2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hı hı ben Mahir'i pehlivan yapıyım sende koşucu ohh tam olsun sporcu Aile olurlar artık :))
CNm bizimki yemez ama yerinde de durmaz , yiyor ve hareketli ise sorun etme CNm çağla gayet iyi durumda ,, fit ve güzel bir kızce olucak , anası gibi )
Evt bizde artık Mahir'le bir yere gitmeye korkar olduk kızlar oğlum istediği yere gitmesine müsaade etmediğimiz zaman yere yatıp yuvarlanıyor şu iki alışveriş merkezinde aynısını yapti ki sokakta ta yapıyor .. Her gidiş gelişimiz pişmanlıkla sonuçlanıyor , ne yapmam lazım bilemiyorum , 2 yaş sendromu demek te istemiyorum bir şekilde terbiye etmem gerek ama nasıl ?

bir solukta yazmışs8nız bir solukta okudum Lorin iyileşmiş, ne mutlu. tr bilen doktor arıyormuşsunuz, kolay gelsin dostum
iki dilli büyüme konusunda radyoya bir soruya cevap dinlemiştim. nacizane yazayım diyorum

çocuklar dili, o dili (ve dila ait fonem denen ses gruplarını) konuşan kişiyle özdeşleştirerek öğreniyorlarmış. yani anneden sadece türkçe duyan çocuk, türkçeye ait sesleri kelimeleri zihninde bir dosyada tutuyormuş. baba yada başkalarından duyduğu sesleri kelimeleri de ayrı bir dosyada tutuyormuş. o yüzden 2 yada fazla dili aynı anda duysa bile ikisini de öğrenebiliyormuş. bu dilleri karıştırmadan, ayrı 2 dil gibi öğrenebiliyormuş.

ancak, anneden hem türkçe hem almanca duyarsa, bunları tek bir dosya halinde 1 dilmiş gibi tuttuğu için, konuşmasında türkçe ve almanca kelimleri karışık kullanırmış. 2 dili 2 ayrı dil gibi değil, anne 2 dili karışık kullandığı için 1 dil gibi karışık öğreniyormuş.

bu yüzden, annenin mümkünse tek bir dil, babanın da tek bir dil konuşmasını öneriyorlar. veya 2. dili başka birinden duymasını öneriyorlar. mesela sizin durumunuzda, siz türkçe konuşursunuz, baba almanca konuşur. veya komşular, arkadaşlar almanca konuşur ve Lorin bu 2 dili 2 ayrı dil olarak öğrenir. başta dediğim gibi, nacizane öğrendiklerim bunlar. umarım yardımcı olmuşumdur.

bendeniz de, Japonca öğrenmesini istediğim oğlumla (bunu neden istiyorsam artık) Japonca konuşmuyorum (zaten çok az biliyorum) ama animeleri orjinal japonca izletiyorum pc'den. türkçeden başka dillerin de olduğunu, başka insanların başka şekilde konuştuğunu farketse yeter

Hayırlı cumalar olsun hepinize .
Hava burda çok soğuk yine bir günde dört mevsimi yaşıyoruz resmen

topik ölmüşnerdesiniz hatunlar
hadi canlanın silkelenin:118::118::119:kendinize gelin
aslında benimde hiç halim yokiçim yorulmuş
çağla uyuyo bende oyun oynuyom ama canım bittimelegim hemen yollasana kız
akşam yemek yapmıycam çok mutluyumbizim çete akşam buluşacazarkadaşımda yemek iyicez bolcana dedikodu yapacaz
sitiresimi atacamzaten evde durdugum yok ha babam geziyomiyide oluyo ama bugün soguk:18:yagmırliiii:18:
çıkamadık akşam çıkacaz
dün bana mektup geldiçok duygulandımen son 10 yıl önce falan mektup almıştım
kızım cerenden gelmişgeçen hafta postaneye gitmişlerdi okulla,mektup yollamışlar,çok güzel bir yazı ve altta cerenin elinin baskısıçok güzel bir hatıra oldu
cadı gitgide büyüyobu zamanları çok özliycemama yinede hemen büyüsünlerde rahat edeyim
sınıflarında kıvanç vardiyorum kıvançla aranız nasılyoksa aşıkmısın
bi sinirleniyo ki sormayın''annee ben daha çocugum çocuukkkk'':18:''bu sorunları ilerde büyüyünce konuşalım''diyo
çok bilmiş ukala
çağlada sabah eline tableti almış konuşan kediyi açmışkediye ötüzzz(öküz) diye bagırıyo
kızım o kedi öküz degil diyorum hala ötüzzz diyo
ama çocukta haklı:)kedi öküz gibi bişey:))

Son düzenleme:

Valla bende bu yeme problemini çözmüş değilim CNm , bulursam seve seve paylaşmaya hazırım keşke bulabilsem :26:
Dün dışarı çıkmıştık burger king te nugget chicken aldım onu biraz yedi ki aylardır tavuk koymadı ağzına ilk defa dün yedi biraz ..

Can yolladım şekerim bereketli olsun inş . Bu arada ben hiç oyun oynamayı beceremiyorum ama yine de sizlerle can alışverişinde bulunmak hoşuma gidiyor . Bir çeşit iletişim nede olsa :))
Ceren sinirleniyorsa demek aşık annesi onunda kalbi var minikle olsa :))
Çağla otüzz diyor demek ay çok tatlı ya yerim seni kestane şekerim benim :))
Bende bugün yemek yapmak istemiyorum ama yapsam iyi olur mahir e birşeyler yedirmem lazım . Pilav ve papaz yahnisi düşünüyorum ..

yolla canım yolla çok makbule geçiyo:)resmen seninle muhabbet ediyomuşuz gibi iletişim kuruyom ben:)
ama yolladıgın canlar bereketsizbi türlü geçemiyomaptestlimisin
ay yoksa benmi aptestsizimok yea dün akşam banyo yaptım
ceren aşık degilşıktı ama ben onu soguttumkabatsın bu konuları kızım okuycak
papaz yahnisi ne canım:26:ilk defa duyuyorum:26:içinde papaz yok demisizin orda papaz çokturdograyıp içine atmıyonuz degilmi:9

deney arasında 5 dk molada bile yazıyorum. ayaklarım zonklamasına rağmen pc başına geçiyorum. üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum diğer arkadaşlardan da aynı sorumluluğu ve mesajları bekliyoruz

bir de azizim gerçekten çok geziyorsunuz, kıskanıyoruz bilesiniz

deneyim bitiyor haydin bye çıkınca yazarım

"tu bi kontunyuuuuuud"

Selam annekuşlar:81:nasılsınız:81:
Biz daha iyiyiz en azından hastalık son buldu:81:
Yaşasın kiii cuma:81:
Bayıldım bayıldım Ceren bana da mektup yazar mııı:81:
Çağlama da maşallah:81:Büyüdükçe tatlılaşıyorlar:81:

aziz dostum çikocum canım cigerimevet sana maşallah ya deneylerin arasına bizi sıkıştırıp sıkıştırıp yazıyosun farkındayım:)
ayrıca tabikide gezecemkızkanmayıllardır ilk defa biraz rahatladım bu benim hakkım

ne güzel bir habermiracıkım iyleşmişçok sevindim canım
ceren böyle güzel bir teyzesine tabikide mektup yazar hemde seve seve
mektubu şirketemi yollıyalım canımyine bedavamı
bide şu çikoya bi mektup yollıyım diyorum:)içim çok dolu:)sana yollasam sen ordan ona yollarmısın:)beni masrafa sokmayın:9

Son düzenleme:
şekersiz;kutlu baturun umarım kontrollerinde hiç bi şeyciği çıkmaz cok cok emer annesini

çok teşekkürler cnm. size de gecmiş gitmiş olsun bi daha ugramasın inşallah

minyatürcüm teşekkür ederim.
dil ile ilgili benim takip ettiğim kadarıyla yurt dısında yaşayan aileler evde türkçe okulda yabancı dil konusulmasından yanalar. aslında bi nevi chihironun yazdıklarıyla da örtüşüyor.. ama mesela biz evde türkçe konusuyoruz ama ingilizce şarkılar da söylüyoruz. şu an sadece kelimeleri doğru öğrenmesi önemli diye düşünüyorum. ilerde cümle kurarken nasılsa ayırt etmeyi de öğrenecek. boşver takılma...

montessori aktiviteleri için çok üzgünüm çünkü gerçekten hiç vaktim olmuyor. ama en basitinden evdeyaptığımız ne varsa defne kareni de dahil ediyorum. montessori nin temelinde de bu var zaten.. fakat sana ve ilgilenen diğer arkadaşlar için yinen kk da "çocuk buyuturken" topiğinde "çocugum buyurken" başlığının içinde "miniklerimiz ve montessori aktiviteleri" diye bi konu olması lazım.. hala devam ediyolar mı bilmiyorum ama cok zengin bi içerikleri var. müthiş şeyler yapıyorlar. ordan fikir alabilirsiniz. hatta burdaki bambucan talay falan da oraya yazıyolar ara ara..
kreşten sonra gideceği okulun da montessori okulu olması şahae bişey.. ben şu an için özbakımın daha önemli oldugunu düşündüğüm için ontessori kreşine transfer olayını bekletiyorum. hele bi 2 yaşını doldursun belki eylül gibi falan olabilir ama bakalım kısmet..

sen kursa devam ediyor musun?

Dün akşam evde "Miraaa bak yeni yatağın" seslerimizi yankıladık çünkü kırılan korkuluğu tamamen çıkardık Birde yeni nevresim serdim ayyy bi sevindi ki görmeniz lazımdı
Yatağın yanına yer yatağı serip olası düşmeye karşı iyice besleyip kızımı yatağına yatmaya ikna ettik eşimle Sonra "nüt" istedi ve yattı
Tabi sütü içince biberonu vermesi, biraz kitap okumam, sürekli konuşması sorular sorması vs... derken uyudu yatağında bende ayak ucunda yer yatağında bekledim..Mira uyuyunca tırsa tırsa yatağıma yatttım:18:, ilk defa böyle uyudu şimdi kesin kalkar dedim ama sabah uyanınca tam da istediğim sahne oldu, yatağından kalkmış ve yanımıza gelmiştiSabah bakıcı gelir gelmez elinden tututp yatağını göstermeye götürdü odasına.
Gerçekten korkuluğun kırılmasında bir hayır oldu Mira yatağını yeni alınmış gibi seviyor ve inşallah bu durum kalıcı olur
Maşallah deyin bu benim için çok önemli

Abdessiz birşeye dokunmam loo rahat et :)) sen beceremiyor olabilirmisin geçmeme konusunda Muhahaha .. Oyun bu adı üstünde keyfini sür boş ver gerisini )

Mektup bende isterim Ceren abladan içindede Çağlar'dan Mahir'e birşeyler olsun ama :))

Evt benim işim Güçüm papazları pişirip yiyoruz )
Yaw duymadın mı hiç papaz yahnisini Google amcana sor sana diyi versin )

bi insan 3 gün boyunca aynı şarkıyı dinler mi arkadaş...
kanatlarım var ruhumda-nil karaibrahimgil...

günün hatta günlerin şarkısı :)

günün rengi nar çiçeği ve mint yeşili feci uyumlu oldular.. :)

of bi öğle yemeği yemişim kiii... parmaklarımı da yiyodum zor kurtardılar ocakbaşına gittik ayıptır sölemesi.. ocağın başında kendi etimizi pişirip yedik.. of diyorum bi daha...

misafirlerim dün akşam geldi. çok keyifliydi. sohbet muhabbet zaten cok oturmadılar. bebişin uykusu geldi diye kalktılar.. ee bebekli gezmeye gitmeleri biliyoruz hepimiz çok yorgunum yatıp dinlenmek istiyorum.. ayaklarımı uzatmak.. bi de masaj yapan olsa ne guzel olurdu be yaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aman allahımmm... şu an çok mutlu oldum.. maşallah maşallah tü tü tü nazar değmesin ben de bu akşam denicemmmmmmmmmmm.. feci heveslendim...

dua edin de bizde de işe yarasın hatunlar yaa...

Son düzenleme:

Maşallah iyileşmesine de , yatağında yatmasınada çok sevimdim inş daim olur ..
Bizde park yatağı bırakıp bayağı çoçuklar için kayrola alıcam . Ikea da çok iyi seçenekler var yanlarında korulukları var ama bir tarafı yarı kapalı ve alçak yatak .. Uyanınca artık kendi inip çıksın istiyorum ..

Postaneyle anlaşmamız yok canımÇikoya mektubu sen yolla Angara size daha yakındırÖyledir dimi coğrafyam hiç iyi değildir dee
Walla bende sevindim kuzum adına sağol teyzesi #teyzecadır<3

aman allahımmm... şu an çok mutlu oldum.. maşallah maşallah tü tü tü nazar değmesin ben de bu akşam denicemmmmmmmmmmm.. feci heveslendim...

dua edin de bizde de işe yarasın hatunlar yaa...
Allahım bütün çocuğu yemeyen uyumayan annelerin yüzünü güldürsün Hepsine sağlık versin Rabbim
Evet canım walla gece gece sana yazıcaktım neredeyse,hemen dene,biz süpriz gibi yaptık,reklamdan hoşlanıyor bu bebeler

Amin canım Bizim karyola tam da o bahsettiğin şekilde,hem yere yakın hemde tek tarafı korkuluk diğer 3 tarafı kapalı,yanına yer yatağı serdiğimde çok az bir yükseklik kalıyor..inşallah daim olur,,beni en iyi siz anlarsınız inanın çok mutluyum:13: Bu arada Mira ayakta sallanarak uyumaktan hiç hoşlanmıyor kızlar,ten temasını seven bebelerden,yani ya yanında olacaksın sarılacak yada senin üstüne kıvrılacak şekilde...İnşallah yakında karyolada yatmamı istemez

Oleyy topikte tam 6 üye var kaçırmadan sorayım sorumu. Babycerenim biliyo konuyu. Arkadaşım bi jest yapıp Gönül Miranın doğum gününü kutlayalım diye mekan ayarlamış. İkramlar falan hep bizden ama. Ne yapayım ne edeyim bilemedim farklı ama kolay yormayacak bişeyler düşünüyorum.Ama onlar neler bilmiyorum. Uzun lafın kısa hali fikir istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…