benim kızımda yürümeyi çok seviyo aynı mahir gibizaten yürüme sevdasından 9 aylık yürümeye başladı ya
mesela bugün arkadaşımın işyerine gittik iç çamaşırı almayaçağla yaklaşık 1 km yürüdü
kilo almamasının sebebi işte busporcu olacak bizim bebeler
selam güzel anneler ve tatlı bebişleri..
uzun zamandır yazmıyordum aslında sürekli giriyorum bağımlılık gibi birşey oldu. ama nedense hiç yazma havasında değildim. önce eşim hastalandı sonra lorin hastalandı onlarla uğraşmaktan çoğu şeyden hevesim gitti. neyse iyiler şimdi. aslında geçmişi hep okudum ama şimdi hangisinden başlasam bilemedim. tüm hasta bebişlere ve hasta annelere geçmiş olsun diyorum.
bu günlerde lorinin konuşmasına takmış durumdayım yememesi artık bizim için normalleşti yapısı böyle diyorum. uykuyuda sevmiyor. bende aynı yeşilçayım gibi sallayarak uyutyorum. nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. ağlatarak birşey yaptırmaya pek sıcak bakmıyorum. neyse katlanacağız artık. burda anneler bebişlerinin konuşmalarını yazarken acaba benim kızda problem mi var diye düşünüyorum. nisan sonu 2 yaş kontrolü var ozaman sorarım dr. ama geç kalmaktan korkuyorum acaba biryere götürsemmi. biraz önce bir dr. buldum bilmiyorum randevu aalabilirim belki. almancam yeterli olmadığı için türkçe konuşan branşlı dr. bulmakta zorlanıyorum. birtane dil bilimci buldum. bakalım ne olacak. yeşilçay deyince sigarayı bırakmanı kutluyorum . lorinde öğrenmiş kim sigara içse hemen yanına gidip parmağını sallayıp nein diyor. bu arada meleğim sana sorayım. mahir türkçeyemi yakın yoksa ingilizceye mi. lorin almancaya daha eyilimli. aslında evde konuşmuyoruz. dışardan duyduğunu kapıyor. eşimde çok iyi konuşmadığından lorinle tek almanca konuşmuyoruz. birde anadilini iyi öğrenmeli değilmi sonra zaten almanca öğrenecek. bu arada lorini kreşe yazdırdım 1 eylülde başalayacak bakalım nasıl olacak. yeşilçayım. şu montesori sayfana el atsan bizim için ne makbule geçer. ben evde olmadığımdan eşim lorinle ilgileniyor. senin sayfanı göstermiştim ordan bakıp sizde faaliyet yaparsınız diye. diyor birşey yok. lorini vereceğim kreşde montesori eğitimi veriyor. kreşe başalyınca ordaki faaliyetleri atarım buraya. evimin karşısında ilkokul var lorin sonra oraya gidecek orasıda montesori eğitimi veriyormuş sevindim tabi. bende birkaç karışık foto attım bazıları eksik çıkmış sonra devam ederim artık. öptüm hepinizi ....
herkese merhaba kızlar....ranayla uğraşmakta topiğe giremiyorum...havalar iyi gibi...her gün dışarı çıka çıka alıştı...tutamıyorum evde....küçücük gün zaten ev işi yemek derken gün bitiyor...
ben şu yemek mevzusundan çok sıkıldım...ne yaparsam yapayım rana yemek yemiyor isteyerek...kahvaltıda haşlanmış yumurtanın beyazını yiyor..biraz beyaz ve kaşar peyniri yer.1 2 tane zeytin su ..yedikleri bunlar....
süt,m.suyu içmiyor....yemek yemiyor...ne yapacağımı şaşırdım...özene bezene yemekler hazırlıyorum hep hüsran....kendisi yesin diye önüne koyuyorum masaya oturuyoruz sadece oynuyor....hep kuru şeyler yiyor o da azcık...börek,p.kızartması v.s...
halen emziriyorum...süt az tabi...ama süt olmazsa bile stres atıyor memede..orada sakinleşiyor...zorla yemek yediriyorum bir süre sonra....çok ağlıyor dişlerini sıkıyor sinirleniyorum......sonra da pişman oluyorum ağlattığım için...
uykusuzluğu,yorgunluğu her şeyi kabul ettim artık...şu yemek problemini bir çözebilsek...
öpyrm hepinizi...görüşürüz kızlar....
topik ölmüş nerdesiniz hatunlar
hadi canlanın silkelenin:118::118::119:kendinize gelin
aslında benimde hiç halim yokiçim yorulmuş
çağla uyuyo bende oyun oynuyom ama canım bittimelegim hemen yollasana kız
akşam yemek yapmıycam çok mutluyumbizim çete akşam buluşacaz arkadaşımda yemek iyicez bolcana dedikodu yapacaz
sitiresimi atacamzaten evde durdugum yok ha babam geziyom iyide oluyo ama bugün soguk:18:yagmırliiii:18:
çıkamadık akşam çıkacaz
dün bana mektup geldiçok duygulandım en son 10 yıl önce falan mektup almıştım
kızım cerenden gelmişgeçen hafta postaneye gitmişlerdi okulla,mektup yollamışlar,çok güzel bir yazı ve altta cerenin elinin baskısı çok güzel bir hatıra oldu
cadı gitgide büyüyobu zamanları çok özliycem ama yinede hemen büyüsünlerde rahat edeyim
sınıflarında kıvanç vardiyorum kıvançla aranız nasıl yoksa aşıkmısın
bi sinirleniyo ki sormayın''annee ben daha çocugum çocuukkkk'':18:''bu sorunları ilerde büyüyünce konuşalım''diyo
çok bilmiş ukala
çağlada sabah eline tableti almış konuşan kediyi açmışkediye ötüzzz(öküz) diye bagırıyo
kızım o kedi öküz degil diyorum hala ötüzzz diyo
ama çocukta haklı:)kedi öküz gibi bişey:))
Can yolladım şekerim bereketli olsun inş . Bu arada ben hiç oyun oynamayı beceremiyorum ama yine de sizlerle can alışverişinde bulunmak hoşuma gidiyor . Bir çeşit iletişim nede olsa :))
Ceren sinirleniyorsa demek aşık annesi onunda kalbi var minikle olsa :))
Çağla otüzz diyor demek ay çok tatlı ya yerim seni kestane şekerim benim :))
Bende bugün yemek yapmak istemiyorum ama yapsam iyi olur mahir e birşeyler yedirmem lazım . Pilav ve papaz yahnisi düşünüyorum ..
topik ölmüş nerdesiniz hatunlar
hadi canlanın silkelenin:118::118::119:kendinize gelin
aslında benimde hiç halim yokiçim yorulmuş
çağla uyuyo bende oyun oynuyom ama canım bittimelegim hemen yollasana kız
akşam yemek yapmıycam çok mutluyumbizim çete akşam buluşacaz arkadaşımda yemek iyicez bolcana dedikodu yapacaz
sitiresimi atacamzaten evde durdugum yok ha babam geziyom iyide oluyo ama bugün soguk:18:yagmırliiii:18:
çıkamadık akşam çıkacaz
dün bana mektup geldiçok duygulandım en son 10 yıl önce falan mektup almıştım
kızım cerenden gelmişgeçen hafta postaneye gitmişlerdi okulla,mektup yollamışlar,çok güzel bir yazı ve altta cerenin elinin baskısı çok güzel bir hatıra oldu
cadı gitgide büyüyobu zamanları çok özliycem ama yinede hemen büyüsünlerde rahat edeyim
sınıflarında kıvanç vardiyorum kıvançla aranız nasıl yoksa aşıkmısın
bi sinirleniyo ki sormayın''annee ben daha çocugum çocuukkkk'':18:''bu sorunları ilerde büyüyünce konuşalım''diyo
çok bilmiş ukala
çağlada sabah eline tableti almış konuşan kediyi açmışkediye ötüzzz(öküz) diye bagırıyo
kızım o kedi öküz degil diyorum hala ötüzzz diyo
ama çocukta haklı:)kedi öküz gibi bişey:))
aziz dostum çikocum canım cigerimdeney arasında 5 dk molada bile yazıyorum. ayaklarım zonklamasına rağmen pc başına geçiyorum. üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorumdiğer arkadaşlardan da aynı sorumluluğu ve mesajları bekliyoruz
bir de azizim gerçekten çok geziyorsunuz, kıskanıyoruz bilesiniz
deneyim bitiyor haydin bye çıkınca yazarım
"tu bi kontunyuuuuuud"
Selam annekuşlar:81:nasılsınız:81:
Biz daha iyiyiz en azından hastalık son buldu:81:
Yaşasın kiii cuma:81:
Bayıldım bayıldım Ceren bana da mektup yazar mııı:81:
Çağlama da maşallah:81:Büyüdükçe tatlılaşıyorlar:81:
şekersiz;kutlu baturun umarım kontrollerinde hiç bi şeyciği çıkmaz cok cok emer annesini
selam güzel anneler ve tatlı bebişleri..
uzun zamandır yazmıyordum aslında sürekli giriyorum bağımlılık gibi birşey oldu. ama nedense hiç yazma havasında değildim. önce eşim hastalandı sonra lorin hastalandı onlarla uğraşmaktan çoğu şeyden hevesim gitti. neyse iyiler şimdi. aslında geçmişi hep okudum ama şimdi hangisinden başlasam bilemedim. tüm hasta bebişlere ve hasta annelere geçmiş olsun diyorum.
bu günlerde lorinin konuşmasına takmış durumdayım yememesi artık bizim için normalleşti yapısı böyle diyorum. uykuyuda sevmiyor. bende aynı yeşilçayım gibi sallayarak uyutyorum. nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. ağlatarak birşey yaptırmaya pek sıcak bakmıyorum. neyse katlanacağız artık. burda anneler bebişlerinin konuşmalarını yazarken acaba benim kızda problem mi var diye düşünüyorum. nisan sonu 2 yaş kontrolü var ozaman sorarım dr. ama geç kalmaktan korkuyorum acaba biryere götürsemmi. biraz önce bir dr. buldum bilmiyorum randevu aalabilirim belki. almancam yeterli olmadığı için türkçe konuşan branşlı dr. bulmakta zorlanıyorum. birtane dil bilimci buldum. bakalım ne olacak. yeşilçay deyince sigarayı bırakmanı kutluyorum . lorinde öğrenmiş kim sigara içse hemen yanına gidip parmağını sallayıp nein diyor. bu arada meleğim sana sorayım. mahir türkçeyemi yakın yoksa ingilizceye mi. lorin almancaya daha eyilimli. aslında evde konuşmuyoruz. dışardan duyduğunu kapıyor. eşimde çok iyi konuşmadığından lorinle tek almanca konuşmuyoruz. birde anadilini iyi öğrenmeli değilmi sonra zaten almanca öğrenecek. bu arada lorini kreşe yazdırdım 1 eylülde başalayacak bakalım nasıl olacak. yeşilçayım. şu montesori sayfana el atsan bizim için ne makbule geçer. ben evde olmadığımdan eşim lorinle ilgileniyor. senin sayfanı göstermiştim ordan bakıp sizde faaliyet yaparsınız diye. diyor birşey yok. lorini vereceğim kreşde montesori eğitimi veriyor. kreşe başalyınca ordaki faaliyetleri atarım buraya. evimin karşısında ilkokul var lorin sonra oraya gidecek orasıda montesori eğitimi veriyormuş sevindim tabi. bende birkaç karışık foto attım bazıları eksik çıkmış sonra devam ederim artık. öptüm hepinizi ....
yolla canım yolla çok makbule geçiyo:)resmen seninle muhabbet ediyomuşuz gibi iletişim kuruyom ben:)
ama yolladıgın canlar bereketsizbi türlü geçemiyom aptestlimisin
ay yoksa benmi aptestsizimok yea dün akşam banyo yaptım
ceren aşık degilşıktı ama ben onu soguttum kabatsın bu konuları kızım okuycak
papaz yahnisi ne canım:26:ilk defa duyuyorum:26:içinde papaz yok demisizin orda papaz çoktur dograyıp içine atmıyonuz degilmi:9
Dün akşam evde "Miraaa bak yeni yatağın" seslerimizi yankıladık çünkü kırılan korkuluğu tamamen çıkardıkBirde yeni nevresim serdim ayyy bi sevindi ki görmeniz lazımdı
Yatağın yanına yer yatağı serip olası düşmeye karşı iyice besleyip kızımı yatağına yatmaya ikna ettik eşimleSonra "nüt" istedi ve yattı
Tabi sütü içince biberonu vermesi, biraz kitap okumam, sürekli konuşması sorular sorması vs... derken uyudu yatağındabende ayak ucunda yer yatağında bekledim..Mira uyuyunca tırsa tırsa yatağıma yatttım:18:, ilk defa böyle uyudu şimdi kesin kalkar dedim ama sabah uyanınca tam da istediğim sahne oldu, yatağından kalkmış ve yanımıza gelmişti Sabah bakıcı gelir gelmez elinden tututp yatağını göstermeye götürdü odasına.
Gerçekten korkuluğun kırılmasında bir hayır olduMira yatağını yeni alınmış gibi seviyor ve inşallah bu durum kalıcı olur
Maşallah deyin bu benim için çok önemli
Dün akşam evde "Miraaa bak yeni yatağın" seslerimizi yankıladık çünkü kırılan korkuluğu tamamen çıkardıkBirde yeni nevresim serdim ayyy bi sevindi ki görmeniz lazımdı
Yatağın yanına yer yatağı serip olası düşmeye karşı iyice besleyip kızımı yatağına yatmaya ikna ettik eşimleSonra "nüt" istedi ve yattı
Tabi sütü içince biberonu vermesi, biraz kitap okumam, sürekli konuşması sorular sorması vs... derken uyudu yatağındabende ayak ucunda yer yatağında bekledim..Mira uyuyunca tırsa tırsa yatağıma yatttım:18:, ilk defa böyle uyudu şimdi kesin kalkar dedim ama sabah uyanınca tam da istediğim sahne oldu, yatağından kalkmış ve yanımıza gelmişti Sabah bakıcı gelir gelmez elinden tututp yatağını göstermeye götürdü odasına.
Gerçekten korkuluğun kırılmasında bir hayır olduMira yatağını yeni alınmış gibi seviyor ve inşallah bu durum kalıcı olur
Maşallah deyin bu benim için çok önemli
aziz dostum çikocum canım cigerimevet sana maşallah ya deneylerin arasına bizi sıkıştırıp sıkıştırıp yazıyosun farkındayım:)
ayrıca tabikide gezecemkızkanma yıllardır ilk defa biraz rahatladım bu benim hakkım
ne güzel bir habermiracıkım iyleşmiş çok sevindim canım
ceren böyle güzel bir teyzesine tabikide mektup yazar hemde seve seve
mektubu şirketemi yollıyalım canımyine bedavamı
bide şu çikoya bi mektup yollıyım diyorum:)içim çok dolu:)sana yollasam sen ordan ona yollarmısın:)beni masrafa sokmayın:9
Allahım bütün çocuğu yemeyen uyumayan annelerin yüzünü güldürsünaman allahımmm... şu an çok mutlu oldum.. maşallah maşallah tü tü tü nazar değmesinben de bu akşam denicemmmmmmmmmmm.. feci heveslendim...
dua edin de bizde de işe yarasın hatunlar yaa...
Amin canımMaşallahiyileşmesine de , yatağında yatmasınada çok sevimdim inş daim olur ..
Bizde park yatağı bırakıp bayağı çoçuklar için kayrola alıcam . Ikea da çok iyi seçenekler var yanlarında korulukları var ama bir tarafı yarı kapalı ve alçak yatak .. Uyanınca artık kendi inip çıksın istiyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?