2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bende 53 ile hamile kaldım şuan 60'ım. İlk hamileliğimde 56 ile kalmıştım toplamda 14 kilo ile kapatmıştım. doğumdan 10 kilosu gitmişti kızım 4,210 gr doğmuştu. Ama evde olduğum 6 aylık emzirme sürecinde 5 kilo almıştım. Sonra işe başlayınca yani 1 yılda eski kiloma geri dönmüştüm. Bunda yazın ramazanda işin içine girince dahada zayıf başladım. inşallah yine 12-14 kilo arasında kapatırım.

cok tesekkur ederim canim.ben boyle seyler olabilicegini hic bilmiyordum,insallah kotu tecrubeler edinmeyiz ama neler olabilecegini onceden bilelim ki basimiza geldiginde o anki ruh haliyle bunalima girmeyelimcok tesekkur ederim.

cok tesekkur ederim canim.ben boyle seyler olabilicegini hic bilmiyordum,insallah kotu tecrubeler edinmeyiz ama neler olabilecegini onceden bilelim ki basimiza geldiginde o anki ruh haliyle bunalima girmeyelimcok tesekkur ederim.

Ne demek canım elimden geldiği kadar tecrübelerimle yardımcı olmayı çok çok isterim. Etrafında ne kadar büyükler olsa da daha tecrübeli yaşı sana yakın olan annelerin tecrübelerine daha çok güveniyorsun.
Ben çok yakın benden 3 ay önce doğum yapan bir arkadaşımdan çok yardım almıştım ve bazı durumlarda çok rahatlamıştım. İnternetdeki bilgilerin bazıları çok uç noktada ve yanıltıcı oluyor ve insanı ciddi korkulara sürükleye biliyor.

Dediğin gibi inşallah kötü tecrübeler edinmez ve gönül rahatlığıyla bebeklerimizi büyütürüz.

Hayırlı olsun canım, inşallah memnun kalırsın alırsam ben de inşallah. Bulunduğum yerde çilek mağazası var, mağazadan alıcam bende ama ortalama 2 ay sonra alıcam. Başka parçalarını da alıcam 2000 rahat buluyor. çilek yeni modeller üretmiş yakında çıkacakmış çıkarsa varolan model fiyatlarında düşme olacak büyük ihtimal öyle duydum, hem zaten 2 ay sonra düşündüğümüz için belki denk gelir bakalım artık. Boya olmaması benim de dikkatimi çekti ve hoşuma gitti.

canım ne güzel bütün doğum kilolarını verebilmişsin inşş bizde senin gibi olabiliriz :) ben 66 ile hamile kaldım şuan 76 oldum ((

herkeze merhabalar herkes iyi inşallah
bizi soracak olursanız ikigündür hiç iyi değiliz :26::26::26:
pazar akşamı gece yarısı lavaboya giderken yine durup dururken
kan lekesi gördüm çok korktum oturup ağladm
eşim uyandı ne oldu diye anlattım böyle bi durum var diye korkma inşallah bişi yoktur
dedi neyse ogün sabaha kadar hiç uyuyamadım dün içim rahat değildi hiç
gideyim bi sağlık ocağınada bari bebeğin kalp atışını duyum diye
kaç gündür bebeğim çok sessizdi eltimi altım sağlk ocağına gittim hemşire
baktı ve bana nabzı çok hızlı atıyo yani kalbi hemen burdan kendi doğum
doktoruna git dedi birşey olmuşta olabilir demezmi
yüreğime indi ağlayarak eve döndüm o sırada elti eşimi aradı hemen ge
l onu şimdi hastaneye götür dedi sonra eşim geldi kızlar hastaneye gittik normalde gittiğim hastane
randevusuz almazlar içeri sözde acil olarak gittik saat3 gittik
bizi saat7buçukta aldılar bende o korku stres açlık mahf oldum neyse içeri
aldı doktora anlattım baya bi baktı gayet iyi bişi yok dedi allahım şükürler olsun
kendime geldim ama okadar yorgunluk ve uykusuzluktan gece başım feci ağrıyodu
enson dayanamadım gece yarısı bi parol attım sonra dalmışım uykuya
iki günüm bana zehr gibi geçti kızlar bu arada doktorumdan renkli kağıt istedim
bakın buda benim minik prensesim

canım ne güzel bütün doğum kilolarını verebilmişsin inşş bizde senin gibi olabiliriz :) ben 66 ile hamile kaldım şuan 76 oldum ((

Kesinlikle gider hiç şüphen olmasın, kilo alımında kesinlikle vücudun etkisi çok büyük ilk hamileliğimde şeker çıktığı için o kadar dikkatli beslenmeme beyaz ekmek, hamur işi, tatlı, pilav,makarna yemememe rağmen bende 7 kilo aldım. Önemli olan emzirme sürecinde dikkatli beslenmek o zaman zarfında alınan kilolar çok zor gidiyor.

canım çok geşmiş olsun öyle telaş yapma bi daha ama insanın elindede olmuyo tabi.niye ağrı kesici kullanıyosun hemde doktor bile vermemiş bi daha alma sakın zararlıdır.bu arada prensesin çok tatlı annesi bak ne tatlı uyuyor :)

Son düzenleyen: Moderatör:

sağol canım allah razı olsun ama dediğin gibi
işte insanın elinde değil ilk bebeğimde
beni tutamayp gittiği için çok korkuyom
bu arada ağrı olduğu zaman doktor parol kullan demişti
mecbur kaldım kullandım cnm

selam kızlar perşembeden beri ancak girebildim artık evdeyim, ama evdede bilgisayarda çalışıyorum, home ofis sistemini oturtana kadar bikaç gün geçti,
geçmişi okuyup ole yazıyım dedim ama baktım olacak gibi değil, dayanamadım bugün,,,cuma günü kontrolüm vardı kızlar, bebişim kocaman olmuş 542gr boyuda 28cm olmuş maşallah,,,doktor resim almak istediğinde yine elini yüzünün önüne koydu utangaç kızım benim napalım iyi olduğunu öğrendik ya önemli olan o...ogün tetanozuda olacaktım ama sağlık ocaklarına yeni sistemler gelmiş baya uğraştık falan filan yapmadılar,2 hafta sonraya gel dediler...ayrıca doktorumda 2 hafta sonrasına şeker yüklemek için çağırdı, şimdilik bukadar, sizi takip ediyorum ama buara pek yazamıcam sanırım hepinizi çok öpüyorum...

merhaba herkeze az önce doktordan geldim ayrıntılı ultrasyona girdim allahıma şükürler olsun bebeğim iyi 500gr olmuş 22+2günlük

edancım geçmiş olsun hiç üzülme bende okurken çok etkilendim ama şükür bak iyiymiş meleğin...

maşallah canım iyi olduğunuza sevindim
allah kucağımıza almayıda nasip eder inşlh
bizim doktorda haftaya gel şeker testi alacaz dedi
haftaya çarçambaya hayırlısıyla gidip yapacz cnm

canım az önce aklımdan geçiriyodum seni işi bıraktu unuttu bizi diye şaka şaka :)) ama bu kadar özletme kendinii , maşallah kızına yaa nasılda büyümüş kaç haftalıktın tam gittiğinde benimde 30 unda randevum zor bekliyorum ya :)

edancım geçmiş olsun hiç üzülme bende okurken çok etkilendim ama şükür bak iyiymiş meleğin...

çok sağol teyzesi allah kimseye göstermesin
gerçekten insan çok korkuyo allah hepimizin bebişini sağ sağlim
kucağımıza almayı nasip etsin inşallaa

merhaba herkeze az önce doktordan geldim ayrıntılı ultrasyona girdim allahıma şükürler olsun bebeğim iyi 500gr olmuş 22+2günlük
maşallah bende 22+2 de gittim renkliye çok güzel

sana kolay gelsin canım bu arada bebişine maşallahhh....

Çok geçmiş olsun canım

Ah bu sağlık ocakları (tabi genelleme yapmayayım ama) 2 kere gittim ilkinde takip için çağırmışlardı idrar tahlilinde kan çıktı dediler, dinledi kalp atışınıda alamadılar. Dr. yanına gittim demezmi olabilir böyle durumlar bu aylarda düşük çok normal falan başımdan aşağı kaynar sular döküldü tabi akşamı zor ettim eşim gelir gelmez acile gittik herşey çok iyiydi. Geçen günde tetanoz aşısı için gittim bu seferde idrarda iltihap var dediler ve antibiyotik yazdır. Tabi güvenmedim 2 gün sonra kendi dr. kontrolüm vardı orda yaptılar en ufak bir mikrop bile çıkmadı. Doktorum o bardakda yapılan idrar testlerinin güvenilirliğinin çok düşük olduğunu ve o cihazla kalp atımı alımının 24 haftadan önce net vermediğini söylemişti.

Bunda sonra aşının 2. dozu dışında asla adımımı atmam keyif kaçırmakdan başka bir işe yaramıyorlar.

Tabi yine söyleyeyim genelleme yapmak istemem çok iyi takip eden sağlık ocaklarıda varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…