2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar az önce haber geldi,yarın eşimin iş arkadaşlarının eşleri tanışmaya geleceklermiş bana.
Yeni taşındığımız için daha tanışamamıştık.
İlk defa gelecekleri için bi çay saati menüsü hazırlamak gerekiyor şimdi.
Buzlukta tarçınlı cevizli kurabiyem var,su böreği var birde pişirilmeyi bekleyen bal kabağı var.
İlk defa eve gelecek misafirler için su böreği,kabak tatlısı(cevizli),tarçınlı kurabiye ve kısır veya mercimek köftesi yapsam nasıl olur ?

Aslında daha detaylı ve güzel şeyler yapabilirim ama hiiiç canım istemiyor.Zaten misafirler gelince yeterince yorulacağım.
En azından menüde kolaya kaçayım diyorum

yeter be canım hiç yorma kendini bende misafilreri yemekli kabul etmiyorum valla. gelen çaya gelsin akşam. Meyve, kuruyemiş tatlı falan işte nerde hazır şeyler ben orda hiç uğraşacak halim yok

mutluyumcumm ve meryacım çok teşekkürler bu bilgiler benim için çok faydalı oldu benim ssk şimdi baktım 837 den görünüyor ücreti nasıl olur?

2200 TL alacaksın canım o zaman toplam,ne yazıkki çoğu işyeri hatta her yer gibi sigortamızı çok düşük yatırıyorlar,maaşımız atıyorum 3000 tl,yatan 837 tl,
yüksek yatırmış olsalar ne güzel devlet ödüyor aslında,hiç zorlanmazdık doğum izninde tıkır tıkır maaşımız gelirdi.Ben şey düşünüyorum iş yerimle konuştum gibi,maaşımı tam vercekler büyük ihtimal normal ücretten 3 ay,ama ben devletten alacağım parayı onlara vereceğim.Öyle yapmayı düşünüyorum işyerininde bişey diyeceğini sanmıyorum.Evden yürütmeye çalışırım zaten işlerimi.

Canım sigortada görünen brüt maaşın 3/2 si oluyo dimi ??yanlış anlamadım yani..Bizim şirket baya yüksekten yatırıyo sigortamı..

Sigortada gözüken brütün 3/2 si olması lazım canım,demekki asgari ücret yatanların brüt 837 olarak yatıyor sigortaları,o yüzden 2200 oluyormuş.

yeter cnm daha ne olcak menun süper bence bende mı gelsem neee

ya kızlar 2200 tl nedir? çünkü iyi para yani benim kafam karıştı para alcaz mııı

ya çok güzel bende istiyorum bende banane yaaaaaaaa ....
aaa bende de var ondan ablam hedıye almıstııı cok tatlıı cok sevıyorum onu:)))))))
evet cok sevimli, benimki füme rengi penguenler siyah birden gri puldan papyonları var....
menü süper bence yorma kendini yap gitsin sonucta gelenler senin durumunu biliyolardır....

ya kızlar 2200 tl nedir? çünkü iyi para yani benim kafam karıştı para alcaz mııı

canım 4 aylık izninin sonunda bu parayı alıcaksın , şirketinin sana o süre zarfındada maaş verip vermeyeceği onun insayatifine kalmış görünüyor :)
BU arada bi hesaplama yaptım eger 36. haftama kadar çalışırsam iznimin sonu ramazan bayramıyla birleşiyo :)))

bayramla bırlestıgıne emın mısın cnm ıznın sonunun ben kendımınkını hesaplayamadım daha erken bıtıoo benım hesabıma göre izinn?? sonrada süt ıznı var 3 saat erken cıkcazzz ehh daha ne olsunn:)

Ay ne güzel yaa sen böyle yazınca çok özeniyorum ben ( at şu tekmeleriii artık oğlummm yaaa

Canım 2 ay doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra yasal iznimiz var ya,
sigortası asgari ücret yatanların sigortası brüt 837 tl,bunun 2/3 'ü 558 tl yapıyor,bunu izin kullandığımız 4 ayla çarparsak toplam 2232 TL yapıyor,
bu 4 aylık devletten alacağımız doğum parası,çalışmadığımız 4 ay boyunca işyerinin maaşı verip vermemesi de işyerine kalmış bişey ,işyeri vermeyebilir de.
Eğer işyeriniz sigortanızı daha yüksek yatırıyorsa 2232 tl değilde daha fazla alırsınız.

Ben mesela 2 ay doğum öncesi,2 ay doğum sonrası izin kullanmak yerine,doğumdan sonra 3 ay kullanacağım,
benimde sigortamı asgari ücretten yatırıyorlar yani bende 4 aylık 2232 tl alacağım.Ben bu parayı işte işyerime verip,
çalışmadığım 3 ay boyunca benim maaşımı kesmemelerini isteyeceğim işyerimden.Karşılık olarak bu 2232 tl yide işyerime vereceğim canım.
Öyle yapmayı düşünüyorum.Tabi bu tamamen iş yerinle senin aranda olan bir mesele.
Kesin olan sigortası yatan herkes 4 aylık bu doğum parasını alacak ,artık sigortası kaçtan yatıyorsa canım.

şöyle hesapladım canım 36.haftamda izne çıkarsam eğer 16 ağustosta işbaşı yapıyorum e 18 ağustos arefe zaten :)

Kızlar benim midem çok yanıyor bu ara ya,hiç böyle olmazdı.Ne yesem yanıyor sanki çözemedim.Benim gibi olan var mı?
Soda içiyorum sürekli.

neeee tatanoozz aşısımı :18::18::18::18::18:
ne zaman yapılıyo kızlarr ben çoook tırsıyoruuumm amaa:18::18::18:

kızlar selam tetanoz aşısından beri kolumun ağrısından aptala döndüm 2gündür foruma da giremedim
bugün kolum daha çok ağrıyor ama alıştım sanırım bu ağrıya
bu kadarını beklememiştim şart değilse keşke olmasaydım diyorum

bi yandan işler çok yoğun öte yandan kolumun zonklaması keyfim çok kaçık

canım ya ben eskiye doğru okudum ama konuşulanları pek anlayamadım :S

yasaya göre 16 hafta doğum iznimiz var. eskiden 8 önce 8 sonraydı ama şimdi doktorumuz izin verirse son 3 haftaya kadar çalışıp 13 haftasını sonraya bırakabiliyoruz. ya da bebek erken doğarsa doğum öncesi kullanamadığımız haftalar sonrasına sarkıyor.

ama sigortamızın bu süreç içerisinde yatmadığını şimdi sizden öğrendim :S

sigortadan para almak için yapılması gereken bir işlem var mı önceden?

canim bende normalde misafir agirlmayi,mutfakta zaman gecirmeyi normalde cok severdim ama hamilelikten sonra aman kimse gelmesin derdindeyim cunku gercekten insanda usengeclik oluyor,menun gayet guzel belki bide kek yapabilirsin kakaolu yada cikolatali gayet guzel olur ,hamileyiz sonucta gelenlerde azicik anlasiyli olsun cok bisey beklemesinler
Kızlar benim midem çok yanıyor bu ara ya,hiç böyle olmazdı.Ne yesem yanıyor sanki çözemedim.Benim gibi olan var mı?
Soda içiyorum sürekli.

canim ara ara bendede oluyor bebek saclandigi icin oluyormus hele son aylarda artarak devam edicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…