2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ay görüyomusunuz bi de laf sokuyo utanmadan, ağzını burnunu dağıtacam senin mutlu Ne var yani görmediysek mesajını
Bu arada ben aşıyı tekrar eczaneye verdim cicim, yaptırmaktan vazgeçtim çünkü burada da etrafıma sordum kimsenin aşıdan haberi yoktu.Türkiye tesadüflerle dolu bi ülke olduğu için güvenemedim doğrusu.

Delinin zoru İlkimGel hadi gel gelBenim haberim vardı aşıdan,zaten 550kez söyledim yine söylüyorum(okuyanlar okumasın) eltimin oğlu küçükken menenjit geçirmiş ölümden dönmüş yavrum karantinada kalmış,eşimin ailesi bu konuda çok hassas,dr.da yaptır deyince yaptırdım ben:94:Bunu okudun dimi

BABY Allah iyiliğini versin nerden buldun onları :)
ben benonaresmenaşığım mıymışım yaniiii kendim bile unutmuşum azıcık ben de gidip bakayım ne var ne yokk dedim şeker yükleme üzerine mastır yapmış kadar çok kounşmuşuz 19. haftada

FACEdeki gacılar 15:00 gibi bi video yükleyeceğim Ömer at arabası dadahil tüm araba markalarını sayıyor

MELEĞİM dino kostümü güzel ama mutluya katılıyorum DGnde değişiklik olur bir ara giydirebilirsin ama sırf kostüm için dinolu yapmaya gerek yok bence tatlım.

KIZLAR DÜN BİR HOBİ MAĞAZASINA GİTTİM bir hamur aldım şekil veriyorsun 15dk sorna donup heykele dönüşüyor renklileri de var sonradan boyananları da
Oğluşuma araba yapmak için almıştım sonradan aklıma geldi kurabiye kalıbıyla kesip arkasına magnet yapıştırıp çerçeve yapacağım yani içi boş sadece silueti araba şeklinde olacak ve yine kurabiyelerine yazı yazdığım kalıpla hamura yazı yazacağım
Keçeden yaparım diyordum ama böyle çok kolay olacak kurabiyelerle aynı şekilde olmaları da hoş olur diye düşünüyorum bi deneme yapabilirsem örneğini yollarım

bir de dün kitapçıda aağıdakini görüp hemen aldım ömer itfaiye arabaarına bayılıyor
şöför kısmına kendi resmini yapıştırılan sayfaları da var doğumgününde bebek arkadaşlarına bundan dağıtacağım

Bu kitaplar çok güzelçok güzel bir hatıra olacaktır arkadaşlarının kitaplığına
benim faceim yok ama bende video isterimözledim küçük prensi

merabayın bağyanlar...
ben de depresyonumu üşüttüm sanırım.
canım çok sıkkın...
x mene kızgınım
mutluya da kızgınım.. gölcüğe kadar gel; bana uğrama
neyse..

azraece: kuzuma acil şifa diliyorum. yüzünüzü güldürsün tez vakitte. (amin)
ömerimin teması ve hazırlıkları ve hediyeleri harika zeynepannem.. babasının oğlu pozuna bayıldım. maşallah subhanallah
beybi gecmişten alıntılarına cok guldum. yeni gelensin napiim :) kendini kabul ettirene kadar öyle

ya arkadaşlar benim eşim bana hiç yardımcı olmuyo. (çoook nadirdir hakkını yemiyim.) ama benim cinlerim tepemde. boğazıma kadar sinir olmus durumdayım. her gun tartışma surat bilmem ne. hiç çekilmiyo yanii... of neyse ya.. çok uyuz oluyorum bi kaşık suda boğmak istiyorum kendisini..

Walla hep aklımdaydın ama c.tesi annem işte gitti canım,kızı bırakıp gelemezdim,hava da soğuktu hasta ederim diye çıkamadım. Arabam olsaydı süpriz yapıp kapına dayanıcaktım Birdahaki sefere telafi edicez inşallah
Defneyi görmek için sabırsızlanıyoruz Mirayla
Eşler konusu çoğumuzu depresyona sokuyor Bir of çeksem karşıki dağlar...

Okudum merak etme delibozuk:))
Ay cicim valla ben de yaptırmadım ama vicdan yaptım şimdi neyse sonra da yaptırabiliriz sanırım.

Ohh ne güzel gezmişsiniz hafta sonu.. Ay ben uzun yolu Kaan la hiç düşünemiyorum.. Arabada zor tutuyorum otobüsün altını üstüne getirir.. Hele uçağı hiç düşünemiyorum.. O kemer takılıp uçak kalkana kadar kıpırdamadan durması imkansıııızzz :52 Mirama bravo :46.

Ayy o havuz probleminden bizde de var.. su kurbağası yaa.. sadece banyoda değil. Mutfak veya banyo lavabosuna çıkıp çeşmeyi açıp herhangi bir kabı su doldurup boşaltmaca oynamak istiyor.. İnan bıraksam bütün gün hiç sıkılmadan oynar.. Ama bir yerde Dur demek gerekiyor.. İşte o zaman kıyamet kopuyor.. Akşam bende yıkadım.. senin gibi uzun uzun oynaması için de fırsat verdim ama sıkılmak bilmiyor artık parmakları buruş buruş oldu hala çıkmamak için ağlıyor..

Hafta sonu Kaanı eşime bıraktım.. Ben kuaföre gidiyorum dedim sen de Kaan'ı parka götür dedim.. Ok dedi onlar çıktı bende kuaföre gittik.. 15-20 dk lık işim vardı.. Sonra eve geldim.. bende sonra eve geldiler...
Aman Allahıımmmm Çocuğun her tarafı çabur içinde ayakkabıların altı 10 cm çamur bataklığa girmiş gibi.. Eşoftmanı, montu ellerini hiç söylemiyorum bile..
Naptın böyle dedim.. e çocuğu özgür bıraktım diyor.. çocuk gitmiş çamura bulanmış...Özgür bırakmışmış.. yaa dedim Allah aşkına ben veya annem çıkardığında çocuğu hiç bu halde gördün mü.. Bu ne hal.. Gğya bana yardımcı oluyorsun dedim.. bu mu yardım daha çok iş açtın başıma.. Çocuğu soydum elini yüzünü yıkadım.. Ayakkabıları yıka.. montunu vs makineye at.. Off of bu erkeklerin hepsi aynı (bazıları hariç ) Alışık değiller Şekersizim.. Ama onları buna alıştıran da biz değilmiyiz.. Sence suçlu kim bu durumda??

her zaman beklerim canım....

vallahi çok bunaldım yaa...

kesinlikle kendim ettim kendim buldum durumu mevcut bizde.. ah kafama s.çayım...

mutfağa gidiyorum mesela 2 dk oynayamıyo. kuzu da gelip mutfak kapısında ağlıyo. onu sevmiyomuş beni istiyomuş. hemen duygu sömürüsü yapıyo vs.. ay valla hiç girmek istemiyorum. çok mutsuzum gerçekten

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar...
Nasılsınız görüşmeyeli ? Bebişler nasıl ?
Benim günlerim biraz yoğun geçiyor.Boş zamanlarımda da kitap okumaya çalışıyorum..Tabi boş zamanım olursa :))
Kayradan bahsedeyim biraz...
Oğluşum 20.ay itibari ile çok değişti...Önceden oyunla oyuncakla yemek yedirmeyi başarırken son günlerde hiç bir şey fayda vermiyor.Her şeye kafa çevirip HAYIR diyor.Bu yeme sorunu yüzünden psikolojim çok bozuldu.Yemediği içinde son 10 günde yarım kilo verdi.Şuan itibari ile 16 dişi var.Yeni dişlerde görünürde yok.
Uykumuz gayet düzenli ama gün içerisinde uzun süre aç kalınca çok huysuzlanıyor.Bu da beni çok yorup yıpratıyor maalesef.
Zorlamıyorum,kaşığı kendi eline verip yemesini sağlıyorum ama 1-2 kaşıktan öteye geçmiyor yediği.Aaahh ahhh bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır herhalde...
Valla birine beddua edecekseniz Allah iştahsız çocuk versin demek herhalde bedduaların en kötüsü olur.O kadar diyeyim :))
20.ay itibari ile boyumuz 86 cm.Kilomuz ise 10.5...
Dil gelişimi biraz geride gidiyor..Henüz tek kelimeler söyleyerek kendisini ifade etmeye çalışıyor ama her şeyi anlıyor.
20ye yakın hayvanı bilip seslerini çıkarıyor.
Kendi başına oyun oynamayı hiç sevmiyor,sürekli başında oturup oyununa ortak olmam gerekiyor.Burda aynı yaşıt bir arkadaşı var.Haftada 1-2 gün buluşup zaman geçirmelerini sağlıyoruz.Önceleri o arkadaşını hiç istemezdi ama yeni yeni oynamayı öğreniyor artık.
Genel olarak sakin bir bebek.Bugüne kadar ne sandalye ne koltuk tepelerine çıktı.Çıkmak için hiç bir çaba da sarfetmiyor.Heyecanı pek sevmiyor herhalde :)).
Kışın gelmesi ile eve kapandık kaldık.Haftada 1-2 gün dışarı çıksakta genel olarak evdeyiz.Montesorri aktiviteleri yapmaya çalışıyoruz ama henüz küçük olduğu için tam dikkatini veremiyor.Sticker yapıştırma,parmak boyası,pastel boyalar ve kendi yoğurduğum hamur ile oynama,köpüklerle oynama,transfer çalışmaları,renk çalışmaları vs....Yani elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyorum ama yinede sıkılıyoruz bazen.O yüzden hemen yaz gelsinnn istiyorummm
Akşamları 19.30 civarı yatıp sabah 07.30 gibi kalkıyor.Öğlen de 12-12.30 gibi yatıp 15 civarı uyanıyor.Uyku konusunda güzel bir düzen kurabildik çok şükür.Darısı yeme konusuna diyeyim...
Evet şimdilik bizden haberler bu kadar.Hepinizi öpüyoruz oğluşumla....

"Anse mobilya merkezi-yada anse mobilya avm" de olacakmış. oraya gitmenin en kısa yolu: şehrin heryerinden Sıhhıye otobüs yada dolmuşlarına binip, köprü üstünde dolmuş duraklarında inmek. indiğiniz yerde "değnekçi" tabir edilen ama çok yardımcı görevlilere "abi, biz yabancıyız da. bu anse mobilya avm varmış. nassı gideriz?" diye sormak. onlar sizi , binmeniz gereken dolmuşa binmeniz konusunda yönlendireceklerdir. benim bildiğim Ümitköy-çayyolu tarafında, şehrin biraz dışında, sadece parası yetenlerin oturduğu bir semtte, bu gastronomi günleri yapılan yer :26:

özel arabanızla gelecekseniz de :44:Ankara-Eskişehir yolu üzerinde Eskişehir'e doğru (Çayyolu-Ümitköy yakınlarına geldiğinizde) ilerlerken hep tabelaları takip etmek. Ankara, yön tabelalarıyla ünlüdür de bulmanız zor olmayacaktır.

ben de katılmak isterdim ama bakalım :44:

ŞekersizYeşilCay ; Bizde de durum geçen aya kadar berbattı.Aynen dediğin gibi 5 dk mutfağa gitsem çocuk peşimden geliyordu babası oynatamadığı için.Yardım-destek kayra doğduktan sonra sıfırın altına düşünce artık dayanamadım ve büyük bir patlama yaşadık.Çok ağır sözler sarfettim.Boşanmayı dahi teklif ettim çünkü o derece bunalmıştım.Çok kötü ve zor günler geçirdi evliliğimiz ama şu son 1 ay mucize gibi bir değişim oldu.Artık işten gelince direkt oğlanla oynuyor.Sofra kurulacağında veya toplanacağında 1 bardak dahi olsa kaldırıyor.Sabah benim işim varsa işe gitmeden önce yatağı kapatıyor yani ne bileyim.Elinden geldiği kadar destek oluyor.Ben biraz daha sakinleştim o yüzden ama keşke o ağır sözler ve hakaretler hiç söylenmeden olsaydı bunlar.Ne bileyim yaaa.....
Erkek milleti işte....

ben de sıkı bişeyler karalayıp mail atıcam. maalesef konuşma tartışmaya hatta kavgaya dönüştüğünden haklıyken bile haksız duruma düşürüyor beni... kelimelerimi toparlamaya çalışıyorum.. hatta 3 çocuk isteyen ben ilişkimizin akıbeti hakkında olumlu düşünemediğimden başka çocuk yapmama düşüncesi hakim şu an...

Mutlaka yaz bütün düşüncelerini
Ben de 3 çocuk isterken şuan tek çocuk kalsın diyorum.Önce herşeyin değiştiğine beni fazlasıyla inandırsın ki çocuk düşüneyim.Valla kusura bakmasınlar.Biz anneysek onlar da baba.Bakmayacaklarsa onları 2.ci bir çocukla mükafatlandırmanın bir anlamı yok

tepkinizi anlamadım Dilberege hanım :26: eşiniz gayet normal hatta güzel birşey yapmış. Kaan herhangi bir kısıtlama olmadan gönlünce eğlenebilmiş, ne güzel çamur dediğiniz nedir ki, makinaya atarsınız yıkanır. bizimki, inanmayacaksınız ama çoğu sabah bunları yapıyor. hatta kağıt toplayıcılarıyla ateş başında oturup sohbet ediyorlarmış, arka sokaktaki hurdacı klübesindeki hayvanlarla koşturuyormuş, çamurda ayak izi bırakma oyunu oynuyorlarmış vs vs vs hatta botunun altındaki çamur tabakası topuklu bir ayakkabı üstünde yürüyor gibi yürütüyordu Orhan Cemal'i, o kadar yani
makina çalıştırmak yada bot tabanı temizlemek zor geldiği için çocukları hayatla tanışmaktan alıkoymayalım belki biraz yorulup, çamaşırla uğraşıyoruz, zaman harcayıp bot temizliyoruz ama çocukların "doğal" hayatı tanıdıkları ve sunilikten uzaklaştıkları yanlarına kar kalıyor kanımca

biz mutfaktayken çocuklar da yanımız da olsun, ne çıkar ki şekerizyeşilçay hanımcığım yani ne bileyim, ben mutfaktayken oğlan hep yanımdadır. ben yemek yaparım, o ya yemek karıştırır veya kendince sağı solu "kendince" tamir eder. arada şarkılar söyler, ben eşlik ederim. ben söylerim, o eşlik eder. bulaşık makinası yerleştiririm, o arada birkaç bulaşık boşaltır ama sonunda hepsini yerleştirir makinayı beraber çalıştırırız. bu arada birkaç tabak dışarı çıkmıştır, çekmeceden birkaç eşya ortada kalmıştır. hemencecik onları da toplarım, olur biter. banyodaki işlerimi de beraber yaparız. makinaya çamaşırları beraber yerleştiririz. dişlerimizi beraber fırçalarız. ben biryerler silerken, o da elinde fırça birşeyler fırçalar filan... tabiki ben birşey yaparken o birşeyleri bozuyor ama toplamam birkaç dakikamı bile almıyor. yani böyle de olabilir.

evet, erkeklerin bize yardımcı olma mesuliyetleri var. bunu kimse geçiştiremez ama çocuklar da bizi akşamdan akşama görüyor. çok engel olacak kadar huzursuz değillerse, her işte yanımızda bize eşilik etmelerinde bir sorun göremiyorum nacizane

tüm bunları zaten yapıyoruz ancak bazı durumlar ve zamanlar oluyor ki yanımda olmaması gerekiyor... neyse işte böyle...

tuvalette bile yalnız olamamaktan bahsediyorum. ya da uzun bi süre uğraşıp uyuttuğum bebe ben uykuya daldıktan bi saat sonra ağlayarak uyanır ve babası kulağımın dibine getirir hatta yanıma koyar uyanayım diye.. bazen sırf gıcıklık olsun diye. çunku annenin uyudugu her an batar ona... tek görevi kombiyi açıp kapamak, çöpü (arada) çıkarmak, ps3 oynamak, internette gezinmek, dizi/film izlemek olan bi adamdan bahsediyorum... bahsettikçe de öfkem artıyo..

ahhh bu erkeklerrrr
dün akşam bizde yemegi dişarda yedik,ceren yemiyo diye birbirimize girdikbaktım ceren oynayıp zıplıyo biz eşimle kavga ediyoruz:))
neyse ya takmayın kafanızademesi kolayvalla bu erkekler olsada olmuyo,olmasada olmuyo malesef:)
hele ki ben kocamı boşayıp yalnız yaşayamamsabah gidip ekmek almak çok zor gelir:))çöpüde atamam:)
her kavgada da boşanmayı düşünmeyinuyurken bi tekme atın sinir kalmaz,
şekersizim canını sıkma çok bunalmışsın belliiyice kendini anlat eminim eşin seni anlıyacaktır

kızlarrrrr az önce dişçideydimmmbilin bakalım ne oldudişim çekildi
çekerken bişey hissetmedim ama o igneler beni mahvetti
neyseki kurtuldum vatana millete hayırlı olsun:)ama çok kanıyo ya normalmi acaba:26:dişi kanayıpta ölen insan varmı acaba:)

turuncu gelmiş hoşgelmişkayranın iştahsızlıgı için ne diyim bilemedimbiliyorum çok yalnış ama ben bi ara hep pc başında yediriyodum çünkü başka türlü yemiyoduen azından kilo kaybetmesin diye denesen:26:yada dişarda parkta yedirsen:26:ama havalardasoguk off cnm Allah yardımcın olsun çok can sıkıcı bir durum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…