2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım sondan 3.madde açıklayıcı olur heralde,okumayan vardır diye tekrar hepsini paylaştım.
-Doğum parasından yaralanmak için bir iş yerinde kaç ayı doldurmuş olmak gerekir?
1 yıl içinde 3 ay doldurmuş gerekiyor.

-Doğum izni ne zaman başlıyor?Süre?
Yasal süre 32. Hafta. Ama sen doktorunla konuşup daha ileriki bi haftaya alabiliyorsun.

-Doğum parası asgari ücret üzerinden mi?Mesela benim maaş 2500 tl,sigorta asgari ücretten 650 tl civarı yatıyor. Ben ne kadar doğum parası alırım ?
Sigortanda asgari ücret göründüğünden asgari ücretinin üçte ikisini alacaksın. Yani asgari ücret aylık 837 sen bunun 2/3 nü alacaksın. Yani yaklaşık 2200 yapıyor.

-Doğum parası ne zaman veriliyor,doğumdan sonra toptan mı,yoksa ay ay doğum iznini hakettiğim ayda mı verilmeye başlıyor?
Doğum yaptıktan sonra toptan veriliyor.

- Doğum izni için işverene vermem gereken raporu 32 haftalık hamile iken mi almam gerekiyor. Son 2 haftama kadar çalışmak istiyorum ve doktorum uygun görürse bu raporu 32 haftalık iken değilde izine çıkmak istediğim hafta mı almam gerekiyor. bu raporu benim sadece işverene vermem yeterli olacakmı yoksa sgk ya gidip bizzat kendim mi vermeliyim.
32. hafta izne çıkma zorunluluğu yok. Eğer 32. hafta doktorun ve sen daha sonra izne çıkmak istediğinize karar verirseniz doktor sana 32. Hafta çalışabilir kağıdı veriyor.sen o kağıdı işverene verip çalışmak isteğin haftaya kadar çalışıyorsun.izne çıkmak istediğin zamanda tekrar doktora gidip iş göremezlik raporu alacaksın. iş görmezlik raporunu sana 2 nüsha verecekeler. Aslını hastane kuruma direk gönderiyor. Sen sendeki nüshalardan birini işverene teslim et. Diğeri sende kalsın.sakla.

-Doğum parası almak için yapmam gerekenler evraklar?
1- çalışmadığı sürelerin bildirimi işveren yapıyor.
2-iş göremezlik evrakı
3-doğum raporunun ASLI

-Günlük 1,5 saatlik süt izni ne kadar süre geçerli?Doğum ücreti gibi günlük mü hesaplanıyor yoksa aylık belirli bir tutar mı? -Süt izni galiba günlük 1,5 saat,1 sene boyunca,bu 1 yıl 1,5 saatlik süreyi güne çevirip,toplam olarak kullanma hakkım var mı?
Toplam bir seferlik 80 tl alıyorsun. Ayrıca süt izni kamuda 3 saate çıktı. Sanırsam özelde de öyle olması gerek. Senin talebine göre işveren izinde verirse ister günlük kullanırsın ister toptan.

cnm bu haftalarda mıde yanması problemı olabılır dıye doktorum bana rennie şurup yazmıstııı ama hıc olmadı daha mıdemde sorunn doktoruna sorup yazdırabılırsın ılacı canım devam ederse

o kadar mıdem yandı ama bulantıdan ıcememıstım rennıe yı sımdı yok sukur ama olur mu bende bılmıyorum ama kullananlar faydasını goruyomus ınsallah

Canım ne saçmış yaw,3 gündür sürekli aynıyor,kızım baya saçlı olacak heralde,şimdiye kadar yoktu hiç ne yanma ne ekşime.
canım soğuk süt iç keser

canım süt mide yanmasını kesiyo ama bi iki yudum iç sadece

cnm bu haftalarda mıde yanması problemı olabılır dıye doktorum bana rennie şurup yazmıstııı ama hıc olmadı daha mıdemde sorunn doktoruna sorup yazdırabılırsın ılacı canım devam ederse
Süt deneyeyim bari kızlar sağolun,ben bilmiyordum.Ben de acaba süttenmi oluyor yanma diye düşünüyordum.Tam tersiymiş

arkadaşlar yazınızı okumaya çalışıroum iş yoğunluğumun arasında. bıkmadan usanmadan cevap verişiniz çok güzel banada cevap verin lütfen. bende özel sektörde çalışıyorum. doğumdan sonra bebeğim yaşına girmeden çalışmayı düşünmediğim için son iki aya kadarda çalışmak için kendimi zorlamayım dedim ve iş yerimle konuştum ocakta ayrılcam yani 5. ayımın içindeyken. patronumla aram çok iyi. gerekli hakların neyse hepsini öğren gerekeni yapalım dedi. evleneli henüz 1 yıl olmadığı için, kıdem tazminatı alabiliyorum bunu vericek. sonra işsizlik maaşı alabilmem için gerekli belgeyi vericekler, muhasebecimiz önerdi bunuda hiç aklıma gelmemişti. bunlarda yeterli diye düşünmüştüm. sizin yazılarınızı okuyunca kafama takıldı, ben kendim doğumdan 8 hafta öncesine kadar sigortamı yatrsam yani patronumla konuşsam hala çalışıo gözüksem, doğum parası bende alabilirmiyim? ama 4 ay sonra tekrar çalışmaya başlamıcam. sigortada yatırmıcam. bu durumda yinede doğum parası alabilirmiyim? bunu yaparsam işsizlik maaşından yararlanabilirmiyim? doğum ücreti albilmem için illa 8 hafta öncesine kadarmı çalışmam lazım? lütfen yardımcı olun, patronumda tüm haklarını araştır demişken bilgisizlikten ötürü var olan haklarımı kaybetmeyim. şimdiden teşekkür ederim kızlaarr:44:

siyah,antrasit ve kahve var benim bildiğim....

ya sorma bende sazan gibi atladım...o beşli bodyler 59,50 % 50 indirim olsa ne güsel olur diye gittim büyük çocuk kıyafetlerinde var indirim birde yatak nevresim takımlarında vardı ama öyle bir şey yapmışlar ki yorgan %50 indirimli yastık kılıfı ve çarşafında indirim yok hepsi de deli gibi pahalı....bende dayanamayıp ı love mommy yazan 5 li bodylerden aldım ve çıktım ayaklarımı sürüye sürüye....

tamam dır ya yeter daha ne olsun...valla bende uğraşamayanlardanım.....

canım bende işe geri dönmeyi düşünmüyorum 16 haftalık izin hakkımı alıp sonra işe gelip çıkışımı alcam ama sen şimdi işten ayrılırsan sigortan ödendiği takdirde paranı alabilirsin

Toplam 21 kullanıcı konuyu okuyor. (12 üye ve 9 ziyaretçi)

EDAN, searchbau, bitanemo, hayel1, sevgi006, azademel, kartalsevil, Lale1978, nelleporter, resum1453, MDER, canim0735

meraba kızlarrr

sigortamı işten çıkmama 8 hafta kalaya kadar yatırınca parayı alabiliyorum diye anlamıştım, senin dediğine göre cnm izinli olduğum o 16 hafta boyuncada sigorta yatrmam gerekiyor? doğrumu anladım şimdi ? o zaman karlı olmuyorum dimi? eğer işsizlik sigortası alamzsam hangisini yapmam daha mantıklı:44:
sen 16 hafta izin kullanıp çıkışımı yapıcam diosunya, sen neyden faydalanıyosun peki bu durumda cnm? anlamadım kusura bakma nolur

Merhabalar güzel annişler ve melekleri...
Bende aranıza yeni katıldım, aslında eski bir kullanıcıyım kızımı burada büyüttüm diye bilirim. Şimdi ikinciye hamileyim 20. haftamdayım çok şükür 2'li ve 3'lü testlerim temiz çıktı. 24. haftadaki şeker yüklemesini bekliyorum. Kızımda çıkığı için büyük ihtimalle bunda da çıkacak
Kilo ile ilgili benimde sıkıntılarım var ilkinde çalıştığım için çok iyi gitmişti 13 kilo ile kapatmıştım. İşe gelip giderken yürüyordum yaz hamileliği olduğu için haftasonlarıda sıksık yürüyüşlere çıkardım. Şuan 6 kilo aldım 53 ile hamile kalmıştım, şekerden dolayı çok da dikkat etmeme rağmen biraz fazla oldu.

sgk dan aldığımız doğum parası diye tabir ettiğimiz analık hali işgörmezlik ödeneğini alabilmen için işyeri çıkışını raporun bittikten sonra yaptırmalısın.Yani senin anlattıklarına göre yorum yapıyım sana,Ocak ayında işten ayrılman durumunda ssk çıkışın yapılmayacak halen çalışır görüneceksin ve sigorta masraflarını kendin karşılıycaksın.doğum izni dediğimiz 8 haftalık süren başladığından itibaren işyerinde seni raporlu gösterecek raporun böylece analık hali işgöremezlik ödeneği alabileceksin.ssk çıkışınıda işveren iş başı tarihinde yada bir iki gün sonra yapabilir. ancak 4 aylık rapor döneminden bahsediyoruz bu geçen süreyle evlenmeden dolayı hak kazandığın kıdem tazminatını alamayabilirsin bunu ayrıca muhasebecinizle ve işverininle konuş derim. Ocak ayından itibaren çalışmadığın dönemlerde de ara ara doktorundan 10 günlük rapor alarak sgk dan iş görmezlik ödenekleride alabilirsin o miktarda kendi ödeyeceğin ssk masraflarında sana destek olur

Ben ilk hamileliğimde çalışıyordum. 32. haftada iznimi açtırdım ama dr. çalışabilir raporu aldım ve çok rahat geçtiği için 37. haftaya kadar çalıştım. Bu süre içinde sigortam ödendi. Ama mutlaka 32. haftada açtırılması gerekiyor diye hatırlıyorum. Allah korusun erken doğum vs olması durumunda izniniz yanıyor. Doğum sonrasında da kalan iznimi içer de kalmış olan senelik izinlerimi kullanarak 4,5 ayı bebişimle geçirdim. Aslında süt izinlerimi toplu kullanarak 1 ay daha izin kullanacaktım ama o sırada çalıştığım departmandan biri ayrıldığı için dönmek zorunda kaldım süt iznimi de günlük değil, hafta da bir cuma günleri kullanmıştım. Yasal olan yani senelik iznin dışında kalan izin bitince maaşımı gösterdikeri kadarını ssk dan elden verilen kısmınıda şirket den almıştım. Ama elden verilen kısmı verip vermemek şirket insiyatifinde onu da ayrıca belirteyim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

hamilelikte şeker çıkınca ne oluyo acaba ne gibi önlemler alınıyor ?

Kızlar benim midem çok yanıyor bu ara ya,hiç böyle olmazdı.Ne yesem yanıyor sanki çözemedim.Benim gibi olan var mı?
Soda içiyorum sürekli.

canım benimde yanıyo çok kötü bişey, benim 3. ayımda çok olmuştu, bide bu ara bazen gelip gidiyo işte...ve yiyeceklerden olmadığı belli, çünkü benim normalde bu kadar yanmazdı...2-3 gün oluyo sonra geciyo kendi kendine, ama geldiği zaman yukarı oyle bi asit çıkıyoki,yediğim içtiğim su bile, boğazımdan aşağıya inmiyo....ben sütte içiyorum ama geçmiyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…