2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canım seninle sat'larımız hemen hemen aynı emin ol birçok kişide oluyor burada. Aynı şeyi ben dün yaşadım moralim bütün gün bozuktu bu yüzden. Bu dönemde hareketlerde tutarsızlık olabiliyormuş. Benim dün tetanoz aşım vardı bu yüzden sağlık ocağına gittim. Gitmişken bebeğimin kalp atışlarını da dinledim rahatladım. Onların bir cihazı var sesli bir şekilde dinleyebiliyorsun. senin de için rahat edecekse gidebilirsin. Uyuyordur kuzucuğun merak etme güzelim

DENZ123 cnım Allahım yardımcın olsun sana sabır versin, inşallah çarçabuk o kst küçülür ve sen huzurlu devam edersin hamileliğine. Rabbim hepimize kusursuz bebekler nasip etsin, herkesin yüzü gülsün. moralini hep yüksek tut. herşey çok güzel olacak.

emin ol her özel aynı değil bazılarının devletten farkı yok devlet hastanesini küçümsediğim için değil yanlış anlaşılmasın hani pek ilgilenmedikleri için söylüyorum. ben mesela dün detaylı ultrasona girdim sözde inanır mısın 1 dk toplasan ancak bakmıştır ve hiç yorum yapmadan öyle ki bana bebeğimin kilosunu bile söylemedi sonrada elime sağlıklı diye bir rapor tutuşturdu yani neye dayanarak bana 1 dk lık sonuca göre sağlıklı diyo neyse radyologlada doktorlada tartıştım ve çıktım moralim çok bozuldu ne zamandır o anı bekliyodum çünkü oğlumuda göremedim zaten sende bence başka hastane ve doktor arayışına gir.

kızlar tünaydın.
söyleyin bakalım bebişlerinizi daha çok ne tarafta hissediyorsunuz?benım zıpır hep solumda oraya yerleşmiş hiç sağ tarafıma geçmiyor kıpır kıpır tepikliyor.

bende daha çok solda ve biraz aşağıda hissediyorum nadirde olsa sağdan vuruyo sonuç olarak büyüdüle artık ellerini mi ayaklarını mı çırpıyo vuruyo bilmiyorum hem ne farkeder annesi Allah bu güzel duyguyu herkese yaşamayı nasip etsin mucizeden başka şey değil bunun adı.

bende daha çok sağda hissediyorum ama soldanda vurduğu oluyor oğluşum.bu gerçektende bi mucize her oynadığında mutluluktan ağlayasım geliyor 5 yıl sonra geldi yavrum ne uğraşlar verdim onun için ALLAHIM SAĞ SALİM KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN CÜMLEMİZE İNŞALLAH

Zaten en ii doktorlar özel hastane devlet hastanesi falan degil bence özel muayineler prof açmış yazanesini bi muane 150 milyon sana herşeyi anlatıyo dogumuda sende yapacam de bir milyara yakın senle ne güzel ilgileniyo bi kere gitme bidaha yüzüne bile bakmıyo maksadı para başka amacı yok senin içini falan rahatlatmak değil yani ben gittim öyle yerede adam ben girerken para sayıyordu ben içiri girince eşimle eli ayagı birbirine karıştı bu böyle işte

Canım bence senin doktorun bilgisiz ve kendine güveni olmayan biri. Benim ikli testimde 500 küsürde 1 ihtimal çıkmıştı(sana göre çok daha riskli)ona rağmen hiç olumsuz konuşmadı. (Zaten 1 ihtimal herkesin testinde çıkıyor) Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum ama içiniz rahat etsin diye bir perinatoloji uzmanına görünebilirsin demişti. Biz de 200 TL ye kıydık ve bir profa gittik çok şükür bir problem çıkmadı. Sen de istersen ayrıntılıya girebilirsin. Canım eminim çok güzel haberlerle döneceksin.

sizin bebeşler kaç haftalık oldu bu arada.Bide şey sorucam bu ismimizin yazdıgı yerin altına mesala oglum olacak falan yazıyorsunuz

cnm banada bu hafta için sağlık ocağındaki dr. arayacağını söylemişti. bgn yarın bekliyorum bnde. bu arada senin yazını okurken bi başladı kıpırdamaya çok şükür rabbime nasıl rahatladım anlatamam. ama ayakalrım uyuştu inanki, tamam yattım ama bi görsen insan ayaklarını bile oynatmazmı? korkudan oynatmadım valla, aman dinlensin diye.. çok şükür çok rahatladım cnm.. bide sana bişey sorayım günlerimiz yakınya, kaşıntın vrmı çok? özellikle afedersin ama bacaklarımın arası mahvediyo beni.. kolonya sürüyorum devamlı. görünürde bişeyde yok ama hamileliktenmidir bilemedim:44:

perinatolojide neye bakılıyo nasıl oluyo daha önce hiç duymadımda nerde yaptırılıyo beni aydınlata bilirsen sevinirim canım

Ben yaptırdım ve çok yüksek risk çıktı.Oysa ikili testimde sorun çıkmamıştı.Detaylı ultrason sayesinde bi sıkıntı olmadıığını öğrendik ve rahatladık.
İkili testinde sorun yoksa yaptırmamanı tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun canım ya.Benimde geçenlerde aklıma gelmiştin,facebookta olabileceğini düşünmüştüm.
Allah acil şifalar versin.

Canım biraz fazla yormuşun herhalde kendini ama endişelenecek bi durum olduğunu zannetmiyorum.
Bende temizlik yapıp kendimi yorduğum zamanlar oğluşum hiç kıpırdamıyor.Anneler yorulunca bebeklerde yoruluyormuş.
Mesela bugün dip köşe temizledim,normalde çok hareketli olan kuzumdan ses seda yok şimdilik ama biliyorum ki bikaç saat sonra oynamaya başlayacaktır.

Canım senin sonucunda hiç risk yok ki.Boşuna üzüyorsun kendini.
1:44000 çoooooook iyi demek oluyor.Yani senin durumunda,yaşında ve kilonda olan 44000 kişi arasında sadece 1 kişi down sendromlu bebek riskini taşıyor.

Valla canım ben zaten nisanın 20 sinden sonrasına kendime hazırladım.
Nedense aklımdan hep nisan annesi olacakmışım gibi geçiyor.

Canım her doktor vitamin ilacı verecek diye bir kaide yok ki.
Bak ben gebeliğimin başından beri hiç vitamin ilacı kullanmıyorum.Bebeğimin gelişimide gayet güzel,hatta bu hafta doktorda gelişiminin iki hafta ilerde olduğunu öğrendim.Yani vitamin kullanan annelerin bebekleri daha sağlıklı oluyor anlamına gelmiyor bu.
Eğer dengesiz,yetersiz ve sağlıksız beslendiğini düşünüyorsan doktoruna söyleyip vitamine başlayabilirsin tabi.

kızlar tünaydın.
söyleyin bakalım bebişlerinizi daha çok ne tarafta hissediyorsunuz?benım zıpır hep solumda oraya yerleşmiş hiç sağ tarafıma geçmiyor kıpır kıpır tepikliyor.

Valla benim oğlan dün gece annesinin kaburga kemiklerine doğru tekmeler savuruyordu.Büyüdükce benim iç organlarımı keşfe çıkıyor herhalde

Bebişinin oynamasına sevindim tatlım inşallah bizleri böyle merakta bırakmazlar. Yok canım benim kaşıntım. Cildin kurumasından kaynaklanıyor olabilir, çatlıyor olabilir(inşallah değildir), alerji olabilir. Ben bebek yağı kullanıyorum çatlamamak için bacak aralarına da sürüyorum benim cildim çok kuru çünkü. Bir de bol bol su içiyorum umarım işe yarar. Sen de bir göster istersen canım bilemedim şimdi:44:

perinatolojide neye bakılıyo nasıl oluyo daha önce hiç duymadımda nerde yaptırılıyo beni aydınlata bilirsen sevinirim canım

Perinatoloji'de riskli gebeliklere bakılıyor güzelim. Yine kadın doğum uzmanları oluyor ve perinatoloji dalında yan dal uzmanlık almış kişiler oluyor. Fakat her şehirde bulunmuyor. Ben aydında yaşıyorum burada doktorun yönlendireceği biri olduğu için gittim. Ama perinatoloji uzmanı olmasa da ayrıntılı ultrasona yönlendiriyorlar sanırım. Sen hangi şehirde yaşıyorsun?

Yani her koşulda ayrıntılıya bakılıyor güzelim. Doktor bebişin her yerini inceliyor.

ben adapazarında yaşıyorum hiç duymadım detaylı ulturosanada 2 kere girdim ondada kist için başka bişeye bakmadılar öyle geçti gitti

ben zaten doktor konusunda şansızım benim bebeğimin cinsiyetini bile gördü ama bize 3 hafta sonra söyledi nerdeyse ben 19 haftada ögrendim ama hiç göstermedi bize buranın doktorlarını çözemedim ben zaten

neyse arkadaşlar destek ,verdiğiniz bilgilerden ve dualarınız için teşekkürler ben cıkıyorum bilgisayarında fazlası zarar nede olsa radyosyon var sizler ve bebişleriniz ALLAHA EMANET OLUN

ben adapazarında yaşıyorum hiç duymadım detaylı ulturosanada 2 kere girdim ondada kist için başka bişeye bakmadılar öyle geçti gitti
Orada gidebileceğin prof falan yok mu güzelim. Yani ayrıntılı ultrasona girebileceğin bir yere gitmen gerek sanırım.

slm kızlar ben 22+3 üm dün doktora gittim bebişimi gördüm iyi herşeyi çok şükür allaha. yalnız ben kramp giriyor bacağıma gece yatarken bazen dedim dr.ra bana kalsiyum yazdı ben hergün düzenli 2 bardak süt 1 kase yoğurt neredeyse el içi kadar peynir tüketiyorum bu zamana kadar vitamin ilacı vermedi bana dün kalsiyum ihtiyacım artmıştır diye kalsiyum yazdı eczaneye gittim eczacı bana kalsiyuma kramp için gerek yok dedi vitamin neden yazmadı sana dedi bilmem dedim elevit diye vitamin var bunu kullan dedi kullanan varmı aranızda birde kan ilacı alıyorum onınla beraber elevit alan varmı eczacıyıda tanıyorum yabancı değil elevitin içinde de kalsiyum var dedi o da hamileyken kullanmış kan ilacıyla birlikte eleviti lütfen yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…