2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Oh be diş gitmiş :)) hayırlı olsun gerçekten topiğimize ) ben biliyordum dişin çekileceğini biliyormuşsun .. Malum bu kadar ağrı yapan diş ifla olmaz da ondan anladım şekerim :)) çok cingözüm dimi evt ya huyum kurusun :))
Gece tekme atma işini denedim olmuyor bende daha acı verici şeyler düşünüyorum bulursam paylaşırım:))

Son düzenleme:
benim de annem ameliyat olacak ona da acil şifalar dilekleriniz için teşekkür ederim

Annenize şimdiden geçmiş olsun..

bu arada gündüz 3-3,5 saat uykumuz var
ama gece çok geç yatıyor 23:30 dan önce uyutamıyoruz
sabahta 10:00 da kalkıyor

Akşamları geç yattığı için sabahları da geç kalkıyor demek.. İstersen bir gün öğlen hiç uyutma ve akşam erken uyut.. bir kaç gün tekrarlayıp uyku saat düzenini değiştirmeyi deneyebilirsin..

Kim yaptı o yorumu yaa.. Biz burada iyi kötü her şeyimizi paylaşıyoruz işte ne güzel.. Hiç takılmayın bence öyle yorumlara.. biz burda yine paylaşımlarımıza son hız devam edelim :))

Çok geçmiş olsun CNm .. Kaan gibi sende bu hastalıktan teğet geçersin inş . Şu kolonya ve aspirin işi gerçekten işe yarıyorsa benimde aklımda bulunsun ilginç geldi bana .

HEJARCIM o öğretmene topluca gıcık kaptık ve bilendik canım :)
ne alaka yürümeyle zeka? benim tam çaprazımda oturan çocuk doktorasını yapmış, şu anki pozisyonu yönetici niteliğinden, ilk dişi 20 aylıkken çıkmış ve 4 yaşına kadar emzik emmiş, gizli gizli kafasına poşet fln geçirip emiyormuş

Birşey normalden farklı olmayagörsün bayılıyor bazıları yorum yapmaya
Kimi 9aylıkken çişini söylüyor kimi 5yaşına kadar yapıyor zekayla ne alaka snir oldum

CHIHIRO, emin ol çocuklarımızla vakit geçirmek eğlenmek kadar keyifli birley yok
sen Orhan Cemalin sorumluluğunu einle paylaşma şeklinden memnunsun diye görüyorum, maşallah diyorum
sen paçalarına yapıştığında almamasından rahatsız olmuyorsun belki ama belki kitap okuma gününe gideceğin zaman kendisi başka iş çıkarıp çocupu sana bıraksa rahatsız olabilirdin
yaşam tarzlarımız, beklentilerimiz, normallerimiz farklı farklı

MUTLUcum demek küçük prenses otobüs yolculuğu yaptı gerçi kısa mesafe ama olsun yine de maşallah ona

daha yazacaktım ama şimd yeni bir toplantıya gireceğim (saate bakınız lütfen)

öpüyorum sizi kuzular

haa bu arada, asıl sorum, ufaklıkların sebze meyve baklagil süt yumurta et ve tavuğunu nereden alıyorsunuz???

kızlar hasta olanlara şifa ver rabbim
hejarcım dogacıgımızda yeni yürüdü masallah bişey yok güzelimizde
kuzumuzdada yok canım yakında mutlu haberini alırız inş

kızlar isim buldum kızım olursa erva su koycam nasipse

Bu ne güzel sürpriz turuncu özlettin kendini CNm daha sık gelmeni diliyoruz ..
Iştahsızlık konusunda bizim elimizede kimse su dökemez galiba oğlum doğduğundan beri beni hiç şaşırtmadı maalesef yani bu durum bizde kronikleşti (
Umarım sizde geciçi bir durumdur ve maviş yemeğe başlar ..

Son düzenleme:

canım öylede denedim bu seferde 18:00 da uyuyup 21:00 da kalkıyor gece uykusu gece 1 i buluyor
bende bir süre beklicem gündüz uykusu kısalırsa belki daha erken uyur

canım benim iyi ki varsınız,sizlerle konuşmak rahatlatıyor
ben oğluma ne yiyorsak onları yediriyorum sadece tavuğu sütü ve yumurtası organik
sebze ve meyvesinide mevsiminde olmasına dikkat ediyorum

inşallah canım dualarınızı esirgemeyin
Erva ismini bende çok seviyorum,arkadaşımın kızının ismi Elif Erva

Hım dinazoru ye ama bende selvi boylu Tarık Buğra yü yerim ona göre kabul mu değil mi :))
Eşinin sürprizi ni bizde lisedeyken yapardık çok komik oluyor ama eşek şakasına dönüşmemesi şartıyla dimi ..
Oyun hamurunu biz hiç denemedik çoğunuz memnun bende deniyim )

Chihiro ; ben çalışmadığım için bütün gün yapışık ikiz gibi gezmek çok bunaltıyor beni.En azından akşamları baba geldiğinde şöyle adam akıllı bir saat ilginenince mutfakta kafa dinleyerek iş yapmak,ortalığı düzenlemek çok rahatlatıyor beni.
Yoksa gün içerisinde makina beraber boşaltılır,yemek beraber yapılır vs..hepsini birlikte yapıyoruz

Evettttt
Benim koca da aynen böyleydi işte.
İşten gelir,yemek yenir.Oğlanla yalandan ilgilenme(elinde telefon ile internette gezinirdi sürekli)
Anne erken yatar uyumak için ama baba oturduğu halde çocuk ağlayınca yine anne kalkar ilgilenmeye..
Dediğin gibi tek görevi internette gezinmek,oyun oynamak,telefonu kurcalamak.Çöpü dahi ben söylemeden atmazdı.Çorabını bile ben peşinden toplardım.
-dım eki ile konuşuyorum çünkü son olaylardan sonra ipler kopunca kendisine çeki düzen vermeye ve beni anlamaya karar verdi.Şuan maaşallah diyeyim :))
Az önce oğlanı banyo yaptırdım,o giydirdi(bezini bile bağladı )
Ben kayrayı doyururken o ortalıktaki oyuncakları topladı
Ben kayrayı yatırırken o mutfak tezgahını toparladı.....
Allahım bu rüya hiç bitmesinnnn

Canım valla 4.5 yıllık evliyim.En nefret ettiğim boşanma kelimesinin oyuncak gibi söylenmesidir.O yüzden bugüne kadar o kelimeyi hiç ağzımıza almadık ama bardak artık dolup taşınca şeytan dürtüyor ve istenmeyen şeyler söylenebiliyor.İnan tartışmamızdan önce çok sık düşünür olmuştum boşanmayı.Evet kocam beni çok seviyor,hatta deli gibi aşık ama hayatımızda bir bebeğin olduğunu ve benim artık ilgimin çoğunun bebeğimize gitmesi gerektiğini ve bunuda onun kabullenmesi gerektiğini öğrenmesi gerekiyordu.Eğer yardımcı olursa eskisi gibi kendisiyle de ilgilenebileceğimi öğrendi artık.Umarım bu anlayışı hep böyle devam eder.
Pc başında yedirmek bizde hiç işe yaramıyor maalesef.Bir anne olarak yeme konusunda bütün tabularımı yıktım.Bütün yanlış uygulamaları yaptım ama başaramıyorum.Son olarak bugün okunmuş zemzem suyu içirdim.Çocuk onun üstüne 1 kase muhallebi yiyince böyle oldum .
Keramet zemzemdeyse hemen sipariş vereyim diyorum

Evetttt,çok güzel özetlemişsin bizim gibi eşleri olanları

Sevdiği şeylerde çok kısıtlı ve besin değeri çok düşük şeyler yaa.Makarna-pilav-şehriye çorbası
Uyku düzenimiz oturdu çok şükür ama gece mutlaka 1 veya 2 kere su için uyanır.Kayra da büyük bir geniz eti var.Geceleri hep ağzı açık ve horlayarak uyuyor.Bu nedenden dolayı gece su içmek için uyanıyor ama gözlerini bile açmadan suyu içip tekrar uyur.
Uyku konusunda en fazla 5 saat ayakta kalabiliyor.Sonrasında huzursuzlanıp uyumak istiyor.Ben de gerek sabah gerek öğlen uykularında düzenini bozmak için hep aynı saatlerde yatırıp aynı saatlerde kaldırmaya dikkat ediyorum.
Emziren bir anne olarak gece sadece 1 kez kalkıyor olman şanslı olduğunun göstergesidir aslında :))

Bizimkide kendi videolarını izlemeye bayılıyor.Gün içerisinde hepsini oturup en az 2-3 kere izliyoruz ama yemek yedirirken hiç fayda etmiyor bunları.Bugün kendi yaptığım oyun hamuru ile oyalanırken bir kase yoğurdu doldurdum midesine.Yarın için yeni ve ilgi çekici bir şey bulamazsam yine günü aç geçirirz herhalde
Bu arada bizimde en sevdiğimiz öğün kahvaltı.1 rafadan yumurta ve yarım çay bardağı sütü büyük keyifle içiyor.Birde ben çaktırmadan 1-2 kaşık tahin pekmez yedirebilirsem değmeyin keyfimize :)))
Bu arada kahvaltıdan nefret ediyorsa farklı şeyler denesen?Mesela meyveli yoğurt,mısır gevrekli süt veya ekmek içini süte batırıp yemek gibi.

Hoşbulduk hejarcım
Benim görümcem 2 yaşında yürümüş.Şuan ise çok az hastalanan müthiş güçlü bir yapısı var.
Ağzı olan konuşuyor işte ...

bu arada gündüz 3-3,5 saat uykumuz var
ama gece çok geç yatıyor 23:30 dan önce uyutamıyoruz
sabahta 10:00 da kalkıyor

Sabah 8 de kaldırsan?
Öğlen 13.00-15.30 arası uyuduktan sonra kaldırıp tekrar akşam 9 civarı yatırmayı denesen ve bunu rutin bir düzen haline getirsen mutlaka alışacaktır.
Yani araştırmalarıma göre her gün aynı düzen takip edilmeli.

TURUNCUcum seni yeniden gormek ne guzel! Kayr hala yemiyor demek ama kilosu ve boyu kulaga gayet normal geliyor canim olsun varsin

Merhaba canım
Kayra aynı bildiğiniz kayra canım.Hala iştahsızlık son gaz devam :))
Boyu %75 persentilde ama kilomuz %20 lerde.Yani aynı kiloda olması sorun değil ama kilo vermiş olması yıpratıyor işte.

Canım yaa kim west'in iyi uykular tatlı ruyalar el kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.Biz o kitap sayesinde uyumayı öğrendik.Yoksa ben de gecede 1-2 saat uyuduğum günleri çok iyi bilirim.Şükür atlattık.

haa bu arada, asıl sorum, ufaklıkların sebze meyve baklagil süt yumurta et ve tavuğunu nereden alıyorsunuz???

Biz ilçede yaşadığımız için pazarlarda hep organik bulabiliyoruz.Sütte haftada bir geliyor evimize.Eti güvendiğimiz kasaptan alıyoruz ama tavuğa güvenmediğim için yedirmiyorum maalesef.Zaten bizimkide yemeye çok meraklı değil gerçi :))

Ahh canım..kelin ilacı olsa kendi başına sürer.O yüzden yeme konusunda hiç yardımcı olamıyorum maalesef.Eminim bir anne olarak yanlış veya doğru bir çok yöntemi denemişsindir sen de benim gibi.Ama yemeyince yemiyorlar işte...
Ben bu psikolojiyi yenebilmek için carlos gonzales'in çocuğum yemek yemiyor isimli kitabını okuyacağım.Belki biraz rahatlatır :))

Veee anneZeynepin evinde de kizilca kiyamet kopar
Bugun 9a kadar calistim, isyerinde bir stjerime cok kizdim, yaz tatili plani yapmayin diye uyari aldik, temizlikcim hastalanmis ev almis basini gidiyor Omer hep yerlerde nasil yetisecegim diye dusunup dururken patladim
Esime soyledim halbuki, bu aksam hic iyi hissetmiyorum nolur Omerle ilgilen ve sen uyut yoksa yarim saat memeden ayrilmaz diye
Nazar mi ettim adama bilmem basireti baglandi resmen
Sonuc olarak oglumun hic keyif almadigi sacmasapan bir aksam gecirdik

Omur dedigimiz gelip gececek, ne kdr kiymetli halbuki bu zamanlar
Allah baska sıkinti vermesin ama calisan anne olmak gercekten zor.

Tamam CNm dino yapmıcam karar verdîm ayrıca mutlu ve Dilberege de aynı fikirdeler .. Sağolsun kızlar yorumlarınız için o zaman ben doğum günü teması için araştırmaya devam ediyim ..
Ömer için ürettiğin her fikir bence çok yaratıcı ve yerinde ellerine emeğine sağlık CNm ..

Cok gecmiş olsun. Gunduz yazıp çıktı gibi oldum da toplantı peydah oldu birden. Yazamadım öp kaanı uyanınca
Arada ayar vermek gerekiyo demek ki :)
Annene cok gecmiş olsun şimdiden
Valla ne yazabildim ne konuştum. Yemeği sofrayı hazırladım. Arkadası yolda kalmış onu almaya gitti. Biz kuzumla yedik. O da gelince yedi. Sonrası malum defneyle hop hop zıp zıp vs vs :)
Kimdi onu diyen karsıma cıksın hemen. O kadar kolay olsaydı şimdiye kadar 50 kere bitmişti. Sacmasapan konusup asabımı bozmasın kimse :/ hiç kimse deger vermediği bişeyi çözmek için bu kadar caba gostermez. Belki (hatta elbette) benim de vardır hatalarım kusurlarım. Ama ben bunları düşündükçe karsı tarafa göre herseyin gulluk gulistanlık oldugunu dusunmesi de üzüyor beni. Acaba ben mi abartıyorum takıyorum kAfaya diyorum?? Ama ben manyak mıyım niye huzurumu bozayım ki durduk yere? Mutlu değilim arkadaş. Değilim. Düzelsin istiyorum
Kolay gelsin arkadasım. Yalnızlık çok kötü.
Amin amin. Çok zor be kızım yaa... Seytan diyo bırak işi gucu at kendini topraga

eeeeeeeeee hejardan baska kimse yorum yapmamıs bana ben saksımıyım
erva su ismi güzel degilmi :26:
yoksa görmedinizmi yada unuttunuz diyemi :26:
baybicim gelmemiş o görse yazardı mutluda :26:

eeeeeeeeee hejardan baska kimse yorum yapmamıs bana ben saksımıyım
erva su ismi güzel degilmi :26:
yoksa görmedinizmi yada unuttunuz diyemi :26:
baybicim gelmemiş o görse yazardı mutluda :26:

Aşk olsun ne diye yazmayalım .. Yazarız ama bu aralar kafam dolu hep unutuyorum .. Oğluma bugünden itarebaren sallamadan uyutma alışkanlığı edindirmeye başladık az evvel uyudu ama zor oldu ilk günümüz bakalım ne olcak eşim ve ben bu konuda çok kararlıyız .. İnş başarılı olarak çıkarız bu cabamızdan ..
Erva su çok güzel isim Rabbim koymayı nasip etsin inş .. Erva ne anlama geliyor CNm .

Turuncu sağol önerilerin için kim west in kitabını mutlaka bulmaya çalışıcam inş bizim içinde yararlı olur ..

şekersizim canım seni çok iyi anlıyorum..
bende bir ev hanımı çalışanı olarak söyleyeyim, çok ama çok haklısın.
benki 7/24 beraberim kızımla, bazen yorgunluğuda geçiyim bi off olsun zaman dursun istiyorum..
bu gibi durumlarda yine eşim elinden geldiğince yardımcı olmak istesede, bi yerden sonra durmuyor bu çocuk seni istiyor napayım deyip getiriyor yanıma.. halbuki ben biraz kafamı toplayım sakinleşeyim bi kendimi toplayım, sonra kaldığım yerden devam edeyim istiyorum ama nerdeeee... hiç olmadı 'meme diyo' deyip getiriyor..
yoksa hepimiz bulaşıktı çamaşırdı çocuğumuzu hayatımızın her anına sokuyoruz, kastettiğimiz çok ayrı apayrı bişey...
sabır canım, umarım güzel bir yazıyla durumu toparlayabilirsiniz..

turuncu hoş geldin canım arkadaşım..
kayranın kilo boy ölçülerini iyi bulmamla beraber iştahsızlığı içinde çok üzüldüm..
azra da şuan aynen öyle.. yapsam paso makarna pilav yicek.. bazen sinirlenip hamur kafa olcaksın deyip kızıyorum
yumurta yemez et yemez sebze yemez... ( ve yine, -hala emziriyor olmama sevinmekle beraber- sırf bu yüzden yemediğini de düşünerek üzüldüğüm anlarım oluyor.. )
daha sık katıl lütfen..

baby canım ya eski yazılarda ne kadar garipmişiz kuzum.. duygulandırdın beni garip bir nostaljı oldu bak

hejar canım sende hoşgeldin.. özlenmişsin ben tarafından bilesin

azraece canım minik yavrunuza Allahtan güç kuvvet diliyorum.. inşallah bugünleri atlatıp, yavrunuzu kucağınıza alıp sevdiğiniz, koşup oynadığını gördüğünz günler gelir..

iyi geceler herkesekimsede yok ki yalnızımbu saate kalirsam böyle olur işte
neyseki telefonundan beni takip edenler varmışonlara selam olsun
tatlıcadım evet dişim çekildiçok kanadıpamuk degilde gazlı bez koydu doktor,arada degiştim ama çok kan kaybettim,ama şimdi iyiyim,sagol canım benim
hejar o ögretmeni hiç kafaya takıpta güzel canını sıkma arkadaşım,evet yürümesi geç kaldı ama sen bütün kontrollerini yaptırdın için rahat dimibak doğada yeni yürümeye başladı inşallah sizinde güzel haberlerinizi en kısa zamanda alırız
beykoz evet ben olsam kesin yazardım:))ervanın anlamı neydi canım:26:tamam güzel isim ben begendim ama daha doğumuna 10 ay var bekle acele etme yine düşünelim
annezeyneçim kim sana öyle dedi söyle bakıyımkız yoksa benmi dedimyok cnm ben demem:18:agzı olan laf yapıyo bakma senevliligin ilk yıllarında kavga spnrası barışma daha uzun sürüyodu mesela 1 hafta eşime küstügüm oluyodu ama şimdi öyle degildeli gibi kavga edip 1 saat sonra deli gibi sohpet edebiliyoruzuzatmaya gerek yok konuşmak zorundayız yoksa olmuyoçocuk su istiyo falan,bende pcdeysem su getirmesi gerekiyomecbur konuşuyom:))

sabah kahvaltı yapmadan dişçiye gitmekle hata etmişimbütün gün aç kaldım tansiyonum düştü
eşim çocuklara baktıda bende 2 saat uyumuşumhala açım mecbur ekmek aldım kemirdim biraz
şimdi onlar uyuyo ben ayaktayım bakalım ne zaman yatacam
dişimden kurtuldum ama bana nelere mal oldu bilemessiniz
geçen demiştim göbekten nasıl kurtulacaz diyeben buldumbütün gün aç kalınca göbegimde çıkmıyomış
düşünün artık günde ne kadar yiyosamakşamları 1 ekmek yemeden duramam

Son düzenleme:

canım inş basarırsınız senden kacmaz hayatım becerirsin sen
erva ismi ben basta cok eski isim olacagını düşünmedim yenilerden sandım ama PEYGAMBER EFENDİMİZİN HALASININ VE HZ .OSMANIN ANNESİNİN İSMİYMİŞ SAHABE HANIMLARINDANLARMIS bu yuzden istedim cünkü ENESte ALLAH DOSTUNUN İSMİ hosuma gitti böyle olunca begenmene cok sevindim diger anlamı ogrumu bilmem güzel genc demekti yanlıs hatırlamıyorsam

Gercekten daha cok var düşün bacım sen ben beklerimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…