sat 6 ağustos ama doktor perşembe günü 3 haftalık dedi. bir arkadaşın dediği gibi içeride makina çalışıyor :122:
Loen1980., nette senin durumuna benzer birsey okudum. hamilelik durumunda istifa mektubu imzalatip isten cikariyorlarmis firmalar alttaki alintida buna karsi haklarinizi kapsayan bir cevap. buraya kopyaliyorum belki sen de biliyorsundur ama yine de ekliyim belki bir faydasi olur bu bilgilerin
Öncelikle, kendi sağlığınız ve doğacak çocuğunuzun sağlığı açısından, sorunları birebir yaşamaktansa İş Hukuku konusunda tecrübeli bir avukatla anlaşıp, sürecin dışında kalmalısınız. İmza etmeniz istenen belgeleri avukata danışarak imzalayınız.
İşverenin size karşı uygulayacağı baskılara ve yıldırma politikalarına karşı kayıtsız kalmayın.
Haklarınızın tamamını almadan tabii ki ayrılmayın.
Hamilelik nedeniyle işten çıkarmanın geçerli bir sebep teşkil etmeyeceği İş Kanunu'nun 18. maddesi d fıkrasında açıkça belirtilmiştir. Böyle bir nedenle işten çıkarılırsanız işveren size kıdem(bir yıldan fazla çalışmanız olmalı) ve ihbar tazminatı ödemek zorundadır; Bu duruma karşı:
İş Kanunu'nun iş güvencesi hükümlerinden yararlanıyorsanız, işe iade davası açabilir,
yararlanamıyorsanız (işyerinizde 30 kişiden az çalışan varsa), işveren aleyhine kötü niyet tazminatı davası açabilir ve büyük olasılıkla kazanırsınız.
İşsizlik sigortasından yararlanma şartları mevcut ise, işverenin sizi işten çıkarması halinde bu haktan yararlanırsınız.
Kullanmadığınız yıllık izinlerinizin ücretini, almadığınız geçmişe dönük sosyal haklarınız varsa yasal olarak alabilirsiniz.
Almadığınız yasal haklarınızın ödendiğini belgelemek işverene aittir. İbraname her ne kadar mahkemelerde hukuken geçerli sayılmasa da imzalamayın. “Bütün yasal haklarımı aldım” ibaresini taşıyan ibranameyi katiyen imzalamayın. Her alacağınız ücretinize ve sosyal hakkınıza ayrı makbuz tanzimini isteyerek imzalayın.
tatlım nasıl 3 hafta oluyor seni benim sat 9 ağustos 5 haftalık dedi doktor.kesen göründü mü senin ultrasyon kağıdında yazıyor kaç hafta olduğu benimkiyle aynı olması lazım seninde gün olarak öndesin..
canım sat 6 ağustos ama o zamandan hamile kalmadım ki. bayram öncesinde kaldım. zaten 58 mm boş kesecik var. bebek henüz yok. çok yeni yani. doktorda yeni olduğunu ancak 3 haftalık olduğunu söyledi
kızlarrr geldim doktordan miniğimi gördümkalp atışlarını da gördüm. kese 16mm bebişim 5.1 mm
vajinal ultrasonla baktı. tahlil olarakta açlık kan şekeri tam idrar ve kan sayımı istedi
folik asite devam iki hafta sonra ikinci kontrol
ohh allahıma şükürler olsun içim rahatladı
en kısa zamanda hepiniz bebişlerinizi görürsünüz inşallah
herkese merhaba , son adet tarihim 16 ağustos ,hamileyim. çok mutluyum. 2 yaşında bir oğlum var.ikinci yolda yani! izmirden yazan başka var mııııı?
canım sat 6 ağustos ama o zamandan hamile kalmadım ki. bayram öncesinde kaldım. zaten 58 mm boş kesecik var. bebek henüz yok. çok yeni yani. doktorda yeni olduğunu ancak 3 haftalık olduğunu söyledi
çok çokk güzel haberlerle geliceksin canım dört gözle bekliyoruz seni insan herkesin bebişi hakkında güzel haberler alınca kendi bebeğinide güvende iyi olduğunu hissediyor.
günaydın cnm hadi bebeği gör gel bekliyoruz güzel haberleri inş.lah görünür kesen ben senden daha heycanlıyım
SELİN VE SEVSENA Bugün kontrole gidenlerdi sanırım.
inşallahhhhhhhhh bebişlerini onların minicik ama hıphızla atan kalp atışlarını duyarda sevinçle gelirsiniz inşallah.
gelince doktor ne yaptı bebişler kaç mm ne önerdi anlatırsınız artık.Ayyyyyyyyy çok heyecanlı ne güzel :)))))))))))
---
kızlarrr geldim doktordan miniğimi gördümkalp atışlarını da gördüm. kese 16mm bebişim 5.1 mm
vajinal ultrasonla baktı. tahlil olarakta açlık kan şekeri tam idrar ve kan sayımı istedi
kızlarr hepinize çok teşekkür ederim..doktordan şimdi geldim çok şükürr KESEMİZİ gördük:) allahıma binlerce kez şükür ..haftaya tekrar gidicem pregeston kullanıcam..şuanda herşey yolunda ..ilişki seyahat temizlik yasak bol bol yat dinlen dedi...
herşeyden önce hangisi hayırlıysa en sağlıklı şekilde Allah nasip etsin bizlere.Ama benimde içime kız doğuyor ve ben genelde tatlıcıydım ama hamile kaldığımdan beri tatlı yemiyorum hp ekşi şeyler istiyor canım.
tatlım çookk sevindim kesecik bize merhaba dedi sıra bebecikte. çok dikkat et kendine canım bol bol yat dinlen zaten ilerde bu dinlenmeleri arıcaz bizim pıtırcıklardan.
canım hayırlı olsun.. keseden sonra bebecik ne zaman görünüyormuş ne güzel heyecanlar bunlar yarabbim bana günler geçmiyor ya size birde neler ytatlım çookk sevindim kesecik bize merhaba dedi sıra bebecikte. çok dikkat et kendine canım bol bol yat dinlen zaten ilerde bu dinlenmeleri arıcaz bizim pıtırcıklardan.
saol cnm dr da hep dinlen dedi..15 gün çok önemli dedi..haftaya tekrar gidicemm..senın kese kaç mm
tatlım tam hatırlamıyorum ama benim kese minicikti sanırım 7mm yazıyodu kağıtta.yaa herkes çok sık gidiyor benim doktor 3 hafta sonra dedi yaa offf günler geçmek bilmiyor...
canım hayırlı olsun.. keseden sonra bebecik ne zaman görünüyormuş ne güzel heyecanlar bunlar yarabbim bana günler geçmiyor ya size birde neler y
yorsunuz ben artık çok dikkatli besleniyorum hergün sürekli yediğiniz şeyler varmı??
evet ben salı gittim haftaya salı gel dedi çok sabırsızım hergün belli başlı yediğin şeyler varmı bebek için...
tatlım benim doktorum 8.hafta gel bebeği görelim dedi nettede öyle yazıyor araştırdım ama 6.haftada görenlerde var sanırım doktorum tam belli olsun istedi.o keseyi görmek bile çok büyük mutluluk canım herşeyin yolunda olduğunu görüyorsun.ceviz ye bol bol süt,yogurt,ayran ben süt içmeye başlamadım henüz içemiyorum yogurt ayran tüketiyorum bol bol,meyveni bol bol tüket kırmızı eti ve balığı öneriyolar canım. herkese sağlıklı hamişler diliyor
senin bebiş kaç haftalık canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?