peki yağı gece mi sürmeliyim sonra ne sarmalıyım canm
aynen benimde siyah kumaş pantolanum var çok rahat, eşofman gibi,hemen hemen çoğu gün onu giyiyorum.üstüne değişik şeyler giymeye çalışıyorum,
Çalışınca hamile olarak giyinmekte zor olacağa benziyor...
Aynen canım ya,insan giyecek şey bulamıyor,normal giydiklerinden giyinsen karın top gibi ortaya çıkıyor,kotumuda giyiyordum ama baktımki göbeğime baskı yapıyor onu da bıraktım.Bi hamile pantolunum var üstünü değiştire değiştire onu giyiyorum napçaksın başka,2 tane bluz aldım haftasonu LCW den çok rahatlar .İyiki almışım onları,bunlarla idare ediyorum şimdilik,ileride napçaz hiç bilmiyorum.
kızlar çoğumuz çalışıyoruz galiba doğum izninde prosedür nedir bilgisi olan var mı ?
kızlar çoğumuz çalışıyoruz galiba doğum izninde prosedür nedir bilgisi olan var mı ?
bende aldım 3 tane lcw den 2 si triko 1de gömlek ekoseli çok şirinler..... trikolardan birinin önünde 3 tane penguen var anne baba çocuk çok sevimli yaaa...hamile reyonunda görmüş olabilirsin belki...
güle güle giy canım ben gittiğimde çok çeşit yoktu, bulduklarımla idare ettim, birde ben mağaza mağaza gezmeyi pek sevmem çabuk sıkılırım, lcw yi beğeniyorum, cok kaliteli değil ama napiim...Yok görmedim canım,belki benim gittiğim mağazada yoktur,ben de şey aldım,siyah kazak gibi,boğazı grili alt kısmı da elbise gibi ,üstünede gri uzun hırka aldım,bir de önden robadan pileli bi bluz aldım onun da boyu uzun ön kısmıda elbise gibi bol iniyor biraz,yakası boğazlı düğmeli kot veya tayt üstünde çok şık duruyor ikisi de,alta da gri uzun çizme süperrrr
Canım bak ben sana bi yazı göndereyim soru cevap şeklinde bununla ilgili;
SGK da çalışan bir arkadaşım vardı ona sormuştum.Herkese faydalı olur.
-Doğum parasından yaralanmak için bir iş yerinde kaç ayı doldurmuş olmak gerekir?
1 yıl içinde 3 ay doldurmuş gerekiyor.
-Doğum izni ne zaman başlıyor?Süre?
Yasal süre 32. Hafta. Ama sen doktorunla konuşup daha ileriki bi haftaya alabiliyorsun.
-Doğum parası asgari ücret üzerinden mi?Mesela benim maaş ..... tl,sigorta asgari ücretten 650 tl civarı yatıyor. Ben ne kadar doğum parası alırım ?
Sigortanda asgari ücret göründüğünden asgari ücretinin üçte ikisini alacaksın. Yani asgari ücret aylık 837 sen bunun 2/3 nü alacaksın. Yani yaklaşık 2200 yapıyor.
-Doğum parası ne zaman veriliyor,doğumdan sonra toptan mı,yoksa ay ay doğum iznini hakettiğim ayda mı verilmeye başlıyor?
Doğum yaptıktan sonra toptan veriliyor.
- Doğum izni için işverene vermem gereken raporu 32 haftalık hamile iken mi almam gerekiyor. Son 2 haftama kadar çalışmak istiyorum ve doktorum uygun görürse bu raporu 32 haftalık iken değilde izine çıkmak istediğim hafta mı almam gerekiyor. bu raporu benim sadece işverene vermem yeterli olacakmı yoksa sgk ya gidip bizzat kendim mi vermeliyim.
32. hafta izne çıkma zorunluluğu yok. Eğer 32. hafta doktorun ve sen daha sonra izne çıkmak istediğinize karar verirseniz doktor sana 32. Hafta çalışabilir kağıdı veriyor.sen o kağıdı işverene verip çalışmak isteğin haftaya kadar çalışıyorsun.izne çıkmak istediğin zamanda tekrar doktora gidip iş göremezlik raporu alacaksın. iş görmezlik raporunu sana 2 nüsha verecekeler. Aslını hastane kuruma direk gönderiyor. Sen sendeki nüshalardan birini işverene teslim et. Diğeri sende kalsın.sakla.
-Doğum parası almak için yapmam gerekenler evraklar?
1- çalışmadığı sürelerin bildirimi işveren yapıyor.
2-iş göremezlik evrakı
3-doğum raporunun ASLI
-Günlük 1,5 saatlik süt izni ne kadar süre geçerli?Doğum ücreti gibi günlük mü hesaplanıyor yoksa aylık belirli bir tutar mı? -Süt izni galiba günlük 1,5 saat,1 sene boyunca,bu 1 yıl 1,5 saatlik süreyi güne çevirip,toplam olarak kullanma hakkım var mı?
Toplam bir seferlik 80 tl alıyorsun. Ayrıca süt izni kamuda 3 saate çıktı. Sanırsam özelde de öyle olması gerek. Senin talebine göre işveren izinde verirse ister günlük kullanırsın ister toptan.
mutluyumcumm ve meryacım çok teşekkürler bu bilgiler benim için çok faydalı oldu benim ssk şimdi baktım 837 den görünüyor ücreti nasıl olur?canım meb de 8 hafta öncesi ve 8 hafta sonrası...
Canım bak ben sana bi yazı göndereyim soru cevap şeklinde bununla ilgili;
SGK da çalışan bir arkadaşım vardı ona sormuştum.Herkese faydalı olur.
-Doğum parasından yaralanmak için bir iş yerinde kaç ayı doldurmuş olmak gerekir?
1 yıl içinde 3 ay doldurmuş gerekiyor.
-Doğum izni ne zaman başlıyor?Süre?
Yasal süre 32. Hafta. Ama sen doktorunla konuşup daha ileriki bi haftaya alabiliyorsun.
-Doğum parası asgari ücret üzerinden mi?Mesela benim maaş ..... tl,sigorta asgari ücretten 650 tl civarı yatıyor. Ben ne kadar doğum parası alırım ?
Sigortanda asgari ücret göründüğünden asgari ücretinin üçte ikisini alacaksın. Yani asgari ücret aylık 837 sen bunun 2/3 nü alacaksın. Yani yaklaşık 2200 yapıyor.
-Doğum parası ne zaman veriliyor,doğumdan sonra toptan mı,yoksa ay ay doğum iznini hakettiğim ayda mı verilmeye başlıyor?
Doğum yaptıktan sonra toptan veriliyor.
- Doğum izni için işverene vermem gereken raporu 32 haftalık hamile iken mi almam gerekiyor. Son 2 haftama kadar çalışmak istiyorum ve doktorum uygun görürse bu raporu 32 haftalık iken değilde izine çıkmak istediğim hafta mı almam gerekiyor. bu raporu benim sadece işverene vermem yeterli olacakmı yoksa sgk ya gidip bizzat kendim mi vermeliyim.
32. hafta izne çıkma zorunluluğu yok. Eğer 32. hafta doktorun ve sen daha sonra izne çıkmak istediğinize karar verirseniz doktor sana 32. Hafta çalışabilir kağıdı veriyor.sen o kağıdı işverene verip çalışmak isteğin haftaya kadar çalışıyorsun.izne çıkmak istediğin zamanda tekrar doktora gidip iş göremezlik raporu alacaksın. iş görmezlik raporunu sana 2 nüsha verecekeler. Aslını hastane kuruma direk gönderiyor. Sen sendeki nüshalardan birini işverene teslim et. Diğeri sende kalsın.sakla.
-Doğum parası almak için yapmam gerekenler evraklar?
1- çalışmadığı sürelerin bildirimi işveren yapıyor.
2-iş göremezlik evrakı
3-doğum raporunun ASLI
-Günlük 1,5 saatlik süt izni ne kadar süre geçerli?Doğum ücreti gibi günlük mü hesaplanıyor yoksa aylık belirli bir tutar mı? -Süt izni galiba günlük 1,5 saat,1 sene boyunca,bu 1 yıl 1,5 saatlik süreyi güne çevirip,toplam olarak kullanma hakkım var mı?
Toplam bir seferlik 80 tl alıyorsun. Ayrıca süt izni kamuda 3 saate çıktı. Sanırsam özelde de öyle olması gerek. Senin talebine göre işveren izinde verirse ister günlük kullanırsın ister toptan.
Kızlar bişey sorucam...
Biz doğumdan sonra çalışan anneler olarak devletten doğum parası mı alıcaz????
Ben geldim kızlaaarr..
Dün gece biraz geç uyudum,sabahta 5.30dan sonra bi türlü uyku tutmadı.Öyle olunca kocişi işe gönderdikten sonra vurdum kafayı yattım.Bi uyandım ki saat 12 olmuş
Bu arada benim oğlan baya hareketlendi artık.Dün yarım saat kitap okuyamadım.
Öyle güzel bi duyguymuş ki...
O pıtladıkca ben okuduğum cümleyi anlayamadığım için baştan almak zorunda kaldım.En sonunda kapattım artık kitabı
Ben geldim kızlaaarr..
Dün gece biraz geç uyudum,sabahta 5.30dan sonra bi türlü uyku tutmadı.Öyle olunca kocişi işe gönderdikten sonra vurdum kafayı yattım.Bi uyandım ki saat 12 olmuş
Bu arada benim oğlan baya hareketlendi artık.Dün yarım saat kitap okuyamadım.
Öyle güzel bi duyguymuş ki...
O pıtladıkca ben okuduğum cümleyi anlayamadığım için baştan almak zorunda kaldım.En sonunda kapattım artık kitabı
merhaba bende kamuda ama bir kit kurumuyuz biz burda eşi doğum yapan erkeklere doğum parası (yardım parası )verdik (erkek daha fazla olduğu için henüz doğum parası alan bayan olurmu görmedim )ama 162 lira gibi bişeydi öle ck değildi.sen kendin alırmısın onu bimiyorum bende kendimde görcem yada eşim alcak ama aynı kurumdayız o kesin alırda BEN ALIRMIYIM BİLMİYORUM.
sabah oldum tetanoz aşısını kolumu kaldıramıyorum ağrıyor. inşallah şişmez buzz koyucakmışım şişerse bir kaç gün sürer ağrısı dedi hemşire
birde birşey danışıcam hem maaşımızı alıp , hemde sigortadan para alma gibi bi şansımız var mı yani şirket isterse öyle bişey yapabilir mi ???
bende aldım 3 tane lcw den 2 si triko 1de gömlek ekoseli çok şirinler..... trikolardan birinin önünde 3 tane penguen var anne baba çocuk çok sevimli yaaa...hamile reyonunda görmüş olabilirsin belki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?