 1-2-3
colors: blue
oppositions: big-small; happy-sad
songs: feelings, three bears
plays: colors
magical Word: hello

(belki faydalanmak istersiniz diye yazdım. yanlış anlaşılmasın)

gelişim kontrol listesinde ise şunlar var:

atılan topu yakalayabiliyor
ritme uygun dans ediyor
oyun hamuru gibi yumuşak malzemelerle değişik şekiller oluşturuyor

yerden zıplayan topu yakalamayı,
çeşitli malzemelerle baskı yapmayı
sıvıları bir kaptan diğerine boşaltmayı yardım alarak yapıyor

grup oyunlarına katılıyor
duygularını yardım alarak ifade ediyor

üç küple köprü yapmayı
resmini gördüğü bir nesneyi tanımlamayı yardım alarak yapıyor (nasıl tanımlasın ki çocuk konuşamıyor)

üç parçalı bul yapı ve
dil diz boyun kol parmak gibi beden parçalarını gösterebiliyor

kendi kendine yemek yiyor
burnunu mendille siliyor
kendine ait eşyaları topluyor

düğmesiz ve bağsız giysileri yardım alarak giyiyor

(muş) listede böyle yazıyor... belki bundan da yararlanırsınız...

Selam arkadaşlar nasılsınız? Depresyona katılan arkadaşlar varmış.. Aman efendim hoş gelmişleeer

Ay ben anlamadım bu durumu havadan mı sudan mı nedendir.. Bir türlü kendime gelemiyorum.. Bu yeni işyerindeki mutsuzluğum resmen hayatımı etkiledi.. Ne evde keyifliyim (Kaanla geçirdiğim vakitler hariç) Ne işte..

Bende şöyle biraz uzaklaşmak istiyorum herşeyden.. Kafamı dağıtmak istiyorum..

Neyseki bugün cuma 2 gün evd oğlumla bol bol vakit geçireceğim..

Bu hafta sonu inşallah Yavrukedi ve güzeller güzeli Sinemisin hediyelini alacağız.. :))

Hadi bugün bari daha aktif olun kızlar.. bugünün çabuk geçmesini sağlayalım bol sohbet, dedikodu vs yapalım.. tamam mıı?

tamaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmm :)

hergün depresyondayım yaniii depresyonda olmaya o kadar alıştım ki depresyonda olmadığım zaman çok depresyondayım......

hergün depresyondayım yaniii depresyonda olmaya o kadar alıştım ki depresyonda olmadığım zaman çok depresyondayım......

Ay canım sorma valla.. bu ara havaların da etkisiyle herhalde hepimiz bir depresyondayız.. Kocalardan, evdeki işlerden, işten, ortamdan ve şu anda aklıma gelmeyen bir sürü eften püften sebepten dolayı depresyondayız..

i dont know what can i do sometimes 1)

o zaman "i look front" deyip aynı kreşle yolunuza devam edeceksiniz demektir

not: mesajları okuyan arkadaşaların dikkatine: "i dont know what can i do sometimes" ve "i look front" cümleleri Fatih Terim'in ingilizce derslerinden alıntıdır yoksam bizim ingilizcemiz "veri vel"

yes yess... :) yani sanırım öyle

günaydınnn günaydınnnn
ne bu kızlar her kez depresyonda..camı açın derin bi nefes alın,zıplayabildiğiniz kadar yukarı zıplayın,sonra camı kapatın dışarısı soğuk malum ve kapalı havayı görmezden gelin ve pozitif olun
ayrıca çalışan annişler yemeklerinizi 2 günlük yapsanız olmazmı?daha rahat olur..bebişlere günlük,büyüklere 2 günlük:)
bir de her gün herkes ne yemek yaptığınıda yazsın hiç kimse ne yemek yapsam diye düşünmemiş olur
2 gündür tarık buğra 6 da uyanıyo daha hava karanlıkken saat 10 da yeniden uyumaya gidiyo tabii bende uyuyorum:)
bu arada tarık buğraya kendim eşleştirme kartları hazırladım..ama bizimki eşleştirme dışında herşeyi yapıyo.kemiriyo,suratını kapatıp açıyo böö yapıyo,hepsini birden havaya fırlatıp sırıtıyo,ard arda dizerek en arkadakini ittiriyo kartları sürüyo sırası bozulursa sinirleniyo güzel oyalıyo yavrumu
dün deve cüce oynadık..cücede eğilince poposu ağır çekiyo yere yapışıyo tembelliğinden deve dediğimde kalkmıyor kollarını kaldırıyor uyanık sıpam

azraece;hediyelerinize bayıldım gülle güle kullanın mutlum yine mikemmel zevkini ortaya koymuş ve çok cömert davranmış kesesine bereket..

şekersiz;annezeynep ve kocişi ne güzel rahatlarlar hediyenle ne güzel düşünmüşsün..ben olsam kreşte öğrenmen değişikliği söz konusu olursa ayırırdım onun dışında beklerdim ve bu kreşteki aylık aktiviteleri paylaşman iyi oldu canım her paylaş mümkünse:)
defneyede maşallah demek İngilizcede konuşuyo kuzucuk

mutlum;miranın söylediği kelimeleri yazdığın zaman mıncık mıncık yemek istiyorum maşallah kuşuma

başka neler yazıcaktım unuttum

maasallah defnemize cok güzel gelişimi bende enesi yazıyım

hunharca top oynuyor havalara atma ayakla abanma suratımıza fırlatmayı cok güzel beceriyor

naughty boy la la la sarkısında cocugun kulagını kapattıgı saga sola sallanma hareketini kulaklarını cekerek saga sola yapıyor nerde duysa o sarkıyı (görmesi sart degil) işin ilginci cocugun yaptıgı zamanda o ritmi aklına yerleştirmiş o anda yapıyor

burnunu mendille siliyor ama burnunu düşürürcesine

eline bazen bisküvi veriyorum yere biraz dökse kosup süpürgeyi alıp acıp süpürüyor hani uzun süpürgeler varya ondan onu kullanıyor

esyalarını topluyorrr tabi keyfi gelirse

akrobasi yapıyor evde arabaların üzerinde dengede durmalar ellerini acıp sandalyeden mama sandalyesine ordan tv ünitesine tırmanmalar

kule yapılan oyuncak var onu yapıyor

sallanan atına binince atla ucacak sekilde sallanıyor

makinadan camasır cıkarabiliyor (tabi benim kapagı acıp basında beklememle)

anne yaaa diyor cok güzelll

kendi kendine yemek yiyor hatta bizede yediriyor

benim aldıgım ikili parca araba modelli koca koca puzzle parclarını oyuncak yıgınının içinden bulup aynı parcaları getiriyor ama ben takıcakmısım hep gösteriyorum ama tam oturtamadı ama tanıyor uyan parcaları

giydirirken kollarını kendi sokuyor

kazakta ellerini kaldırıyor ben geciriyorum

her sarkıda oynuyabiliyor ama uyumlu oynuyor ölesine oynamıyor ritim kulagı var oglumun sanırım

sanırım bitti baska aklıma gelmiyor kızlar

defneyle İngilizce şarkılar söylüyoruz.."listen" diyor çok tatlı ve "what is this" diyor... ay yiyesim geliyor :) bi de "back" diyo :) şarkıda geçiyo tabi hareketleri de taklit ediyoruz
Ama yenirkibuBenim için de ye Defnoşu akşama
O yere yapışan poposunu ısır benim için yakışıklımınHediyeleri beğenmenize sevindim kızlar
Bi görüşsekte mıncıklasak birbirimizin bebişlerini doya doyaSen Buğrayı anlatırken benimde ağzımın suları akıyo heee
Allam Allam MaşallahSarı şekere hemde 41 kere maşallahBenim için Enesi öp öp öp öp doyamadım şarkısında hem öp hem oynat beykozumRitimlerini yerim onun

Son düzenleme:

CNm ne güzel çok Türk olması iyi ama dil öğrenmende sıkıntı oluşturabilir .. Bol tv seyret veya radio dinle çok etkisi oluyor dil öğrenmede ..
Mahir de konuşamıyor CNm daha öyle.. bazı kelimeler söylüyor ikili olarak gel buraya diyor .. Olumsuz emir kiplerini biliyor mesela gelme , git gibi .. Oğlum ingilizceye daha yatkın o dear der birde I do diyor :)) onun dişinda anne ,baba, ver, al, gel,kalk , birde tabuk ( çabuk ) diyor ..çol ( gol ) , heyo ( hello ) biz önce alo demeye çalışıyor sandık ama değilmiş )

Misafirler gitti ve öyle bir rahatladım ki sormayın sanki zor bir sınavdan geçtim :)) oğlum 4 yaşlarındaki iki kızce ile oynadı bol bol .. Görseniz nasıl peşlerinden koşuyor .. tam yemeklik bu sıpa ya .. Neyse günümüz çok şükür güzel ve kazasız bitti ..

CNm haklısın hep evde olmaz tabiki bende kısa masefeli yerlere götürüyorum zaten hem ben dayanamam ki sürekli evde olmayı mahir nasıl dayansın dimi :))

Kreş değiştirme fikrine bende hem fikirim . Defne için en iyisi neresi ise o olmalı .. Öğretmene şimdiden çok bağımlı olması iyi değil .. Yani telefonda sana söylenenleri yerinde buluyorum .. Bir deneyin en azından belki çabuk alışır ve sever..

Woow maşallah defne ingiliCeyi söktü sayılır ) akıllı kuzum benim ..

Hayırdır CNm ne oldu bizim topiğe böyle nazar mı alıyor ki acaba.. Sıkma canını zamanla herşey yoluna girer ..olmazsa bana kaçın gelin olurmu Seve seve ağırlarım

Son düzenleme:

Ben çok impressed oldum .. Bu kadar etkinlik varsa kres gercekten ıyı çalışıyor o zaman sen değiştirme olayını çok sıkı eleyip doku CNm eminim en iyi olanı seçersin..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…