Ben de çok güzel haberlerle döneceğinden eminim güzelim. benim ikili 522 de 1 çıkmıştı doktor beni profa yönlendirdi. Bir şey çıkacağını sanmam ama yine de görünsen iyi olur dedi. Bunu söyledikten sonra gitmemezlik olmuyor tabi. Gittik ve çok şükür detaylı ultrasonda herhangi bir problem çıkmadı. Anlayacağın işlerini garantiye almak için başka doktorlara yönlendiriyorlar. Senin de güzel haberlerini bekliyoruz tatlım.Esracım söylediklerinin noktasına hatta virgülüne kadar katılıyorum.
Şuan ki aklım olsaydı üçlü testi hiç yaptırmazdım,ki zaten yaptırmayı düşünmüyordum ama doktorumun ısrarlarına dayanamadım ve yaptırdım ama sonuç midemi bulandırmaya yetti tabi.
Birde benim doktorum çok garantici.En ufak bir şeyden şüphe duyuyor.Dün doktorun karşısında kurbanlık koyun gibi oturmama rağmen hiç içimi rahatlatacak bir cümle söylemedi.Adam doktor ve sonuca göre yapılması gerekeni söyledi sadece biliyorum ama yinede hastası olarak gözünün içine bakıyor insan acaba içimi rahatlatacak bişey söyler mi diye.Ki inan bak doktorum dese ki üçlü testte yanılma payı çok oluyor,bu sadece istatiksel bişey,gerisini sana bırakıyorum dese ben zaten hiç detaylıyla falan uğraşmayacaktım.
Sonuç olarak adam çok bilgili,çok iyi bir doktor ama her adımı garanti.
Kimse yanlış anlamasın,testleri yaptırmayın demiyorum,elbette yaptıralım ama sonucunda böyle şeylerin çıkacağınıda göz önünde bulunduralım.
Dediğin gibi rabbimin verdiğine her türlü razıyım.Benim dünyalık imtihanım eğer bu olacaksa boynum kıldan ince.
İnsan içinde pıt pıt atan bir canı nasıl aldırabilir.İyisiyle kötüsüyle herşeyiyle canım,yavrum o benim
.
Ki kaldı ki benim ikili sonucum iyi çıkmış,ultrasonda hiç bir sorun yok,büyümesi-gelişmesi hep önde gidiyor,hal böyle iken saçma sapan bi istatiksel araştırma sonucu doktorumun "git en azından kafanı rahatlat" demesi üzerine eşimle kayserideki profesöre gitme kararı aldık.
Amniyosentezi şu etapta kesinlikle yaptırmayı düşünmüyorum.Zaten doktorun sekreteride üçlü testte çok yanılma payı olduğunu,doktorun önce detaylı ultrason ile inceleme yaptıktan sonra çok acil olan durumda amniyosentez kararı verdiğini söyledi.
Evet sinek küçük,basit,değersiz ve gereksiz gibi görünsede inanılmaz midemi bulandırıyor.
Eşimlede konuyu uzun uzun konuştuk.İkimizde bebeğimize ne olursa olsun aldırmayı kesinlikle düşünmüyoruz.
Eşimin tek isteği en azından detaylı ultrasona girip kafamın rahat olması.Çünkü biliyor ben her şekilde bu durumu kabullensemde beynimin en arka taraflarında hep bir soru işareti aklımda kalacak.
Sırf bu işaretlerin giderilmesi için beni doktora gitmek için ikna etti.
Sonuç olarak bu akşam annemlere gidiyorum kayseriye,randevum ise pazartesi öğleden sonrası için.
Emin olun döndüğümde size çook güzel haberlerle geleceğim inşaallah.
Dualarınızı bekliyorum...
oldu canım, göbüşümdeki koca adam rüyama gelip erkek adam olacağını söylemişti. ertesi gün ultrasonda aynı rüyamı gördüm tek fark konuşmuyordu :)
Merhaba kızlar...Az önce doktordan geldik ve moralim çok bozuk.
3lü test sonucumda risk çok yüksek çıkmış.Bu değerlere göre doktorum amniyosentezi önerdi.
Birde kayseride bu işlerin uzmanı olan bir prof.varmış,ona yönlendirdi.Malum burası bi ilçe ve amniyo olmam gerekiyorsa bile burda yapılamıyor.Göbekten sıvı alınmadığı müddetce kesin tanı koyulamıyormuş.
Ağlamamak için zor tuttum kendimi inanın.Rabbimden daima hayırlısını dileyerek tevekkül etmekten başka çarem yok şimdilik.
Eşim gelsin ona göre ne yapacağımızı konuşacağız.
Bu arada bizim ufaklık yine cinsiyetini göstermedi.
Doktorun bu zamana kadar hep dediği şey "erkeğe benziyor ama bacakları kapalı olduğu için tam belli olmuyor"
Herneyse cinsiyetin hiç bir öneminin olmadığını bugün daha iyi anladım.
Sağlıktan ötesi yok...
Selamlar,çok sık yazamıyorum ara ara gelişmeleri bildiriyim.17. haftaya girince yani haftaya şeker yüklemesi ve tiroid testlerim yapılıcakmış.sanırım hikayemizde şeker hastalığı olduğu için erkene alındı yoksa 22. haftada yapılması gerekiyormuş.Uzun ve sıkıcı bir koca günüm hastanede geçicek
Üçlü tarama testine gerek görmedi doktorumuz gelişmelere göre ilerleyen haftalarda 4 lü teste gerek duyarsak isterim dedi.İstesede yaptırmıycaktım herkesin canı 3lü taramada yanıyor bi defa
Cinsiyetimiz kız umarım doktor amcamız fikrini değiştirmez kendimizi acayip alıştırdık,babamız "kızım,babacım" diye her dakika göbeğime yapışıyo:))
Yazdıklarınızı biraz okudumda evham olayı herkeste var sanırım herşeyi bilmek iyi gelmiyor insana.Ben artık portakal gibi olan rahmimi hissedebiliyorum ve içinde bebeğim kıpırdıyo çok nadirde olsa anlayabiliyorum.
Herkese sağlıklı günler dilerim.Liste bomboş kimse öğrenmedimi cinsiyetleri yoksa gelip haber vermiyorlar mı?
Merhaba kızlar...Az önce doktordan geldik ve moralim çok bozuk.
3lü test sonucumda risk çok yüksek çıkmış.Bu değerlere göre doktorum amniyosentezi önerdi.
Birde kayseride bu işlerin uzmanı olan bir prof.varmış,ona yönlendirdi.Malum burası bi ilçe ve amniyo olmam gerekiyorsa bile burda yapılamıyor.Göbekten sıvı alınmadığı müddetce kesin tanı koyulamıyormuş.
Ağlamamak için zor tuttum kendimi inanın.Rabbimden daima hayırlısını dileyerek tevekkül etmekten başka çarem yok şimdilik.
Eşim gelsin ona göre ne yapacağımızı konuşacağız.
Bu arada bizim ufaklık yine cinsiyetini göstermedi.
Doktorun bu zamana kadar hep dediği şey "erkeğe benziyor ama bacakları kapalı olduğu için tam belli olmuyor"
Herneyse cinsiyetin hiç bir öneminin olmadığını bugün daha iyi anladım.
Sağlıktan ötesi yok...
Lierac mi Melike? Ben de daha once forumda yazmistim cok memnun kalmadim diye :) bana da pek nemlendirmiyor gibi geliyor, ki benim cildim nemlidir yani
Ben simdi Mustela siparis verdim, bir de onu deneyecegim
KIZIN OLACAK dmek gozun aydın dılerım seker yuklemen ıyı cıkar
ben de yaptırmak istemiyorum..offfffffffffffffff napacağımı bilmiyorum.zaten bir düşüğüm var bunu da kaybetmek istemiyorum(
Canım sonucu ilk duyduğumda bi an canım çok yandı ama şuan iyim çok şükür.
Sonuçta dediğin gibi bu sadece istatiksel bir sonuç.Üstelik ikilide hiç sorun çıkmadı,ultrasondada doktorum gayet sağlıklı dedi her gitmemde.
İlk üçlü için kan verdiğimde risk sonucum 102:1 çıkmıştı.Doktorum bunun yanlış olduğunu düşünerek tekrar kan verdirtti ve bu seferde sonuc 65:1 çıktı.Yani kafam çok karıştı gerçekten.
Rabbime sığınıyorum ve ondan gelecek olan herşeye razıyım.Rabbim nasıl takdir buyurduysa öyle olsun diyorum.
İçimden bir his amniyo yaptırsam bile sonucun temiz çıkacağını söylüyor zaten ama benim sıkıntım ilçede oturuyor olmam ve gidebileceğim ikinci bir doktorun olmaması.Yani devlet hastanesi var ama ortamı nasıldır,doktorları nasıldır hiç bilmiyorum.
Kime sorsam hepside bu gittiğim doktoru tavsiye etti.
Yani ne bileyim kayseriye ailemin yanına şubat tatilinde gittiğimde zaten başka bir doktora görünmek niyetindeydim ama kendi doktorum eğer gidebilirsen önümüzdeki hafta içerisinde gitmeni öneririm dedi.
Kafam karışık yani biraz.
slm kızlar güzel bir gün geçirdik. Buluşmaya gelen herkeseee gelmek isteyip kalbi bizimle olan herkeseee tşk ederimmm. bugün dr teyzemize de gittik. kocaman olmuş kuzucukkk :))) Herşey güzel çıktı. Allah şükür çarşamba sonuçları alacağız...inş. onlarda güzel çıkar. Bu arada bebişşş inatçı çıktı dr teyzemizde inat etti.sen mi inatçısın benmi inatçıyım cinsiyetini göreceğim dedi. Kızım daha inatçı çıktı.... %100 olmasa bile %99 da kaldık yine çünkü bağdaş kurmuş oturuyodu :))) Gözstermedi bu kontrolde inatçı kızım cinsiyetini.....Dr kime çekmiş bu dedi. tabiki bana :)))))
dogduktan sonra ınatcı olmaz
kızllaarrr ben bugün çıldırmış gibii alışveriş yaptım battım yaa,hamilelik elbiseler pantolanlar neler,neler:)ama çok güzeldiiii..
kızlar hepinize günaydın hayırlı pazarlar dilerim.. ben iş olmasada sabahın köründe uyandım yine:)
çünkü halen şoktayım.. dün dr kontrolumuz vardı.. çok şükürki herşey yolunda gözüküyor.. kanımızısa verdik sonuçlar
çarşamba günü inşallah.. umarım ki güzel sonuçlarla karşılaşırız Allah ımın izni ile..
bundan 1 ay önce 2li test zamanı doktorumuz %70 erken demişti. bizde kendimizi tamamen şehzadeye adapte etmiştik:)
ama dün bi kızım olacağını öğrendim.. doktor söyleyince öyle bi çığlık attımki. o bile şok oldu:) Allahım herkesin gönlüne göre
hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah..
ayrıca dr den çıkışta ceavhirdeki buluşmamıza gittim.. çok eğlenceliydi.o kadar tatlı annişlerle tanıştımki.. umarım devamı gelir dostluğumuzun..
bidahaki buluşmamızda daha da çok kişi ile tanışırız inşallah
kızlar hepinize günaydın hayırlı pazarlar dilerim.. ben iş olmasada sabahın köründe uyandım yine:)
çünkü halen şoktayım.. dün dr kontrolumuz vardı.. çok şükürki herşey yolunda gözüküyor.. kanımızısa verdik sonuçlar
çarşamba günü inşallah.. umarım ki güzel sonuçlarla karşılaşırız Allah ımın izni ile..
bundan 1 ay önce 2li test zamanı doktorumuz %70 erken demişti. bizde kendimizi tamamen şehzadeye adapte etmiştik:)
ama dün bi kızım olacağını öğrendim.. doktor söyleyince öyle bi çığlık attımki. o bile şok oldu:) Allahım herkesin gönlüne göre
ayrıca dr den çıkışta ceavhirdeki buluşmamıza gittim.. çok eğlenceliydi.o kadar tatlı annişlerle tanıştımki.. umarım devamı gelir dostluğumuzun..
kızllaarrr ben bugün çıldırmış gibii alışveriş yaptım battım yaa,hamilelik elbiseler pantolanlar neler,neler:)ama çok güzeldiiii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?