2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hepinize merhaba 2 gündür giremedim yine grip oldum hepinizi çok özlemişim.bu arada daha kahvaltı yapmadım kuduruk kızım tekmeleyip duruyo karnımızı doyurup geliyoruz tatlı hamişler

Son düzenleyen: Moderatör:

canım ya nedense anneanneler daha hevesli ve içten oluyorlar.kendi annem diye demiyorum ama vallahi daha ben bir tane bile bişey almamışken annem bir sürü örgü ördü kıyafet aldı malzeme falan filan kaynanamlarıda arayıp ben söylüyorum cinsiyeti kızmış falan filan diye.kimi gördüysem hep anneanneler daha ilgili oluyor anlamadım gitti

Merhaba baypipo...Ben 24 haftalık gebeyim ve vitamin kullanmıyorum.Sadece demir ilacı ve magnezyum kullanıyorum kramplar için.
Elevit gebeliklerde çoğu doktor tarafından verilen bir vitamindir.Eğer kullanmak istiyorsan rahat rahat kullanabilirsin tabiki

Canım demir hapını sabah aç karnına iç,mümkünse c vitamini eşliğinde içmeye çalış ve 1-2 saat kadar süt veya süt ürünü tüketme ki faydası daha iyi olsun.Elevit çok iştah açtığı için genelde yatarken içilmesi tavsiye ediliyor.Sen de öyle yapabilirsin.

demir olarak hangi ilacı alıyorsun dr.um ilac kullanılmasını pek istemeyen bir tip bende anlamadım 22 haftalık oldum bana vitamin vermedi dün eczacı bunu kullan mutlaka dedi.

Ben demir olarak ferrum fort kullanıyorum.
Eczacı arkadaşın iyi niyeti ile mutlaka kullan demiştir ama ben vitamin ilacının mutlaka kullanılması gerektiğini düşünmüyorum.
24 haftalığım ve hiç vitamin kullanmadığım halde bebeğimin gelişimi hep önde çok şükür.Eğer sağlıklı beslenemediğini düşünüyorsan veya yetersiz-dengesiz beslendiğini düşünüyorsan tabi ki mutlaka kullanılması öneriliyor.
Aşağıdaki linki okumanı tavsiye ederim :
Gebelikte (hamilelikte) beslenme - kalsiyum, protein, omega 3, şeker, yağ, demir, vitamin, besin maddeleri - gebelik.org - Jinekolog Operatör Dr. Kağan Kocatepe

Canım demir ilacını sabah aç karnına eleviti akşam alsan daha iyi olmaz mı ?
Normalde demiri aç karnına öneriyorlar o yüzden böyle söyledim.

Hayırlı olsun canım aldıkların.Güle güle giy.
Bende pijama takımlarımı almak istiyorum ama acaba bedeni tutturabilirmiyim hiç bilmiyorum.
Yani 2-3 ay sonra kilom nasıl olur,aldığım pijamaya sığarmıyım acaba

Çok geçmiş olsun canım...
Genelleme yaparsak evet anneanneler çok daha ilgili oluyorlar nedense.
Bak düşününce gıcık oldum yine

Çok geçmiş olsun canım...
Genelleme yaparsak evet anneanneler çok daha ilgili oluyorlar nedense.
Bak düşününce gıcık oldum yine

sağol canım..demek ki anneanneler evlatlarını daha çok seviyor ki bebişlerini de bu kadar önemsiyorlar :))))

Merhaba kıslar nasılsınız?? Evimizin işini bitirdik aşkımla..Şimdi çekildim köşeye dinleniyorum...Baya yorulmuşum..Her hafta her hafta bıktım valla ya
Bir pazar günüm var oda böyle geçiyor işte hemencik

cnm bnde devlet hastanesinde bunu yasadım bna bebegimi göstermedi bişey demedi baktı kendi 5dk insan nese ben devlete zorunlu olmadıkca gitmeyi düsünmüyorum ama büyük konusmam Allahım herkeze imkan versin en azından bebek konusunda ilgili özel bir hastaneye gidebilsin bütün anneler.

kızlar hepinize merhaba 2 gündür giremedim yine grip oldum hepinizi çok özlemişim.bu arada daha kahvaltı yapmadım kuduruk kızım tekmeleyip duruyo karnımızı doyurup geliyoruz tatlı hamişler

canım benim uzun zamandır takib edemiyorum öncelikle geçmiş olsun dikkat et kendine canım bebeğin cinsiyetini öğrenmişsin çok sevindim benim kızımda seninki gibi acıkınca tekmeliyor canım benim Yüce Allahım tüm annelerimize içindede bize sağlıklı doğumlar nasib etsin meleklerimizi sağlıkla alalım kucağımıza inşallah kendine ve bebişe dikkat et

cnm bende kullanıyorum elevit kullanmanda sakınca yok demir hapımda var istersen kullan.

sağol canım. valla birden bire burnum tıkandı bi kurtulamadık şu gripten.napıyosunuz bebişleriniz nasıl
İyiyiz canım biz de kızımla. Ben cuma günü tetanoz aşımı yaptırdım biraz kolum ağrıyor onun dışında çok şükür iyiyim Bebişim iyi olsun da gerisi boş. Sen de düzelirsin güzelim inşallah en kısa zamanda bol bol c vitamini al. Öptüm bebişinle ikinizi.

sağol canım evet sen yoktun ne zamandır öğrendim sonunda cinsiyeti.demek ki ikimizin kızı da cadı olcak :))
amin canım amin sen de kendine dikkat et çok az kaldı Allah ın izniyle 3 ay da geçer gider bebişlerimize kavuşmamıza az kaldı inşallah..

bizimde haftaya cumartesi tetanoz aşımız var o kadar ağrıtıyo mu ya herkes şikayetçi neyse bebişlerimize canımız feda :) teşekkür ederiz teyzesi bizde sizi öptük :))

gunaydinnn kizlar?nasilsiniz?ben dun nete giremedim ise de gelmedim.tum gun yataktaydim sanirim zehirlendim yada usuttum.afedersiniz tum gece kustum.sabah oldu yine devam etti kusmalarim oglen 3 e kadar midem bostu. tam doktora gidecektik bi patates haslayip yiyim dedim.sonra durdu kusmalarim bizde gitmedik.ama yuzum mosmor oldu ve tum yuzum kusarkenki zorlanmadan dolayi mor-kirmizi beneklerle doldu.bebegim iyi olsunda benekler 5 gune geciyor.ilk aylardan alisigim
kizlar ben bu hafta alisverise baslamak istiyorum.kelebeklerim alisverise baslicagim bu zamanlarda aldiklarinin fotolarini eklersen bizim icin cok iyi olur.daha onceki topicleri okudum ama yine de alip almamakta emin olmadigim seyler var.mesela sut pompasi.gercekten lazim oluyor mu?deneyimli annelerden yardimlari bekliyoruzbazi anneler demsi ki pompa lazim oluyor cunku gogus sutle dolunca sutu sagmak gerekiyormus.ben tecrubesiz biri olarak gogusum dolunca anlarmiyim kiii?ne zaman sagilir?ne zaman dolmustur.bu konuda cok tereddutlerim var....:26::26:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…