2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar ben 24. haftamdayım Allah nasib ederse pazartesi şeker yüklemesi için hastaneye gideceğim, daha önce yaptıran arkadaşlarım hastaneye gidince ne yapılıyor önce gebelik dr. umda gidip aylık muayenemi yaptırıp sonramı şeker yüklemesine gireceğim yoksa sadece şekeremi bakılacak hastanede neler yapmam gerekiyor bi bilgisi olan varsa benimle paylaşabilirmi?

vurdumduymazlığın bu kadarı işte.. yeri geldiğinde kız tarafının yapması gereken herşeyi noktası virgülüne kadar bilen kişiler nasıl oluyor da bazen bu kadar kör,sağır,bilmeyen taklidi yapıyorlar aklım almıyor.. senin kayınvalidene de illa al mı demek gerekiyor. yarabbim bana kırk kat yabancı böyle bebeklerine aldıklarını anlatsalar içim kığır kıpır olur bir süpriz yapar birşeyler alırım kesin..eşinin de genel erkekler ve benimki gibi annesinin yaptığı davranışları tam anlamıyla görememesine birşey diyemiyorum.. biz de çok yaşadık..senin de dediğin gibi sanki muhtaçlığımızdan mı alsınlar istiyoruz.. çok şükür herşeyini kendimiz yaparız içten verilen bir mendil bile yeri geldiğinde kıymet bulur..

Boşverin kızlar hiç böyle şeyleri kafanıza takıp ne kendinizi nede kıymetli bebişlerinizi üzün...
Benim kızımda ben hiç birşey almadım desem yeri var herşeyini beşiği de dahil annem ve ablam yaptı, kayınvalidemse kız olduğunu birtürlü inanmadığı için 3-4 el örgüsü sarı ve yeşil yelek bir ikide patik yaptı heee birde hakkını yemiyeyim ne olduğu belirsiz polarımsı bir eşofman takımı birde çıtçıtlı badi aldı.
Yapılanları görünce verdiği tek tepki fitneyle, annemlerin onları ezmeye çalıştığını söyleyerek çıktı işin içinden... Ama benim annem 55 yaşında ve 3 evladınıda evlendirmiş olmasına rağmen hala bizler için çalışan bırakın elleri ayakları öpülecek bir annedir. Onun için bırakın yapmasınlar ki konuşmayada hakları olmasın...
Onlara kalırsa bizim annelerimizin yaptıkları işgüzarlık onları yaptıkları ise tedbir bebek doğdukdan sonrada herşeyi yapılır pek güzel
Ama bilmiyorlarki onların tek amaçları evlatlarının rahat etmesi sıkıntı çekmemesi....

Son düzenleme:

zeynepcim ben bugün hemşire arkadaşımla konuştum bu konuyu ilk gebeliklerde önerilen bir yöntemmiş ama yapan kişinin işinin ehli olması gerekiyomuş yoksa sonrasında bel ağrısı ve fıtık oluşumuna sebep olabiliyomuş onlar bu tür şikayetle gelen çok hasta ile karşılaşmışlar biraz gözüm korktu açıkçası ama yinede istiyorum sanırım.bi arkadaşımda dün epidural normal doğum yapmış çok rahattı doğumum dedi 2 dk da doğurdum dedi darısı başımıza.

canım benimde üst komşum epidural normal yapmış... bişey hissetmediğin için ıkınman zor oluyor çok zorlandım sakın yaptırma dedi bana...

ama epidural normalde verdikleri doz sezeryandan daha az , az da olsa ıkınmak için sancıyı hissetmek lazımmış ama ıkınamayanlara hemşireler karından bastırarak yardım ediyorlar mesela dün bu yöntemle doğum yapan arkadaşım ıkınamamış hemşirede iyi bastıramamış bu yüzden bebeği küçükte olsa biraz kesmişler 3 dikiş yemiş ama yinede çok rahattım diyor ve tavsiye ediyor.

tüh ya yok mu öyle samimi yardım edecek biri.rica etsen.sen doğum iznine ne zaman ayrılacaksın.bu arada çok şanslısın ya koç ya da boğa olcak bebiş benim ki bi ihtimal boğa ama sanırım ikizlerrrrrrrrr

benimki de beklenen doğum tarihinden 3 gün önce gelirse boğa olcak inş bende boğayım ve çok isterim boğa olmasını çünkü inanılmaz sakin uysal çocuklar oluyorlar ikizler ise tam tersi tut tutabilirsen

bende 2 yi geçmeye çalışıyorum tabi süt de işin içind eolunca tuvaletten çıkmak mümkün olmuyor..

canım benim normalde de wc sorunum var mesanem dar olduğu için 250 cc şimdide 2.5 lt su en az 300 ml ya da 500 ml süt bir fincan çay bir fincan da kahve içince artık sen düşün

canım boğadan korkma bizim ailede boğa yoğunlukta yeğenlerimde ablamda kendimde boğa ve emin ol çok sessiz sakin uysal sabırlı zaten sırf bu yüzden mayıs bebekleri çok uslu olur derler.

gizemcim bende mühendisim eşimde öyle ne mühendisisin? ve de tekrar 4 yıl okuyacağına kpss ye çalışsan daha iyi olmaz mı hem kendi mesleğini yapmış olursun.

aynen yaaa okuması zor atanması zor özelde çalışması zor şimdiki aklım olsa asla mühendislik okumazdım boşuna o kadar emek çaba. çocuğuma asla okutmam işte buna eminim.

slm bende 22 haftalık hamileyim ve ankaradayım ankarada da çok uygun şeyler bulunabiliyor kızılaya gidebiliyorsan bence oraya git ama yok gidemiyorsan bulunduğun ilçede de bebek kıyafetleri satan yerler var ben gezinirken buluyorum bişeyler marakaya da çok takılmıyorum takılmam gerekiyormu bilmiyorum ne alacağımı da bilmiyorum aslında öyle görünce alıyorum küçücükler zaten ya kıyafetler zaten çok çabuk tüketiliyor ben optımum outlete de bakıcam oraya gidemedim park yataklar mesala 150 tl başlıyor fena değildi orda da fiyatları...

Ben gereksiz olduğunu söylemedim ki zaten...Sadece koltukaltından ölçen basit bir termometrenin işimi göreceğini söyledim.

bahsettiğim ateş ölçer, ortam, mama ve su sıcaklığını da ölçüyor.

Canım senin böyle bişeye ihtiyacın var ise al tabi...
Ben eski usulden gidiyorum biraz.Ortamın sıcaklığını kendim hissederek ayarlarım,mama sıcaklığını klasik elime dökerek anlarım,su sıcaklığınıda dirseğimle anlarım.O yüzden benim için gereksiz kalıyor biraz.

Sana katılıyorum zeynocum

Merhaba canım.Ben ufak bir araştırma yaptım ve biberonda chicco silikon uclu cam 150 ml +250 ml almaya karar verdim.Kendi biberonunu tutmaya başlayınca ise yine chicconun polikarbon olan plastiklerinden almayı planlıyorum.Tabi şimdilik fikrim.
Bakım ürünü olarak bübchen düşünüyorum şimdilik.
Ürünlerin dışardamı yoksa internettemi daha uygun olduğunu sadece gezerek öğrenebilirsin sanırım

Canım ben bu tür konularda çok gururluyum maalesef.Şimdiye kadar hiç bi ihtiyacın var mı diye sormadı.Ben de tenezzül edip duyurmam bile.
Benim anacım başından beri her çarşıya gitmesinde dolduruyor kuzuma ve mutluluğunu telefonda benimle paylaşıyor.Yatak odası takımını babam ben alacağım demiş.Her gitmemizede arabanın arkasına bezini doldurur götürürüm torunumun demiş.Rabbim onları başımdan eksik etmesin.
Kaynana cephesinden ise iki üç örgü bişey gelir,birkaç tanede takım gelirse öpüp başıma koyarım.
O yüzden diyeceğim o ki hiiiiiiç tenezzül etme,lafını açarsa şu şu eksiklerim kaldı,onlarıda bi ara alırım artık de ve tepkisini ölç.

Bu hamilelik bana yaramadı herhalde ya.Eskiden olsa yutardım herbişeyi ama şimdilerde fena koymaya başladı bu davranışlar bana.Düşündükce kinleniyorum,o yüzden düşünmemem lazım.Sallaaaaaaaaa

Zilancım ben 2 gün önce yaptırdım şeker yüklememi.
Önce kendi doktoruma gidip muayene oldum,sonra o beni yönlendirdi zaten.
50 mg şekeri içiyorsun ve 1 saat sonra kan veriyorsun.Hepsi bu
Tabi her doktorun yöntemi farklı olabiliyor.

turuncu canım çok teşekkür ederim valla 2 saattir cevap bekliyorum, babymerve canım sorum 2 sayfa önceydi şeker yüklemesi ile alakalı bi soru sordum ilgilendiğin için sağol canım, bide kızlar şu bebek çizelgelerini nasıl ekliyorsunuz ben baktım ama bulamadım

ben de 2 hafta sonra seker yuklemesi yaptiricam 2 yil once yaptirdigimda ac gittim ilac verdiler su gibi bisey 1 saat bekledim kan aldilar

atesolcer konusu icin de insan deneyimli anne olunca galiba artik gerek duymuyor bazi seylere. oglumda ilk 1 yil atesolcer kullanabildim sonra zaten oglum atesolcerin vucudunda kalmasina izin vermediki mecbur elimle bakip anlamak zorunda kaldim. tabi her ihtimale karsi atesolcer bulundurmakta fayda var ama bir dunya para dokup iyi bisey almaya gerek yok ben 5 euroya dijital hem makattan hem de koltuk altindan olculebileninden almistim isimi de gordu. simdi hem kulaktan hem alindan olculabileninden aldim ama kulaktan baska soyluyor alindan baska atesi var mi yok mu anlamiyorum hangisi dogru bilmiyorum yine eski usul elimle bakiyorum yani

Canım geçmişte 1263 üncü sayfada mutuluyum adlı arkadaşımız ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı çizelgeyi oradan bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…