Canım sondan 3.madde açıklayıcı olur heralde,okumayan vardır diye tekrar hepsini paylaştım.canım ya ben eskiye doğru okudum ama konuşulanları pek anlayamadım :S
yasaya göre 16 hafta doğum iznimiz var. eskiden 8 önce 8 sonraydı ama şimdi doktorumuz izin verirse son 3 haftaya kadar çalışıp 13 haftasını sonraya bırakabiliyoruz. ya da bebek erken doğarsa doğum öncesi kullanamadığımız haftalar sonrasına sarkıyor.
ama sigortamızın bu süreç içerisinde yatmadığını şimdi sizden öğrendim :S
sigortadan para almak için yapılması gereken bir işlem var mı önceden?
cnm bu haftalarda mıde yanması problemı olabılır dıye doktorum bana rennie şurup yazmıstııı ama hıc olmadı daha mıdemde sorunn doktoruna sorup yazdırabılırsın ılacı canım devam ederse
Canım ne saçmış yaw,3 gündür sürekli aynıyor,kızım baya saçlı olacak heralde,şimdiye kadar yoktu hiç ne yanma ne ekşime.canim bende normalde misafir agirlmayi,mutfakta zaman gecirmeyi normalde cok severdim ama hamilelikten sonra aman kimse gelmesin derdindeyim cunku gercekten insanda usengeclik oluyor,menun gayet guzel belki bide kek yapabilirsin kakaolu yada cikolatali gayet guzel olur ,hamileyiz sonucta gelenlerde azicik anlasiyli olsun cok bisey beklemesinler
canim ara ara bendede oluyor bebek saclandigi icin oluyormus hele son aylarda artarak devam edicek
canım soğuk süt iç keser
canım süt mide yanmasını kesiyo ama bi iki yudum iç sadece
Süt deneyeyim bari kızlar sağolun,ben bilmiyordum.Ben de acaba süttenmi oluyor yanma diye düşünüyordum.Tam tersiymişcnm bu haftalarda mıde yanması problemı olabılır dıye doktorum bana rennie şurup yazmıstııı ama hıc olmadı daha mıdemde sorunn doktoruna sorup yazdırabılırsın ılacı canım devam ederse
Canım hamile kıyafetleri satan mağazalarda var. Pentide de var gaiba çorap var ama tayt da varır. Kızlar siz hamile çorabında siyahtan başka renk buldunuz mu? ben pentiden aldım siyahtan başka yok dedi. mağazada mı yoktu yoksa üretmiyorlar mı anlamadım...
ben konuşayım canımmm
yeni girdim yoğunum bıraz gunaydın herkesedün mothercare e gittim umduğumu bulamadımm yeni doğan grubunda indirim yoktu fiyatlarında maşallahı vardııı sadece önlük aldım ilk aylar için
Kızlar az önce haber geldi,yarın eşimin iş arkadaşlarının eşleri tanışmaya geleceklermiş bana.
Yeni taşındığımız için daha tanışamamıştık.
İlk defa gelecekleri için bi çay saati menüsü hazırlamak gerekiyor şimdi.
Buzlukta tarçınlı cevizli kurabiyem var,su böreği var birde pişirilmeyi bekleyen bal kabağı var.
İlk defa eve gelecek misafirler için su böreği,kabak tatlısı(cevizli),tarçınlı kurabiye ve kısır veya mercimek köftesi yapsam nasıl olur ?
Aslında daha detaylı ve güzel şeyler yapabilirim ama hiiiç canım istemiyor.Zaten misafirler gelince yeterince yorulacağım.
En azından menüde kolaya kaçayım diyorum
arkadaşlar yazınızı okumaya çalışıroum iş yoğunluğumun arasında. bıkmadan usanmadan cevap verişiniz çok güzel banada cevap verin lütfen. bende özel sektörde çalışıyorum. doğumdan sonra bebeğim yaşına girmeden çalışmayı düşünmediğim için son iki aya kadarda çalışmak için kendimi zorlamayım dedim ve iş yerimle konuştum ocakta ayrılcam yani 5. ayımın içindeyken. patronumla aram çok iyi. gerekli hakların neyse hepsini öğren gerekeni yapalım dedi. evleneli henüz 1 yıl olmadığı için, kıdem tazminatı alabiliyorum bunu vericek. sonra işsizlik maaşı alabilmem için gerekli belgeyi vericekler, muhasebecimiz önerdi bunuda hiç aklıma gelmemişti. bunlarda yeterli diye düşünmüştüm. sizin yazılarınızı okuyunca kafama takıldı, ben kendim doğumdan 8 hafta öncesine kadar sigortamı yatrsam yani patronumla konuşsam hala çalışıo gözüksem, doğum parası bende alabilirmiyim? ama 4 ay sonra tekrar çalışmaya başlamıcam. sigortada yatırmıcam. bu durumda yinede doğum parası alabilirmiyim? bunu yaparsam işsizlik maaşından yararlanabilirmiyim? doğum ücreti albilmem için illa 8 hafta öncesine kadarmı çalışmam lazım? lütfen yardımcı olun, patronumda tüm haklarını araştır demişken bilgisizlikten ötürü var olan haklarımı kaybetmeyim. şimdiden teşekkür ederim kızlaarr:44:
Toplam 21 kullanıcı konuyu okuyor. (12 üye ve 9 ziyaretçi)
EDAN, searchbau, bitanemo, hayel1, sevgi006, azademel, kartalsevil, Lale1978, nelleporter, resum1453, MDER, canim0735
meraba kızlarrr
Eki Görüntüle 308571 Eki Görüntüle 308571 Eki Görüntüle 308571
canım bende işe geri dönmeyi düşünmüyorum 16 haftalık izin hakkımı alıp sonra işe gelip çıkışımı alcam ama sen şimdi işten ayrılırsan sigortan ödendiği takdirde paranı alabilirsin
Toplam 21 kullanıcı konuyu okuyor. (12 üye ve 9 ziyaretçi)
EDAN, searchbau, bitanemo, hayel1, sevgi006, azademel, kartalsevil, Lale1978, nelleporter, resum1453, MDER, canim0735
meraba kızlarrr
Eki Görüntüle 308571 Eki Görüntüle 308571 Eki Görüntüle 308571
arkadaşlar yazınızı okumaya çalışıroum iş yoğunluğumun arasında. bıkmadan usanmadan cevap verişiniz çok güzel banada cevap verin lütfen. bende özel sektörde çalışıyorum. doğumdan sonra bebeğim yaşına girmeden çalışmayı düşünmediğim için son iki aya kadarda çalışmak için kendimi zorlamayım dedim ve iş yerimle konuştum ocakta ayrılcam yani 5. ayımın içindeyken. patronumla aram çok iyi. gerekli hakların neyse hepsini öğren gerekeni yapalım dedi. evleneli henüz 1 yıl olmadığı için, kıdem tazminatı alabiliyorum bunu vericek. sonra işsizlik maaşı alabilmem için gerekli belgeyi vericekler, muhasebecimiz önerdi bunuda hiç aklıma gelmemişti. bunlarda yeterli diye düşünmüştüm. sizin yazılarınızı okuyunca kafama takıldı, ben kendim doğumdan 8 hafta öncesine kadar sigortamı yatrsam yani patronumla konuşsam hala çalışıo gözüksem, doğum parası bende alabilirmiyim? ama 4 ay sonra tekrar çalışmaya başlamıcam. sigortada yatırmıcam. bu durumda yinede doğum parası alabilirmiyim? bunu yaparsam işsizlik maaşından yararlanabilirmiyim? doğum ücreti albilmem için illa 8 hafta öncesine kadarmı çalışmam lazım? lütfen yardımcı olun, patronumda tüm haklarını araştır demişken bilgisizlikten ötürü var olan haklarımı kaybetmeyim. şimdiden teşekkür ederim kızlaarr:44:
Merhabalar güzel annişler ve melekleri...
Bende aranıza yeni katıldım, aslında eski bir kullanıcıyım kızımı burada büyüttüm diye bilirim. Şimdi ikinciye hamileyim 20. haftamdayım çok şükür 2'li ve 3'lü testlerim temiz çıktı. 24. haftadaki şeker yüklemesini bekliyorum. Kızımda çıkığı için büyük ihtimalle bunda da çıkacak
Kilo ile ilgili benimde sıkıntılarım var ilkinde çalıştığım için çok iyi gitmişti 13 kilo ile kapatmıştım. İşe gelip giderken yürüyordum yaz hamileliği olduğu için haftasonlarıda sıksık yürüyüşlere çıkardım. Şuan 6 kilo aldım 53 ile hamile kalmıştım, şekerden dolayı çok da dikkat etmeme rağmen biraz fazla oldu.
Kızlar benim midem çok yanıyor bu ara ya,hiç böyle olmazdı.Ne yesem yanıyor sanki çözemedim.Benim gibi olan var mı?
Soda içiyorum sürekli.
kızlar kamuda çalısıp süt iznini toplu kullanan varmı
kızlar şimdi şu anda prima hediye kutum geldi.....yaşasın....
kızlar şimdi şu anda prima hediye kutum geldi.....yaşasın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?