selam kızlar ben de sizinle takılcam galiba
yani şöyle sata göre 8+6 ama usg'ye göre 7+4üz bu da nisanın son haftasından mayısın ilk haftasına doğru kaymak demek oluyor
kalp atışımız filan herşey normaldi
İnşaallah en doğal şekilde bir doğum olur bu seferki :) Aslında rahmin açlıması için doğuma 2 hafta kala gibi bir zamanda, hakiki zeytinyağı ile vajinal kaslara masajla kasların yumuşaması sağlanıyor diye biliyorum. Bir de hani suni sancıda oksitosin hormonu veriyorlar ya, onun en doğal hali hurmada var, özellikle acve hurması... Doğuma 1 ay kala da bol bol hurma yemek hem doğumu kolaylaştırıyor, hem de doğumun başlamasına yardımcı oluyormuş.
Evet bu çatı darlığı nedense Türkiye'de çok fazla, hem de Türk kadınlarından bahsediyoruz, hayret yani :)))))
Sezaryen sonrası normal doğumda dikişlerin açılma ihtimali 1/1000 miş. Bahsettiğim grupta ssvd yapan bir sürü arkadaş var, doktorlar da cevap yazıyorlar, kesinlikle takip edin.
kızlar bugun aklıma geldi baktım hemen.gunde 135 2 lt su içmemiz gerekiyor..içtiğimiz suların ph değeri kaç..hiç merak edip baktınızmı...pH 6.5-8.5 tavsiye edilen değermiş..
ben de dikkat ediyorum ph degeri ne kadar kucuk olursa su okadar hafif olöcagi ve ismesi kolay olacagi icin ph degeri dusuk sulari tercih etmek daha iyi diye biliyorum ben de. ph degeri ne kadar dusukse o kadar cok su icebiliriz pph i yukseldikce su sertlesiyormus
canım doktorlar ph değeri ne kadar yüksek olursa o su daha iyi diyolar.ben 2 lt su içiyorum iş yerinde yarım lt şişem var 3-4 kere dolduruyorum eve gidincede 2-3 bardak içiyorum yeterli.ben hamile kalmadan önce de bol su tüketiyodum o yüzden zorluk çekmiyorum.
canım doktorlar ph değeri ne kadar yüksek olursa o su daha iyi diyolar.ben 2 lt su içiyorum iş yerinde yarım lt şişem var 3-4 kere dolduruyorum eve gidincede 2-3 bardak içiyorum yeterli.ben hamile kalmadan önce de bol su tüketiyodum o yüzden zorluk çekmiyorum.
ohhhhhhhhhh kalabalığımıza bakın maşallah maşallah
BENİM MİDEM SANKİ EHP BULANIYOR GİBİ BİR HAL VAR SANKİ HERAN afedersiniz kusucakmışım gibi..bide ağzımın tadı hiç yok.sizdede varmı böyle şeylerr...
evet canım maşallah ama akşamları kimse olmuyor genelde mayıs anneleri genelde çalışıyor galiba ama yinede maşallahımız var
bende de çok uyku var bir de iki gündür kasıklarımda karnımda filan bir ağrı var sizde de var mı:44:
BENİM MİDEM SANKİ EHP BULANIYOR GİBİ BİR HAL VAR SANKİ HERAN afedersiniz kusucakmışım gibi..bide ağzımın tadı hiç yok.sizdede varmı böyle şeylerr...
ben de bir krem gibi bisey duydum tabiki doktor kontrolunde kullanilyiormus,
ben sunni sanci aldim, sunni sanci bebegin kalp atislarini hizlandirdigi halde rahim acilmaya devam etmezse cocuk cikmaya baslamazsa kalp atislari hizlana hizlana sonunda duruyor. benim ilk dogumda da boyle oldu kalbi durucak diye epudral igne yapip hemen sezeryana aldilar.
2. sinde daha dikkat etmem gerek, bol bol hurma yiyim ben son hafta
sezeryan sonrasi normal dedigimde turkiyede daha once sezeryan olmus arkadaslar resmen saldiriyor olmaz oyle cok riski var felan filan.... aslinda bu doktorlarin sucu insanlarin gozunu korkutuyorlar, ben bu konuda turkce kakynaklara baktigimda sezeryan sonrasi normal dogumda sezeryan dikisinin patlama riski yuzde 60 diyor. ama alman kaynaklalra baktigimda risk NEDENSE yuzde yarima yani her ikiyuz kadindan sadece birinin boyle bir riskle karsilasma ihtimali oldugunu yaziyor. bi de avrupada hasta haklari cok ilerlemis bir hasta bir sikayetiyle doktorun hayatini karartabilme gucune sahipken hicbir doktor buyuk riskleri goze almaz burda......
canım noldu mayısamı sarktı doğumun:26:
canım noldu mayısamı sarktı doğumun:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?