Uzun bir aradan sonra merhaba anneler,
Fırsat buldukça forumu okumaya çalışıyorum ama maalesef çok sık yazamıyorum(zamansızlıktan).Kızımın 2 ay önce emzik ve biberon alışkanlığını bıraktırmıştık,şimdi de (3 gündür emzirmeyi kestim).Emzirmeyi kesmek kızım için daha kolay benim için daha zor oldu psikolojik olarak.Kızımı zaten sabah ve akşam uyumadan önce olmak üzere 2 kez emziriyordum ama emzik ve biberonu kestikten sonra uyumadan önce beni emzik olarak kullanmaya ve eve gelir gelmez memeye yapışıp akşam yemeğini reddetmeye başlamıştı.Bu sefer de aç aç uyuduğundan gece uykusu bölük pörçük olmuştu.Gerçi 3 akşamdır da pek iyi uyuduğu söylenemez ama umarım eski uykulu günlerine döner.Kızım eskiden memede uyuyordu,3 akşamdır benim yada dedesinin omzunda masal dinleyerek uyuyor.Şimdiki aşama yatağında uyutmaya çalışıcağız.
Kızım yavaş yavaş konuşmaya başladı.15 kelime falan söyleyebiliyor(anne,baba,dede,ama(amca)dayı,lale,nane,ada,ezgi,ece,gel,git,elma,ayva,muz,at diyebiliyor.hatırladıklarım bunlar)eşleştirme kartlarında ya da kitaplarında bütün hayvanları,sebzeleri,meyveleri tanıyo ama isimlerini söylemiyor.Hayvanları sorduğumda isimlerini söylemek yerine çıkardığı sesleri söylüyor.
Tuvalet konusuna gelince yaptıktan hemen sonra söylüyor,ben ıslak mendilini yıkayıp geliyorum diyorum,alt açmasını,yeni bezini çekmeceden çıkarmış beni bekliyor oluyor.Sabahları da o kadar çok su içmesine rağmen çoğu zaman bezi kuru oluyor,uyandıktan 10-15 dakika sonra çişini yapmış oluyor.Bu kuzular çok akıllı.
Geçen hafta çok ağır bir grip geçirdik ailecek.Kızım 2 gün çok ateşliydi,ilk gün doktora götürdük,salgın olduğunu,domuz gribi olabileceğini söyledi.Test yaptırdık,2.gün sonunda ateşi düştü,test 3.gün sonunda negatif çıktı çok şükür.Boyu geçen hafta 85cm,kilosu 10.300g olmuştu.doğduğundan beri minyon olduğundan büyümesi istikrarlı bi seviyede artıyor.
Öpüyorum kuzularınızı ve sizi
hoşgeldin sütten kesme işiniz biraz sıkıntılı olmuş ama başarmışsın benim içinde zaman daralıyo ama içim emzirmeyi bırakmayı hiç istemiyo.hastalığınız içinde geçmiş olsun boyu ve kilosu çok güzel maşallah.
Teşekkür ederim Talay,inanıyorum ki sen de çok kolay başaracaksın.2.bebiş için de tebrik ederim,ben de düşünüyordum ama kafam biraz karışık.Devlet memuru olmama rağmen ilk hamileliğimde tabiri caizse eşşek gibi çalışıp yoruldum,insanların entrikalarıyla uğraşırken psikolojik olarak çok hırpalandım.Şimdi tekrar aynı şeyleri gözüm yemiyor.Ama kızıma da kıyamıyorum tek çocuk olmasına gönlüm razı değil.
yap kız yap
ama bu kez kendini hırpalama essek gibi degil yetttigi kadar calıs senden ve bebeginden degerli bişey yok dünyada...
evet tek cocuk olmasın hem yaslarıda yakın olsun
teyzemin cocuklarının arası 5yas diyorki keske bukadar beklemeseydim
cünkü biri okul cocugu digeri oyun
birbirleriyle zaman geciremediler dogru düzgün
yinede sen bilirsinde ben söyliyim dedimmm
Teşekkür ederim Talay,inanıyorum ki sen de çok kolay başaracaksın.2.bebiş için de tebrik ederim,ben de düşünüyordum ama kafam biraz karışık.Devlet memuru olmama rağmen ilk hamileliğimde tabiri caizse eşşek gibi çalışıp yoruldum,insanların entrikalarıyla uğraşırken psikolojik olarak çok hırpalandım.Şimdi tekrar aynı şeyleri gözüm yemiyor.Ama kızıma da kıyamıyorum tek çocuk olmasına gönlüm razı değil.
Beykozcum seni mi kırıcam,yaparım canım benim
İşyeri ile ilgili düşüncelerim azıcık değişir bi kaç haftaya,o zaman yine 2.çocuk moduna girerim :)
anneler bukkkaddarr mesaj içinde bir benim yazdığıma cevap yook desemm??? :)))))
nieee :26:
canım ne sormustun ya gördüm unuttum yada farketmedim:26:
kızım 20 aylık ve oyun arkadaşı olsun istiyorum çoğu anne gibi.. etrafımızda bebek yok.. bu aylarda 1-2 ay fark bile büyük oluyor.. 20-24 ay arası bebeklerle zaman geçirdiğinde çok mutlu oluyor.. acaba demiştim anadolu yakasında böyle arayışı olan anneler var mı etrafınızda???
canım ben isterdim oyun arkadası olmasını burdada pek yok bir tek teyze oglu onada zart zurt gidip millete yük olmak istemem
sen anadolu yakasının neresindensin canım
ben kimlerin aradıgını bilmiyorum canım arkadaslar cevap verir gelince[/
sağol canım benim..
şakadan cevap yok mu dedim aman kimse alınmasın.. ama ne bilim bi benim sorum havada kalmıştı:))))
anadolu yakası bostancıdayız.. tek bi kuzeni var kızımın o da 3 yaşında.. akraba ilişkisi içinde sayıyorum onu oyun arkadaşı saymıyorum:))) yabancılarla tanışıp kendi ilişkisini kendi kursun, teyze hala etkeni olmadan.. bakalım.. bulurum benim gibi istekli bir anne inşallah..
Ben okudum mesajını ama Kadıköy tarafında olmadığım için cevap yazamadım ki bildiğim kadarı ile yazanlar arasında yakın olan yok CNm .. Umarım çıkan olur güzel bir etkinlik olur burda bambucan Ankara'da böyle bir etkinlik içinde çok ta memnun ..kızım 20 aylık ve oyun arkadaşı olsun istiyorum çoğu anne gibi.. etrafımızda bebek yok.. bu aylarda 1-2 ay fark bile büyük oluyor.. 20-24 ay arası bebeklerle zaman geçirdiğinde çok mutlu oluyor.. acaba demiştim anadolu yakasında böyle arayışı olan anneler var mı etrafınızda???
canım ben isterdim oyun arkadası olmasını burdada pek yok bir tek teyze oglu onada zart zurt gidip millete yük olmak istemem
sen anadolu yakasının neresindensin canım
ben kimlerin aradıgını bilmiyorum canım arkadaslar cevap verir gelince[/
sağol canım benim..
şakadan cevap yok mu dedim aman kimse alınmasın.. ama ne bilim bi benim sorum havada kalmıştı:))))
anadolu yakası bostancıdayız.. tek bi kuzeni var kızımın o da 3 yaşında.. akraba ilişkisi içinde sayıyorum onu oyun arkadaşı saymıyorum:))) yabancılarla tanışıp kendi ilişkisini kendi kursun, teyze hala etkeni olmadan.. bakalım.. bulurum benim gibi istekli bir anne inşallah..
Benim evimde Maltepe'de ama şuan ingilteredeyiz( burda yaşıyoruz) olurda tr ye gittiğimizde halan buralarda isen ben varım .. Bir iki ay kalıyoruz geldiğimizde .
Günaydın topik ahalisiiii ..
izmirde güzel bir hava var güneşi gördük.
2 gün önce oğluma unnodo ve butik bebeden kitap şiparişi veerdim.
biri ilk sözcüklerim küçük cep kitabı
1 sesli kitap
diğeride işbankası yayınları kış serisi çıkartma kitabı renkli sayfalar ve 1000 çıkartma var.bunun için küçük ama fiyatı uygundu örnek yılbaşı ağacı resmi koymuşlar süslü çıkartmalarla ağacı süslücekmişiz bakalım 15 den sonra gelicek oyuncaktan cabuk sıklıyor bakalım ne yapacak
kızlar kimse yokkkk nerdesiniz canlarrrr
saol canım benimmm
sen ben melegim yokmu attıran
cok zevkli olcak regl geliyor acaba hamilemiyimlerrrr
gerilim aksiyon heyecan gel vatandasss gelllll
Yine misafirim vardı( saat 4 ten beri ayaktayım inanılmaz gözlerim acıyor .. Allah'tan güzel geçti yedik içtik muhabbetin doruğuna vardık :)) çok şükür bir ağırlama olayıda bitti..
Bu yüzden yoktum CNm . Yoksa bensiz olurmu . Demirbaşım ben ;
Ben okudum mesajını ama Kadıköy tarafında olmadığım için cevap yazamadım ki bildiğim kadarı ile yazanlar arasında yakın olan yok CNm .. Umarım çıkan olur güzel bir etkinlik olur burda bambucan Ankara'da böyle bir etkinlik içinde çok ta memnun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?