sanki annem muhtacız diye mi alıyor. özendiği için alıyor örüyor kadın.
sana tavsiyem; seninki heves etmiş laf arasında çıtlat. anne alışverişe başlayalım mı artık ne dersin falan. gönlü varsa zaten koşa koşa çıkar çarşıya. gönlü yoksa tenezzül bile etme.
bizimki seninki gibi vaatlerde bile bulunmadı. hayırlı olsun dedi o kadar. bazen fotoğrafını yolluyoruz arayıp yorum bile yapmıyorlar.
geçen annemle çıktık tekstil ürünlerinin tamamına yakınını aldık sadece alt açma kaldı.
bir de annem beşiğini ve park yatağını alacak. alma biz hallederiz dediğim halde ısrar etti mürüvvetimiz bu diye.
akşam elimiz kolumuz döndük eve. eşim aldıklarımızı görünce çok beğendi ve hemen sermeye başlayıp anneme fotoğraf yollayalım dedi.
içten içe o kadar üzüldüm ki.
6 aylık olduk 1 kere birşey lazım mı ne yapıcaz ne edicez demedi; annemin aldıklarını görse ne farkeder görmese ne?
neyse telefonu bozukmuş zaten. eşim anlatmaya başladı.
içindeki kimin oğlu olcak benim oğlumun oğlu dedi ve başka hiç yorum yapmadı.
bu lafı duyunca ondan hiçbirşey bekleyip hevesimi kırmamam gerektiğini anladım.
eşim de bozulduğumu anladı. anneannesi alıyor örgüler de başladı bitiyo bile dedi imalı bir şekilde.
e tamam. gereken bişey olursa bize de haber verirsiniz.
bu kadar.
yahu ben seni arayıp şu lazım bu lazım mı dicem. sanki annem muhtacız diye mi alıyor. özendiği için alıyor örüyor kadın.
sana tavsiyem; seninki heves etmiş laf arasında çıtlat. anne alışverişe başlayalım mı artık ne dersin falan. gönlü varsa zaten koşa koşa çıkar çarşıya. gönlü yoksa tenezzül bile etme.
Kızlar sizlere bir sorum olacak ben bebeğin çoğu kıyafet alışverişini yaptım ıvır zıvır şeyler kaldı. sağolsun hepsini annem aldı. biz de eşimle beşik,ana kucağı, oyun parkı falanını filanını hallettik. annem bunlara da yardımcı oldu. ayrıca yine sağolsun annem tüm battaniye ve yorganlarını yaptırdı.. bu arada sevgili kayınvalidem alışveriş yapmak için sürekli bekler durumda ,, en son 6. ayına girmeni bekliyorum dedi ben de peki tamam sen bilirsin anne demiştim.. aslına bakaranız umrumda da değildi birşey alıp almaması ama bu aralar acayip taktım kafayı.. çünküüü nişanlıyken, evlenirken, ev alırken, ev taşırken, mevlüdünde,bayramında, varlığımızda, yokluğumuzda,, şununda bununda olabildiğince geride kalarak kılını kıpırdatmadı.. tek bir oğlu var hayret ki bebeği öğrendiğinde neler neler yapıcam ben ona demişti. herşeyini alacakmış güya,, sonradan da kız annesine düşer mobilyası filan diye lafı şakayla sokuşturmuştu.. yazdığım gibi biz çoğu şeyini çok şükür hallettik zaten.. şimdi soru şudur:
ben veya eşimi aracı kullanarak şu alışveriş vaktinin artık geldiğini duyursam mı???
eksik olarak giyim , mobilya kalmadı ama benim lohusa geceliğim,pijamam filan yok. bebeğin elektronik şeyleri : buhar makinası telsizi,, bebek çantası yok.. nevresim takımları yapılmadı..yani demek istediğim alışverişe çıksak bile istediğim şeyleri söylesem ayıp olur mu sizce???????
ben epidural normal düşünüyorum canım
epidural bir iğneyle yapılıyor ve belli bir rahim açıklığa ulaştığında iğnenin vurulması gerekiyor
açıklığı yakalayamazlarsa anlamı kalmıyor ağrıyı kesmiyor
forumda bir arkadaşın başına gelmişti, 8cm açıklık olmuş başına kimse gelmemiş sonra da bebek doğmuş zaten
apidural isterken yaptıramamış
canım benimde üst komşum epidural normal yapmış... bişey hissetmediğin için ıkınman zor oluyor çok zorlandım sakın yaptırma dedi bana...
tüh ya yok mu öyle samimi yardım edecek biri.rica etsen.sen doğum iznine ne zaman ayrılacaksın.bu arada çok şanslısın ya koç ya da boğa olcak bebiş benim ki bi ihtimal boğa ama sanırım ikizlerrrrrrrrr
kızlarr günde kaç litre su içiosunuz ben 1.5 lt içiorum ama yeterlimi bilmiorum ya
bende 2 yi geçmeye çalışıyorum tabi süt de işin içind eolunca tuvaletten çıkmak mümkün olmuyor..
kız erken doğur ikizler olmasınşaka şaka Allah sağlık sıhhat versin de ikizler erkeğinin de çok iyilerini gördüm ailelerine bağlı oluyorlar galiba
ben boğa bebişinden korkuyordum çok yaramaz oluyorlarmış diye ama büyüyünce de idealist ve azimli oluyorlar sanırım birkaç yönetici var çevremde hepsi boğa
koç dün gündeme geldi 1 hafta önde çıkınca, koç nasıl acaba :S
bu arada bizim şirket baya büyük bi şirket ve herkesin belli projeleri var yönetici atamadan kimse yapmaz samimi bile olsam
şimdilik işimden mennunum ama burdada ne olacağı belli değil.sonu yok ya özel sektör. çalışma saatlerini sevmiyorum birde eşim öğretmen siz düşünün artık çalışma saatlerimiz arasındaki fark. branş öğremtnei bazen gider baezn gitmez. ilerde nasıl olur bilmiyorum.
öğretmenlik okumak istioyorum bende eşime bebeğime vakit ayırabilmek için. aöf edebiayat da o yüzden baladım zaten ama öğretmen olma ihtimali çok düşük hiç ihtimal veremiyorum..
kendini boşuna heba etme arkadaşım. bende mühendislik mezunuyum ve ne zorluklarla okuduk biliyorum. benden sana tavsiye edebiyatı bırak, ordan alımlar da artık çok az, bi de önünde formasyon+ kpss var . bunun yerine otur kpss çalış, 4 yılık mezun isteyen birsürü devlet kurumu var. tamam mühendis olmazsın ama düz memur olursun, yıllık izinin süt iznin, 8-5 mesain olur. eşin gibi öğretmen olmak zorunda değilsin. sen işteykende eşin çocuklarınla ilgilenir, okullarına gönderir. sen beni dinle tüm enerjini kpss ve bebeğine ver. böyle parçalanaıp mutsuz olup çevreni mutsuz edeceğine hedefin sabit olsun...
girmez mi su kategorisine turuncucum .. ben onları çıkarsam pek bişey kalmıyo geriye :)
kızlarrrrrrrrr ankarada alışveriş yapan var mı.yarın biraz çıkmak istiyorum.daha bebişimin hiç bir şeyi yok.sizler her şeyi almışsınız..kıskandım ben:))
ANKARADA nereden alışveriş yapıyosunuz
ya niye kimse cevap vermiyor
turuncu ilk kızım 3 yaşına gelene kadar ateşölçer elimizden düşmedi :) çünkü, ilk yıllar çok sık ateşlenme oluyor. sebepleri: aşılar, diş çıkarmalar, ve diğer enfeksiyonlar(inşallah az olurlar) bizim termometre dijital olanlardandı , belli bi saniye koltuk altında bekleyip ötenlerden. ama bu ikinci bebeğime kulaktan ölçenlerden alcam. o hemenceik lçüyo çünkü. velhasıl ateşölçer çoook gerekli çoookkkk
bahsettiğim ateş ölçer, ortam, mama ve su sıcaklığını da ölçüyor.
BEN NORMAL KOLTUKALTI ALACAĞIM EN GÜVENİLİR OLANLAR ONLAR
AMA BİR ARKADAŞIMın çocuğu hastayken hemen uyanıyordu termometreyi koymaya çalışırlarken temassız ölçenlerden almışlardı. lazım olursa deneriz ki inş. olmaz
mayıs annecikleri sizlere sorularım var hadi yardımlarınızı alayım..
hepimiz az cok bebişlere birseyler almaya basladık. gerci ben daha hiç bir sey almadım ama annanesi sağolsun bu işi götürüo. ben kıyafetten ziyade su konularda takıldım sizlerinde fikirlerine hitiyacım var öncelikle biberon konusu hangi marka ve ne özellikte kaç tane almalıyız.... (ben chicco düşündüm ama bilmiyorum yinede ) ikincisi bebğin bakım ürünleri bu konuda ceşitli yorumlar okudum sebamedin ürünlerini kulnmayı düşünüyorum eşimde onu istiyor. üçüncüsü bunları internetten almakmı daha uygun olur yoksa mağaza mağaza dolasıp bakmakmı bana dönseniz.. burdaki eczacımız bana istediğin markanın ürünlerini getirebilrim dedi uygun olurmu sizceee
ben veya eşimi aracı kullanarak şu alışveriş vaktinin artık geldiğini duyursam mı???
eksik olarak giyim , mobilya kalmadı ama benim lohusa geceliğim,pijamam filan yok. bebeğin elektronik şeyleri : buhar makinası telsizi,, bebek çantası yok.. nevresim takımları yapılmadı..yani demek istediğim alışverişe çıksak bile istediğim şeyleri söylesem ayıp olur mu sizce???????
slm kızlar ben 24. haftamdayım Allah nasib ederse pazartesi şeker yüklemesi için hastaneye gideceğim, daha önce yaptıran arkadaşlarım hastaneye gidince ne yapılıyor önce gebelik dr. umda gidip aylık muayenemi yaptırıp sonramı şeker yüklemesine gireceğim yoksa sadece şekeremi bakılacak hastanede neler yapmam gerekiyor bi bilgisi olan varsa benimle paylaşabilirmi?
turuncu canım çok teşekkür ederim valla 2 saattir cevap bekliyorum, babymerve canım sorum 2 sayfa önceydi şeker yüklemesi ile alakalı bi soru sordum ilgilendiğin için sağol canım, bide kızlar şu bebek çizelgelerini nasıl ekliyorsunuz ben baktım ama bulamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?