2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kıslar artık hergün evde sabah kahvaltısı yapmaya başladım. Çavdar ekmeğine tost yapıp yanında da yumurta haşlıyorum...Acaba hergün yemekle kilo alır mıyım başka pratik ne yapabilirimki.....Salatalık domates zaten mevsimi değil yemek iyi olmaz..

kuzucuklarım ssk anlaşmalı hastanelerde zaten sorun yok. ssk anlaşmalı olup orijinalinde özel hastane olan jimer gibi yerlerde normal 500-800 gibiymiş sez. da 1500 civarı. ben acıbademe gidiyorum

Normal 5100
Epidural normal 6400
Epidural Sezeryan 7500

gıcık oldum bu fiyatlara. özel sigortam var ama yine de dünya kadarı bize kalıyor.

o halde bebiş arabası ıle uyumlu olan bir anakucağı ve aynı zamanda oto koltuğu olan ayrı bir anakucağı mı alacağız doğrumu anladım

mutluyummmmm sen hangi hastaneye gidiyorsun...ayy ne güzel saç baş olayı hemen yapılsa fotolar güzel çıksa :)
Ben gaziosmanpaşa özel bilge hastanesine gidiyorum canım
Kızlar ben galiba oğlumu hissediyorum artık. İçimde bişeyler oluyor:)) 2-3 sn sürüyor çok hafif ama. hani biri size değer gibi yapar da değmez gibi işte ne bileyim sizce oğlumun hareketleri mi??
Bebişindir canım,benim de başlarda öyleydi bağırsak harketi filan zannediyordum inanamıyor insan,ama şimdi ufak ufak vuruyor şimdi daha iyi hissediyorum.

Çok canım ya hakikaten,allah hepimizin yardımcısı olsun.

ya kızlarr sımdı ögrendım amcamın karaciğerinde kitle varmıs umarımmm ciddi birsey degıldırrr moralım çok bozuldu.. daha gecen sene dııger amcamı kanserden kaybettimmm(((((((

slm kızlar uzunca bir süre uğrayamadım buralara nasılsınız bu arada bir prenses annesi daha olacağım rabbime şükürler olsun umarım sizlerde iyisinizdir biz rabbime binlerce şükür bomba gibiyiz ayın 15de tarama için gideceğim doktora inşallah herşey güzeldir geçen haftada 3lü testimizi olduk sonuçlarımız iyi cinsiyetler belli artık alışverişler başlamıştır sanırım ben daha hiç bişeycik almadım bakalım ne zaman başlayacağım bir başladımmı durmam çünkü hepinizi kocaman öpüyorum

ya kızlarr sımdı ögrendım amcamın karaciğerinde kitle varmıs umarımmm ciddi birsey degıldırrr moralım çok bozuldu.. daha gecen sene dııger amcamı kanserden kaybettimmm(((((((

canım rabbim şifalar versin her kitle korkulacak bir durum teşkil etmiyo canım şifalar versin rabbim inşallah

Çok geçmiş olsun canım,inşallah önemli bişeyi yoktur.
Gözünaydınn canım,sağlıklı hayırlı evlat olsun.

o halde bebiş arabası ıle uyumlu olan bir anakucağı ve aynı zamanda oto koltuğu olan ayrı bir anakucağı mı alacağız doğrumu anladım

Canım orası sana kalmış bişey.Bazı anneler için ana kucağı gereksiz olabiliyor mesela.

Ben mesela bebek arabası ile takım olan bir anakucağı alacağım.
Hem anakucağı olarak çıkarıp gittiğim yerlere bebeği içinde götürebilirim.
Hem bebek arabasına takıp gezmelere gidebilirim.
Hemde altının özel aksesuarıyla beraber araba koltuğu olarak kullanabilirim 1 yaşına kadar.
Zaten anakucağının max.taşıma kapasitesi 13 kilo olduğu için 1 yaşından sonra arabaya mecburen yeni bir oto koltuğu alınacak ama bebek arabasını o aldığın anakucağını çıkarıp normal bir şekilde kullanmaya devam edebileceksin.

anladım canım benimde hormonel değil pko bile değil tam olarak yumurtla tembelliği demişti doktorlar,,,napalım bugünümüze şükür, rabbim kucağımızda görmeyi nasip etsin cümlemize...
ya kızlarr sımdı ögrendım amcamın karaciğerinde kitle varmıs umarımmm ciddi birsey degıldırrr moralım çok bozuldu.. Daha gecen sene dııger amcamı kanserden kaybettimmm(((((((

geçmiş olsun canım umarım önemli bişey değildir....

sana kalıyor tatlım.

yalnız şöyle bir birlgi vereyim üstümde kalmasın: "motor und sport" adlı dergide araç koltuklarıyla ilgili karşılaştırmalarda concord intense model araç koltuğu aracın ön camından fırlıyor. isofixli bağlantı olduğu halde çok güvensizmiş kıyaslanan 5-6 modelden en güveniliri maxicosi idi.
bunu okuyunca concord arabayı çok beğensemd e araç koltuğu yüzünden vazgeçmiştim amac oncord neo'ya maxicosi araç koltuğunun uyumlu olduğunu öğrendim ya sevindim.

biz yılsonu indirimlernden renk beğenemediğimiz için yararlanamayacağız gibi. bebeconfort yeni renkleri çıktığında mila modeline bakacağız. kendi araç koltuğu takılıyor üstüne ve sadece 7 kilo.
diğer alternatifimiz de maxicosi araç koltuğu + concord/bebeconfort araba.

siz,n aklınızda başka modeller varsa paslaşaım ya burdan ya da benim bebek arabası araştırmalarım konumdan

canım Allah "Şafi" isminin hikmetiyle acil şifalar versin. birkaç doktora gidip testlerinizi yaptırırsınız tek doktorlar yetinmeyin. İnşallah önemli birşey değildir.

bu akşamı iyi değerlendirip cuma gecesi olmasının avantajıyla dua edelim. sen de bol bol ya şafi diye zikredebilirsin fırsat buldukça. yemek sonrası lavabolara pek giremiyorum yoksa abdest alır oturduğum yerden çekerdim ben de.

doktora görünmeden kesin sonuçlar çıkmadan kendini sıkıntıya sokma olur mu.

pusetlerden bahsetmişsiniz bende akşam araştırdım ama hiç anlamıyorum ben bu işten.. bebek arabasını puseti nasıl alcaz giysilerini bile alırken zorluk geçiyorum

0-3 aylık aldım bi kaç tane tulum ama kayınvalidem alma 1 yaş iiçin al hepsini diyo olduuuuu çocuğa emanet elbise gibimi giydircem

şu alışveriş işi beni çok geriyo bilgim olmadığı için..

kızlar dün doktorum CALCIMAX-D3 VERDİ suda eritip içiyosun kullanan varmı aranızda

prospektüsünde aynen şu yazıyo

Bu katagorideki ilaçlar aşağıdaki durumlardan birine uyarlar:
I. Yapılan denemelerde, ilacın teratojenik veya embriyosid (embriyo öldürücü) veya başka türlü, üreme ile ilgili etkisinin olduğu gösterilmiştir; fakat gebe kadınlarda yapılmış kontrollü inceleme yoktur veya II. Gebe kadınlarda veya yapılan deneylerde ilaç incelenmemiştir. Bu katagorideki ilaçlar, eğer hekim ilacın gebe kadına sağlayacağı yararın, fetus üzerindeki potansiyel riskini haklı göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır

ÇOK SİNİRLENDİM OKUYUNCA BEN ŞİMDİ NASIL İÇEYİM BUNU KESİNLİKLE İÇMEM

BİLGİNİZ VARSA BİLGİLENDİRİN BENİ KIZLAR

cnm ilaçla ilgili hiç bilgim yok ama uzman bir doktor nasıl böyle bir ilaç verir anlamadım ve çok kızdım
benim işyeri hekimim bile prospektürüsnde "gebeler üzerinde olumsuz etkisi yoktur" yazmadığı sürece ilaç yazmıyor bana
ancak anne için acil ve keritik durumlarda annenin sağlığı için bebeğe vereceği olası zarar gözardı edilebilirse mecburiyetten kullanılıyor (Allah göstermesin)

sana neden verdi ki bunu?

canım ondan bendede var ama ben prospektüsü okumadım, suda eriyenlerden değilmi kutuda 4 plastik şişe var, doktor bana bunu calsiyumu yeterli alamazsan bunu kullan şartıyla verdi,,,çok şükür ben şu laktozsuz sütü bulduğum için şuan içmiyorum, ama prospektüslere her zman bakmamakta lazım mesela doktorum bana bebe aspirini verdiğinde prospektüsünü okuma, çünkü kullanılmaz yazıyo demişti... ama ben hergün yarım bebe aspirini alıyorum...

Herkese merhaba arkadaslar.20.hafta 5. Ay sayiliyor sanirim suana kadar toplam 2 kilo aldim asil kilolar bu aydan sonra aliniyormus insallah fazla tombis olmayiz :)) bu arada bebisim pitpitliyor o boyle kendini hissettirdikce biran once mayis gelsede dogsa artik diyorum

1 yaş mı :S çok büyük ama onlar :S

cnm bebek doğduğunda 48-52cm arası oluyor. benim kuzenlerin bebekleri 49, 52, 51 ve annesi babası çok uzun olan 54cm doğdu.

badiler zıbınlar tulumlar fln da bu ölçülerle satılıyor zaten.
ilk aylar çok hızlı büyüyor doğru ama aynı zamanda çok sık değiştiriyorsun kusma nedeniyle
ben 52, 56 ve 62cm'lik 5er badi ve 5er tulum alacağım. zıbını sadece ilk aylarda giyeceği için muhtemelen 4-5 tane yenidğan zıbını alırım.
hediye de çok gelecektir ama bunlar tenine doğrudan temas edecek giysiler sonuçta o yüzden kendi aldıklarımı giydirmeyi %100 pamuk ve baskısız şeyler almayı tercih ediyorum. baskılıysa bile iç kısmında baskıdan eser olmamalı.

bunların üstüne giyilen alt üst takımlar tulumlar fln hediyeliklerden de kullanılır ama yine de 52, 56 ve 62cmlik birşeyler alıp koyarım kenara.

ilk bebeğim sonuçta iyi birşeyler alıp güzel kullanıp saklamayı isterim.

araba konusunda ben deli gibi araştırma yapıyorum haftasonu yazacaktım ama çok yoğundum ve sıkıntılıydım bu haftasonu tüm araştırmalarımı yazarım. fikir edinmek için benim "bebek arabası araştırmalarım" konusuna bir bak istersen 10-15 kriter belirleyip yazmıştım oraya.

hep beraber halledicez ya takma sen kafana. havalar azcık düzelsin bursalılar toplaşıp kapalıçarşıya bebeler sarayına fln da gideriz

vitamin ve calsiyum için veriyorum dedi canım..ne yapsam bilemedim.. doktorumda çok deneyimli bi doktor aslında

evet canım suda eriyenlerden.. gerçi bende bebe aspirini kullandım yarım..ama yazıyı görünce yüreğim hopladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…