2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar günaydın..bnm detaylı ultrasn tarihimde 2 ocakta. ozaman yeni 19 haftalık olmuş olucam. bende ankaradayım özel bilgi hastanesine gidiyorum. sigortalı olduğum içinde 50 tl ödicem. çok uygun. gidicek olanların haberi olsun yani kızlar. ben hastaneden memnunum, daha dorusu doktorum mine hanımdan tavsiye ederim kızlar. güzel haberlerle görüşelim umarım

cnmm sen kotrollere nereye gidiosun?

kızlar bende de pko var ama benimki çok ileri değil, bunun tedavisinde glocophage yada glucophane diye bi hap kullanıyolaar, insülin direncini baskılamak için, ben nerdeyse 1 yıldır kullanıyorum bu ilacı hamile kalıncada bıraktırmadı doktorum, dışarda bu hapı söylediğinde herkes şeker hapı bu diyor(yani şeker hastaları için)...ama doktorlar bunu pkolu hastalarda şekeri baskılamak içinde kulllanıyor, yokmu aranızda kullanan???

ben 18+5 teyim ve daha ayrıntılının adı geçmedi... Genelde kaç haftalıkken yapılıo kızlar benim doktora gitmeme daha 2 hafta var...

cnm 18 ile 24 hafta arasında yapılıyomuş. doktoruna telefon açıp sor içinde kalmasın. bnm rabdevumu doktorum vermedi, detaylı ultrasondan randevunu al dedi, ne zamana alayım dedim, onlar kendileri belirliyo dedi. randevuyla tarih veriolar yani sonra geç bi tarihe kalmasın cnm nolur nolmaz.

Saol canım ben doktora gittiğimde 20 yada 21 haftalık olucam... 24 haftaya kadar varsa o zaman da söyleyebilir ama dediğin gibi ben yine de bi arayayım...

cnm ben sadece bı dönem bekarken dogum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım duzene gırdı adetlerım evlenıncede kullandım dogum kontrol ama korunmak içinn seker ilacı kullanmadım hıc

Günaydın hanımlar nasılsınız?? Cerrahpaşada bir tanıdığımız vardı bana detaylı ultrason için randevu alacaktı ama cihaz varmış bakacak prof yokmuş..Çok ilgin..Çapa da var mıdır acaba??
Yok mu giden?

Kızlar biz haftasonu biraz araştırma birazda herşeyi son ana bırakmamak bütçemiz üzerinde eşit dağılım yapmak amacı ile alışveriş turlarımıza başladık.

Bizim araştırıp aldıklarımızla ilgili belki fikir olur diye sizlerle paylaşmak istedim.

Bebek arabası ve anakucağı;
Maxi-cosi'nin en güvenilir ve en iyi anakucağı olmasından dolayı ona uygun araba arıyorduk. Quinny'leri araştırırken NEo Concord'un ek bir adaptör ile Maxi-Cosi uyumlu olduğunu öğrendik ve hemen geçen ay arabamızı aldık.

E-bebek'ten alışveriş yapanlar bilir 250TL'ye 50TL hediye çeki veriyorlar. Bu çekleri 31 Aralık 2011'e kadar kullanmamamız gerektiğinden ufak tefek ihtiyaçlarımızı da hallettik.

Çevreden ve araştırmalar sonucu karar verilen ürünler;
- Dr. Brown Biberon (gaz yapmaması için kesinlikle tercih edilmeli)
- Nuk'un emzikleri (kauçuk veya silikon olanlar var, kauçuk olan daha uzun süre kullanılırmış ama ben zaten aylarca aynı emziği kullandırmak istemediğimden ve görüntü açısından yeni doğan silikon olanı tercih ettim)
- Bebedor'un tırnak makası, burun aspiratörü, saç fırçası ve bebeği ilk zamanlar yan yatırmak için destek yastığı,
- Braun'un kulaktan ateş ölçeri (8 hafızalı olan modelde kampanya varmış, bu arada bu aleti kullanırken kesinlikle pillerine dikkat etmek gerekiyormuş pil zayıfladığından yanlış ölçüm yapabiliyormuş bir yakınımız söyledi)
- Chicco'nun yeni çıkan renkli emzik kutuları,
- Lansiloh'un çift kilitli süt torbaları (ikincisi %50 indirimliydi)
- Ben almadım ama Medela'nın göğüs pompasını tercih edin en iyisi oymuş,
- Pişik kremi olarak kesinlikle en düşük çinko içeren olması gerekiyor. Yurtdışından imkanınız varsa SudoCream veya DEsitin'in yeşil olan düşük çinkolusu alınabilir,
- Islak mendil olarak tek geçilir, unibaby yeni doğan ıslak mendilleri, %100 katkısız.
- Bebek bezi Prima Premium Care,
- İlk zamanlar bebeğinizin giyeceği şeyleri önceden tabiki hepimiz yıkayacağız ama bunları yıkarken bebek deterjanı yerine Tariş'in %100 doğal zeytinyağ sabunu rendesi - makinada kullanılanından...
- Mothercare bodyleri ile ilgili İstanbul'da yaşayan arkadaşlar Bağdat Caddesindeki Demstock'a gidebilir... 7 body 37TL

Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Araştırmalarım devam ettikçe paylaşıyor olacağım.

Son düzenleme:

günaydın :) ben özel çapa medilife hastanesine gidiyorum detaylıya girmedim daha ama ben orada yaptıracağım

tavsiyelerın süper cnm not ettım hepsını ya bıde kızlar ne kdar 0-3 aylık zıbın tulum nerkadar 3-6 zııbn almak gerekıo hızla buyucekler ben fazla 0-3 ay almak ıstemıyorum

keşke alabilen birisi kadıköyden mothercar body lerden bana da alsa :) sonra kargolasa :) karşıya geçmek çok zor geliyor ya :)

kızlar az önce bir yerde dopler e çok girmek zararlı diye biş yazı okudum..

dopler ne oluyor ki ?

Dopler'de damarların ve kan akışını kontrol ediyorlar sanırım. Normalde kan artışına bağlı olarak damarlarda genişleme olması gözlenmeliymiş ama benim damarladım dirençli olduğundan ilerde risk oluşmaması için doktorum Coraspin verdi bir süre kullanacağım.

tavsiyelerın süper cnm not ettım hepsını ya bıde kızlar ne kdar 0-3 aylık zıbın tulum nerkadar 3-6 zııbn almak gerekıo hızla buyucekler ben fazla 0-3 ay almak ıstemıyorum

0-3 aylık bodyleri çok uzun süre kullanıyormuşuz o yüzden ben biraz fazla aldım. Mothercare'in kalıpları biraz büyük diğerlerine göre. O yüzden 1-2 pakette newborn almak gerekiyor ama onun için acele etmiycem çok nasıl olsa çok hediye getiren olur. Onları değiştirip alırım dedim. 3-6 için ise acele etmeyin derim.

merhaba.bende 13 ocakta ayrıntılı yaptırıcam,ama benim gittiğim akrapolde zaten derya hanım varmış o yapıcak,

tabi doktor iyimi kötümü diye soramadım açıkçası.senin gittiğin yerin numarasını verirmisin bana rica etsem.fiyat bizdede 150 tl.

birde akrapolde derya hanımı bilen varmı acaba nasılsır???????????

sağol cnm mothercare pahalıı gelıo bana acaba ankarada ucuz satan bı mağazası varmı araştırmak lazımm

cnm ben sadece bı dönem bekarken dogum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım duzene gırdı adetlerım evlenıncede kullandım dogum kontrol ama korunmak içinn seker ilacı kullanmadım hıc

yok canım o değil onu bende çok kullandım bekarken,,bu ayrı, hamile kalmak isteyipte kalamadığında ki genelde pkolu ların sorunu oluyo bu; onu veriyolar...
kilo da hamile kalmaya engel olduğu için, şekerini baskılayıp kilo almanı engelliyo, günde 2 defa alıyorum, bu arada hamile kalmadan önce bana şeker yüklemesi yapmıştı, ve sınırda çıkmıştı sonuçlar, belki doktorum hamilelikte bu sonuçların sorun yaratabileceğini düşündüğü için devam et demiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…