2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ya çok ayıp söylemesi ama akşamları çoğunlukla beyaz yada kırmızı et yada köfteli oluyo yemekler, çünkü annemlerde yiyoruz genelde ve babam sebzeyi pek yemekten saymaz... başta benim iiçim pek allmıyo ağır yemekleri diye sebze yapmaya çalışıyolardı ama artık babam dayanamıyo sanırım genelde et ağırlıklı olmaya başladı yemekler...
ya bide ben işyerimde 3 ayıma kadar bu sölediklerimi sütümü meyvamı küçük bi oda var orda tüketiyodum laf olmasın diye, şimdi saldım ama yinede kahvaltı getirmekten cekiniyorum dediğin gibi yumurtası peyniri kokacak buram buram...

bence süte yüklen sevgicim ihmal etme, meyvanıda aynı şekilde...ben belkide çok kilo almamamı buna borçluyum...

günaydın kızlar
size bi sorum var benim bebeğimin cinsiyetine 12 haftada ikili testte doktor kız gibi demişti 4 boyutlu ultrasondu ama çok emindi.15 haftada ben başka doktora gittim oda erkek dedi pipiside burda dedi oda ben yanılmam dedi. 17 haftada başka 4 boyutlu ultrasona girdim o doktorda maşallah oğlumuza dedi hatta pipinin resmini verdi ama benim kafam karıştı.alışveriş yapmaya başladık tekrar değişme olurmuki siz ne diyorsunuz...

herkese afiyet olsun yarasın,
artık yüzde lekelenmeler oluşabilir güneş kremi kullanmak gerekiyor araştırdım biraz sebamed önerenler var ama kaç faktör olmalı, hiç anlamam bu faktör olaylarından

Sabahları bende çok zorlanıyorum. Geçen hafta mesele 3 kez yumurta haşladım yanına peynir domates yemekhabe yaptım bu hafta hiç yapmadım. 2 Gündür kayınvalidemin yaptığı börekleri götürüyorum (Şimdiye kadar hiç börek tarzı şeyler yemedim yememeyede özen gösteriyorum) arada sadece 2-3 ceviz 2 kaysı bir tanede mandaline yiyorum (ekşiyi çok seviyorum) öğle yemeğinde çorba salata ana yemek ve kesinlikle bir kase yoğur..Canım çok çekerse makara ya da pilavda oluyor arada...Yine arada meyve ve karnım çabuk açıktığı için nesfit varya onu sütsüz ara ara atıştırıyorum cips gibi :) Faydalıymış baya okumuştum...Akşam yemeğinde de çalıştığım için çok çeşit yapamıyorum et mesele neredeyse hiç yiyemiyorum ama işyerinde çıkarsa mutlaka alıyorum....Havuç, muz mandaline kivi mutlaka karışık meyve yiyorum..Yatmadan öncede sütü sık olmamakla birlikte haftada 2-3 kez içebiliyorum (

canım okuduğumdan aklımda kalan tekşey ekmekbence bu kadar tüketme eğer yiyosanda tama buğday ekmeği ye en faydalısı o (tabi bulunduğun yerde bulabiliyosan)ama mandalin iyi bol vitamin demek...birde saat 3 e kadar hiç tuvalete gitmiyomusun, yoksa suyu azmı içiyosun,,suyu bol içmen lazım...

evet cnmm ben nişanlıyken düzenli beslenerek herseyden yıyerek tam 8 kilo vermıstım ama ben kıloyu ılk aylarda aldım bulantı fln olmadıgı ıcınn hatta bayramda eşimin memleketıne gıttıgımde 3 aylıktım görümcem fln kılo almışşınn sımdıden fln dedı orrdan kayınvalıdemde hemde baya almışş dedıydııı hehehe didimmm verırıım korkmayınn herkes kendıylee ilgilensin dedim hamılelıgım boyunca onları görmek istemıyorum

canım okulda 2 tane şişe su yani 1 L içiyorum ama malum köy okulu tuvaletler iyi değil o yüzden gitmiyorum eve zor yetişiyorum. ekmeği kepekli yiyorum canım normal ekmek yemiyorum. hem iştahım yerinde hem de genetik canım. çok kilolu değilim ama annem, teyzem doğumda çok kilo almışlar. allahtan boyum uzun aslında doktor pek bişey demedi ama bende çok almak istemiyorum bundan sonra daha fazla dikkat edicem.

selamunaleykum kızlar nasılsınız doktumussunuz gene yetısemedım valla? dun doktora gıttım kontrole artık kız oldugu kesın dedı 1,5 kılo almısım ne guzel cok dıkkat edıyosunuz beslenmenıze ben ne bulsam onu yıyorum nıye dıkkat etmıyorum kı anlamıyorum kendımı sutu cok ıcıyorum ama yogurt nedense yıyemıyorum mıdem bulanıyo yahu

aman kime neyse salla gitsin
benimkilerde o da yok. ne almışsın derler ne vermişsin, hiç bi yorum yapmazlar
yokum ben onlar için sadece oğulları var
hamile olduğumu tam anlamadılar mı acaba diye düşünüyorum bazen

geçen taze ekmeği eşime ayırmış bayatı bana yediriyor

belim kütür kütür bu aralar, eşim yardım ediyor sağolsun, makinayı yerleştirirken annemin tepkileri:
ay oğlum sana mı kaldı, aman paşam ben yaparım sen yorgunsundur, oy tosunum uyulu gibisin bi de iş mi yapıyosun
iş dediği de sadece çamaşır mak. ayarlamak ve çamaşır asmak
nasıl sinirlerim bozuldu
korkma anne incileri dökülmez yardım ediyor işte ne var dedim
sanki hiçbişey dememişim hala paşam tosunum kralım gözünü seveyim bırak falan filan devam ediyor

düşünsenize oğlu orda karısına yardım ediyor iş yapıyor ve annesini duymazdan geliyor
annem de başında dil döküyor yapma etme yavrum diye :)
arada hemen çay koymuş bak çayın soğucak diye ikna etmeye çalışıyor :)

dikildim tepelerine, bitirmeden bırakmıcak anne boşuna dil dökme çayı soğursa da soğusun tazelerim ben dedim
geçti içeri oturdu sus pus

ayhh sinirlerim bozuldu ya o kadar tövbe etmiştim yine konuştum ama bu sefer gerilmedim aksine koptum yazarken gülmekten

aferin onlara böle şeyler insanın yüznüne lök diye sölenirmi yaw...benimde ilk aylarda bulantı hiç olmadı ama iştahım azalmıştı herşeye burun kıvırıyodum...bence sende suyu ihmal etme ben aslında en önemli kısmı sölmeyi atladım....su çok önemliymiş,geçenlerde okudum doğumu acayip kolaylaştırıyomuş, ben günde 3lt ye yakın içiyorum,sonra tuvalette yatıyorum
busefer değişmez heralde canım ya 2 ye 1 sonuçta...
senin beslenmende güzelmiş canım inşallah yarasın bebişlerimize...
1 lt içiyosan yine iyi tutuyosun valla, ben bazen bıkıyorum gidip gelmekten...evet bu durumlarda genlerinde çok etkisi oluyo, ben daha anneme akşam sorabildim, halbuki herakşam onlardayız, kendime pek almadım ama göbeğim çok şişmişti dedi ve maaaaaaalesef kocaman çatlaklarınıda gösterdi

ya ben de her yoğurdu yiyemiyordum ama düzeldim biriki haftadır rahatım senin de geçer
yoğurt yiyemesen bile kalsiyum için sütünü iç ceviz ye arayı kapatırsın merak etme

allahım yaa yardım eder eder ona ne yanııı edecek de yanııı ıste anneler yapıoo böyle yetıstırıoo oğullarınıı eskı kafaa esıne yardım etme bılmem ne benım esımde öyle yardım nedır bılmez zoruna gıder ama esıme dıom oglum senın gıbı olmucakk kadına deger verecekkk öyle yetıstırcem ben oğlumuu diyorumm hayat müşterekkk sonuçta ben essek gıbı calısıosamm oda gelıcne yardım edecek bana bı cay getırmekle erkeklıgı bozulmaz sonuçtaa

Canım aynı sıkıntı bende de vardı bi ara kuyruk sokumu acıyan yok mu diye bağıracaktım nerdeyse formda,oturduğum zaman pek anlamıyordum ama kalkarken acayip bi acı oluyordu yürürken filan eve gidip uzanınca geçiyordu,ben de iş yerindeki koltuğumu değiştirdim şimdi geçti ağrı canım,koltuğunu bi değiştir canım öyle dene
Gözünaydın canım,kızımın arkadaşları çoğalmaya başladı.
Büyük al canım bence,hamile olan arkadaşlarda demişti ayaklar çok şişiyo büyüyo annemin ayakkabıları giyiyorum hep diye.
Kızlar az önce sağlık ocağından aradılar. yarın tetonoz aşım var birde yine kan vereceğim yine tahlil...
Canım sakın sağ koluna yaptırma solak değilsen tabi,çünkü 3-4 gün kolunu zor kaldırıyorsun ,ben allahtan sola yaptırmıştım.

cnm arkadasım su aglama konusunda bnde öleyim iki dakka biriyle tartıssam aglarım ama napalım içimizdekileri bir sölesek aglamamızı tercih ederler nese cnm karı koca arasına girmem ama bebek anne arasına girmeliyim evet eger oda soguksa ve battaniyelere sarılıp yatmadıysan senin sucun ama bnce içini rahat tut sıcak seyler iç sıkı giyin benimkininkin hareketlerini hissetmiyorum bile 18+4 günlük baba zaten suclu onu anlatmıyorum bile gidip fosur fosur uyuyo okeydekilere ayıp yapacagını biliyor kadını hırpalarken ayıp oldugunu günah oldugunu idrak edemiyor ben keşke erkek olsaydımda adam görselerdi karımın bir dedigi iki olurmuydu üstüne düserdim mıncıklardım karımı ve bebegimi:)))

sağol canım allah herkesin gönlüne göre versin inşallah

öncelikler herkesin sağlıklı bir hamilelik geçirmesini diliyorum. benimde 18+6. doktora her gitiğimde doğum tarihi değişiyor. 15 mayısla başladık şimdi 9 mayısa indi. doktor hızlı geliştiğini söyledi. kızım olacak inşallah. Rabbim herkese hayrlı evlatlar nasip etsin.

ay canim guldurdun beni valla sanki benimkini anlatiyosun ,kendi kizlarina yapilsa zevkten dort kose ama gelin olunca tabi is degisiyo

yaa kizlar ben erkek olursa babamin ismini koyucam demistim annem cok hevesleniyodu onu kocamin adi diye severim diyodu son kontrolumde kiza benzetti anneme soyledim sevindi ,bende babaminkini koyamadim seninkini koyarim demedim ,istiyorum ama eski bi isimmi acaba diye kafamda karisik anemin adi cicek ,onu cok seviyoum bu ismin arkasina onune baska bi isim getiriyorum ama sanki yakismiyo gibi fikriniz nedir bu konuda ,isim koyma konusuda ayri bir sikinti yani

Canım benimde beslenmem hemen hemen seninki gibi.. aynen bende yumurta bi tek hafta sonu yiyebilliyorum.. Bir de balık yiyemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…