2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tekstil mühendisliği bölümü mezunuyum. devlette alımımız yok canm bizim.

BEN NORMAL KOLTUKALTI ALACAĞIM EN GÜVENİLİR OLANLAR ONLAR

AMA BİR ARKADAŞIMın çocuğu hastayken hemen uyanıyordu termometreyi koymaya çalışırlarken temassız ölçenlerden almışlardı. lazım olursa deneriz ki inş. olmaz

mayıs annecikleri sizlere sorularım var hadi yardımlarınızı alayım..
hepimiz az cok bebişlere birseyler almaya basladık. gerci ben daha hiç bir sey almadım ama annanesi sağolsun bu işi götürüo. ben kıyafetten ziyade su konularda takıldım sizlerinde fikirlerine hitiyacım var öncelikle biberon konusu hangi marka ve ne özellikte kaç tane almalıyız.... (ben chicco düşündüm ama bilmiyorum yinede ) ikincisi bebğin bakım ürünleri bu konuda ceşitli yorumlar okudum sebamedin ürünlerini kulnmayı düşünüyorum eşimde onu istiyor. üçüncüsü bunları internetten almakmı daha uygun olur yoksa mağaza mağaza dolasıp bakmakmı bana dönseniz.. burdaki eczacımız bana istediğin markanın ürünlerini getirebilrim dedi uygun olurmu sizceee

b,beron olarak avent veya chiccoyu öneririm ama avent daha ii.sebamed de en iiisi olmazsa komili bazı bebeklere daha çok zeytinyağı içerdiğinden ii gelebiliyor.alma yeri içinse netten sipariş sanırım daha avantajlı

Kızlar sizlere bir sorum olacak ben bebeğin çoğu kıyafet alışverişini yaptım ıvır zıvır şeyler kaldı. sağolsun hepsini annem aldı. biz de eşimle beşik,ana kucağı, oyun parkı falanını filanını hallettik. annem bunlara da yardımcı oldu. ayrıca yine sağolsun annem tüm battaniye ve yorganlarını yaptırdı.. bu arada sevgili kayınvalidem alışveriş yapmak için sürekli bekler durumda ,, en son 6. ayına girmeni bekliyorum dedi ben de peki tamam sen bilirsin anne demiştim.. aslına bakaranız umrumda da değildi birşey alıp almaması ama bu aralar acayip taktım kafayı.. çünküüü nişanlıyken, evlenirken, ev alırken, ev taşırken, mevlüdünde,bayramında, varlığımızda, yokluğumuzda,, şununda bununda olabildiğince geride kalarak kılını kıpırdatmadı.. tek bir oğlu var hayret ki bebeği öğrendiğinde neler neler yapıcam ben ona demişti. herşeyini alacakmış güya,, sonradan da kız annesine düşer mobilyası filan diye lafı şakayla sokuşturmuştu.. yazdığım gibi biz çoğu şeyini çok şükür hallettik zaten.. şimdi soru şudur:

ben veya eşimi aracı kullanarak şu alışveriş vaktinin artık geldiğini duyursam mı???
eksik olarak giyim , mobilya kalmadı ama benim lohusa geceliğim,pijamam filan yok. bebeğin elektronik şeyleri : buhar makinası telsizi,, bebek çantası yok.. nevresim takımları yapılmadı..yani demek istediğim alışverişe çıksak bile istediğim şeyleri söylesem ayıp olur mu sizce???????

Son düzenleme:

konuşma arasında geçebilir çaktırmadan bence mahsuru yok

ayıp olan onun bu kadar arka planda kalması.... bizim de sağolsun annem alıcak oda takımını... yeri gelince kız tarafının yapması gerekenleri söylemesini biliyorlar ama kendi üzerlerine düşenlerde kör-sağır olurlar... anlamam ki bu torun sadece anneannelerin mi ?? neden bu kayınvalideler hep aynı.. sen, eksik kalanları laf arasında çıtlat bana kalırsa, anlarsa zaten teklif edicektir. yoksa tenezzül etme boşver. onun ayıbı...

Merhaba tatlı annişler ve mucizeleri....
Pek yazamıyorum ama sohbetlerinizi geriden de olsa takip ediyorum. Evdeyim ama bir kızım var 4 yaşında o, ev işi, yemek malum pek vakit olmuyor.
Ben kızımda avent ve chicco kullandım oda 5 aydan sonra işe başladığım için mecburuyetden oldu, 2 polikarbon birde cam yeterli geldi. Aslında en sağlıklısı cam ama benim kızım kendi biberonunu kendi tutmak istediği için ağır geliyordu ben beslerken camı tercih ediyordum. 1 yaşına kadar anne sütü aldığı sürece kullandık sonrasında da sütünü suyunu bardakla içti.
Kişisel bakım ürünlerinde de sebamed kullandım çok da memnun kaldım biraz pahalı ama çok uzun süre gidiyor.

Ben İstanbul da olduğum için alışveriş konusunda biraz avantajlıyım. Kızımın birçok alışverişini Eminönü'nde Havuzlu Han diye biryer var ordan yaptım. Hertürlü marka ve çeşitin bulunduğu 3-4 katlı kocaman biryer.

slm kızlar arasıra yazabiliyorum.allahın izniyle 23.haftadayım bir oğlum olacak.son bir aydır çok sıkıntıdaydım amniyosentez felan felan.ama çok şükür sonuçlarım temiz çıktı.bebeğe alışverişler bile başladı.benim 2. olduğu için kızıma bazalı yatak aldım bebeğimede kızımın beşiği kaldı.kıyafet anakucağı vs.çoğu var zaten sadece cinsiyetten dolayı renk sıkıntısı olabilir oda bi dönem önemli değil heralde diye düşünüyorum.çok şükür sağlıklı doğsunda hepsi boş.ama insan heves ediyor ve hevesim hala devam ediyor:))))

cnm inş önemli degildir 2.düzey usgde cıktı ruh gibiyim üzgünüm anca 2 hafta sonra ölçümde düşük çıkarsa yada sabit kalırsa mutlu olucam ogluma ve bana dua edin arkadaslar cok kötüyüm

canım takma kafana doktorlar hep bişiler buluyo zaten.bana da böbrekleri parlak falan dedi amniosentez yapıldı bişey çıkmadı Allah'ıma bin şükür.sonra da böbreklerdeki parlaklık kendiliğinden gitti.yani bu tür ölçümler o kadar milimetrik şeyler ki kafana çok takma bence.

arkadaşım benim başımdan geçen şeker olayını hamileliğimin 9.haftasında yaşadım.
seninde yazdığın gibi 8-14 saatlik açlıktan sonra yapılan yüklemede gerçek sonuç çıkıyor.
benim yaptırdığımda öyleydi zaten.her saat başı kan alındı benden.
ama dr.ların yöntemi değişiyor olabilir.
benim yaptırdığım tahlil o şekildeydi.

şuan 22.haftamdayım 24.haftama girince tekrar şeker yüklemesi yapılacak.
hepimiz için hayırlı sonuçlar olsun.

Slm...
Amniyosentezin temiz çıkmasına çok sevindim Rabbim sağ salim kucağınıza da almayı nasip eder inşallah....

Aynı durumdayız benide bir kızım var ve Allah izin verirse bir de oğluşum olacak 23 haftamız bugün bitti.

Heves konusunda da kesinlikle katılıyorum resmen için gidiyor kıyafetleri görünce ama pek birşey almayıda düşünmüyorum. Kızımdan ortak renk olup kalan çok fazla var sadece 2 takım hastane çıkışı 3-4 adet de tulum yeterli olur diye düşünüyorum. Kızım 8 ayı bitene kadar sepetde odamda yatmıştı sonrasında da odasına büyüyen karyolalardan almıştık onda yatmıştı şimdi ona oğluşum geçer kızıma bir bazayla işi çözeriz diye düşünüyorum.

kızlar artık geceleri uyumak çok zor..belim çok ağrıyo.sola yatınca uyuyamıyorum bir de burnum tıkanıyor..uykum şimdiden bölük pörçük oldu:))bir de 24. haftadan sonra hareketleri çok belirginleşiyor.bu sabah çok acayip karnımdan hareketlerini izledim hatta korktum noluyo diye::))

kızlarrrrrrrrr ankarada alışveriş yapan var mı.yarın biraz çıkmak istiyorum.daha bebişimin hiç bir şeyi yok.sizler her şeyi almışsınız..kıskandım ben:))
ANKARADA nereden alışveriş yapıyosunuz

bizimki seninki gibi vaatlerde bile bulunmadı. hayırlı olsun dedi o kadar. bazen fotoğrafını yolluyoruz arayıp yorum bile yapmıyorlar.
geçen annemle çıktık tekstil ürünlerinin tamamına yakınını aldık sadece alt açma kaldı.
bir de annem beşiğini ve park yatağını alacak. alma biz hallederiz dediğim halde ısrar etti mürüvvetimiz bu diye.

akşam elimiz kolumuz döndük eve. eşim aldıklarımızı görünce çok beğendi ve hemen sermeye başlayıp anneme fotoğraf yollayalım dedi.
içten içe o kadar üzüldüm ki.
6 aylık olduk 1 kere birşey lazım mı ne yapıcaz ne edicez demedi; annemin aldıklarını görse ne farkeder görmese ne?

neyse telefonu bozukmuş zaten. eşim anlatmaya başladı.
içindeki kimin oğlu olcak benim oğlumun oğlu dedi ve başka hiç yorum yapmadı.

bu lafı duyunca ondan hiçbirşey bekleyip hevesimi kırmamam gerektiğini anladım.

eşim de bozulduğumu anladı. anneannesi alıyor örgüler de başladı bitiyo bile dedi imalı bir şekilde.

e tamam. gereken bişey olursa bize de haber verirsiniz.

bu kadar.

yahu ben seni arayıp şu lazım bu lazım mı dicem. sanki annem muhtacız diye mi alıyor. özendiği için alıyor örüyor kadın.

sana tavsiyem; seninki heves etmiş laf arasında çıtlat. anne alışverişe başlayalım mı artık ne dersin falan. gönlü varsa zaten koşa koşa çıkar çarşıya. gönlü yoksa tenezzül bile etme.

iyi akşamlar kızlar nasılsınız maşallah çoğunuz alışverş yapmışsınız bende daha hiçbişey almadım 6 aylık olunca başlayım diyorum yavaş yavaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…