2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba. ben şuan 25 yaşındayım. 2008 yılında 4 yıllık bir bölümden mezun oldum (mühendislik ). 2 sene iş aramamdan sonra 2010 yılında mesleğimle ilgili olmayan bir iş buldum ve iki senedir bu işte çalışıyorum. Allaha şkür işimden memnunum ama çalışma saatlerimiz çok fazla. çıkış saatlerimiz hiç belli değil. geçen sene evlendim. eşim öğretmen çalışma saatlerimiz biribiryle alakasız benim 4'te birim kadar çalışmıyor diyebilirim. sabahları ben ondan önce evden çıkorum ve ondan geç eve geliyorum. hatta eşim ben çıkıyorum evde canım sıkıldığı için dışarda dolanıyorum yinede çok geç geliyorsun falan diyor. birde bizim 15 atil ve yaz tatilimiz olmadığı için ilerde evlilikte sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.

şuanda 6 aylık hamileyim yakında inş. bebeğim olacak onla birlikteykende bu yoğunlukta çalışması çok zor olacak. zaten bu işten ayrılırsam başka bir iş bulmam biraz zor çünkü mesleğimin sıkıntıları var devlette hiç almıyor.

geçen sene üniversite sınavına girdim ve düşük bi puan aldım. yazabileceğim yerler sınırlı sadece oturduğumuz ildeki üni yazdım bikaç bölüm öğretmenlik. sonra açıköğretim yazıyım en azından onu okurum die. 2009 yılında açılan edebiayt bölümünde öğretmen olma hakkı yazıyordu. ona aldandım son gün tercihimi yaptım. öğretmen olabilmek için formasyon almak gerektiği, ortalamanın kaç olacağı, kaç kişi alacakları formasyon aldıktan sonra ne olacağı bunları hiç düşünmedim. bana geldi aöf edebiyat bölümü. ama sonradan pişman oldum neyin ne olacağı daha hiç belli değildi. kaç kişi alınacak beninm notum yenecekmi o notu almak için nasıl çalışıcam kimbilir. ki zaten bölümde mezunda olmadığı içşn sonunu kestiremiyorum. önümde örnekler yok yani.

bu yıl kredili sisteme geçildi. 1 ay önce vizeler girdim. şuanda işte çalıştığım için çok bakamadım derslere ancak akşam ve hafta sonları bakabildim. ve sonuçlarım pek ii gelmedi. haftaya finaller var onlarda pek çalıştığım söylenemez. en azından şimdi evde akşam ve haftasonları çalışabiliyorum. yazın bebeğim olduktan sonra hiç çalışamıycamı biliyorum..bu bölümü bırakmak istiyorum..
eşime geçen söylediğimde klarşı çıktı. ben sana yazma dedim die. alay etti neredeyse kendi öğretmen olduğu için onu kıskandığımı düşünüyor.

ama ben bebeğim olunca bu bölümü pek okuaybileceğimi sanmıyorum en azından dersleri geçecek kadar çalışsam bile yüksek derece yapamam ve 4 senenin sonunda formasyon alamayacağım için boşuna kendimi heba etmiş olurum.

bu sene öss'ye giremiyorum puan kırıldığı için. seneye 2013 yılında girsem hayata çok mu geç kalmış olurum. keşke hiç tercih yapmasaydım bu sene tekrar girerdim. edebiyatı bırakayım mı yokse devam mı edeyim. yeniden mi sınava gireyim.hangi bölüm tavsiye edersiniz. aklımda pdr, zihin engelliler öğr. ve aöf ingilizce öğretmenliği var sizce yapabilrimiyim bebeğimle birlikte. yada herşey için çok mu geç..tavsiyelerinizi bekliyorum..bir akıl verin ne olur eşimle paylaşamıyorum yardımcı olmuyor çünkü.

ben bi tane çok yakından tanıyorum ikizler erkeği aman allahımmmmmmmmmmmmm(babam)

bunun konumuzla ne alakası var demeyin fikirlere ihtiyacım var. bırakıp bırakmamam konusunda çok kararsızım haftaya sınavlarım var. ve doğru düzgün çalışamadım içimden gelmiiyor çalışmak ne olur yardımcı olun bana..

canım sen işinden memnunsun anladığım kadarıyla.neden yeniden başka bi bölüm okumak istediğini anlamadım.2013 te başlasan ünv e ne okumak istiyosun sanırım ben anlamadım

canım sen işinden memnunsun anladığım kadarıyla.neden yeniden başka bi bölüm okumak istediğini anlamadım.2013 te başlasan ünv e ne okumak istiyosun sanırım ben anlamadım

şimdilik işimden mennunum ama burdada ne olacağı belli değil.sonu yok ya özel sektör. çalışma saatlerini sevmiyorum birde eşim öğretmen siz düşünün artık çalışma saatlerimiz arasındaki fark. branş öğremtnei bazen gider baezn gitmez. ilerde nasıl olur bilmiyorum.

öğretmenlik okumak istioyorum bende eşime bebeğime vakit ayırabilmek için. aöf edebiayat da o yüzden baladım zaten ama öğretmen olma ihtimali çok düşük hiç ihtimal veremiyorum..

kendini boşuna heba etme arkadaşım. bende mühendislik mezunuyum ve ne zorluklarla okuduk biliyorum. benden sana tavsiye edebiyatı bırak, ordan alımlar da artık çok az, bi de önünde formasyon+ kpss var . bunun yerine otur kpss çalış, 4 yılık mezun isteyen birsürü devlet kurumu var. tamam mühendis olmazsın ama düz memur olursun, yıllık izinin süt iznin, 8-5 mesain olur. eşin gibi öğretmen olmak zorunda değilsin. sen işteykende eşin çocuklarınla ilgilenir, okullarına gönderir. sen beni dinle tüm enerjini kpss ve bebeğine ver. böyle parçalanaıp mutsuz olup çevreni mutsuz edeceğine hedefin sabit olsun...

Kıslar ya ben bugün hiç bebeğimin hareketlerini hissedemedim..Oysa kıpır kıpırdı neden acaba??

benimki geçen hafta küt küt vuruyordu. eğitimdeyken sürekli yiyip içemiyordum acıkıyordu
geceleri de beyimizin karnı acıkınca dayağı yiyordum onun tekmesiyle uyanıyordum
ama önceki hafta da bi sakin bi sakindi ohh ekmek elden su gölden
alıştım artık hep aynı olmuyor bazen pozisyonu gereği hareket etse bile hissetmiyorsun falan

bu arada kızlar bizimki 24. hafta dolunca daha bir güçlendi babası eli karnımda uyuyunca onun tekmesiyle uyanıyor

eskisi gibi arasıra içimde kayıyor ya da pıt pıt ediyor gibi hareket ediyor ama daha çok güp güp diye ağırlığının yer değiştirdiğini hissediyorum 1-2 haftaya ne dediğimi anlayacaksınız çok güzel :)

kızlarr günde kaç litre su içiosunuz ben 1.5 lt içiorum ama yeterlimi bilmiorum ya

kesinlikle değil

normal bir insanın bile böbrek ve idrar yolu sağlığı için 2 litre içmesi lazım ki biz hamileyiz mesanemiz yer değiştiriyor eskisi gibi idrarın kolay akmasını sağlayan konik yapıda olmuyormuş ve idrarımız daha bazir olduğu için bakteriler kolay ürermiş o nedenle daha fazla içip idrarımızı asla tutmamamız lazm

ben hastanede yattım bu sebeple aman dikkat diyeyim

Çok can sıkıcı bir durum gerçekten...
Allah yardımcın olsun.

Ben seni çoook iyi anlıyorum
Benim kuzu bazen öyle tekmeliyor ki gülme krizine giriyorum resmen.
Böyle ayağıyla tekmeliyor ama ayağını hemen çekmiyor,karnımda bikaç saniyelik bi kabartı görülüyor yani,ben ayağına elleyince çekiyor
Bu arada geçen haftalarda çok sakindi benim oğluşum ama şu iki gündür kıpır kıpır,mesela bugün hareket etmekten uyku bile uyumadı herhalde yaramaz.Elim karnımda dolaşıyorum öyle

Bu arada ben de günlük kesin 1.5 lt su içiyorum ama onun üstüne fazla çıkamıyorum maalesef.
Kış mevsimi olduğu için susamıyorum fazla
Tabi süt,çay,meyve suyu falanda içiyorum ama onları su kategorisine girmiyor :18:

girmez mi su kategorisine turuncucum .. ben onları çıkarsam pek bişey kalmıyo geriye :)

birşey sorucam. ben mesajlarma simgeyi nasıl ekliycem. göremiyorum hiç simge, gülen - somurtan suratlar falan yok hiç

Son düzenleme:
bende 24 haftalık hamileyim. kızışım olucak inş.. ismini berra istiyorum ama babamız bu konuda biraz inat ediyor :).
bebek odasına karar veren varmı aranız ? birde ateş ölçmek için nasıl birşey alıcaksınız.. ben weevell temassız olanı almak istiyorum ama kararsızım, fikri olan var mı aranızda.. bu arada bilmek isteyenler için söylüyorum. haftaya yani 19 ile 22 ocak arası anne-bebek fuarı var....

Merhaba kızlar nasılsınız?
bitanemo, turuncu ve zeynolim cevaplarınız için teşekkür ederim.
Az önce aşımı oldum geldim, şimdilik çok şükür iyiyim, inşallah ağrı sızı olmaz.:26:

girmez mi su kategorisine turuncucum .. ben onları çıkarsam pek bişey kalmıyo geriye :)

Maalesef zeynolim.
Su diyince sade su olması gerekiyor.

birşey sorucam. ben mesajlarma simgeyi nasıl ekliycem. göremiyorum hiç simge, gülen - somurtan suratlar falan yok hiç

Maalesef hiç bir fikrim yok :44:

Berra ismi çok güzel ama peygamber efendimiz tarafından tavsiye edilmediği için zeynep olarak değiştirilmiştir.Tabi koyup koymamak size kalmış
Bebek odası olarak büyüyen beşik ve şifonyer almayı planlıyorum.
Ateş ölçmek için ise eski usul termometrelerden alacağım.Çocuk sonuçta hergün ateşlenmiyor,kırk yılda bi ateşleneceği zamanda normal bir ateş ölçer eminim işimi görecektir.

turuncu ilk kızım 3 yaşına gelene kadar ateşölçer elimizden düşmedi :) çünkü, ilk yıllar çok sık ateşlenme oluyor. sebepleri: aşılar, diş çıkarmalar, ve diğer enfeksiyonlar(inşallah az olurlar) bizim termometre dijital olanlardandı , belli bi saniye koltuk altında bekleyip ötenlerden. ama bu ikinci bebeğime kulaktan ölçenlerden alcam. o hemenceik lçüyo çünkü. velhasıl ateşölçer çoook gerekli çoookkkk

bahsettiğim ateş ölçer, ortam, mama ve su sıcaklığını da ölçüyor.

aynı çözümü düşündüm.2012 çift yıl,bu sene iyi hazırlanırsan sonraki 2 sene kendi branşın olmasa bile en kötü normal memur olarak atanırsın.Sonra kurumlar arası geçişle daha ii yerlere geçmeye çalışırsın.Karar senin tabi ama...Bu arada bölümün neydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…