tepkinizi anlamadım Dilberege hanım :26: eşiniz gayet normal hatta güzel birşey yapmış. Kaan herhangi bir kısıtlama olmadan gönlünce eğlenebilmiş, ne güzelçamur dediğiniz nedir ki, makinaya atarsınız yıkanır. bizimki, inanmayacaksınız ama çoğu sabah bunları yapıyor. hatta kağıt toplayıcılarıyla ateş başında oturup sohbet ediyorlarmış, arka sokaktaki hurdacı klübesindeki hayvanlarla koşturuyormuş, çamurda ayak izi bırakma oyunu oynuyorlarmış vs vs vs hatta botunun altındaki çamur tabakası topuklu bir ayakkabı üstünde yürüyor gibi yürütüyordu Orhan Cemal'i, o kadar yani
makina çalıştırmak yada bot tabanı temizlemek zor geldiği için çocukları hayatla tanışmaktan alıkoymayalımbelki biraz yorulup, çamaşırla uğraşıyoruz, zaman harcayıp bot temizliyoruz ama çocukların "doğal" hayatı tanıdıkları ve sunilikten uzaklaştıkları yanlarına kar kalıyor kanımca
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar...
Nasılsınız görüşmeyeli ? Bebişler nasıl ?
Benim günlerim biraz yoğun geçiyor.Boş zamanlarımda da kitap okumaya çalışıyorum..Tabi boş zamanım olursa :))
Kayradan bahsedeyim biraz...
Oğluşum 20.ay itibari ile çok değişti...Önceden oyunla oyuncakla yemek yedirmeyi başarırken son günlerde hiç bir şey fayda vermiyor.Her şeye kafa çevirip HAYIRdiyor.Bu yeme sorunu yüzünden psikolojim çok bozuldu.Yemediği içinde son 10 günde yarım kilo verdi.Şuan itibari ile 16 dişi var.Yeni dişlerde görünürde yok.
Uykumuz gayet düzenli ama gün içerisinde uzun süre aç kalınca çok huysuzlanıyor.Bu da beni çok yorup yıpratıyor maalesef.
Zorlamıyorum,kaşığı kendi eline verip yemesini sağlıyorum ama 1-2 kaşıktan öteye geçmiyor yediği.Aaahh ahhh bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır herhalde...
Valla birine beddua edecekseniz Allah iştahsız çocuk versin demek herhalde bedduaların en kötüsü olur.O kadar diyeyim :))
20.ay itibari ile boyumuz 86 cm.Kilomuz ise 10.5...
Dil gelişimi biraz geride gidiyor..Henüz tek kelimeler söyleyerek kendisini ifade etmeye çalışıyor ama her şeyi anlıyor.
20ye yakın hayvanı bilip seslerini çıkarıyor.
Kendi başına oyun oynamayı hiç sevmiyor,sürekli başında oturup oyununa ortak olmam gerekiyor.Burda aynı yaşıt bir arkadaşı var.Haftada 1-2 gün buluşup zaman geçirmelerini sağlıyoruz.Önceleri o arkadaşını hiç istemezdi ama yeni yeni oynamayı öğreniyor artık.
Genel olarak sakin bir bebek.Bugüne kadar ne sandalye ne koltuk tepelerine çıktı.Çıkmak için hiç bir çaba da sarfetmiyor.Heyecanı pek sevmiyor herhalde :)).
Kışın gelmesi ile eve kapandık kaldık.Haftada 1-2 gün dışarı çıksakta genel olarak evdeyiz.Montesorri aktiviteleri yapmaya çalışıyoruz ama henüz küçük olduğu için tam dikkatini veremiyor.Sticker yapıştırma,parmak boyası,pastel boyalar ve kendi yoğurduğum hamur ile oynama,köpüklerle oynama,transfer çalışmaları,renk çalışmaları vs....Yani elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyorum ama yinede sıkılıyoruz bazen.O yüzden hemen yaz gelsinnn istiyorummm
Akşamları 19.30 civarı yatıp sabah 07.30 gibi kalkıyor.Öğlen de 12-12.30 gibi yatıp 15 civarı uyanıyor.Uyku konusunda güzel bir düzen kurabildik çok şükür.Darısı yeme konusuna diyeyim...
Evet şimdilik bizden haberler bu kadar.Hepinizi öpüyoruz oğluşumla....
Şu meşhur grip salgınından bizde nasibimizi aldık..
C.tesi Kaan gözleri yaşlı burnu sümüklü gezdi.. Ama yavrum çok kötüydü yaa.. hemen akşam ispirto veya yüksek dereceli kolonya içine 1 aspirin attım ve güzelce her tarafını ovaladım bol bol.. ve yatırdım.. Sabaha hiç bişeyi kalmadı çok şükür..
Hafif burnu aktı o da tüm gün 3-5 kez .. bol bol mandalina suyu, bekmez, ballı ıhlamur verdim.. iştahı da kesilmemişti.. yemek te yedi şükür ucuz atlattık..
Ama sanırım ondan bana geçti bugün boğazım çok kötü.. ve üşüyorum.. sanırım hasta oluyorum:2::2::2::2:
tuvalette bile yalnız olamamaktan bahsediyorum. ya da uzun bi süre uğraşıp uyuttuğum bebe ben uykuya daldıktan bi saat sonra ağlayarak uyanır ve babası kulağımın dibine getirir hatta yanıma koyar uyanayım diye.. bazen sırf gıcıklık olsun diye. çunku annenin uyudugu her an batar ona... tek görevi kombiyi açıp kapamak, çöpü (arada) çıkarmak, ps3 oynamak, internette gezinmek, dizi/film izlemek olan bi adamdan bahsediyorum... bahsettikçe de öfkem artıyo..
buna da üzüldüm :26: yani, ben mutfak yada banyo işlerini yaparken oğlan hep yanımda olur. onu da dahil ederek işlerimi yaparım yada yapmak zorunda kalırım. babasına vermem ama babası da Allah için konuşmak gerekirse, dizi/film izleme, tv izlemek, haber okumak gibi şahsi veya keyfi şeylerle pek uğraşmaz. (o nedense hep duşta, tuvalette yada giyinmek-soyunmak için odadadırSevgili arkadaşım.. söylediklerin her kelimesine aynen katılıyorum.. Bunları Kaana ben de yaptırıyorum.. Hatta evin altını üstüne getiriyoruz.. vs vs dışarı çıkıyoruz herşeyi ellesin görsün tasınısın istiyorum.. Bir çok şeyi ben kendim gösteriyorum..
Yağmurda ıslanıyoruz.. karda yuvarlanıyoruz vs.. Ama demek istediğim bu değil.. Yani babalar biraz sorumluluktan kaçınıyorlar..
Yani çocukla ilgileniyor ama işte ilgilenmiş olmak için..
Mesela bizde ki durum da bir çouğunuzda olduğu gibi.. akşam mutfağa giriyorum birşeyler hazırlamak için... Kaan hemen yanımda ve paçamdan beni çeliştiriyor.. Muslukla oynamak istiyor.. Bir şekilde oyalıyorum ama biraz sonra yine aklına geliyor ve bu sefer ağlamaya başlıyor.. Peki bu sırada babamız napıyor? Salonda TV izliyor ve bilgisayarda haber okuyor..
Yani ben hem yemeği hazılayacağım, hem masayı hazırlayacağım.. hem de çocukla ilgileneceğim.. baba da içerde keyif sürecek.. Bu adil mi? Canım Kaanı alırmısın diye sesleniyorum gelip alıyor 5 dk sonra şöyle bir ses " Annesiiii annesiii bakalım annesi ne yapıyor diye yanımda bitiyorlar
Yani tek başına ilgilenemiyor.. ilgi ile başka şeyi karıştırıyor canım.. Çamura bulamak değil mesele.. Belki de sen bunu yaşamadığın için tam olarak anlatamıyor olabilirim..
Amaaan öf neyse.. sinir konular hiç girmeyelim bence... Kimse canını sıkmasın bu sebepten dolayı..
Bebişlerimizi düşünün.. Onlar biraz daha büyüdüğünde herşeyimize yardımcı olacaklar, arkadaş gibi olacağız zorlukların bitmesine az kaldı kızlar..
Şu meşhur grip salgınından bizde nasibimizi aldık..
C.tesi Kaan gözleri yaşlı burnu sümüklü gezdi.. Ama yavrum çok kötüydü yaa.. hemen akşam ispirto veya yüksek dereceli kolonya içine 1 aspirin attım ve güzelce her tarafını ovaladım bol bol.. ve yatırdım.. Sabaha hiç bişeyi kalmadı çok şükür..
Hafif burnu aktı o da tüm gün 3-5 kez .. bol bol mandalina suyu, bekmez, ballı ıhlamur verdim.. iştahı da kesilmemişti.. yemek te yedi şükür ucuz atlattık..
Ama sanırım ondan bana geçti bugün boğazım çok kötü.. ve üşüyorum.. sanırım hasta oluyorum:2::2::2::2:
kızlar biz perşembe Kindyroo'ya gittik Aras Eymen'le,kreş gibi bir yer ama tek farkı annelerde katılıyor,anaokulu öğretmeni bir arkadaşım vardı o tavsiye etti,ilk ders deneme dersi oluyor ücretsiz,yavrucumun uyku saatine geldiği için biraz huysuzdu ama iyi vakit geçirdi sayılır,öğretmeni kuzumla ilgili hiç iyi şeyler söylemedi,yürümediği için beyinle alakalı bir problem olabilir dedi,dedim götürdük dr herşey normal çıktı tahlil vs yapıldı çok moralimi bozdu,yazdırmayı düşünmüyorum zaten,sadece değişiklik olsun diye yavruma götürmek istedim..
teyzemin kızı var 16 aylık sık sık bir araya gelicez çocuklar için,en azından oğlumda yaşıtlarıyla vakit geçirsin
bu arada uzun zamandır planneri göremiyorum haberi olan var mı
annezeynep bacım kitap çok güzelmiş Ömerim akıllı kuzumun videosunu bende görmek isterim
eklesene bacım beni ben senin soyadını unuttum:26:
bu arada eşler konusunda ben şanslı gruptanım,eşim çok güzel ilgilenir oğlumuzla akşam gelir gelmez ondadır artık Aras Eymen ama iş yemek hazırlamaya gelince benimde paçalarımdan çekiştirir kuzum,ama genel anlamda sakin ve aşırı babaya düşkün bir çocuk
unutmadan bugün kayınvalide ameliyat oldu hemoroit gecekalıcak hastanede Allah şifalar versin ona ve bütün hastalara
öncelikle, öğretmene gıcık kaptığımı söylemek isterimişin erbabı olmayıp, bu kadar bodosloma söylenir mi bu kadar ciddi bir sözümona teşhis Aras Eymen'in yeni haberlerini bekliyoruz dostum bu arada, tam siz Aras Eymen'in doktor işleriyle uğraşırken lab.daki arkadaşımın yeğeninde de "hafif hipotoni" görüldü. başını tutması, 7-8 ayı buldu. şuan 1 yaşında ve yeni yeni ayak basıyor. beyinde hiçbir sorun görmedi doktolar, "hafif hipotoni-kas gevşekliği var ama bu durum, yaşıtlarındna birkaç ay geriden takip etmesine neden olur o kadar. o da zaten 3-5 yaşında kapanır. takip etmek yeterli" dediler
evet, planner hanım, uzun zamandır yok :26:
bu arada gündüz 3-3,5 saat uykumuz var
ama gece çok geç yatıyor 23:30 dan önce uyutamıyoruz
sabahta 10:00 da kalkıyor
Hejarcım Aras eymen de eminim en kısa zamanda yürümeye başlayacak sakin söylenenlere üzülme bu konuda doktor herşey ok dediyse tamamdır gerisi boş İnan .. Evde bol bol elinden tutup yürütün bak doğa kızımızda o şekilde pratik yaparak başladı yürümeye biz dört gözle güzel yürüme haberlerini bekliyor olucaz ..
Uyku konusunda biz çok muzdaribiz oğlum uykuyu pek sevmiyor o yüZden bende uykusuzluktan acayip harap oluyorum .
tuvalette bile yalnız olamamaktan bahsediyorum. ya da uzun bi süre uğraşıp uyuttuğum bebe ben uykuya daldıktan bi saat sonra ağlayarak uyanır ve babası kulağımın dibine getirir hatta yanıma koyar uyanayım diye.. bazen sırf gıcıklık olsun diye. çunku annenin uyudugu her an batar ona... tek görevi kombiyi açıp kapamak, çöpü (arada) çıkarmak, ps3 oynamak, internette gezinmek, dizi/film izlemek olan bi adamdan bahsediyorum... bahsettikçe de öfkem artıyo..
meleğim melek kalpli arkadaşım,sürekli gezdiriyoruz zaten hatta hava güzel diye dışarıda çıkıp gezdiriyoruz
Doğa da yürümeye başladı demek çok sevindim darısı benim kuzuma
Mahir'e bol uyku versin Rabbim
öncelikle, öğretmene gıcık kaptığımı söylemek isterimişin erbabı olmayıp, bu kadar bodosloma söylenir mi bu kadar ciddi bir sözümona teşhis Aras Eymen'in yeni haberlerini bekliyoruz dostum bu arada, tam siz Aras Eymen'in doktor işleriyle uğraşırken lab.daki arkadaşımın yeğeninde de "hafif hipotoni" görüldü. başını tutması, 7-8 ayı buldu. şuan 1 yaşında ve yeni yeni ayak basıyor. beyinde hiçbir sorun görmedi doktolar, "hafif hipotoni-kas gevşekliği var ama bu durum, yaşıtlarındna birkaç ay geriden takip etmesine neden olur o kadar. o da zaten 3-5 yaşında kapanır. takip etmek yeterli" dediler
evet, planner hanım, uzun zamandır yok :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?